Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sunny (Gast)

Beste Inge en Dennis,

 

hoe is het gegaan na de Bravecto pil met Déwan? Mijn hond is ook allergisch voor allerlei soorten pipetjes e.d.

 

Heeft nu een vlo (voor de tweede keer in zijn 9,5 jarig leventje) en ik ben huiverig deze toe te dienen.

 

Alvast bedankt,

 

Sunny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Frieda (Gast)

Mijn hond Golden Retriever bijna 10 jaar gecastreerde reu, heeft 27 sept 2014 Bravecto gehad (vroeger Frontline jaren gehad hielp niet meer) Hij nam ook dit "koekje"en hup weg was het geen probleem.

Maar nu 1.5 maand later toch vlooien terwijl dit middel 3 maanden zou moeten werken. Dus als bij middel Comfortis (tabletten) nog eens erbij. Nu een week geleden. Raad het eens weer vlooien over zijn snuit heen.  Gebruik ook Indoor X spray voor je hele huis mee te doen honden mand etc. Nee hoor wordt er echt radeloos van en mijn hond ook!!! Al die jaren nooit een vlo in huis gehad ! Bah!!!!

Wie weet raad of heeft ook zo iets gehad????

Help!!!!

Frieda (Gast)

ja mijn hond Jacco heeft ook allergie Atopie en krijgt capsules (peper duur) maar die helpen heel erg goed voor zijn allergie. zijn allergie is vlooien en graspollen. Maar heeft totaal geen last gehad van bijwerkingen van de Bravecto.

Marianne (Gast)

Gisteren 1 tablet Bravecto bij de dierenarts gehaald. 38 euro (20-40kg).

Onze hond at de tablet (echt een fors ding!) zo op... moest een uur later overgeven. Weg 38 euro!

 

Na al de verhalen die ik hier lees...gelukkig! Voor ons geen Bravecto meer. 

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

We geven het nu al sinds ik het topic heb geopend.. Geen problemen hier... Dewan neemt het goed in en geen klachten ;-)

Birgitta (Gast)

MIjn hond is nu 9 mdn oud en ik ga de 2e cyclus met Bravecto in, ik vindt het een prima middel, geen gedoe, niet vergeten. Ik woon in de bossen en heb regelmatig teken bij onze hond en katten. Ook ik en mijn man hebben regelmatig een teken beet. Ik zou Bravecto aanbevelen bij andere. Ik zou willen dat ze zoiets voor mensen hebben, beter dan iedere keer een AB kuur.

 

honden page profiel JoJo

Ik woon in het buitenland, in het bos erg afgelegen op een redelijk groot terrein, 6000 m2, en heb hier inmiddels 10 opvanghonden. Van groot, 70 kg, tot klein, 10 kg. Bij elkaar 320 kg hond ongeveer ;-)

 

Pas vandaag heb ik me aangemeld voor dit forum. Nu las ik alle verhalen over de chemische middelen tegen vlooien en teken. Die komen hier veelvuldig voor, met name de teken en al jaren geef ik, misschien erg naïef, de honden druppels in de nek van o.a. advantix.

 

Geen enkel (zichtbaar) probleem en vrij van teken en vlooien. De honden lijken ook gezond en feitelijk hoef ik alleen één keer per jaar de dierenarts te laten komen om ze allemaal te laten enten tegen hondsdolheid. Dat laatste is hier ook verplicht overigens.

 

Nu toch wel geschrokken van de gevolgen bij sommige honden van de toediening van  deze chemische producten.

 

Misschien vraag ik wel iets waar het antwoord al op te vinden is in dit forum maar ik heb slechts beperkte toegang tot internet en geen tijd het hele forum te doorzoeken/lezen.

 

De toediening van knoflook spreekt me het meest aan, heeft iemand hier concreet ervaring mee en doe je dat het hele jaar door?

 

Dank voor de reacties bij voorbaat en groet,

 

Jo. 

 

 

elies (Gast)

Heel fijn middel geen geknoei meer met de pipets

honden page profiel Mellow BFJ Miracle of my Life Mellow BFJ Miracle of my Life

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

wij geven hier advantix , maar nu ik lees over ecospray ben ik daar wel in geïnteresseerd. ik ga het ff googlen 

Terry (Gast)

Ik gebruik bravecto nu voor de eerste keer. Mijn hond nam de pil makkelijk in en ik heb tot nu toe geen vlo of teek op hem gezien. Het is duurder dan de gemiddelde pipet maar de werkzaamheid is langer. Ik vind het ideaal, doordat het middel redelijk nieuw is zijn vlooien en teken nog niet resistent

honden page profiel JelrikJelrik

Wij hebben Bravecto nu voor de derde keer gebruikt. Het is echt een wondermiddel! Geen vlo meer te bekennen, en dat terwijl we ook 2 buitenkatten hebben.

En anders zouden we het weten, want onze golden retriever is erg allergisch voor vlooienbeten, en overigens ook voor pipetjes.

Kijk maar eens naar dit filmpje dat we gemaakt hebben, hoe lekker ze Bravecto vindt, en hoe ze maakt dat ze weg komt als ze een pipetje ziet :)

[embed] http://youtu.be/-Wgp4Dnkg3s [/embed]

Hans (Gast)

[quote] één keer per jaar de dierenarts te laten komen om ze allemaal te laten enten tegen hondsdolheid.

[/quote]

 

Leuke dierenarts heb je, sinds een flink aantal jaren is enten tegen rabiës slechts 1 in de drie jaar verplicht (EU regels)

Jo (Gast)

Reactie op Hans inzake "leuke dierenarts heb je"

 

Hans dat heeft niets met de dierenarts te maken, dat het volgens de EU eens in de 3 jaar volstaat is mij bekend. Hondsdolheid is hier nog een actueel probleem en de overheid heeft bepaald dat alle honden verplicht jaarlijks geënt moeten worden. Dat het op het platte land vrijwel niet gedaan wordt is verder niet relevant. Als u hier bij een grenscontrole komt met uw hond en volgens het paspoort heeft de enting twee jaar geleden plaats gevonden mag u de grens niet over. Of het allemaal terecht is weet ik niet maar er staat tegenover dat de kosten hier voor mijn 10 honden elk jaar ongeveer gelijk staan aan de enting van één hond in Nederland voor 3 jaar.  Daarvoor ga ik dus niet de barricaden op. ;-). 

Jo (Gast)

Nog even over Bravecto, ik ben op zoek om dat online te kopen maar dat kan nog niet? Ik vind alleen dierenartsen die het kunnen leveren. Ook hier in Hongarije kan ik het alleen bestellen via de dierenarts en de prijs liegt er niet om. Voor ongeveer 330 kg hond totaal om het maar simpel te houden, ben ik hier omgerekend ongeveer € 270,00 kwijt. Zijn dat ook de Nederlandse prijzen dat iemand weet?

 

Alvast bedankt voor een reactie.

 

 

 

honden page profiel JelrikJelrik

Hallo Jo, 

 

In Nederland is het Bravecto momenteel nog 'beperkt beschikbaar', alleen via dierenartsen die de hond kennen. Ik heb wel eens gevraagd waarom, en kreeg als antwoord "dat men het niet te snel wil verspreiden ivm resistentie"

 

Bij dit Amerikaanse bedrijf kan je zien wat het product daar kost. En zij leveren overigens in heel veel landen, waaronder Hongarije (helaas niet Nederland):

http://click.linksynergy.com/fs-bin/click?id=tCUIGKw4RMo&subid=&offerid=56753.1&type=10&tmpid=4616&RD_PARM1=http%3A%2F%2Fwww.1800petmeds.com%2FBravecto-prod11638.html

 

 

Jo (Gast)

Dag Jelrik,

 

Hartelijk dank voor uw reactie, dat stel ik op prijs. Ik zal in ieder geval eerst eens zien wat het daar kost. Probleem met verzenden naar Hongarije is dat pakketten regelmatig zoek raken. Daarom regel ik toch nog het nodige via vrienden in Nederland. 

 

Ik zal hier nog een bericht plaatsen over de prijzen. Op zich vind ik het erg duur, dat twee maal per jaar ga ik vanuit, en ben ik een dikke € 500,00 kwijt. Dus ook de hond- en prijsvriendelijker alternatieven hebben mijn aandacht.

Jo (Gast)

Dag Jelrik,

 

Ik heb het al gezien, ze zijn nog duurder. Misschien moet ik ze maar gaan verkopen in dat geval ;-)

 

Bedankt in ieder geval.

 

Wauwke (Gast)

Ik ben voor een tablet 28 euro kwijt, gewicht hond tussen de 10 en 20 kg

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier voor hond, tablet voor 20-40 kilo E32,50

Jo (Gast)

Dank Wauwke,

 

De prijs ligt hier iets lager maar dat kan ook maar net met de actuele wisselkoers te maken hebben. Het is niet anders, ik ga bedenken wat te doen.

 

 

Familie. Basstein (Gast)

Ook wij geven onze 1.5 jarige kruising Bravecto op aanraden van de DA....ideaal hoor, geen bijwerkingen maar vooral GEEN teken & vlooien.

Erg tevreden over dit middel !!

Lia (Gast)

Kan iemand mij vertellen hoeveel tabletten er in een doosje zitten

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Google is your friend! 

De eerste link: KLIK! en even een stukje omlaag scrollen, naar tabel 2.

Chantal (Gast)

mijn Yorkshire bleek een heftige vlooienallergie te hebben waardoor het ook in haar bloedbaan zat. 

DA heeft toen ook Bravecto meegegeven en prednison. 

Na een week waren alle bulten, rode vlekken en jeuk weg. 

Nu 3 maanden geleden en nu mag ik weer een pil gaan halen. 

Ze zijn wel duur 30,- p.s. Maar het helpt echt goed en geen bijwerkingen gehad bij een beestje van 5 kilo. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hier in de praktijk zijn er veel tevreden klanten over bravecto! 

 

Vind het altijd wel grappig als mensen beginnen over CHEMIE ... Chemie is iets wat ook in de natuur plaats vind. En giftige stoffen vind je ook terug in de natuur. Denk maar aan al die giftige planten .. Iedereen heeft minstens wel 1 giftige plant in zijn tuin staan ...

Kaatje (Gast)

Laatst was ik bij een kennis op bezoek. Haar hond lag aan haar voeten. Ik vertelde dat ik mijn hond bravecto had gegeven. Nee, zei ze, die chemische rotzooi ga ik mijn hond echt niet geven, en stak vervolgens een sigaret op en blies de rook de kamer in!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Toevallig had de da assistente het met mij over bravico,ik ga eerst de advantix opmaken en dan zal ik het zeker proberen. Ik vind dat vlooienspul altijd zo vies op mijn kortharige honden,dat loop over hun rug en blijft uren zichtbaar.

Anneke (Gast)

Onze hond krijgt sinds mei 2014 Bravecto. Hij reageert niet anders dan anders en voelt zich er prima bij. Hij heeft absoluut geen last van teken meer. Ook geen vlooien en hij kan  gewoon lekker het water in. In april 2014 kwam ik met grote regelmaat nog teken tegen in zijn vacht (we wonen in een buitengebied, dus veel graslanden). Sinds de Bravectopil (nou ja pil...het is eigenlijk een homp!) is het niet meer voorgekomen en hij heeft ook geen kriebels meer.

Doen zou ik zeggen!

Anoniem (Gast)

Tweede jaar gebruik van Bravector voor onze zwitsersche herder. Geen bijwerking maar ook geen vlooien of teken meer in ze vacht.

Renée (Gast)

Ivm de rabiës:

Er zijn Rabiës vaccins die 1 jaar geldig zijn en andere die 3 jaar geldig zijn (zie Internet) . Het is tegenwoordig de wetgeving van het land van herkomst die telt. Dus als je een vaccin hebt gegeven dat 3 jaar geldig is mag je bv in Frankrijk na 2 jaar zonder problemen de grens over.

Ik heb dit van mijn dierenarts. Ik geef mijn sledehonden niet graag overbodige vaccinaties; vandaar dat ik de vraag stelde.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 61 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^