Vasten : Goed voor je hond?

honden encyclopedie > Vasten : Goed voor je hond?

door honden page profiel ToshiToshi

Vasten : Goed voor je hond?

In de vakantieperiodes nemen vele baasjes wat meer tijd om met hun hond bezig te zijn. De honden worden in deze periode dan ook wel eens wat meer verwend met een restje van de tafel of en supplementaire lekkernij.
Verwennerijen zoals frietjes,koekjes of vleeshapjes zijn niet altijd even gezond voor je hond, vooral omdat menselijke voeding vaak aangevuld wordt met additieven zoals nitraten,nitrieten, aldehydes, enz..

Voornamelijk de pancreatieve enzymen die nodig zijn om de proteïnen te verteren in het maag-en darmsysteem van de hond worden nogal vlug uitgescheiden waardoor de hond snel aankomt. Drastische maatregelen dringen zich dan op en een paar dagen vasten is dan in vele gevallen de gekozen oplossing. Maar is vasten wel gezond voor je hond? iCare zocht het voor Jullie uit.

Vlees dat door en door gekookt is bevat zelden voldoende enzymen die van enige waarde zijn voor uw hond zijn verteringssysteem. Zonder pancreatieve enzymen die de proteïnen moeten verteren, begint het voedsel te verrotten en dit kan leiden tot pancreatitis of vergiftiging. Je kan steeds meer voedsel geven maar het zal toch niet gebruikt worden. Als het lichaam de voedingsstoffen niet kan gebruiken kan je ze evengoed niet toedienen.

Het lichaam zal desgevallend bij zichzelf op zoek gaan naar voedsel om zijn voortbestaan te verzekeren waardoor de hond gewicht en stevige spiermassa zal verliezen. Indien de hond in die periode ook een kwaadaardige tumor zou hebben zal het lichaam eerst de tumor van voedsel voorzien en zelf verder verschrompelen zoals een gedroogde pruim. Als je dus een ziekte vermoedt bij je hond kan hem best niet volstouwen met menselijk voedsel in de hoop dat dit hem zal aansterken.

Het achterhouden van voedsel voor een dag of meer zal daarentegen leiden tot een revitalisering van het lichaam omdat het lichaam dan de kans krijgt om de aantasting te verwerken zonder al te veel energie te moeten steken in een verteringsproces. Dit geld zowel voor gezond , tweederangs voedsel maar zeker voor slechte kwalitatieve voeding die wordt aangeboden.

Als de verteringsorganen niet aan het werken zijn voor de vertering van voedsel hebben ze alle tijd om afvalstoffen te verwerken.

Vasten blijft daarom het meest efficiënte medicijn in de natuur gezien het lichaam zelf zijn afvalstoffen en toxische stoffen kan gaan verwerken door grote kuis te gaan houden in elke cel. Cellen die vol zitten met toxische stoffen hebben namelijk geen ruimte meer om voedingsstoffen op te nemen. Dus eerst al die gifstoffen eruit!

Dit totale proces noemt men autolyse en dit proces kan er zelfs voor zorgen dat sommige types tumoren of cystes worden geabsorbeerd door het lichaam door dit graduele en natuurlijke proces.

Indien u een ouder hond bezit kan het zijn dat door jaren onaangepaste voeding de enzymen zowat uitgeput zijn. Wat er dan nog overblijft kan je aanvullen met pancreatieve enzymen om zijn gezondheid te verbeteren.

Het zal er voor zorgen dat de volle kracht van proteïnen, vet en koolhydraten zullen kunnen aangewend worden door een verbetering van het metabolisme. Deze pancreatieve enzymen kunnen een verslapte spijsvertering aanwakkeren en dus de efficiëntie van het hondenlichaam verbeteren. Tevens kunnen ze het reinigingsproces van het lichaam versnellen

BRON: ICARE

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^