Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Vida Lente,
Vervelend wat jij en je border collie hebben moeten meemaken.
Omdat bij de collie-achtigen, ook border collies, je moet uitgaan van een mdr-1 gen defect, zal je rekening moeten houden met alle geneesmiddelen dat de stoffen, die op de volgende website staan onder "risico geneesmiddelen" niet gegeven mogen worden:
http://www.gencouns.nl/mdr1.php
Je dierenarts zou hiervan op de hoogte moeten zijn.
Beterschap!
  "

 Onze dierenarts zegt dat ze speciaal een studie gedaan hebben met bravecto een herders rassen en dat het geen probleem zou geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een studie volgen voor een product met insecticides ? Om te weten wat dit product doet, moet er ook gekeken worden naar de lange termijn. Naar het effect op de lever, nieren ed. Ik denk dat deze studie vanuit de fabrikant gegeven wordt en dat is geen neutrale partij. Welke dierenarts wil insecticides aan een hond geven? 

Anoniem (Gast)

Bravecto is veilig voor mdr1 lijders. Wel geeft onze dierenarts het alleen aan verder gezonde honden. Op het moment dat je hond ziek is van een vlooienalllergie zou ik het gewoon geven, het is een erg effectief middel en natuurlijke middelen doen vaak te weinig op zo'n moment.

Anoniem (Gast)

Machtel ik snap dat je iets tegen deze middelen hebt Maar bij sommige honden werken natuurlijke middelen niet. Op het moment dat je met een hond te maken heb met een vlooienallergie kun je niet veel anders.En heb je je wel eens verdiept in tekenziektes bij honden? Ik snap je keuze om deze middelen niet te geven. Maar ik snap je kruistocht ertegen ook niet zo goed. Zelfs de zo vaak door jou geciteerde Tannetje is een stuk genuanceerder. Juist omdat ze zoveel gevallen van lyme in haar praktijk heeft. Voorkomen is dan echt beter dan genezen. en natuurlijke middelen zijn best effectief, maar niet altijd.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Vida Lente

De dierenarts weet niet zeker of het vlooien zijn maar verkoopt je wel Bravecto voor 30 euro ? Als je hond vlooien heeft vind je ze echt wel hoor. Ik heb in 20 jaar 5 vlooien gehad maar je ziet ze gewoon. Zelfs als je hond dezelfde kleur heeft als de vlooien. De dierenarts had beter op zoek kunnen gaan naar de oorzaak van die ontstekingen en bulten in plaats van in het wilde weg te gokken. 

 

Zolang je niet heel zeker weet dat je hond vlooien heeft zou ik de Bravecto niet geven. De oorzaak van die ontstekingen en bulten moet achterhaald worden. Stel, je geeft de Bravecto en bij de volgende controle zijn de ontstekingen minder. De volgende keer krijg je dan weer Bravecto en de oorzaak wordt niet gevonden. Ik zou de Bravecto inleveren en mijn geld terugvragen.   

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Machtel ik snap dat je iets tegen deze middelen hebt Maar bij sommige honden werken natuurlijke middelen niet. Op het moment dat je met een hond te maken heb met een vlooienallergie kun je niet veel anders.En heb je je wel eens verdiept in tekenziektes bij honden? Ik snap je keuze om deze middelen niet te geven. Maar ik snap je kruistocht ertegen ook niet zo goed. Zelfs de zo vaak door jou geciteerde Tannetje is een stuk genuanceerder. Juist omdat ze zoveel gevallen van lyme in haar praktijk heeft. Voorkomen is dan echt beter dan genezen. en natuurlijke middelen zijn best effectief, maar niet altijd. "

Als je Bravecto gebruikt moeten teken alsnog wel bijten hoor. Het risico op Lyme wordt met dit middel niet verkleind.

 

Mits je hond zeker weten vlooienallergie heeft heb je weinig keus. Dat was een wilde gok van de dierenarts. Zolang er geen vlooien worden gevonden moet de dierenarts op zoek naar de oorzaak i.p.v. te gokken wat het eventueel zou kunnen zijn.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo had vorige week voor het eerst in zijn leven 2 teken. Die zaten er net. Heb ze verwijderd en 3 keer per dag ontsmet, goed gecontroleerd en verder was er niets aan de hand. Ik controleer hem heel goed, elke dag. Hij had de 2 teken op de onderkant van zijn snoet. Romeo is nu 7 en Luca heeft in de 10 jaar van zijn leven nooit een vlooi of teek gehad. We boffen wat dat betreft! 

Frans Tielen (Gast)

Onze Landseer Koei van 70 kilo heeft afgelopen week Bravecto (ca 70 Euro) toegediend gekregen tijdens zijn eten. Na een uur kwam de hele maaginhoud er uit. Bij de dierenarts hebben wij dit aangekaart en de fabrikant meldde dat dit zeer uitzonderlijk was en dat we via de dierenarts een nieuwe set tabletten konden krijgen.

Na een kleine week weer deze tabletten gegeven. Nu bleef de maaginhoud er 3 uur in. Weer de dierenarts gebeld en nu krijgen we ons geld terug. Op zich zeer netjes, maar het feit dat de hond hier nu al twee dagen voor oud vuil onder het bureau ligt stemt ons niet echt vrolijk.De halfwaardetijd van de Bravecto is 14 dagen, maar hopelijk duurt het niet zo lang voor Koei weer een beetje de oude is....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Onze Landseer Koei van 70 kilo heeft afgelopen week Bravecto (ca 70 Euro) toegediend gekregen tijdens zijn eten. Na een uur kwam de hele maaginhoud er uit. Bij de dierenarts hebben wij dit aangekaart en de fabrikant meldde dat dit zeer uitzonderlijk was en dat we via de dierenarts een nieuwe set tabletten konden krijgen.
Na een kleine week weer deze tabletten gegeven. Nu bleef de maaginhoud er 3 uur in. Weer de dierenarts gebeld en nu krijgen we ons geld terug. Op zich zeer netjes, maar het feit dat de hond hier nu al twee dagen voor oud vuil onder het bureau ligt stemt ons niet echt vrolijk.De halfwaardetijd van de Bravecto is 14 dagen, maar hopelijk duurt het niet zo lang voor Koei weer een beetje de oude is.... "

 Dat is minder,dank je voor het delen,hopelijk knapt je hond vlug op.

 

Ik denk dat ik het maar bij advantix hou,ik geef 4x in het jaar ze elk een half pipetje en dit gaat al jaren goed.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Dat is minder,dank je voor het delen,hopelijk knapt je hond vlug op.
 
Ik denk dat ik het maar bij advantix hou,ik geef 4x in het jaar ze elk een half pipetje en dit gaat al jaren goed. "

 

Het gebruik van Advantix is ook niet zonder risico.

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/115405/waarschuwing-voor-advantix-vlooien-en-tekendruppels.php

 

Collies en collie-achtigen met mogelijk het MDR1 gen defect moet men zeker niet behandelen met Advantix.

wendy24 (Gast)

Ondanks dat ik tegen gif ben toch Bravecto gegeven omdat mijn hond (een Samojeed) een megadikke vacht heeft en een vlooienkam onbruikbaar is, ze loopt bijna elke wandeling wel een aantal teken op, voorheen gebruikte ik alleen in de zomermaanden advantix en dit werkte goed en zonder bijwerkingen behalve misschien dat ze toen een minder witte vacht had maar kan niet met zekerheid zeggen dat dat aan advantix lag.

van Bravecto heeft ze tot nog toe geen last van bijwerkingen gehad en ze is stralend wit, ze heeft ook absoluut geen enkele vlo, wat de teken betreft: die loopt ze nog steeds op: degene die ik ontdek na of tijdens de wandeling haal ik uiteraard als vanouds weg maar degene die ik mis hechten zich wel, tegen de tijd dat ik ze ontdek zijn ze dood en makkelijk te verwijderen of vallen uit. (niet volgezogen, ze zijn dus kleiner dan 4mm)...

hoop nog altijd een even goede niet giftige oplossing te vinden die ook de kleur van de vacht niet aantast mar die heb ik helaas nog niet gevonden.

 

wendy24 (Gast)

wat wel zeker een nadeel van advantix ed druppels is dat de vacht op een vreemde manier vettiger word ook mijn vorige honden (westie's) hadden daar last van. verder geen klachten over. ik reken altijd wel exact uit hoeveel de hond qua gewicht aan minimale dosering toegedient zou moeten krijgen en koop indien nodig verschillende gewicht soorten pipetjes of tabletten tot ik precies aan die dosering kom om de hond met zo min mogelijk gif te belasten... de hogere kosten neem ik voor lief.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

IK heb kortharige honden en ik merk altijd dat ze meer haren verliezen als ik zo'n half pipetje heb gebruikt,daarom geef ik zo weinig mogelijk.

Antoinette (Gast)

Ik heb een King Charles hondje een mannetje. hij is 12 jaar en ik durfde hem geen druppels in de nek te geven omdat hij een hartruis heeft en nierproblemen. ik heb op aanraden van de dierenarts Brav ecto tablet gegeven en ik hield mijn hart vast,.....Maar hij heeft er geen bijwerkingen van gehad en geen een teek of vlooi. normaal heeft hij regelmatig een teek in de zomer.

Top middel dus ik kan het iedereen aanraden.

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Hier ook bravecto gegeven zelfs aan mijn epi hond (pancreas ) geen enkel probleem en ook geen enkele teek meer gehad bij beide honden .

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Zo te lezen,is het grootste gedeelte tevreden.

 

Voor de mensen die tevreden zijn hoe zit het met haarverlies?

Gaan ze meer haar verliezen,dat heb ik wel met advantix,die kan ik ook alleen maar buiten geven voor het lopen anders zit dat spul tegen mijn bank enzo....

 

Heb trouwens kleine gaatjes in het leder van mijn bankstel van dat vlooienspul die in contact kwam met het bankstel,over rotzooi gesproken het leer brandde weg.

(toch geef ik het ook)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Zo te lezen,is het grootste gedeelte tevreden.
 
Voor de mensen die tevreden zijn hoe zit het met haarverlies?
Gaan ze meer haar verliezen,dat heb ik wel met advantix,die kan ik ook alleen maar buiten geven voor het lopen anders zit dat spul tegen mijn bank enzo....
 
Heb trouwens kleine gaatjes in het leder van mijn bankstel van dat vlooienspul die in contact kwam met het bankstel,over rotzooi gesproken het leer brandde weg.
(toch geef ik het ook) "

 Ik moet wel zeggen dat de trimster de laatste keer veel en veel langer bezig is geweest met de ondervacht van Gin. Of dat aan de bravecto heeft gelegen, of aan het enorm rare weer durf ik niet te zeggen.. 

hennie (Gast)

 onze hond sinds vorige week.  eet  het ook zo op . geweldige uitvinding  onze hond krabt zich niet meer , wij hebben friese stabij , tablet werkt  3 maanden kost voor onze hond  28,50.

 

Tonny Winkelman (Gast)

Nou ik ben zeker niet positief over Bravecto
Ik heb het 1 x gegeven en onze hond ging heel erg veel drinken, ik weet zeker dat het daar door komt,toen het uit ging werken was het vele drinken ook over,dus nee voor Boris geen Bravecto

Cilia (Gast)

Mijn golden retriever heb ik 1 maand geleden ook Bravecto gegeven.

Na 1 dag hevige diarree gekregen. Duurde 10 dagen. Nu gaat het weer goed. Ik zal dit middel ook niet meer geven.

baasje van chica (Gast)

gisteren bij DA geweest voor controle en de jaarlijkse injecties van Chica.heb ook bravecto mee gekregen ( nou jah gekocht voor een dikke 30,00 euro) heb ze de tablet gisteravond gegeven maar vanmorgen was ze niet echt fit, nu spijt dat ik het gegeven heb .had beter eerst info moeten inwinnen.

een eerder iemand schreef hier dat het niet in de bloedbaan komt bij de hond.....maar teken leven van bloed.  en op een andere site las ik dit volgende

De werkzame stof in Bravecto (fluralaner) wordt opgenomen door de hond en verspreidt zich via het bloed, zo komt het letterlijk van neus tot staart!

na het lezen van alle reakties op dit forum ....., ik blijf bij mijn oude pipetjes tegen vlooien teken, maar niet meer deze giftabletten.

honden page profiel DanielDzDanielDz

En hoe werken die oude pipetjes dan denk je?

honden page profiel kareelcokareelco

Onze tekenmagneet Loppis van 16 weken (duitse dog) heeft het gehad vd dierenarts en vrat het met smaak op. Helpt uitstekend!

Geen teek meer gezien. Moest er eerst 2-3 met veel "worstelen"per dag verwijderen. 

Geen klachten van gehad

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat mij al een hele tijd opvalt, is dat vaak alleen gesproken wordt dat Bravecto zijn werk goed doet en dat toch te vaak voorbij wordt gegaan aan het feit dat er landbouwvergift in zit, insecticides. Fluralaner, een bestanddeel van Bravecto, brengt schade toe aan de lever en de nieren. Natuurlijk helpt vergift tegen beestjes! 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Zo te lezen,is het grootste gedeelte tevreden.
 
Voor de mensen die tevreden zijn hoe zit het met haarverlies?
Gaan ze meer haar verliezen,dat heb ik wel met advantix,die kan ik ook alleen maar buiten geven voor het lopen anders zit dat spul tegen mijn bank enzo....
 
Heb trouwens kleine gaatjes in het leder van mijn bankstel van dat vlooienspul die in contact kwam met het bankstel,over rotzooi gesproken het leer brandde weg.
(toch geef ik het ook) "

 hier verliezen ze er absoluut geen haar van

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  hier verliezen ze er absoluut geen haar van "

 Fijn,van gewoon vlooienspul verliest Tosca altijd zoveel haren.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik vind het verontrustend dat dierenartsen een pil adviseren met insecticides , die de lever en de nieren aantast en via de bloedbaan beestjes moet doden op de vacht en de huid! 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

jaaaaa, dat heb je ondertussen al wel duidelijk gemaakt hoor.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

machtel, het is wel duidelijk dat het niet supergezond is. En dat je logisch moet nadenken voor je dit spul aan je hond geeft. Maar gisteren bij onze golden zeker 20 wandelende teken verwijderd en dan zal ik er best een aantal gemist hebben. Dat heb je bij een langharige hond. En teken brengen ziektes over, ook niet best. Soms is het kiezen tussen 2 kwaden.. 

Mijn honden krijgen in het voorjaar bravecto. Daarna niet om de 3 maanden, maar eerst eens kijken wanneer het uitgewerkt is. Onze rotti heeft zelden een teek (kortere haren) en krijgt geen Bravecto meer. Onze golden wel, zodra ik merk dat de vorige pil niet meer werkt. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" machtel, het is wel duidelijk dat het niet supergezond is. En dat je logisch moet nadenken voor je dit spul aan je hond geeft. Maar gisteren bij onze golden zeker 20 wandelende teken verwijderd en dan zal ik er best een aantal gemist hebben. Dat heb je bij een langharige hond. En teken brengen ziektes over, ook niet best. Soms is het kiezen tussen 2 kwaden.. 
Mijn honden krijgen in het voorjaar bravecto. Daarna niet om de 3 maanden, maar eerst eens kijken wanneer het uitgewerkt is. Onze rotti heeft zelden een teek (kortere haren) en krijgt geen Bravecto meer. Onze golden wel, zodra ik merk dat de vorige pil niet meer werkt.  "

 Hey, dat vind ik grappig - hier is het precies andersom; de kortharige heeft vaak teken, terwijl de langharige er vrijwel nooit een heeft  

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 9 van 61 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^