Hondenverzekering: Ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Hier 2 grote honden en 2 katten en had in begin wel een verzekering voor ze allemaal, maar was daar zoveel geld aan kwijt. 

 

Ik heb de gok maar genomen om geen verzekering te nemen en hopen dat we gezonde dieren hebben. Op dit moment hebben ze ook nog allemaal niks gehad.

 

Wij sparen elke maand geld voor een apart potje voor de dieren, mocht er eens iets zijn wat zorgt voor hoge da kosten, dan hebben wij daarvoor geld liggen.

Mocht er echt een dure operatie komen, hebben we altijd nog onze spaarrekening. 

 

Dit zijn dingen wat je wel in overweging kan nemen, heb je geld apart liggen of niet en kun je het geld missen wat je kwijt bent per maand aan verzekering.. 

Met 1 hond ben je natuurlijk minder kwijt dan 4 dieren. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Een spaarpot is sowieso nodig ook als je een verzekering hebt,chronische medicatie vaak maar 50% vergoed,eigen bijdrage,soms medicijnen die niet vergoed worden.... "

Ja daarom schrijf ik ook 2x in mijn bericht dat ik voor beide kies. Juist om die kosten op te vangen een spaarpot en de rest dekt de verzekering.  

Maar omdat ik vaak zie hoe mensen de behandelingen die eigenlijk nodig zijn niet kunnen betalen zal ik altijd een verzekering aanraden. Zeker bij de aanschaf van een nieuwe pup omdat daar normaal gezien nog geen medische geschiedenis is. Mensen staan gewoon niet echt stil bij het feit dat het flink in de cijfers kan lopen als het dier ziek is. Tegenwoordig kunnen ze meer maar daar hangt ook een prijskaartje aan. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik had Balou in de verzekering (Kruidvat, dit is Aegon als ik het goed heb) maar ik heb hem eruit gehaald toen hij onbehandelbare ernstige hartafwijkingen bleek te hebben en van de cardioloog een levensverwachting van twee jaar kreeg. Inmiddels is hij acht en ik ben in de vijf jaar dat hij niet verzekerd is maar een paar keer met hem bij de dierenarts geweest. Hij heeft inmiddels hartfalen maar de medicijnen die hij hiervoor sinds gisteren krijgt zijn goedkoper dan de premie voor de dierenverzekering.  

Ik heb voor Lotus wel een verzekering (Hema) dit omdat pl veel voorkomt bij kleine honden, ik heb eerst geïnformeerd of dit onder de verzekering valt. Gelukkig zijn er geen tekenen van pl wel heb ik al veel aan de verzekering gehad, ik ben in drie jaar al drie keer met haar bij de spoedarts geweest en dan nog de bezoekjes aan onze eigen dierenarts. 

 

honden page profiel Lalo SalamancaLalo Salamanca

honden foto van Lalo Salamanca

Wat een wisselende antwoorden en interessante beredeneringen, dankjulliewel! Geeft weer stof tot nadenken! 

Hetgeen waar ik zo bang voor ben, is dat ik me zou verzekeren voor de hond en ik vervolgens alsnog vrijwel niets vergoed zou krijgen wanneer het beestje ziek wordt. Natuurlijk valt het niet helemaal te vergelijken, maar als ik kijk naar mijn eigen zorgverzekering, ben ik zelf ook voor maar heel weinig gedekt zonder allemaal extra polissen voor het een of het ander.   

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

de polissen doorlezen waar je voor verzekerd bent , kom je niet voor verrassingen te staan...

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ook als je kiest voor een verzekering is het hoe dan ook altijd verstandig een apart spaarpotje voor je huisdieren te hebben. En als je dan idd ook goed je polis door leest kan het haast niet dat je voor verassingen komt te staan hp-thumbsup

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wat een wisselende antwoorden en interessante beredeneringen, dankjulliewel! Geeft weer stof tot nadenken! Hetgeen waar ik zo bang voor ben, is dat ik me zou verzekeren voor de hond en ik vervolgens alsnog vrijwel niets vergoed zou krijgen wanneer het beestje ziek wordt. Natuurlijk valt het niet helemaal te vergelijken, maar als ik kijk naar mijn eigen zorgverzekering, ben ik zelf ook voor maar heel weinig gedekt zonder allemaal extra polissen voor het een of het ander.    "

Als je hond ziek word, dan krijg je gewoon vergoed, in pluspolissen word dan opname ook vergoed, niet in alle basisverzekeringen word dat vergoed, of maar een beetje, dus een extra potje bij een verzekering is best handig, want als het goed fout gaat, dan kan dat ineens heel veel geld kosten, ja en dan is het echt fijn dat je een verzekering is, bij een ongeluk of zo, of een operatie door ziekte word altijd vergoed.

Het is ook even goed doorlezen, dan weet je wat beter waar je voor betaald..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je een grote hond wilt verzekeren, zorg dan dat je een verzekering kiest die kosten in verband met heup- en elleboogdisplasie niet uitsluit. Een pup na thuiskomst zo snel mogelijk verzekeren voordat er eventuele aandoeningen zich openbaren.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Als je een grote hond wilt verzekeren, zorg dan dat je een verzekering kiest die kosten in verband met heup- en elleboogdisplasie niet uitsluit. Een pup na thuiskomst zo snel mogelijk verzekeren voordat er eventuele aandoeningen zich openbaren. "

Dat is bij petplan een pluspakket bijvoorbeeld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En bij de ohra een...topdekking...

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Let vooral op wat een polis dekt..dat is soms heel letterlijk 

Ik kon mijn adoptie honden ivm leeftijd alleen nog bij proteq kwijt.De duurste.

Ivm aantal redenen ook een aanvullende verzekering genomen.(oa ivm alternatieve behandelingen evt gedragstherapie voor mijn angstige hond,en meer vergoeding gebit ivm nog niet behandeld en enorm veel tandsteen beide)

De gedragstherapie was al lachen...moest naar bij hun aangesloten gt..dat bleek er dus maar 1

Na veel gezeur over en weer mocht ik zelf gediplomeerde gt uitzoeken 

 

Helaas toen puntje bij paaltje kwam bleken ze veel niet te vergoeden...dingen die ohra en petplan bv wel vergoed.

Zoals chinese kruiden gemmotherapie,bloesem mixen  ect van holist arts allemaal niet..alleen klassieke homeopathie ,acupunctuur werd wel vergoed door proteq(met aanvullend dus)

Ook de kanker behandeling van mijn hond werd niet vergoed...( kreeg 4 euro voor de spuiten terug hoe coulant)..zijn poot afzetten of chemo werd wel gedekt.

 

Een niet te dure polis met evt aanvulling voor alternatief (ohra hoor ik de beste dingen van al jaren)

Voor algemeen ongeval of blessure,griepje ,basis onderzoeken(bloed rongten ect) dekt het al heleboel

Voor de rest kan je beter geld apart zetten

of je moet goed in polis kijken naar specifieke dingen die evt voor jou hond en jou voorkeur passend zijn..en neem de letters letterlijk

Proteq raad ik dus af innocent

 

 

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Fenrir is ook vanaf pup af aan meteen verzekerd. Ondanks dat ik zelf als assistente in een praktijk werk en dus meestal wel korting krijg of dingen kan regelen met mijn werkgever,  als ik met hem naar de spoedkliniek of specialist zou moeten ben je zo honderden euros verder.. we hebben best een buffer qua spaargeld maar sparen voor een koophuis, vakanties etc. Die premie per maand is dan veel makkelijker en merken we niet echt binnen de vaste lasten. Ik vind het een fijn idee nooit te gaan hoeven denken of ik een behandeling of onderzoek wel kunnen te gaan betalen, al hoop ik natuurlijk nog veel veel meer dat ik de verzekering nooit nodig ga hebben!!

Fenrir is verzekerd bij Ohra voor het plus pakket 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Met een verzekering ben je uiteindelijk ook honderden euro’s verder. Ook als je hond gezond blijft. Ik stop het geld ter hoogte van de premie op mijn spaarrekening. Ik heb tot nu toe 1 hond gehad waarbij een verzekering voordelig was geweest. De rest niet en dan heb je het geld alsnog voor iets anders. Reken eerlijk uit wat de  verzekering je door het jaar kost en wat je echt kwijt bent aan dierenartskosten in een jaar. Ik vind vooral dat je je eigen afweging moet maken. Maar ik heb zelf in de branche gewerkt en daar geleerd verzeker alleen de kosten die je zelf niet kunt dragen. Ik kan een onverwachte operatie betalen maar als ik dat niet kon zou ik zeker verzekeren. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Kost 12 keer 23 euro voor een hond van 24 kilo, en was al volwassen. een paar consulten alleen al en je hebt het er al bijna uit.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Met een verzekering ben je uiteindelijk ook honderden euro’s verder. Ook als je hond gezond blijft. Ik stop het geld ter hoogte van de premie op mijn spaarrekening. Ik heb tot nu toe 1 hond gehad waarbij een verzekering voordelig was geweest. De rest niet en dan heb je het geld alsnog voor iets anders. Reken eerlijk uit wat de  verzekering je door het jaar kost en wat je echt kwijt bent aan dierenartskosten in een jaar. Ik vind vooral dat je je eigen afweging moet maken. Maar ik heb zelf in de branche gewerkt en daar geleerd verzeker alleen de kosten die je zelf niet kunt dragen. Ik kan een onverwachte operatie betalen maar als ik dat niet kon zou ik zeker verzekeren.  "

Ik geloof ook zeker dat zelf geld opzij zetten je meer opleverd, vooral als je het niet hoef te gebruiken. Ik heb dit voor mijn vorige hond ook zo gedaan maar ik kies nu liever toch voor een verzekering ondanks dat het me waarschijnlijk meer gaat kosten.  Liever betaal ik jaren voor niks dan dat mijn hond iets krijgt wink

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Met een verzekering ben je uiteindelijk ook honderden euro’s verder. Ook als je hond gezond blijft. Ik stop het geld ter hoogte van de premie op mijn spaarrekening. Ik heb tot nu toe 1 hond gehad waarbij een verzekering voordelig was geweest. De rest niet en dan heb je het geld alsnog voor iets anders. Reken eerlijk uit wat de  verzekering je door het jaar kost en wat je echt kwijt bent aan dierenartskosten in een jaar. Ik vind vooral dat je je eigen afweging moet maken. Maar ik heb zelf in de branche gewerkt en daar geleerd verzeker alleen de kosten die je zelf niet kunt dragen. Ik kan een onverwachte operatie betalen maar als ik dat niet kon zou ik zeker verzekeren.  "

Ook als je het wel kunt betalen, ik betaal liever 20% van 1300,- dan zelf de volle mep. Een dan heb je het alleen over 1 gescheurde kruidband bijvoorbeeld. Kan je hond nog uit geteste ouders/ goede lijnen komen, een ongeluk zit ook echt wel in een klein hoekje. Laatst een pup met darmvaginatie, de eigenaar zei van de kosten een pup te hebben kunnen kopen.. 

Dus ja, ene kant is verzekeren misschien "onzin" als je echt voldoende geld hebt liggen, andere kant.. dat geld kun je ook anders gebruiken. Soms vind ik het zelfs vreemd dat het niet verplicht zou zijn, denk dat daarmee ook een hoop leed & crowdfunding acties voorkomen kunnen worden. 

Als mensen er voor kiezen een maandpremie van bijv €40,- opzij te zetten, weer terugkomend op het voorbeeld van de gescheurde kruisband heb je ook pas na ruim 2,5 jaar je geld bij elkaar gespaard & moet er niks tussendoor komen.

Pijnstillers of een hond met allergieën is nou ook niet bepaald goedkoop. Ook al kunnen wij het betalen, zou ik bij een volgende hond toch weer voor een verzekering gaan

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ben  voor veel dingen verzekerd, hb nog nimmer er aanspraak op gemaakt, zo denk ik ook over een dierenverzekering, premie betalen en geen dierenartskosten hebbend, heerlijk , dan betaal ik maar de premie en komen er opeens giga kosten aan dan ben ik toch gedekt, ik heb voor de dierenverzekering geen modules genomen die zijn voor mij aan te sparen en zo hou ik de maandelijkse premie betaalbaar.....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn spaarpotje hou ik liever voor leuke dingen,dierenverzekering hoort bij de vaste lasten net zoals ik verzekerd ben en mag afkloppen dat ik al jaren voor noppes betaal.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Mijn spaarpotje hou ik liever voor leuke dingen,dierenverzekering hoort bij de vaste lasten net zoals ik verzekerd ben en mag afkloppen dat ik al jaren voor noppes betaal. "

Zo valt bij ons Link zijn spaarrekening onder de 'vaste lasten', elke maand gaat er standaard een bedrag heen. Net zoals bij een verzekering. Alleen als we het niet gebruiken (als hij er niet meer is) hebben wij het zelf weer te besteden ipv dat het 'weggegooid' is. En wij kloppen ook zeker af dat het nog lekker staat te niksen op zijn rekening hp-heart

 

Zo zijn er verschillende gedachtes (en meningen).. Doe gewoon wat goed voelt zou ik zeggen.  

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Vind ik ook. En fijn dat de ervaringen met verzekeringen hier zo goed zijn. Ik ken vooral mensen waarbij de kleine lettertje uiteindelijk toch voor hoge kosten hebben gezorgd (bijvoorbeeld 1 behandeling vergoed per kwaal, kwaal niet gedekt voor specifiek ras, medicatie die niet onder de dekkin viel etc.) Waardoor ze en de premie en medische kosten moesten betalen.  Vandaar dat ik ook een beetje sceptisch ben. En ooit was het mijn werk om die kleine lettertjes te schrijven dus ken de branche maar al te goed. Verzekeringen zijn voor bedrijven vooral een middel om geld te verdienen en ze doen het heus niet uit dierenliefde. Maar ook ik vind dat iedereen zijn eigen afweging moet maken. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Dat is bij petplan een pluspakket bijvoorbeeld. "

 

Zeer slechte ervaring met Petplan.

 

Had mijn vorige hond - een Cavalier - daar verzekerd. Contract voor 5 jaar getekend.

 

Komen ze na 3 jaar met een verlenging met begeleidende brief, waarin niet attent gemaakt wordt op het belangrijke feit dat een van de pagina's van het bijgevoegde nieuwe contract een rashondenclausule bevatte, waarmee alle vergoedingen betreffende hart, hersens/ruggenmerg vervallen.

 

Het is dat mijn Cavalier zo erg ziek was, dat ik haar moest laten inslapen, anders had ik ze juridisch aangepakt. Ik had al contact met een jurist van mijn rechtsbijstandverzekering, die de zaak wel zag zitten.

 

Saillant detail: deze clausules waren op de U.K. website van Petplan niet te vinden!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Mijn spaarpotje hou ik liever voor leuke dingen,dierenverzekering hoort bij de vaste lasten net zoals ik verzekerd ben en mag afkloppen dat ik al jaren voor noppes betaal. "

Precies zoals wij hierover denken. Wij zijn verzekerd, dus de hond ook.

Bij onze 1e en 2e bull waren wij nog niet verzekerd (als er al verzekeringen bestonden). De 1e was supergezond, alleen 2 verrotte kiezen en een vetbult die in de weg zat, weg laten halen.

Toen kwam de 2e......... Zij heeft ons verschrikkelijk veel gekost aan DA kosten, haar leven lang, op het einde nog eens ruim 4000 euro in Utrecht. Ja zeker, we konden het betalen hoor. Met liefde gedaan ook.

Toch voor de 3e, 4e en 5e een verzekering afgesloten. En dat was bij Wopper en Peer absoluut geen slechte keus.

Wopper met haar chronische maag- en blaasproblemen, Peer met zijn atopie en darmproblemen. Waren weken dat ik 3x in de week bij de DA zat. Dus ook nu voor Teun wederom een verzekering.

Maar wat je zegt, ik hoop ook dat ik voor noppes betaal, graag zelfs.

En inderdaad, de spaarrekening zijn voor de leuke dingen van het leven.

Had ik met Wopper en Peer die 2x 40 euro per maand opzij gezet, had ik er heel flink bij ingeschoten. 

Nu wel een pakket waar meer wordt vergoed, Wopper haar CT-scan werd bv verleden jaar helemaal niet vergoed.  

Overigens al 13 jaar verzekerd bij Petplan. En naar tevredenheid. 

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

Onze hond was verzekerd bij Ohra. Ik wilden zekerheid voor mijn hond als er iets zou gebeuren. Maar toen onze hond een operatie kreeg en later allergieën bleek te hebben, bleek dit net buiten de polis of een ander verzekeringspercentage viel. Hebben dit direct met een grote middelvinger opgezegd.

Sparen nu op een externe rekening 30 euro (voorheen premie van 27euro per maand) waarbij je altijd een deel van moest betalen voor een bezoekje aan de Dierenarts. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Onze hond was verzekerd bij Ohra. Ik wilden zekerheid voor mijn hond als er iets zou gebeuren. Maar toen onze hond een operatie kreeg en later allergieën bleek te hebben, bleek dit net buiten de polis of een ander verzekeringspercentage viel. Hebben dit direct met een grote middelvinger opgezegd.
Sparen nu op een externe rekening 30 euro (voorheen premie van 27euro per maand) waarbij je altijd een deel van moest betalen voor een bezoekje aan de Dierenarts.  "

Weet niet hoe je verzekerd was bij Ohra? Het hangt ook van je pakket af.

Als ik zie wat Willemijn allemaal vergoed heeft gekregen bij Ohra maar zij heeft dan ook het toppakket.

 

Ik weet wel dat alles gerelateerd aan sterilisatie,baarmoederaandoeningen meestal niet vergoed worden daarom ben ik bij reaal verzekerd en volgend jaar stap ik noodgedwongen over naar Ohra maar alles waar ze nu voor verzekerd is en alle aandoeningen die ze nu mocht krijgen blijven verzekerd,heb voor reaal gekozen omdat alles in het pakket zat ook laproscopische sterilisiatie.

 

Ik heb eigenlijk die verzekering voor meer ernstige zaken,je hond moet maar een aanrijding krijgen,opnamen,gebroken poot.....kleine zaken kan ik makkelijk betalen maar als ik lees dat een 2 daags bezoekje aan een da omdat hond buikpijn heeft,foto's ,bloedonderzoekje al honderden euro's kost.

 

Zo een hondenverzekering is nog altijd goedkoper dan vele telefoonabonnementen en dat is nu geldverspilling in mijn ogensmile

 

 

 

 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

" ...daarom ben ik bij reaal verzekerd en volgend jaar stap ik noodgedwongen over naar Ohra maar alles waar ze nu voor verzekerd is en alle aandoeningen die ze nu mocht krijgen blijven verzekerd,heb voor reaal gekozen omdat alles in het pakket zat ook laproscopische sterilisiatie...
  "

Wij zitten in dezelfde situatie, maar een eerste impressie is dat Ohra toch beduidend minder ruimhartig is dan Reaal dit was. Meer uitsluitingen, kleinere vergoedingen, etc.

I.v.m. een aanstaande verhuizing laten we het nu maar even zo, maar begin 2021 gaan we toch eens door de kleine lettertjes heen of een eigen spaarpotje niet slimmer is. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Wij zitten in dezelfde situatie, maar een eerste impressie is dat Ohra toch beduidend minder ruimhartig is dan Reaal dit was. Meer uitsluitingen, kleinere vergoedingen, etc.
I.v.m. een aanstaande verhuizing laten we het nu maar even zo, maar begin 2021 gaan we toch eens door de kleine lettertjes heen of een eigen spaarpotje niet slimmer is.  "

Ik ben dan toch wel benieuwd waar mensen tegenaan lopen met ohra? Zelf geen ervaring met petplan of reaal, maar wij waren echt heel tevreden over ohra.

Wij hadden dan wel de topdekking, maar zo goed als alles vergoed. Verschillende consulten, pijnstillers, 2x tta rapid knie operatie, 2x lpc operatie, medicatie tegen oorontsteking, zalfjes, pilletjes tegen de misselijkheid etc. Zelf maar 20% hoeven betalen..

Werd dan alles vergoed? Nee.

Als voorbeeld finidiar om de ontlasting in te dikken werd niet vergoed, omdat dit ook gewoon vrij verkrijgbaar is bij bijvoorbeeld medpets. Hydrotherapie/fysiotherapie werd niet vergoed maar hier hadden wij dan ook geen extra module voor afgesloten omdat dit gewoon niet opweegt tegen de kosten. Maar dat is bij ons toch net zo? Max aantal behandelingen en je betaald er toch aardig voor. Voor €250,- wat je bij ohra kan verzekeren aan fysio ben je nergens.  Dat is dan zoiets waar je zelf een potje voor aan kunt leggen

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Wij zitten in dezelfde situatie, maar een eerste impressie is dat Ohra toch beduidend minder ruimhartig is dan Reaal dit was. Meer uitsluitingen, kleinere vergoedingen, etc.
I.v.m. een aanstaande verhuizing laten we het nu maar even zo, maar begin 2021 gaan we toch eens door de kleine lettertjes heen of een eigen spaarpotje niet slimmer is.  "

Dat ga ik sowieso ook doen,de kleine lettertjes lezen,ik ga het afkloppen,Rox is tot nu toe een gezonde hond,het is geen brokkenpiloot....ik dacht laat ze het eerste jaar maar voor alles verzekerd zijn,het eerste jaar komen de verborgen gebreken ook boven.smile

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ik ben dan toch wel benieuwd waar mensen tegenaan lopen met ohra? Zelf geen ervaring met petplan of reaal, maar wij waren echt heel tevreden over ohra.
Wij hadden dan wel de topdekking, maar zo goed als alles vergoed. Verschillende consulten, pijnstillers, 2x tta rapid knie operatie, 2x lpc operatie, medicatie tegen oorontsteking, zalfjes, pilletjes tegen de misselijkheid etc. Zelf maar 20% hoeven betalen..
Werd dan alles vergoed? Nee.
Als voorbeeld finidiar om de ontlasting in te dikken werd niet vergoed, omdat dit ook gewoon vrij verkrijgbaar is bij bijvoorbeeld medpets. Hydrotherapie/fysiotherapie werd niet vergoed maar hier hadden wij dan ook geen extra module voor afgesloten omdat dit gewoon niet opweegt tegen de kosten. Maar dat is bij ons toch net zo? Max aantal behandelingen en je betaald er toch aardig voor. Voor €250,- wat je bij ohra kan verzekeren aan fysio ben je nergens.  Dat is dan zoiets waar je zelf een potje voor aan kunt leggen
  "

Bij Ohra betaal je 350 euro per jaar (bij de duurste). Als je hond 12 jaar leeft zit je dus aan ruim 4000 euro en betaal je nog steeds een deel van alle dierenartskosten zelf. Daarbij keren alle verzekeringen een max bedrag per jaar uit en daar wringt het bij veel mensen. Heb je 1 dure operatie is dat bedrag op en kan je de rest van de kosten gewoon betalen naast de premie. Misschien had jij het geluk dat jouw 4 operaties keurig in 4 jaar vielen dan speelt dat natuurlijk niet maar vaak komen grote medische kosten op een kluitje en moeten mensen toch veel zelf betalen. Wat niet wil zeggen dat je niet moet verzekeren. Maar hier wordt het wel heel rooskleurig voorgespiegeld. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk dat je een potje van 3000 euro moet hebben voor eventuele operatie, gaat het daar overheen ja dat is rot.

Als je geen 3000 euro hebt, dan zou ik lekker een verzekering doen, basispakket, stel je hond breekt wat, ongeluk, aanrijding, kan altijd gebeuren, dan heb je bij een basispakket altijd 3000 euro vergoed, soms moet je 20% zelf betalen, en bij sommige verzekeringen is dat weet anders, verdiep je er gewoon goed in, dan ben je ook niet verrast door de kleine lettertjes, kwestie van goed inlezen.

Petplan is daar trouwens heel duidelijk in en Ohra ook, de rest weet ik niet meer, ik geloof dat reaal ook heel duidelijk is, je kan precies zien hoeveel je vergoed krijgt en hoeveel niet.

Wij hebben geen potje van 3000 euro, dus verzekering...

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Bij Ohra betaal je 350 euro per jaar (bij de duurste). Als je hond 12 jaar leeft zit je dus aan ruim 4000 euro en betaal je nog steeds een deel van alle dierenartskosten zelf. Daarbij keren alle verzekeringen een max bedrag per jaar uit en daar wringt het bij veel mensen. Heb je 1 dure operatie is dat bedrag op en kan je de rest van de kosten gewoon betalen naast de premie. Misschien had jij het geluk dat jouw 4 operaties keurig in 4 jaar vielen dan speelt dat natuurlijk niet maar vaak komen grote medische kosten op een kluitje en moeten mensen toch veel zelf betalen. Wat niet wil zeggen dat je niet moet verzekeren. Maar hier wordt het wel heel rooskleurig voorgespiegeld.  "

Nee hoor, 2 knie operaties binnen 3 maanden. 2600 euro lichter en dan nog pijnstillers ernaast. Topdekking wordt uit mn hoofd tot 5000 euro per jaar vergoed. Aan consulten zit wel een max. Een potje wordt vaak ook leuker gemaakt dan het is. 30 euro sparen, heb je na 3 jaar pas 1080,- stel er scheuren dan 2 kruisbanden kom je toch echt 1500,- tekort. Tuurlijk kan er niks gebeuren en is het dan "zonde" van je geld, maar zit je wat mij betreft toch wel vrij safe. En een ongelukje zit vaak in n klein hoekje. Ik richt me dan nu wel vooral op gewrichten, omdat wij daar ervaring mee hebben, maar ik kan me zo indenken dat als ze iets verkeerd op eten en dit hun darm blokkeerd, deze kosten ook niet mis zijn. 

Wij hadden het ook zo kunnen betalen, omdat er alsnog een spaarpotje is, maar zo is er toch een hoop geld bespaard gebleven in ons geval. Zelf verzekeren mensen ten slotte ook van alles

pagina 2 van 9 123 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Hond verzekeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^