Notice en Takedown

Op de HondenPage kunnen gebruikers zelf informatie, foto's en filmpjes toevoegen in de encyclopedie, de fotohoek, het forum etc. Alhoewel ik mijn best doe om het HondenPage plagiaat vrij te houden is het onmogelijk om al deze informatie op copyright te scannen. Daarnaast kan het voorkomen dat er meningen geuit worden die welke niet huis horen op de HondenPage. Als dit het geval is lees dan snel verder bij 'contact opnemen'

Is werk overnemen altijd verkeerd ?

Werk overnemen van anderen is niet per se fout. Je mag kleine stukjes overnemen van andermans werk (met bronvermelding), je mag verkleinde plaatsjes maken van andermans foto's (thumbnails) en veel werk (bijvoorbeeld wikipedia) mag je gewoon overnemen onder de Creative Commons Licentie.
Soms komt het echter voor dat informatie klakkeloos is overgenomen van een andere site waar dat eigenlijk niet van mag. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mocht dit jou zijn overkomen dan zijn er een aantal dingen die je daar aan kunt doen.

Wat kan ik er aan doen ?

Zodra jij van mening bent dat er werk op de HondenPage staat wat eigenlijk van jou is kun je het volgende doen:

 1. Verwijdering van de informatie aanvragen. Mits deze informatie inderdaad van jouw site / boek etc komt en voldoet aan de voorwaarden van plagiaat zal ik de informatie verwijderen.
 2. Goedkeuring geven voor het hergebruik van jouw informatie op de HondenPage met een bronvermelding. Ik zal er dan voor zorgen dat er bij de betreffende informatie een bronvermelding komt te staan.
 3. Niets, je kunt het natuulijk ook als een compliment zien dat jouw informatie blijkbaar zo duidelijk / leuk / goed was dat anderen het over willen nemen. Dit is ook het standpunt wat ik in neem als anderen informatie van de HondenPage overnemen.

Informatie overnemen van de HondenPage

Je mag informatie overnemen van de hondenpage als je je houdt aan de volgende regeltjes:

 1. Je mag best enkele artikelen overnemen maar het is niet de bedoeling dat je je website gaat vullen met content van de HondenPage. Als je echter wat meer informatie over een onderwerp wilt plaatsen op je website, beok, krant of ander medium dan mag dat.
 2. Gebruik een bronverwijzing naar het originele artikel (dus link naar het artikel op de HondenPage en vertel dat het daar vandaan kwam).
 3. Als je wilt kun je het beste een cannonische verwijzing in de head van je site opnemen. Dit is niet verplicht maar wel handig voor jou als webmaster. Zo ook hier wat google daar over zegt.

Informatie verwijderen van de HondenPage

Het is ook mogelijk om via deze pagina de beheerder te vragen om informatie van de HondenPage te verwijderen. Hiervoor moeten wij weten om welke informatie het gaat (dus de URL van de pagina waar deze informatie op staat) en de reden waarom u deze informatie verwijderd wilt hebben. Om informatie te verwijderen kunt u het formulier hieronder invullen. Wij zullen altijd proberen deze verzoeken met prioriteit te behandelen. Hoort u binnen 48 uur niets van ons en is de informatie niet verwijderd dan heeft u hoogst waarschijnlijk onvoldoende informatie gegeven (uw email adres klopt niet of het is te onduidelijk wat u bedoelt). Stel in dat geval uw vraag nogmaals via dit formulier en kijk alle velden nog eens goed na op de juistheid hiervan.

Contact opnemen

Als je contact met mij wilt opnemen over plagiaat of over het verwijderen van content op de HondenPage probeer dan samen met mij de volgende open deuren in te schoppen. Dat maakt het voor iedereen een stuk makkelijker:

 • Wees ajb beleefd. Dat klinkt misschien raar maar ik krijg maar heel soms heel onbeleefde mailtjes en die komen niet altijd door de spamfilter :-) Daarnaast praat het wel zo fijn.
 • Geef de link van de betreffende pagina.
 • Geef eventueel kort aan waar of waarom jij de auteursrechten bezit.
 • Wees duidelijk over welk deel van de pagina het gaat.
 • Geef de gewenste vervolgactie aan.
 • Laat je contactgegevens (email) achter.

Uw Naam
Uw Email
Betreffende pagina
Uw bericht
 
Je kunt contact met mij opnemen door een mailtje te sturen naar [email protected]
 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^