Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Miran (Gast)

" Hallo,
 
Mijn hond, een Duitse herder, is alleen gebaat met Bravecto. Frontline heeft geen enkele uitwerking, Vorige maand op maandag 13/4 druppels Advantix op zijn huid gedaan en de vrijdag had hij al 5 teken zitten. De dierenarts begreep er niets van en heeft de teken verwijderd en hem een inenting gegeven.
Vorig jaar heeft de hond Bravecto gekregen en 3 maanden lang geen last gehad van om het even welk ongedierte.
Ik ga hem volgende maand terug Bravecto geven, voor de ganse zomer is hij dan veilig.
Hij neemt het ook in als een snoepje. En bovendien, omdat hij nogal gevoelig is, hij krijgt jeuk van alles waar een ingrediënt met rund in zit, heeft hij hiervan geen last.
Bravecto is een product dat door de huid van de hond wordt opgenomen, het gaat niet in het bloed...
 
Groetjes "

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Miran (Gast)


Jij schrijft: Bravecto is een product dat door de huid van de hond wordt opgenomen, het gaat niet in het bloed...

Volgens mij haal je nu 2 verschillende producten door elkaar :(

Bravecto is een PIL dus gaat naar binnen en komt in het bloed terecht !!! 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Met mijn da besproken dat allebei de honden diarree achtige ontlasting hadden,dat gebeurde wel eens volgens hem.

Ik heb die tablet bij hun kvv gegeven,volgende keer ga ik gewoon wat brood erbij geven.

 

Groot voordeel is geen haaruitval,wat ze ieder jaar wel hadden van de pipetjes. 

Ik ga de volgende keer toch nog eens bravecto geven.

honden page profiel Esmé & Shadow Esmé & Shadow

honden foto van Esmé & Shadow

Diarree achtige ontlasting krijg je snel als de bravecto op een één of andere manier niet goed met eten word gegeten.

Dat is in ieder geval mijn ervaring ermee, zolang het goed met eten gegeven wordt, gaat het hier goed

honden page profiel astridastrid

Hi, ik had al eerder op het forum geschreven dat één van mijn honden na Bravecto een epileptische aanval had gekregen, er zit insecticiden in dit middel wat een epileptische aanval kan veroorzaken (heb ik gegoogeld). Ik geef het echt nooit meer, hij had ook gewoon nog vlooien....

Hij heeft drie keer een aanval gehad na het innemen van Bravecto, de eerst keer na 10 dagen (aanval duurde 6 minuten), tweede keer weer een maand later (ook minuut of 6), toen een maand later een aanval van 3 minuten en nu het middel is uitgewerkt, de drie maanden zijn voorbij niet meer en laten we hopen dat het zo blijft.

Ik vind het allemaal erg toevallig en zal dit nooit meer gebruiken en mensen zeer afraden om het aan hun hond te geven.

 

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

er is een facebookpagina does bravecto kills dogs.. heel veel honden overleden wereldwijd , epilepsie enz. te triest voor woorden als je alle bijwerkingen leest en logisch je doet een pil met gif in je hond wat drie maanden werkt! zwangere vrouwen mogen pil niet! aanraken dat weet je genoeg volgens mij. Ook krijgen honden gewoon de ziekte van lyme aangezien de teken gewoon bijten ook vlooien bijten gewoon gaan daarna wel dood .

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Maartje, wat jij meldt is heel erg, maar het feit dat ook dierenartsen het adviseren, maakt dat de baasjes denken dat het geen kwaad kan. Ik meld dit al jaren op hondenpage en toch schijnt voor veel baasjes het alleen te tellen, dat het werkt en dat ze ogenschijnlijk niets aan de hond zien. Natuurlijk sterven de vlooien en teken! Hoeveel honden sterven er niet aan nierfalen of levernecrose? Het is logisch, dat het de lever en de nieren beschadigt en ernstige neurologische klachten kan veroorzaken. Ik spreek geregeld baasjes die, nadat ze me vertellen dat hun hond doodziek is geweest, melden dat de hond niets raars heeft gegeten en dat er niets anders is gebeurd, terwijl hij pas een pipetje heeft gehad met landbouwvergift/insecticides! Voor Romeo geen entingen, maar titerbepalingen, geen ontwormingen en geen pipetjes. Ik kan er nog niet aan denken.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb vroeger jarenlang een soortgelijke pil gegeven aan mijn Yoshike, nooit iets van problemen en kerngezond tot bijna 16jr. Hetzelfde met Tibootje, die stierf door die rothernia, maar voor de rest kerngezond.

 

Voordien zaten ze onder de teken, want dat is bij ons heel erg en de natuurlijke middeltjes hielpen nul komma nul, van teken worden ze ziek. En mijn honden hebben nooit vlooien. Ik denk dat je bij alles en nog wat heel negatieve verhalen gaat vinden.

 

En ontworming krijgt en kregen mijn honden trouwens ook. Neen, hem laten zeker !!!!!!! Toen ik Tibootje uit het asiel haalde was hij dood en doodziek, kon amper 10min wandelen, neusje licht evenals de rand rondom zijn oogjes. Bleken hij heel erg geïnfecteerd door wormen die hem zo ziek maakten. Sorry, maar ik gaf hem dus wel tabletjes en hij knapte zienderogen op. Maak me een beetje kwaad dat alles gelijk wordt veralgemeend, als je je hond ontwormd of zorgt (na eerst allerlei te hebben geprobeerd) dat ze niet vergeven worden van de teken of vlooien, lijkt het wel alsof je de rotste baas op aarde bent.  Denk dat mijn dieren jullie zouden tegenspreken.

 

Dit las ik ook en daar ben ik het mee eens. Ook las ik de verhalen na, er zijn er velen die hun twijfels hebben bij de juistheid en of de dood van bepaalde honden niet verkeerdelijk wordt toegeschreven aan Bravecto. Ik denk dat het zoals bij mensen is, ben je gevoelig voor een bepaald bestanddeel, reageer je er allergisch op, dan kan het verkeerd lopen.

 

I'm no expert, but I do know that all the dogs in one centre abroad (Greece) were treated with Bravecto recently. No reactions reported in a population in excess of 100 dogs & the centre have reported that it is the first time they have been free of all fleas & ticks. Tick infestation had previously killed one dog sad.gif

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Waarom zou een baasje een hond middelen geven met insecticides, dus landbouwvergift? En dan melden, dat het niet aangetoond is, dat het slecht is? In deze industrie, waarin ook de wereldwijd grote Bayer een dikke vinger in de pap heeft, spelen andere zaken mee. Het kan nooit gezond zijn, dat bv een pil die ingenomen wordt, op de huid beestjes doodt! En dat geldt ook voor ontwormingen, entingen en andere medicatie. Romeo wordt niet ontwormd, omdat hij nooit wormen heeft. Hij eet rauw en heeft nooit vlooien, al heb ik wel CDvet in huis, mocht het nodig zijn, maar dat is nooit! Vorig jaar had Romeo op zijn kop 2 teken, die heb ik weggehaald, een paar dagen goed ontsmet met verdunde Betadine en er was niets aan de hand. 

 

 

 

Rachel (Gast)

GEEF ALSJEBLIEFT JE HOND GEEN BRAVECTO

afgelopen maandag mijn hond bravecto gegeven, ik had het van de dierenarts gehad en zocht er niets achter. 
Niet veel later ging mijn hond kotsen, heel veel kotsen. Hij stopte gewoon niet meer. Even later kwam er ook nog diarree bij. We zijn snel naar de dierenarts gegaan aangezien mijn tuin alleen maar bedekt was met kots, bij aankomst scheet hij even de hele kliniek onder. Hij kreeg een spuit en medicijnen. Heel leuk even 160 euro kwijt aangezien het pasen was. 

Nu twee en een halve dag later, is hij nog steeds heel ziek. Hij heeft vanmorgen een heel klein beetje gegeten, vanmiddag was zn poep half hard. En nu  is het avond en wilt hij weer niet eten, weer diarree. 

M'n eigen dierenarts ingelicht en ze geven het al een jaar aan honden en nog nooit problemen gehad. Wat een onzin. Insecticide is puur vergif. Ik voel mij zo schuldig dat ik dit aan mijn hond heb gegeven en ik vind het zo erg dat dit vervloekte spul verkocht word.
Natuurlijk reageert de ene hond er wel goed op. Maar wie zegt dat de honden die er goed op reageren niet van binnen kapot gemaakt worden?

Ik heb vervolgens veel over dit middel opgezocht en vooral de verhalen van andere.

Dit wil ik even met jullie delen:
Veel voorkomende klachten:
* Epilepsie aanvallen na toedienen van bravecto
* Neurologische aandoeningen na het toedienen van de tablet
* Diarree, misselijkheid en braken
* niet meer willen eten en drinken
* huiduitslag en huidproblemen
* vreemde geboorteafwijkingen bij pup waarvan de teef is behandeld met bravecto
* Kwijlen
* veel honden zijn gestorven na het toedienen van bravecto, pups, volwassen en oude honden.

Om een lang verhaal kort te maken, ik maak mij super zorgen, het is rot spul, en geef het je hond alsjeblieft niet. 


honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Heel erg, Rachel. Ik waarschuw al jaren voor deze middelen, niet alleen voor Bravecto! De dierenartsen varen er wel bij! Misschien zou je kunnen overwegen een detox/ontgifting te geven. Die maakt het lichaam schoon, dus ook de lever en de nieren. Ik wens je hond spoedige beterschap toe. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Rachel bedankt dat je dit hier wilde delen.

Ik was inmiddels al overtuigd om het niet meer te geven.

Ik was geneigd om het nog eens te proberen maar ze hebben hier ook 3 dagen een soort van groenige slijmerige diarree gehad. De da zei dat het meer voortkwam.

 

Jouw verhaal bevestigt dat ik een goede keuze heb gemaakt.

 

Teckel freak (Gast)

drama nooit meer na gebruik hond vol met kale plekken wat iedere keer weer terug komt . Z'on spijt dat ik het heb gebruikt had nooit problemen met pipetjes maar dit product nooit meer . 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Ik heb mijn honden vrijdag 1 april bravecto gegeven. Niets aan de hand! Zelf mijn epi (pancreas) hond heeft er geen enkel probleem mee gehad! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik wil wel even melden dat de definitie van insecticide is:

"alle stoffen of mengsels daarvan die bedoeld zijn voor het voorkomen of beperken van de vestiging, voortplanting, ontwikkeling, groei of het vernietigen dan wel afweren van ieder lid van de klasse insecten of aanverwante klassen uit het fylum Arthropoda die als schadelijk worden gezien."

Kort gezegd : middel om insecten te doden, Insectendodend middel.

De natuurlijke middeltjes om insecten te bestrijden zijn dus in theorie ook insecticide. 

Helene lindemans (Gast)

Ik zie dat dit al een oud topic is maar vandaag weer heel actueel op fb.Er zijn de laatste tijd nogal wat honden door overleden, na gebruik van Bravecto.Vooral leverfalen werd na overlijden geconstateerd.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Bravecto werkt ook vier maanden lang geloof ik, dus tot bijna een half jaar later kunnen er nog problemen aandienen.

Een heel andere vraag - wat kun je nog wél gebruiken? Natuurlijke middeltjes werken niet (goed genoeg), en er zitten nu zóveel teken dat je wel iets moet, buiten dat je niet wil dat je hond iets engs krijgt, liggen hier ook gewoon drie teken op de grond wanneer ze zich na een boswandeling uitschudden. Ik vrees wat dat betreft niet alleen voor hun gezondheid, maar ook die van mezelf.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Ik wil wel even melden dat de definitie van insecticide is:

"alle stoffen of mengsels daarvan die bedoeld zijn voor het voorkomen of beperken van de vestiging, voortplanting, ontwikkeling, groei of het vernietigen dan wel afweren van ieder lid van de klasse insecten of aanverwante klassen uit het fylum Arthropoda die als schadelijk worden gezien."

Kort gezegd : middel om insecten te doden, Insectendodend middel.

De natuurlijke middeltjes om insecten te bestrijden zijn dus in theorie ook insecticide.  "

 


Natuurmiddelen doden meestal niet. Het is dan eerder de bedoeling dat door de geur de insecten weg blijven. Wat hier trouwens weinig succesvol bleek...

henny en joop (Gast)

We hebben twee springerspaniels en wonen bij het bos en lopen daar ook erg veel met de honden.

het afgelopen jaren veel uitgeprobeerd en bravecto

was vorig jaar de oplossing voor onze twee honden.

prima bevallen. geen vlooien en teken meer.

we doen het dit jaar weer. prima spul.

 

Anoniem (Gast)

Sinds vorig jaar geef ik mijn hond (Oudduitse herder) Bravecto. Met de druppels in de nek had ze regelmatig teken. Vorig jaar geen teek gezien. Ook geen vlo (maar die had ze mer de druppels ook niet). Werkt 3 maanden. Niet goedkoop...

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat de honden geen teken en vlooien krijgen is logisch. Landbouwvergift maakt de beestjes dood. Toch valt het me steeds meer op, dat de werkzaamheid voorop staat en niet de gezondheid! Waarschuwingen voor neurologische problemen, epileptische aanvallen en erger, maken schijnbaar geen indruk!

 

Anoniem (Gast)

Super goed. En inderdaad die van mij eet het ook zo. Werkt in ieder geval wel heel goed. Teken die zich vastzetten verschrompelen  tot kleine beestjes en vallen eraf dood.

Anoniem (Gast)

Natuurlijk als een middel zo goed werkt is de vraag al snel wat voor vergif stop ik in mn hond. Ik geef hem 1 pil per jaar. En eigenljjk komen we zo de ergste teken tijd Door. Maar vergif is het...Hoe goed het ook helpt.

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Maar wat is dan een goed alternatief? Helpen schapenvet bonbons? Of is dat geldklopperij? 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

CDvet.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

tja overal hoor je horrorverhalen over net zo met pippetjes! Mensen zoeken vaak ook een oorzaak voor als er iets medisch met hun hond gebeurd en dan kunnen ze ook foute conclusies trekken! Dit spul is streng getest, dierenartsen verkopen echt geen giftige troep! Ik heb het vorig jaar gebruikt en gisteren weer, navraag gedaan bij de dierenarts, de assistenten hebben er nog nooit klachten over gehad en ze hebben de dierenarts er ook bijgeroepen en die bevestigd ook dat het broodjes verhaal is. Het nare van de media, dat verhalen zeer snel rond gaan en ook worden verdraaid. 

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

dubbel

honden page profiel astridastrid

Beste Inge,

Dit is geen broodje-aap-verhaal, dit is realiteit, mijn eigen hond heeft drie epileptische aanvallen gehad door dit middel. En dierenartsen krijgen ook betaald om dit middel te promoten. Zo zit de medische wereld nu eenmaal in elkaar. Maar mijn dierenarts haalt het nu uit de schappen gelukkig.

Anoniem (Gast)

Dat vind ik heel erg voor je, maar er zijn altijd honden die ergens slecht op regeren. Had net zo goed met een pippetje kunnen zijn. Tuurlijk gaat het weleens fout maar dat is bijzonder klein percentage. Je hoord alleen alle verhalen op de media die fout gaan. Bij mensenmedicijnen net zo gaat ook weleens fout ook al is het super goed getest, maar bij 99,9% gaat het goed. Dus kun je niet zeggen dat heel het middel slecht is

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 12 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^