Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  
Oh nou doe mij ook maar zo'n hond dan haha! Ja iedereen moet het natuurlijk ook zelf weten, ik ben dan weer zo'n nuchter persoon die zich bedenkt dat er naast 5 gevalletjes die misschien eens fout gaan, waar nog niet eens van is aangetoond dat dit ook door dat middel komt, er ook nog 100 duizenden zijn die gewoon goed gaan. Zo was een vriend van mij vroeger ook na 2 dagen wakker geworden in het ziekenhuis nadat hij zijn eerste biertje had gedronken op zijn 16e verjaardag, maar ja, dat betekend natuurlijk niet dat ik op mijn 16e geen biertje ging proberen... Zo denk ik er dus ook over met dit soort dingen  Ik geloof het gewoon niet zo, die hysterie verhalen waar de oorzaak onduidelijk blijft en waar het maar 1x fout ten opzichte de weet-ik-hoeveel duizenden gevallen waarin het goed gaat.  "

 Heb je ook zeker een punt hoor.

Maar de afweging blijft voor mij 'is het echt nodig' en in dit geval lijken er voldoende alternatieven te zijn. 

Niet gezegd dat die per definitie zo veilig zijn natuurlijk, maar daar zou ik het dan toch eerder op gokken. 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Misschien is het al gedeeld, maar ik vind dit wel een interessante link mbt de werking.
http://www.isbravectosafe.com/bravecto-files/101-DR-FRAUKE-GARBERS-BIOLOOG-Ned-BRAVECTO-EN-FLURALANER-en-de-werking-vh-middel.pdf
 
Ook met het oog op langdurig effect. "

 Het verklaart wel, waarom honden pas na enige tijd last krijgen:

 

Als het middel – zoals wordt aanbevolen – om de drie maanden herhaald wordt, kan dit mogelijk leiden tot cumulatieve effecten. Het lichaam raakt het spul niet kwijt, lever en nieren moeten constant op volle snelheid werken. Nauwelijks een kans om te ontgiften. In plaats daarvan dreigen op langere termijn lever- en nierschade te ontstaan, met de bijbehorende ziekteverschijnselen. In die zin is de hond dan werkelijk het slachtoffer!

Anoniem (Gast)

" Kan iemand mij vertellen hoeveel tabletten er in een doosje zitten "

 het gaat per tablet

 

 

 

 

 

 

Ienepien (Gast)

Mijn honden gebruiken het ook, geen klachten. Ik ga nu wel twijfelen of ik dit moet blijven gebruiken ik haal het bij de dierenarts en deze heeft er niets over gemeld. Mijn honden krijgen de pil iedere 3 maanden al anderhalf jaar.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik heb het modteam gevraagd dit topic te sluiten in verband met misbruik door gasten.

 

Toch nog even aandacht voor degene die klachten hebben over Bravecto; 

Klachten over een geneesmiddel worden bij het CBG gebundeld, zodat er hopelijk vanuit de overheid maatregelen worden genomen.

 

https://www.cbg-meb.nl/dieren

 

https://www.cbg-meb.nl/contact

 

zie mijn posting in dit topic 17 oktober 2016 om 10:46

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Steeds die berichten over dat het slecht is enzo gaan echt niet werken op deze manier. Het wordt steeds ongeloofwaardiger. 1 x is wel genoeg. Nu lijkt het inderdaad op boycotten. Ik denk alleen dat je op deze manier niet gaat bereiken wat je ermee denkt te bereiken. Misschien eerder het tegenoverstelde.

Je kan zoveel horen en lezen op facebook, maar het blijft internet. Verhalen gaan snel een eigen leven lijden en er zijn geen bewijzen. Angst is een slechte raadgever. Natuurlijk is het slim om kritisch te blijven. Daar is helemaal niks mis mee.

Maar waarom niet gewoon een account aanmaken en daar je verhaal mee doen? Dat maakt het allemaal veel persoonlijker en geloofwaardiger. Ik denk dat je daar een veel groter publiek mee bereikt als via dit topic. Hier bereik je het tegenovergestelde ermee. Plus je zorgt er nu voor dat het topic op slot gaat omdat leden hier helemaal gek worden er van. 

 

Ik geloof ook zeker wel dat er honden na het krijgen van Bravecto zijn overleden. Het zou de druppel geweest kunnen zijn die de emmer deed overlopen. Misschien was er nog wel een onderliggende oorzaak en was Bravecto de trigger van het plotseling overlijden. We weten het gewoon niet want niemans komt met bewijzen. En ga me nou niet vertellen dat er geen ene dierenarts is die autopsie wilt uitvoeren omdat er belangen bij spelen. Dat geloof ik gewoon niet. Niet alle dierenartsen zijn geldwolven.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik vind dat er mensen onnodig bang worden gemaakt. Ik heb 4 weken geleden een bravecto pil gegeven aan Maylo en ik wordt gewoon ziek van angst door die verhalen.


Wie moet ik nou geloven de een of het ander?? Ik heb het idee dat de honden die 'daadwerkelijk' gestorven zijn aan het spul, misschien toch al een onderliggend probleem hadden.


Daarbij lezen mensen wel eens de bijsluiter wat mogenlijke bijwerkingen zijn???? Ja daar staat ook in dat 1 op de miljoen honden die het gebruiken kunnen sterven......


Dat heb je ook met een paracetemol......mensen

honden page profiel Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

" Ik vind dat er mensen onnodig bang worden gemaakt. Ik heb 4 weken geleden een bravecto pil gegeven aan Maylo en ik wordt gewoon ziek van angst door die verhalen.


Wie moet ik nou geloven de een of het ander?? Ik heb het idee dat de honden die 'daadwerkelijk' gestorven zijn aan het spul, misschien toch al een onderliggend probleem hadden.


Daarbij lezen mensen wel eens de bijsluiter wat mogenlijke bijwerkingen zijn???? Ja daar staat ook in dat 1 op de miljoen honden die het gebruiken kunnen sterven......


Dat heb je ook met een paracetemol......mensen "

 

Dat vraag ik me ook af inderdaad.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Het topic is grondig opgeschoond.

 

N.a.v een bericht op Facebook hebben veel mensen dit topic gevonden, wat fijn is, want daar is Hondenpage voor. Wat minder fijn is is dat deze mensen ook allemaal de behoefte hadden om het betreffende Facebookbericht te kopiëren en hier te plaatsen waardoor het topic jammer genoeg dichtslibt met keer op keer hetzelfde verhaal. Alle dubbele berichten zonder enige informatie die van waarde is voor dit topic zijn dan ook verwijderd.

 

Mvg,
Het moderatorteam

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Het topic is grondig opgeschoond.
 
N.a.v een bericht op Facebook hebben veel mensen dit topic gevonden, wat fijn is, want daar is Hondenpage voor. Wat minder fijn is is dat deze mensen ook allemaal de behoefte hadden om het betreffende Facebookbericht te kopiëren en hier te plaatsen waardoor het topic jammer genoeg dichtslibt met keer op keer hetzelfde verhaal. Alle dubbele berichten zonder enige informatie die van waarde is voor dit topic zijn dan ook verwijderd.
 
Mvg,Het moderatorteam "

 Dank u 

Antoinette van Minnen (Gast)

ik lees op FB dat je huisdier er acuut leverfalen van kan krijgen met een zeer slechte afloop!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Duiveltjes uit doosjes zijn het...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" ik lees op FB dat je huisdier er acuut leverfalen van kan krijgen met een zeer slechte afloop! "

 Ik lees op fb dat ik binnen 6 weken 48 kilo kan afvallen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Duiveltjes uit doosjes zijn het... "

 De facebook gasten of de bravectopillen 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Die gasten 

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Ik lees op fb dat ik binnen 6 weken 48 kilo kan afvallen.  "

 als je Bravecto eet  ?

 

ik sta iedere dag weer versteld van de schat aan betrouwbare informatie die op facebook te vinden is. Nature en Science verbleken daarbij

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Voor de mensen die het interessant vinden(jawel gelezen op Facebook ):

Dat er 20 oktober om 18:15 op nederland 1 (een vandaag) een interview word uitgezonden met het baasje wiens hond is overleden.

Ik weet niet of ze er nog dieper op in gaan of dat het alleen een herhaling word van de Facebook hysterie.

 

Mochten ze er wat dieper op in gaan, misschien een da aan het woord laten, lijkt het mij wel interessant :)

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik zal kijken! Ben benieuwd.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Sneu dat de hond is overleden. Maar of het door bravecto komt is een tweede. 

 

Bravecto is onderzocht voordat het op de markt kwam, en is zelfs voor zwangere honden goedgekeurd. Totdat is bewezen dat het gevaarlijk is, lekker het middel blijven gebruiken. Of wat Joop aanraadde, Nexgard. 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Dit staat op FB.

Beste Facebook vrienden er is werkelijk een explosie ontstaan als het gaat om de zwaar ter discussie gestelde smaak tablet van Bravecto,zodanig dat ik benaderd ben door het tv programma "één vandaag"

De camera ploeg is bij mij geweest en er een verslag gemaakt wat morgen 20-10-2016 uitgezonden zal worden om 18.15 op Nederland 1

ik wil alleen maar duidelijk maken dat de onderste steen boven komt met wat hier aan de hand is.

Ik zou het op prijs stellen en ook namens alle honden bezitters dit te willen delen op Facebook.

Het was emotioneel tijdens de opname maar ik schaam me niet voor mijn verdriet in heel Nederland!!dank je jullie wel ook wat iedereen al gedeeld hebben all handen 1 in dan valt er wat bereiken!

Dear Facebook friends is really an explosion arise when it comes to the heavy unquestioned taste tablet Bravecto such that I have been contacted by the TV program "one today"

The camera crew has been with me and made a report, which will be broadcast tomorrow at 18.15 on 20-10-2016 Netherlands 1

I just want to make it clear that the bottom of it with what this is going on.

I would appreciate it and also on behalf of all dog owners to want to share it on Facebook.

It was emotional during the recording but I'm not ashamed of my sorrows in the Netherlands !! thank you you guys take some already shared all have all hands on one then there is something to achieve!

 

https://www.facebook.com/groups/isbravectoveilig/permalink/1214339558636738/?comment_id=1214586448612049&notif_t=group_comment_reply&notif_id=1476893000619464

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Oei, iemand is vergeten om de tekst naar correct Engels te vertalen. 

 

Morgen bij Eén Vandaag dus, ik ga kijken. 

 

 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Zal wel gewoon via google translate vertaald zijn.

 

Ik ga ook kijken, ben benieuwd...   

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Zal wel gewoon via google translate vertaald zijn.
 

Ik denk het ook.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik ga ook kijken, ben benieuwd of er iets kan worden aangetoond, of dat het toch allemaal groter wordt gemaakt dan het werkelijk is.

 

Ik vind het eigenlijk haast ook wel eng hoeveel hysterie er is ontstaan doordat 1 persoon zijn hondje overleed 5 weken ná het geven van een bravecto pil, zo erg zelfs dat het nu dus op tv gaat komen.... Nog even en de wereld ontploft om elke poep en scheet die gebeurd.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik denk dat het mede komt doordat deze vrouw foto's had geplaatst van haar overleden hond in de kist. Dat maakt het natuurlijk nog heftiger, waardoor sommige mensen het bericht eerder delen.

 

Want bij Advantix bijvoorbeeld hebben ook heel veel honden last aanvallen, etc. Maar daar hoor je tegenwoordig niets meer over.

honden page profiel WolterWolter

honden foto van Wolter

Wij smeren de honden lichtjes in met knoflookolie. Werkt perfect en is niet giftig.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Ik ga ook kijken, ben benieuwd of er iets kan worden aangetoond, of dat het toch allemaal groter wordt gemaakt dan het werkelijk is.
 
Ik vind het eigenlijk haast ook wel eng hoeveel hysterie er is ontstaan doordat 1 persoon zijn hondje overleed 5 weken ná het geven van een bravecto pil, zo erg zelfs dat het nu dus op tv gaat komen.... Nog even en de wereld ontploft om elke poep en scheet die gebeurd. "

Kijk op die fb site.Er zijn nog veel meer honden vreselijk ziek geworden en overleden.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Massahysterie is wat oorlogen creëert he.

 

Toch vind ik het in dit geval niet erg dat het onder de aandacht komt.

Ik ken een hond die enkele uren na bravecto een epileptische aanval kreeg.

Medicatie kan nooit streng genoeg onder de loep worden genomen naar mijn mening.

 

Ik heb 2 pdf documenten gevonden met meldingen over bravecto bijwerkingen.

Het is wel van alleen america.

En ik vind dat er weinig gemeld is en ik kan ook nog nergens vinden certain death of iets dergelijks.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Het is een openbare fb site waar je over de vermelde en de niet vermelde bijwerkingen kunt lezen.

https://www.facebook.com/groups/isbravectoveilig/?fref=ts

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Maar dus even voor de duidelijkheid? Is bravecto nou wel of niet echt gevaarlijk? Oké het is vast niet het beste middel maar richt het zoveel schade aan?

 

Ik heb het namelijk al 3 keer aan mijn 3 honden gegeven, maar bij hun merk ik totaal geen bijwerkingen. Zelfs niet bij mijn oudste die gevoelig is (ze word behoorlijk ziek van advantix)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 30 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3031 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^