Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Vrienden van ons hebben hun hond van 5 jaar oud 4 weken geleden een Bravecto pil gegeven.Een week later kreeg hun hond 3 epileptische aanvallen op één nacht.Hun DA heeft haar een injectie moeten gegeven.Daarna is het bijna 2 weken goed gegaan,maar vannacht kreeg zij de ene na de andere zware epileptische aanval.Vanmorgen moest zij worden ingeslapen.Nooit eerder ziek geweest en nooit eerder epilepsie gehad.
Andere vrienden van ons hun hond van 9 jaar oud werd na inname van de Bravecto pil heel erg misselijk.Ging weer over en nu 3 maanden later werd zij heel ziek.Hartritmestoornis en een leverontsteking.Nooit eerder ziek geweest.
Mijn Jessy heb ik maanden geleden een Comfortis vlooienpil gegeven.Na ongeveer 3 weken had ze aldoor bloed in haar ontlasting. Onze DA had het over een voedingsintolerantie want in haar ontlasting was niks te zien wat op iets anders kon wijzen.Ik wist meteen dat dit door de vlooienpil kwam,maar mijn DA geeft dit niet toe.Sinds ik die pil niet meer geef heeft het nog weken geduurd voordat zij geen bloed meer in haar ontlasting had.
 
 
  "

 

Heftig dat je in je naaste omgeving meemaakt, dat honden door de Bravecto vreselijk ziek worden en zelfs een hond overleden en dat Jessy ook niet goed reageert op Comfortis.

 

Ik heb het idee dat de (veterinair) farmaceutische industrie probeert in te spelen op het feit, dat heden ten dage alles snel en zo min mogelijk moeite moet kosten; dus dan maar anti vlooien- en tekenmiddelen in een pil, die 3 maanden lang werkt. Daarmee slaan ze wel de plank mis met zeer giftige middelen, waarvan meerdere honden ziek zijn geworden en zelfs overleden zijn.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als een hond Bravecto krijgt, een middel dat de vlooien en teken verlamt! is het niet vreemd dat er neurologische klachten optreden. Een insecticide! Het is duidelijk dat hij door dit vergift epileptische aanvallen krijgt en als er dan nog meer chemie toegediend wordt, schijnbaar het enige antwoord dat ze hebben, verbaasd het mij niet dat deze arme hond dood is. Een middel dat oraal ingenomen wordt en op de vacht de beestjes doodt, 3 maanden lang! En dan wordt het ook nog geadviseerd door de dierenarts. Heeft hij hier melding van gemaakt? Want als dierenartsen dit niet doen, is er voor de baasjes niets mis met dit middel (zie de 2 bovenste reacties van 2 dierenklinieken!) en zullen de dierenartsen dit niet toeschrijven aan dit middel! Dat geldt dus ook voor Advantix, Frontline, Exill ed.  Arme hond. Sterkte voor de baasjes! Een arme, dode hond zonder teken en vlooien!

Jac (Gast)

Mijn honden hebben weinig aan frontline en daarom overgestapt op Bravecto. Geen problemen en tot heden geen of kleine teken die zich niet volzuigen kortom, prima.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

"  

Beste Reinbert,

Fijn dat het middel zo goed werkt bij jouw honden, maar....je schreef niet hóe ze het middel toegediend krijgen? Doe je het in zijn geheel? In gedeeltes door hun voer? En hoe zijn ze daarná? Mijn hond is nl. compleet van slag erna, al 2 jaar lang. Inclusief overgeven en lusteloos voelen.
Ben even benieuwd! Groeten uit Almere "

 Hoi,

Ik heb vorig jaar het middel gegeven aan alle 4 mijn hondenkinderen. Ik gaf het in een keer en er is niemand ziek geweest of lusteloos of wat dan ook.

In januari kreeg mijn Spaanse galgo anaplasmose (via een teek), ik dacht dat er dan geen teken waren, dus had ik niks preventiefs gegeven. Mijn meisje werd vreselijk ziek! We hebben 4 weken AB moeten geven, haar stil houden, ze at niet meer, had hele hoge koorts, ...

Dus ikke CDvet geprobeerd: geen effect! Dit natuurlijke middel werkt bij haar helemaal niet. Spijtig. Dan maar terug bravecto? Heb eerst nog eens pipetje geprobeerd op basis van natuurlijke siliconen of zoiets (nieuw bij de apotheek verkrijgbaar en niet schadelijk voor de hond!), maar ze had opnieuw 2 teken. Van advantix krijgt ze jeuk, dus ...

Kunnen we die vervelende teken niet uitroeien??? Hihi! Daar wil ik wel voor gaan!

Anoniem (Gast)

Hoi Cindy, mijn hond heeft ongeveer hetzelfde als jouw hond en mij werd Bravecto afgeraden om het een te grote aanslag op het lijf is. Ik gebruik nu een tekenband. (die kan tenminste af als hij reageert) 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Hoi Cindy, mijn hond heeft ongeveer hetzelfde als jouw hond en mij werd Bravecto afgeraden om het een te grote aanslag op het lijf is. Ik gebruik nu een tekenband. (die kan tenminste af als hij reageert)  "

 Naaltje heeft ook Leishmania. Vorig jaar wist ik dit nog niet, nu wel. Ze heeft vorig jaar wel niks gereageerd op de bravecto

honden page profiel xMiekexxMiekex

honden foto van xMiekex

Ik hoorde van de week, dat waar ik altijd loop,

het wemelt van de teken.

Ik loop daar 2 keer per dag, zeker een half uur per keer.

Ik kijk iedere dag de hondjes na, 1 x een teek gehad,

verder nooit!

Mijn hondjes eten Farmfood, met druppeltje Vitamine D

en dagelijks een tabletje biergist!

Die eten ze als een snoepje zo op.

 

https://www.bol.com/nl/p/farm-food-rundvlees-compleet-worst/9200000055293569/?Referrer=ADVNLGOO002041-G-21339484583-S-192759854663-9200000055293569

 

http://www.biofan.com/blog/1672/de-voordelen-van-biergist-bij-honden-en-katten/?lang=nl

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Machtel je blijft jezelf maar herhalen in dit topic. We snappen je punt. Ik ben het ook gedeeltelijk met je eens maar ik denk ook dat je het gevaar van een tekenbeet onderschat En dat je maar 1 kant van het verhaal ziet. Mijn vorige hond had lyme. Vraag maar eens aan Tannetje hoeveel honden met lyme ze behandelt.... CD vet hielp hier niet en dan moet je iets doen om je hond te beschermen. Chemie helpt wel. Dat ik die keuze maak is een afweging. Omdat ik het minder zwart wit zie dan jij. Omdat ik niet wil dat mijn honden doodziek worden. En ik daardoor een bewuste keuze maak. Ik respecteer ook zeker dat jij een andere keuze maakt. Maar zet mensen die wel voor een pipet of een pil kiezen niet weg als mensen die zonder na te denken gif in hun hond stoppen. We denken er wel degelijk over na. We maken een afweging.  "

 Als je je hond goed controleerd en een teek gelijk verwijdert, is er geen kans op besmetting.

 

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

De fabrikant heeft overal aangeboden om op hun kosten obductie te laten doen bij onafhankelijke dierenartsen wanneer ie,and vermoed dat zijn/haar hond is overleden door gebruik van Bravecto. Hier is tot op heden nog geen gebruik van gemaakt.

 

nee, ik ben niet van Bravecto promotieteam en nee ik geef mijn honden geen Bravecto. Willem kan op alles allergisch reageren en een pil heb ik er zo nog niet uit. Ze krijgen wel pipetjes. 

 

Er is onderzoek gedaan naar reacties op Bravecto in Europa. Hieruit kwam dat bij 0.014% een reactie gekregen heeft en dit was dan diarree en overgeven. 

 

Ik denk dat je voor iedere middel moet oppassen. Zeker ook moet kijken wanneer je je hond ergens tegen behandeld. Lijkt me dat als je hond een mindere dag heeft, sloom is, misschien wat onder de leden heeft dat je dan even wacht tot het weer beter gaat.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bayer heeft ook onderzoeken gedaan. Dat zegt me niet zo veel. Die onderzoeken zijn altijd gekleurd en er zitten vaak mensen in die teams, die er belangen bij hebben. Bayer bv heeft in de tweede wereldoorlog proeven gedaan op gevangenen, die uit de concentratiekampen kwamen. Dat is ook de reden, waarom Bayer wereldwijd de grootste producent is geworden van insecticides/landbouwvergift. Wereldwijd was er niemand die ze een strobreed in de weg legde en dat is nog steeds zo. Als ik lees dat in bijsluiters staat, dat de zenuwen van de vlooien en teken verlamd worden, is het niet zo vreemd dat er bij honden epileptische aandoeningen optreden en honden zelfs doodgaan! Vaak lees ik hier op hondenpage, dat er geen bijwerkingen opgetreden zijn, maar er zijn ook bijwerkingen die je niet meteen ziet, zoals nierfalen of levernecrose. Voor mij staat de gezondheid van mijn vent voorop. Hij wordt nooit preventief ontwormd, krijgt geen pipetjes en wordt getiterd, ipv klakkeloos ge-ent. Ik heb wel middelen in huis, puur natuurlijk, voor het geval dat! 

 

 

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

"  Als je je hond goed controleerd en een teek gelijk verwijdert, is er geen kans op besmetting.
 
 
  "

 Nou, wij wonen hier in tekenland, waar Jamie na een boswandeling meer dan 30 van die krengen mee naar huis neemt en dan mis ik er wel eens een paar. Daarom dus bravecto.. En Machtelt, puur natuur wil niet zeggen dat het niet giftig/ schadelijk is.. Slangengif is ook puur natuur, om maar iets te noemen...

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik geef dan toch echt liever puur natuurlijke producten, dan zenuw-verlammende producten, die ook de lever en nieren aantasten. Ik heb natuurlijke middelen in huis, dus gebruik ze alleen, als het nodig is en dat is zelden of nooit. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik weet niet waar jij woont of je hond uitlaat Machtel maar hier is werkelijk een tekenplaag. Ik gaf mijn honden alleen natuurlijke producten. En kon iedere dag zeker 25 teken per hond verwijderen. 

Buiten dat het een rotwerkje is vind ik dat erg gevaarlijk voor de hond.

Tekenziektes is nl heel weinig tegen te doen. Tast gelijk hersens aan en gewrichten en alles wat aangetast is wordt nooit meer beter. 

Ik geef dus practic en heb ook scalibor tekenbanden gebruikt. In dit geval vind ik voorkomen beter dan genezen. En nee, ik geef dit nooit tegelijk met iets anders. Als mijn hond net een inenting gehad heeft krijgt hij niet ook nog een wormkuur of pipetje. Wanneer mijn hond diarree heeft of hangerig is, krijgt hij ook niks. 

 

Overigens kom ik hier erg veel honden en bazen tegen en bij geen een werken natuurlijke middelen. Dus zal je toch moeten kiezen.

honden page profiel **

honden foto van *

Nee echt niet zoiets hoef ik absoluut voor geen goud en helemaal niet ....

Zeer veel praatjes/verhaaltjes en discussies zijn ze rond op Internet over negatieven eigenschappen van betreffende Bravecto te vinden, zodat je haren op je kop door zorg-twijfel en angst kwijt echt kan ...

Zelf heb ook een aantal enge verhaaltjes via eigen vrienden gehort heb ik, en dus geen sprake over testen willen of wat dan ook met Bravecto te doen .... opzij en weg van mij zoiets dus ....

 

Ik gebruik zelf Comfortis, .... en wat anders hoef ik absoluut niet ...

 

MAARR ...het is ook zo dat ze wel tegen alle vlooien-middelen ...een echte GIF-middelen ook zeggen ..

Moeten wij ons dan zorgen over maken, als maar vlooien onze honden hebben of wij zorgen ook ons moeten maken als maar wij gedwongen zijn om GIF-middelen tegen vlooien gebruiken ??

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje


 
Ik gebruik zelf Comfortis, .... en wat anders hoef ik absoluut niet ... "

 

Ook Comfortis kan vervelende en langdurige bijwerkingen geven.

Zie posting in dit topic van forumlid Ria:

Ria

honden page profiel **

honden foto van *

Hoi hoi     honden page profiel LoesjeLoesje   / Ria

 

 Uch jej jaa weet ik maar meer ook verhaaltjes over Bravecto kwam ik tegen ...

Kijk FF a.u.b. tweede gedeelte van mijn commentaar dat ik bijgevoegd heb ...

 

P.S. Ik kon je niet quoten ??

 

Alweer een oude topic ?

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Comfortis en in het rood geschreven de bijverschijnselen. 

www.leonberger-info.com/Vlooienbestrijdingsmiddelen.doc

 

honden page profiel **

honden foto van *

" Comfortis en in het rood de bijverschijnselen die in de bijsluiter niet beschreven staan.
www.leonberger-info.com/Vlooienbestrijdingsmiddelen.doc
  "

  Kijk nu dat bedoel ik .... dit is zoo ontmoedigend dat je niet meer weet wat je moet doen ... ... of wat je denken moet ..

Als onze viervoeters vlooien hebben, je MOET ze op een of ander manier helpen vlooien ook kwijt te raken .... toch ??

En wat doen wij allemaal dan ??

Kopen wij dus allemaal middelen dat onze viervoeters leven verkorten nog kan ?? ( zo komt dat uit toch ? ) .....

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik doe tegenwoordig wat appelazijn verdund met water op een doekje en daar wrijf ik Jessy mee in.Achter haar oren,op haar buikje,bij de aanhechting van haar staartje(die ze niet heeft)en op het midden van haar rug.Doe ik 1 keer in de 2 weken.Ik klop het af,maar tot nog toe geen teek of vlo gezien.

Biergistpilletjes schijnen ook te helpen,maar Jessy durf ik geen pil meer te geven zelfs al is het homeopathisch .

honden page profiel **

honden foto van *

" Ik doe tegenwoordig wat appelazijn verdund met water op een doekje en daar wrijf ik Jessy mee in."

  Zelf verzonnen ??

 Lijkt me wat ONgevaarlijk  en veilig ....

Als maar werkt ... dan je zou wel nobelprijs moeten krijgen ...

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Nee niet zelf verzonnen.Deze tip heb ik van iemand gekregen daar was ik zelf nooit opgekomen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"   Kijk nu dat bedoel ik .... dit is zoo ontmoedigend dat je niet meer weet wat je moet doen ... ... of wat je denken moet ..
Als onze viervoeters vlooien hebben, je MOET ze op een of ander manier helpen vlooien ook kwijt te raken .... toch ??
En wat doen wij allemaal dan ??
Kopen wij dus allemaal middelen dat onze viervoeters leven verkorten nog kan ?? ( zo komt dat uit toch ? ) ..... "

 Ik gebruik Prac tic, of advantage. Vorig jaar na onze vakantie vlooien.

Iemand lette op onze katten en had zijn kat met vlooien een keer meegenomen.

 

Ik geef één keer een pippet en behandel mijn huis met een spuitbus die vlooien, eitjes en larven doden.

Uiteraard huis in delen behandelen en goed luchten, voor de dieren er weer in mogen.

Goed blijven stofzuigen.

Na een maand behandel ik mijn huis weer.

De dieren alleen, als ik nog vlooien bij hun zie. Dat was niet meer het geval.

Ik ben nog een poos elke 6 weken mijn huis blijven behandelen en nooit meer vlooien gezien.

Ik behandel liever mijn huis extra, dan mijn dieren. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"   Zelf verzonnen ??
 Lijkt me wat ONgevaarlijk  en veilig ....
Als maar werkt ... dan je zou wel nobelprijs moeten krijgen ... "

 Dit doen er indd meer. Werkt hier ook niet.

honden page profiel **

honden foto van *

" Nee niet zelf verzonnen.Deze tip heb ik van iemand gekregen daar was ik zelf nooit opgekomen. "

  Och ?? toch niet jammerrrr

Zoals ik zei lijkt me wat ongevaarlijk, en mocht werken dat zoiets verdient echt enorme populatie ...

 

honden page profiel **

honden foto van *

 Jaa weet ik beste     honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

Maar ik woon dichtbij bossen en Posbank en heb ik nog twee katten en vogel en nog een chichu hondje etc...

Op alles op te letten is bij mij soms moeilijk en niet te doen ondanks dat ik bijna op dezelfde manier alles doe zoals jij in je commentaar omgeschreven hebt ...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Jaa weet ik beste     Suzanne en Luca
Maar ik woon dichtbij bossen en Posbank en heb ik nog twee katten en vogel en nog een chichu hondje etc...
Op alles op te letten is bij mij soms moeilijk en niet te doen ondanks dat ik bijna op dezelfde manier alles doe zoals jij in je commentaar omgeschreven hebt ... "

 Dan zou ik prac tic en voor de poezen advantage nemen.

Daar heb ik nog geen negatieve ervaringen over gelezen.

 

Ik zou geen risico durven nemen na het lezen van een hoop ellende door bravecto,  maar ook advantix.

 

honden page profiel **

honden foto van *

Jaa ben bang dat zou Prac-Tic moeten proberen dit is niet zo dat ik bang ben, of dat bij mij gebeurt met Comfortis wat is ... ( ben wel bang van alles wat ik rond op Internet over gelezen heb ! ) ...

En enorm ( in die bezuiniging tijden ! ) ben bang van plotselinge ziektes bij mijn dieren net zoals bij mijzelf ook ..

honden page profiel werdlerwerdler

honden foto van werdler

mijn hond krijgt het al vanaf 3 maanden en ik vind het perfect nooit ziek of diaree geen gedoe lekker makkelijk

ga iedere dag wandelen in het bos maar nog nooit een teek of vlo gezien

ik denk dat op alle anti vlooien en teken en natuurlijk wormen niet te vergeten

wel voors en tegens zijn  

mij bevalt dit het beste en billie ook

en het gezeur over hoe het op lange termijn kan zijn kom op zeg dat geld voor zoveel vlooi en teken middelen

 

jeannetta

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een paar dagen geleden was er hier op hondenpage nog het verhaal van een hond die epileptische aanvallen kreeg na toedienen van een antiteken/vlooien-middel en daarna is gestorven! 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" mijn hond krijgt het al vanaf 3 maanden en ik vind het perfect nooit ziek of diaree geen gedoe lekker makkelijk
ga iedere dag wandelen in het bos maar nog nooit een teek of vlo gezien
ik denk dat op alle anti vlooien en teken en natuurlijk wormen niet te vergeten
wel voors en tegens zijn  
mij bevalt dit het beste en billie ook
en het gezeur over hoe het op lange termijn kan zijn kom op zeg dat geld voor zoveel vlooi en teken middelen
 
jeannetta
  "

 

 

Gezeur????!!!

 

Heb je zeker het volgende van 4 dagen geleden in dit topic niet gelezen. Zelfs op korte termijn ernstige bijwerkingen tot en met in moeten laten slapen! Je zou wel anders piepen als het jouw hond was geweest!

 

citaat

 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

 

Vrienden van ons hebben hun hond van 5 jaar oud 4 weken geleden een Bravecto pil gegeven.Een week later kreeg hun hond 3 epileptische aanvallen op één nacht.Hun DA heeft haar een injectie moeten gegeven.Daarna is het bijna 2 weken goed gegaan,maar vannacht kreeg zij de ene na de andere zware epileptische aanval.Vanmorgen moest zij worden ingeslapen.Nooit eerder ziek geweest en nooit eerder epilepsie gehad.

Andere vrienden van ons hun hond van 9 jaar oud werd na inname van de Bravecto pil heel erg misselijk.Ging weer over en nu 3 maanden later werd zij heel ziek.Hartritmestoornis en een leverontsteking.Nooit eerder ziek geweest.

einde citaat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 16 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1617 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^