Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Heerlijke Penny is het toch  "

Dat is ze ook, echt zo'n fijne hond. Als het kon zou ik de rest van mijn leven niets anders willen dan haar hp-heart

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ze kunnen ook álles, die Hollanders. Vandaag waren de Hollandse herder Racing Games, waar iedereen heeft kunnen laten zien hoe ontzettend veelzijdig dit ras is. Mega trots was Willow (en het haas moest echt kapot gescheurd worden, oeps! Gelukkig hadden ze reserve liggen)

https://youtube.com/shorts/60n0yDtm6YQ?feature=share

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dankjewel Anouk! Ik kreeg het écht weer niet voor elkaar. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

https://youtube.com/shorts/60n0yDtm6YQ?feature=share versus (Insert media via HP) https://www.youtube.com/watch?v=60n0yDtm6YQ 

 

60n0yDtm6YQ code voor jouw clipje, nu moet je nog beide adressen(hyperlinks) vergelijken en kun je het met visueel vb delen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

EN hadsiekideeee.....

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ontiegelijk trots op May!! 

ze is altijd bang geweest voor alles met vuur, incl. de geur.

 

dit is zo erg geweest dat zelfs een kaars die uitging ze voor weg liep. Inmiddels gaat het beduidend beter!! Zulke kleine dingen kan ze al jaren hebben.

 

maar echt vuur, vuurwerk en bbq’en is iets wat ik er niet uitkreeg. 
ze gong altijd haar bench in of naar boven en zodra de bbq uit was kwam ze naar buiten om wat te halen, zo probeerde ik har ook te laten wennen aan bbq is niet eng. 

 

maar vanavond voor het eerst!!

 

is ze de hele bbq sessie buiten geweest, ze is er zelfs bij gaan liggen!!!

 

ze kreeg dan wel regelmatig wat lekkers, klein stukje vlees, brood of watermeloen maar dat mag ook wel met zo een prestatie!! 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Trots en vooral ook heel blij!

Sinds eind mei heeft Penny behoorlijk ernstige rugklachten die eerst alleen maar erger werden (ondanks rust).

Inmiddels zijn we al een tijdje weer wekelijks bij de fysio voor masages en hydrotherapie (voor de eerste keer in haar hele leven en wat deed ze dat goed!) en geef ik haar dagelijks massages + nog een extra hydrotherapie sessie. Met die hele behandeling gaat het eindelijk steeds iets beter. Ze is weer helemaal gelukkig, wil alleen maar spelen en was na de storm deze week super enthousiast over alle boomstammen aan het klimmen en springen.

Lopen gaat nog niet helemaal lekker en vooral heel ongelijk, maar we hebben allemaal hoop dat dat ook goed gaat komen. Voor nu ben ik al helemaal gelukkig met het terug komen van haar vrolijke, enthousiaste en gekke karakter hp-heart

honden page profiel DagmarDagmar

Trots op mezelf! Mijn oude(re) hond eet voornamelijk zelfgekookte voeding, afgelopen week zijn bloed laten controleren en gewoon allemaal uitstekende waardes.

Zijn vitamine B12 staat gewoon pal midden de waardes, zo fijn!

Zink wil ik wel ietsje hoger, dus die ga ik even extra via suppletie geven en binnen 8 weken terug controleren. Niet dat hij een tekort heeft, maar ik vind dat hij iets hoger mag. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Trots op mezelf! Mijn oude(re) hond eet voornamelijk zelfgekookte voeding, afgelopen week zijn bloed laten controleren en gewoon allemaal uitstekende waardes.
Zijn vitamine B12 staat gewoon pal midden de waardes, zo fijn!
Zink wil ik wel ietsje hoger, dus die ga ik even extra via suppletie geven en binnen 8 weken terug controleren. Niet dat hij een tekort heeft, maar ik vind dat hij iets hoger mag.  "

Komen B12 tekorten vaker voor bij honden, ook al eten ze vlees? Omdat je er naar hebt laten kijken bedoel ik.

En waar laat je dat checken, bij je gewone dierenarts? Of een holistische?

honden page profiel DagmarDagmar

Ja, dat komt vaak voor (samen met zink vb). Alle b-vitamines zouden eigenlijk dagelijks voorzien moeten worden. Ze zijn wateroplosbaar dus veel gaat er verloren bij ontdooien/verwerken. Veel mensen gooien ontdooi vocht ook weg. En merendeel van de KVV's bevat geen premix, dus ze worden er ook niet in voorzien.

In brokken is het natuurlijk al helemaal een ramp.

Het is te controleren in het bloed, maar je moet er wel specifiek om vragen. Mijn DA kan vb wel een standaard bloedonderzoek doen, maar daar zit zink en B12 niet bij in, dus er werd bloed apart verzonden naar het labo.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Oke, dank je wel, maar moet een hond niet eerst klachten hebben, Sam heeft geen klachten, maar ik heb zelf B12 tekort, ik spuit, en weet hoe dat voelt.

Ik heb wel B complex in huis, ik zou Sam daar wat van kunnen geven omdat je zegt, zeker in brokken dat is wel zijn hoofdvoeding, hij krijgt er een heleboel bij, maar niks waar B12 in zit. Misschien de spinazie, dat zoeken we op! Ik dus..laughing

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

nee geen B12 dus, wel B2, B3, B6, B11 en ik geef het maar 1 keer in de week, vaker durf ik niet.

honden page profiel DagmarDagmar

Klachten zijn pas een uiting van een lichaam dat het zelf niet meer meester kan en ontregelt raakt, meestal is iets dus al veel langer aan de gang vooraleer het opgemerkt wordt. Vandaar dat ik, zeker bij oudere honden en fokhonden, graag check ups laat doen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Klachten zijn pas een uiting van een lichaam dat het zelf niet meer meester kan en ontregelt raakt, meestal is iets dus al veel langer aan de gang vooraleer het opgemerkt wordt. Vandaar dat ik, zeker bij oudere honden en fokhonden, graag check ups laat doen.  "

ja, klinkt logisch, zelf heb ik dat ondervonden, en voordat ik een diagnose had, Trage schildklier en b12 en foliumzuur tekort, dat heeft zeker 2 jaar geduurd, en wat voelde ik me rot.

 

Ik was zelfs doorverwezen naar een psycholoog, want het zou een depressie zijn waarvan ik zeker wist dat dat het niet was, ik ben toen naar een Internist geweest die gespecialiseerd was in vermoeidheidsklachten, en binnen 1 week had ik uitslag en diagnose.

Dus hond goed in de gaten houden, maar dat doe ik al..en toch nog wat meer aandacht aan voeding geven.

honden page profiel DagmarDagmar

Tekorten kunnen inderdaad wel tot depressie leiden, voeding en gedrag staan nu eenmaal enorm in verband, alleen zien zelfs de specialisten het nog allemaal los van elkaar. Terwijl 90% van de serotonine in de darmen geproduceerd wordt... Mijn honden zijn echt enorm veranderd sinds ik ze op maat voer.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Tekorten kunnen inderdaad wel tot depressie leiden, voeding en gedrag staan nu eenmaal enorm in verband, alleen zien zelfs de specialisten het nog allemaal los van elkaar. Terwijl 90% van de serotonine in de darmen geproduceerd wordt... Mijn honden zijn echt enorm veranderd sinds ik ze op maat voer.
  "

De klachten van schildklier lijken op depressie, zodra ik medicatie kreeg werd ik weer mijzelf, plus B12 spuiten, binnen een paar maanden kon ik weer wandelen wat voorheen niet kon.

Ook had ik een bol gezicht, wat de internist meteen herkende als schildklier problemen.

Oh en ik had ook een vitamine D tekort, terwijl ik net uit Griekenland kwam in de de zomer, we hebben nog naar voeding gekeken, maar op 1 of andere manier neem ik uit voeding niet veel op, dus ik moet extra multivitaminen nemen levenslang, mijn huisarts was tegen want dacht dat het slecht was, en 2 weken geleden kwam uit onderzoek naar buiten dat multivitaminen slikken zeer kunnen helpen en voorkomen van alzheimer en andere ouderdomsziekte, dus onbewust doe ik het goed, wel op advies van de Internist.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Inmiddels al een beetje oud nieuws, maar toch fijn om te kunnen delen. 

Eind juni zijn we opnieuw naar Eersel geweest bij de cardioloog. Toen Beer 2,5 was bleek dat hij aortastenose had, een hartslag van rond de 230 slagen per minuut, hartruis van 4/6, wat verdikte wanden, een vergrote kamer, lekkende hartklep en aanwijzingen voor mitralisklepstenose. Vanaf dat moment krijgt hij bètablokkers.  Toen hij 5 was hebben we het onderzoek herhaald en was alles stukken beter. In juni dit jaar, Beer wordt in oktober 8, hebben we opnieuw een doppler laten doen en toen bleek dat alles weer goed was, sommige dingen zelfs weer een beetje beter. De hartruis is niet meer hoorbaar, de hartwand en -kamers binnen de normale waarden, hartslag tijdens het onderzoek normaal. Uiteraard is er nog aortastenose, dat gaat niet meer weg, maar is mild-matig en verder geen reden tot zorg. De aanwijzingen voor stenose van de klep zijn er, maar dat was er al en is niet zorgwekkend. De lekkende klep is ook niet verergerd. Het is niet perfect, maar we zijn  wel weer helemaal gerustgesteld!  Meteen ook maar weer een behandeling bij de fysio, dus meneer kan helemaal goed zijn vakantie inhp-shiny

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat een fijn nieuws Hannah! Fijne vakantie!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Jeetje Hannah, dat is nog eens fijn nieuws, zo ga je heeel lekker op vakantie, geniet er maar lekker van met een stuk minder zorgen.

honden page profiel DagmarDagmar

Wat een leuk nieuwe Hannah!

 

Ik heb vandaag terug geassisteerd bij een keizersnede. Ik vind mensen niet zo leuk, maar op zo'n moment neem ik automatisch de rol op me over om eerst te zorgen voor de pups, dat die die goed ademen etc en al wat het goed doet, door te schuiven naar de wachtzaal (waar de eigenaren zitten) om zo continu bezig te zijn met nieuw geboren pups, en eenmaal alles geboren, ga ik mee in de wachtzaal om te praten met de eigenaren, ze op de hoogte te houden van het teefje etc .. en dat lukt me zo vlot. Ik ben écht geen casual prater, maar op die momenten gaat me dat vlot af, zodat iedereen zich op zijn werk kan concentreren en de da'en gefocussed met de teef kunnen bezig zijn.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik ben weer zo trots op Penny. We zijn sinds gisteren weer in Oostenrijk en nu merk ik pas echt hoeveel ze in een jaar achteruit is gegaan, niet alleen fysiek maar ook psychisch. Ze vind het allemaal heel erg vreemd en spannend. Eten doet ze nog erg moeilijk over en buiten behoeftes doen lukt ook niet altijd. Vooral tijdens het laatste avond rondje gisteren liep ze er een beetje verdwaalt en verloren bij. Vorig jaar was dat echt totaal niet het geval, na 1 dag voelde het voor haar al als thuis. Daarom wilde ik haar dit jaar ook weer mee.

 

Toch merk ik dat ze wel echt probeert. Ze gedraagt zich ontzettend goed, laat alles heel rustig over zich heen komen en doet met alles gewoon mee. Vannacht heeft ze ook heerlijk geslapen (op het ineens nodig moeten plassen om 5 uur na dan) en in het appartement pakt ze steeds zelf haar rust. Voor een bejaarde hond die slecht ziet en mogelijk een beetje beginnende dementie heeft vind ik dat eigenlijk wel heel erg knap.

 

Hopelijk wordt het vanaf nu alleen maar beter en zal ze snel zien dat we hier zijn weer leuk is, maar ik denk dat dat wel helemaal goed gaat komen. We doen alles helemaal op haar tempo, hoe langzaam dat ook gaat hp-heart

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Heerlijk hoor, natuurlijk is het wat enger als je minder ziet en hoort, maar dat komt vast goed, geniet er maar van!

veel plezier nog.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Heerlijk hoor, natuurlijk is het wat enger als je minder ziet en hoort, maar dat komt vast goed, geniet er maar van!
veel plezier nog. "

Ik geniet er zeker van! Penny is inmiddels heel goed gewend en laat niets meer merken van stress of ongemak. Ze loopt lekker mee met de kortere wandelingen en is gisteren voor de aller eerste keer in haar hele leven naar een dierentuin geweest. Dat vond ze echt geweldig, al waren de mensen volgens haar interesanter dan de dieren.

Het enige waar we nu nog tegenaan lopen is dat ze het hele concept van een balkon niet kent en er net op ging plassen. Dat was wat minder handig, maar opzich logisch aangezien ze normaal gesproken de tuin in gaat als ze moet.

Het eten was trouwens ook nog steeds een probleem, dat hebben we opgelost met blikvoer uit de supermarkt

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

559829.jpg

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Prachtig, dat is genieten!!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Niet trots maar wel heel blij :D

Penny begon laatst, zoals ik al eerder had gedeeld, met plassen in huis. De laatste keer was het direct na een wandeling van een paar uur, dus namen we contact op met de dierenarts. Daar bleek dat haar urine concentratie een stuk lager was dan de vorige keer een paar maanden geleden. Zij raadde dus weer een compleet onderzoek aan met echo en bloed prikken.

Vandaag heeft ze de echo gehad en hoewel ik er een slecht gevoel over had, zijn de resultaten eigenlijk heel erg goed!

Haar nieren zagen er helemaal normaal uit, haar blaas was flink vergroot en uitgerekt maar was verder ook helemaal oké, geen stenen, gruis, ontsteking of tumor.

Het advies is om haar nu weer als puppy te behandelen en elke paar uur naar buiten te laten. Op die manier kan ze haar blaas beter legen en blijft er niet wat achter wat vervolgens bij ons in huis beland.

 

We moeten nu het bloedonderzoek nog even afwachten, maar hier ben ik al heel erg opgelucht over :) Hopelijk zijn we dan weer een tijdje klaar met dierenarts bezoekjes

honden page profiel DagmarDagmar

Mijn baas heeft Treskor zijn eigen kantoorruimte gegeven hp-heart Toch iets meer comfort dan de bench hp-angel

en dan kunnen de andere 2 soms ook mee hp-shiny

 

560684.jpg

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Mijn baas heeft Treskor zijn eigen kantoorruimte gegeven  Toch iets meer comfort dan de bench 
en dan kunnen de andere 2 soms ook mee 
  "

Wat super!

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Toch wel erg blij met May en trots dat ze zo slim is! 

May gaat al een aantal jaar mee naar werk, op een bedrijventerrein waar we in eerste instantie het eerste bedrijf waren. Wat betekende dat May lekker buiten rond kon struinen, helaas werd het voller en voller en nu word het laatste plekje waar May nog kon struinen voor ons pand ook benouwd. Wat betekent dat May alleen nog aan de lijn voor het pand mag liggen of binnen. Voor het pand vind ze zeg een half uurtje leuk ofzo voor ze naar binnen wilt.

maar achter is een magazijn, met roldeur voor goederen met dit warme weer staat die gewoon in zoverre open dat May naar buiten kan. Dit doet ze niet! Ze gaat voor de deur zitten vragend om toestemming. Tenzij er iemand naar de deur loopt gaat ze niet naar buiten of zonder een ja. 

het heeft wat tijd gekost tuurlijk maar toch blij dat ze het begrijpt en gewoon netjes binnen blijft! Ookal ben ik er daar niet bij. 

 

en zojuist tijdens de wandeling wij liepen op een hoger fietspad dat uitkijkt op weilanden, waar May in de verte een haas zag rennen. Vroegerr was ze zoiezo zeker die kant op gerend.

 

Nu bleef ze met waarschuwing maar toch staan! Ernstig gefocused op de haas uiteraard. Heb haar aangelijnd en zijn door kunnen lopen, paar honderd meter verderop weer los kunnen laten. 

heerlijk om die groei te zien, oke en ze word gewoon ouder maar dat betekent niet dat haar jachtinstinct opeens verdwenen iswink

pagina 6 van 8 12 3 4 5 67 8
Volgende forumvraag: Nog een boom erbij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^