Is jouw hond gezond ?

honden encyclopedie > Is jouw hond gezond ?

door honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

Is jouw hond gezond ?

Het merendeel van de hondenbaasjes denkt dat hun hond gezond is, maar is dit wel zo? Naarmate een hond ouder wordt heeft hij of zij meer kans om last van het gebit te krijgen. Als baasje kan het zijn dat je dit niet gelijk aan het gebit ziet maar wanneer je hond minder gaat eten of bijvoorbeeld zijn droge brokken laat staan kun je er vanuit gaan dat hij of zij last heeft van het gebit.

Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond. Klachten variëren van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Net zoals het voor jou belangrijk is regelmatig naar de tandarts te gaan, is het belangrijk het gebit van de hond dagelijks te verzorgen en regelmatig te controleren. Maar zelf zullen ze dat natuurlijk niet doen, daar hebben ze jouw hulp voor nodig. Met de juiste verzorging kun je gebitsproblemen bij de hond voorkomen. Ook kun je tijdens het verzorgen direct het gebit van de hond controleren op de vorming van tandsteen. 

Dagelijks tandenpoetsen is de meest effectieve methode om zijn gebit schoon en gezond te houden.  Als aanvulling op dagelijks tandenpoetsen of als tandenpoetsen niet lukt, kun je DentaStix® van PEDIGREE® geven. DentaStix® heeft een wetenschappelijk bewezen werking. Bij dagelijks gebruik kan het namelijk de vorming van het tandsteen op het gebit tot 80% helpen verminderen. Tot enkele uren nadat je hond de snack op heeft, blijft de reiniging doorwerken.
PEDIGREE® DentaStix® is verkrijgbaar in diverse maten voor verschillende honden (kleine, middelgrote en grote). En hij smaakt niet alleen lekker, een middelgrote stick bevat slechts 82 calorieën en heeft maar 1,5% vet, perfect dus voor een dagelijkse portie.

Hoe werken de PEDIGREE® DentaStix® kauwsticks?

Mechanische beweging - DentaStix® van PEDIGREE® hebben een unieke X-vorm en door de zacht schurende werking verwijderen DentaStix® van PEDIGREE® tandaanslag en je hond blijft er langer op kauwen. Door het kauwen wordt er speeksel geproduceerd, waardoor de tandaanslag en voedselresten van de tanden weggespoeld worden.

Actieve ingrediënten - De chemische reiniging wordt veroorzaakt door de actieve ingrediënten (zinksulfaat en Natriumtripolyfosfaat) in de kauwstaaf. Zo gaan ze omzetting van tandplak in tandsteen tegen en zijn daarnaast ontstekingsremmend. Zelfs na het eten blijft de reiniging doorwerken!

Vind jij het ook belangrijk dat je hond een gezond gebit heeft en wil je PEDIGREE® DentaStix® kauwsticks proberen? Klik hier om de coupon uit te printen


 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^