Dwergkees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel michellemichelle

Lieve allemaal 

ik heb al een keer eerder een bericht gepost over het gewicht van een pom en hoe groot ze dan ongeveer zullen worden. 

Ik weet dat wat ik nu ga vragen waarschijnlijk voor een boel ophef zorgt. Ik ben als de dood voor broodfok maar ik ben een fb tegen gekomen via heel veel kennissen die daar hun pup hebben gehaald. Het is een pagina die pups uit Rusland haalt, met stamboom, foto van ouders, entingen etc. Je betaald een bedrag aan, en de pup wordt naar NL gehaald. Er staan SUPER mooie pups op maar ik ben er een beetje onzeker over. Iemand gehoord van Dutch Pom Pom.? Ervaringen die ik hoor zijn allemaal gewoon goed. Maar toch vraag ik het hier even na!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ken ze niet persoonlijk. Maar zo veel hondjes naar Nederland halen en dan geen website of kvk nr hebben. Ik zou er niet aan beginnen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Persoonlijk zou ik er ver van weg blijven. 

 

Zoek een goede fokker in Nederland of België, bekijk de combinatie ouderdieren, bekijk de uitslagen van erfelijke aandoeningen zijn ze ook getest op cm/sm en er van vrij bevonden enz.

 

Stel je vragen aan de fokker, ga diverse malen langs zodat je kunt kennismaken met de pups en de moederhond, zoek dan een pup uit waarvan het karakter bij je past.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Het is tegenwoordige een hype om pom uit Rusland te halen. Het is een handeltje geworden. Kan goed gaan maar kan ook slecht gaan (zieke pups, andere pup dan op foto ,...)

 

komt er bij dat ze in Rusland niet testen op erfelijke ERNSTIGE aandoeningen SM CM

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik geloof er niet in dat dit zuivere koffie is. De hondjes worden naar NL gebracht; mag niet eerder dan op de leeftijd van 15 weken.. Leuk verhaaltje over moeder van de pup. Ooit iemand daar zelf een pup gehaald? Volgens mij  zijn het productieschuren; broodfokkerijen.

 

Wat voor stamboom krijgt men? FCI of een Russisch in elkaar geflanst papiertje?

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

9 van de 10 rusjes zijn belast met cm/ sm dus blijf er alsjeblieft ver van weg!

honden page profiel michellemichelle

Dankjewel allemaal, ik ga nu verder opzoek naar een goede fokker in NL. 

Iemand toevallig tips waar ik kan kijken ? 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het top vind dat je hier eerst je vragen stelt voordat je overgaat tot de aanschaf van een hond! hp-thumbsup Er zijn namelijk zat mensen die impulsief een hondje kopen zonder eerst informatie in te winnen en pas wanneer er problemen zijn met het hondje hier op het forum terecht komen om hulp te vragen.

 

Een goed begin van je zoektocht is bij de rasvereniging van de keeshonden: http://www.keeshondenclub.nl/wp/ik-wil-een-dwergkees/ 

Daar vind je allerlei informatie en aangesloten fokkers.

Volgende forumvraag: Op zoek naar dwergkeesje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^