Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier ook bravecto gegeven aan alle vier de honden, ging erin gelijk een snoepje. Geen problemen mee gehad en werkt prima!

Ik hoor wel vaker dat honden er ziek van zijn. Heb ik weer eens geluk gehad, blijkbaar!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Hier ook bravecto gegeven aan alle vier de honden, ging erin gelijk een snoepje. Geen problemen mee gehad en werkt prima!
Ik hoor wel vaker dat honden er ziek van zijn. Heb ik weer eens geluk gehad, blijkbaar! "

 Jij en 99,9% van de bevolking hebben 'geluk', dan  er zullen altijd honden zijn die verkeerd reageren op een product. Ik ben nog steeds heel blij met bravecto. In verband met MDR1 is er weinig anders dat ik kan geven tegen teken. Dat natuurlijke spul werkt hier voor geen meter, dan kan ik net zo goed pindakaas op mijn hond smeren - heeft grofweg hetzelfde effect  

francis (Gast)

ik heb mijn hond bravecto gegeven en zins dien heeft hij uitvallen.zakt door zijn voorpoten en is een paar sec,echt maar heel even,buiten bewustzijn,is er iemand die hier eerder wat over gehoord heeft

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ja, Francis. Helaas. In Bravecto zitten insecticides, dus puur vergift. Net zoals in Advantix ed. Dierenartsen adviseren dit spul en geven weer injecties die het nog erger maken. De nieren en de lever kunnen hierdoor beschadigen. Misschien zijn een puur natuurlijke detox en cranberries aan te raden. Veel sterkte.

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Misschien is een tripje naar de DA aan te raden  als je hond een slechte reactie heeft op een middel (welk middel dan ook), dan lijkt me het wel een verstandig plan om in ieder geval een telefoontje uit te gooien.. Aan de ene kant claimen dat bravecto zoiets is als gootsteenontstopper drinken, en dan suggereren dat het misschien op te lossen is met fruit volg ik niet helemaal. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Hannah, je hebt gelijk in deze., maar ik claim niets. Daar ik geregeld heb gereageerd op dit item, heb ik nagelaten dit nu te vermelden in deze reactie. Natuurlijk is het nu het beste naar de dierenarts te gaan. Een detox is een ontgifting en cranberries maken de nieren, blaas en urinewegen schoon.

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Hier ook een hondje met langer haar en geef ook Bravecto.

Ik ben er erg tevreden over we lopen elke dag door de bossen en veel met andere dieren. Met pipetje had hij teken nu geen teek en vlo meer gezien. Echter eet meneer het niet als een snoepje en doe ik het door het eten werkt prima. Nooit geen bijwerkingen of iets gehad. En geen haarverlies 

En vergif blijft vergif pipetje of pilletjes. Maar ik wil echt geen vlooien plaag dus geef het wel. 

zeer tevreden over Bravecto (Gast)

Een van onze honden blijkt een vlooien allergie te hebben. Voor de zomervakantie hebben wij 1 keer Bravecto gegeven en toen had zij maandenlang geen last meer van jeuk en voorturend likken aan haar kont en aan een poot.
Daarna heb ik weer een pipetje gegeven maar dit hielp niet tegen de allergie. Vandaag toch maar weer Bravecto bij de dierenarts gehaald.

De laatse keer hadden wij echt 3 maanden geen last van vlooien maar ook niet van teken. Het is een prijzig middel maar ik stap nu definitief over op Bravecto omdat onze honden het er heel goed op doen.

Het zijn trouwens Tibetaanse Terriers.

 

Matty & Sydney en Suzy (Gast)

Onze australian shepherds zijn overgevoelig voor frontline,daarom overgestapt op Bravecto 9 maanden geleden,nu pas weer herhaald,zeer tevreden,tot nu toe.Wij wonen in de tropen (Curacao),waar heel veel teken zijn,met Bravecto zijn er maandenlang van verlost. 

astrid davis (Gast)

in Engeland al veel dooie honden lees het volgende bericht maar.

Pet Helpers is incredibly saddened to learn of the recent death of one of our adopted dogs. This post is in loving memory of Duncan who was taken to his heavenly home last Thursday. This is from his family.........
It has been too painful for us to post on his passing. We are still grieving deeply and miss him terribly. He was only 4 years old and died after a visit to the vet. He was put on a new flea chewable that took his life less than 24 hours after taking it. Our other dog who went to the vet at the same time and was prescribed the same flea chewable almost died on Friday from the same medicine. At this time we are not sure he will still make it as there is no antidote for it and our research has shown that several dogs have died within 30 days due to liver and kidney failure after taking this medication. Wish we had known this beforehand! Would have never allowed this to be prescribed, let alone given it to our dogs. Never again will we use a chewable flea & tick med! Please Keep Patti Winter and Todd Michael in your prayers. I fostered Duncan 3 yrs ago and he was such a joy.
Please avoid this drug called Bravecto. I know many vets are pushing it and it just isn't safe and there isn't enough info out there yet.

 
 

Lucky (Gast)

mn baasje heeft t mij voor de eerste keer gegeven en ben helemaal van slag hij gebruikte altijd die pipetjes voor in mn nek maar op aanraden van de dierenarts ook deze pil gehad maar was niet echt lekker maar dat is met al dat soort dingen deze pil koste mn baasje 20 euro wel veel maar ben van mn vlooien en jeuk af en dat is zeer plezand daarnaast krijg ik ook regelmatig knoflook door mn voer heen dat is voor mn vacht en mn gezondheid en nog lekker ook

LadyStar (Gast)

Prima middel.  Mijn Chihuahuas en die van mijn dochter krijgen dit middel ook. Werking is uitstekend en  geen neven verschijnselen geconstateerd.

 

Gea Wiersma met hond Sam (Gast)

wij hebben ook voor het eerst bravecto geprobeerd dat was al na de zomer dus ik weet nig niet of het goed helpt.Mijn vraag is met het pipetje wat ik vroeger gebruikte gingen de vlooien ook in de omgeving van de hond dood is dat nu ook met die pil van jullie of moet ik toch zijn mand en waar de hond ligt met gif de vlooien dood spuiten!!

 

 

 

Anoniem (Gast)

" wij hebben ook voor het eerst bravecto geprobeerd dat was al na de zomer dus ik weet nig niet of het goed helpt.Mijn vraag is met het pipetje wat ik vroeger gebruikte gingen de vlooien ook in de omgeving van de hond dood is dat nu ook met die pil van jullie of moet ik toch zijn mand en waar de hond ligt met gif de vlooien dood spuiten!!
 
 
  "

 

marleen sels (Gast)

Inderdaad een prima middel.  Ga een doos van 4 pillen bestellen

zowel voor mijn Duitse Herders Godzilla + 50 kg en Lotte + 30 kg.

Beiden last van huidproblemen zodat ze constant lagen te likken.

Nu veel minder misschien door de afwezigheid van teken e.a.

In 1e instantie denk je wel 'amai zo'n grote pillen' maar ze waren

vlug binnen.

 

gijs (Gast)

nee ik moet het onder het eten doen klein hondje

werk onzettend goed bij jeuk mijn hond had een levens lange kuur

met druppels  nu heeft ze alleen nog de bravecto

nergens geen last meer van

honden page profiel DanielDzDanielDz

In het buitenland wordt Bravecto ook voorgeschreven tegen demodex.

 

 

honden page profiel astridastrid

Wij hebben een poedel van 2,5 jaar en een labradoodle van bijna 9. Vorige week heb ik beiden een Bravecto pil  gegeven en de grootste had bijna een week last van diarree. 

Maar vanavond heeft poedel Peer een epileptische aanval gekregen (of in ieder geval iets wat er op lijkt). Om half elf riep mijn oudste zoon verschrikt dat er iets met hem was, ik ging kijken en hij zat heel erg met zijn kopje te schudden, hij probeerde te lopen maar viel steeds om, ik dacht aan een hersenbloeding en daarna aan epilepsie. Heb dierenziekenhuis gebeld en hij was toen inmiddels weer rustig. Alles bij elkaar duurde het een minuut of vijf. Wij zijn allemaal erg geschrokken en ik ben meteen gaan googelen en bedenken wat hij gegeten heeft etc.  Ineens bedacht ik me dat ze vorige week dit middel hebben gekregen, ik had er al geen goed gevoel over maar omdat ik een vlo had zien lopen was ik een beetje in paniek en wilde iets wat zo snel mogelijk zou werken. Na een dag zei ik al tegen mijn man dat ik dit toch nooit meer zal geven omdat als je goed nadenkt eigenlijk gewoon gif in je hond stopt. En nu deze aanval bij mijn hond. Vind het erg frappant en lees ook op internet dat er 2 gevallen bekend zijn van honden die overleden zijn na toediening van dit middel. Had ik het maar nooit gegeven. Ik raad het niemand aan en zal het ook niet meer gebruiken.

 

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

gebruik het al heel lang en voor alle honden, vooral de ex zwerfhonden die demodex hebben. Nog nooit geen enkele hond met een probleem van de Bravecto gehad. Pups en volwassen honden krijgen het hier.
Dat verhaal uit Engeland is al lang achterhaald en bleek een totaal ander probleem te zijn namelijk vergif gegeten op eigen terrein.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

In Bravecto, Advantix ed zitten insecticides. Puur vergift dat niet alleen op de huid en vacht werkt, maar ook het lichaam in gaat en naar de lever en nieren. Aan de buitenkant zie je niet wat het in het lichaam doet! 

Marie Broekman (Gast)

Heb hier al anderhalf jaar ervaring mee. Het werkt super goed. onze hond heeft hier geen uitslag of jeuk van. Dit was met andere middelen wel het geval.

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Hoi

 

Ik gebruik het al een jaar en het werkt perfect. Je moet het wel om de drie maanden herhalen. Ze lust het tablet graag dus geen moeite ermee. Het werkt fijner dan pipets. Missy heeft geen vlooien en teken nooit meer terwijl ze elke dag in bos loopt en liefst door struiken.

Het is bijna even duur als je het omrekent wat pipetten kost.

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Na lang wikken en wegen toch besloten om bravetco te geven.

De honden gaan binnenkort mee naar de veluwe in een huisje waar honden mogen,dan gaf ik altijd een pipetje,stel dat er in zo'n huisje vlooien zitten en de teken zijn ook nog actief.

 

Mijn da is positief,de meesten hier zijn positief en wat de doorslag geeft,dat ze niet meer haarverlies hebben,dat hebben ze hier wel van een vlooienpipetje. Geen vieze plek meer in hun nek is ook fijn,ze zijn kortharig dat spul liep altijd over de rug uit.

 

Vanavond stop ik zo'n tablet in hun vlees,het opeten zal geen probleem opleveren.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

wat je ook kan doen is nexgard geven, dat is dezelfde werkzame stof als bravecto maar dan (veel) lager gedoseerd, omdat je het maandelijks moet toedienen ipv iedere 3 maanden

ik woon in een gebied met ENORM veel teken en een goed product gebruiken is daarom essentieel.

Franky (Gast)

Ik zie en lees dat na juli 2014 niet meer gereageerd is. ik heb 2 labradors en zij hebben nu dec 2015 en januari 2016 vlooien!!!. Twee weken terug hebben ze het middel bravecto (tabletten) gekregen van de dierenarts. Kosten € 114,0 geen probleem als ik nu van mijn vlooien af was. Maar...ze zijn er nog. wel lijkt het dat het minder is geworden. Maar afgelopen week heeft het ook gevroren??? ik weet niet of dat effect heeft. Maar ik heb twijfels bij het middel.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Franky,

 

Aangezien 95% van de vlooien zich bevindt in de omgeving/huis, is alleen je hond behandelen niet voldoende. De 95% in huis hebben geen "last" van vorst en blijft zich in je huis vermeerderen als je dit niet grondig aanpakt.

 

http://www.groepspraktijkdierenartsenapeldoorn.nl/informatie/33/een-vlooienplaag!!!-wat-moet-ik-doen???

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Maar ik heb twijfels bij het middel. "

 

bravecto werkt prima, probleem is dat je hele huis vol ligt met vlooienpoppen, die uitkomen en weer op je hond springen

ze zullen vervolgens dood gaan door de werkzame stof uit bravecto maar jij ziet dus nog wel "levende" vlooien op je hond

 

inderdaad even je huis behandelen

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hier hebben allebei vieze slijmerige,dunne ontlasting al 2 dagen....hebben ze anders nooit. Ik zal zien hoe het de volgende dagen gaat. Ik moet het op zijn minst over 3 maanden nog 1 keer uitproberen om te kijken of het wel van die bravecto komt.

honden page profiel Esmé & Shadow Esmé & Shadow

honden foto van Esmé & Shadow

" Hier hebben allebei vieze slijmerige,dunne ontlasting al 2 dagen....hebben ze anders nooit. Ik zal zien hoe het de volgende dagen gaat. Ik moet het op zijn minst over 3 maanden nog 1 keer uitproberen om te kijken of het wel van die bravecto komt. "

 

heb je het wel met eten gegeven?

ik heb het per ongeluk een keer zo gegeven toen, aan de dunne.

Daarna met eten gegeven (volgens voorschrift) en dat gaat goed

Lizzie en Noortje (Gast)

bij poedel Noortje was het ook effe mee spelen en hap..weg.

chihuahua Liesje daarentegen....likken en laten vallen, begraven in nest. Dus maar fijn gedaan en in eten gemengd.

tot hiertoe heeft geen van beiden er last van. Van de pipetjes daarentegen, waren ze beiden een paar dagen later misselijk en haaruitval op de plaats waar het aangebracht werd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 11 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^