Hoe slim is mijn hond?

honden encyclopedie > Hoe slim is mijn hond?

door honden page profiel ToshiToshi

Hoe slim is mijn hond?

 

Ondertitel: Alles over de intelligentie van onze trouwe viervoeters


Inmiddels heb ik veel boeken gelezen over honden, maar dit boek is zelfs super interessant voor de gevorderden onder ons. Er staat veel nieuwe informatie in die ik nog niet ben tegengekomen in andere boeken. In die zin is het boek verrassend en heeft zeker toevoegende waarde voor je kennis.

Het eerste gedeelte van dit verhaal doet me denken aan het boek ¨Denken dieren na?¨ De structuur is ook hetzelfde. Wat verstaan we onder intelligentie? Welke onderscheid maken we hier in en waarom? Waarom zijn sommige rassen slimmer?

Er is uitgebreide aandacht voor de evolutie van honden, communicatie en hiërarchie in de roedel. Deze basisbegrippen kennis heb je nodig om de verschillende soorten intelligentie te leren onderscheiden.

Ook legt de auteur uit welke eigenschappen horen bij welk ras. Is dit instinctief gedrag of is het juist aangeleerd? Wat heeft selectief fokken hiermee te maken? ¨Hoe slim is mijn hond?¨ kan je zeker een helpende hand bieden in een keuze maken van welke rassoort het beste bij jou zal passen.

Dit boek nodigt je uit interactief aan de slag te gaan met je hond door middel van een IQ-test en een test voor karakter en gehoorzaamheid.

Zijn visie op honden opvoeden is bijna griezelig eenvoudig en is voor iedereen haalbaar. Menig lezer zal zich hierover verbazen.

Een buitengewoon functioneel boek voor elke hondenbezitter!

Hoe slim is mijn hond?
Auteur: Stanley Coren
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Paperback, 272 pagina's

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^