Volgtopic: Norbu de TM

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaraKlara

Ik zou me vooral niet aangevallen voelen hoor. Wij hebben denk ik allemaal in hetzelfde schuitje gezeten. Een pupje bij een bestaande hond (of twee). En dan blijkt bij de meeste mensen apart uitlaten het beste te werken. Dus dan geven ze vanuit de beste bedoelingen jou dat advies. Om je te helpen, niet om je dwars te zitten of kritiek te geven. En ook niet om je tot iets te verplichten. Uiteindelijk moet je vooral doen wat bij je past. En kies jij wat jij doet. Maakt ons niets uit (spreek maar even voor mezelf). Ik zelf ben vrij nuchter in die dingen. Ik doe echt niet alles perfect bij mijn honden. En achteraf moet ik ook wel eens keihard om mezelf lachen. Maar uiteindelijk worden ze gewoon groot, en je beste vriend die vast niet altijd perfect is maar wel de allerleukste.ik snap ook best dat je moe bent, het lastig is en volgens mij hebben we allemaal we eens het gevoel gehad waarom we ook alweer een pup erbij wouden. En of we de ander niet te kort doen. Is allemaal heel herkenbaar. Maar ik denk dat het beter werkt als een ander het voor je relativeerd dan er ontzettend in mee gaat. Je klinkt nog vrij jong en dan voelt advies vaak als kritiek. Maar geloof me het komt meestal uit een goed hart met de beste bedoelingen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Je klinkt nog vrij jong en dan voelt advies vaak als kritiek.  "

Ik ben gewoon van volwassen leeftijd.. Advies is zeker welkom en dat is niet hetgeen waar ik me aan stoor. 

Waar ik me wél aan stoor is het doordrammen. Heb meerdere malen aangegeven dat het geen optie is, waarom dan nog aandringen? Kijk ik naar mijn situatie, dan is apart uitlaten onnodig (ik ga niet iets aanpakken wat goed gaat). Ik vind het beter om ze samen uit te laten. Er zijn meer mogelijkheden om één op één bezig te zijn.

 

____

 

Ik heb vanmiddag even gespeeld met Olly in de tuin en het heeft gelijk effect gehad. Olly wilde zelfs voorzichtig spelen met Norbu. 

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Ik had een vergelijkbaar koppel als TS toen ik mijn tweede hond in huis haalde, namelijk een oudere pup (4 maanden) bij een senior hond. Dit is natuurlijk ook weer heel anders dan een kleintje van 8 weken met een jongvolwassene bruisende energiebom.

Nooit apart uitgelaten. Stond overigens wel op de planning, maar een dergelijke aanpak zou mijn pup meer kwaad hebben gedaan dan goed. We zijn nu 2 jaar verder en het zijn zelfstandige, stabiele honden die perfect met elkaar overweg kunnen, maar toch niet afhankelijk van elkaar zijn. Zo zie je maar weer.

 

Ik denk niet dat TS de reacties ziet als kritiek. Wanneer je meerdere keren aangeeft dat iets niet tot je mogelijkheden behoort, dan is het gewoon irritant als men erover door blijft drammen. Ondanks de goede bedoelingen. 

honden page profiel KlaraKlara

Snap ik maar ze schreef zelf dat Olly geen plezier had aan de uitlaatrondjes en onder de indruk was als ze Norbu straf gaf en dan ging sjokken. En dan gaan mensen met je mee denken. Dat het nu plotseling toch juist goed blijkt te gaan is toch alleen maar fijn. Ik vind het alleen maar goed nieuws. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Snap ik maar ze schreef zelf dat Olly geen plezier had aan de uitlaatrondjes en onder de indruk was als ze Norbu straf gaf en dan ging sjokken. En dan gaan mensen met je mee denken. Dat het nu plotseling toch juist goed blijkt te gaan is toch alleen maar fijn. Ik vind het alleen maar goed nieuws.  "

Precies dat, en de opmerking die ts maakte over het gevoel dat ze Ollie tekort deed was de reden dat ik mijn ervaring deelde. Het was me overigens geheel ontschoten dat apart uitlaten geen optie was, anders was ik wel met andere voorbeeldjes gekomen. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Snap ik maar ze schreef zelf dat Olly geen plezier had aan de uitlaatrondjes en onder de indruk was als ze Norbu straf gaf en dan ging sjokken. En dan gaan mensen met je mee denken. Dat het nu plotseling toch juist goed blijkt te gaan is toch alleen maar fijn. Ik vind het alleen maar goed nieuws.  "

mee eens. Blij te lezen dat het uitlaten goed gaat. Maar met dingen apart doen bedoelde ik ook in huis bv als norbu even ligt te slapen.  

En ik denk dat de meeste het niet drammerig bedoelen maar gewoon hun eigen ervaringen delen. Wat bij hen heeft gewerkt. Dat is natuurlijk per hond verschillend. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik waardeer het advies, heb ook tips gekregen waar ik zeker wat mee kan. Dank daarvoor.

 

Nog even wat foto's:

 

Zoals je ziet liggen ze wel veel meer bij elkaar. Zo tref ik ze altijd aan als ik de ruimte weer kom binnenlopen. (Dat paarse laken is overigens een hoes die de bank dient te beschermen tegen die kleine Satan).

515696.jpg

 

Norbu mocht eerst niet op de bank, maar dat is onbegonnen werk. Ik vind het alleen maar gezellig en hij leert er nu ook af te gaan als iemand er wilt zitten. (Sorry voor de gekantelde foto)

515698.jpg

 

Hij is ook dol op z'n knuffel wat ooit een roze beertje was met lange armen en benen. Hij heeft de aandoenlijke gewoonte om een knuffel te pakken en daarmee in slaap te vallen.

515697.jpg

 

Morgen maar weer even op pad om goede foto's te maken. Hopelijk ook van Olly en Norbu samen.

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik koop geen tweede hond om vervolgens individueel dingen met ze te doen. Het wandelen is ook niet het probleem, maar gedrag binnenshuis (het claimgedrag). Wandelen gaat perfect en juist daarom is het belangrijk -vind ik- ze beiden samen uit te laten, zodat ze elkaar leren kennen en leren elkaar te vertrouwen. Want dat is uiteindelijk ook mijn doel met 2 honden; samen op avontuur.
Olly krijgt sowieso zo af en toe een langere wandeling, maar dan wel met iemand anders.
 
 
  "

Apart trainen hoort ook bij het hebben van twee honden. Ik denk dat het voor olly ook wel aangenaam is als ze eens apart uit gelaten worden. Kan hij ook even zijn rust pakken want zon jonge stuiter er bij is ook voor olly een hoop stress er bij. En dit is uiteraard tijdelijk al doe ik het uiteraard nu nog steeds dat ik af en toe maar 1 hond mee neem. Vinden ze ook wel eens leuk. Uiteraard zijn ze meestal samen maar bv 1x per week train ik apart met hen.

 

Daarmee bedoel ik niet dat je hele dag aan het wandelen moet zijn maar zo nu en dan even quality time met olly.... 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Volgens mij heeft ze nu echt vaak genoeg benoemd dat het niet haalbaar is om beide apart uit te gaan laten. Ik denk ook dat Quality time hem zit in de kleine dingen. Even borstelen, klein spelletje doen in de tuin, kwartiertje op de bank samen etc. Je hoeft niet persé 1 op 1 te gaan wandelen. En in deze situatie lijkt mij dat ook geen vereiste. Het wandelen gaat juist heel erg goed samen. En dit zorgt er ook voor dat ze een team worden. Zo nu en dan 1 alleen mee gaat echt in genoeg situaties nog wel voorkomen. Maar lijkt mij niet persé de oplossing voor het probleem dat gegeven wordt. Ik had ook te maken met claimgedrag van de nieuwkomer door teveel 1 op 1. Waardoor Kaylo zich opeens op de achtergrond ging houden. Wij zijn gewoon teambuilding gaan doen en ze hebben netjes op hun beurt leren wachten. En inderdaad dat extra beetje aandacht in de kleine dingetjes. 

 

Je bent hartstikke goed bezig! Lekker ontspannen en het een beetje loslaten. Je hebt een leuk duo en ze moeten ook samen hun weg nog een beetje weten te vinden. hp-thumbsup

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ohh hp-heart

honden page profiel KlaraKlara

Zo lief! Ik heb echt een zwak voor pups van grote rassen. 

honden page profiel *** Wienske & Djangie ****** Wienske & Djangie ***

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst, wat een leukerd hp-heart

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Wat een poepie !!!

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Smelt <3

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Oh, wat een smelt filmpje!hp-heart

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

Wat een mooie kop heeft ie!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

 

Wat is hij toch mooi. Als Lotus haar bal op de grond rolt als ze op de bank ligt verwacht ze dat ik hem even voor haar op pak.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

"  

Wat is hij toch mooi. Als Lotus haar bal op de grond rolt als ze op de bank ligt verwacht ze dat ik hem even voor haar op pak. "

Hier zelfs als er wat lekkers op de grond valt, hoe decadent voor een vierdehandsje uit het asiel.hp-angel

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Foto update!

515793.jpg

515794.jpg

515795.jpg

515796.jpg

honden page profiel IngeborgIngeborg

honden foto van Ingeborg

O, echt...je kunt niet anders dan smelten als je dit prachtige koppie ziet hp-heart.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

hp-heart

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Ik ben echt zo jaloers op die prachtige foto’s die jij maakt.hp-heart

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Zijn af tekeningen zijn echt heel erg mooi!

Vooral dat brilletje

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat een fotomodel is het toch!hp-heart

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Wat een snoetje hp-heart En prachtige foto's!

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

De trainer van de hondenschool is vandaag gekomen om de situatie te bekijken en te adviseren.

Allereerst moet ik het natuurlijk tijd geven. Het voelt al als normaal dat hier twee honden rondlopen, maar in feite is het nog niet eens 3 weken. Zowel Olly als Norbu hebben tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie en ik en Norbu moeten elkaar ook nog leren kennen.

Er werd geadviseerd juist veel samen dingen te gaan ondernemen. Niet alleen met wandelen of slapen, maar ook met commando's oefenen etc. Olly vindt dat heel erg leuk, dat heeft hij wel laten blijken tijdens de voorbeeldoefeningen. De mand heb ik ook weer voor Olly neergelegd en moet wel erg consequent zijn om Norbu te leren dat dat niet zijn plek is. En natuurlijk zal er gewerkt worden aan het claimgedrag.
Ik wil ze ook op naam gaan oefenen, zodat beiden weten voor wie wat is bedoelt. Ook heb ik een gewenningsoefening gekregen voor Olly. Genoeg huiswerk om mee aan de slag te gaan in ieder geval!

 

 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Zeer mooi hondje 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Norbu is inmiddels ook een stuk gegroeid. 

515831.jpg
515830.jpg
515829.jpg
515828.jpg

honden page profiel IngeborgIngeborg

honden foto van Ingeborg

Wat fijn dat je al op de goede weg zat met hoe je bezig was. Nu lekker met Olly en Norbu samen aan het werk.

Wat een prachtige foto's weer!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 10 van 19 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 17 18 19
Volgende forumvraag: Sadi,s volgtopic 2019
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^