Volgtopic: Norbu, de Tibetaanse mastiff | Wintervacht op komst (foto's)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

superleuke foto's weer!

 

De foto met zijn hoofdtooi moet mij zo denken aan simba!

526344.jpg

honden page profiel HerjanHerjan

honden foto van Herjan

Wauw! hp-heart

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Heel mooi weer! hp-heart

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Even een nieuwe lading foto's:

526816.jpg526813.jpg526814.jpg526815.jpg526818.jpg526819.jpg526820.jpg

Helaas is het echt strugglen met dit weer. De vorige nacht heeft Norbu uit paniek willen uitbreken vanwege de hitte, dus er is wel wat schade aan de deuren. Hij was zo snel aan het hijgen toen ik hem 's nachts aantrof, niet normaal. Ben blij dat, ondanks ik in een diepe slaap zat, toch ergens het gevoel had dat er iets niet goed was beneden. Uiteindelijk bleek de buurjongen alles gehoord te hebben wat Norbu aan het doen was, die vroeg of ik aan het verbouwen was. Nee, niet ik. Norbu wel.

 

Vannacht heb ik maar beneden geslapen en de ramen opengezet. Toch heb ik hem buiten aangelijnd laten slapen, want ondanks mijn pogingen om voor wat verkoeling te zorgen, het was absoluut niet voldoende.  

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Arme Norbu. Hij moet het ook wel heel warm hebben met zijn vacht nu, ik hoop voor hem dat het snel wat afkoelt.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mooie foto's weer trouwens.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ohhh dat is vervelend ja.. Misschien gaan sparen voor zo'n kleine mobiele airco?  Kun je in ieder geval de ruimte waar hij verblijft in de toekomst wat koelen als dat nodig is. Ik gok dat er wel meer zomers zo warm gaan worden. 


honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Ohhh dat is vervelend ja.. Misschien gaan sparen voor zo'n kleine mobiele airco?  Kun je in ieder geval de ruimte waar hij verblijft in de toekomst wat koelen als dat nodig is. Ik gok dat er wel meer zomers zo warm gaan worden.  "

Dat is zeker een goed idee ja.

 

Ik zou ook een ventilator bezorgd krijgen begin deze week, maar uiteraard bleek er van alles mis te zijn en heb ik hem nog steeds niet.. Anders waren de afgelopen dagen iets makkelijker te verdragen waarschijnlijk.

honden page profiel bentebente

Tipje: van die koelelementen in vochtige handdoeken wikkelen en zo zijn buik, kop en poten verkoelen. Gewoon de vacht nat maken werkt hier ook goed.

 

526830.jpgwww.hondenpage.com

Dit is Muis, in de handdoek een koelelement.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Heel stom, maar iemand vroeg me of er geen loopse teven in de buurt waren. En ja, dan staar je naar je scherm en knipper je een paar keer...

 

Dit verklaart de schade aan de deuren (kom ik aan met: "HeT KomT DoOr de WarMte"). Hij heeft ook geen eetlust vandaag, kwijlt een beetje en hijgt dus veel. Uiteraard kan de warmte alsnog invloed hebben hierop, maar de loopsheid van de teven hier klinkt logisch. Buiten snuffelt hij ook meer dan normaal en trekt hij ook. 

 

Ik moet duidelijk wennen aan het hebben van een intacte reu zeg. Manman. Zorgen gemaakt om niks. Hopelijk weet ik het de volgende keer snel(ler) te herkennen. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Heel stom, maar iemand vroeg me of er geen loopse teven in de buurt waren. En ja, dan staar je naar je scherm en knipper je een paar keer...
 
Dit verklaart de schade aan de deuren (kom ik aan met: "HeT KomT DoOr de WarMte"). Hij heeft ook geen eetlust vandaag, kwijlt een beetje en hijgt dus veel. Uiteraard kan de warmte alsnog invloed hebben hierop, maar de loopsheid van de teven hier klinkt logisch. Buiten snuffelt hij ook meer dan normaal en trekt hij ook. 
 
Ik moet duidelijk wennen aan het hebben van een intacte reu zeg. Manman. Zorgen gemaakt om niks. Hopelijk weet ik het de volgende keer snel(ler) te herkennen.  "

Oww hahaha... maar zelfs al had je al eerder intacte reuen gehad, ze zijn echt niet allemaal hetzelfde.
Obi merk je vrijwel niets aan, behalve dat hij buiten de sporen ervan wil nalopen. Onze vorige reu die ging de lucht altijd "proeven" en was uit zijn doen, wilde dan niet eten. Dat was al heel wat beter merkbaar. Een reu van familie die wilde inderdaad ook nog eens ontsnappen...

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Oww hahaha... maar zelfs al had je al eerder intacte reuen gehad, ze zijn echt niet allemaal hetzelfde.Obi merk je vrijwel niets aan, behalve dat hij buiten de sporen ervan wil nalopen. Onze vorige reu die ging de lucht altijd "proeven" en was uit zijn doen, wilde dan niet eten. Dat was al heel wat beter merkbaar. Een reu van familie die wilde inderdaad ook nog eens ontsnappen... "

Ah oké. De vorige keer toen die zich anders gedroeg, kwam de loopsheid van teven wel al snel in me op. Maar dat bleef enkel bij het trekken aan de riem en hij probeerde me overal naartoe te sleuren om elk smaakje op te likken. De opwinding straalde van hem af, mijn hemel. En nu kiest hij ervoor om mijn woning te verbouwen. Geef me dan maar een hypere hond aan de lijn.

 

Nu kijken of ik weer beneden ga slapen of juist boven. Ben wel toe aan wat slaap namelijk, maar heb geen zin in dat hij vrolijk doorgaat met klussen. Ik heb nog byte-x en azijn over, is één van die middelen een idee om op het hout te smeren? 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Lekker ding hp-angel Ik ben al blij dat ik maar een eikeltje heb van 15-16 kilo in de pubertijd met op hol geslagen hormonen..ik benijd je alvast niet op dit punt hahahaha tongue-out

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Het is nu ontzettend vroeg. Ik heb hem maar weer naar buiten gelaten, want hij is zo extreem snel aan het hijgen. Ik had hem mee naar de logeerkamer waar het dan redelijk kan doorluchten, maar helaas. 

 

Echter zit er iets in het gebied rondom de testikels van Norbu wat behoorlijk irriteert of jeukt. Hij wilt er constant aan likken. Helemaal als hij in beweging komt, dan wil hij niks liever. Als ik me omdraai, ogen sluit of de kamer uit loop, dan grijpt hij zijn kans om er zo lang mogelijk aan te likken etc. Ik ga maar naar de dierenarts (alweer...) om te kijken wat er nou zo irriteert of jeukt. Hij laat me absoluut niet kijken. Ik heb hem zelfs een muilkorf moeten omdoen, omdat hij gewoonweg niet kan stoppen en ik wil niet dat het verergerd. Beter gaat de tijd snel, ik wil dit wel achter de rug hebben.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Herkenbaar!! Tommie valt regelmatig zijn ballen aan....ze jeuken blijkbaar of zo(hormonen ook weer de schuldige?) en hij is er bijna niet van af te trekken hoor. Hij bijt gelukkig niet of zo als je hem dan met echt heel veel kracht los van zijn ballen weet te rukken,pfff.
Door zijn langere lichaam komt hij er niet zo snel bij, dus ook niet makkelijk bij zijn broek en achterpootjes, dus ik krabbel dar al regelmatig voor hem, je ziet hem dan weg zwijmen. Gister deed ik dat ook bij zijn balletjes, voorzichtig krabbelen en dat vond hij ook prettig in ieder geval.

Net deed hij het weer, maar ik had geen zin om te trekken aan hem..dus pakte ik de plantenspuit, in zijn nek spuiten hielp niet..pas toen ik op zijn gezicht richtte wel..pfff. Ik ben al weer blij dat ik geen ballen heb zeg hp-angel wat een onrust.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Toch minder goed nieuws helaas. Het is rondom zijn scrotum behoorlijk geïrriteerd. Mogelijk doordat hij in een meer heeft gestaan om af te koelen 2 dagen terug. Het rook naar maden zei ze, dus ik schrok me dood, maar gelukkig zijn die niet gevonden toen ze ging kijken. Wel moet ik het goed in de gaten houden dat er geen vliegeneitjes komen. Zoveel mogelijk zalf erop gesmeerd, waar drie man en veel kracht voor nodig was (en oordopjes konden er ook wel bij), en hij heeft een injectie gekregen. Geen tuin voor Norbu en korte wandelingen, omdat het heel erg irriteert tijdens het wandelen. Heb al een aantal dagen amper slaap kunnen pakken door zoveel zorgen, dat zal nog wel even blijven.

honden page profiel DagmarDagmar

ach verdorie, zo'n pak vacht is dan wel een serieus minpunt bij deze temperaturen ja.

Heb je een waterblazer?  Eventueel de vacht eens goed (laten) doorblazen zodat het verlucht wordt?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Jeetje het zit jou ook niet echt mee he de laatste tijd?
Kan het ook geen zwemmersjeuk zijn geweest?  Dat wordt veroorzaakt door larven van de platworm, die de huid binnendringen en dat jeukt ook verschrikkelijk je krijgt daar ook uitslag van. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Jeetje het zit jou ook niet echt mee he de laatste tijd?Kan het ook geen zwemmersjeuk zijn geweest?  Dat wordt veroorzaakt door larven van de platworm, die de huid binnendringen en dat jeukt ook verschrikkelijk je krijgt daar ook uitslag van.  "

Altijd hoor; gaat er iets mis, dan gaat alles mis haha.

Norbu voelt zich iets beter na de behandeling, heeft wat gegeten en begint nu naar zijn botje te kijken. Minder de neiging om te likken. Alleen de geur is niet echt aangenaam voor mij. 

 

Ze begon niet over zwemmersjeuk, er was ook geen uitslag te zien volgens mij. Ik denk dat de irritatie is ontstaan doordat het gebied nat werd en het door de hitte heel erg is gaan broeien. De lange haren maken het er niet beter op en kunnen gaan schuren als Norbu loopt. Ik mag hopen dat het gewoon een irritatieplekje is. Morgen wordt er zo'n comfy cone bezorgd... Beter dan de muilkorven die ik heb, de één is te open en de ander net te krap.

Ik heb overigens geen waterblazer, zal Norbu ook absoluut niet leuk vinden denk ik. Hij speelt graag het slachtoffer dat op het punt staat vermoord te worden zegmaar, al kom je met een nat doekje aanzetten... 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Altijd hoor; gaat er iets mis, dan gaat alles mis haha.
Norbu voelt zich iets beter na de behandeling, heeft wat gegeten en begint nu naar zijn botje te kijken. Minder de neiging om te likken. Alleen de geur is niet echt aangenaam voor mij. 
 
Ze begon niet over zwemmersjeuk, er was ook geen uitslag te zien volgens mij. Ik denk dat de irritatie is ontstaan doordat het gebied nat werd en het door de hitte heel erg is gaan broeien. De lange haren maken het er niet beter op en kunnen gaan schuren als Norbu loopt. Ik mag hopen dat het gewoon een irritatieplekje is. Morgen wordt er zo'n comfy cone bezorgd... Beter dan de muilkorven die ik heb, de één is te open en de ander net te krap. Heb overigens geen waterblazer.. "

Ik zou echt eens kijken voor een waterblazer. Want juist met dit warme weer ontstaan hotspots en broeiplekken enorm snel. 

 

Ik heb mijn leonberger vrijdag gewassen en droog geblazen om dr vacht weer even helemaal luchtig te maken. Dan kan ik ook mega goed controleren omdat ik dan tot op de huid kan kijken. 

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

ja idd, het is geen overbodige luxe hem er aan te laten wennen denk ik.  

hopelijk is hij gauw van de irritatie vanaf!

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Morgenochtend om 11.00 uur krijgt hij een roesje, zodat er rustig naar de plek gekeken kan worden. Ik ben heel nerveus, maar alleen zo weet ik dat er echt niks is. Ik hoop alleen niet dat hij reactief wordt, omdat die niet weet wat er gebeurd. Maar oké, comfy cone mee en de muilkorf en hopen dat het snel over is allemaal. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Succes straks! 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Sinds gisteravond voelt hij zich duidelijk beter. Loopt weer te trippelen tijdens de wandeling, springt weer tegen me op, kijkt blij uit zijn ogen... Dat was eerst het tegenovergestelde.

 

Wellicht dat de kraag geholpen heeft om de plek wat tot rust te laten komen. Het stinkt ook niet meer zo. 

 

Bij de da maar kijken wat we precies gaan doen. Wellicht enkel de haren wat bijknippen, zodat het beter kan luchten en het probleem niet opnieuw ontstaat. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

We kunnen wel zeggen dat Norbu de grootste dramaqueen is die hier op aarde rondloopt.

 

Blij om weer met de bus te gaan, hij begroette de chauffeur en nam plaats. Al zijn blijheid verdween toen we in de wachtkamer gingen zitten. Toen kreeg ik tich boze blikken van hem naar me toegeworpen.

 

De dierenarts besloot nog één keer de geïrriteerde plek te onderzoeken en Norbu moest weer op de rug. Hele arm kapotgekrabt en alles bij elkaar geschreeuwd, dus ik ben maar met mijn volle lichaam op hem gaan liggen. En toen stopte hij met vechten, het had geen zin. De dierenarts zag dat het gedeelte die ze al heeft kunnen behandelen met zalf al is verbeterd, dus ze heeft nog wat extra gesmeerd. Volgens mij vond Norbu dat toch wel aangenaam, want hij ontspande wel. Ook werd de plek gesprayed tegen vliegen. 

 

En toen was het klaar. Norbu kwam rustig overeind liggen, kreeg wat knuffels van de dierenarts en keek me aan met een blik van; "is dit het?". Hij stond op en ging bij de dierenarts zitten toen ze haar laatste advies gaf. Daarna liep die als een grote jongen de behandelruimte uit. 

 

Gelukkig is de plek dus niet meer dan een irritatie dat moet kalmeren. Hij hoefde gelukkig niet onder een roesje, hallelujah.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Norbu is weer helemaal de oude...!
527358.jpg 527359.jpg527360.jpg 527361.jpg527362.jpg 527363.jpg

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Mooie foto's, super dat hij weer opgeknapt is. Wat is hij donker aan het worden surprised

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Wauw hij begint prachtig in zijn volwassen vacht te zitten zegsurprised

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een prachtige hond is hij toch. Als zo'n grote hond moeilijk behandeld wil worden heb je een probleem, mijn ex heeft een boerboel die ook niets van de da moet hebben.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Dankjewel!

" Wauw hij begint prachtig in zijn volwassen vacht te zitten zeg "

Ja, het lijkt met de dag te groeiensurprised

 

Ik ga nu ook bezig met het uitproberen van een pension die hier om de hoek zit. Het zou fantastisch zijn als ik Norbu (en Olly) ergens veilig kan onderbrengen als ik even wil opladen, afspraken heb of op vakantie wil. Zojuist een mail gestuurd met wat belangrijke punten die ze voornamelijk over Norbu moeten weten. Ik hoop dat dit succesvol wordt en Norbu daar een leuke tijd kan beleven. Op de website komen ze wel kundig en liefdevol over en er zijn maar twee mensen die het runnen, dus hij hoeft niet constant aan vreemden te wennen. Alsnog wel spannend.

pagina 10 van 16 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16
Volgende forumvraag: Hp's grote Frustratie topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^