Welke hondenverzekering kies ik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dat klopt, dat is juist, dat wordt vergoed, je schrijft dat je je hond preventief laat rontgen, dat wordt niet vergoed...omdat ze dat nodig heeft voor de africhting, preventief enten wordt netjes vergoed. "

Jawel, ook gevraagd. Ik wil willow met een leeftijd van anderhalf laten testen op HD en ED, wordt beide vergoed. Ik heb je hoogste dekking trouwens. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Staat in de polis...dat het niet vergoed wordt....of heb je dan een nieuwe polis toegestuurd gekregen, en geen misverstand hoor, reaal is een goede verzekering...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Pascale het staat er toch echt....      
• Preventieve medische zorg, anders dan vermeld in artikel 2.8. Hiermee bedoelen wij behandelingen of onderzoeken
aan een dier ter voorkoming van gezondheidsklachten en/of afwijkingen, zoals DNA-onderzoek of onderzoek naar erfelijke afwijkingen waarvan geen klachten aanwezig zijn zoals officiële HD-foto’s ten behoeve van de fokkerij of het beoefenen van hondensport.            en daar bedoelen ze niet de entingen mee, die worden netjes vergoed..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Zou fijn zijn pascale als dat vergoed wordt, mijn verzekering vergoed dat niet alleen medische noodzakelijke behandelingen....

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Zou fijn zijn pascale als dat vergoed wordt, mijn verzekering vergoed dat niet alleen medische noodzakelijke behandelingen.... "

Ik zal het morgen even opzoeken, het staat ergens in de mail, maar ik betaal wel, dacht ik, 2 euro per maand extra daarvoor. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hoef niet pascale, als jij zegt dat het zo is dan is het zo...alleen stond het in de polis anders, maar iedere verzekering veranderd de polis herhaaldelijk...en alleen maar fijn dat het dan toch vergoed wordt...smile je hebt een goede verzekering hoor, zeker weten, ik ben tevreden met Ohra, Ogin is een dure hond voor Ohra, doen nergens moeilijk over...vergoedingen medisch worden altijd volledig vergoed, heel blij mee...Ohra vergoed geen fotoos die niet medisch noodzakelijk zijn, wel natuurlijk als er iets aan de hand is, laatst zijn er fotoos gemaakt van ogin, gelukkig niets aan de hand maar dat werd netjes vergoed, omdat de arts dat wilde, dan wordt het wel vergoed...

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

De kleine lettertjes zijn inderdaad erg interessant om erop na te slaan, want uiteindelijk gaat het daar voor een deel zeker ook om. Bij mij is preventief enten wel belangrijk. Ik zit nog wel te kijken naar titerbepalingen ook. Als het niet nodig is om persé een nieuwe enting te doen, doe ik dat liever niet. Maar ik weet niet of mijn DA aan titerbepalingen doet.

Bij mijn gewenste ras komt PL in principe mogelijk voor, maar dat zijn knieën. Als ik dan kijk naar HD en ED (heupen en ellebogen), past PL daar niet 'tussen' - begrijp ik dat goed? Ik was sowieso nog wel van plan om contact op te nemen met mijn DA voor een aantal kostenplaatjes zodat ik inderdaad kan uitrekenen welke dekking voor mij het mooiste uitkomt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" De kleine lettertjes zijn inderdaad erg interessant om erop na te slaan, want uiteindelijk gaat het daar voor een deel zeker ook om. Bij mij is preventief enten wel belangrijk. Ik zit nog wel te kijken naar titerbepalingen ook. Als het niet nodig is om persé een nieuwe enting te doen, doe ik dat liever niet. Maar ik weet niet of mijn DA aan titerbepalingen doet.
Bij mijn gewenste ras komt PL in principe mogelijk voor, maar dat zijn knieën. Als ik dan kijk naar HD en ED (heupen en ellebogen), past PL daar niet 'tussen' - begrijp ik dat goed? Ik was sowieso nog wel van plan om contact op te nemen met mijn DA voor een aantal kostenplaatjes zodat ik inderdaad kan uitrekenen welke dekking voor mij het mooiste uitkomt. "

Je kan informeren bij die verzekeringen,doe het via de mail dan heb je het zwart op wit.

Ben het nu ook even aan het opzoeken,vind dit ook heel belangrijk,komt ook regelmatig voor bij mijn ras.

Heb via facebook een chat verstuurd naar reaal met de vraag over patella...ik laat je het nog weten wanneer ik antwoord heb gekregen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Heb antwoord gekregen op mijn vraag van reaal of patella operaties vergoed worden.

Hun antwoord.

Bedankt voor je bericht. Zolang de klachten na het afsluiten van de verzekering ontstaan, ben je hiervoor gedekt. Wel goed om te weten: bij een basisverzekering ben je verzekerd voor de percentage waarvoor je kiest

 

Denk dat ik pup dus vanaf 1 mei verzeker,krijg een gezondheidsverklaring van de fokker zijn dierenarts.

Bij reaal vanaf dag 1 verzekerd,dat spreekt mij aan.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Ah wat fijn dat het bij Reaal in ieder geval wordt verzekerd. Inderdaad slim om dan zo snel mogelijk een gezondheidsverklaring aan te vragen.

 

Mijn ouders hebben de hond vroeger niet verzekerd, en ze vragen zich af of het 'slim' is. Ik ga sowieso potjes maken voor het geval dat ik meer moet betalen, ook wanneer ik de hond wel laat verzekeren. Maar zonder een verzekering ga ik sowieso vaste potjes maken zodat ik gewoon meer zekerheid heb vanuit onszelf. In ieder geval bespreek ik het ook met de hondenschool. Lastig natuurlijk, maar uiteindelijk ligt de beslissing bij ons. :)

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Wij zitten al weer een poosje bij de Hema. Erg tevreden over, geld word zeer snel uitgekeerd (binnen 5 werkdagen tot nu toe) en we hebben er al regelmatig gebruik van gemaakt.
Mede vanwege het mank lopen Nouri een paar DA bezoekjes en foto's, orthopeed en foto's en daarnaast wat medicijnen.

Hema was zelfs zo klantvriendelijk dat ze 2 apart ingediende declaraties maar 1x eigen risico rekende (proactief laten weten dat het apart indienen niet handig was en dat ze daarom nu maar 1x eigen risico rekende, scheelde toch weer 40e).

honden page profiel DogLoverDogLover

Zijn hier ook mensen die een Belgische hondenverzekering hebben? Alle vermeldingen hier gaan over verzekeringsmaatschappijen in Nederland. 

Voor onze puppy wensen we nl. een nieuwe verzekering af te sluiten. Het enige wat ik tot nu toe vond is de Corona Direct hondenverzekering. Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er nog meerdere bestaan in België?

Alvast bedankt voor jullie advies!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" Wij zitten al weer een poosje bij de Hema. Erg tevreden over, geld word zeer snel uitgekeerd (binnen 5 werkdagen tot nu toe) en we hebben er al regelmatig gebruik van gemaakt.Mede vanwege het mank lopen Nouri een paar DA bezoekjes en foto's, orthopeed en foto's en daarnaast wat medicijnen.
Hema was zelfs zo klantvriendelijk dat ze 2 apart ingediende declaraties maar 1x eigen risico rekende (proactief laten weten dat het apart indienen niet handig was en dat ze daarom nu maar 1x eigen risico rekende, scheelde toch weer 40e). "

Wij hadden voorheen ook een Hema verzekering. Gelukkig maar één keer nodig gehad in 7 jaar tijd maar alles werd heel netjes en snel vergoed (uiteindelijk waren we goedkoper uit geweest zonder verzekering, maar dat terzijde). Ik vind dat Hema een fijn en overzichtelijk systeem heeft, je kan alles van een heel jaar opsparen en hoeft dan alleen een vast bedrag eigen risico te betalen. 

 

 

Verder zou ik aanraden om alle verzekeraars goed te bekijken, vaak zit er verschil in wat ze vergoeden per formaat hond en soms ook per ras bijvoorbeeld. Verder wilde ik vooral een verzekering om onverwachte hoge kosten te dekken bijvoorbeeld bij een ongeval (dat kan zomaar een paar duizend euro kosten). Daarnaast is het altijd verstandig om een goed potje te hebben voor de dingen die niet vergoed worden of als je het vooruit moet betalen bijvoorbeeld.

 

 

O haha, oud topic hp-frusty

 

 

Geen idee hoe dit in België zit, misschien even een nieuw topic openen voor dit onderwerp? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Het is inderdaad een oud topic, reaal verzekering bestaat niet meer, en hema neemt geen honden boven een bepaald gewicht aan... 

honden page profiel RJRJ

ohra!! prima huisdierenverzekering....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Wij hadden voorheen ook een Hema verzekering. Gelukkig maar één keer nodig gehad in 7 jaar tijd maar alles werd heel netjes en snel vergoed (uiteindelijk waren we goedkoper uit geweest zonder verzekering, maar dat terzijde). Ik vind dat Hema een fijn en overzichtelijk systeem heeft, je kan alles van een heel jaar opsparen en hoeft dan alleen een vast bedrag eigen risico te betalen. 
 
 
Verder zou ik aanraden om alle verzekeraars goed te bekijken, vaak zit er verschil in wat ze vergoeden per formaat hond en soms ook per ras bijvoorbeeld. Verder wilde ik vooral een verzekering om onverwachte hoge kosten te dekken bijvoorbeeld bij een ongeval (dat kan zomaar een paar duizend euro kosten). Daarnaast is het altijd verstandig om een goed potje te hebben voor de dingen die niet vergoed worden of als je het vooruit moet betalen bijvoorbeeld.
 
 
O haha, oud topic 
 
 
Geen idee hoe dit in België zit, misschien even een nieuw topic openen voor dit onderwerp?  "

Dat is inmiddels gewijzigd.  Je betaalt bovenop de € 45 eigen risico per declaratie ( je kan die inderdaad van 1 jaar opsparen), 15% eigen risico.

 

Deze HEMA huisdierenverzekering voor je hond of kat moet je afsluiten voordat ze 5 jaar zijn. Bij de meeste behandelingen betaal je een eigen risico van 15% en een vast bedrag van € 45,-per declaratie. Dus het is voordelig om je declaraties op te sparen en in één keer te declareren.

 

Bron: "Hema Huisdierenverzekering vergoedingen — Verzeker je Huisdier" https://www.verzekerjehuisdier.nl/verzekeringspakketten/hema/eigen-bijdrage/

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hema verzekerd geen honden boven een gewicht van 55 kilo, Ohra wel en bij Ohra kan je een hond tot 7 jaar laten verzekeren, je kan zelf de premie kiezen met wat je wilt....modules erbij of niet....bij de ohra is er een 20% eigen risico.   Topdekking is bij de ohra 5000. Euro....bij de hema 3000.           

Let op! 
Bij HEMA kun je niet alle honden verzekeren. Zij kunnen namelijk geen passende premie bieden voor honden waarbij regelmatig medische afwijkingen voorkomen. Daarom verzekerd HEMA geen honden zwaarder dan 55 kilo (volwassen gewicht). Ook de volgende hondenrassen kunnen niet verzekerd worden:
(Old) Engelse bulldog, Franse bulldog, Cane Corso, Cavalier King Charles Spaniel, Deense Dog, Dobermann Pincher, Duitse Dog, Ierse Wolfshond, Shar pei, Sint Bernhard, Amerikaanse Pit Bull Terrier en Bordeaux dog.

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" Dat is inmiddels gewijzigd.  Je betaalt bovenop de € 45 eigen risico per declaratie ( je kan die inderdaad van 1 jaar opsparen), 15% eigen risico.
 
Deze HEMA huisdierenverzekering voor je hond of kat moet je afsluiten voordat ze 5 jaar zijn. Bij de meeste behandelingen betaal je een eigen risico van 15% en een vast bedrag van € 45,-per declaratie. Dus het is voordelig om je declaraties op te sparen en in één keer te declareren.
 
Bron: "Hema Huisdierenverzekering vergoedingen — Verzeker je Huisdier" https://www.verzekerjehuisdier.nl/verzekeringspakketten/hema/eigen-bijdrage/
  "

Dat zou goed kunnen dat het veranderd is, inmiddels hebben we geen verzekering meer...

honden page profiel Dizzy Dizzy

honden foto van Dizzy

Diz zit bij Ohra, werkt erg goed, al een paar keer gebruik van gemaakt! Handig met declareren en ze geven heel snel bericht terug en storten bij teruggave ook snel. Absoluut aanrader!

honden page profiel OlivierOlivier

Hier is kijken mss.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 juli om 09:23 --

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hier is kijken mss. "

Hier de topdekking, een vergoeding van 6000 euro...jaarlijks. Van ohra.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenverzekering: Ja of nee?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^