Volgtopic: Norbu de TM

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

" Haha, en ik maar denken dat keurmeesters weten wat ze doen en verstand hebben van het ras dat ze voor zich zien.  "

 hahaha als wij bij de dalmaten met een kleinere teef in de ring staan en de rest zijn net kalven dan kan je er geld op inzetten dat jij met die kleine teef het niet gaat worden. ook al valt ze binnen de rasstandaard en is de rest eigenlijk te groot...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Judith, ga je ook naar de Tibetaanse mastiff clubmatch op 28 oktober in Zaltbommel? Honden kunnen nog ingeschreven worden tot 14 oktober. 

 

Maar ik kan begrijpen dat je hoofd er op dit moment nog niet naar staat natuurlijk. Hopelijk is Norbu gewoon gezond. (misschien is zijn broertje een beetje te dik?) 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

"  

hahaha als wij bij de dalmaten met een kleinere teef in de ring staan en de rest zijn net kalven dan kan je er geld op inzetten dat jij met die kleine teef het niet gaat worden. ook al valt ze binnen de rasstandaard en is de rest eigenlijk te groot... "

Lekker dan. Teleurstellend. undecided

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky

honden foto van Baasje van Spaiky

Super mooie foto's!hp-smile

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Lekker dan. Teleurstellend.  "

Was bij Udhai ook zo... was een keurder die hele dag de rassen in onze ring keurde. Zeker met een kruising engels Amerikaan dan wel een risico als je uw fokcertificaat wil halen Haha :D nee maar je zag dus al bij de andere rassen waar haar voorkeur naar ging. Leek wel de honden die vooral meeste haar hadden. Als we ooit nog een show mee doen zal het dan eerder vanuit de rasvereniging ofz zijn. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Wat een prachtige foto's weerhp-heart

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Het is helaas een feit dat Chinese mastiffs of Tibetaanse mastiffs, waar ooit de Chinese variant doorheen is gefokt, winnen. Edit: de native TM's scoren wel hoog in Italië en zo.

Dit zijn twee voorbeelden die eerste plaatsen hebben behaald, een schande.
516571.jpg
516570.jpg


Maar gelukkig scoren de honden van mijn fokker ook hoog. Norbu is niet de kleinste, staat gelijk aan zijn broer en halfbroer, dus als de diarree overgaat en hij weer genoeg stoffen binnenkrijgt, verwacht ik wel dat zijn gewicht zal toenemen. Hij is nu iets aan de lichte kant. Ik ga ook ander voer uitproberen. 

 

" Judith, ga je ook naar de Tibetaanse mastiff clubmatch op 28 oktober in Zaltbommel? Honden kunnen nog ingeschreven worden tot 14 oktober. 
 "

Dat is wel de bedoeling ja! Maar ik ga niet deelnemen, want Norbu's pedigree is nog niet helemaal rond. 
Ik ben wel veel te fanatiek bij shows en super onhandig, dus ik wil zoveel mogelijk anderen Norbu laten showen. Maar mijn verwachtingen zijn wel goed, Norbu is naar mijn mening goed gebouwd. Voor mij is hij sowieso al de nummer 1.Ik moet wel werken aan zijn standfoto's, want dat dier werkt echt voor geen meter mee. Het is al een wonder dat hij dwars wilt staan...
Deze is misschien nog wel het minst mislukt (echt, zoveel mis aan deze standfoto).
516572.jpg
Dus als iemand nog tips heeft om een hond te leren goed te staan, let me know. 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

" Het is helaas een feit dat Chinese mastiffs of Tibetaanse mastiffs, waar ooit de Chinese variant doorheen is gefokt, winnen.Dit zijn twee voorbeelden die eerste plaatsen hebben behaald, een schande.

Maar gelukkig scoren de honden van mijn fokker ook hoog. Norbu is niet de kleinste, staat gelijk aan zijn broer en halfbroer, dus als de diarree overgaat en hij weer genoeg stoffen binnenkrijgt, verwacht ik wel dat zijn gewicht zal toenemen. Hij is nu iets aan de lichte kant. Ik ga ook ander voer uitproberen. 

 


Dat is wel de bedoeling ja! Maar ik ga niet deelnemen, want Norbu's pedigree is nog niet helemaal rond. Ik ben wel veel te fanatiek bij shows en super onhandig, dus ik wil zoveel mogelijk anderen Norbu laten showen. Maar mijn verwachtingen zijn wel goed, Norbu is naar mijn mening goed gebouwd. Voor mij is hij sowieso al de nummer 1.

Ik moet wel werken aan zijn standfoto's, want dat dier werkt echt voor geen meter mee. Het is al een wonder dat hij dwars wilt staan...Deze is misschien nog wel het minst mislukt (echt, zoveel mis aan deze standfoto).Dus als iemand nog tips heeft om een hond te leren goed te staan, let me know.  "

 wat doet die als jij voor hem gaat staan?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Prachtige foto's in het bos! hp-heart Knappe hond hoor! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Heb eens gehoord van iemand door ze op twee blokken te zetten. Ze leren daar op te staan en dan afbouwen zonder blokken. Maar ik denk dat je best showtraining neemt. Zeker als je daar "ambities" in hebt 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

"  

wat doet die als jij voor hem gaat staan? "

Of hij staat als een ingedoken wormpje (kromme rug) of hij zet één van de poten naar voren. Als ik het goed wil zetten, dan stapt hij weer achteruit. Al gaat het iets gemakkelijker om voor hem te staan.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Houdt het lokkertje iets verder naar voren en naar beneden zodat hij niet naar boven kijkt, en laat hem iets verder naar voren stappen, langzaam. Ik zou niet aan zijn staart zitten, dat kan de bolle rug juist in de hand werken misschien. 

 

Je kan ook je camera neerzetten terwijl je met hem bezig bent en een video maken. Laat hem een stukje lopen en laat hem dan stilstaan, met jou voor hem. Hou het lokkertje op zijn ooghoogte zodat hij daar aan kan sabbelen terwijl hij stil staat. Als je merkt dat hij zijn achterpoten onder zijn lichaam houdt, stap dan een klein beetje achteruit zodat hij iets naar voren moet stappen met zijn voorpoten en zich dus iets uitstrekt. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Bedankt voor de tips. Ik zie wel vaak dat mensen blokken neerzetten, maar of Norbu daar zin in heeft om op te staan... Ik ga lekker oefenen. Training er in volgen is inderdaad een goed plan.

 

En hoe zorg ik er voor dat Norbu zijn staart over de rug krult dan? Want hij laat hem altijd zakken.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Screenshot uit de video.... 10.000.000x beter. 

516586.jpg

Al zeg ik het zelf, ik ben hier totaal niet bekend in.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

....
Het lijkt me dat een raskeurmeester van de Tibetaan wel waardering heeft voor honden regelrecht uit Tibet? Die zien ze waarschijnlijk nagenoeg nooit, als ze die ooit al gezien hebben.  "

 

 

Even lichtelijk off topic, maar op show zijn het toch vooral de showlijnen die gewaardeerd worden denk ik persoonlijk hp-angel.

 

Norbu groeit hard zeg! Leuk mannetje is het! 

Succes bij de dierenarts hp-thumbsup.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Om een goede stand foto te krijgen is het handig om het met z'n tweeën te doen.

Een iemand zet de hond in stand en de ander maakt foto's.

Of om het nog makkelijker te maken met z'n drieën, een zet de hond in stand, de ander (vaak de eigenaar, daar is de hond vaak het meest op gefocust) staat recht voor de hond, en roept de hond aan, en houd de hand hoog, met bv een speeltje, waardoor de hond mooi omhoog kijkt.

Nummer drie neemt van de zijkant een foto.

Zo deden wij het altijd met onze Duitse Herders.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Ziet er al een stuk beter uit! hp-thumbsup De hakken kunnen nog wel een stukje verder naar achteren zodat ze verticaal staan ten opzichte van de grond. Maar waarschijnlijk gaat dat vanzelf gebeuren als hij begrijpt wat er van hem verlangd wordt en hij zich comfortabeler voelt in die houding. Wees blij dat je geen Duitse herder showstand hoeft aan te leren laughing

 

Ik zou zeggen, oefen eerst op het in stand staan. Verbind er een commando aan, dat ie een woord associeert met het in stand staan. Ga dan langzaamaan oefenen dat je naast hem staat terwijl hij in stand staat, en dan kun je bij zijn staart komen. 

 

Of misschien is er een woord of iets waardoor hij zijn staart omhoog doet? Wanneer gaat zijn staart uit zichzelf omhoog? Zeg bijvoorbeeld 'poes' of 'koekje?' oid, wat het ook is waardoor hij zich groot maakt, waardoor zijn staart omhoog komt en beloon hem daarvoor. 

 

Hoe dan ook, ik zou voorlopig nog niet teveel letten op de staart. Oefen eerst maar op het überhaupt in stand staan en zich daar comfortabel in voelen. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

"  
 
Even lichtelijk off topic, maar op show zijn het toch vooral de showlijnen die gewaardeerd worden denk ik persoonlijk ."

Nah, ik weet het niet. Bij een oorspronkelijk ras als de tibetaan voelt het helemaal verkeerd dat er überhaupt sprake is van showlijnen. Elke zichzelf respecterende keurmeester zou toch gaan voor een hond die het dichtst bij het oorspronkelijke type komt? Lijkt mij dan...

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Als ik Google naar showfoto's van een Tibetaan zie ik dat heel veel handlers de staart gewoon vasthouden. 

 

Het makkelijkste is om hem een showlijn/jachtlijn zonder stop om te doen, naast hem te gaan staan/knielen en hem zo in positie te brengen. Let er inderdaad op dat hij niet zo geblokt staat, zoals de screenshot is het mooier om de achterpoten ietsjes meer naar achteren te bewegen. Beloon hem telkens als je aan zijn poten mag komen en ze kan bewegen zonder tegenstribbelen hp-thumbsup.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Nah, ik weet het niet. Bij een oorspronkelijk ras als de tibetaan voelt het helemaal verkeerd dat er überhaupt sprake is van showlijnen. Elke zichzelf respecterende keurmeester zou toch gaan voor een hond die het dichtst bij het oorspronkelijke type komt? Lijkt mij dan... "

 

Als ik de showfoto´s op Google bekijk lijkt dat bij dit ras inderdaad nog het geval! hp-shiny

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

"  
 
Even lichtelijk off topic, maar op show zijn het toch vooral de showlijnen die gewaardeerd worden denk ik persoonlijk .
 "

Er is geen show- en werklijn binnen het ras. Wel Westerse lijn, Chinese lijn (als je dat niet al als apart ras ziet), mixen tussen beide, natives.. etc etc.

 

Dus het hangt volledig af van wie het ras keurt en waar, in welk land.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

In showstand zetten wordt veel gedaan, maar persoonlijk vind ik het het allermooiste als de hond zelf in stand kan staan. Dan toont hij zich vaak toch het beste en het ziet er niet zo krampachtig uit. hp-angel Maar kost inderdaad wel even wat moeite om aan te leren. 

 

Hier een super mooi voorbeeld op de World Dog Show deze zomer. De handler deed een gebaar en de hond ging zelf in stand staan. 

516591.jpg

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik vind persoonlijk in stand zetten mooier, grappig hoe meningen verschillen! 

 

Charlie kan ook op commando staan, maar dan staat ze wel veel 'lomper' dan als ik haar echt stack. 

 

507683.jpg

Vrije stand.

 

481303.jpg

Gestackt. 

 

 

Maar denk inderdaad dat het ook weer verschilt per ras en uiteraard per keurmeester. Een vriendin van mij met een Pyreneese berghond wast bij sommige shows de hond niet eens (die buiten leeft), kamt het even vlug en hup de ring in; puur omdat de keurmeester van natuurlijk houd. 

Is altijd even aftasten! 

 

Wanneer denk je zijn eerste showtje te bezoeken? Of wil je niet voor jeugdkampioen gaan? 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

"
Wanneer denk je zijn eerste showtje te bezoeken? Of wil je niet voor jeugdkampioen gaan?  "

Eerst moet ik wachten tot zijn export pedigree hier is, zodat ik hem bij de RvB kan aanmelden. 

 

Dan komt de deelname aan shows. 

 

28 oktober is er een clubmatch waar ik met Norbu heen ga, gewoon als bezoeker. Tenzij de export pedigree op tijd komt en dat genoeg is voor de club om mee te kunnen doen.

honden page profiel RickRick

" Eerst moet ik wachten tot zijn export pedigree hier is, zodat ik hem bij de RvB kan aanmelden. 
 
Dan komt de deelname aan shows. 
 
28 oktober is er een clubmatch waar ik met Norbu heen ga, gewoon als bezoeker. Tenzij de export pedigree op tijd komt en dat genoeg is voor de club om mee te kunnen doen. "

Volgens mij kan je veel eerder showen zou je de raad van beheer kunnen bellen volgens mij kan je invullen import land en dan kan je alsnog showen.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

" Ik vind persoonlijk in stand zetten mooier, grappig hoe meningen verschillen! 

 

Charlie kan ook op commando staan, maar dan staat ze wel veel 'lomper' dan als ik haar echt stack. 

 


Vrije stand.

 


Gestackt. 

 

 

Maar denk inderdaad dat het ook weer verschilt per ras en uiteraard per keurmeester. Een vriendin van mij met een Pyreneese berghond wast bij sommige shows de hond niet eens (die buiten leeft), kamt het even vlug en hup de ring in; puur omdat de keurmeester van natuurlijk houd. 

Is altijd even aftasten! 

 

Wanneer denk je zijn eerste showtje te bezoeken? Of wil je niet voor jeugdkampioen gaan?  "

 Ik vind de vrije stand veel mooier! Ik hou niet van dat gepluk aan poten. Hier gaan ze allemaal zelf staan en dan staat ze eigenlijk altijd goed

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Het is helaas een feit dat Chinese mastiffs of Tibetaanse mastiffs, waar ooit de Chinese variant doorheen is gefokt, winnen. Edit: de native TM's scoren wel hoog in Italië en zo.Dit zijn twee voorbeelden die eerste plaatsen hebben behaald, een schande.

Maar gelukkig scoren de honden van mijn fokker ook hoog. Norbu is niet de kleinste, staat gelijk aan zijn broer en halfbroer, dus als de diarree overgaat en hij weer genoeg stoffen binnenkrijgt, verwacht ik wel dat zijn gewicht zal toenemen. Hij is nu iets aan de lichte kant. Ik ga ook ander voer uitproberen. 

 


Dat is wel de bedoeling ja! Maar ik ga niet deelnemen, want Norbu's pedigree is nog niet helemaal rond. Ik ben wel veel te fanatiek bij shows en super onhandig, dus ik wil zoveel mogelijk anderen Norbu laten showen. Maar mijn verwachtingen zijn wel goed, Norbu is naar mijn mening goed gebouwd. Voor mij is hij sowieso al de nummer 1.

Ik moet wel werken aan zijn standfoto's, want dat dier werkt echt voor geen meter mee. Het is al een wonder dat hij dwars wilt staan...Deze is misschien nog wel het minst mislukt (echt, zoveel mis aan deze standfoto).Dus als iemand nog tips heeft om een hond te leren goed te staan, let me know.  "

 In de puppy klasse kan ik nog zetten bij de stamboom nr "aangevraagd". Daarna heb ik wel echt een NHSB nr nodig.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Norbu heeft helaas giardia..hp-frusty

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Oei :( hopelijk is hij er snel van af! 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

" Norbu heeft helaas giardia.. "

 Is olly ook getest?
Hopelijk is hij er snel vanaf

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 14 van 19 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19
Volgende forumvraag: Sadi,s volgtopic 2019
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^