Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielDzDanielDz

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel astridastrid

Tjongejonge, en dat geloven jullie allemaal wat MSD zegt.....

Hou nou toch op, mijn hond heeft drie keer een epileptische aanval gehad na inname van deze troep.

Je hebt echt geluk gehad als je hond niets overhoudt na het krijgen van dit gif. 

 

honden page profiel DanielDzDanielDz

Of misschien heb je wel heel erg pech als je hond er wel wat aan over houdt? 

 

In de laatste post staat ook dat die kliniek het al 2 jaar gebruikt zonder ernstige bijwerkingen. En hoe fout de instelling van big pharma ook kan zijn, een dierenkliniek is er niet gebaat bij om jouw huisdier letsel aan te brengen.

honden page profiel astridastrid

Ik vertrouw niemand meer in deze tijden.....er werd al gezegd na de derde aanval, ja, nu zult u er toch aan moeten denken om medicijnen te gaan geven.....daar zit uw hond wel voor aan het leven aan vast...

Ja natuuuurlijk, weer geld in het laadje bij de dierenarts en de farmaceutische industrie.

Ik vertrouwde op mijn intuïtie en hoopte dat als Bravecto zou zijn uitgewerkt na drie maanden de epileptische aanvallen over zouden gaan. En gelukkig was dat ook het geval.  

Anoniem (Gast)

Het is wel een eindeloze discussie he.

Het is net zo met mensen, de een reageert heftig op medicijnen waar een ander er juist van opknapt.Iedereen is uniek.

Maar.....er is nog een middenweg hoor. Zoek een alternatief therapeut die met spiertesten/electroacupunctuur/of ander soort werkt.

Zij kunnen heel goed uittesten of een medicijn schadelijk is voor je hond. En het evt begeleiden met homeopathie of fytotherapie .

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Feit is dat er vergift inzit. Het is absurd dat dierenartsen deze middelen verkopen. Ik ken te veel baasjes die geen gevaar zien, omdat de dierenarts het verkoopt. Insecticides/landbouwvergift zullen ongetwijfeld de beestjes doden. Een pil die ingenomen moet worden, die de beestjes op de vacht doodt? Mijn hond krijgt geen pipetjes, krijgt ook geen preventieve ontworming, omdat hij vers eet en daardoor een natuurlijke afweer tegen wormen heeft. En is sinds 2009 !! niet meer ge-ent, aangetoond met titeren dat hij nog meer dan genoeg antistoffen heeft. In augustus 7 jaar! 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Toch heeft Tosca en Vigo wel eens een wormbesmetting opgelopen ondanks dat Tosca al jaren 100% op vers stond. En Vigo voor 50%.

Ik geloof er niet in dat honden die vers eten geen wormen kunnen krijgen.

Heb toen alles moeten ontwormen ook de katten die niet buiten kwamen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb CDvet in huis, een natuurlijke ontworming, voor het geval dat. Maar het is nooit nodig. Preventief ontworm ik niet en bij twijfel laat ik de ontlasting controleren. Mocht het nodig zijn, ontworm ik met CDvet! 

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

" Ik heb CDvet in huis, een natuurlijke ontworming, voor het geval dat. Maar het is nooit nodig. Preventief ontworm ik niet en bij twijfel laat ik de ontlasting controleren. Mocht het nodig zijn, ontworm ik met CDvet!  "

 Ik weet niet of jij wel eens een vlooienplaag in je huis hebt gehad?

 

 

nou, ik vorig jaar voor het eerst! Ik kan je vertellen, dat is geen pretje!

Alles, maar dan ook werkelijk alles heb ik geprobeerd, maar de vlooien bleven! Gek werd ik ervan! 

 

Als laatste redmiddel bravecto gegeven, en ja dat heeft gewerkt! Binnen 2 dagen waren we vlo vrij! 

 

Willem heeft er ook om precies te zijn 0 bijwerkingen van gehad...

 

 

Verder ontworm/ vlo ik ook niet preventief, je kan niet iets behandelen wat er niet is... 

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Sorry, ik heb je verkeerde stukje gequote zie ik! 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Laura en Willem, als je een vlooienplaag hebt, is dat vreselijk.Dat je dan ten einde raad bent, begrijp ik absoluut. Mij gaat het erom dat honden en katten veel te veel chemie en vergift toegediend krijgen, in hun leven en de baasjes, maar bovenal de dierenartsen bepaalde aandoeningen overal aan toeschrijven, behalve aan al die antiteken- en vlooienmiddelen en deze vaak ook frequent adviseren toe te dienen. Een baasje dat ik sprak vertelde dat haar hondje doodziek was geweest, lusteloos, diarree, overgeven. Toen ik vroeg of er niets bijzonders was gebeurd met eten ed. antwoordde ze, dat haar hondje niets geks gegeten had of ergens mee in aanraking was gekomen! Dus wel. Ze was naar de dierenarts geweest en zoals het altijd gaat, krijgt de hond dan een injectie tegen de klachten. De dag erna sprak ik het baasje nogmaals en vertelde ze me dat ze Advantix had toegediend, maar dat dat niet de oorzaak was geweest, omdat de dierenarts het adviseerde. Inmiddels zegt ze nu ook dat het van het middel kwam, omdat het hondje ook een andere keer dezelfde verschijnselen had, na toedienen en zij deze troep nooit meer geeft. Zo'n soort gevallen hoor ik veel en de oorzaak van bepaalde  aandoeningen worden niet in deze insecticides gezocht! Dus bij de dierenartsen ook niet als oorzaak genoteerd! In Bravecto zitten ook insecticides, die het zenuwstelsel verlammen van de teek en vlooi. Als ik dat alleen al lees! Dat dat aandoeningen kan veroorzaken als hierboven vermeld staan, staat voor mij als een paal boven water. En dan heb ik het niet eens over de middelen die de bloedbaan ingaan en naar de nieren en lever. Dat zie je aan de buitenkant niet.

 

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

" Mijn hond heeft dit ook gehad, inderdaad kauwen en weg, maar ná 2 uur diarree en dat ook 's nachts. We zijn nu 5 dagen later en nog steeds diarree. Ook afgelopen nacht weer elke 2 uur diarree. Voorheen nooit geen diarree gehad en verder krijgt ze alleen maar brokken. Voor ons geen Bravecto meer..... "

 Bij ons ongeveer hetzelfde vorig jaar: hij at het in 1 keer op, maar.....na ongeveer anderhalf uur braakte hij al zijn eten uit! Ik vroeg me toen af of het middel nog wel zou werken (37,50 euro nl.! ;-) ) Maar de DA zei dat het wel opgenomen was in het lichaam....

Dit jaar heb ik het voorzichtiger aangepakt: heb het grote kauwtablet in 4 stukjes gesneden en door zijn eten gemengd: meneer spuugde ze uit! Wat nu? Plakjes vlees geprobeerd, hij at alleen het vlees op. Daarna maar platgemalen door zijn eten en hij at met moeite zijn eten op (duckvlees) terwijl hij anders zijn eten echt opschrókt!
Ik ben dus niet zo weg van dit middel en mijn hond ook niet. Over 3 maanden - ik hoop dat het wel werkt - maar weer een vlooienpipetje.

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

Bravecto! "breek me de bek niet open" ;-) ;-) ;-)

Vorig jaar toegediend in één keer; hond (boxerreu van 44 kilo) was na anderhalf uur misselijk en braakte ál zijn eten uit!!! De DA zei me dat het middel (37,50 euro) wel inmiddels moest zijn opgenomen door het lichaam.

Dit jaar was ik voorzichtiger: ik sneed het kauwtablet in 4 stukjes en mengde het door zijn eten. Hij spuugde alle stukjes uit en at zijn eten met moeite op, alsof het een vies smaakje had (meestal schrokt hij zijn Duckvlees op)
Toen maar de resterende stukjes in plakjes vlees gerold: vlees at hij op, de stukjes liet hij eruit vallen de slimmerd.... Dan maar fijnmalen door zijn eten.
Hij at met veel tegenzin zijn eten op.
De dagen na het toedienen van de pil is de hond over het algemeen lusteloos, sloom merken wij. Het is anders een wilde! Wil ook niet spelen meer.
Volgende keer in augustus, want het is 3 maanden werkzaam, wordt het een gewoon vlooienpipetje!!! ;-)

Anoniem (Gast)

Machtel je blijft jezelf maar herhalen in dit topic. We snappen je punt. Ik ben het ook gedeeltelijk met je eens maar ik denk ook dat je het gevaar van een tekenbeet onderschat En dat je maar 1 kant van het verhaal ziet. Mijn vorige hond had lyme. Vraag maar eens aan Tannetje hoeveel honden met lyme ze behandelt.... CD vet hielp hier niet en dan moet je iets doen om je hond te beschermen. Chemie helpt wel. Dat ik die keuze maak is een afweging. Omdat ik het minder zwart wit zie dan jij. Omdat ik niet wil dat mijn honden doodziek worden. En ik daardoor een bewuste keuze maak. Ik respecteer ook zeker dat jij een andere keuze maakt. Maar zet mensen die wel voor een pipet of een pil kiezen niet weg als mensen die zonder na te denken gif in hun hond stoppen. We denken er wel degelijk over na. We maken een afweging. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Anoniem, ik zet mensen nooit neer zoals je dat hier meldt. Ik heb in al de reacties nog nooit iemand neergezet als iemand, die zonder nadenken gif aan zijn of haar hond geeft of er niet over zou nadenken. Dat is absoluut niet zo. Integendeel. Ik begrijp heel goed dat een vlooienplaag niet niks is en dat je soms drastische maatregelen moet nemen. Ik wijs juist op de dierenartsen, die deze middelen adviseren. Voor elke reactie die ik geef, zijn er altijd wel baasjes die deze middelen wel blijven geven en dat ook in hun reacties aangeven. Die herhalen zich dan ook! 

 

 

E. van den Hijligenberg. De Meern. (Gast)

Onze hond krijgt elke 3 maanden een Bravecto 250 mg tablet en ze vind het heerlijk. De tablet werkt 3 maanden en we hebben nog nooit 1 teek of vlo gevonden. Bravecto is ook makkelijker dan druppels in de nek van de hond want dat blijft lang nat, ze mogen 2 dagen niet zwemmen of in de regen lopen en je kunt ze even niet aaien totdat het spul droog is. Kortom Bravecto is prima.

 

E. van den Hijligenberg. De Meern. (Gast)

Onze hond krijgt elke 3 maanden een Bravecto 250 mg tablet en ze vind het heerlijk. De tablet werkt 3 maanden en we hebben nog nooit 1 teek of vlo gevonden. Bravecto is ook makkelijker dan druppels in de nek van de hond want dat blijft lang nat, ze mogen 2 dagen niet zwemmen of in de regen lopen en je kunt ze even niet aaien totdat het spul droog is. Kortom Bravecto is prima.

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bravecto is prima om teken en vlooien te doden. Maar de werkzaamheid is toch niet het enige? Een tablet die ingenomen wordt en op de vacht de beestjes doodt? Een middel dat de zenuwen verlamt van de teken en vlooien? Kortom Bravecto is vergift!

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

dat het middel "vergif" is is natuurlijk geen argument, zoals altijd gaat het om de concentratie van de werkzame stof, zelfs water is dodelijk als je teveel binnenkrijgt. en de meest dodelijke stof ter wereld is nog altijd 100% natuurlijk

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

Nadat ik mijn boxerreu (44 kilo) het middel had toegediend in gedeeltes was hij er 2 hele dagen ziek van !!!! At niet, was niet de oude. Lusteloos.

Hij krijgt dit nooit meer van mij!

Vorig jaar had hij al zijn eten overgegeven na toediening van het middel, vandaar nu in gedeeltes.

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

Nadat ik mijn boxerreu (44 kilo) het middel had toegediend in gedeeltes was hij er 2 hele dagen ziek van !!!! At niet, was niet de oude. Lusteloos.

Hij krijgt dit nooit meer van mij!

Vorig jaar had hij al zijn eten overgegeven na toediening van het middel, vandaar nu in gedeeltes.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Oké ik heb keer gezegd dat ik niet meer ging reageren (A) Maar wilde toch nog even wat zeggen. Bravecto werkt hier prima, geen klachten niks. Heb ik geluk? Wie weet. Wel heeft dit gebeuren mij toch aan het denken gezet en nee niet alleen door bravecto had net zo goed over advantix of welk middeltje dan ook kunnen gaan. En ik ben toch het met de meeste mensen eens, waarom onze hond allemaal chemische dingen geven als het ook natuurlijk kan. Inenten, wormenpillen en vlooien en teken pippetjes. Bij elkaar is dat nogal wat wat je hond allemaal geeft.

Ik ben om, de honden staan vanaf nu op Billy no Mates, een natuurlijk middel tegen vlooien en teken hoop dat het werkt! Hetzelfde geld voor inenten het is maar een kleine moeite om je hond te laten titeren en wie weet hoeven ze voor een hele lange periode geen inentingen meer! 

Ik wil mensen niet gaan vertellen dat bravecto slecht is, dat scheelt per hond. Maar het is wel goed om erbij stil te staan wat je allemaal in je hond " zijn lichaam stopt". 

Reinbert Martijn (Gast)

Hallo hondenvrienden, ik gebruik al 2 jaar BRAVECTO (20 - 40 kg) voor mijn Labradors en loop elke dag 2 á 3 keer in het bos. (Veluwe) ja, dat geluk heb ik. Mijn honden hebben dus nu al 2 jaar geen vlooien en teken. het heeft zich wel 2 keer voorgedaan dat een teek zich graag had willen vastzetten op 1 van mijn honden maar van schik viel de teek er zelf vanaf. SUPERMIDDEL.

Met vrg, Reinbert

 

 

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

" Hallo hondenvrienden, ik gebruik al 2 jaar BRAVECTO (20 - 40 kg) voor mijn Labradors en loop elke dag 2 á 3 keer in het bos. (Veluwe) ja, dat geluk heb ik. Mijn honden hebben dus nu al 2 jaar geen vlooien en teken. het heeft zich wel 2 keer voorgedaan dat een teek zich graag had willen vastzetten op 1 van mijn honden maar van schik viel de teek er zelf vanaf. SUPERMIDDEL.

Met vrg, Reinbert

 

  "

 Beste Reinbert,

Fijn dat het middel zo goed werkt bij jouw honden, maar....je schreef niet hóe ze het middel toegediend krijgen? Doe je het in zijn geheel? In gedeeltes door hun voer? En hoe zijn ze daarná? Mijn hond is nl. compleet van slag erna, al 2 jaar lang. Inclusief overgeven en lusteloos voelen.
Ben even benieuwd! Groeten uit Almere

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Beste Reinbert,

Fijn dat het middel zo goed werkt bij jouw honden, maar....je schreef niet hóe ze het middel toegediend krijgen? Doe je het in zijn geheel? In gedeeltes door hun voer? En hoe zijn ze daarná? Mijn hond is nl. compleet van slag erna, al 2 jaar lang. Inclusief overgeven en lusteloos voelen.
Ben even benieuwd! Groeten uit Almere "

 Sorry, maar dan zou ik het gewoon niet meer geven.

Elk dier is anders en kan anders reageren. Gaat het jiet goed, nooit meer geven.

 

 

Zelf geef ik prac-tic, pipet. Werkt goed en mijn hond reageert hier goed op.

Ik geef het niet eens altijd, ik controleer dagelijks op teken, vlooien heeft ze nooit gehad.

 

Als je gewoon goed controleerd, met een kortharige boxer makkelijker dan de vacht van mijn langhaar collie, dan hoef je eigenlijk niets te geven. Elke teek gelijk weg halen.

 

M (Gast)

Heb mijn hond Bravecto gegeven en ze werd er op het eerste oog niet ziek van. Wel allerlei vage klachten in de opvolgende maanden. Heb nu een penning van catandogs, maar na 9 maanden geen Bravecto gebruikt te hebben haal ik nog steeds morsdode uitgedroogde teken van mijn hond. Advies: het werkt als een tierelier maar geef het niet! Je reinste vergif!

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

Inderdaad; je reinste vergif!

En het gekke is: mijn hond had dit al direct door toen we het gáven! Hij spuugde het uit (terwijl het door zijn vlees zat) en at alleen het vlees op.
Zijn reukvermogen had hem al gewaarschuwd....
En wat doen wij? De pil kostte 35 euro, dus de rest ervan hebben we vermalen en door zijn volgende voer gedaan. Met zeer lange tanden at hij dit op, vertrouwde het duidelijk niet. De te grote stukjes liet hij alsnóg liggen.
Maar hij is wél 'teekvrij'dus.
Mijn vraag is dus; moeten we dit wel willen????
IK Geef hem dit middel dus niet meer na 3 maanden, want zolang is het werkzaam.

Elmootje (Gast)

Mijn kleine schat, een kruising Teckel-Jack Russel van 7,4 kg heeft ook Bravecto gehad. Voor die tijd niks aan de hand. Toen kreeg ie een soort aanvallen die lijken op epileptie. Na de 2e tablet eind maart worden de aanvallen frequenter.....nu zit ik op 3 aanvallen deze maand al, die ik heb gezien....ik weet niet wat ik evt níet heb gezien....Voor mij nooit geen Bravecto meer. Ik ga me nog bezinnen over een evt ander middel, maar aangezien ie nog geen vlooien had verder denk ik dat ik het voorlopig maar houd bij géén antivlooien mideel....Zou toch bij honden ook mogelijk zijn dat de een er gevoeliger is dan anderen? Net als bij de mensen en muggebeten...ik word lek gestoken en mijn man niet....zoiets...

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Vrienden van ons hebben hun hond van 5 jaar oud 4 weken geleden een Bravecto pil gegeven.Een week later kreeg hun hond 3 epileptische aanvallen op één nacht.Hun DA heeft haar een injectie moeten gegeven.Daarna is het bijna 2 weken goed gegaan,maar vannacht kreeg zij de ene na de andere zware epileptische aanval.Vanmorgen moest zij worden ingeslapen.Nooit eerder ziek geweest en nooit eerder epilepsie gehad.

Andere vrienden van ons hun hond van 9 jaar oud werd na inname van de Bravecto pil heel erg misselijk.Ging weer over en nu 3 maanden later werd zij heel ziek.Hartritmestoornis en een leverontsteking.Nooit eerder ziek geweest.

Mijn Jessy heb ik maanden geleden een Comfortis vlooienpil gegeven.Na ongeveer 3 weken had ze aldoor bloed in haar ontlasting. Onze DA had het over een voedingsintolerantie want in haar ontlasting was niks te zien wat op iets anders kon wijzen.Ik wist meteen dat dit door de vlooienpil kwam,maar mijn DA geeft dit niet toe.Sinds ik die pil niet meer geef heeft het nog weken geduurd voordat zij geen bloed meer in haar ontlasting had.

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 15 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^