Goudacupunctuur ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Onze labrador heeft elleboogdysplasie. Ze is in juni hieraan geopereerd, maar helaas bleef ze manken. Sinds enkele weken zijn we begonnen met acupunctuur en hier reageert ze heel goed op. 

De dierenarts waar we gaan voor acupunctuur raadde nu goudacupunctuur aan. 

 

Ik heb hier echter mijn twijfels over en ben op zoek naar ervaringen.

 

Ik geloof zeker wel dat het kan helpen, maar ik ben bang van eventuele negatieve bijwerkingen. Zo las ik bijvoorbeeld dat het best niet gedaan wordt bij honden die tumoren hebben, omdat het deze zou stimuleren. Dit wil zeggen dat het goud toch wel veel invloed heeft in het hele lichaam.

Iemand hier ervaring met goudacupunctuur? Of iemand die er wat meer over weet?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze hond heeft last van artrose. Medicatie deed te weinig voor haar. Wij hebben goud accupunctuur geprobeerd. We merkte dat ze dit icm medicatie goed werkte voor haar. Echter kan ze zeker niet zonder medicatie. Eerder kreeg ze bijv. Sochtends om 8 uur medicatie en dan jankte ze snachts van de pijn of liep ze sochtends niet meer mee. Met het goud, red ze de 24 uur medicatie wel. Alleen reageert haar maag er nu ook op waardoor we over zijn gegaan naar librela injecties...

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Remy was 2 1/2 toen hij met goudacupunctuur werd behandeld i.v.m. heupdysplasie. Het verschil was enorm. Na de behandeling liep hij zelf de trap af en sprong ook zelf in de auto, hetgeen hij daarvoor niet kon. Bij hem werkte het dus heel erg snel, dat schijnt niet altijd zo te zijn. Maar het heeft gewerkt tot hij 11 jaar later overleed. Geen centje pijn meer en geen medicatie meer. Nu schijnt het zo te zijn dat het het beste werkt bij heupdysplasie. Het kan ook werken bij elleboog- en schouderdysplasie, maar de kans iets iets groter dat het daarbij niet of minder aanslaat. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Niet zelf, maar een hond (een middelgrote mix, herderachtig) hier in de buurt heeft goudstaafjes laten zetten ivm heupdysplasie. Geen pijnstillers meer nodig gehad en een vrolijke soepele hond terug, dit is al jaren geleden dat ze dit hebben gedaan, de hond is inmiddels heel oud, maar wandelt nog steeds rond, wel wat strammig, maar niet mank. 

honden page profiel LeonieLeonie

In juli 2022 ben ik met mijn border collie van nu 6 jaar bij dokter Schulze geweest. Ze heeft HD. Het heeft een paar weken geduurd voordat ik het idee kreeg dat ze minder pijn had. Na 3 maanden was ze van de pijnstillers af.

Kan weer dagelijks 3 kwartier a uur achter elkaar een wandeling maken en spelen. Al steek ik wel een stokje voor het racen en helemaal dol doen.

Ze krijgt elke dag glucosamine i.c.m. groenlipmossel. 

Hopelijk gaat ze op deze mmanier nog een lange tijd mee. 

Heb je 't al laten doen ?

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" In juli 2022 ben ik met mijn border collie van nu 6 jaar bij dokter Schulze geweest. Ze heeft HD. Het heeft een paar weken geduurd voordat ik het idee kreeg dat ze minder pijn had. Na 3 maanden was ze van de pijnstillers af.
Kan weer dagelijks 3 kwartier a uur achter elkaar een wandeling maken en spelen. Al steek ik wel een stokje voor het racen en helemaal dol doen.
Ze krijgt elke dag glucosamine i.c.m. groenlipmossel. 
Hopelijk gaat ze op deze mmanier nog een lange tijd mee. 
Heb je 't al laten doen ?
  "

ik ben ook wel benieuwd welke beslissing Lau genomen heeft.

Fijn dat jouw hond met de goudacupunctuur opgeknapt is.

Volgende forumvraag: Holistische dierenarts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^