Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Och in ieder geval hoeven we niet bang te zijn dat Bravecto binnenkort uitverkocht is "

 

  Denk ik ook niet nee... 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Och in ieder geval hoeven we niet bang te zijn dat Bravecto binnenkort uitverkocht is "

 Ojee misschien zijn ze dan zelfs wel te scoren in de uitverkoop 

 

Ik hoop eigenlijk ook dat ze vanavond niet bevooroordeelde mensen aan het woord laten. Anders krijg je alleen maar meer hysterie zonder dat er nu echt iets is bewezen. 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Is ook wel echt iets om grapjes over te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=9xAkPP9N1Vg

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  
Giftige stoffen bouwen zich niet op in het lichaam, deze worden verwerkt en weer uitgescheiden. De enige manier waarop een giftige stof schadelijk/dodelijk kan zijn is als het in 1 keer die fatale grens overschreidt, niet over een jaar lang want op het moment dat jij op de 2e dag die 2e gram binnen krijgt is die 1e gram van de 1e dag al netjes opgeruimt door het lichaam. Zoals in mijn verhaal hierboven, als het zo zijn dat stoffen jaren lang in een lichaam zou blijven hangen, dan zouden de chocola eters onder ons ook een groot probleem hebben.  "

 Maar geldt dat dan per definitie voor elke giftige stof?

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Och in ieder geval hoeven we niet bang te zijn dat Bravecto binnenkort uitverkocht is "

 Always look on the bright side of life. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

ik vind het net een soap, hoe werkt massa-hysterie? zo dus

 

een beetje hetzelfde als die uitzending van de KvW over hondenbrokken. ook al zo genuanceerd. dierlijke bijproducten in brokken worden ineens omgetoverd tot kadavers van geuthenaseerde gezelschapsdieren

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Mag ik vragen waar je deze info dan vandaan hebt? Want het hele verhaal dat er allemaal schadelijk stoffen in je vet zitten dat komt vanuit het detox verhaal, en blijkt inmiddels ook allemaal broodje aap te zijn.  "

Ik weet niet meer hoe ik dat weet, ooit geleerd, school?

 

Detoxen vind ik onzin, ze beweren dat er voedings middelen zijn, die zich binden met je schadelijke stoffen en zo uitscheiden. 

Zo werkt dat volgens mij niet.

 

http://www.spijsvertering.info/over-spijsvertering/lever/functies-van-de-lever/

 

Je lever is een orgaan, wat je lichaan zuivert.

Dat is de rede, dat als je steeds te veel gif binnen krijgt, je lever problemen kan krijgen, die kan dat niet meer aan.

De vervette lever van een alcoholist, met lever ontsteking of cirosse.

 

Niet alle stoffen wordt in je vet of je lever opgeslagen. Van wat je teveel binnen krijgt, wordt een deel gewoon afgevoerd, uitgescheiden, een deel opgeslagen.

Sommige stoffen, slaan zich dus in je vetten op, daar kunnen ook giftige stoffen inzitten.

 

 

Zo begreep ik het altijd

 

Debbie (Gast)

ik hoor net op t nieuws dat er wereld wijd hondjes aan overleden zijn dus ik zou je dr even in verdiepen voordat je het wil halen

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Heel goed stukje op EenVandaag. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

" ik hoor net op t nieuws dat er wereld wijd hondjes aan overleden zijn dus ik zou je dr even in verdiepen voordat je het wil halen "

 Dat is niet wat op het nieuws werd verteld. 

Piep (Gast)

nieuwe update over onze teckel!

al eerder heb ik op dit forum geschreven om te waarschuwen voor Bravecto. Onze gezonde teckel kreeg direct na toediening vreselijke jeuk en rode bloederige plekken. Dat is nu 6 weken geleden en nog steeds niet over. Ze krijgt nu dus ook al bijna 6 weken prednison tegen de jeuk. Zonder kan ze niet anders krapt ze haar huid helemaal kapot. We moeten nog steeds afwachten hoe het afloopt. Ik heb de leverancier van Bravecto inmiddels gemaild over deze bijwerkingen die niet zijn opgenomen in de bijwerkingenlijst, dat vind ik niet correct. Zij geven nu in een reactie aan ' deze bijwerkingen niet te herkennen bij Bravecto'. Ze hebben wel een melding gedaan bij de overheid(dat zijn ze wettelijk verplicht bij een melding) maar willen aan mij geen informatie geven wat ze nu precies aan doorgegeven hebben. Dat moet ik zelf maar uitzoeken als ik die info wil hebben. Verder wensen ze mij sterkte en sluiten ze het contact af. Dat klopt natuurlijk niet, uit een dergelijke houding blijkt dat ze niet geïnteresseerd zijn in de uiteindelijke gevolgen van het middel op onze hond. Ik vind dit een schandalige houding waaruit blijkt dat ze bijwerkingen zo veel mogelijk wegwuiven teneinde ervoor te zorgen dat mensen onwetend blijven over het risico dat een hond loopt op de mogelijke bijwerkingen bij toediening. Dus mijn advies nogmaals, gebruik het niet want die troep blijft minstens 3 maanden in het bloed en je kunt dus niets doen als een hond allergisch blijkt te zijn! 

honden page profiel JoyaJoya

honden foto van Joya

Ieder z' n ding , zeggen ze hier. In mijn uitgebreide hondeneigenaarsvriendenkennissenenwandelcontactenkring zijn heeeeel veel honden welke Bravecto toegediend kregen, zonder meer zonder gezondheidsproblemen. We wonen hier in een teken en ander ongedierterijk gebied. Zelf vlooien in huis gehad deze zomer en m' n katjes werden geplaagd gebeten en gestoken door oogstmijten. Brrrr... Ondanks Stronghold pipetten, Serestobandjes, omgevingssprays, ook 2 x een fogger laten leeglopen, 1 boven en 1 beneden. Hondjes bleken minder last te hebben maar ook Nashville heeft een mottige ontsteking aan z' n poot, een beet van " iets ", gehad. Geen enkel natuurlijk middeltje had effect. Nog zo een warme, vochtige zomer en dan is m' n keuze snel gemaakt. Bravecto, Comfortis, Nexgard of wat dan ook, liever dat dan dat m' n diertjes weer zo intens worden gepest en zich kapot krabben van de jeuk.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" nieuwe update over onze teckel!
al eerder heb ik op dit forum geschreven om te waarschuwen voor Bravecto. Onze gezonde teckel kreeg direct na toediening vreselijke jeuk en rode bloederige plekken. Dat is nu 6 weken geleden en nog steeds niet over. Ze krijgt nu dus ook al bijna 6 weken prednison tegen de jeuk. Zonder kan ze niet anders krapt ze haar huid helemaal kapot. We moeten nog steeds afwachten hoe het afloopt. Ik heb de leverancier van Bravecto inmiddels gemaild over deze bijwerkingen die niet zijn opgenomen in de bijwerkingenlijst, dat vind ik niet correct. Zij geven nu in een reactie aan ' deze bijwerkingen niet te herkennen bij Bravecto'. Ze hebben wel een melding gedaan bij de overheid(dat zijn ze wettelijk verplicht bij een melding) maar willen aan mij geen informatie geven wat ze nu precies aan doorgegeven hebben. Dat moet ik zelf maar uitzoeken als ik die info wil hebben. Verder wensen ze mij sterkte en sluiten ze het contact af. Dat klopt natuurlijk niet, uit een dergelijke houding blijkt dat ze niet geïnteresseerd zijn in de uiteindelijke gevolgen van het middel op onze hond. Ik vind dit een schandalige houding waaruit blijkt dat ze bijwerkingen zo veel mogelijk wegwuiven teneinde ervoor te zorgen dat mensen onwetend blijven over het risico dat een hond loopt op de mogelijke bijwerkingen bij toediening. Dus mijn advies nogmaals, gebruik het niet want die troep blijft minstens 3 maanden in het bloed en je kunt dus niets doen als een hond allergisch blijkt te zijn!  "

 

Je kunt over Bravecto zelf een klacht neerleggen bij het College ter beoordeling van Geneesmiddelen. Dit College valt onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

 

Dit heb ik al eerder in dit topic genoemd

 

https://www.cbg-meb.nl/dieren

 

https://www.cbg-meb.nl/contact

Piep (Gast)

Tsja, iedereen moet zelf weten wat ie doet natuurlijk. Zolang je je maar realiseert dat er kans is op bijwerkingen. 

Piep (Gast)

bedankt Loesje ga ik zeker doen. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Heel goed stukje op EenVandaag.  "

 Ik heb het niet gezien? Wat zeiden ze erover?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Help!!!!!!


Mijn mailbox ontploft! :-) :-) :-)

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Vanavond ook in Hart van Nederland.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Die DA was alles behalve sceptisch hoor 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Triest dat de dierenarts in Eenvandaag zei gestopt te zijn om Bravecto te adviseren, omdat hij en collega's  "het beu waren", met zeurende baasjes geconfronteerd te worden. Schandelijke opmerking. Op deze manier laten ze de baasjes in de kou staan en werken ze dus niet mee om de fabrikant te stoppen, die Bravecto maakt en het baasje te helpen om aan te tonen dat de honden door Bravecto ziek worden en kunnen sterven! Precies zoals ik al eerder zei, ze bagatelliseren het. Zeurende baasjes! 

 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Triest dat de dierenarts in Eenvandaag zei gestopt te zijn om Bravecto te adviseren, omdat hij en collega's  "het beu waren", met zeurende baasjes geconfronteerd te worden. Schandelijke opmerking. Op deze manier laten ze de baasjes in de kou staan en werken ze dus niet mee om de fabrikant te stoppen, die Bravecto maakt en het baasje te helpen om aan te tonen dat de honden door Bravecto ziek worden en kunnen sterven! Precies zoals ik al eerder zei, ze bagatelliseren het. Zeurende baasjes! 
 
  "

 

Aha, nou dan snap ik ook weer jouw visie op de wereld en waarom jij zo'n beetje tegen elke da of producent bent, rare manier van denken, sorry. Waarom zou die beste man in vredesnaam iets tegen de frabrikant beginnen als er ten eerste helemaal niet is aangetoont dat die honden daadwerkelijk zijn gestorven aan bravecto en ten tweede dat hij voor de rest alleen maar tevreden klanten heeft op bravecto. Ja nee, dat is echt "bagitaliseren"  Echt, je maakt dit soort opmerkingen over elke instantie, maar nu snap ik het, je bent gewoon heel goed in overdreven conclusies trekken  Net als eerder op het forum al, het idee dat steriliseren puur alleen wordt gedaan voor winst, niet omdat het voordelen heeft, yeah right... Ik kan echt moe worden van dit soort dingen. Ik ga in het vervolg wel gewoon langs jou heen lezen  

 

Maar goed, dat gezegd, ik ben nog steeds benieuwd wat er naar voren zal komen als men eens sectie zou verrichten als een hond er van wordt verdacht dat hij gestorven is aan bracecto. Want zoals ook al uitgelegd, sowieso heb je op elke medicijn dieren of mensen die er gevoelig voor zijn, dat gebeurd ook bij gewone paracetamol. Daarbij is het ook heel goed mogelijk dat een hond al gewoon ziek was, en dat bravecto daar helemaal niks mee te maken had, dieren komen wel vaker om aan een lever die niet goed bleek te functioneren, zonder dat ze een medicijn hebben genomen. Dus ik hoop, mocht het weer gebeuren, dat een baasje dan eens sectie laat verrichten, dan kan je pas echt conclusies gaan trekken, en daar ben ik dan wel benieuwd naar. 

honden page profiel WolterWolter

honden foto van Wolter

Ik snap de hele discussie niet. Los van alle test en zieke honden kan je als je je eigen verstand aan zet toch zo wel begrijpen dat je bezig bent je hond gif te voeren zodat hij giftig wordt voor vlooien en teken. Arme honden die hier het slachttoffer van zijn.

Als er een luizenplaag is op school gaan we onze kinderen toch ook geen gif voeren zodat de luizen dood gaan!

Vlooien en teken bestrijdt je van buitenaf en bij voorkeur met een niet chemisch middel.

Hier maken we zelf knoflook olie, twee tot drie keer per week een beetje knoflook olie op de handen doen en de honden er lichtjes mee insmeren. Werkt goed tegen vlooien en teken.

Als onze hond uit het bos komt liggen de teken soms los bovenop zijn vacht en kunnen ze er gewoon afvegen.

Onze honden hebben veel kontakt met andere honden. Afgelopen zomer maar één vlo gevonden.

 

 

honden page profiel ----

honden foto van --

" Triest dat de dierenarts in Eenvandaag zei gestopt te zijn om Bravecto te adviseren, omdat hij en collega's  "het beu waren", met zeurende baasjes geconfronteerd te worden. Schandelijke opmerking. Op deze manier laten ze de baasjes in de kou staan en werken ze dus niet mee om de fabrikant te stoppen, die Bravecto maakt en het baasje te helpen om aan te tonen dat de honden door Bravecto ziek worden en kunnen sterven! Precies zoals ik al eerder zei, ze bagatelliseren het. Zeurende baasjes! 
 
  "

Een goede dierenarts trekt zijn conclusies aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken. Met de uitslag daarvan kijkt een goede dierenarts naar het beste voor het dier en niet voor het baasje of zichzelf of de fabrikant. Tenminste dat is mijn ogen een góéde dierenarts. Er is nergens bewezen dat Bravecto schadelijk is en het is wel door het onderzoek van de Europese commissie gekomen. Die commissie heeft Bravecto veilig en goed verklaard a.d.h.v. onderzoek. Voor de hond zijn teken en vlooien erg vervelend, van teken kunnen ze erg ziek worden en van vlooien kunnen ze erg veel last hebben. Een góéde dierenarts zou in mijn ogen met deze informatie kiezen voor het middel bravecto. Het is dus geen wonder dat zoveel dierenartsen het voor hebben geschreven. Dat dierenartsen het nu in twijfel trekken tot er nader onderzoek is gedaan door alle ophef vind ik ook alleen maar goed. Een dierenarts heeft gewoon geen specifieke reden om het middel definitief niet meer voor te schrijven.

 

Bovendien schrijf je dat de dierenartsen die er mee zijn gestopt voor de zeurende baasjes, de fabrikant niet tegen gaan. Juist wel hoor, als zij het allemaal niet meer verkopen maakt bravecto ook geen winst en daar kun je een bedrijf het meest pijn mee doen. 

frodo (Gast)

hallo

Ik heb op 3-8-16 bravecto gegeven(voor hond tot 10 kg) en sinds een week , dus na 2 maanden, krabt mijn hond zich weer. Echter kan ik geen vlo of teek vinden.

Bij de pipetjes in de nek begon hij ipv 3 mnd al na 3 wk te krabben en duidelijk dat er 1 a 2 vlooien aanwezig waren.

 

Ik heb het idee dat het prima helpt, echter vandaag vertelde  iemand mij dat er honden aan dood gingen dat het op tv geweest is. Over welk merk ze het hadden is niet bekend en ik kan er tot nu toe ook niets van vinden.

Deborah (Gast)

Onze twee Ierse setters van 8 maanden en 12 jaar hebben dit een week geleden ingenomen. Ik merk niets van bijwerkingen tot nu toe, gelukkig. 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" hallo
Ik heb op 3-8-16 bravecto gegeven(voor hond tot 10 kg) en sinds een week , dus na 2 maanden, krabt mijn hond zich weer. Echter kan ik geen vlo of teek vinden.
Bij de pipetjes in de nek begon hij ipv 3 mnd al na 3 wk te krabben en duidelijk dat er 1 a 2 vlooien aanwezig waren.
 
Ik heb het idee dat het prima helpt, echter vandaag vertelde  iemand mij dat er honden aan dood gingen dat het op tv geweest is. Over welk merk ze het hadden is niet bekend en ik kan er tot nu toe ook niets van vinden. "

 Beste Frodo,

er is helemaal geen omderzoek gedaan of deze honden echt aan bravecto zijn overleden, dus ik zou me daar niet heel druk om maken. Het kan zijn dat je hond een teek heeft, want volgens mij werkt het middel 3 maanden tegen vlooien en 8 weken tegen teken

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" hallo
Ik heb op 3-8-16 bravecto gegeven(voor hond tot 10 kg) en sinds een week , dus na 2 maanden, krabt mijn hond zich weer. Echter kan ik geen vlo of teek vinden.
Bij de pipetjes in de nek begon hij ipv 3 mnd al na 3 wk te krabben en duidelijk dat er 1 a 2 vlooien aanwezig waren.
 
Ik heb het idee dat het prima helpt, echter vandaag vertelde  iemand mij dat er honden aan dood gingen dat het op tv geweest is. Over welk merk ze het hadden is niet bekend en ik kan er tot nu toe ook niets van vinden. "

 Het kan zijn dat er wel een vlo geweest is. De vlooien moeten eerst bijten voor ze doodgaan volgens mij.

En zon beet jeukt ook al.

 

Misschien heb je het al gedaan maar houd vooral je huis goed schoon. Stofzuigen, dweilen met azijn of goede zeep. 

En alle plekken waar de hond ligt de dekens of kussens in de was.

 

Misschien klinkt dat allemaal heel logisch maar er zijn mensen die niet weten hoe vernijig een vlooienplaag kan zijn.

 

 

JanH (Gast)

2jaar achter elkaar voor de vakantie Bravecto toegediend 1

2 jaar in eerste week onze hond een weeklang aan de "spuitpoep" welke nauwelijks te stopen was

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Triest dat de dierenarts in Eenvandaag zei gestopt te zijn om Bravecto te adviseren, omdat hij en collega's  "het beu waren", met zeurende baasjes geconfronteerd te worden. Schandelijke opmerking. Op deze manier laten ze de baasjes in de kou staan en werken ze dus niet mee om de fabrikant te stoppen, die Bravecto maakt en het baasje te helpen om aan te tonen dat de honden door Bravecto ziek worden en kunnen sterven! Precies zoals ik al eerder zei, ze bagatelliseren het. Zeurende baasjes! 
 
  "

 Helemaal geen schandelijke opmerking hoor. Als mensen er helemaal van overtuigd zijn dat een product hun hond gaat vermoorden, ookal is dit helemaal niet bewezen, en de dierenarts het blijft geven verliezen mensen het vertrouwen in hun dierenarts. Natuurlijk willen ze dat niet. Bravecto is uitgebreid getest en onderzocht en goed gekeurd, dus het product zou helemaal veilig moeten zijn. Waarom zou je je zorgen maken over een product waar nooit eerder klachten over zijn geweest?

 

en meewerken om de fabrikant te stoppen? Met de uitslagen van de onderzoeken van de hondjes die ziek zijn geworden van bavecto die er niet zijn? Waarom zou je een zaak aanspannen zonder bewijzen. Dat is erg duur en erg nutteloos.

 

Ik vind jouw houding tegenover dierenartsen belachelijk en onterecht. Die mensen gaan iedere dag naar hun werk met de bedoeling dieren te helpen. Dierenarts is nu eenmaal geen dikbetaald beroep, maar voor het geld gaat niemand die sector in. Dierenarts word je omdat je van dieren houdt. Dat jij een slechte ervaring hebt met jouw dierenarts betekent niet dat je gelijk alle dierenartsen zwart hoeft te maken door dit soort berichten met onterechte beschuldigingen te plaatsen. Nee laten we naar jou luisteren in plaats van naar iemand die er voor heeft geleerd. Zal vast een hoop dieren levens redden, niet.  Als je het zelf allemaal zo goed weet moet je misschien zelf maar dierengeneeskunde gaan studeren. moet je wel goed nadenken of je jezelf dan nog normaal aan zou kunnen kijken , als dierenarts, aangezien ze in jouw ogen niet veel goed kunnen doen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 32 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 3233 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^