Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rita (Gast)

ik lees met plezier alle reachtie ,wat ik mis is dat als de hond door een teek wordt gebeten dat hij ook de ziekte van lyn kan krijgen .

Em met ecodruppel is ook gif op naturlijkewijze en knoflook breek de witte bloedcellen af.

tja wat is wijs want iedereen wilt het beste voor zijn kameraad

ik heb dit bespoken met mijn dierarst en hij raad  mij bravecto  aan .ik ben nu overstag gegaan en hoop dat mijn hond nu verlostbis van teken of altans een stuk minder.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel --

honden foto van -

Wij geven alleen in het teken seizoen iets... 1 keer iets "chemisch" daarna word alles gedaan met Ecostyle spray. 

Sinds de Bravecto pil nog maar 1 teek weg gehaald, die was ook dood...

Ineke (Gast)

Wij hebben het onze honden wel gegeven op aanraden van de DA. Toen we onze pup van 4 maanden oud ophaalde bij de (brood?)fokker zat hij onder de vlooien. Hij had er bloedarmoede van. Tevens ondervoed. Wij de volgende dag naar de DA in kleef (dl) deze schreef Bravecto voor. 1 tabl van 250mg voor onze hond van 7 kg en 1 tabl. van 112,5 mg voor onze pup van 3,5 kg. Kosten voor 250 mg €21,- en van 112,5 mg € 19,- Net over de grens scheelt dus ook veel in prijs. Je kan het evt via internet bestellen, maar je moet dan wel weten hoeveel mg je hond mag hebben. Overigens, geen bijwerkingen alleen wel alle vlooien weg! Inmiddels gaat het een stuk beter met onze pup.

José (Gast)

Mijn boomertje van 3½ jaar heeft een vlooienallergie. Ik ben door de dierenarts getipt mbt Bravecto. Ik stond er wel wat sceptisch tegenover maar het is heel goed bevallen. Pipetjes werkte niet.  Toen ik de (zachte) pil mee kreeg schrok ik van de grote. Ik dacht dat gaat nooit goed komen, deze pil is zo groot dat gaat ze niet nemen. Maar hij blijkt niet vies  te zijn want ze zat er zeer smakelijk op te kauwen. Ik heb 3 dagen na de inname van de pil geen vlo gezien maar ook geen enkele teek ontdekt in de afgelopen 3 maanden terwijl ze toch best veel in het hoge gras en in het bos is geweest. Mijn hondje heeft geen bijwerkingen gehad, althans ik heb ze niet gemerkt. Nu ben ik precies 3 maanden verder en de jeuk begint weer wat terug te komen. Gisteren ontdekte ik ook weer een vlo(oitje). Ik ben erg tevreden. De prijs ligt niet hoger dan pipetjes voor 3 maanden. Ik zou zeggen, doen!!!!!

[email protected] (Gast)

Ik heb het afgelopen woensdag aan mijn dwerg-schnauzers gegeven, tot nu toe gaat het goed, het voordeel hiervan is dat ze gewoon kunnen zwemmen en dat is met pipetjes ook wel alleen wordt de werking dan minder. Ik heb 28 euro per pil betaald bij de dierenarts. Dus als het 3 maanden werkt valt het nog mee. Ik hou jullie op de hoogte.

 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Wij hebben het toevallig ook gister gegeven! Volgens de dierenarts een bijzonder goed middel.

Ben benieuwd :) 

 

Hier namen ze hem ook makkelijk aan, alsof het een toetje was!

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Ik werk als dierenarts assistente en ook bij ons verkopen we de bravcto.vhoor er geen klachten van, enkel positief en het werkt heel goed.

Even over dat het IN je hond zit. De vloeistof uit een pipet trekt ook IN de hond. Het is zeker gif, maar toch zal het minder schadelijk zijn dan als je hond de ziekte van Lyme krijgt of vervelend als het vlooien heeft.

Met natuurlijke middelen heb ik geen ervaring,vmaar ben wel van mening om je hond te beschermen op welke manier dan ook.

Anoniem (Gast)

Ik heb een uitlaatservice, dus wil mijn hond goed beschermen. Ik overweeg ook de Bravecto of Comfortis. Ben me nu aan het inlezen. Dus volg dit topic...

 

Godelieve (Gast)

Sorry, maar sinds de chemie in onze samenleving is gekomen, leven mensen gemiddeld bijna 80 jaar ... Dank zij de medicijnen en toevoegingen in onze voeding. Enkele eeuwen geleden aten de mensen alleen natuurproducten zonder chemische toevoegingen en werden ze maximaal 40 jaar. Alles wat chemie is, is dus niet vooraf al slecht te noemen. 

Weet dat in ontwikkelingslanden dagelijks vele mensen sterven van hun "natuurlijke" voeding omdat deze vol bacterien zit en snel bederft. Dus misschien toch iets minder kritisch als het over chemie gaat ... Het moest me even van het hart. Ps ik werk niet in de chemie!

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Na 10 dagen geen enkele reactie van de honden. Alsof ze die hele pil niet op hebben. 

Ik ben zeer tevreden! 

Joyce (Gast)

Ik geef mijn 3 honden sinds april bravotec.

Heel tevreden, ze hebben nu hun 2de tablet gehad, zonder problemen hap slik weg.

Geen gedoe meer met pipetten of halsbanden. 

Werkt volledig binnen 12 uur.

 

Bij de pipetten of halsbanden, toch nog tekenen tegen gekomen. Nu met bravotec nog geen een teek of vlo gezien.

vlooien en tekenen zijn resitent aan het worden voor alle andere dingen.

 

prijs 32 euro voor 10-20 kg voor 12 weken.

honden page profiel Joyce HabetsJoyce Habets

honden foto van Joyce Habets

Ik geef mijn 3 honden sinds april Bravecto Heel tevreden, ze hebben nu hun 2de tablet gehad, zonder problemen hap slik weg. Geen gedoe meer met pipetten of halsbanden. Werkt volledig binnen 12 uur. Bij de pipetten of halsbanden, toch nog tekenen tegen gekomen. Nu met Bravecto nog geen een teek of vlo gezien. vlooien en tekenen zijn resitent aan het worden voor alle andere dingen. prijs 32 euro voor 10-20 kg voor 12 weken.

wilma (Gast)

In de spot-on pipetten zit ook puur gif!!! Dit trekt ook door de hond zijn huid zijn lichaam in! Het is allemaal rotzooi!!!!  

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" In de spot-on pipetten zit ook puur gif!!! Dit trekt ook door de hond zijn huid zijn lichaam in! Het is allemaal rotzooi!!!!   "

 

Uiteraard maar vlooien in je huis of op je hond zijn dat ook en kunnen ook voor bloedarmoede en een hoop bijhorende ellende zorgen.

Ze zijn nu eenmaal supermoeilijk te bestrijden en gaan niet weg door het ze vriendelijk te vragen.

 

Ik wilde ook niks geven, gaf enkel iets natuurlijks aan de hond en niks aan de (binnen-)kat.

Maar pas vlooien gehad hier in huis, en nu geef ik wel chemisch spul, heel stipt en ik ga het nooit meer vergeten. Heb er echt door in de stress gezeten hier.

Goed is het niet voor hond en kat, dat weet ik, maar dit wil ik echt niet meer opnieuw.

 

Denk trouwens dat ik volgende keer ook Bravecto ga proberen, hoor er veel goeie dingen over.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb het Tibo ook gegeven, voordien kreeg hij Advantix. Eerder allerhande natuurmiddeltjes, maar dan zat hij vol teken na zijn wandeling en dat is ook niet bepaald gezond te noemen.


Ik vreesde even dat hij dat kauwtablet niet zou willen, maar dat ging er goed in. Voordeel is dat het onmiddellijk werkt. Ik ken nog een paar mensen die het geven en geen problemen. Zou drie maand werkzaam zijn, dus ook even geen gedoe meer. 


Wel nogal prijzig vond ik.

Jannie (Gast)

mijn hond Letha at hem lekker op, anders altijd een heel gedoe met pilletjes maar nu ging het zo van zelf

linda en sparklez (Gast)

Sparklez had vanmorgen 2 vlooitjes dus naar da, zij raadde bravecto aan omdat sparklez wel vaker in water gaat en dan zij pipetjes niet aangewezen. Ik betaalde 23 euro. Ik ben ook geen fan van chemische middelen maar soms is dat gewoon beste oplossing. Jullie nemen toch ook antibiotica als het nodig is? Sparklez krijgt verder geen medicatie noch brokjes maar lekker kvv vers vlees. Denk dat ze dat ene pilletje wel overleeft. Overigens geef ik niet het hele jaar door antivlooi middel, alleen als ik merk dat ze er heeft even en paar maanden. Deze week zat er een egel in de tuin, waarschijnlijk bracht die de vlooien mee.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk ook niet voor ben, geef ook liever niks.
Maar ook vlooien gehad hier dus ik moest (vond ik, niet iedereen denkt daar zo over).

 

Heb deze week Nexgard, ook een tabletje, geprobeerd en even getwijfeld of ik het wel zou geven, kon er weinig over vinden en wat ik vond was ook niet allemaal positief.

Ik ben ook altijd bang voor bijwerkingen, je leest toch soms vreselijke dingen.

Maar ik dacht ik ga het toch proberen, valt misschien beter me dan ik denk en inderdaad drie dagen verder en niks aan bijwerkingen heeft ze gehad, dus ik daar ben ik weer blij om.

Heel kieskeurig wat snoepjes betreft maar dit nam ze zo aan en at het op.

 

Waar ik me bij Bravecto vragen bij stel is of het wel 3 maanden effectief blijft.

Daarom heb ik het nog niet geprobeerd. Ik ben nu aan het eind van de 4 weken alweer bang dat ze niet meer beschermd is...

honden page profiel Pip & Boris Pip & Boris

honden foto van Pip & Boris

Hier gebruiken luposan, natuur product, werkt voor vlooien en teken en er zitten gelijk vitamines in. Echt een super product. Ze is nu al bijna twee jaar vlooivrij.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Tibo doet het nog steeds goed met Bravecto (na meer dan 1 maand) nog steeds geen teek gevonden..alhoewel hij er normaal een collectie van had

Anneke (Gast)

Echt een superpil. Een x per kwartaal en onze hond is gevrijwaard van zowel teken als vlooien.

Wel duur, maar ach omgerekend een tientje per maand ongeveer voor een dergelijk goed werken middel... Prima. Ook de hond is er makkelijk mee: hap-slik-weg. Geen moeilijk gedoe. Eventueel kun je het altijd in een stukje worst doen, maar eigenlijk is dat echt niet nodig.

Succes allemaal met deze pil!

Ans (Gast)

Onze hond gebruikt het nu voor de tweede keer. Via de dierenarts. Werkt goed en lang. Geen bijwerkingen geconstateerd.

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Hier toch na 2 maanden weer vlooien gevonden... 

Jammer!

Willy en Jas - Boris en Maja (Gast)

Wij hebben begin juli dit jaar de eerste keer Bravecto gegeven en zijn er erg tevreden over.

Geen vlooien, geen teken en geen bijwerkingen.

Van de pipetjes hadden ze altijd vieze vlekken en jeuk op de plaats waar gedruppeld was.

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Ik ga deze ook per 1 oktober geven. Bij de druppels had ze toch twee teken. Het is aan de ene kant even een uitgave maar idd per maand 10 euro. 

 

liever een tablet dan teken ziekte of vlooien.

 

anke (Gast)

geweldig middel: geen teek meer gehad; de hond die (nog) niet behandeld was had wel teken.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik ga dit middel onthouden, we gebruikten pipetjes maar dan heeft hij dagen zon vieze plek in zijn vacht.. 

Jacco (Gast)

sinds eind september heeft mijn golden retriever jacco  Bravecto gehad, ja inderdaad hap kauwt er op en weg , maar gisterenavond hebben we twee vlooien over zijn kop zien wandelen, gelukkig hebben we ze gevonden. Dus 1,5 maand later toch vlooien terwijl dit middel 3 maanden zijn werk moet doen. Ik heb de dierenarts ervan op de hoogte gebracht. Dus ben nu afwachtende op zijn reactie.

 

Marian (Gast)

Ik heb vanmorgen mijn honden, Bearded Collies, voor het eerst een Bravecto-pil gegeven. 1 hond wilde de pil niet (terwijl zij bijna alles lust) en wij hebben van alles geprobeerd om het erin te krijgen. Dus maar in stukjes gemaakt en in de keel geduwd.???? je gooit zo'n dure pil ook niet weg. De andere hond at het makkelijk op. Dus voor die ene hond geen Bravecto pil meer. En....ik had best moeite om het te geven. We wachten af wat het gaat doen.

 

laura (Gast)

Heb zelf een Sheltie,waar van alle vlooienmiddelen schadelijk kunnen zijn, en zelfs mijn hond epilepsie aanvallen van krijgt.

Maar met Bravecto,is alles goed gegaan.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 61 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^