Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

"  even over natuurmiddelen  ik weet niet welke je gaf maar, sommige dingen als tea tree olie en zwarte kummelolie kunnen heel gevaarlijk voor katten zijn (alleen even ter info) "

 Ja dat had ik gelukkig al begrepen uit dit topic. Maar vorige jaren waren er gelukkig ook nog geen katten.
Toch bedankt! Is hele belangrijke info!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit topic is intussen zo groot geworden, dat ik nogmaals wil wijzen op het feit dat een dierenarts verplicht is klachten van een diereigenaar over mogelijke bijwerkingen van medicatie door te geven:

 

citaat

Diereigenaren kunnen (vermoedelijke) bijwerkingen melden als ze denken dat ze hiermee te maken hebben na toepassing van een diergeneesmiddel op hun dier(en).

 

Melden als diereigenaar

U kunt dit melden:

  • Bij een dierenarts. Dit is voor de diereigenaar het eenvoudigst. De dierenarts is vervolgens verplicht om de (vermoedelijke) bijwerking te melden aan de handelsvergunninghouder of aan het aCBG/BD.

einde citaat

 

Bron: https://www.cbg-meb.nl/dieren/inhoud/handelsvergunning-diergeneesmiddelen/diergeneesmiddelenbewaking/melden-vermoedelijke-bijwerkingen

  

Eigenlijk zou iedereen, die vermoedt dat zijn/haar hond bijwerkingen heeft van bijv. het inmiddels beruchte Bravecto, hier melding van moeten maken bij zijn/haar dierenarts, die zoals hierboven geciteerd, verplicht is hier actie op te ondernemen.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"
Zijn er pipetjes die niet giftig zijn voor de katten?
Pffffff "

Ik geef nog steeds Frontline. Ondanks de resistentie-verhalen, blijven mijn dieren er toch vlo-vrij mee. Tegen teken werkt het wel veel minder lang dan tegen vlooien, staat ook op de bijsluiter. Ik heb op mijn katten nog nooit een teek ontdekt. Voor de hond doe ik nog natuurlijke dingen bij tegen teken.

 

Advantage kan je ook geven aan katten, maar is enkel tegen vlooien. Ik vind advantage persoonlijk vreselijk stinken en daarom geef ik het niet meer.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

er is ook Bravecto voor katten, als spot-on

 

werkzaamheid tegen teken is erg goed

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" er is ook Bravecto voor katten, als spot-on
 
werkzaamheid tegen teken is erg goed "

 Foei Joop 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

haha, ja, maar het is best wel handig, vooral voor buitenkatten. een pipet en drie maanden werkzaam, ideaal

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Ik heb bravecto een jaar of twee gebruikt. Ze at de tablet zonder problemen op. Geen bijwerkingen geen vlooien en teken.

Er zijn hier veel teken in de omgeving.

Nu las ik zoveel negatieve dingen. Dus druppels gehaald bij dierenars is mijn woonplaats. Die gaf 1 ampul mee om te proberen van advantix.

Nooit meer dat spul. Ze werd anders in haar gedrag. Vluchtte naar haar bench schudde met haar hoofd en oren. Jeuk en ze had er last van. Gelukkig na goed wassen geen last meer. Wel geschrokken.

Nu las ik over iets nieuws stop animal body aromatherapie weet niet of dat was is??

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik heb bravecto een jaar of twee gebruikt. Ze at de tablet zonder problemen op. Geen bijwerkingen geen vlooien en teken.
Er zijn hier veel teken in de omgeving.
Nu las ik zoveel negatieve dingen. Dus druppels gehaald bij dierenars is mijn woonplaats. Die gaf 1 ampul mee om te proberen van advantix.
Nooit meer dat spul. Ze werd anders in haar gedrag. Vluchtte naar haar bench schudde met haar hoofd en oren. Jeuk en ze had er last van. Gelukkig na goed wassen geen last meer. Wel geschrokken.
Nu las ik over iets nieuws stop animal body aromatherapie weet niet of dat was is??
 

 
  "

Destijds op HP forum een topic "Waarschuwing voor Advantix .......

http://www.hondenpage.com/hondenforum/115405/waarschuwing-voor-advantix-vlooien-en-tekendruppels.php

 

Ook melding van honden met het MDR1 gen defect die ziek worden door Advantix pipetten.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Je hebt ook mensen die ziek worden van aspirine.

Ik geef hier altijd advantix,werkt goed,ik hoef geen teken af te plukken.

 

Niks geven is geen optie.

Heb 1 keer bravecto gegeven,de hond(en)hadden 3 dagen diarree achtige ontlasting.

De da zei dat dit geen kwaad kon maar toch gewoon weer advantix gegeven.

 

Heb wel even getwijfeld of ik toch zo een pil zou geven maar het feit dat de teek eerst moet bijten weerhoudt mij ervan.

Dit topic is toch ergens goed voor geweest,heb even beter nagedacht.

 

Saskia (Gast)

Wij wonen in het bos en het is hier echt vergeven van de teken. Met name op onze Ierse Setter vond ik meerdere teken per week. Sinds anderhalf jaar krijgen onze honden Bravecto. Eigenlijk sinds een hardnekkige vlooienplaag die ik niet uitgeroeid kreeg met alleen pipetjes, banden, sprays, wassen, shampoos e.d. Van de vlooienplaag was ik met een dag verlost en van teken hebben we nooit meer last. Wat een verademing! Ik kan het iedereen aanbevelen.

Ronald (Gast)

direct stoppen is zwaar gif en ga naar lnternet type  bravecto en je  bent  wakker nu nog je hond redden start zo snel mogelijk met een detox behandeling aanvullend groene klei poeder 1 theelepel door zijn voer lees je alles over op Google.nl geluk 

Irene (Gast)

Beste allemaal

Ik heb in het verleden nooit iets moeten geven tegen vlooien ,tekenggewoon controle tijdens en na een wandeling

idd zie je er ooit een over het hoofd

Nu met 2 hond en 1 kat ( en veel ervaring ivm gehad te hebben trimsalon.)

lukt het niet om ze vlo vrij te krijgen

ik ben ook voor de natuurlijke midden, maar op dit moment wil ook ik naar iets zwaardrs grijpen. 

mijn dieren 6 maanden vol proppen met rotzooi om die kleine. .. beestjes allemaal dood te krijgen en me dieren dan jeuk, krab en lik vrij te krijgen

zodat ze toch meer rust in hun lijf krijgen is het misschien waard

vlo vrij en de periode van de uitkomende eitjes gepasseerd

terug naar waar we zaten

op niks

 

ik gaf me honden en kat altijd vlees voeding, door omstandigheden gaat dat niet meer, waar ik erg van baal

ik vraag me regelmatig af of me dieren geen last hadden van vlooien ivm met de voeding die ze kregen

 

alles heeft zijn voor en na delen

geen middel dat welk dier dood kan maken is gezond natuurlijk of zwaarder

misschien moeten we ons afvragen of we altijd preventief bezig moeten zijn? 

of dat we enkel moeten inzetten op het moment dat het werkelijk is

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik wil een vlooienplaag voor zijn,wanneer er op een huisdier al vlooien aanwezig zijn dan is het te laat. Heb geen zin in een vlooienplaag in mijn huis.

 

Teken, bij een kortharige hond zoals die van mij daar hoef jij eigenlijk geen speciaal spul voor,die pluk je zo van de huid maar ik vind die zo smerig daarom advantix tegen vlooien en teken,daar reageert hij al 9 jaar goed op.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" direct stoppen is zwaar gif en ga naar lnternet type  bravecto en je  bent  wakker nu nog je hond redden start zo snel mogelijk met een detox behandeling aanvullend groene klei poeder 1 theelepel door zijn voer lees je alles over op Google.nl geluk  "

 Hartelijk dank! Ik ga gelijk kijken 

Ik ben nl al een paar dagen met geen stok wakker te krijgen.

[email protected] (Gast)

Waarom mag ik mijn hondje niet vergiftigen. Ik heb dan in ieder geval geen vlooien!!

 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Wij wonen in het bos en het is hier echt vergeven van de teken. Met name op onze Ierse Setter vond ik meerdere teken per week. Sinds anderhalf jaar krijgen onze honden Bravecto. Eigenlijk sinds een hardnekkige vlooienplaag die ik niet uitgeroeid kreeg met alleen pipetjes, banden, sprays, wassen, shampoos e.d. Van de vlooienplaag was ik met een dag verlost en van teken hebben we nooit meer last. Wat een verademing! Ik kan het iedereen aanbevelen. "

Dat jij(nu nog) zo tevreden bent over die gifpil moet je zelf weten maar om dit gif iedereen aan te bevelen is echt niet oké.

Dit is het verhaal van Laura Breath.Inmiddels is haar pup overleden.

Ik zou even mijn verhaal willen mee delen met jullie, niet alleen om het te kunnen vertellen, maar ook om te voorkomen dat iemand van jullie zoiets zou mee maken.

Het gaat namelijk over mijn liefste groenendaler pupie, Qrispy. Ze is elf weken oud en een super tof hondje, liefdevol en vol energie. Ik woon in een bos en teken zijn er nu redelijk wat aanwezig. Dus op raad van mijn veearts besloot ik Bravecto te geven om haar van die vuile beesten te behelpen.

Dit was zaterdag avond. Tot dan was ze fit in form en speelde nog actief met me mee. Zondag middag, borstel ik haar voor we gaan wandelen, ze was net mooi om te vertrekken, maar kreeg ineens zware bevingen en krampen. Ik panikeerde even, maar plaatste ze in een donker hoekje, ik dacht namelijk dat ze een epilepsie aanval deed, maar nadat ik door had dat het niet over ging na tien minuten, belde ik meteen mijn veearts op die er heel snel bij kwam.

Zijn besluit; een vergiftiging, maar aan wat wist hij niet zo meteen, maar de link met bravecto werd dus wel heel snel gemaakt aangezien ze niets anders heeft kunnen inslikken sinds de innamen van deze. Ze werd even gekalmeerd met een spuitje en de nodige medicatie werd toegediend. Ik heb daarna nog gedurende zes uur ieder uur vocht ingespoten onder haar vacht om de toxine te verdunnen. Maar ze beterde niet, ze kwijlde niet meer maar ik zag dat ze leed, en ik voelde mij er zo machteloos bij. Ik bracht ze dan terug meteen naar de veearts, 22u 's avonds. Heel haar lichaam is verstijfd, en ze had neurologische krampen. Het enigste, was dat ze mijn stem nog herkende en er even op reageerde. Meer kon ze niet doen.

Ze ligt op dit uur nog op intensiefe zorgen bij de dierenarts, en haar leven is op het spel.

We hebben het firma dat Bravecto uitgeeft gecontacteerd, ze weigeren enige betrekking tot het product, ze weten een paar bijwerkingen maar dit geval hebben ze nooit gehoord,... maar willen wel het onderzoek financieren,... Wat volgens mij dus duidelijk op wijst dat ze weten dat hun product niet 100 percent in orde is en zo'n gevallen kunnen opkomen.

Na nader onderzoek op het internet heb ik meerdere getuigenissen gevonden die er op wijzen dat Bravecto degelijk gevaarlijk kan zijn voor onze lieve huisdieren.

Hierbij even een oproep tot jullie, die ook ervaringen hebben gehad met Bravecto, dit kan niet, dat zij omwillen van geld onze huisdieren kwetsen of erger vermoorden.

Ik zal alle ervaringen inzamelen en in een dosier zetten, en het hun voor de neus zetten, dat ze beseffen dat ze hun product moeten hertesten en aanpassen, of uit het verkoop halen.

Ik hoop dat mijn Qrispy dit overwint !

 

https://www.facebook.com/groups/isbravectoveilig/?pnref=story

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Beste allemaal
Ik heb in het verleden nooit iets moeten geven tegen vlooien ,tekenggewoon controle tijdens en na een wandeling
idd zie je er ooit een over het hoofd
Nu met 2 hond en 1 kat ( en veel ervaring ivm gehad te hebben trimsalon.)
lukt het niet om ze vlo vrij te krijgen
ik ben ook voor de natuurlijke midden, maar op dit moment wil ook ik naar iets zwaardrs grijpen. 
mijn dieren 6 maanden vol proppen met rotzooi om die kleine. .. beestjes allemaal dood te krijgen en me dieren dan jeuk, krab en lik vrij te krijgen
zodat ze toch meer rust in hun lijf krijgen is het misschien waard
vlo vrij en de periode van de uitkomende eitjes gepasseerd
terug naar waar we zaten
op niks
 
ik gaf me honden en kat altijd vlees voeding, door omstandigheden gaat dat niet meer, waar ik erg van baal
ik vraag me regelmatig af of me dieren geen last hadden van vlooien ivm met de voeding die ze kregen
 
alles heeft zijn voor en na delen
geen middel dat welk dier dood kan maken is gezond natuurlijk of zwaarder
misschien moeten we ons afvragen of we altijd preventief bezig moeten zijn? 
of dat we enkel moeten inzetten op het moment dat het werkelijk is "

 Wat ik doe, een keer vlooien gehad, behandel mijn katten met advantage, mijn hond krijgt de teken periode prac-tic, helpt ook tegen vlooien en ik spuit mijn hele huis in. Eerst boven, dan doe ik ze allemaal beneden. Dan later 's nachts beneden, dan alles naar boven. Dit herhaal ik om de maand, controleer de dieren dagelijks.

Na 3 maanden, laat ik er een maand tussen zitten, tussen mijn huis spuiten en dan met 6 maanden weer.

 

Zo hoef ik mijn katten maar één keer te behandelen, Luca behandel ik wel in de tekenperiode, ze heeft regelmatig teken.

 

Tot nu geen teken, dus ik kijk dat even aan.

 

Ik doe het niet prefentief, waar wel rigoreus als er vlooien zijn.

Wel op een manier, dat ik mijn dieren zo min mogelijk belast. Wel de omgeving.

honden page profiel SandraSandra

Ik heb uiteraard niet alle berichten gelezen maar helaas is mijn mooie lieve Thijsje overleden door het middel bravecto. Ik heb dit gemeld bij de fabrikant hopende dat ervaar mee gedaan word.  Helaas kwam ik er pas achter wat voor gif het is nadat mijn hondje gecremeerd was ander had ik een autopsie laten uitvoeren.  Ik kijk nooit tv dus wist niks van het middel totdat ik in de lade van mijn keukenkastje de volgende pil vond die hij eigenlijk 12 april moest innemen.  Ik ben me er toen in gaan verdiepen en vond de fb pagigna is bravecto veilig. Ik schrok van al die verhalen en het was of ik mijn eigen verhaal las. Ik hoop dat niemand dit gif meer aan zijn hondje geeft.  Ik was tot nu toe altijd vol vertrouwen dat een dierenarts alles deed voor je hondje en mij zou melden wat voor hype er rond dit middel was dan had ik het nooit gegeven. Ik zal er alles aan doen om dit middel bij hondenliefhebbers bekend te maken als puur gif.  Aub geef het je hond niet.

ik moet mijn lieve trouwe schat voorgoed missen????

Vanessa (Gast)

Ik heb een Franse Bull en geef hem al 2 zomers op rij Bravecto.
Geen last meer van teken gehad!

Sophie (Gast)

Ik geef Braveco...wel duur middel bij de apotheek.

In de winter geef ik het niet.

Geen bijwerkingen opgemerkt.

Sophie (Gast)

Ik geef Braveco...wel duur middel bij de apotheek.

In de winter geef ik het niet.

Geen bijwerkingen opgemerkt.

Sophie (Gast)

Ik geef Braveco...wel duur middel bij de apotheek.

In de winter geef ik het niet.

Geen bijwerkingen opgemerkt.

Irene (Gast)

Wij hebben afgelopen vrijdagmiddag voor de 2e keer Bravecto gegeven aan onze hond. De eerste keer (begin januari) heeft hij nergens last van gehad. Sinds afgelopen zaterdag braakte hij, heeft hij diarree en wou hij een aantal dagen niet eten en was lusteloos. Hij eet nu weer mondjesmaat, maar de diarree wil nog niet weg  Via de dierenarts een ondersteuning gekregen voor de darmflora en hopelijk gaat het daarmee weer beter. We hebben de Bravecto keurig met de brokjes gegeven zoals voorgeschreven. Er waren geen bijzondere omstandigheden.

De huisarts (die het volste vertrouwen in Bravecto heeft) heeft aangegeven dat we de Bravecto niet meer mogen geven. Wij zijn erg geschrokken van de effecten op onze hond en hopen dat er geen verdere complicaties van komen.

Voor ons geen Bravecto meer. Nu kijken naar een ander middel.

 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Wij hebben afgelopen vrijdagmiddag voor de 2e keer Bravecto gegeven aan onze hond. De eerste keer (begin januari) heeft hij nergens last van gehad. Sinds afgelopen zaterdag braakte hij, heeft hij diarree en wou hij een aantal dagen niet eten en was lusteloos. Hij eet nu weer mondjesmaat, maar de diarree wil nog niet weg  Via de dierenarts een ondersteuning gekregen voor de darmflora en hopelijk gaat het daarmee weer beter. We hebben de Bravecto keurig met de brokjes gegeven zoals voorgeschreven. Er waren geen bijzondere omstandigheden.
De huisarts (die het volste vertrouwen in Bravecto heeft) heeft aangegeven dat we de Bravecto niet meer mogen geven. Wij zijn erg geschrokken van de effecten op onze hond en hopen dat er geen verdere complicaties van komen.
Voor ons geen Bravecto meer. Nu kijken naar een ander middel.
  "

Vraag via deze fb site hoe jij je hond moet ontgiften.Zij hebben er verstand van.

https://www.facebook.com/groups/isbravectoveilig/?multi_permalinks=1449929251744433&notif_t=group_highlights&notif_id=1492567942028412 

Anoniem (Gast)

Ik heb ergens gelezen dat je met msd contact kunt opnemen om je hondje te latenontgiften in kliniek in utrecht.  Veel sterkte met je hondje.  

Anoniem (Gast)

En zou niet te lang wachten als ik het allemaal eerder Had geweten dan Had ik mijn hondje nog kunnen redden Is ook allemaal met de tweede pil begonnen.

honden page profiel wolfyywolfyy

honden foto van wolfyy

" Vraag via deze fb site hoe jij je hond moet ontgiften.Zij hebben er verstand van.
https://www.facebook.com/groups/isbravectoveilig/?multi_permalinks=1449929251744433&notif_t=group_highlights&notif_id=1492567942028412  "

 

Sorry maar een hond kan je niet laten "ontgiften" ... mensen overigens ook niet.
Eenmaal opgenomen kan je niks anders doen dan wachten tot het weer uitgescheiden wordt. In het geval van Bravecto dus 3 maanden. Vergiftings symptomen treden vrijwel altijd binnen 24 uur op. Zo niet, dan is er weinig aan de hand.

Je doet je hond meer kwaad dan goed met allerlij holistische behandelingen. Daarnaast is het pure geldklopperij. Niet aan beginnen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  
Sorry maar een hond kan je niet laten "ontgiften" ... mensen overigens ook niet.Eenmaal opgenomen kan je niks anders doen dan wachten tot het weer uitgescheiden wordt. In het geval van Bravecto dus 3 maanden. Vergiftings symptomen treden vrijwel altijd binnen 24 uur op. Zo niet, dan is er weinig aan de hand.Je doet je hond meer kwaad dan goed met allerlij holistische behandelingen. Daarnaast is het pure geldklopperij. Niet aan beginnen. "

 Mee eens.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
Sorry maar een hond kan je niet laten "ontgiften" ... mensen overigens ook niet.Eenmaal opgenomen kan je niks anders doen dan wachten tot het weer uitgescheiden wordt. In het geval van Bravecto dus 3 maanden. Vergiftings symptomen treden vrijwel altijd binnen 24 uur op. Zo niet, dan is er weinig aan de hand.Je doet je hond meer kwaad dan goed met allerlij holistische behandelingen. Daarnaast is het pure geldklopperij. Niet aan beginnen. "

 nou dat is nogal een bewering. Aan kwakzalverij en hokus pokus zou ik ook niet beginnen.

 

Maar holistisch betekend gewoon dat je kiest voor een totale aanpak, dat je kijkt naar het geheel. Uiteraard mbv een arts die daarvoor gestudeerd heeft.  Daar zijn al heel wat honden waaronder mijn eigen hond mee geholpen.

 

Hopelijk doet iedereen gewoon zelf ook goed onderzoek voordat hij zijn dier iets wel of niet geeft en wat de mogelijkheden zijn en maakt dan zijn eigen afweging.

 

 

 

honden page profiel Roxanne & BalouRoxanne & Balou

honden foto van Roxanne & Balou

Wij hebben Balou ook een keer bravecto gegeven. Gelukkig heeft hij er geen last van gehad, maar kort daarna kwam het bij kassa met al die nare verhalen... Wij gaan het nooit meer geven en zullen het ook iedereen afraden, niet omdat wij zelf een verhaal hebben, maar door alle verhalen die anderen verteld hebben!! Ik blijf het wel heel raar vinden dat wij dit middel van de dierenarts hebben gekregen.. die zou toch ook af moeten weten van al die nare verhalen?? 

Ik ben er alleen nog niet over uit wat wij hem de volgende keer gaan geven...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 48 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 4849 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^