Gevonden! Op zoek naar een hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik begrijp goed dat je eisen hebt, alleen maar verstandig natuurlijk. Wel is het misschien handig om iets verder uit te wijden over sommige dingen. Zoals je zelf waarschijnlijk met jouw ervaring ook weet is angst en ander probleemgedrag wel veel voorkomend bij (buitenlandse) herplaatsers. Wat versta je onder niet super angstig? Het lastige is dat iedereen hier iets anders onder verstaat, sommige stichtingen omschrijven een hond die op de foto's doodsbang ergens weggestopt zit als wat onzeker terwijl een ander een wat terughoudende hond omschrijft als een zeer angstige hond. Daarnaast is ook veel afhankelijk van de omgeving, waar een hond in een druk gezin angstig kan zijn kan het zomaar zijn dat die bij jou helemaal tot rust komt. Vind je uitvalgedrag aan de lijn bijvoorbeeld een no go of valt dat voor jou onder een 'gek randje' waar je wel mee aan de slag zou willen als het klikt met jou en je andere hond?  

Is de leeftijd voor jou een exacte eis of mag de juiste match ook 4 of 9 zijn bijvoorbeeld? Over het algemeen worden er vanuit het buitenland vaak wat jongere honden aangeboden doordat het leven op straat vaak vrij hard is en 5 jaar echt al oud is voor veel straathonden. De oudere honden zijn vaak honden die terugkomen na een adoptie omdat het toch niet werkt en dat gaat vaak (niet altijd) gepaard met probleemgedrag. 

 

Je geeft aan dat de hond al in Nederland moet zijn, sommige stichtingen werken met gastgezinnen en wanneer er serieuze interesse is voor een hond in het buitenland brengen ze, wanneer er plaats is, de hond naar een Nederlands gastgezin zodat je de hond kan bezoeken. Vind je dat ook een optie?

 

Hoe sta je tegenover gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld leishmania, hartworm artrose etc? 

 

Sta je ervoor open om je hart te verliezen aan een ander type hond of wil je echt bij dit type blijven? 

Jimmy zou in aanmerking kunnen komen maar voldoet uiteraard ook niet geheel aan jouw lijstjehp-angel, momenteel zit hij nog in Griekenland maar volgens mij plaatst mirtos honden op verzoek eerst in Nederlandse gastgezinnen maar dat zou je dan even verder uit moeten zoeken. Hij is ongeveer 4 jaar en heeft helaas wel hartworm en is geen herderachtige...
https://www.mirtos.nu/adopteren/jimmy/ 

Gyno is misschien meer jouw type (wel de verkeerde kleur) maar is nog maar 3 jaar en mist een voorpoot.

https://www.mirtos.nu/adopteren/gyno/ 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Zoals aangegeven ben ik niet op zoek naar nog een angstige hond.  "

Nee, dat weet ik. Ik had de link eerst ook weggelaten, maar ik dacht misschien dat je het profiel wel wilde bekijken. Misschien was het qua uiterlijk ook niet wat je zocht.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Wat versta je onder niet super angstig? Het lastige is dat iedereen hier iets anders onder verstaat, sommige stichtingen omschrijven een hond die op de foto's doodsbang ergens weggestopt zit als wat onzeker terwijl een ander een wat terughoudende hond omschrijft als een zeer angstige hond. Daarnaast is ook veel afhankelijk van de omgeving, waar een hond in een druk gezin angstig kan zijn kan het zomaar zijn dat die bij jou helemaal tot rust komt.
Superangstig als in, een traumatisch hondje. Niet met mensen in aanraking willen komen, dat in een hoekje zit en verder uittuned, dat niet naar buiten durft, of wel naar buiten durft, maar zo reactief is voor alles en iedereen om zich heen. Zo één heb ik nl al en ik wil niet dat de twee elkaar gaan versterken in hun angsten. Of een hond onzeker is in een druk huishouden of , moet door de "echte" kenner wel te herkennen zijn, als de hond in huis zit. Angstig en onzeker zijn bij mij twee verschillende dingen. 
Vind je uitvalgedrag aan de lijn bijvoorbeeld een no go of valt dat voor jou onder een 'gek randje' waar je wel mee aan de slag zou willen als het klikt met jou en je andere hond?  
Ligt aan de reden van uitval en de mate. Mijn vorige hond viel ook uit aan de lijn, meer uit frustratie dan onzekerheid. Maar een super reactieve hond, die bij elke hond die passeert in de lijnen hangt, dat is niet wat ik zoek. 

Is de leeftijd voor jou een exacte eis of mag de juiste match ook 4 of 9 zijn bijvoorbeeld? Over het algemeen worden er vanuit het buitenland vaak wat jongere honden aangeboden doordat het leven op straat vaak vrij hard is en 5 jaar echt al oud is voor veel straathonden.
Geen 4, 9 is prima. Maar niet ouder. Heb twee honden in 1 maand tijd weggebracht. Nog 1 snel te verliezen ga ik niet trekken en Sun is ook al 11,5. Dat laatste, daar ben ik niet mee eens. Er zijn genoeg oudere honden, zeker in gebieden waar de buurt passen op de honden en laten we de shelterhonden niet vergeten. Die veelal van pup tot senior in de shelter zitten. 
De oudere honden zijn vaak honden die terugkomen na een adoptie omdat het toch niet werkt en dat gaat vaak (niet altijd) gepaard met probleemgedrag. 
 Herplaatser is ook prima. Op die manier ben ik aan Simba gekomen.

Je geeft aan dat de hond al in Nederland moet zijn, sommige stichtingen werken met gastgezinnen en wanneer er serieuze interesse is voor een hond in het buitenland brengen ze, wanneer er plaats is, de hond naar een Nederlands gastgezin zodat je de hond kan bezoeken. Vind je dat ook een optie?
Liever niet, want ik wil me niet gepusht voelen om de hond te nemen als de hond naar NL is gehaald omdat ik interesse toonde. Die druk/ verantwoordelijkheid ga ik wel voelen. En wat als het geen match is...Gaat tie dan terug?  Het hoeft ook niet perse een btl hondje te zijn. 
 
Hoe sta je tegenover gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld leishmania, hartworm artrose etc? 
Hartworm kan behandeld worden (na een 4D test in land van herkomst). Leishmania weet je vaak niet van tevoren. Artrose, tja....pootproblemen horen er wel bij, zeker op latere leeftijd. Weet daar eigenlijk teveel van. Maar het liefst gezond natuurlijk. De da kosten van nu zijn niet voor de poes. 
 
Sta je ervoor open om je hart te verliezen aan een ander type hond of wil je echt bij dit type blijven? Jimmy zou in aanmerking kunnen komen maar voldoet uiteraard ook niet geheel aan jouw lijstje, momenteel zit hij nog in Griekenland maar volgens mij plaatst mirtos honden op verzoek eerst in Nederlandse gastgezinnen maar dat zou je dan even verder uit moeten zoeken. Hij is ongeveer 4 jaar en heeft helaas wel hartworm en is geen herderachtige...https://www.mirtos.
Zit in Griekenland. Ik ga er wel vanuit dat hij daar behandeld wordt voordat hij geadopteerd wordt? Is overigens ook te jong. 
nu/adopteren/jimmy/ 
Gyno is misschien meer jouw type (wel de verkeerde kleur) maar is nog maar 3 jaar en mist een voorpoot.
https://www.mirtos.nu/adopteren/gyno/  "
Lekker ding. Heb alleen vanaf 2016 in en uit de da klinieken gelopen met mijn toenmalige honden. Zit daar eigenlijk nu niet op te wachten. En de problemen gaan komen, dat weet je gewoon. Maar om daar een hond op af te keuren, dat niet hoor. En 3 jaar he.... 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Oké dat maakt het wat duidelijker, niet direct eenvoudigerwink. Uiteindelijk ga je vast wel ergens een match vinden maar er gaat misschien wel wat meer tijd overheen. Grootste struikelblok is denk ik dat de hond echt al in Nederland moet zijn. Anders kan ik bij wijze van spreken hier in het dorp zo een geschikt exemplaar van straat plukkeninnocent. Bij mirtos was er vroeger in ieder geval de optie om een hond te reserveren die, wanneer er plaats was, naar een Nederlands gastgezin ging. Wanneer je er dan toch vanaf zag ging de hond niet terug naar Griekenland maar dan werd er gewacht op de volgende geïnteresseerde. Zo zijn wij aan June gekomen, de eerste geïnteresseerde vonden haar toch te angstig. Ik snap best dat je dit liever niet doet omdat je dan toch druk ervaart om te adopteren. 

 

Misschien is dit een optie? Ze plaatsen hem liever alleen maar misschien zou het wel kunnen met een oudere rustige hond de reden staat er namelijk niet bij?

https://straydogsrescue.nl/honden/adoptiehonden-nederland/bron

honden page profiel BlondieBlondie

Geen idee of deze echte herder nog beschikbaar is, maar.. https://www.facebook.com/profile/100064683819653/search/?q=daker&locale=el_GR

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Oké dat maakt het wat duidelijker, niet direct eenvoudiger. Uiteindelijk ga je vast wel ergens een match vinden maar er gaat misschien wel wat meer tijd overheen. Grootste struikelblok is denk ik dat de hond echt al in Nederland moet zijn. Anders kan ik bij wijze van spreken hier in het dorp zo een geschikt exemplaar van straat plukken. Bij mirtos was er vroeger in ieder geval de optie om een hond te reserveren die, wanneer er plaats was, naar een Nederlands gastgezin ging. Wanneer je er dan toch vanaf zag ging de hond niet terug naar Griekenland maar dan werd er gewacht op de volgende geïnteresseerde. Zo zijn wij aan June gekomen, de eerste geïnteresseerde vonden haar toch te angstig. Ik snap best dat je dit liever niet doet omdat je dan toch druk ervaart om te adopteren. 
 
Misschien is dit een optie? Ze plaatsen hem liever alleen maar misschien zou het wel kunnen met een oudere rustige hond de reden staat er namelijk niet bij?
https://straydogsrescue.nl/honden/adoptiehonden-nederland/bron "

Omg, hij is leuk!!!! Waar tover je hem ineens vandaan? Hij heeft zelfs dezelfde blik als Simba die kon hebben.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Geen idee of deze echte herder nog beschikbaar is, maar.. https://www.facebook.com/profile/100064683819653/search/?q=daker&locale=el_GR "

Geen idee. Link doet niks bij mij. 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Sorry! Dan zal hij al herplaatst zijn, was een 9 jaar oude Duitse herder reu die in asiel was gekomen vanwege overlijden van zijn baas. Goed met andere honden en netjes aan de lijn. Vond het wel in je profiel passen. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Omg, hij is leuk!!!! Waar tover je hem ineens vandaan? Hij heeft zelfs dezelfde blik als Simba die kon hebben. "

Haha dacht al dat die je aan zou spreken qua type. Dit formaat hond vind ik persoonlijk echt ideaal, niet zo klein dat je erover struikelt maar wel makkelijk op te tillen. Ik vond hem vrij snel via Google... De stichting ken ik verder trouwens niet, zag wel dat ze een anbi status hebben maar als je serieus interesse hebt moet je nog even kijken of de rest ook allemaal klopt.  

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Haha dacht al dat die je aan zou spreken qua type. Dit formaat hond vind ik persoonlijk echt ideaal, niet zo klein dat je erover struikelt maar wel makkelijk op te tillen. Ik vond hem vrij snel via Google... De stichting ken ik verder trouwens niet, zag wel dat ze een anbi status hebben maar als je serieus interesse hebt moet je nog even kijken of de rest ook allemaal klopt.   "

Ik heb een mail gestuurd voor info over het "liefst" alleen geplaatst worden en mijn verhaal beetje uitgelegd. Spannend hp-thumbsup hp-frusty

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb een mail gestuurd voor info over het "liefst" alleen geplaatst worden en mijn verhaal beetje uitgelegd. Spannend   "

Leuk hoor, hij stond ook op mijn lijstje maar ik woon niet in een dorp of op t platteland.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Antwoord al snel teruggekregen. Bron wordt echt niet bij andere honden geplaatst. Hij is goed met 1 hond, maar als er dan een tweede bij komt (met bv buiten wandelen), dan is het al snel teveel. Helaas...... The search continues. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Dat is jammer, wel fijn dat ze snel reageren en eerlijk zijn over de negatieve eigenschappen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is deze man wat voor je? hij is al een tijd in Nederland, moet herplaatst worden.

 

https://ace-charity.org/honden/honden/13765/

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Is deze man wat voor je? hij is al een tijd in Nederland, moet herplaatst worden.
 
https://ace-charity.org/honden/honden/13765/ "

Bedankt. Schattig ding. Maar word hem niet. (Ligt niet aan de hond). 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt. Schattig ding. Maar word hem niet. (Ligt niet aan de hond).  "

Nee t moet gewoon helemaal passen. 

Succes met de zoektocht!

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Voor jouw wensen te jong, maar ik wilde hem wel even delen:
https://verhuisdieren.nl/plaatsprofiel/141786-adoptiehond-zoekt-baasje-mix-nieuw-namen/
Minpunt bij visite:
https://verhuisdieren.nl/plaatsprofiel/140999-adoptiehond-zoekt-baasje-kruising-leiden/
  "

Bedankt. Maar nee, te jong en de tweede voel ik het niet. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ohhh Finch, net het koppie van mijn vroegere spets. Die kwam hier even binnen. Nee,ik wil geen tweede hond, ik heb er het geld nket voor, dus verstandig zijn. Maar dat koppie.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik vermoed dat dit hem niet wordt maar ik gun hem, en de huidige eigenaar, een fijn plekje. Hij is wel een paar maanden te jong (maar wordt vanzelf oudertongue-out). 

http://www.arcanoah.eu/dieren/dieren_details2.php?from=O&diernummer=8716&soort=R

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Ik vermoed dat dit hem niet wordt maar ik gun hem, en de huidige eigenaar, een fijn plekje. Hij is wel een paar maanden te jong (maar wordt vanzelf ouder). 
http://www.arcanoah.eu/dieren/dieren_details2.php?from=O&diernummer=8716&soort=R "

"Super speels", gaat Sun niet leuk vinden. Zo van een foto af, niet het type hond waar ik voor zou kiezen. 

honden page profiel BlondieBlondie

In Leiden Stevenshage zit een senior border collie.. maar te oud volgens je opgegeven gegevens. 10,5 jaar.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" In Leiden Stevenshage zit een senior border collie.. maar te oud volgens je opgegeven gegevens. 10,5 jaar. "

Nee. Ik ben eind 2022 2 senior honden in 1 maand tijd verloren. En heb nu een 11,5 jarige hond lopen. Ik kan het even niet verdragen om snel weer 1 te verliezen. Dus liever niet nee. Daarbij bc's niet echt mijn ding. 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" Nee. Ik ben eind 2022 2 senior honden in 1 maand tijd verloren. En heb nu een 11,5 jarige hond lopen. Ik kan het even niet verdragen om snel weer 1 te verliezen. Dus liever niet nee. Daarbij bc's niet echt mijn ding.  "

Snap het, daarom ook geen linkje. Was wel een leukerd, zelf ook paar jaar geleden met een jaar 2 honden verloren en dat kan je behoorlijk breken.

Maar echt herderachtig dus zoals in Duits of Mechels, maar dan wat compacter. Ik blijf mijn ogen en oren open houden voor je. En max. 9 jaar.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik zag je wensen en misschien heel misschien weet ik wel een hondje. Dit is een raszuivere Parson Russell Terrier genaamd Moos van 2,5 jaar. Ze plaatsen Moos niet bij de 1e beste persoon, omdat hij al een paar keer bij mensen geprobeerd heeft maar telkens niks is geworden. 

 

 

Moos is echt leuk en ze zoeken iemand die sterk in hun schoenen staat en hem niet 'zielig' vind. Hij is heel erg snel overprikkeld en kan hierdoor diarree krijgen. Hij zoek dus een huisje waar hij rust kan vinden en het liefst eventueel met een speelmaatje. Het is een knuffelkont en zoekt gewoon zijn soulmate mens momenteel. De mensen hebben hem opgegeven omdat ze niet met de diarree om konden gaan die veroorzaakt werd door continue hem alleen te laten. Hierdoor kreeg hij dus stress en diarree als gevolg. Moos zit bij de fokker van mijn hond Fudge (Schipsluiden). Als je interesse zou hebben in hem kan ik je de fokker der details geven. 

 

Hij is wel wat jonger dan je wilt maar heeft naast de overprikkeling volgens mij géén verdere gedragsproblemen. Het is wel een terriër dus katten is een no-go maar las dat je dat géén probleem vindt. 

 

Dit is hem trouwens 

558130.jpg

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Wat vind je van Obi?:
https://verhuisdieren.nl/plaatsprofiel/146483-adoptiehond-zoekt-baasje-kruising-burgerbrug/
 
  "

Wat een scheetje. Ik leg hier onder even uit hoe de zaken er nu voorstaan. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Ik zag je wensen en misschien heel misschien weet ik wel een hondje. Dit is een raszuivere Parson Russell Terrier genaamd Moos van 2,5 jaar. Ze plaatsen Moos niet bij de 1e beste persoon, omdat hij al een paar keer bij mensen geprobeerd heeft maar telkens niks is geworden. 
 
 
Moos is echt leuk en ze zoeken iemand die sterk in hun schoenen staat en hem niet 'zielig' vind. Hij is heel erg snel overprikkeld en kan hierdoor diarree krijgen. Hij zoek dus een huisje waar hij rust kan vinden en het liefst eventueel met een speelmaatje. Het is een knuffelkont en zoekt gewoon zijn soulmate mens momenteel. De mensen hebben hem opgegeven omdat ze niet met de diarree om konden gaan die veroorzaakt werd door continue hem alleen te laten. Hierdoor kreeg hij dus stress en diarree als gevolg. Moos zit bij de fokker van mijn hond Fudge (Schipsluiden). Als je interesse zou hebben in hem kan ik je de fokker der details geven. 
 
Hij is wel wat jonger dan je wilt maar heeft naast de overprikkeling volgens mij géén verdere gedragsproblemen. Het is wel een terriër dus katten is een no-go maar las dat je dat géén probleem vindt. 
 
Dit is hem trouwens  "

Leuk. Maar niet mijn ding en te jong. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Vandaag bij een dierentolk in Heerhugowaard geweest met Sun. En jeetje, wat een ervaring was dat. Ik was hier zó niet op voorbereid. Ik dacht " ik leg een paar vragen neer wat ik voor Sun heb en zij beantwoord ze". Eigenlijk zou de naam "spiritueel centrum" me al een hint gegeven moeten hebben. Haha. 

Wat een mooie ervaring. Ik ben vrij sceptisch en wantrouwend van aard. Maar ze vertelde zoveel dingen en er kwamen "oude bekenden" langs, dus ook een medium. De focus ging van Sun naar mij en dat Sun eigenlijk zichzelf in staat van dienst van mij heeft geplaatst en eigenlijk best tevreden is over hoe het nu gaat in haar eentje, maar ze zich zorgen maakt over mij. En hoppa, zit de dierentolk daar even de klachten en emoties op te noemen waar ik momenteel mee kamp, zelfs de voetpijn waar ik vanmorgen last van kreeg. Te maf eigenlijk. 

Zelfs de maffe hond van vriendin/oppas/levenslijn van ons/baas van Santos, de grote steun van Sun, kwam ten sprake en hoe hij is/wat er mis is met hem en ze was zo on point toen ze hem beschreef. 

Advies vanaf gene zijde: laat de zoektocht even rusten, vraag "het universum/ de hemelse familieleden" om hulp en het hondje komt vanzelf wanneer de tijd daar rijp voor is. En geniet even van dat er geen zeer grote zorgvragen zijn in mijn leven, zoals de laatste 3 jaar wel was. Mijn leven stond in het teken van mijn honden en vooral hun medische sores en alle zorgen daaromheen. Het is goed om te genieten dat die zorgen er niet zijn en gewoon genieten van Sun. (Die dus liever thuis aan het bankhangen is, schijnt, dan buiten grote wandelingen te doen, terwijl ik eindelijk hoopte wel lekkere wandelingen te maken nu het weer kan. Weer een illusie armer :) )

Eigenlijk werd gewoon alles bevestigd wat ik al wist of dacht. Sun en ik zijn zo ontzettend aan elkaar verbonden, dat dat wel oke is. 

Het hondje komt, maar hoeft niet nu. Ik verloor mezelf een beetje in de zoektocht en zag door de roedel de hondjes niet meer. Dus ik laat het even los en zie wat er op mijn pad komt. 

Ps. Blijk ik ook een heldin te zijn in de ogen van mijn Sun ( en mijn overleden mannen) en erachter gekomen te zijn dat Sun geen pijn heeft, dat ze waarschijnlijk rondgeschopt is als pup zijnde door kinderen (waardoor ze die grote angst voor kinderen heeft) en veel meer inzicht gekregen van Sunny. Oja, dat ik ook een derde oog heb haha. Oftewel, een spiritueel bot in mijn lijf. Maar dat wist ik al, alleen heb ik daar nog niet zoveel mee gedaan. 

Ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Als het niet zo duur was geweest, had ik dit vaker gedaan. :)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mooi he zulke ervaringen , top dat je dit  gedaan hebt.

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^