Welke hondenverzekering kies ik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dat klopt, dat is juist, dat wordt vergoed, je schrijft dat je je hond preventief laat rontgen, dat wordt niet vergoed...omdat ze dat nodig heeft voor de africhting, preventief enten wordt netjes vergoed. "

Jawel, ook gevraagd. Ik wil willow met een leeftijd van anderhalf laten testen op HD en ED, wordt beide vergoed. Ik heb je hoogste dekking trouwens. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Staat in de polis...dat het niet vergoed wordt....of heb je dan een nieuwe polis toegestuurd gekregen, en geen misverstand hoor, reaal is een goede verzekering...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Pascale het staat er toch echt....      
• Preventieve medische zorg, anders dan vermeld in artikel 2.8. Hiermee bedoelen wij behandelingen of onderzoeken
aan een dier ter voorkoming van gezondheidsklachten en/of afwijkingen, zoals DNA-onderzoek of onderzoek naar erfelijke afwijkingen waarvan geen klachten aanwezig zijn zoals officiële HD-foto’s ten behoeve van de fokkerij of het beoefenen van hondensport.            en daar bedoelen ze niet de entingen mee, die worden netjes vergoed..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zou fijn zijn pascale als dat vergoed wordt, mijn verzekering vergoed dat niet alleen medische noodzakelijke behandelingen....

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Zou fijn zijn pascale als dat vergoed wordt, mijn verzekering vergoed dat niet alleen medische noodzakelijke behandelingen.... "

Ik zal het morgen even opzoeken, het staat ergens in de mail, maar ik betaal wel, dacht ik, 2 euro per maand extra daarvoor. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hoef niet pascale, als jij zegt dat het zo is dan is het zo...alleen stond het in de polis anders, maar iedere verzekering veranderd de polis herhaaldelijk...en alleen maar fijn dat het dan toch vergoed wordt...smile je hebt een goede verzekering hoor, zeker weten, ik ben tevreden met Ohra, Ogin is een dure hond voor Ohra, doen nergens moeilijk over...vergoedingen medisch worden altijd volledig vergoed, heel blij mee...Ohra vergoed geen fotoos die niet medisch noodzakelijk zijn, wel natuurlijk als er iets aan de hand is, laatst zijn er fotoos gemaakt van ogin, gelukkig niets aan de hand maar dat werd netjes vergoed, omdat de arts dat wilde, dan wordt het wel vergoed...

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

De kleine lettertjes zijn inderdaad erg interessant om erop na te slaan, want uiteindelijk gaat het daar voor een deel zeker ook om. Bij mij is preventief enten wel belangrijk. Ik zit nog wel te kijken naar titerbepalingen ook. Als het niet nodig is om persé een nieuwe enting te doen, doe ik dat liever niet. Maar ik weet niet of mijn DA aan titerbepalingen doet.

Bij mijn gewenste ras komt PL in principe mogelijk voor, maar dat zijn knieën. Als ik dan kijk naar HD en ED (heupen en ellebogen), past PL daar niet 'tussen' - begrijp ik dat goed? Ik was sowieso nog wel van plan om contact op te nemen met mijn DA voor een aantal kostenplaatjes zodat ik inderdaad kan uitrekenen welke dekking voor mij het mooiste uitkomt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" De kleine lettertjes zijn inderdaad erg interessant om erop na te slaan, want uiteindelijk gaat het daar voor een deel zeker ook om. Bij mij is preventief enten wel belangrijk. Ik zit nog wel te kijken naar titerbepalingen ook. Als het niet nodig is om persé een nieuwe enting te doen, doe ik dat liever niet. Maar ik weet niet of mijn DA aan titerbepalingen doet.
Bij mijn gewenste ras komt PL in principe mogelijk voor, maar dat zijn knieën. Als ik dan kijk naar HD en ED (heupen en ellebogen), past PL daar niet 'tussen' - begrijp ik dat goed? Ik was sowieso nog wel van plan om contact op te nemen met mijn DA voor een aantal kostenplaatjes zodat ik inderdaad kan uitrekenen welke dekking voor mij het mooiste uitkomt. "

Je kan informeren bij die verzekeringen,doe het via de mail dan heb je het zwart op wit.

Ben het nu ook even aan het opzoeken,vind dit ook heel belangrijk,komt ook regelmatig voor bij mijn ras.

Heb via facebook een chat verstuurd naar reaal met de vraag over patella...ik laat je het nog weten wanneer ik antwoord heb gekregen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Heb antwoord gekregen op mijn vraag van reaal of patella operaties vergoed worden.

Hun antwoord.

Bedankt voor je bericht. Zolang de klachten na het afsluiten van de verzekering ontstaan, ben je hiervoor gedekt. Wel goed om te weten: bij een basisverzekering ben je verzekerd voor de percentage waarvoor je kiest

 

Denk dat ik pup dus vanaf 1 mei verzeker,krijg een gezondheidsverklaring van de fokker zijn dierenarts.

Bij reaal vanaf dag 1 verzekerd,dat spreekt mij aan.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Ah wat fijn dat het bij Reaal in ieder geval wordt verzekerd. Inderdaad slim om dan zo snel mogelijk een gezondheidsverklaring aan te vragen.

 

Mijn ouders hebben de hond vroeger niet verzekerd, en ze vragen zich af of het 'slim' is. Ik ga sowieso potjes maken voor het geval dat ik meer moet betalen, ook wanneer ik de hond wel laat verzekeren. Maar zonder een verzekering ga ik sowieso vaste potjes maken zodat ik gewoon meer zekerheid heb vanuit onszelf. In ieder geval bespreek ik het ook met de hondenschool. Lastig natuurlijk, maar uiteindelijk ligt de beslissing bij ons. :)

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Wij zitten al weer een poosje bij de Hema. Erg tevreden over, geld word zeer snel uitgekeerd (binnen 5 werkdagen tot nu toe) en we hebben er al regelmatig gebruik van gemaakt.
Mede vanwege het mank lopen Nouri een paar DA bezoekjes en foto's, orthopeed en foto's en daarnaast wat medicijnen.

Hema was zelfs zo klantvriendelijk dat ze 2 apart ingediende declaraties maar 1x eigen risico rekende (proactief laten weten dat het apart indienen niet handig was en dat ze daarom nu maar 1x eigen risico rekende, scheelde toch weer 40e).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond verzekeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^