Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rm spier (Gast)

Heb het gegeven aan een yorc in juni en hij is vlo vrij tot nu toe zonder bij gevolgen

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Lauke (Gast)

Wij zijn er dit jaar mee gestart en het bevalt erg goed, geen gedoe meer met banden en druppels.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Update
Onze teckel heeft nu na 5 weken nog steeds last van de bijwerkingen van Bravecto en krijgt nog steeds prednison. Geprobeerd de medicatie af te bouwen maar dat lukt niet. Dus niet geven die troep want je kunt vooraf niet weten of je hond allergisch is en dan is het dus 3 maanden afzien en maar kijken wanneer de hond zich beter gaat voelen. Dat is uiteraard het allerergste maar bijkomend inmiddels voor ruim € 125,00 dierenartskosten en dat zal nog wel meer worden. Maar dat is allemaal niets vergeleken met het feit dat we niet weten wanneer dit overgaat en of het op termijn gevolgen heeft voor onze super lieve hond.  "

 

Piep,

 

De langdurige gevolgen van het gebruik van Bravecto bij jullie hond met deze ernstige bijwerkingen zal jullie altijd bijblijven. Zo sneu voor jullie lieve hond en jullie zelf; want je blijft je zorgen maken.

 

Ik hoop dat deze bijwerkingen niet blijvend zijn.

 

Beterschap.

Gast (Gast)

puur vergif deze pilletjes!

Gast (Gast)

https://www.facebook.com/groups/411371212394679/?ref=ts&fref=ts

 

lees deze pagina op Facebook maar eens....

" Does Bravecto kill dogs ?" 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb in al die jaren dat ik honden heb, nog nooit van een dierenarts gehoord, om honden die schadelijke stoffen hebben binnengekregen, te ontgiften. Er zijn detoxen voor honden,voor de lever, nieren en blaas. Het enige antwoord voor een hond met nier- of leverproblemen, is nog meer vergift! 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Gelukking maar, want er is nog steeds niet wetenschappelijk aangetoond dat detoxen zelfs maar bestaat. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Die bestaan wel degelijk, Wendy en gelukkig ken ik sinds kort een holistisch dierenarts, die hiermee werkt. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Die bestaan wel degelijk, Wendy en gelukkig ken ik sinds kort een holistisch dierenarts, die hiermee werkt.  "

 Ik denk ik iets heel anders bedoel als ik het over wetenschap, wetenschappelijk onderzoek en bewezen heb. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat zal ook niet vlug gebeuren. 

Marion (Gast)

Ik las zojuist dat een hond is overleden na inname van een tablet! Alle functies in het lichaam stopten ermee. Deze hond was volledig gezond!!

ella (Gast)

k durf t echt te zeggen Dank u Bravecto dank u ???? ze stierf in een paar dagen.
Ok onomstotelijk bewijs zo als bij velen hebben we nog steeds niet waar de fabrikant zich dan ook nog lekker achter kan verschuilen.
En ook overigens de medische wereld en ook als zijnde artsen zich toch ook achter verschuilen denkend uit een vorm van angst maar de puzzelstukjes vallen echt dik in elkaar!

Jara ze was een jonge en gezonde hond van 6,5 jaar oud hel mijn beste vriendinnetje mijn steun en toeverlaat ????????uit ons leven weggerukt.

Vorige week zondag werdt Jara van het één op t andere moment ziek smiddags speelde ze nog zoals een echte beagle en savonds begon ze ineens raar te doen haar achterwerk begon te zwalken ze moest spugen en spugen,keek heel raar om zich heen ze wilde niet meer eten was afwezig en duidelijk heel loom geworden.

Daar jaartje altijd bij ons sliep was de nacht relatief rustig de volgende morgen leek ze wat fitter maar dat was binnen het uur mis ze kon niet meer van de bank springen en haar achterkant en benen waren stuurloos ze reageerde slecht en at nog steeds niet drinken ging ze wel als een wilde en veel plassen.

Die dag smiddags ben ik gelijk naar de dierenarts gegaan zowel mijn zeer fijne dierenarts als ik hadden t vermoeden dat ze darm/maag problemen zou hebben maar na uitvoerig luisteren en voelen bleken de darmen rustig te zijn mijn dierenarts vondt dat zodanig vreemd dat hij voorstelde bloed af te nemen en te onderzoeken.

Na korte tijd kwam hij met het nieuws dat haar leverwaarden explosief hoog waren 150,160 is hoog van jara waren de waarden meer als 1000!!
Hij zei ik ga de rest vh bloed opsturen naar Utrecht voor meer onderzoek. En hou er rekening mee dat je met jara naar t ziekenhuis moet voor een echo en een lever biopt.

Savonds at jara wonder boven wonder toch wel wat een t bleef binnen tot snachts,ik werdt wakker en ze lag in een grote plakkaat braaksel van zich zelf ze was dus al te zwak om op te staan.
Ik heb smorgens gelijk de dierenarts gebeld en die heeft geregeld dat we gelijk met haar met spoed naar het ziekenhuis konden.
Ze is daar gelijk aan een infuus gegaan en moesten haar achter laten met pijn in ons hart daar de echo niet gelijk genomen kon worden vol lof voor t ziekenhuis daar er 4 mensen met haar aan de gang gingen.

Smiddags werden we gebeld met zorgelijk nieuws de arts vertelde dat ze doodziek was en uit de bloeduitslagen bleek dat ze acuut leverfalen had,door t lever zelf en niet door andere toegewijde organen haar lever was zwaar beschadigd in procenten voor ongeveer 90%

Smiddags belde de arts van het ziekenhuis en vertelde dat ik even moest gaan zitten want wat ik u nu ga vertellen zal niet prettig worden!

Ze stelde de vraag of wij jara in de afgelopen weken een tablet van bravecto toegediend hadden waar ik op antwoorde ja dat klopt 6 weken geleden!

Toen zei ze uit haar zelf als arts wat ik zeg mag ik niet hardop roepen maar dat middel staat zwaar ter discussie en het is nog niet omstotelijk bewezen maar de kans is groot dat haar lever verwoest is door deze tablet!
Ze had zei er al de nodige energie en leesstof aan gewijd te hebben over deze tablet en had zelfs de fabrikant al over aangeschreven!

Feitelijk zegt ze gewoon ik weet t eigenlijk wel zeker maar kan t niet bewijzen anders kom je er niet mee toch??en niet hard willen roepen omdat t begrijpelijk haar positie als arts of ziekenhuis mee in gevaar kan brengen.

Ze kwam hier dus zelf mee!!ze was heel ziek en het zal er op of eronder worden zei ze.

Het enige wat ik voor nog kan doen is een vet substantie toedienen om te proberen "de "giftige stoffen" in te kapselen.

Ik heb gezegd doe alles wat binnen uw macht ligt.

Een half uur later belde ze terug met het trieste nieuws dat Jara al was overleden.

Overstuur was ik en nog m'n lieffie m'n allesie is er niet meer.
We zijn haar savonds op gaan halen wat ik wilde d'r koste wat t kost bij me hebben en ze eervol begraven.

In het ziekenhuis aangekomen hebben we de arts nog uitvoerig gesproken waar ze uit zich zelf meerdere malen aanstuurde om sectie te laten verrichten.
uit overmande verdriet en haar open te laten snijden heb ik besloten het zeker niet te laten doen.
En maar goed ook ik ben op een stoot adrenaline de volgende dag gaan informeren lezen alles wat binnen bereik lag en daar konden we al uit concluderen door een uitspraak van een medicus zegge dat:uit sectie de in hoofdzaak schadelijke stof fluralaner zeker omhoog zou komen maar t bewijst nog steeds niet dat haar lever daar door verwoest is!!dat kan alleen maar met wetenschappelijk onderzoek!!!

Even in Jip en Janneke taal ze is gewoon vergiftigt daar andere vormen van gifopname van buitenaf uitgeloten waren als ze bewijze van spreke iets van de straat opgepakt zou kunnen hebben.wat overigs wel zou kunnen door kwaad van een ander maar daar kan een jonge gezonde hond in 99% van de gevallen alleen doodziek van worden.

Er werdt bevestigt door de vraag die ik stelde aan de arts hoe kan alleen een lever qua tijd zo snel verwoest worden daar werdt op gezegd "dat is geen jaar,geen maanden maar dan worden er gesproken over weken!!"

Ik zal alles in Nederland en hopelijk meer landen en hopelijk samen met anderen en de wereld op grote schaal er alles aan doen dit aan de kaak te stellen online wereld wijd mensen het staat er vol mee echt bizar en er gebeurd niets!!Ik heb maar 1 doel en hopelijk met meerder samen "alle hondenbezitters er bewust van maken dit middel niet om dit te kopen !!

Een groot deel van de pijn in mijn hart ik verloor mijn beste vriendinnetje door een tablet van bravecto voor mij is het zeker en voor mij is het oorlog nu !!

Ik heb een plan gemaakt en ga er mee aan de slag de farmaceutische industrie cq de fabrikant aanpakken is onbegonnen werk die zijn oppermachtig en groot.dit al op advies van een bere goede advocaat.

daar ik me gelukkig mag prijzen als ondernemer dat ik heel veel connecties heb zal ik een sterke bodem neer gaan leggen.

Juridisch gezien is kansloos maar lees goed mensen zoveel mogelijk honden bezitters proberen te bereiken om het niet te gebruiken werkt het snelst en effectiefst
Belangrijk is om dit via media kanalen aan de man te krijgen ook daar heb ik een connectie en diverse mogelijkheden uiteindelijk is de televisie het streef punt daar ligt t bereik t grootst.

Jara was een onbeschrijfelijke lieve en aanhankelijke hond waar ze als beagle om bekend staan.

Wat ik al bereikt heb dat ik via de fokker waar Jara geboren is dat "de brandbrief" via haar naar alle beagle fokkers gaat inclusief de overkoepelende organisatie.

Mensen doe dit indien uw hond bij een gerenommeerde fokker vandaan komt ook
Dan is er al een heeele grote doel groep op de hoogte immers komt de honden eigenaar NA de fokker!!!

Ik ga me er hard voor maken mensen dit is echt de snelste en makkelijkste remedie en stel ik zeg stel dat er via de media aandacht aan geschonken wil worden hoe lang zal t dan duren eer dat het ook in het buitenland ligt?

Als uiteindelijk "niemand het meer koopt"
Wie heeft er dan gewonnen de fabrikant of hopelijk alle honden en of katten eigenaren..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ella, heel veel sterkte, vreselijk om zo je hond veel te vroeg te moeten verliezen .

 

Tja wetenschappelijk onderzoek, zou dan moeten inhouden dat men de honden maar Bravecto moet blijven voeren..en als ze dan sterven open laten snijden...wie wil dat??!!!

Vreemde bedoeling.

 

 

Iedereen moet het zelf weten wat ze geven, er zijn genoeg mensen die zeggen 'mijn hond reageert er goed op'...de vraag is denk ik eerder 'hoelang houden de organen meerdere dosis nog vol'?

Eric (Gast)

Mensen, pas op voor dit product.

Ken meerdere verhalen van honden die overlijden aan leverfalen door Bravecto tabletten. De ene hond zal er gevoeliger voor zijn dan andere, maar een feit is dat er momenteel een onderzoek loopt naar schadelijke bijwerkingen van dit product.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Staat er op fb een link naar dit topic? T is ineens zo druk 

 

Ella ik denk dat je goed bezig bent. Ga zo door. En sterkte met het verlies van je hondje, dat is heel verdrietig.

Jan peters (Gast)

het middel is niet goed we denken dat onze hond is overleden aan het middel, en op Facebook lazen we dat er nog meer honden waren die er niet goed tegen konden  dus ik zou het niet geven

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ella dank je voor het delen van je verhaal en heel veel sterkte.

Ik heb 1 keer die pil gegeven maar zal het niet meer geven,het zekere voor het onzekere.

Katja van derWolde-Buiks (Gast)

Deze zomer voor het eerst gebruikt voor onze jack russel en uitstekend bevallen, geen enkele bijwerking en we zijn de hele zomer in het bos in ons buitenhuisje. Volgend jaar gewoon weer dus 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Deze zomer voor het eerst gebruikt voor onze jack russel en uitstekend bevallen, geen enkele bijwerking en we zijn de hele zomer in het bos in ons buitenhuisje. Volgend jaar gewoon weer dus  "

 

Hopelijk voor je hondje geen 3 x tabletten.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik kan nog steeds niet begrijpen, waarom baasjes nog steeds Bravecto of andere insecticides/landbouwvergift blijven geven en het alleen hebben over de werkzaamheid! Het is toch duidelijk dat vergift in pipetjes of door dmv tabletten die de zenuwen van vlooien en teken verlammen, heel slecht zijn voor de hond? Alleen het feit dat de hond er ogenschijnlijk goed op reageert, wil toch niet zeggen dat er in het lichaam geen schade aangericht wordt? De verhalen hier op hondenpage spreken voor zich. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Pff wat toevallig al die gasten die ineens achter elkaar reageren. Inhoudelijk weinig nieuwe reacties... tijd dat dit topic gesloten wordt. 

En ja mijn honden krijgen bravecto en hebben er geen last van. Volgend jaar stap ik wel over op nexguard. (Goede tip Yoop)

maria (Gast)

Mijn hond heeft een vand , de scalibor band , ik ga nog weleens naar de vogezen en deze band bewijst diensten. sinds dien nog maar een teek en geen vlooien.

Bravecto is een sterk middel maar ik ken iemand die die zijn hond verloren heeft na leverschade na gebruik van bravecto

 

Cheryl (Gast)

Koop het asjeblieft niet in mijn omgeving zijn er verschillende honden aan overleden.  Er zit een stof in die de lever aantast en in het ergste geval gewoon kapot maakt. De arten kunnen het helaas niet bewijzen. Maar er zijn nu al zo veel honden er aan gestorven. Echt geloof me doe het asjeblieft niet.

honden page profiel ----

honden foto van --

Ben ik de enige die denkt dat de reacties van het afgelopen uur van dezelfde persoon komen haha? 

 

Ik ga ook even een modmelding maken, we weten het inderdaad wel en mensen die erop zoeken kunnen dit topic nog gewoon lezen. 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Wat erg voor de baasjes die hun hondje hebben verloren na het toedienen van Bravecto... wat een dikke pech zeg Wat moet dit vreselijk zijn geweest voor jullie om een gezonde hond te verliezen.

Maar wat ik me afvraag...heeft er dan niet 1 van deze baasjes laten onderzoeken wat de oorzaak was van het plotseling overlijden? Het zou toch fijn zijn als dit boven water zou komen zodat het uit de handel gehaald kan worden en hier andere hondjes mee gered kunnen worden. Waarom dan niet laten onderzoeken? Nee...jullie hondje krijg je er niet mee terug. Maar het kan wel het leven van een ander hondje redden wanneer Bravecto de reden is achter het plotseling overlijden.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Ik denk dat dit nu wel duidelijk is gemaakt

Staat al zo een 10 keer op deze pagina. En nog veel vaker in dit hele topic.

Kan je dit ook beargumenteren en aantonen dat dit de lever aantast? Gewoon puur interesse hoor.

 

Ik geef dit spul niet en ga dit ook niet geven als het niet nodig is.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heeft iedereen, die nare ervaringen ten gevolge van het toedienen van Bravecto tot zelfs overlijden van de hond heeft meegemaakt, aangifte gedaan bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (ook voor dieren). Of heeft je dierenarts dit gedaan? Bravecto wordt uitsluitend door dierenartsen verkocht. Een dierenarts, die meemaakt dat een hond in zijn praktijk ernstig ziek wordt of overlijdt, zou dit product niet meer moeten verkopen.

 

Klachten over een geneesmiddel worden bij het CBG gebundeld, zodat er hopelijk vanuit de overheid maatregelen worden genomen.

 

https://www.cbg-meb.nl/dieren

 

https://www.cbg-meb.nl/contact

 

Als je het contactformulier invult, bewaar dan een kopie.

 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

" Heeft iedereen, die nare ervaringen ten gevolge van het toedienen van Bravecto tot zelfs overlijden van de hond heeft meegemaakt, aangifte gedaan bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (ook voor dieren). Of heeft je dierenarts dit gedaan? Bravecto wordt uitsluitend door dierenartsen verkocht. Een dierenarts, die meemaakt dat een hond in zijn praktijk ernstig ziek wordt of overlijdt, zou dit product niet meer moeten verkopen.
 
Klachten over een geneesmiddel worden bij het CBG gebundeld, zodat er hopelijk vanuit de overheid maatregelen worden genomen.
 
https://www.cbg-meb.nl/dieren
 
https://www.cbg-meb.nl/contact
 
Als je het contactformulier invult, bewaar dan een kopie.
  "

 Daar ben ik ook oprecht benieuwd naar...

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Heel bijzonder dat er ineens heel veel gasten zijn die fel tegen dit product zijn. Lijkt mij ook eenzelfde persoon die niet veel beters te doen heeft.

 

Zolang er geen wetenschappelijke bewijzen voor zijn: mijn hond doet het er prima op. Ik heb juist bij de dierenarts gevraagd naar een middel dat goed gaat bij Collies i.v.m. medicijngevoeligheid.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Waarschuwing! Er zijn onderzoeken gaande omdat er honden overleden zijn aan leverfalen. Tekens wijzen naar bravecto als mogelijke oorzaak! "

 Heb je daar bewijzen voor dan? Ik lees ze graag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 28 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 2829 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^