Hondenverzekering: Ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lalo SalamancaLalo Salamanca

honden foto van Lalo Salamanca

Hoi allemaal,

Misschien zien velen dit als een no-brainer, maar ik wil het toch graag hier vragen omdat ik in mijn omgeving heel veel verschillende geluiden hoor wat betreft het wel of niet nemen van een hondenverzekering. De één zweert erbij, de ander vindt het onzin. Mijn vriend en ik staan redelijk hoog op de wachtlijst voor een Eurasiër-pup, dus ik ben me alvast aan het oriënteren op dit soort zaken.

Waarom heb jij een hondenverzekering genomen? Welke? En ben je blij met de verzekering die je hebt? 

Mensen die geen verzekering hebben afgesloten, wat was jullie beredenering daarachter? Heb je misschien spijt of vind je het echt niet nodig? 

Ik merk dat ik zelf vooral neig naar het sparen op een speciale rekening voor de hond om onverwachte dierenarts bezoeken op te kunnen vangen, maar ik sta dus nog helemaal open voor verschillende meningen. Ik hoor het heel graag!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Up ivm wijziging categorie 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

T hangt zo van je persoonlijke situatie af. Als dit je enige hond is en je kunt altijd wel  een paar duizend euro missen voor onverwachtse operaties zou ik t niet doen.

 

Een Eurasier is geen kleine hond, je zit dan altijd wel met meer kosten.

 

4 van de 5 honden die ik hier heb zijn verzekerd. Ik heb niet zo'n groot budget, en ik wil niet een noodzakelijke behandeling afwijzen omdat ik t niet kan betalen. De 5e hond kwam hier op latere leeftijd, die kon niet meer verzekerd worden.

 

Ik ben verzekerd bij Ohra, 1 het meest uitgebreide pakket en de rest basis. Ik krijg 80% van de kosten vergoed. De consulten kennen een maximum per jaar, afhankelijk van je pakket. Ik heb de modules gebit en vaccinatie er nog bij, dat zit niet in t standaard pakket.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja, tenzij je zo'n 3000 euro op je spaarrekening hebt staan, er kan altijd een ongeluk met je hond gebeuren, bij een operatie word bij mij tot 3000 euro vergoed per jaar, consulten 80% vergoed, ik heb maar een basis verzekering bij petplan, maar het voelt veilig, Sam heeft nu weinig gehad, alleen zondag, toen heeft hij stiekem een zak brokken opgegeten, toen moesten we met hem in het weekend laten komen bij de dierenarts, hij kreeg een prik om te braken, weekendtarief was 125 euro, bij elkaar 220 euro heeft dat gekost, dan ben ik blij dat we 80 % terug krijgen.

 

Ook al heb je een spaarpot, het is toch fijn dat je maandelijks een bedrag betaald en bij ongelukken niet je spaarrekening moet leegmaken.

Ik betaal 23 euro per maand voor een hond van 3 jaar 24 kilo.

 

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik doe beide... 

Ik heb 3 honden en 2 katten, dus ik vind de verzekering wel heel duur worden pm als ik ze allemaal moest verzekeren. 

Gezien onze katten wel 'kneusjes' zijn heb ik ze verzekerd, al wel veel voordeel uit gehaald smile

De honden heb ik een spaarpotje voor aangelegd. Maar als ik de katten niet had dan had ik hen misschien wel verzekerd..

Ze zijn nu allemaal nog relatief jong, maar helemaal als ze ouder worden lijkt het mij wel fijn om goed geregeld te hebben. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn beide honden zijn verzekerd bij ohra, en zeker met de oudste ben ik daar erg blij mee, zij heeft mij de laatste 4 jaar al duizenden euro's gekost, sinds ze epilepsie heeft. 

 

Ik heb de basis verzekering, betalen snel uit, 20% van de dierenarts rekening is voor eigen rekening.

 

Daarnaast heb ik nog een spaarrekening, waar ik de 20% eigen risico van betaal, en de kosten die niet gedeclareerd kunnen worden. 

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

Nee heb er geen. Ik ben iemand die de vaste lasten zo laag mogelijk houdt. Daardoor kan ik relatief veel geld op zij zetten. Ik koop nooit wat op afbetaling en lease ook niets, heb b.v. ook geen onnodig duur telefoon abonnement. Wat ik spaar is geld dat ik eventueel kan inzetten om de gezondheid van mijn hond te kunnen waarborgen. Als dat niet nodig blijkt kan ik het geld nog aan iets anders uitgeven, naderhand. De wasmachine, de auto, reparatie aan het huis of noem maar wat. Ik zorg dat er buffer is daarvoor. Voor dat EN voor de hond. Als je vijf jaar verzekeringspremie betaald en er is vijf jaar niets dan is dat geld helaas wel weg, het enige wat je ervoor gekocht hebt is een zekerheid tot bepaalde mate, verzekeringen dekken niet altijd alles ook.

 

Mijn hond is er eentje met dusver weinig medische problemen. Voorgaande honden zelfde verhaal. Maar als je minder financiële speelruimte hebt OF (klinkt lulliger dan ik het bedoel) jezelf wel kent en niet goed geld kunt sparen. Kan een verzekering wel degelijk uitkomst bieden. Mijns inziens ben je als baasje toch verplicht om dat soort zaken gewoon op orde te hebben voor je dier. Dus een plan ervoor is altijd verstandig. Ik lees vaak opsommingen over wat een hond kost, eigenlijk wordt dit punt bijna altijd vergeten dus goed dat men erover nadenkt n.a.v. dit topic. 

 

Ik heb overigens ook maar één hond wat het ook wat beter betaalbaar maakt in het uiterste geval met zeer ingrijpende operaties oid.

 

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Als je geen spaarpot voor onverwachte kosten wilt of kunt maken is een verzekering wel verstandig. Houd er wel rekening mee dat de premie steeds omhoog gaat vanwege indexering, maar ook omdat je hond ouder wordt. Maar het is geen fijn gevoel als je een noodzakelijke behandeling moet weigeren omdat je het niet kunt betalen.. Echter, de verzekering vergoedt lang niet alles...

Ik heb nooit een verzekering voor mijn huisdieren gehad. Heb daar nog nooit spijt van gehad. Maar ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een spaarpot voor mijn dieren kan maken. De meeste van mijn dieren zijn gezond (stok)oud geworden, dus ik heb in die zin al veel geld kunnen besparen door geen onnodige verzekering af te sluiten. Duke heeft nu blaaskanker. Sinds gisteren zijn we met immuuntherapie gestart. Ik moet dit dus zelf betalen. Een verzekering had in dit geval niks uitgemaakt. Immuuntherapie voor dieren staat nog in de kinderschoenen, en wordt niet vergoed door de verzekering. Ik heb dus nog steeds geen spijt van de keuze die ik destijds gemaakt heb

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik heb vier honden en een basis verzekering is om en nabij 20/25 euro. 

Ik zet 80 euro per maand opzij voor de honden en heb nu al een dikke spaarrekening voor ze. 

Dit werkt voor mij, maar als je niet goed bent in sparen zou ik toch voor die verzekering gaan. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Als je geen spaarpot voor onverwachte kosten wilt of kunt maken is een verzekering wel verstandig. Houd er wel rekening mee dat de premie steeds omhoog gaat vanwege indexering, maar ook omdat je hond ouder wordt. Maar het is geen fijn gevoel als je een noodzakelijke behandeling moet weigeren omdat je het niet kunt betalen.. Echter, de verzekering vergoedt lang niet alles...

Ik heb nooit een verzekering voor mijn huisdieren gehad. Heb daar nog nooit spijt van gehad. Maar ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een spaarpot voor mijn dieren kan maken. De meeste van mijn dieren zijn gezond (stok)oud geworden, dus ik heb in die zin al veel geld kunnen besparen door geen onnodige verzekering af te sluiten. Duke heeft nu blaaskanker. Sinds gisteren zijn we met immuuntherapie gestart. Ik moet dit dus zelf betalen. Een verzekering had in dit geval niks uitgemaakt. Immuuntherapie voor dieren staat nog in de kinderschoenen, en wordt niet vergoed door de verzekering. Ik heb dus nog steeds geen spijt van de keuze die ik destijds gemaakt heb "

Jawel bij petplan als je een plus poli neemt zou dat wel vergoed worden, alternatief valt dat onder, dat is een bepaald bedrag, ook bij Orha maar ook een aanvullende verzekering daar is het bedrag hoger.

Verder vergoed de verzekering als je hond ziek is, operaties, behandelingen die gewoon zijn, medicatie, dus er word wel veel verzekerd, maar geen ontvlooien, ontwormen, vaccinaties, maar bij een pluspolis weer wel.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb ervoor gekozen elke maand wat opzij te leggen sinds ik mijn eigen hond heb, beetje risico wel natuurlijk, en of het altijd verstandig is misschien niet, maar het heeft voor mij goed gewerkt tot nu toe.

 

Ik heb wel het idee dat Duitsland (waar ik woon) vergeleken met Nederland, wat lager is in medische kosten. De rekeningen van de dierenartsen en zelfs een keer universiteitskliniek vielen me erg mee. 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat de verzekering elk jaar omhoog gaat klopt. Dat is ook logisch, alle kosten gaan ook elk jaar omhoog. Soms belachelijk veel. De medicijnen die Paddy krijgt bijvoorbeeld  kostten vorig jaar 83 euro.. Dit jaar vanaf januari ineens 92! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mensen die geen verzekering hebben afgesloten, wat was jullie beredenering daarachter? Heb je misschien spijt of vind je het echt niet nodig? 

Ik woon in België, hier zijn de verzekeringen anders dan in Nederland.

Voor de honden die ik heb, vind/vond ik een verzekering niet nodig, nee.

Als ik het uitreken over de hele levensduur van twee honden, dan kost zo'n verzekering me een rib. En nu mijn honden 10 en 8 zijn, nog steeds fit en gezond en op al die jaren nog nooit wat ernstig hebben gehad, is het al helemaal duidelijk dat een verzekering in ons geval financieel een zeer slechte zet had geweest.

 

Maar moest ik ooit een herplaatser in huis halen, waarvan ik de afkomst en gezondheid niet ken of kan inschatten, dan zou ik het misschien wel herbekijken. Het is altijd een beetje afwegen met een verzekering, hoe je zelf de risico's inschat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Vanaf 7 weken al verzekerd, dacht je weet naar nooit, verzekerd bij Ohra de topdekking, heb een giga hond, wanneer ik niet verzekerd was was mijn Ogin er niet meer geweest, ze heeft een kruisband operatie ondergaan door een uitglijder, 2750 euro wat 80% werd vergoed, en ze heeft een ernstige vorm van hooikoorts, laatst een operatie aan haar oog door de hooikoorts, bijna 500 euro....en de hooikoorts zijn we aan het decibiliseren, waarvan bet serum steeds zo,n drie x per jaar wordt aangemaakt een 500 euro kost per aangemaakt serum...dan krijgt ze ook nog maandelijks de cytopoint wat zo,n 180 euro per keer kost, heel blij dat ik verzekerd ben en wel voor de topdekking, heb geen modules erbij genomen dat is aan te sparen en houdt daardoor de premie betaalbaar...

voor mij ja een verzekering...maar dat is voor iedereen een keuze natuurlijk.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk dat het gewoon afhangt van wat je in 1 keer kan missen, dus dat je rond de 3000 euro klaar heb liggen mocht het nodig zijn, heb je dat, dan zou ik lekker zelf sparen.

Ik heb dat niet, en ik kan onbezorgd altijd naar de dierenarts, nooit geen zorgen over, kan ik dat wel betalen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Wanneer je hond al iets heeft wordt dat niet vergoed door geen ene verzekering....

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Wij hebben het niet gedaan omdat het per ras ook nog weer verschilt wat wel of niet verzekerd kan worden. Zoals bij de Golden werden zijn heupen niet meegenomen. Dat zou nou een reden zijn geweest waarom ik wel had willen verzekeren (hoog risico voor dit ras). Nu hebben we een speciale rekening voor hem waar we elke maand op storten. Hier komen we dan verder ook niet aan en zijn jaarlijkse inenting ed halen we er ook niet vanaf. Het is echt bedoeld voor nood. 

honden page profiel laura  Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura  Diva&Nova

Nee wij beginnen ook niet aan een verzekering, heb altijd genoeg safe staan mocht het ineens nodig zijn, maar al heb je niet zoveel spaarcentjes over is een verzekering misschien wel handig. Is meer eigen keuzes afwegen. Je kan ook een rekening openen voor je hond en maandelijks een bedrag op storten bijv. 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb voor mijn jongste hond een verzekering afgesloten. 

 

De reden: mijn oudste hond is niet verzekerd, en heeft op 1 jarige leeftijd haar poot gebroken. Gevolg: 5 u durende operatie, 11 pinnen en een plaat, vele controles en röntgenfoto's verder. Dat doet wel even pijn aan je portemonnee. 

 

Dus bij mijn 2e pup wél de keuze gemaakt, ze is een goed gefokte rashond, dus voor erfelijke gebreken ben ik niet zo bang, ik ben eigenlijk van plan haar 1 / 1.5 jaar te laten verzekeren, zijn er tot die tijd geen klachten, zal ik de verzekering waarschijnlijk stop zetten. 

 

Ik ben gegaan voor Reaal dier & zorg, en heb de hoogste premie. Ik krijg tot 5000 euro per jaar vergoed, 0 euro eigen risico en krijg 90% vergoed. 

 

Reaal dier en zorg gaat vanaf september samenwerken met Ohra, en zal kwa naar ook Ohra worden, of de premies hetzelfde blijven weet ik niet, maar voor Reaal dier en zorg was ik minder geld kwijt dan Ohra, zelfde premie. Ook wordt er bij reaal dier en zorg direct vergoed wanneer je pup onder de 3 maanden oud is, dus je hoeft geen maand te wachten voor de verzekering in gaat. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


 
Maar moest ik ooit een herplaatser in huis halen, waarvan ik de afkomst en gezondheid niet ken of kan inschatten, dan zou ik het misschien wel herbekijken. Het is altijd een beetje afwegen met een verzekering, hoe je zelf de risico's inschat. "

ik ging er indertijd vanuit dat een herplaatser die al zoveel had meegemaakt en al jaren onder slechte omstandigheden gehouden werd, juist wel heel sterk en gezond zou moeten zijn om dat allemaal te overleven. Achteraf denk ik een gedachte die nergens op slaat denk ik, je zou net zo goed het omgekeerde kunnen beredeneren.hp-angel Gelukkig heeft het goed uitgepakt voor ons.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Wij hebben het niet gedaan omdat het per ras ook nog weer verschilt wat wel of niet verzekerd kan worden. Zoals bij de Golden werden zijn heupen niet meegenomen. Dat zou nou een reden zijn geweest waarom ik wel had willen verzekeren (hoog risico voor dit ras). 

Wanneer je de topdekking neemt bij ohra is dat verzekerd.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Wij hadden onze rottweiler wel verzekerd, achteraf maar goed ook.

2 gescheurde kruisbanden binnen 1 half jaar, totaal 2700,-

Jaar later geopereerd aan LPC in beide ellebogen +- 1300,-

En daarna kon ze niet meer zonder pijnstillers, begin +- 40/50 pm later werd dit €90,-

Niet alles werd vergoed, wij zijn zelf nog naar fysio & hydrothetapie geweest. Dit kun je wel bijverzekeren, maar mocht je dit nodig hebben is 250,- vergoed op jaarbasis niks. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja. Petplan basis verzekering. Ik heb een potje voor de  hond. 

Mijn vorige hond werd chronisch ziek en kostte aan medicatie en bloedonderzoek maandelijks 100 euro. Dan kan je een potje hebben maar mijn hond heeft 5 jaar nog mogen genieten van zijn leven. En mijn potje was helemaal leeg. Wat was ik toen blij geweest met een verzekering.

Dus mijn huidige hond is verzekerd. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ja hoor ook verzekerd op zijn minst voor 2 jaar en dan zie ik weer verder hangt er vanaf wat de voorwaarden dan weer zijn want die veranderen ook om de haverklap,als er gebreken ,blessures zijn dan openbaren ze zich in die eerste 2 jaar.

 

Ben bij reaal dier&zorg verzekerd,wordt volgend jaar overgenomen door ohra dan heb je nieuwe voorwaarden,gebreken die geconstanteerd zijn blijven ook verzekerd als die tijdens de verzekering aanwezig waren.

Rox heeft 1 keer jeuk gehad is dan goed uitkijken dat niet alles wat huid betreft uitgesloten wordt maar gelukkig is dit niet het geval als ik Rox bij dier&zorg verzeker.

 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Hier bij OHRA verzekerd het duurste pakket. Volgende pups zullen er vanaf het begin in gaan. Het geeft veel rust dat je naast een spaarpotje de verzekering hebt die 80% dekt. 

ik zie als paraveterinair de ellende van mensen zonder verzekering en zonder flinke spaarpot. Ze kunnen hun dieren niet de zorg geven die ze nodig hebben. Dat wil ik voorkomen vandaar dat ik kies om wel te verzekeren en daarnaast een flinke spaarpot te hebben voor onvoorziene kosten. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Hier bij OHRA verzekerd het duurste pakket. Volgende pups zullen er vanaf het begin in gaan. Het geeft veel rust dat je naast een spaarpotje de verzekering hebt die 80% dekt. 
ik zie als paraveterinair de ellende van mensen zonder verzekering en zonder flinke spaarpot. Ze kunnen hun dieren niet de zorg geven die ze nodig hebben. Dat wil ik voorkomen vandaar dat ik kies om wel te verzekeren en daarnaast een flinke spaarpot te hebben voor onvoorziene kosten.  "

Een spaarpot is sowieso nodig ook als je een verzekering hebt,chronische medicatie vaak maar 50% vergoed,eigen bijdrage,soms medicijnen die niet vergoed worden....

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Wanneer je de topdekking neemt bij ohra is dat verzekerd. "

Hm zou kunnen, dat het bedrag toen wat ons betreft te hoog werd en het liever zelf gingen opsparen. Gezien we expres hebben gekozen voor een verantwoorde fok met een stamboom waarbij in de voorgeschiedenis ouders/overgroot ouders ed geen HD of andere erfelijke ziektes voorkomt (weet dat het geen garantie is). 

 

Maarja zoals hier in het topic ook al te zien is, iedereen heeft weer andere redenen. Niks is fout of goed. Weeg het voor jezelf goed af en kies was goed voelt en waarbij je zeker weet dat je hondje niks te kort gaat komen hp-heart

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het is maar net wat je zelf wilt en kunt denk ik. Kun je zonder verzekering de medische kosten betalen mocht het nodig zijn? 

 

Mijn beide honden zijn niet verzekerd. Mijn oudste hond (5jr) heeft nog nooit wat gehad, onze andere hond (3jr) heeft regelmatig wat gehad, waaronder een operatie aan haar poot met de nodige therapieën. Toch ben ik nu zonder verzekering nog goedkoper uit, nu ik het al die jaren heb op gespaard. Ik weet natuurlijk niet wat er nog komen gaat.. 

 

Had ik haar in de basisverzekering gehad bij ohra, dan had ik de operatie en therapieën niet eens vergoed gehad. Bij Reaal wel, maar dan ben je wel zeker 35 euro per hond kwijt. In mijn geval dus 70 euro wat ik per maand ook kan opsparen voor ze.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wij hebben het nog nooit gedaan, en heb het bij mijn eigen honden nu ook niet gedaan. In heb wel een apart spaarpotje voor ze waar iedere maand een vast bedrag op komt. 

 

Wij hebben tot nu toe altijd geluk gehad met honden en nog nooit grote dingen met ze gehad. 

 

Als er wel een keer een dure operatie nodig is heb ik dus een spaarpotje en als het nodig is spaargeld. Maar dat is gelukkig nog nooit nodig geweest. 

honden page profiel beagle_loverbeagle_lover

Wij hebben geen verzekering, maar we leggen wel iedere maand € 50,- opzij zodat we een spaarpotje hebben voor als het nodig is. Als je anders geen geld reserveert zou ik wel aanraden jouw Eurasiër te verzekeren.

pagina 1 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Hond verzekeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^