Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

" Wat super! "

ik ben er ook echt blij mee, en aangenaam verrast met hoe flink hij er is! Ik had gedacht dat hij liever binnen (bij mij) zou zitten, of meer zou piepen, maar niets van dat alles.

heerlijk heen en weer rennen met de honden aan de overkant en verder heeft hij al zijn plaatsje gevonden waar hij gewoon rustig ligt te liggen.

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

Mijn hond mag sinds gisteren terug loslopen en andere losse honden ontmoeten. Hij doet het echt heel goed. Wij hebben hier sinds begin mei hard voor gewerkt zowel naar hersocialisatie als gehoorzaamheid. Ik ben heel trots op hem. 

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Wij zijn sinds kort gewisseld van hondenschool en het was echt een hele goeie keuze. 

Ik merk dat we ons beide veel meer op ons plek voelen bij deze nieuwe school. Vandaag een voorproefje van agility gehad en het was heel erg leuk! Ze heeft het zo goed gedaan, ben heel trots op haar

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Trots op Penny, ze heeft vandaag weer laten zien dat haar conditie op bijna 15 jarige leeftijd nog steeds veel beter is dan die van mij. Vanavond besloot ze dat we het rondje niet gingen lopen maar op volle snelheid gingen rennen en terwijl ik een aantal keer moest stoppen om bij te komen bleef zij aan het einde van haar riem stuiteren tot we weer verder gingen.

Het meest bijzondere hieraan is nog dat we gisteren de langste wandeling (8km zonder pauzes maar wel op een héél rustig tempo) hebben gedaan sinds een aantal flinke tegenslagen op medisch gebied afgelopen zomer. Vandaag was dus een rustdag en ik had ook verwacht dat ze die nodig zou hebben, maar niet dus.

Het blijft zo'n bijzonder hondje, mijn kleine wondertje hp-heart

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Mega trots op Penny.

Vandaag hadden we een kleine fotoshoot met een nogal bijzonder einde. Er liep een kat in het recreatiegebied die behoorlijk de weg kwijt was, miauwend en paniekerig liep hij iedereen achterna maar niemand wist wat ze er mee moesten.

Van Penny had ik een heftige reactie verwacht, maar dat gebeurde totaal niet. De kat liep naar haar toe, snuffelde aan haar en Penny snuffelde terug. Echt bizar voor een hond die altijd zo extreem op katten reageert.

De kat bleek heel lief te zijn dus ik heb hem meegenomen. Penny vond het allemaal maar prima, dat ik een kat in mijn armen had en dat hij mee naar binnen ging.

 

Omdat de dierenambulance onbereikbaar was hebben we hem zelf naar een dierenkliniek moeten brengen en daar bleek hij geen chip te hebben. Omdat op internet ook geen meldingen zijn en hij zo in de war leek en steeds parkeerplaats op zocht vermoed ik dat hij is gedumpt. Hij was wel echt extreem lief dus ik hoop dat hij snel een nieuw baasje vind.

honden page profiel DagmarDagmar

Filmopnames met Piiri en wat was ze flink! Scene waarin ze een inbreker moet grijpen in het been, wat voor haar al vreemd is want ze bijt in de arm normaal en uiteraard is ze niet gewoon van een ‘burger’ te bijten, zomaar een been te pakken dus.

om het extra moeilijk te maken figureerde ik voor inbreker dus ze moest nog eens mij bijten ook…

maar ze deed het, en hoe! Vooral de 2de keer ging ze echt vol overgave en trok ze me bijna de struiken uit. 
nu haar wijsmaken dat het wel een eenmalig iets was sealed

honden page profiel DagmarDagmar

Jaarlijkse bloedcontrole van Runar & ik heb nog niets gehoord van de dierenarts hp-thumbsup

Het wordt stilaan toch een oud lulletje, maar hij lijkt dus nog wel even mee te kunnen! Bepaalde bloedwaardes kan de DA zelf niet meten dus die moeten via het labo, maar so far so good!

honden page profiel DagmarDagmar

Ik ga van start als mentor in de opleiding tot voedingstherapeut! Hard werken wordt beloond met nog harder werken, maar zo veel zin in, benieuwd naar de toekomst!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Dagmar: Gaaf! Gefeliciteerd!

 

Penny ging vanochtend met een hondje spelen die op haar afgelopen was, dat ging even goed maar toen werd ze voor dat hondje te druk. Ik keek het nog heel even aan omdat ze zich wel aanpaste, maar uiteindelijk vond hij het echt niet meer leuk dus riep ik haar bij me. Ze stopte direct met het spel, draaide zich om en kwam helemaal gelukkig op mij af rennen, echt zo knap van haar hp-heart

De rest van de wandeling was ook echt geweldig, er vloog een ijsvogel op nog geen meter afstand voor ons langs en ik heb voor het eerst een vos gezien, ook echt op maximaal 10 meter afstand.

honden page profiel DagmarDagmar

Thnx, ik ben benieuwd of het iets voor mij zal zijn in alle geval.

 

en wzt gaaf, een ijsvogel, die zou ik ook wel eens willen zien hp-heart

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

@Dagmar deze foto is natuurlijk flut aan Ijsvogel maarja hij was klaar met visjes vangen en ik had me camera bij me. Als ze (altijd maar 1)  voorbij vliegen is het echt heel bijzonder, net parelmoer in de lucht, net zo snel als zwaluw en zitten vaak bij omgevallen bomen over een slootje waar de Aalscholver ook in duikt. Dus ogen openhouden misschien dat je er ook eentje spot.

562059.jpg

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Van de week zat de ijsvogel op mijn schutting, het setje zit hier al sinds ik hier woon (2000), en we zien hem aan de overkant wel eens vissen, gaaf om te zien ook.

Maar hij zat in mijn tuin, op de schutting, misschien omdat daar zadenballen hangen en de visjes er ook wat van mee pikken, ik ren naar mijn telefoon, en ja hoor, weg was hij.

Mijn man heeft hem pas vorig jaar voor het eerst gezien hihi, ik herken zijn geluid dus ik zie hem heel vaak, maar eindelijk heeft hij hem ook gezien, en toen gaf hij ook nog een showtje, namelijk vissen.

Ik vind het zo'n mooie vogel ook, leuk dat jullie het ook zo mooi vinden.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mijn favoriete is de fuut, niet een hele bijzondere vogel maar wel bijzonder hoe ze de jonkies groot brengen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Mijn favoriete is de fuut, niet een hele bijzondere vogel maar wel bijzonder hoe ze de jonkies groot brengen. "

jaaa hier zit een stelletje, ook al jaren, wat ook zo leuk is dat ze van onder af aanvallen, een meerkoet word regelmatig in zijn kont geprikt, het water is hier vaak zo helder dat je precies kan zien.

En natuurlijk de jonkies, vorig jaar was er (ik noem het maar een puber) een mega groot kuiken die nog steeds op de rug van zijn moeder wilde zitten, dat was geen porum hahaha.

Ze maken wel allemaal herrie snachts..

Maar ik woon best mooi zo aan het water. Onze zwemvlonder is afgebroken, maar misschien dat we een glijbaan en een trapje gaan doen.

Vooral op de eerste warme dagen is het leuk hier, met al die jonge watervogels, maar ook snorkelaars, waterfiet (1) zwemmers.

Ik weet nog toen we zwaar aan het klussen waren in de zomer, dat mijn broer, man en ik in het water doken en zo naar ons huis keken al watertrappelend , dat moment, ik voelde me zo rijk.

Zelf kan ik niet meer zwemmen, vanwege krampen die ik regelmatig heb, ik doe het nog wel eens met zwemband.

De tuin is niet groot, het huis ook niet, maar aan zwembaar water wonen is echt wonderlijk.

Sam houd niet van water, die loopt nog om plassen heen.

 

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ijsvogels zijn heel schuw. Ik zie ze zelden zitten, meestal vliegen ze langs en zie je dat alleen als een blauwe flits.

Uilen zijn mijn favoriet en dan vooral kerkuilen. Gelukkig heb ik ze al meerdere keren kunnen zien (en nog veel vaker gehoord). Ik vind die vogels echt de mooiste die er zijn. 

Daarna komen zwaluwen en dan vooral huiszwaluwen en gierzwaluwen. In de zomer ga ik vaak suppen en dan vliegen ze regelmatig echt vlak langs je over het water om vliegjes te vangen. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Wildlife is zo prachtig, zelfs 'gewone' tuinvogels zijn hartstikke leuk. Afgelopen jaar jonge merels in de tuin, mezen, en een roodborstje. Zo schattig hahaha. En als je ze wat langer bekijkt, dan zie je ook de hele sociale interactie die ze met elkaar hebben. Hoe vader merel communiceert met z'n jongen, etcetera. Heel leuk om te zien.

 

Er zitten hier nu ook glanskoppen, of matkoppen, moeilijk om het verschil te zien. En een groene specht, wat een prachtige vogel is dat zeg.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja Joop, en het mooie is, ze zitten overal, je moet er alleen op letten.

De groene specht zit hier ook, die met dat rode hoofd toch? ik heb hem 1 keer gezien, toen zijn er wat bomen gekapt want er moest een park komen hp-frustyen ik dacht, die is weg.

Maar we horen hem/hun nog wel eens, nooit meer gezien.

 

Voeren jullie ook bij? in de winter, ik wel, ik geef de kraaien, Eksters en kauwen brokjes, ze vinden het wel wat, en zo laten ze het kleine voer zaden liggen voor de kleinere vogels.

In de zomer doe ik dit niet, want woon aan het water en de ratten komen dan ook.

We hebben wel ergens woelmuisjes, en ik las deze week dat die altijd bij hun partner blijven, dit wist ik nog niet.

 

Ik heb alleen ontdekt dat mijn hangende korfje, zo'n dichte met uitsteeksels voor kleine vogels, gebruikt word door de kauwen, die zijn zo slim!

 

Ik ga wel off topic, aan de andere kant, ik ben wel trots dat er zoveel natuur in mijn tuin is.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kauwtjes krijgen strooivoer op het dak hier, heb nu drie kraaien die meewandelen op de bosroute en krijgen een verandwoord hondenbrokje. Klein grut vind zijn weg naar de tuin, die heb ik niet maar op vakantie krijgen ze wat zaden en oud brood.

 

Moest wel hard lachen om vogelaars compleet in pro pak met zoeen mega grote verrenkijker om de nek, rond 7u te zien vertrekken op Texel en ik had 30 putters bij de stacaravan yell Standaard twee dikke roodborstjes elke ochtend misschien dat ze daarom even stopte bij mijn accomodatie? Heb werkelijk geen idee maar bijzonder was het wel.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Groene specht was ik nog vergeten te noemen als favoriete vogel, die heb ik ook een paar keer gezien (en vaak gehoord), echt prachtige vogels. 

Wij hebben in de tuin veel voer, vooral pinda's voor de halsband parkieten, die kunnen zonder menselijke hulp niet overleven in de winter.

 

Tijdens het wandelen heb ik mijn twee kraaien vriendjes. Zodra ik 'hun' gebied in kom komen ze aanvliegen. Ik geef ze brokjes en ze blijven dan volgen tot ik het gebied weer uit ben. Ik denk dat het dezelfde zijn die ik twee jaar geleden in de zomer heb gevoerd. Deze waren er plotseling alsof ze mij herkende. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

jaa een kraaienvriend heb ik ook gehad, die wachtte bij de rivier op me, en vloog mee al snoepend van hondenbrokjes.

Op een gegeven moment kwam hij niet meer, ik was er best verdrietig om.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Voeren jullie ook bij? in de winter, ik wel, ik geef de kraaien, Eksters en kauwen brokjes, ze vinden het wel wat, en zo laten ze het kleine voer zaden liggen voor de kleinere vogels.
In de zomer doe ik dit niet, want woon aan het water en de ratten komen dan ook.

Ik ga wel off topic, aan de andere kant, ik ben wel trots dat er zoveel natuur in mijn tuin is.
  "

Ik snap dat je trots bent hoor. Voor de biodiversiteit zijn tuintjes zoals die van jou een zegen.

 

Ik voer ook bij, want het gaat al zo slecht met het wildlife. Nog maar 4% van alle biomassa op aarde is afkomstig van wilde dieren, dat is bizar laag. Ik ben blij met elke roodborst die ik zie hp-smile

 

Distribution of mammals and birds

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik voer ook bij, kleine moeite voor een mens, grote impact op het buitenleven. Er staan ook steeds schoteltjes water.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dat hoef je niet te denken Penny, ze zijn het zeker. Kraaien zijn enorm intelligente vogels en herkennen je ook. Er zelf sprake van dat kraaien kunnen praten net als papagaaien. Ik begon er met eentje die mee begon te wandelen, inmiddels heb ik er drie. Niet onder indruk van Bot ook hihi.

 

562082.jpg

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja Joop, trots zeker, we hebben van alles voor de natuur een vijver, met een riviertje gemaakt die we af en toe moeten aanzetten, een muur waar we op kunnen zitten, maar de buitenkant van de muur is niet gevoegd, dus insektenhotel, en dan planten zoveel mogelijk voor de vlinders en bijen.

 

Je grafiek daar word ik wel verdrietig van..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dat hoef je niet te denken Penny, ze zijn het zeker. Kraaien zijn enorm intelligente vogels en herkennen je ook. Er zelf sprake van dat kraaien kunnen praten net als papagaaien. Ik begon er met eentje die mee begon te wandelen, inmiddels heb ik er drie. Niet onder indruk van Bot ook hihi.
 

  "

Anouk wat een leuke foto!

Ja kraaien spreeuwen, Kouwen, kunnen praten. Ze zijn net zo slim als papegaaien en misschien wel slimmer omdat ze voorwerpen gebruiken voor hun eten, ze zijn probleemoplossend.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik geniet ook altijd enorm van die troep kauwen op het dak hier. Voer voor later verstoppen onder de steentjes. Hier ook een gang meerkoeten (stuk of 35). Vanmiddag weer 10m wachten op overstekende koetjes.  Ze nemen ook lekker de tijd ervoor omdat ze weten dat iederen toch wel stopt yell Straks weer 4 stellen zwaan die nestelen hier, zie je iedereen hard er voorbij rennen met de hond als pappa het water uit komt om de jonkies te beschermen.

 

 

honden page profiel BlondieBlondie

.

honden page profiel DagmarDagmar

Mezelf, gisteren officieel afgestudeerd en nu de 1ste Integrale Voedingstherapeut in België cool

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Mezelf, gisteren officieel afgestuurd en nu de 1ste Integrale Voedingstherapeut in België  "

Gefeliciteerd! Goed bezig! hp-thumbsup

honden page profiel DagmarDagmar

" Gefeliciteerd! Goed bezig!  "

Dank je hp-heart

pagina 7 van 10 12 3 4 5 6 78 9 10
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^