Tremoren...OT. Primaire orthostatische tremor

honden encyclopedie > Tremoren...OT. Primaire orthostatische tremor

door honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

Tremoren...OT. Primaire orthostatische tremor


aangezien er wel degelijk een erfelijke belasting is van deze OT, wil ik dit gaarne onder de aandacht brengen.  Bamse is een Newfoundlander, de diagnose OT Primaire orthostatische tremor is in Utrecht na een groot onderzoek gediagnotiseerd , Faculteit diergeneeskunde Utrecht in 2012 . Bamse is de enige hond die daar de diagnose OT heeft gekregen, vele Newfoundlanders, molossers hebben deze aandoening, maar niet in de mate zoals mijn Bamse, die het heel heftig heeft. De meesten eigenaren bieden hun hond niet aan .

WAT IS OT .. ?? Primaire Orthostatische tremor, wat voorkomt bij de Molossers wereldwijd.

...
OT. PRIMAIRE OPRTHOSTATIESCHE TREMOR {bij de dogachtigen.}

Primair Ot is een neurologische ziekte bij de dogachtigen, herkenbaar aan heftige tremoren die alleen zichtbaar zijn als de hond stilstaat.
Kenmerkend is dat de tremoren beginnen in de lagere gedeeltes van de benen, maar kan ook betrekking hebben op de spieren van het hoofd en gezicht.

De tremoren treden gewoonlijk pas op jonge leeftijd {1-2 jaar}
De tremoren zijn uniek in het feit dat het lijkt alsof honden die deze afwijking hebben onwillig zijn om te gaan liggen en de indruk wekken van een constante "siddering" tijdens het staan die lijkt op een niet vrijwillige dans. OT is anders dan andere oorzaken van tremoren omdat de tremoren verdwijnen als de hond loopt, rent, leunt tegen een object of ligt.

OT is nog recent verward met andere ziektes die ook tremoren kunnen veroorzaken , ziektes als o.a. WOBBLERS, LEMP, ziekte van ADDISON, ziekte aan de kleine hersenen.
Er zijn in Amerika, Canada en Engeland al meerdere honden met OT gediagnosticeerd.
Met de aanwezige informatie lijkt het dat de Molossers {waaronder de newfoundlander} die behept zijn niet gerelateerd zijn aan elkaar, maar een volledige stamboom analyse is nog niet voltooid.


er wordt algemeen aangenomen dat de oorzaak van OT indirect ligt in een abnormaal neurologisch circuit in de subcorticale regio,s van de hersenen. De identificatie van spontane OT in honden geeft een unieke wetenschappelijke onderzoek mogelijkheid dat kan bijdrage in het begrijpen van de oorzaak een eventuele behandeling van deze ziekte in mensen en honden.

de molossers {waar onder de newfoundlander} met OT lijken gezond bij lichamelijk onderzoek en vertonen in het algemeen geen significante abornormaliteiten die zich bij routine bloed onderzoek radiologisch onder zoek, lumbaalvocht onderzoek zichtbaar worden en hebben normale MRI uitkomsten. Er zijn op dit moment een aantal testen voorhanden die eenvoudig kunnen worden uitgevoerd door een dierenarts die kunnen bijdragen aan het vaststellen van de diagnose OT, bij de hond, met sympthomen als hiervoor beschreven
SYMPTHOMEN ALS......

De tremoren kunnen geheel verdwijnen als een hond in stand wordt opgetild van de grond.
Als een stethoscoop tegen een trillende spier wordt gehouden, lijkt het geluid op het geluid van een helikopter op afstand.

De definitieve diagnose OT vereist een nauwgezette rapportage van de karakteristieke tremoren patronen gedurende een electromyografisch {EMG} onderzoek, dit onderzoek wordt uitgevoerd door een dierenarts gespecialiseerd in neurologisch onderzoek.

De meest ideale medische behandeling op dit moment is nog niet bekend. Bij Bamse is dna afgenomen, voor wetenschappelijk onderzoek, helaas zal het voor Bamse niet meer baten, maar wie weet in de toekomst dat er vele anderen wel mee geholpen kunnen worden.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^