Welke hondenverzekering kies ik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Na laat ik die net wel hebben Castratie/sterilisatie wel belangrijk om in je pakket te hebben. Hieronder valt ook chemotherapie bij ohra heb ik begrepen, tenminste toen ik het afsloot.  Nu is het zelfs al dat honden boven de 7 jaar niet meer verzekerd worden bij Ohra.
 
Heb 4 tandjes moeten trekken bij de vorige € 300.- Castratie op een nette manier bij Botty, laparoscopies op een niet ingedaalde bal en ouwerwets op de andere? € 420.-  Heb je een teefje? Moet al gauw rond die prijs gaan rekenen. Ik kreeg het niet vergoed omdat het probleem al bestond en ik eerlijke harry ben. Titteren, jaarlijkse apk en vaccinaties zijn geheel vergoed bij mij. Voor titteren betaal ik in deze regio €90.- Verder als hij wat heeft? Check en behandeling geheel vergoed, medicatie een deel.
 
Heel eerlijk antwoord van mijn DA over verzekering? Het is zeker handig om te hebben van 0 tot 3 daarna moet je een spaarpotje opzij gaan zetten. Maar je zal maar net met je neus in de boter vallen en dan HD hebben. 3 kleine ruggen verder met foto's mee. Je moet het maar op de plank hebben liggen....
  "

Wij spraken over 2 verschillende verzekeringen, ik heb al jaren Petplan en daar gaat mijn verhaaltje ook over.

Maar ik heb even gekeken bij Ohra, de extra module gaat niet specifiek over castratie/sterilisatie. 

Dit betreft een aanvullend pakket waar castratie/sterilisatie, fysiotherapie, gedragstherapie of chemotherapie onder valt.

Let wel, radiotherapie, dus bestraling, wordt niet genoemd. 

De fysiotherapie en gedragstherapie vallen bij Petplan gewoon in het pluspakket, hoef je dus niet een aparte module voor af te sluiten/te betalen.

En castratie is toch maar een eenmalig iets, voor Teun zou dat 235 euro kosten. Dat betaal je 1x.

Daarnaast vergoed Ohra in dat aanvullende pakket maar 60% van de castratie. En dit tot een maximum van  300 euro.

Daar ga je dus al met je laparoscopische sterilisatie. 

Heb net even gekeken bij eigen kliniek, teef boven de 50 kilo 525 euro + toeslag 175 euro laparoscopie, betaal je alsnog 400 euro zelf. 

Je zegt dan ook zelf: "Verzekeringen zijn er dan ook om winstgevend te zijn als bedrijf."

Het is dus ook aan jou, om voor jou/je hond de belangrijkste vergoedingen eruit te filteren.   

 

 

 

 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Ik betaal Aegon 22 euro per maand voor Mila, declareer 1 keer per jaar waarvan ik 50 euro zelf moet betalen. Geen sterilisatie, heb ik zelf betaald, 350 euro. Geen vaccinaties/titer/ontworming. Afgelopen jaar 90 euro terug gekregen haha

Er wordt max 2500 per jaar vergoed. Er zit ook een terriër clausule in, huidziekte/allergie wordt niet vergoed. Zal vast nog meer niet vergoed worden, soms denk ik ook waarom heb ik die verzekering eigenlijk maargoed toch maar wel. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"De crematie is ook een eenmalige uitgave "

Heb je er wel eentje voor jezelf? Of ga je andere met die rekening opzadelen? Gewoon uit pure nieuwsgierigheid. Ik heb alles gedekt aan hoe ze het willen invullen, zonder kinderen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Heb je er wel eentje voor jezelf? Of ga je andere met die rekening opzadelen? Gewoon uit pure nieuwsgierigheid. Ik heb alles gedekt aan hoe ze het willen invullen, zonder kinderen. "

Serieus? Ga je nu de kosten van een crematie voor de hond en de kosten voor een crematie voor jezelf vergelijken? 

Een crematie voor de hond kost zo'n 175 euro, daar hoef ik geen verzekering voor af te sluiten.

 

Daarnaast is het best een uiterst onbeschofte vraag. Niet zo zeer of ik een verzekering heb, maar wel de vraag of ik andere hier mee opzadel

Maar om je vraag te beantwoorden, ik heb voor mijzelf 35 jaar geleden al een verzekering afgesloten. En misschien dekt het de boel niet helemaal. Alles wordt duurder hè, ook daar kan je nog van teruggekomen hoor, ook al heb je al tientallen jaren een verzekering. Maar geen zorgen, mijn man en ik hebben ook nog een spaarrekening. Kinderen hebben we niet, ouders ook niet meer. Dus we zadelen niemand op met onze kosten. 

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Heb je er wel eentje voor jezelf? Of ga je andere met die rekening opzadelen? Gewoon uit pure nieuwsgierigheid. Ik heb alles gedekt aan hoe ze het willen invullen, zonder kinderen. "

Dat slaat nergens op. Sommige mensen moeten niet alles dekken voor een hond omdat ze voldoende geld hebben om alles te betalen.

 

Je hebt ook mensen zonder begrafenisverzekering maar met een vette bankrekening.

 

Anouk je moet niet zoveel onzin uitkramen omdat jij het misschien niet kan betalen wilt dat niet zeggen dat een ander het ook niet kan.

 

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hondenverzekering: Ja of nee?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^