Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Klaas van der wal (Gast)

Hebben we vorige week wel naar radar gekeken???

Bravecto is dus helemaal geen supermodel.....

Er zijn in Europa al 780 honden door toedoen van dit middel....

 

 

Bravecto heeft nog al wat niet direct zichtbare bijwerkingen

Agressief nierfalen, na paar dagen zomaar epeleptische aanvallen..

Waarin de laaste onze labrador max bezweken is...

Voor het toedienen van dit middel was max supergezond en actief

Daarna veranderde hij in een sloom traag labje...

Na ondezoek bleek dat in dit middel stoffen zitten waar onze maximaal absoluut niet tegen kon..

Onze dierenarts adviseerde dit middel in iedergeval niet

Vriendelijke groet  klaas

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Er zijn in Europa al 780 honden overleden! (Vreselijk!! Super verdrietig)

Deze honden hebben allemaal een of meerdere keren Bravecto gehad. 

De een kort voor overlijden en de andere ander half jaar over nog langer voor overlijden.

 

Je kan zonder bewijs niet zeggen dat er 780 honden zijn overleden door toedoen van Bravecto. Het is allemaal nog steeds gebaseerd op vermoedens. Van die 780 honden zijn er overigens nogal veel waar je vraagtekens bij kan zetten omdat ze daarvoor al ziek waren, andere medicijnen of middelen hebben gehad enz enz.

 

en ja....degene die in dit topic posten hebben allemaal de uitzending van radar gezien. Ook die van een aantal maanden geleden. (Weet ff niet meer welk programma het toen behandelde.) Ook lezen we regelmatig de Facebookpagina's en websites die worden genoemd. Voornamelijk de hele zweverige pagina's waarop je ook alle andere websites, Facebookpagina's kunt vinden over welk medicijnen, middel dan ook. Zelfs voer is dodelijk.

 

gecondoleerd met het verlies van jullie labrador. Heel veel sterkte met verwerken van dit grote verdriet.

 

 

honden page profiel RenateRenate

"  Gatver, het enige vergif hier in de buurt ben jij met je zieke geest. Ik hoop dat je toetsenbord niet al te smerig is van het gal dat je hebt gespuugd.  "

 Ben ik nu de zieke geest omdat ik mijn honden geen vergif toedien? Vreemde redenering is dat. Ik wens niemand, geen hond iets slechts toe, de hond is en blijft het slachtoffer van baasjes die niet verder kijken dan hun neus lang is. Ik vraag mij gewoon af welke bewijzen jullie eigenlijk nog willen zien, als er al zoveel honden doodziek of overleden zijn. Dit goedje blijven goedpraten, dat getuigt pas van een zieke geest en mijn toetsenbord is helemaal ok. Woorden verdraaien lijkt hier een algemene sport. Dus vraag ik, de dag dat het bij jullie fout loopt, moeten wij dan ineens allemaal medelijden hebben? Met de honden zeker wel ja. Sommigen werden hier ronduit belachelijk gemaakt omdat ze Bravecto in twijfel trekken, is dat dan zo netjes?

honden page profiel RenateRenate

"  Helemaal mee eens, en met W&W daarboven. Of zoals ik op Facebook had gedaan: 


 

Wat een haat draag je dan in je hart, dat je een ander z'n geliefde huisdier graag ziet doodvallen.  "

 Waar heb ik ergens geschreven dat ik andermans huisdier graag zie doodvallen? Dat maak jij ervan omdat je blijkbaar ofwel niet goed kunt lezen, ofwel toch ergens inziet dat je niet goed bezig bent. Je draait iemands woorden graag om, wie spreekt hier over haat???

honden page profiel RenateRenate

BTW, ik had Bravecto ook in huis, nog voor ik zelfs maar lid was van FB en al die groepen. Maar ik heb die pil teruggebracht naar de DA en mijn geld teruggekregen. Om één of andere reden, noem het intuÏtie, voelde het niet goed om zo'n pil aan mijn hond(en) te geven.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

"  

Waar heb ik ergens geschreven dat ik andermans huisdier graag zie doodvallen? Dat maak jij ervan omdat je blijkbaar ofwel niet goed kunt lezen, ofwel toch ergens inziet dat je niet goed bezig bent. Je draait iemands woorden graag om, wie spreekt hier over haat??? "

 Kruip maar in de slachtofferrol Renate, maar je eigen woorden kun je niet terugdraaien. Je hebt compleet afgedaan op het moment dat je zei dat je er geen traan om zou laten als mijn hond zou sterven. Wat een niveau. 

 

Ik ga dus ook niet meer met jou in discussie, jij bent mijn tijd en energie niet waard. Doe ook jezelf een plezier door niet meer op mij te reageren. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  


Haha en ga jij rustig door met dit gif geven hoor, mij niet gelaten, ik zal er geen traan om laten als het bij jou fout loopt. "

Ik lees hier toch iets anders dan hoe je het nu probeert te vertellen Renate. Zoals gezegd durf jij het gewoon met je naam te plaatsen. Erger is dat je 5 x geplust bent door nogal hypocriete Hpers die blijkbaar ook heel leuk vinden als bij een ander een hond doodgaat alleen omdat een baas misschien een middel geeft waar je erg tegen bent.

 

Ik vind erg als iemand een pup bij een broodf.... koopt. Vreselijk! En ook nog eens hartstikke stom en dom. Maar dan nog vind ik het super verdrietig als zo'n puppy doodgaat. Dat gun je toch niemand.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  

Ben ik nu de zieke geest omdat ik mijn honden geen vergif toedien? Vreemde redenering is dat. Ik wens niemand, geen hond iets slechts toe, de hond is en blijft het slachtoffer van baasjes die niet verder kijken dan hun neus lang is. Ik vraag mij gewoon af welke bewijzen jullie eigenlijk nog willen zien, als er al zoveel honden doodziek of overleden zijn. Dit goedje blijven goedpraten, dat getuigt pas van een zieke geest en mijn toetsenbord is helemaal ok. Woorden verdraaien lijkt hier een algemene sport. Dus vraag ik, de dag dat het bij jullie fout loopt, moeten wij dan ineens allemaal medelijden hebben? Met de honden zeker wel ja.
Sommigen werden hier ronduit belachelijk gemaakt omdat ze Bravecto in twijfel trekken, is dat dan zo netjes? "

 Ik geloof en zie nergens dat we dit "goedje" goedpraten, promoten oid. Ik lees alleen dat er zijn die net als ik erg moeite hebben om mee te gaan in aannames en vermoedens. Daarnaast lees ik dat er zijn die Bravecto geven en de honden nergens last van hebben, net zoals bij 30 miljoen andere honden.

Ik zie ook nergens dat iemand zegt dat als je geen Bravecto geeft je een zieke geest bent. Niemand oordeelt over diegenen die het niet geven. Omgekeerd is het alleen maar oordelen en veroordelen. Dus degene die het wel geven worden als slecht en niet goed wijs neergezet. 

 

Zelfs in Radar kwam er niet een met duidelijk bewijs. En natuurlijk geloof ik echt wel dat als er niks anders is geweest bij een hond en deze heel gezond was dat dan de link bij Bravecto wordt gelegd. Zou ikzelf ook doen. Maar ik zou ook zeer zeker autopsie laten verrichten. Wanneer een dood zo onverwacht zonder aanwijsbare reden komt zou ik willen weten hoe en waarom.

Al blijf ik moeite houden met hoe daar uitgelegd wordt hoe Bravecto werkt, omdat een hond in mijn optiek dan net zo goed overleden kan zijn of ziek geworden zijn door een teek. Als daar niet aan gedacht wordt spreken ze zichzelf erg tegen. 

Het is niet meer zo dat hier alleen Lyme voorkomt. De ziektes die alleen in Middellandse zeegebieden voorkwamen zoals babesiose en ehrlichiose komen ook al een aantal jaren in Nederland voor.

Anoniem (Gast)

Maar ik hoop ook dat je begrijpt dat zoiets bewijzen super gecompliceerd is. Ik heb in die molen gezeten met mijn hond en het enige dat je kunt doen is andere zaken uitsluiten. En dan nog is er alleen maar een vermoeden, ook bij de artsen. De wereld is niet zo zwart wit als jij hem graag wilt zien. Dat is wat ik eerder probeerde uit te leggen. Sorry als dat vervelend over kwam maar ik zie leden hier veel feller tegen elkaar te keer gaan, maar dat is anders begrijp ik ;)

Anoniem (Gast)

(Vervolg) mijn arts zei destijds dat de enige manier om het te bewijzen was om mijn hond nog een keer het middel te geven. Zou hij weer zo ziek worden en waarschijnlijk overlijden dan was het dat geweest. Dat hebben we maar niet gedaan (uiteraard) Maar zo complex is het dus. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" (Vervolg) mijn arts zei destijds dat de enige manier om het te bewijzen was om mijn hond nog een keer het middel te geven. Zou hij weer zo ziek worden en waarschijnlijk overlijden dan was het dat geweest. Dat hebben we maar niet gedaan (uiteraard) Maar zo complex is het dus.  "

 Ik weet en snap dat het niet zwart/wit is. Ik denk alleen dat hoe meer mensen autopsie laten doen op hun hond, als de verdenking Bravecto is, je waarschijnlijk overeenkomsten gaat zien. 

 

Ik heb al eens aangegeven hier dat er heel veel vrouwen dagelijks de pil slikken. Dit is geen noodzaak! Er zijn meer opties voor anticonceptie. Enig idee hoeveel meiden en vrouwen al ernstig ziek (IC belandt) geworden zijn en overleden zijn? Waarom zou je als mense het risico nemen om trombose/longembolieen te krijgen? Waarom zou je onnodig al die hormonen in je lijf proppen? Overigens is dit bewezen dmv autopsies! Toch is het geen aanleiding voor meiden en vrouwen om ermee te stoppen. En dit kan ik dan dus echt niet snappen. Omdat het bewezen is. Genoeg wetenschappelijke onderzoeken te vinden en casussen. 

 

Ik noem bewust nu de pil. Als ik nl antibiotica had genoemd zou ik reacties krijgen dat het niet uit de handel genomen mag worden omdat veel mensen dan met bacteriële infecties blijven zitten. Maar kijk eens hoeveel mensen allergisch zijn voor antibiotica. Daar kom je alleen achter als je het slikt, per infuus toegediend krijgt. En de klachten/shock verdwijnt zodra je ermee stopt. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik snap niet zo goed wat een autopsieraport zou moeten uitwijzen. De ene hond reageert nou eenmaal heel heftig op iets waar een andere hond niet op reageert. Maar de stoffen die je aantreft in het lijf zijn toch hetzelfde. Er staat niet op de nier, dit komt door Bravecto. Mijn hond is ook bijna dood gegaan na een overreactie op een medicijn waar andere honden geen last van hebben. Die dingen gebeuren. En daarna ben je een stuk voorzichtiger. Dat mensen je uitlachen of er cynisch over doen dat je dan voortaan maar voor natuurlijke middelen kiest, daar trek ik me niets van aan. Maar  ik vind de toon in dit topic soms behoorlijk respectloos (aan beide kanten). Bravecto werd mij 3 jaar geleden al afgeraden door het verleden van mijn hond. Door het universiteitsziekenhuis in Utrecht. Mij heeft het verbaast hoe klakkeloos het werd voorgescheven elders in het land. Zelfs aan honden met Epileptie. Kijk met ern medicijn tegen kanker accepteer je risico's en bijwerkingen maar voor iets onschuldigs als vlooien en teken   ga ik geen risico lopen. Er zijn zoveel alternatieven. Maar als mensen het blijven geven is dat ook hun eigen keus. En dat veroordeel ik ook niet. Maar dat toontje, bewijs het maar eens, irriteert me wel. Zo simpel is oorzaak en gevolg nu eenmaal niet aan te tonen. En ik hoop vooral dat die ervaring iedereen bespaart blijft.  "

 Als een hond bv een maagtorsie heeft of hartfalen is het iig duidelijk dat ie daar aan dood is gegaan. En bij bv veel "vergiftigingen" komt er uit de sectie dat het geen vergiftiging was. 

Anoniem (Gast)

Zoals je waarschijnlijk al in het programma radar heb kunnen beluisteren zou ik het mijn hond niet geven.

Kijk a.u.b. bij uitzending gemist

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Zoals je waarschijnlijk al in het programma radar heb kunnen beluisteren zou ik het mijn hond niet geven.
Kijk a.u.b. bij uitzending gemist "

 Waarschijnlijk heb je niks gelezen hier anders zou je wel weten dat iedereen de uitzending heeft gezien. Kwam ook niet echt een bewijs uit! Of....echt niet!

 

edit. Is het nu zo'n lastig iets om je als gast aan te melden, in te loggen of op z'n minst een naam te vermelden?

ik weet dus niet of jij in het programma radar te beluisteren was, er waren daar nl meerdere die vertelden dat ze het niet meer aan hond gaan geven. Of was je daar ook anoniem?

Leo Ceulemans (Gast)

Ik betaalde begin februari 36 euro per tablet voor elk van mijn vier honden. 1 hond heb ik intussen al meermaals grondig gewassen vanwege vlooien. Bij elk van de 4 honden - witte herders - moet ik quasi dagelijks teken wegnemen.

Voor wat mij betreft totaal waardeloze brol en derhalve nog peperduur

ook 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ik betaalde begin februari 36 euro per tablet voor elk van mijn vier honden. 1 hond heb ik intussen al meermaals grondig gewassen vanwege vlooien. Bij elk van de 4 honden - witte herders - moet ik quasi dagelijks teken wegnemen.
Voor wat mij betreft totaal waardeloze brol en derhalve nog peperduur
ook  "

 Wellicht moet je je huis dan eens behandelen? 

Bravecto dood geen vlooien in de omgeving he.. Het dood alleen vlooien en teken die je hond hebben gebeten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Wellicht moet je je huis dan eens behandelen? 
Bravecto dood geen vlooien in de omgeving he.. Het dood alleen vlooien en teken die je hond hebben gebeten. "

 

Als een hond vlooien heeft, zit er 95% van de vlooien in je huis.

pauline (Gast)

Veel honden overlijden aan dit middel ik zou het niet geven heb het mee gemaakt.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Veel honden overlijden aan dit middel ik zou het niet geven heb het mee gemaakt.
  "

 Wat erg dat je hond is overleden. Zo verdrietig. Heel veel sterkte met dit grote verlies.

 

heb je misschien autopsie laten doen na overlijden om uit te zoeken wat de doodsoorzaak geweest is? Of is het een vermoeden? Heeft de hond Bravecto gehad en is deze gelijk na toediening overleden? 

Johanna (Gast)

Mijn Cairn terrier bravecto gegeven. Dacht het gaat goed. Na bijna 3 maanden ineens een zware aanval van epilepsie. Nooit gehad. Dierenarts zag er geen heil meer in. Mijn hond moest ik laten inslapen! Maar ik vind het wel raar dat het zo lang goed is gegaan?
Maar er zit zeker rotzooi in wat niet best is voor je hond.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Goed dat ze gaan onderzoeken Suzanne

 

Deze vind ik dan ook goed om te lezen.

 

http://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/bravecto-de-andere-kant-van-de-discussie

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Goed dat ze gaan onderzoeken Suzanne
 
Deze vind ik dan ook goed om te lezen.
 
http://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/bravecto-de-andere-kant-van-de-discussie
 
  "

 Dat is goed uitgelegd.

 

Ben benieuwd wat er uit het onderzoek komt!

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

De slager keurt zijn eigen vlees?????

http://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/bravecto-de-andere-kant-van-de-discussie

 

Citaat;Wat dat betreft is het zeer zinvol dat de EMA nu aan in ieder geval Merck vraagt om al die bijwerkingengevallen eens heel goed ut te zoeken ;Einde citaat.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Enfin.. Ik heb mij door het hele topic geworsteld..
En nu? Wat moet ik dan nog geven aan mijn honden? Ik heb vroeger nooit iets gegeven. Nooit geen vlooien, dagelijks een teekje ofzo verwijderen, in het hoogseizoen een stuk of 6. Nu heeft een familielid 3 jaar geleden ziekte van Lyme gekregen. Ikzelf en mijn zoon hebben ook regelmatig een teek (yak).. Voor de honden wil je ook niet dat ze Lyme krijgen.
Vorig jaar ineens wel vlooien! Natuurmiddelen werkten niet... Dus pipetjes gegeven, vlooien waren netjes weg. Het huis was ook in orde!
Ondertussen zijn er 2 katten bij gekomen. Hele mooie langharige Heilige Birmanen. Zij komen niet buiten.
En gisteren zag ik ineens op beide katten een teek lopen die de honden dus duidelijk van buiten mee genomen hebben.
Ik moet dus wel iets gaan geven! Pipetjes mogen niet meer daar ze giftig zijn voor katten en onze katten likken onze honden wel eens...
Wat kan ik nog geven wat geen vreselijke aanslag gaat zijn maar toch helpt zodat zowel de honden als katten beschermd zijn?
Zijn er al tegenberichten over de Nexgard?
Zijn er pipetjes die niet giftig zijn voor de katten?
Pffffff

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Enfin.. Ik heb mij door het hele topic geworsteld..
En nu? Wat moet ik dan nog geven aan mijn honden? Ik heb vroeger nooit iets gegeven. Nooit geen vlooien, dagelijks een teekje ofzo verwijderen, in het hoogseizoen een stuk of 6. Nu heeft een familielid 3 jaar geleden ziekte van Lyme gekregen. Ikzelf en mijn zoon hebben ook regelmatig een teek (yak).. Voor de honden wil je ook niet dat ze Lyme krijgen.
Vorig jaar ineens wel vlooien! Natuurmiddelen werkten niet... Dus pipetjes gegeven, vlooien waren netjes weg. Het huis was ook in orde!
Ondertussen zijn er 2 katten bij gekomen. Hele mooie langharige Heilige Birmanen. Zij komen niet buiten.
En gisteren zag ik ineens op beide katten een teek lopen die de honden dus duidelijk van buiten mee genomen hebben.
Ik moet dus wel iets gaan geven! Pipetjes mogen niet meer daar ze giftig zijn voor katten en onze katten likken onze honden wel eens...
Wat kan ik nog geven wat geen vreselijke aanslag gaat zijn maar toch helpt zodat zowel de honden als katten beschermd zijn?
Zijn er al tegenberichten over de Nexgard?
Zijn er pipetjes die niet giftig zijn voor de katten?
Pffffff "

 Er zijn overal negatieve berichten over te vinden Sammy.

Ik zou dan denk ik Nexgard doen. Hier zit wat minder van de stof in als in Bravecto. Aankijken hoe lang ze het hierop doen en dan pas opnieuw een pil geven, dus niet automatisch iedere maand. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik heb gewoon bravecto gekocht. Nogniet gegeven omdat we nog niet actief in het bos zijn waar we vorig jaar weggejaagd werden door de teken. Dus het blijft waarschijnlijk gewoon bij 1 pil. Wel geef ik schapenvet met knoflook bonbons. Puur omdat ik zomer 1 niks had - bonbons gegeven. Jaar 2 vlooien én teken en geen bonbon. Vandaar.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Hoe zit dat eigenlijk met de scalibor band? Helpt die ook tegen vlooien? En wat als de katten aan die band zouden likken?
Bea heeft wel al een vreselijke huid met uitslag dus ik weet niet of die band bij haar dan zo goed zou zijn. En ze heeft ook beginnende suikerziekte. Dan is Nexgard misschien niet zo een strak plan? Ik weet het niet meer ;-)
Stomme vlooien en teken :'(

honden page profiel GrietGriet

Hoi allemaal

Ook wij geven Bravecto aan onze witte Keeshond, Odie. Omdat wij veel verhalen gehoord/gelezen hadden over de negatieve bijwerkingen van Bravecto ben ik hier mee naar mijn dierenarts gestapt. Hij vertelde me dat alles wat er aan dieren gegeven wordt, zeer goed gecontroleerd wordt. Verder vertelde hij me dat slecht nieuws/negatief nieuws sneller verspreid wordt dan goed nieuws.

Wij hebben het allerbeste voor met ons witje en daarom vertrouwen we ook op onze dierenarts. Hij heeft nog nooit iets meegemaakt met Bravecto en van het moment dat hij er iets mee zou meemaken, zou hij het ook niet meer aanbieden.

Odie neemt deze medicatie al in vanaf maart/april vorig jaar en heeft hier 1x van moeten overgeven. Natuurlijk weten we niet of het aan het pilletje lag of aan datgene dat ze op voorhand te stekken had gehad. Aangezien ze de laatste 2x niet meer heeft overgegeven nadat ze Bravecto ingenomen had, vermoeden we dat er gewoon iets op haar maag lag.

Claudia, wij geven het een heel jaar door omdat het ook werkt tegen vlooien (die je een heel jaar kan krijgen). Dus 4 pilletjes per jaar.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Enfin.. Ik heb mij door het hele topic geworsteld..
En nu? Wat moet ik dan nog geven aan mijn honden? Ik heb vroeger nooit iets gegeven. Nooit geen vlooien, dagelijks een teekje ofzo verwijderen, in het hoogseizoen een stuk of 6. Nu heeft een familielid 3 jaar geleden ziekte van Lyme gekregen. Ikzelf en mijn zoon hebben ook regelmatig een teek (yak).. Voor de honden wil je ook niet dat ze Lyme krijgen.
Vorig jaar ineens wel vlooien! Natuurmiddelen werkten niet... Dus pipetjes gegeven, vlooien waren netjes weg. Het huis was ook in orde!
Ondertussen zijn er 2 katten bij gekomen. Hele mooie langharige Heilige Birmanen. Zij komen niet buiten.
En gisteren zag ik ineens op beide katten een teek lopen die de honden dus duidelijk van buiten mee genomen hebben.
Ik moet dus wel iets gaan geven! Pipetjes mogen niet meer daar ze giftig zijn voor katten en onze katten likken onze honden wel eens...
Wat kan ik nog geven wat geen vreselijke aanslag gaat zijn maar toch helpt zodat zowel de honden als katten beschermd zijn?
Zijn er al tegenberichten over de Nexgard?
Zijn er pipetjes die niet giftig zijn voor de katten?
Pffffff "

 even over natuurmiddelen  ik weet niet welke je gaf maar, sommige dingen als tea tree olie en zwarte kummelolie kunnen heel gevaarlijk voor katten zijn (alleen even ter info)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 47 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 4748 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^