Volgtopic: Norbu de TM

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

" Gaat er nog wel gekker uitzien als straks enkel het hoofd nog puppyvacht heeft.
___
Ik merk overigens wel dat ik last begin te krijgen van overprikkeling en onzekerheid.
Norbu is een perfecte puppy, maar toch merk ik dat het wat veel wordt allemaal. Ophoping van de spanning voor Norbu en nu een heel ander ritme hebben.
Negatieve gedachtes beginnen op te spelen die ik probeer neer te halen met positieve gedachtes, wat weer meer energie vergt.Ik wil het goed doen, maar steeds vaker zeg ik tegen mezelf dat het me niet lukt, of dit wel zo'n goede keuze is geweest, etc. etc. En moet eerlijk bekennen dat er wel wat traantjes zijn gevallen gisteren en vandaag. Onrustig gevoel in de maag, hartkloppingen, weinig eetlust, verliezen van het overzicht. Vanaf de middag wordt het erg...
Gelukkig kan ik een uurtje per dag terugtrekken, wat ik nuttig gebruik met zelfhypnose/meditatie. Ik weet dat het iets tijdelijks is, maar toch..
Ik mis de rust die ik had toen ik alleen met Olly was, maar ik weet ook dat ik toen extra gezelschap  miste, een doel, een hond waar ik me sterk naast kon voelen. Norbu voldoet aan het plaatje.
Het is jammer dat ik met dit gevoel rondloop.. "

Ik herken dat gevoel ook hoor, ik vond het heel lastig te beschrijven.. Aila was mijn eerste hond en ik had continue een zenuwachtig gevoel. Wilde alles goed doen, was continue met haar bezig ( was het niet fysiek dan wel in gedachte). Op een gegeven moment was ik zo moe dat ik alleen nog maar kon huilen, bizar !! 

Naarmate er meer ritme kwam en Aila wat ouder werd viel alles op zijn plaats smile

 

Je bent in ieder geval niet de enige !! 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Afbeeldingsresultaat voor virtual hug

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Bedankt voor de reacties, fijn dat ik niet de enige ben.
Vandaag gaat het al wat beter. Ik ga iets uitgebreider wandelen en ik heb wat slaap gepakt toen Norbu lag te pitten. Tussen Olly en Norbu gaat het ook beter. Ze hebben elkaar begroet in de ochtend en komen nu steeds dichter bij elkaar. Olly begint ook weer te eten.

Ik vroeg me alleen nog af wat ik het beste kan doen bij overprikkeling.
Eerst hielp het bepaalde dingen weg te halen die hem begonnen op te fokken en toen dat niet genoeg was heb ik hem een time-out in een aparte ruimte gegeven.

Nu begon die na het spelen opgewonden te raken en vertoonde rijgedrag, dus ik wilde hem met een klein snackje weer even tot rust brengen in de aparte ruimte. Hij begon als een gek te krabben aan de deur en ging vrolijk verder toen ik hem eruit heb gehaald. Uiteindelijk heb ik hem een duidelijke, strenge "nee" gegeven, het moest nu klaar zijn met dat gebijt in mijn benen. Die begreep hij en hij is gelijk gaan slapen.

Het liefst wil ik overprikkeling voorkomen natuurlijk, maar als het wegnemen van speeltjes en een time-out niet werkt, wat zijn nog meer manieren om hem tot rust te brengen?

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Misschien in plaats van een klein snackje echt een flink bot waar hij even zoet mee is?

Ik hoorde van iemand met een hond die geregeld overprikkeld was dat ze hem af en toe in in de bench deed met een laken erom heen om hem ook even af te schermen van alle visuele prikkels. Doordat de bench dan wel in de nabijheid van zijn mensen was kon hij tot rust komen.

Wellicht iets om te proberen?

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik heb geen bench, maar zit het inmiddels wel te overwegen.

Gisteren ging het tot aan  het eind van de middag goed, daarna ging het helemaal fout. Hij kreeg gewoon geen rust en werd gek. Ik weet dan niet of ik teveel of te weinig wandel, ik wandel wel iets korter dan de richtlijn i.v.m. alle nieuwe dingen die hij spannend vindt. Ik word vermoeider en straf mijzelf, omdat ik het in mijn ogen fout doe.. Dat maakt de situatie er ook niet beter op en Norbu stopt pas als mijn limiet is bereikt en ik echt boos word. Dit vind ik niet de juiste manier om een hond op te voeden en voel me dan gelijk schuldig en straf mijzelf weer. Ik wil een vertrouwensband opbouwen in een positieve sfeer. Ik denk dat de bench toch een goede manier is hem die verplichte rust te geven, ook voor mijzelf prettig. Ik moet ook beginnen om in mijn eigen bed te gaan slapen, maar ik wil hem dan niet bij de banken hebben. Straks sloopt hij de boel. Morgen koop ik nog wat kauwbotten.

 

Vandaag hebben we voor het eerst les gehad op de hondenschool en hij deed het super, ik ben erg trots op hem. Wel moet ik iets vinden om mijzelf interessanter te maken, dat is met een Tibetaan altijd een uitdaging. De trainer wilt mij ook helpen. Ze bood aan om eens langs te komen en met mij te kijken naar oplossingen voor mijn problemen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Dat maakt de situatie er ook niet beter op en Norbu stopt pas als mijn limiet is bereikt en ik echt boos word. Dit vind ik niet de juiste manier om een hond op te voeden en voel me dan gelijk schuldig en straf mijzelf weer. "

Er is niets mis mee om duidelijke grenzen te stellen hoor. Het heeft dan pas effect omdat hij dan pas snapt dat je het echt meent, maw hij ziet het dan pas als een correctie.

 

Je kunt ook prima een vertrouwensband opbouwen door duidelijkheid, consequentie en begrenzing, waarschijnlijk krijg je dan zelfs een betere band met je hond. 

 

Niet zo onzeker zijn hè. Als iemand het kan, ben jij het. Je schrijft hier altijd de meest volwassen en bijzonder goede reacties op het forum. Gaat helemaal goedkomen hoor.

 

En probeer anders gewoon hoe de bench bevalt. Één van mijn honden vindt het gewoon heerlijk om in een veilig hol (zijn bench) te liggen

 

 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Je kunt ook kiezen voor bench met een stukje ren eraan als je dat een fijner gevoel geeft. Bench is helemaal niets mis mee vind ik. Ik zou hem liever in een bench zetten waar hij "erbij" dan in een aparte kamer.

Corrigeren lijkt mij ook prima. Dat geeft duidelijkheid en dat is voor een hond ook veiligheid.

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Kan ook zeker een ren aanraden !! De hond heeft net wat meer bewegingsvrijheid en jij hoeft niet bang te zijn voor je bank smile

 

Dinja was een behoorlijke sloper maar raakte de bench wel zat. Dus heb toen een combi bench/puppyren gebruikt.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wat een mooi beest is het Judith! Echt een heel bijzondere uitstraling hp-heart  je zult wel veel worden aangesproken als je met hem over straat wandelt! 

 

Fenna is ook heel snel overprikkeld waardoor ze onwijs gaat lopen klieren en zich vervolgens afreageert op 1 van mijn andere honden. Fenna is vanaf begin af aan een bench gewend en ze vind het heerlijk. Dat is echt háár plekje; ze heeft ook een mand net als de anderen, maar gaat veel liever in de bench liggen. De bench is bij ons wel leeg, geen deken oid. er in, want die maakt ze kapot. 

Hier in huis en in de tuin ook geen speelgoed, Fenna kent haar eigen grenzen niet en zodra ze een speeltje heeft wil ze hier de hele dag door mee spelen en als niemand met haar mee wil spelen gaat ze hem kapot maken. 

Als wij zin hebben om te spelen pakken we een speeltje en dan spelen we daar even mee, daarna wordt het gewoon opgeruimd. Zo blijft het ook interessant; ik kan ook speeltje nemen als beloning na een oefening bijvoorbeeld hp-smile

 

Wandelen vind ze leuk, maar liefst alleen los in een natuurgebied want daar zijn weinig prikkels qua verkeer. Ze vind verkeer heel spannend, alleen al het geluid van verderop maakt dat ze liever weggaat. Hierdoor is ze na een kort rondje wandelen door de wijk (denk aan maximaal 10 minuten) al helemaal gesloopt. 

Norbu is nog helemaal niks gewend denk ik? Ik snap dat je het belangrijk vind dat hij goed sociaal wordt en dat hij al wat ouder is dan Fenna als pup was, maar misschien wil je teveel. Het is een pup, volwassen honden slapen op een dag ook heel veel, een pup heeft nog veel meer slaap nodig. 

 

Fenna is nu ruim anderhalf jaar oud maar ze wandelt per dag misschien 30 minuten totaal, tenzij we gaan loslopen. Het is heel weinig maar voor haar meer dan genoeg en dan is zij 'nog wel een Border Collie'. We doen heel veel snuffelspelletjes en oefeningetjes in huis zoals balanskussens en cavaletti. 

 

Ik zal als ik jou was even een stap terug nemen met hem en sowieso streng blijven. 'Nee' zeggen is echt niet iets waar je je schuldig over moet voelen hoor hp-angel, natuurlijk moet je het niet 10000x achter mekaar zeggen, maar zoals je het nu gebruikt is het duidelijk dat het dan écht over moet zijn, des te beter toch als hij dat weet? Grenzen bij brengen voor zo'n groot ras lijkt me heel slim want straks lukt het niet meer om hem 'even ergens weg te trekken/tillen'. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik wil juist niet te veel en nu ik er zo over nadenk, denk ik dat dat ook mogelijk (gedeeltelijk) zijn frustraties heeft veroorzaakt. Ik liet hem juist korter uit dan volgens de richtlijn, zodat hij kon wennen aan alles om zich heen. Nu is hij duidelijk al meer gewend, en waarschijnlijk heeft hij dan ook behoefte aan wat meer fysieke uitdaging.
Vandaag door de cursus en een langere wandeling is Norbu veel rustiger. Hij heeft gespeeld en ging uit zichzelf slapen. Nu ligt hij lekker te kauwen op een bot. Al ga ik nog niet te vroeg juichen, maar tot nu toe gaat het perfect en voel ik me eindelijk ook weer rustig.

 

Ik heb zojuist ook getelefoneerd met de persoon die Norbu bij me heeft afgeleverd en zijn zusje heeft meegenomen naar Zweden. Ze heeft me wat goede tips gegeven.
Ze raadde zelf de bench af, omdat TM's het niet erg leuk vinden opgesloten te zitten (ik neem het ze niet kwalijk). Ze zijn graag bij de mens en adviseerde me lekker op eigen bed te slapen, maar dan met Olly en Norbu samen. Ik nam Olly altijd mee naar bed, dus dit vind ik alleen maar leuk. Hersenwerkjes doen is altijd goed.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Wat fijn dat je even met die eigenaresse hebt kunnen soarren. Iemand die het ras ook goed kent! Fijn. En vannacht dus met zijn drietjes samen slapen. Dat klinkt nu al gezellig!

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Ik heb eerder niet kunnen inloggen.

Maar gefeliciteerd met Norbu,

Wat een prachtige hond!!!

Geniet zeer van de prachtige foto's!!!!

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat heerlijk, twee honden op bed, wat wil een mens nog meer!hp-thumbsup

Verder zal het inderdaad even uitzoeken zijn wat je meer kan doen, maar als bleek dat hij gisteren na de cursus zo tevreden was, weet je iig dat hij behoefte heeft aan meer.

Komt vanzelf goed, over een paar maanden ben je dit vergeten hoor, gaan de dingen meer vanzelf.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Tot nu toe gaat het prima! 

 

Ik maak langere wandelingen en in de ochtend ga ik samen met de honden naar een natuurgebied waar ik met Norbu het huiswerk doe van de hondenschool. Olly ligt braaf vast aan een bankje en krijgt zo nu en dan ook een koekje natuurlijk.

Norbu pikt alles heel snel op. "Zit" begreep hij na 2 keer al. "Af" begint hij nu ook al te begrijpen. "Hier" lijkt hij ook al wel te kennen.

 

Er is nu meer balans. Ik hoef niet continu te corrigeren en uit mijn slof te schieten, correctie volgt wel weer met iets positiefs wat hij wél mag doen. Over- of onderprikkeld is tot nu toe niet meer gebeurd. Hij heeft even zijn speelbuien, maar stopt als hij moe begint te worden. Hij krijgt op de dag ook even wat te kauwen. Hij pakt genoeg rust uit eigen beweging.

Ik kon hem ook achterlaten om de dierenwinkel te bezoeken. Hij is slim; als ik de deur uit ga, gaat hij lekker liggen op de bank. Liever dat dan het hele huis slopen en de hele buurt bij elkaar blaffen. 

 

Morgen wat nieuwe foto's maken nu hij commando's begint te kennen!

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Fijn om te lezen dat je weer beter in je vel zit hp-thumbsup Super korte puppy blues wink

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Top! 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Nieuwe foto's!

515538.jpg

515537.jpg

515536.jpg

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Ahhh wat is hij prachtig! Daar kun je als fotograaf he hart aan ophalen.

Hoe ging het slapen vannacht? Lukt dat een beetje met naar boven gaan?

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Prachtig is diehp-heart

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Ahhh wat is hij prachtig! Daar kun je als fotograaf he hart aan ophalen.

Hoe ging het slapen vannacht? Lukt dat een beetje met naar boven gaan? "

Bedankt!

Slapen gaat perfect, Norbu vindt het ook wel heel erg fijn zo. Ik til hem gewoon naar boven zolang het lukt. Norbu heeft ook de hele nacht kunnen ophouden gelukkig. Het was altijd een drama om dat beest buiten te krijgen, hij wilde gewoon slapen en liet zich volledig slap hangen als ik hem naar buiten tilde. Tja, dan niet hè. 

Rond 07.30-08.00 uur wordt hij wakker en dan maken we gelijk een ommetje.

 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Zeer mooi foto s mooi hond hoor hp-thumbsup

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Wat heerlijk, fijn dat het slapen ook zo goed gaat! Super!

Hoe vind je het gaan tussen Olly en Norbu?

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Wat een droppie, ik ben verliefd :-D

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Zo lief dat koppie! hp-heart

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

"
Hoe vind je het gaan tussen Olly en Norbu? "

Gaat ook goed. Olly accepteert al meer van Norbu, eet weer en ligt meer bij ons. 

Ze lijken elkaar al meer te vertrouwen.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Vandaag weer een stukje met de bus gereden. Norbu durft er niet uit zichzelf in, maar eenmaal erin ging hij zitten op de grond. Zondag gaan we een langer stuk samen reizen voor de hondenschool.

 

Hij heeft tijdens de wandeling richting huis ook een kat ontmoet. Wat heerlijk, een hond die een kat leuk vindt. Olly wilde hem natuurlijk pakken en de kat was alert, maar dat dier en Norbu hebben wel even gesnuffeld. 

 

Morgen ga ik langs bij de dierenarts voor een consult, gewoon voor de zekerheid. Daar ga ik hem ook even wegen, ben benieuwd wat zijn gewicht nu is.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Vanochtend heeft Norbu voor het eerst paarden gezien. Dat was niet zo'n groot succes doordat de eerste paarden gelijk gingen rennen en hinniken. Ik heb hem gedeeltelijk moeten dragen, omdat het hem zo heeft afgeschrikt... Gelukkig herstelt hij snel als het enge eenmaal achter hem ligt.

Vanmiddag ook langs de dierenarts geweest en alles is prima. Norbu deed het super goed daar!

Twee dingen die tot nu toe niet zo goed gingen: de paarden en het centrum van mijn wijk. Alle tijd om hem daaraan te laten wennen.

 

En nog wat foto's van deze "knappe" jongen.

515611.jpg

515610.jpg

515609.jpg

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Vanochtend heeft Norbu voor het eerst paarden gezien. Dat was niet zo'n groot succes doordat de eerste paarden gelijk gingen rennen en hinniken. Ik heb hem gedeeltelijk moeten dragen, omdat het hem zo heeft afgeschrikt... Gelukkig herstelt hij snel als het enge eenmaal achter hem ligt.
Vanmiddag ook langs de dierenarts geweest en alles is prima. Norbu deed het super goed daar!
Twee dingen die tot nu toe niet zo goed gingen: de paarden en het centrum van mijn wijk. Alle tijd om hem daaraan te laten wennen.
 
En nog wat foto's van deze "knappe" jongen.  "

SMELTT!!!!!hp-hearthp-heart

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Wat een prachtige hond is het tocjhp-heart

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

En hoeveel weegt ie nu?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 19 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Volgende forumvraag: Sadi,s volgtopic 2019
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^