Volgtopic: Norbu de TM

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

" Niet in die kleuren  Ze zijn meestal black & tan (kk B- D- atat), soms blauw met tan (kk B- dd atat), soms sable ('goud', kk B- D- Ay-). Norbu is een prachtige agouti (kk B- D- aw-). 
Norbu is natuurlijk ook nog niet volgroeid, maar ik denk dat hij een veel dikkere vollere vacht gaat krijgen dan andere Tibetanen hier uit westerse lijnen. 
Dit is bijvoorbeeld een dekreu van de rasvereniging:  "

Dankjewel voor de uitleg. Die vacht is inderdaad ook veel gladder/dunner.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Zeer mooi foto s

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Wat is hij prachtig aan het worden. Zo vol in de vacht.
 
Witte draak hoe zie je ze dan op show.  Even uit nieuwsgierigheid  "

Bedankt!

De westerse lijnen stammen grotendeels af van honden uit Nepal en India. Dit zie je ook terug in de verschijning van de hedendaagse Tibetanen. Er is de afgelopen jaren erg selectief gefokt, vaak met inteelt tot gevolg, waardoor veel genetische diversiteit verloren is gegaan in het Westen. De meeste Westerse honden hebben dan ook een specifiek zacht uiterlijk, terwijl het ras (incl. de native honden) echt wel meer variatie kent.

 

Norbu is van het Hequ type. Dit type is steviger qua bouw; ze hebben een brede en diepe borstkas, de reuen tikken vaak de 60kg wel aan. Ze hebben een grotere kop, een bredere snuit en geen steile stop. De manen zijn het meest opvallend bij alle exemplaren, zowel die met een langere als een kortere vacht, zelfs bij een kortere vacht is deze nog imposant door de kwaliteit en kwantiteit van de ondervacht. Het mooiste van dit type is misschien wel het feit dat er, ondanks de brede bouw, nog steeds sprake is van elegantie en wendbaarheid in hun voortbewegen. Iets wat natuurlijk ook nodig is voor het uitvoeren van hun oorspronkelijke taak.

 

In de Tibetanen wordt deze kleur gewoon nog gold genoemd, in de benaming maakt men geen verschil tussen het wel/niet hebben van het wildkleurgen. Ook zonder kan de goude kleur immers donkerder of roder uitvallen door bijvoorbeeld modifier genes.

 

"
Was je trouwens nog naar de Tibetanen clubmatch geweest met hem? Zo ja, kreeg je nog leuke opmerkingen?  "

Helaas niet. Norbu was toen ziek. Er was ook een wandeling georganiseerd, maar de locatie was voor mij te ver reizen. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Wat bijzonder om zo'n mooie hond van het hequ type in bezit te hebben. En ook de gezondheid is dus veel beter bij deze lijnen. Bedankt voor jou uitleg. Het is duidelijk dat dit dus straks een bijzondere verschijning is op een show hier in NL.

honden page profiel KlaraKlara

Ben wel nieuwsgierig hoe dat dan gaat op een show. Vaak hoor je dat alles wat maar een beetje afwijkt van het standaard plaatje een minder goede beoordeling krijgt. Omdat het nu eenmaal meer om smaak draait dan om een oorsponkelijke uiterlijk. Ik zie dat tenminste bij veel andere rassen.  Maar ik hoop dat dat bij de TM anders is. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

De andere honden uit het native project behalen wel goede resultaten en ik verwacht dat het met Norbu ook wel goedkomt. Kijk, in landen als Rusland en Oekraïne hoef ik niet op een titel te wachten. Die mensen geilen gewoon op de mixen en het 100% Chinese blood. Laatst nog een Rus die denigrerend deed richting mij, even laten weten dat haar HD/ED bommen vele malen beter zijn dan een echte do-khyi.

 

Uiteindelijk gaat het me niet om kampioen worden, maar om meer inzicht te krijgen op de bouw van Norbu. De plus- en minpunten kan ik meenemen als ik ga fokken met hem.

honden page profiel KlaraKlara

Groot gelijk heb je en fijn dat er in Nederland waardering is voor deze lijn. Het is ook een prachtbeest! 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat een prachtige sneeuwfoto's.

Interessant je uitleg, mooi dat je voor dit type bent gegaan.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Ohh wat is hij mooi!!

Ben je zelf nog voor verassingen komen te staan? Karakter of dingen waaraan hij behoefte heeft? Natuurlijk is elk karakter een verrassing maar dit is toch een heel andere hond.

Ik vind hem een hele vriendelijke uitstraling hebben.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Ohh wat is hij mooi!!

Ben je zelf nog voor verassingen komen te staan? Karakter of dingen waaraan hij behoefte heeft? Natuurlijk is elk karakter een verrassing maar dit is toch een heel andere hond.

Ik vind hem een hele vriendelijke uitstraling hebben. "

Bedankt!

Norbu is één grote verrassing, ik had veel slechter verwacht. foot-in-mouth 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Het moest gewoon
519246.jpg

 

Met Olly gaat het ook goed. Hij heeft even voor kerst model mogen staan. 

519244.jpg 519243.jpg 519245.jpg

Helaas is Norbu de laatste dagen behoorlijk gefocust op Olly. Hij blijft hem maar lastigvallen binnenshuis. Olly heeft al een aantal keren hem flink gecorrigeerd en ik zie hem dan beduusd kijken, maar dan gaat hij na een paar seconden doodleuk verder. 

Vandaag heeft hij ook amper slaap gehad volgens mij, hij blijft maar doorgaan en doorgaan en doorgaan. Nu is zowel mijn moeder als mijn broer er; meer mensen -> meer beweging in huis -> meer onrust -> zorgt voor spanning -> nog meer onrust.
 
Ik heb al een Kong en een puzzel. Ik heb hem vandaag koekjes laten zoeken in een deken.. Dit werkt allemaal maar tijdelijk, daarna gaat hij Olly weer lastigvallen. Als ik alleen ben, dan werkte het om samen met Olly de kamer uit te gaan voor enkele minuten. Ik negeerde Norbu compleet. Ik zag zijn frustratie bij terugkomst, maar het is geen opgever. Het heeft zo'n 1.15 uur geduurd voordat hij eindelijk ging slapen. Daarna was hij de hele dag heel ontspannen.


Echter, als er mensen zijn, merk ik dat ik de grip op de situatie verlies. Momenteel is zowel mijn moeder als mijn broer aanwezig en vandaag was het echt een dramatische dag. Ik kan dan niet rustig even uit de kamer lopen, want ik denk dat hij dan zijn frustratie botviert op de anderen.
In de plaats daarvan geef ik hem een duidelijke "nee" (rustig, zonder emotie, krachtig) en ga tussen Olly en Norbu staan (wat de trainster van ringtraining aanraadde). Dit dringt tot hem door, maar dan is het klieren toch leuker. Dan stuur ik hem naar zijn kamer in de bijkeuken waar die mag afkoelen, want anders loopt het helemaal uit de hand.
Eerst werkte een time-out super goed, maar nu, hoe lang hij er ook in zit, gaat hij verder waar hij was gebleven als die de kamer weer inloopt. Ik ben vandaag van zo'n 12:00 uur t/m 19:00 uur bezig geweest om hem eindelijk rustig te krijgen.

Morgen weer met frisse moed ertegenaan. Ik ga toch kijken wat er gebeurd als ik met Olly de ruimte uit ga, of hij dan tot rust kan komen of dat hij naar de anderen toe gaat. Maar verder, ik weet eerlijk gezegd echt niet wat ik nog meer kan doen. Ik kan hem niet volproppen met botjes en voertjes natuurlijk. In al zijn speeltjes (kauwspeeltjes, doekjes, knuffeltjes) heeft hij geen interesse in op het moment dat hij Olly irriteert.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ohh die foto van Norbu! hp-heart

 

Ik herken heel goed wat je schrijft.. volgens mij is het ook wel een leeftijdsdingetje. Weet niet zo goed wat ik je daarin zou moeten adviseren, ik loop hier ook vaak tegen hetzelfde aan. Puber Tika krijgt ook regelmatig een time-out. Met Kaylo heeft ze echt geen rem. Een duidelijk ''nee'' helpt maar kort en daarna gaat ze dood leuk weer verder en wordt alleen maar drukker en drukker. Wanneer ik alleen met ze ben gaat het eigenlijk prima. Maar zodra inderdaad mijn moeder en broer ook thuis zijn merk je gewoon dat ze haar rust niet kan vinden. Moeten het allemaal maar goed in de gaten houden. Misschien is het nog een idee om hem eerder een time-out te geven? Zijn er bepaalde momenten wanneer hij ook meer kliert? bijvoorbeeld na een wandeling? 

 

''Ik kan dan niet rustig even uit de kamer lopen, want ik denk dat hij dan zijn frustratie botviert op de anderen.'' Doet hij dit dan ook echt? Anders kan je moeder hem misschien dan die time out geven of hem op commando naar af en blijf?

Of als hij weer gaat lopen klieren en je volgt gelijk door na die ''nee'' dus je stuurt hem echt naar een bepaalde plek (of ruimte) en laat hem daar af en blijf. Misschien moet je het wel 1000 keer herhalen voor het kwartje valt.. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Je zit inderdaad met precies hetzelfde. Wel fijn om te weten dat het dan echt leeftijd is. Wat je noemt kan ik ook nog wel uitproberen. Wie weet.

" Zijn er bepaalde momenten wanneer hij ook meer kliert? bijvoorbeeld na een wandeling? 
  "

Meestal begint het feest na de eerste wandeling en houdt het de hele middag aan eigenlijk. 

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky

honden foto van Baasje van Spaiky

Mooie foto's!hp-smile

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Het weggaan uit de ruimte heeft overigens gewoon geholpen, zelfs met andere mensen in de kamer.

 

Ik ben momenteel bezig hem te leren te wennen aan de borstel. 

Zijn vacht is dramatisch en fascinerend tegelijk. Zijn ondervacht heeft veel kleine dreadlocks. Gisteren een kwartier lang bezig geweest om de knoopjes van zijn achterpoten te verwijderen. Maar kan niet te lang doorgaan, want dan wordt Norbu te onrustig. Dus elke dag een stukje verder, eventueel combineren met een snuffelmat, zodat ik mijn werk kan doen zonder dat Norbu gelijk in de rondte gaat happen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien


Ik ben momenteel bezig hem te leren te wennen aan de borstel. 
Zijn vacht is dramatisch en fascinerend tegelijk. Zijn ondervacht heeft veel kleine dreadlocks. Gisteren een kwartier lang bezig geweest om de knoopjes van zijn achterpoten te verwijderen. Maar kan niet te lang doorgaan, want dan wordt Norbu te onrustig. Dus elke dag een stukje verder, eventueel combineren met een snuffelmat, zodat ik mijn werk kan doen zonder dat Norbu gelijk in de rondte gaat happen. "

Het lijkt me een 'hels' karwei.

Als ik zie hoe het bij Pepijntje (7 kg) soms al moeilijk gaat tegen de tijd dat hij getrimd moet worden....

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik vind het wel een leuk klusje, zolang Norbu rustig blijft liggen. Dat snuffelkleed doet wonderen, hij heeft dan enkel oog voor dat. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik wil jullie even een beter beeld geven van wat er gebeurd als Norbu in zo'n vervelende bui is (2e filmpje). Hij is inmiddels al 3.30 uur wakker en bezig en stopt niet. Ben al meerdere keren eruit gelopen, maar dan gaat die na even gelegen te hebben weer verder. Normaal gesproken laat ik het niet zo ver komen dat Olly het gevoel heeft zelf te moeten handelen. Ik vind wel dat hij alsnog heel erg goed omgaat met de hele situatie. Ben nu maar gewoon naar boven gegaan, ik heb mijn best gedaan. 

 

 

 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Heel herkenbaar haha. Hoe hij ook tegen de vensterbank gaat staan haha. Moet zeggen dat ik Olly heel netjes vindt reageren en Norbu daar ook weer op. Gaat hij daarna alsnog verder? of druipt hij uiteindelijk wel af? Als Tika die bui heeft springt ze gewoon boven op Kaylo. En als hij dan snauwt kan het goed uitlopen op bonje. Hier werkt er tussen in staan en wegsturen nog het beste, al moet ik dat soms wel 10x herhalen. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Heel herkenbaar haha. Hoe hij ook tegen de vensterbank gaat staan haha. Moet zeggen dat ik Olly heel netjes vindt reageren en Norbu daar ook weer op. Gaat hij daarna alsnog verder? of druipt hij uiteindelijk wel af? Als Tika die bui heeft springt ze gewoon boven op Kaylo. En als hij dan snauwt kan het goed uitlopen op bonje. Hier werkt er tussen in staan en wegsturen nog het beste, al moet ik dat soms wel 10x herhalen.  "

Het likken was vrij verrassend voor mij. Meestal stopt Norbu voor 10 seconden en gaat dan verder met happen, wilder ook. Inderdaad heeft hij dan de neiging om op Olly te springen. Als ik op hem reageer (ook op de manier zoals jij doet), dan bijt hij in mijn benen en maak ik het eigenlijk alleen maar erger.

 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Het likken was vrij verrassend voor mij. Meestal stopt Norbu voor 10 seconden en gaat dan verder met happen, wilder ook. Inderdaad heeft hij dan de neiging om op Olly te springen. Als ik op hem reageer (ook op de manier zoals jij doet), dan bijt hij in mijn benen en maak ik het eigenlijk alleen maar erger.
  "

Wat een draak... Timeout in zijn ''kamer''? 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Kun je hem in die situaties niet naar zijn bed/mand/ deken sturen?

 

En dat hij dan daar moet blijven totdat hij eindelijk gaat slapen of iets in die zin? In het begin is dat misschien best vaak herhalen en terug sturen, maar misschien werkt het op den duur?

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik had ook om tips gevraagd in een Facebookgroep en die vermoeden dat Norbu verveeld/gefrustreerd is. Lijkt me wel het meest logische, want niks lijkt meer (goed) te werken. Ben al sinds 10 uur 's ochtends met hem bezig en hij pakt elke keer weer iets. 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Waar haalt Norbu nu dan zijn werk uit: Wanneer voelt hij voldoening merk je? Na een rustige snuffel wandeling in het bos of juist door hem eens mee te nemen naar de stad etc?

Denk jij ook dat hij wat meer uitdaging nodig heeft?

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Waar haalt Norbu nu dan zijn werk uit: Wanneer voelt hij voldoening merk je? Na een rustige snuffel wandeling in het bos of juist door hem eens mee te nemen naar de stad etc?

Denk jij ook dat hij wat meer uitdaging nodig heeft?

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Waar haalt Norbu nu dan zijn werk uit: Wanneer voelt hij voldoening merk je? Na een rustige snuffel wandeling in het bos of juist door hem eens mee te nemen naar de stad etc?

Denk jij ook dat hij wat meer uitdaging nodig heeft?

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Ahum dat was twee keer teveel
..

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Waar haalt Norbu nu dan zijn werk uit: Wanneer voelt hij voldoening merk je? Na een rustige snuffel wandeling in het bos of juist door hem eens mee te nemen naar de stad etc?

Denk jij ook dat hij wat meer uitdaging nodig heeft? "

Nergens uit. Hij rust pas als ik en Olly boven zijn. Als ik beneden ben dan is het een hoop gedoe en weinig slaap (dutjes en poging tot slapen, maar het uiteindelijk niet doen). Hij slaapt 's nachts 12 uur lang en overdag weigert hij rust te nemen.

Ik merkte dat fotograferen en dus poseren werkte, wandelingen maken naar verschillende gebieden werkte ook altijd. Snuffelkleedje werkte, de Kong ook. De dingen waar hij bij ging slapen, lijken hem nu niks meer te doen. Zelfs na ringtraining is hij nog wakker. In de bus slaapt hij dan wel.

 

Ik heb morgen ringtraining, maar ik kijk er aardig tegenop. Duidelijk zijn, consequent zijn, zelfverzekerd zijn, het kost me gewoon teveel moeite en vandaag is Norbu echt te ver gegaan. Maar misschien knap ik er ook weer van op, nieuwe dag, meer energie.. 

 

Dit zijn de adviezen die ik heb gekregen via Facebook:

 

- snoepjes zoeken

 

- free style clickeren 

 

- "plaats" aanleren, eventueel met riem. Al denk ik dat met riem niet gaat werken. Dan stribbelt hij tegen en bijt hij in de riem.

 

- speuren

Al is dit nog een extra training erbij, wordt wel een beetje veel.

 

Hopelijk gaat dit werken.

 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Speuren lijkt mij voor een hond wel interessanter en vermoeiender dan ring training. Of heb ik daar een verkeert beeld bij? Stil staan, aangeraakt worden, netjes meelopen?

Elke dag een flink bot geven kan wellicht ook helpen om hem wat bezig te houden.

Hier misschien ook wat leuke ideeen?

http://www.kluifje.com/SPEELS.htm

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Kan mij voorstellen dat een jonge hond gewoon ook wat de benen wilt strekken. Dus dat op de plaats blijven en zo wel leuk en leerzaam is, maar net als kleuters hij ook lekker moet kunnen bewegen. Ik merk het bij ons kleine hondje ook met honden puzzels of een snuffelmatje. Het is zo kort, dus dat zal voor jouw pletletter helemaal gelden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 18 van 19 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1819
Volgende forumvraag: Sadi,s volgtopic 2019
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^