Allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Talitha, allergie is zo ie zo altijd moeilijk omdat je nooit 100% weet van alles wat het lichaam dan  precies aanvalt. Je doet het zo ie zo goed met wat je nu doet, vooral de voetjes wassen/ontsmetten. Als ze gaan krabben verspreid die gistinfectie zich alleen maar verder namelijk.

 

Voeding is hoofdpijn maar das eenmaal het tweede aan uitsluiting en duurt altijd 6 tot 8 weken. Waarschijnlijk heeft je DA al een huidafkrabsel gedaan en een parasite behandeling, daarna krijg voeding en als laatste atopie omdat die het meest dure is van alles. Antibiotica of een corticosteroiden shot wordt vaak toegediend om de huid weer tot rust te brengen als het echt uit de hand is gelopen.

 

Je kunt verder vetramil zalf kopen voor hotspots, zit wel lavendel in en bleek mijn hond allergisch voor te zijn. Merk je vanzelf want je ziet nul verbetering en alleen maar een grotere hotspot. Ik geef de voorkeur aan calendula zalf kun je gewoon in het kruidvat kopen, hetzelfde spul wat je voor babybillen gebruikt bij luier uitslag (let wel op, ongeparfumeerd kopen) Je hebt er ook shampo's van en zelf je dierenarts kan een Vibrac shampoo voorschrijven afhankelijk van het type uitslag.

 

Weet niet hoelang je al bezig bent met het uitsluit dieet maar uit ervaring als je na 4 weken het alleen maar erger ziet worden? Dan is een optie enkelvoudig Kvv van 1 diersoort. Let wel op dat als het werkt, dat enkelvoudig geen volledige voeding betreft, alleen gebruiken om diersoorten/eiwitten uit te sluiten.

 

(Wordt een steeds langer verhaal) Je kunt ook alvast een dagboekje bijhouden. Welke veranderen vinden er plaats in voeding, misschien schoonmaak/wasmiddelen die gebruikt en de pollenkalender bijhouden.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oh en het kan heel goed dat een allergie pas op latere leeftijd de kop op doet.

honden page profiel talithatalitha

Ik denk als het alleen de omgevings allergie was dat we het sneller onder controle zouden hebben, maar door de IBD wordt het een ander verhaal, bijna alles wat je hem geeft passeert het darmstelsel-_- , we doen ons best en het is ook bagger lastig, je lost het ene op en het andere ontstaat, ben gisteren gestopt met antibiotica, hij is nog niet helemaal fit maar we gaan de goede kant weer op! We hadden gehoopt dat hij 16 zou worden maar dat station zijn we al wel gepasseerd denk ik na 5 jaar bijna elke maand bij de dierenarts.. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Fijn dat ie weer een beetje fitter wordt, dat zijn dan toch wel de dingen die je dan weer nieuwe energie geven. Snap het helamaal hoor, heb ook vaak genoeg met mijn handen in het haar bij de DA gezeten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ibd is erg. Mijn vorige hond heb ik er doorheen gekregen met gehydrolyseerde voeding. Alle andere voeding was een drama, van brok, tot blik, gestoomd tot vers gekookt. Overal diaree op en buikpijn. Eenmaal op gehydrolyseerd knape het binnen een etmaal op. Maar het echt zoeken wat goed is voor je hond.

honden page profiel talithatalitha

" Ibd is erg. Mijn vorige hond heb ik er doorheen gekregen met gehydrolyseerde voeding. Alle andere voeding was een drama, van brok, tot blik, gestoomd tot vers gekookt. Overal diaree op en buikpijn. Eenmaal op gehydrolyseerd knape het binnen een etmaal op. Maar het echt zoeken wat goed is voor je hond. "

Vandaar ook de anallergenic, dus veel keus hebben we niet we moeten nu zien dat we die huid allergie onder controle gaan krijgen.. hoe? Ik heb echt geen idee.. misschien dit, misschien dat, zoals het nu is vandaag is prima! Mag voor mij elke dag maar helaas heb je daar geen invloed op! Nu Issie goed en over 2uur mega slecht, ga ook liever niet weg zonder hem, of te lang weg.. maaarrr nu moet ik eerlijk zeggen ik ben zelf ook heel gestresst & dat voelen ze ook hè 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Vandaar ook de anallergenic, dus veel keus hebben we niet we moeten nu zien dat we die huid allergie onder controle gaan krijgen.. hoe? Ik heb echt geen idee.. misschien dit, misschien dat, zoals het nu is vandaag is prima! Mag voor mij elke dag maar helaas heb je daar geen invloed op! Nu Issie goed en over 2uur mega slecht, ga ook liever niet weg zonder hem, of te lang weg.. maaarrr nu moet ik eerlijk zeggen ik ben zelf ook heel gestresst & dat voelen ze ook hè  "

Misschien toch eens naar een dermatoloog gaan ? 

honden page profiel talithatalitha

" Misschien toch eens naar een dermatoloog gaan ?  "

Klopt zit ik ook aan te denken inderdaad alleen lees ik dat daar ook vaak prednison voor wordt geschreven.. en ik heb het wel in huis hoor ivm z’n darmen als dat weer heel heftig wordt, alleen durf ik dat niet te geven-_- & zoals nu ook moest stoppen met die antibiotica hoe ga ik nu die ontsteking tussen z’n tenen remmen dan? Hij loopt al poosje mank. Niet constant maar zodra en een takje of steentje onder z’n voet zool komt trekt hij er mee ( zit een wondje en ook dat rode wat tussen z’n tenen zit) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Klopt zit ik ook aan te denken inderdaad alleen lees ik dat daar ook vaak prednison voor wordt geschreven.. en ik heb het wel in huis hoor ivm z’n darmen als dat weer heel heftig wordt, alleen durf ik dat niet te geven-_- & zoals nu ook moest stoppen met die antibiotica hoe ga ik nu die ontsteking tussen z’n tenen remmen dan? Hij loopt al poosje mank. Niet constant maar zodra en een takje of steentje onder z’n voet zool komt trekt hij er mee ( zit een wondje en ook dat rode wat tussen z’n tenen zit)  "

Wij zijn ook onder behandeling bij een dermatoloog, en hier wordt geen chemie voorgeschreven, …eens in het begin om dat er te veel ontstekingen waren van de huid prednison voorgeschreven, maar daar kon ze niet tegen en geen chemie meer gebruikt….iedere dermatoloog zal op maat een behandeling voor je hond starten hoor. De dermatoloog gaat eerst uitzoeken welke allergie je hond heeft.

honden page profiel talithatalitha

Het gekke is als je naar z’n pootjes kijkt zie je niks, die zijn wit en nog steeds wit; het zijn echt van die kleine pus bultjes lijken het wel tussen z’n tenen en een wondje,, z’n ogen ( afkloppen) tranen nog wel maar komt niet meer 24/7 troep uit.. ik heb morgen weer contact met de dierenarts, en dan is even spijkers met koppen slaan.. hij is gelukkig sws alweer beter tenors na het stoppen van de antibiotica.. hij loopt weer voor me uit ivm sjokken achter me aan.. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Tussen de teentje herken ik.

 

Nam altijd na elke wandeling met een washandje en rooibos kleurtje betatine/water oplossing de voetjes af na elke wandeling. Wassen 1x per week, dat hielp hem de gisten versprijding te remmen. Dat gezegd, was het daarna wel 1x per jaar bingo en moest ie toch dat cortisone shotje hebben maar altijd beter dan 6x per jaar. Krijg je een hotspot, haar wegscheren rondom, Willemijn weet daar alles van zij heeft weleenswaar een langharige maar ook kortharige hebben daar baat bij. Tevens wondenzalf en zou echt calendula kiezen ervoor omdat dat het meest neutrale is. Ben zelf helemaal niet van de mumbo jumbo maar dat gebruik ik ook voor mezelf nog. Kan ook Vetramil proberen maar nogmaals zit daar lavendel in en sinds dat je al in uitsluiting zit? Zou ik het persoonlijk niet adviseren.

 

 

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Sorry alvast,

 

Maar men wilde tijdens de hype allemaal een blauwe, want dat werd mooi gevonden.

 

Blauw op blauw op blauw.....

 

Resultaat zit bij jou nu thuis.

 

[zeurmodusuit]

 

Dat je een blauwe heb met allerlei allergieën, is niet opmerkelijk. Heel erg veel blauwe staffords (zowel Amerikaanse als engelse) hebben deze problemen. Slechte fok, puur voor het geld. Ik kan je helaas meer dan 10 NLse fokkers aanwijzen.

Het fijne is echter wel dat er hier onder de stafford eigenaren, best wel wat kennis is nu hierover en dat er veelal met voer aanpassing, heel veel te bereiken valt. 

1 van de grootste boosdoeners is graan (+plus alle varianten daarvan)

2 Kip (dus ook vetten en andere kip toevoegingen

 

Uit eigen hand, we hebben veel succes behaald, door een blauwe SBT op "bijzonder" vlees te zetten. Die ging in 2 weken zo vooruit dat de klachten zo goed als verdwenen waren. 1e 2 weken alleen paard, daarna konijn. Uiteindelijk waren de klachten zo goed als weg en is het contact verwaterd. 

 

Op het staffordforum stond een hele boel hierover, helaas is die uit de lucht. Misschien kan je op FB (waar de groep nog wel leeft) even vragen naar de ervaringen en welk voedingsadvies zij hebben voor je.

 

[Edit] las dat je KIVO heb gegeven, daar krijg zelfs mijn Noa (die serieus alles zonder problemen kon eten) last van, vooral tussen de tenen. 

De RC die je nu geeft:

Samenstelling

 • Ingrediënten: Maïszetmeel, hydrolysaat van veren met een laag molecuulgewicht (bron van L-aminozuren en oligopeptiden), kopraolie, sojaolie, mineralen, plantaardige vezels, cichoreipulp, fructo-oligo-sacchariden, visolie, mono-en diglyceriden van palmitinezuur en stearinezuur veresterd met citroenzuur, dierlijk vet, tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne).
  • Eiwitbron: Hydrolysaat van veren met een laag molecuulgewicht.
  • Bron van koolhydraten: Maïszetmeel.
 • Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 18%, ruw vet 16,5%, ruwe as 6,5%, ruwe celstof 1,7%, essentiële vetzuren (linolzuur) 27,2 gram/kg.
 • Toevoegingsmiddelen (per kg): Vitamine A 36.500 IE, vitamine D3 800 IE, ijzer 42 mg, jodium 3,8 mg, koper 15 mg, mangaan 55 mg, zink 154 mg, selenium 0,26 mg, clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong 8,48 gram, antioxidanten.
 

Zie rood waarom je huidproblemen hebt. Graan en kip, dubbel bingo!

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Mick, goed uitgelegd, geen kip maar ook geen rund en geen granen, beste is rauw vlees….ik geef de alaska de wild….hier geen voedsel allergie maar een maar een pollenallergie, toch adviseerd de dermatoloog uitsluitsel van de voeding hierboven.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Graan en kip altijd de boosdoener is, is echt complete onzin. Verzonnen door de versvlees fabrikanten om het aan de man te brengen. Net als brok fabrikanten, klinkt heerlijk "Verse cranberries met 80% wilde hert" yell

 

Voordat je ergens een vinger op wijst? Zul je toch echt eerst door de zure appel moeten bijten en dat is geduldig uitsluiten met wat wel en niet.

 

 

 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Mick, goed uitgelegd, geen kip maar ook geen rund en geen granen, beste is rauw vlees….ik geef de alaska de wild….hier geen voedsel allergie maar een maar een pollenallergie, toch adviseerd de dermatoloog uitsluitsel van de voeding hierboven. "

Meelmijt, zit van alles in die droge zooi. Het kan wel maar moet het luchtdicht verpakt zijn en dan weken laten liggen of in de vriezer en hou je niks over aan voedingsstoffen. Kan maar ene keer invriezen of het droogprocces doen. Vet daarintegen? Is wel superbelangrijk.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

In de rc anallergenic zit geen kippenvlees, maar kleingemaakt eiwit van veren. Graan kunnen de meeste honden gewoon tegen. Een allergie is meestal op dierlijk eiwit. Hydrolysaat, kleingemaakt eiwit kan een hond niet allergisch op reageren, dus ook niet op gehydrolyseerde kip. . Dierlijk vet bevat geen eiwitten. 

 

Kip en rund zijn grote allergenen, echter niet voor iedere hond! 

 

Maar uiteraard kan een hond nog reageren op een koolhydraatbron. Mijn hond kan bv niet tegen aardappel en zoete aardappel. Ook soja gaat niet echt lekket. En laten de fabrikanten die graanloos voeding maken erg vaak kiezen voor aardappel als koolhydraatbron. En soja als vleesvervanger. 

 

Het blijft uitproberen. Wat voor de ene hond goed is, is voor de andere hond weer minder. 

 

De voeding waar je hond het goed op doet is de goede voeding voor je hond. 

 

We kunnen ervaringen uitwisselen, natuurlijk. Maar voeding afschieten omdat iemand  er slechte ervaring mee hebt is niet goed. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Graan en kip altijd de boosdoener is, is echt complete onzin. Verzonnen door de versvlees fabrikanten om het aan de man te brengen. Net als brok fabrikanten, klinkt heerlijk "Verse cranberries met 80% wilde hert"
 
Voordat je ergens een vinger op wijst? Zul je toch echt eerst door de zure appel moeten bijten en dat is geduldig uitsluiten met wat wel en niet.
 
 
 
 
  "

Is geen onzin, kip graan en rund triggert jeuk, zeker als een hond een allergie heeft.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ga ik toch even discussie met Willemijn, wat Ien zegt? Klopt precies, ik heb zelf contact gehad met de fabrikant, misschien daarom nu op basis van mais tongue-out

 

Het eiwit wat in RC allergie brokken zit is volledig versneden, zo klein dat het niet of nauwelijks reactie kan geven, kippenveren, kan ook op insecten hoor. Mijn hond bleek niet tegen rijst te kunnen achteraf gezien. Test was simpel, dieet op dierelijk eiwit waar die wel tegen kon en dan rijst, daarna rijstmeel.

 

Kip en rund zijn niet zo zeer de boesdoener in een voedsel allergie. Bij dieren is altijd de gok dat het dierelijk eiwit is. Bij mensen komen daar noten en paddestoelen bij want dat is meest voorkomend.

 

Kip en Rund kan zijn dat ze ook in biologische teelt, antibiotica krijgen in mens en dier. Waar een al een tijdje een discussie over is, imuum worden ervoor. Voorlopig gaat het nog goed.

 

 

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Enkel het dierlijk eiwit is verknipt, de plantaardige niet. Meteen een reden waarom er nog steeds honden slecht op reageren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ik hou me aan het advies van de dermatoloog vast, geen granen, geen kip en rund….hier geen voedselallergie dat niet maar toch dit advies mee gekregen.

honden page profiel talithatalitha

" Sorry alvast,
 
Maar men wilde tijdens de hype allemaal een blauwe, want dat werd mooi gevonden.
 
Blauw op blauw op blauw.....
 
Resultaat zit bij jou nu thuis.
 

 
Dat je een blauwe heb met allerlei allergieën, is niet opmerkelijk. Heel erg veel blauwe staffords (zowel Amerikaanse als engelse) hebben deze problemen. Slechte fok, puur voor het geld. Ik kan je helaas meer dan 10 NLse fokkers aanwijzen.
Het fijne is echter wel dat er hier onder de stafford eigenaren, best wel wat kennis is nu hierover en dat er veelal met voer aanpassing, heel veel te bereiken valt. 
1 van de grootste boosdoeners is graan (+plus alle varianten daarvan)
2 Kip (dus ook vetten en andere kip toevoegingen
 
Uit eigen hand, we hebben veel succes behaald, door een blauwe SBT op "bijzonder" vlees te zetten. Die ging in 2 weken zo vooruit dat de klachten zo goed als verdwenen waren. 1e 2 weken alleen paard, daarna konijn. Uiteindelijk waren de klachten zo goed als weg en is het contact verwaterd. 
 
Op het staffordforum stond een hele boel hierover, helaas is die uit de lucht. Misschien kan je op FB (waar de groep nog wel leeft) even vragen naar de ervaringen en welk voedingsadvies zij hebben voor je.
 
las dat je KIVO heb gegeven, daar krijg zelfs mijn Noa (die serieus alles zonder problemen kon eten) last van, vooral tussen de tenen. 
De RC die je nu geeft:

Zie rood waarom je huidproblemen hebt. Graan en kip, dubbel bingo!
 
 
  "

Oooo je hoeft geen sorry te zeggen! Iedereen mag zn mening geven he! En ik heb hem nu al 8,5 jaar in huis dus moeten hem nu een fijne oude dag geven! Ik heb indd KVV gevoerd kreeg hij ook diaree van, kivo ook, darf wild ook, heb echt al veel geprobeerd maar alleen van deze brokken van rc heeft hij goede ontlasting maar wel een reactie op z’n huid.. en iedereen zegt wat anders dat is zo mega lastig! :( 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Graan en kip altijd de boosdoener is, is echt complete onzin. Verzonnen door de versvlees fabrikanten om het aan de man te brengen. Net als brok fabrikanten, klinkt heerlijk "Verse cranberries met 80% wilde hert"
 
Voordat je ergens een vinger op wijst? Zul je toch echt eerst door de zure appel moeten bijten en dat is geduldig uitsluiten met wat wel en niet.
 
 
 
 
  "

Hey Anouk,

Heb je enige idee tegen wie je dit zegt? Kijk mijn post historie eens na…. 

Beste TS,

Je mag van mij aannemen wat je wil. Ik loop pas +20 jaar rond in Stafford land. Heb ze gefokt, meeste zijn naar het buitenland gegaan en ondanks ik al 5 jaar niets meer heb gefokt, blijven mensen mij bellen. Ben jaren mod geweest op het Staffordforum. De opkomst van blauwe staffords heb ik van dichtbij meegemaakt met alle daarbij horende perikelen. Mijn schoonvader heeft notabene een blauwe inclusief alle gevoeligheden. 

Maar Anouk hier weet het beter. Kent het ras van plaatjes en wat ze op wiki leest…. Die heeft echt alle wijsheid in pacht. Is natuur ook voedingsdeskundige, naast dat ze rasdeskundige is. Oh ze heeft ooit gelezen dat de vleesindustrie bla vla bla vla bla….

 

lang verhaal kort:

voor rc geen huidproblemen, na rc wel. Zat op konijn en had geen huidproblemen. Begint het kwartje te vallen?!? 

advies van mij:

paard/konijn voeren. Geen kip bestandsdelen, geen graan, geen gulten.

Helaas dure brok of KVV, maar goed dat bespaar je wel aan dierartskosten en kop zorgen.

 

met de groeten van Lola

536411.jpg

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mick, heb jij een brok met paard of konijn die daaraan voldoet?  Mag via pb.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank je wel Mick. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Mick, heb jij een brok met paard of konijn die daaraan voldoet?  Mag via pb. "


Bovenstaande brok is wat Lola krijgt. Moet eerlijk zeggen dat het voor mij even geleden is dat ik naar brokken of vers vlees heb gekeken. Onze penny krijgt deze brok ook en Banzai zit op een hele andere brok met graan.

 

Staan ze al jaren op en bevalt goed dus dan kijk je niet meer verder. 

Banzai wil ook even gedag zeggen:

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Even van het topic af... Tja Mick..... veel gehoorde klacht van dierenartsen, dat fokkers direct ook denken dat ze een gerenomeerde specialistische dierarts/voedingdeskundige zijn yell

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Even van het topic af... Tja Mick..... veel gehoorde klacht van dierenartsen, dat fokkers direct ook denken dat ze een gerenomeerde specialistische dierarts/voedingdeskundige zijn "


tja als men de lijnen kent en zich verdiept daarin en dat dan generatie lang volgt denk ik dat je wel iets kan zeggen. 

Dan weet je veelal meer als wat algemene kennis van dieren in het algemeen.


Vooral niet de kennis en ervaring mee wegen, dom staren naar een papiertje wat aan de muur hangt, gaat TS niet helpen. 

We praten hier over een ALGEMEEN bekend probleem bij blauwe staffords in het bijzonder. Daarvan heb ik er honderden voorbij zien komen in de afgelopen 10 jaar. De oplossing voor de problemen in 99% van de gevallen, heb ik gegeven! 

Wat is jouw inhoudelijke bijdrage? Ga naar een dierenarts en leeg je portemonnee, om vervolgens tot oplossing als hierboven te komen?

 

Nee vooral niet willen luisteren, want ergens heb je gehoord dat bla bla bla bla bla

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mick? Dat maakt je nog geen dermateloog, dierenarts of voedingsdeskundige. Snap dat het pijnlijk is om te horen dat de meeste dierenartsen er zo over denken maar laat ze in vredesnaam doen waarvoor ze gesturdeerd hebben. Helpen met suggesties kan die mee kunnen naar een dierenarts. 

 

Baart me ook echt een zorgen dat jij als fokker zegt "Je portemonnee legen bij de dierenarts" Dan ga ik me echt afvragen hoe jij jouw nesten verzorgdt en wat als er eentje niet gezond is of voldoet aan de jouw gestelde eisen, hoe los je dat op?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Misschien moet je niet om zaken vragen waar je a geen verstand van en B het antwoord niet wil horen.

Pups van een aantal nesten staan in mijn foto’s, kijk gerust hp-angel Zal wel niet je smaak zijn verwacht ik zo.

 

Goed om terug te komen op de huidproblemen, hebben ze beide de tenen een (hoe heet dat ook alweer) afschrapsel gedaan? Sommige hebben last van gisten, veelal helpt het om na het lopen de poten even te spoelen met huppel de hup (sorry mijn geheugen laat me in de steek) thee ( dat zal vast iemand juist kunnen invullen) en daarna goed droog maken. 

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Extreem verharen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^