snij en bijt wonden

honden encyclopedie > snij en bijt wonden

door honden page profiel neophyteneophyte

snij en bijt wonden

Snij- en bijtwonden
Kleine verwondingen kunnen pijnlijk zijn, maar zijn geen noodgevallen. Ontsmetten en behandelen met een wondzalf, b.v. Calendula, is meestal voldoende. Sommige honden likken zo heftig aan hun wonden dat ze niet willen genezen; afschermen van de wond is dan noodzakelijk door bijvoorbeeld een kraag. Wanneer het echter gaat om diepe snijwonden, hevige bloedingen of andere ernstige verwondingen zult u snel moeten handelen. Honden kunnen bij het uitlaten in een scherp voorwerp lopen (glasscherf of blikje), maar vaak ontstaan dit soort verwondingen door een auto-ongeluk of een gevecht.
De meeste verwondingen treden op bij de poten van de hond. Bij sterke bloedingen moet de poot afgebonden worden. Pulserende slagaderiijke bloedingen kunnen met behulp van een noodverband tijdelijk gestelpt worden. Tijdens het transport naar de dierenarts kan een schone hand- of zakdoek stevig op de wond worden gedrukt. In minder erge gevallen is het voldoende de wond met schoon water voorzichtig te reinigen en daarna te verbinden, voordat men naar de dierenarts gaat. Doe wat watten tussen de tenen en om de poot en leg dan het verband niet te strak aan, om afknellen te voorkomen. Oefen het aanleggen van een verband bij uw hond regelmatig. In noodgevallen gaat het dan een stuk gemakkelijker, de hond is er aan gewend.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^