Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

" Heb het mijn honden ook gegeven en totaal geen bijwerkingen.
Een Pipetje op de rug is geen optie krijgt 1 van mijn honden brandplekken van. Hier is het wel nodig om iets te gebruiken zijn heel veel teken in dit gebied met de ziekte van Lyme. Word zelf ook regelmatig gebeten door teken.
Beter een pil dan de ziekte van Lyme. Dan ben je verder van huis.
  "

 Inderdaad. Het is heel goed werkend vergif waar de meeste honden zelf geen last van hebben.  

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

dimphy (Gast)

Ik heb de honden met van alles geholpen om van de vlooien af te komen en niets werkte toen zij mijn dierenarts moet je de kauwpil van bravecto proberen het is niet goedkoop maar werkt perfect binnen 12 uur waren ze klaar met krabben.

Moet binnenkort weer halen .????????

Anoniem (Gast)

Ik heb het ook 1x gegeven aan honden, maar nooit meer. Zelf geen slechte ervaring hier mee, maar je geeft je honden wel vergif. En wat je erin stopt haal je er 1,2,3 niet meer uit. Reactie op de huid kun je meteen weg wassen.

Er is zelfs een FB link is Bravecto wel veilig. Er zijn er al honden aan overleden. 

Anoniem (Gast)

Ik heb het ook 1x gegeven aan honden, maar nooit meer. Zelf geen slechte ervaring hier mee, maar je geeft je honden wel vergif. En wat je erin stopt haal je er 1,2,3 niet meer uit. Reactie op de huid kun je meteen weg wassen.

Er is zelfs een FB link is Bravecto wel veilig. Er zijn er al honden aan overleden. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik heb het ook 1x gegeven aan honden, maar nooit meer. Zelf geen slechte ervaring hier mee, maar je geeft je honden wel vergif. En wat je erin stopt haal je er 1,2,3 niet meer uit. Reactie op de huid kun je meteen weg wassen.
Er is zelfs een FB link is Bravecto wel veilig. Er zijn er al honden aan overleden.  "

 Gaan we weer opnieuw starten nu? Er is nog steeds niks bewezen. Geen obductie gedaan bij de overleden hond(en) 

 

Er is wel bewezen dat er al heel veel honden overleden zijn aan Lyme, ehrlichiose en babesiose. 

Anoniem (Gast)

Opnieuw starten??? Als je verder kijkt dan je neus lang is zie je boven mijn bericht ook nieuwe berichten staan. Niets is bewezen. Maar allemaal wel toeval. Er zit in deze tabletten gif en dat laat je je hond slikken. Einde discussie voor mij. 

 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Wat een eindeloze discussie...

 

Internet verhalen en verhalen die hun eigen leven gaan leven...

 

Mijn honden krijgen het zonder enige bijwerking zelfs mijn epi ( pancreas ) hond. Ik ken tal van honden die het krijgen zonder enige bijwerking.

 

Mijn hond is nu ziek is dat dan de schuld van bravecto? Dacht van ni... 

 

Wat voor de ene goed is is voor de andere miss niet goed. Das zo bij mensen en bij honden. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Opnieuw starten??? Als je verder kijkt dan je neus lang is zie je boven mijn bericht ook nieuwe berichten staan. Niets is bewezen. Maar allemaal wel toeval. Er zit in deze tabletten gif en dat laat je je hond slikken. Einde discussie voor mij. 
  "

 Ik snap wel dat je gaat denken dat Bravecto dan de oorzaak is, maar ik begrijp echt niet dat je dit niet laat onderzoeken als er een hond doodgaat en het vermoeden heel sterk is dat het Bravecto is.

 

ik bedoelde met opnieuw starten dat alles wel gezegd is in dit topic. Er wordt niks nieuws vermeld bedoel ik.

steeds wordt Facebook anti pagina genoemd of de petitie....en dan staat erbij kijk eens....er is zelfs een pagina!

ook vind ik het lastig om met een gast te discussiëren. Sommigen hebben nl een account maar gaan soms als gast een discussie aan

eigenlijk vind ik vaak de Hpers al wel grof genoeg in hun teksten, als gasten dat nu ook nog gaan doen wordt het wel een gezellige boel hier 

honden page profiel xMiekexxMiekex

honden foto van xMiekex


Ook vind ik het lastig om met een gast te discussiëren. Sommigen hebben nl een account maar gaan soms als gast een discussie aan.

Helemaal met je eens, qua gasten....

iedereen kan een naam aanmaken!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik snap wel dat je gaat denken dat Bravecto dan de oorzaak is, maar ik begrijp echt niet dat je dit niet laat onderzoeken als er een hond doodgaat en het vermoeden heel sterk is dat het Bravecto is.
 
ik bedoelde met opnieuw starten dat alles wel gezegd is in dit topic. Er wordt niks nieuws vermeld bedoel ik.
ook vind ik het lastig om met een gast te discussiëren. Sommigen hebben nl een account maar gaan soms als gast een discussie aan
eigenlijk vind ik vaak de Hpers al wel grof genoeg in hun teksten, als gasten dat nu ook nog gaan doen wordt het wel een gezellige boel hier  "

 Je kan de modjes vragen of de gast een account heeft. Soms reageeren gasten ook nog eens onder veschillende namen.

De modjes kunnen kijken welk ip adres het is en of het een bekende is, of iemand die onder verschillende namen reageert.

 

Soms idd jammer.

honden page profiel King,Chase & CheyenneKing,Chase & Cheyenne

honden foto van King,Chase & Cheyenne

Wij gebruiken ook bravecto en ik zweer erbij, king is allergisch voor tekenbeten en vlooien beten alles geprobeerd, king kreeg er hotspot van.

toen kwam onze dierenarts aan met bravecto nooit geen last meer ergens van terwijl king toch erg gevoelig is voor van alles. Denk dat het per hond verschilt wat de uitwerking zijn.

Als het zulk slecht spul zou zijn mag de dierenarts het niet verkopen lijkt mij.

honden page profiel **

honden foto van *

 

 Nog steeds Bravecto ??

Ach beste mensen hoe meer gesproken hierover word, hoe meer ongeloofwaardigheid naar buiten dan komt ..

En het is is absoluut ook zo dat zogenaamde individuen dat hier Gasten genoemd ze zijn interesse hebben ze alleen maar om dit topic discussie doelloos voort te zetten ..etc..

Van mij gasten functie hier mag uitgeschakeld worden, en/ of deze topic eindelijk sluiten ??

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Lees dit ook maar eens:
http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/72-vaccinatie-bij-honden
  "

 Ik heb wat moeite met dit soort "onderzoeken"/pagina's.

Ik zie nooit eens een onafhankelijk onderzoek. 

De bio pagina's en KVV schrijven voornamelijk hoe slecht alles is, inentingen, brokken enz enz De brokken pagina's komen weer met onderzoeken dat brokken beter zijn dan KVV. Ik heb moeite met vooruit bepalen aan de hand van titeren dat een hond de eerste 8 jaar niks meer nodig heeft. (Zou dan zelf toch ieder jaar blijven titeren)

en sommige ziektes zijn niet te titeren, zoals ziekte van weil.

 

Er is wel onafhankelijk onderzoek gedaan dat er een bepaalde link is tussen kvven accuut nierfalen maar dit is dan bij die honden die zeer eenzijdig KVV krijgen. Dus maar bv maar een diersoort. Lijkt mij ook logisch dat dat niet gezond is. (Sorry, kan de link niet terug vinden....)

Verder zijn er heel veel "bewijzen" van honden die overleden zijn aan tekenziektes. En in Nederland is dat niet meer alleen Lyme, maar ook ehrlichia en babesiose. 

 

(Hond van een vriendin is nog nooit in het buitenland geweest en vrienden zelf waren ook niet op vakantie geweest. Toch had hij ehrlichiose. Hij was nog geen 2. Heeft het wel gered, maar vraag niet hoe en heeft blijvende schade aan gewrichten en hersens)

 

Ik blijf het dus enorm lastig vinden om te bepalen wanneer je het goed doet. Wat ik al aangaf, dit jaar zijn er zo belachelijk veel teken dat ik iedere dag zeker 25 teken moest verwijderen bij mijn honden. Terwijl ik ze karnemelk geef, knoflookbonbons, sprayen met azijnoplossing enz enz. Huis tuin en keukenmiddeltjes...het werkt gewoon niet en daarom kan ik me erg moeilijk voorstellen dat het voor andere honden wel voldoende werkt. Misschien minder teken bij hun? 

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik lees wel graag de ervaringen, goed en slecht, van gasten en van HP-leden. Dat was uiteindelijk ook de oorspronkelijke vraag van TS: "wie heeft er ervaring met Bravecto". Ja ik zelf niet, want ik heb het nog nooit gebruikt, maar ik vind het wel interesant om te lezen hoe het bij anderen gaat.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik lees wel graag de ervaringen, goed en slecht, van gasten en van HP-leden. Dat was uiteindelijk ook de oorspronkelijke vraag van TS: "wie heeft er ervaring met Bravecto". Ja ik zelf niet, want ik heb het nog nooit gebruikt, maar ik vind het wel interesant om te lezen hoe het bij anderen gaat. "

 Ik ook hoor Kath, 

 

in mijn reactie op de gast bedoelde ik dat wederom die Facebookpagina genoemd werd. Heb gisteren nog even op de Nederlandse anti Bravecto Facebook pagina gelezen maar welk verhaal ik ook lees....het blijft voor mij een beetje... Zou kunnen , maar zou ook net zo goed iets anders geweest kunnen zijn.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  Ik ook hoor Kath, 
 
in mijn reactie op de gast bedoelde ik dat wederom die Facebookpagina genoemd werd. Heb gisteren nog even op de Nederlandse anti Bravecto Facebook pagina gelezen maar welk verhaal ik ook lees....het blijft voor mij een beetje... Zou kunnen , maar zou ook net zo goed iets anders geweest kunnen zijn. "

Ah ja maar die pagina heb ik nog niet bekeken eigenlijk. Ik heb enkel de reacties gelezen van de mensen hier die het hebben gebruikt en wat ze hebben vastgesteld.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik ook hoor Kath, 
 
in mijn reactie op de gast bedoelde ik dat wederom die Facebookpagina genoemd werd. Heb gisteren nog even op de Nederlandse anti Bravecto Facebook pagina gelezen maar welk verhaal ik ook lees....het blijft voor mij een beetje... Zou kunnen , maar zou ook net zo goed iets anders geweest kunnen zijn. "

Ben het met je eens.

 Dat is ook het probleem ervan, niemand weet de doodsoorzaak.

Ook na het overlijden aan entingen. Als je geen autopsie doet, heb je geen idee.

Wie weet had die hond een bloedafwijking, een tumor nieren die niet werkte, of wat dan ook.

Je kan gewoon niet zeggen dat Bravecto DE oorzaak was. Het zal wellicht mede geholpen hebben, combinatie van.

 

Zonder onderzoek, geen idee.

 

Toch kies is het zekere voor het onzekerem wel gif, maar dan een ander stofje erin

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

ik geeft sinds vorig jaar Bravecto,

heb vele milieuvriendelijke middeltjes gebruikt, maar geen dat voldoende werk. Ik woon heel landelijk, dus vele teken.

 

Ik heb 2 chi (1.8 kg en 2.8 kg) en ze hebben geen problemen gehad en belangrijker ook geen teken meer

de kleinste moet ik maar 3/4 van een tabletje geven.

Om de kosten dit jaar wat te drukken  heb ik nu 1 zwaarde pil gekocht. De oudste 1/2 gegeven en de jongste daar nog eens 2/3 (dus 2/6 van het tabletje)

 

ik ben er zeer tevreden over

 

wij gaan ook veel naar het buitenland en het zuiden, dus ik MOET ze wel het een en het andere gif geven om niet ziek te worden van de zuiderse insecten en ziektes

 

alle voordeel heeft zijn nadeel

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

quote

The active substance of Bravecto™ is (13.7%) fluralaner, a synthetic ectoparasiticide (antiparasitic drugs used to kill the parasites that live on the body surface) which is a neonicotinoid: neuro-active insecticides chemically similar to nicotine. These chemicals act as a neurotoxin and interfere with the transmission of nerve impulses in insects.

 

Fluralaner is among the new classification of carbamoyl benzamide phenyl isoxazoline (CBPI: or simply isoxazoline[16]) insecticides that kill by binding to specific ligand-gated chloride channels (GABA-receptor and glutamate-receptors), causing paralysis and death.

 

Fluralaner is a systemically active treatment that circulates in the bloodstream: like fipronil and other (example: spot-on) neonicotinoids, fleas and ticks must attach to the dog and commence feeding in order to be exposed to the “active ingredient.”

 

The onset of effect is within 8 hours of attachment for fleas (C. felis) and 12 hours of attachment for ticks (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, D. variabilis and [US] ixodes scapularis).

 

Consumers may mis-anticipate certain results: because fleas and ticks must start feeding on the dog (ingest sufficient blood) in order to be killed by the insecticide, the risk of transmission of diseases with which they may be infected cannot be excluded... whether killing is fast enough to prevent disease transmission is not yet known.

 

Merck asserts that Braveco™—available in five different weight applications through veterinary prescription—can be used as part of a treatment strategy for the control of Flea Allergy Dermatits (FAD: as a direct result of eliminating intermittent exposure to flea saliva which initiates flea infestations).

 

Aussie-mix "Harley" on Jennings Beach in Fairfield, CT Harley: surfside sportsman... The proportion of inactive ingredients in Bravecto™ (see discussion above) is not disclosed on both US and non-US packaging, and listed as “secret” in Australian data sheets. This is “proprietary information” and only “hazardous” ingredients over 1% and/or “carcinogenic” ingredients in concentrations above .01% are listed in the chemical composition table. Merck’s US Material Data Safety Sheet captions only “CPBI, “starch,” [quotes added] polyethylene glycol, sucrose, and gylcerine,” with total product proportions that vary from 54.64% to 74.64%.[17] Detailed information on the toxicity and the fate of fluralaner in the dog's body (absorption, distribution, metabolism, excretion) and in the environment is sparse —(“The toxicological properties of the mixture(s) have not been fully characterized in humans or animals.”)—but users must contemplate that since it attaches to the protein in plasma and is slowly released and distributed to fatty tissues (where it kills insects), it would concentrate in kidney, liver, and muscle tissues: as the dog’s metabolic and renal systems recognize it as a toxin, and attempt to cleanse and repair the blood.[18]

 

Also notable was that no study was undertaken regarding the potential for “chronic/long term effects” (more than 168 days) of fluralaner (as Bravecto™) severally, or concerning the inactive ingredients as they might synergize and/or amplify it or each other. The Merck document discusses that the liver, as “the main elimination organ of CBPI” would likely be the main target of injury, but that a 90-day repeat-dose toxicity study (on rats) did not indicate damage, and as such, any degenerative changes “are considered to represent reversible metabolic effects and hence are of non-adverse character.” The liver is the singular organ in the body capable of regeneration.

 

Consumer advocacy groups monitoring the issue have been sharply critical that the trial done for Bravecto™, like Merial’s for Nexgard® (afoxolaner) was conducted/sponsored by Merck employees.

 

And as they would have anticipated, less than two years later the FDA’s Center for Veterinary Medicine (CVM) had registered more than 5,300 complaints of adverse reactions to Bravecto™; more than half of which were submitted for a six month period through early January 2016.

 

Similar to other neonicotinoids: sickness extended across gastrointestinal, neurological, endocrine, and renal turmoil to multi-organ toxicity/failure, blindness, euthanasia and death. Reports also include description of broad behavioral changes: particularly irritability and defensive (possibly fear-induced based on hallucinations) may accompany as the toxin accumulates in the adrenal and thryroid glands and the central nervous system.

 

Observers caution that the CVM database is likely incomplete: see discussion below. Some reports describe reactions several months into treatment... according to Merck’s Margin of Safety Study, “Dogs achieved steady-state fluralaner concentrations by the third treatment period.”

 

unquote

 

Source: http://fairfieldbeachaccess.org/fleasandticks/controversyandconcern.html

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

heeft er ook nog iemand een evidence based artikel in de aanbieding,

of moet ik me blijven baseren op holistisch gezwets van huisvrouwen wiens hobby het is - naast verbouwen van biologische quinoa op hun superfoodbalkon -  het hele internet vol te blaten met anti-chemie leuzen middels propaganda waar zelfs het totalitair regime in Noord-Korea niet aan kan tippen?

 

excuus. ik kon het niet laten

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" heeft er ook nog iemand een evidence based artikel in de aanbieding,
of moet ik me blijven baseren op holistisch gezwets van huisvrouwen wiens hobby het is - naast verbouwen van biologische quinoa op hun superfoodbalkon -  het hele internet vol te blaten met anti-chemie leuzen middels propaganda waar zelfs het totalitair regime in Noord-Korea niet aan kan tippen?
 
excuus. ik kon het niet laten "

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" heeft er ook nog iemand een evidence based artikel in de aanbieding,
of moet ik me blijven baseren op holistisch gezwets van huisvrouwen wiens hobby het is - naast verbouwen van biologische quinoa op hun superfoodbalkon -  het hele internet vol te blaten met anti-chemie leuzen middels propaganda waar zelfs het totalitair regime in Noord-Korea niet aan kan tippen?
 
excuus. ik kon het niet laten "

   Jammer dat Klazien uut Zalk er niet meer is anders zou ik haar bellen ;-)

honden page profiel sannievdmolliesannievdmollie

honden foto van sannievdmollie

De meningen zijn duidelijk behoorlijk verdeeld over Bravecto. Ik heb het gebruikt voor Tommy, zou goed werken tegen Demodex. En dat heeft het gedaan en minder schadelijk dan Ivermectine!

Daarna heb ik een Serestoband aangeschaft ter voorkoming van teken, maar daar bleef hij aan krabben. Omdat Tommy geen bijwerkingen had bij het eerste gebruik van Bravecto, heeft hij deze nu weer gekregen. Ik wil eerst nog eens zien hoeveel teken meneer aan het einde van de zomer heeft, maar mijn ervaring tot nu toe is positief.

 

honden page profiel xMiekexxMiekex

honden foto van xMiekex

" heeft er ook nog iemand een evidence based artikel in de aanbieding,
of moet ik me blijven baseren op holistisch gezwets van huisvrouwen wiens hobby het is - naast verbouwen van biologische quinoa op hun superfoodbalkon -  het hele internet vol te blaten met anti-chemie leuzen middels propaganda waar zelfs het totalitair regime in Noord-Korea niet aan kan tippen?
 
excuus. ik kon het niet laten "

 Blij dat jij jezelf leuk vindt... ik vind er geen klap aan!

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

niet zo zuur doen zeg... het was bedoeld als grapje

 

of verbouw je zelf ook quinoa? die wil ik wel eens proeven. mits E-nummervrij, uiteraard

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" De meningen zijn duidelijk behoorlijk verdeeld over Bravecto. Ik heb het gebruikt voor Tommy, zou goed werken tegen Demodex. En dat heeft het gedaan en minder schadelijk dan Ivermectine!
Daarna heb ik een Serestoband aangeschaft ter voorkoming van teken, maar daar bleef hij aan krabben. Omdat Tommy geen bijwerkingen had bij het eerste gebruik van Bravecto, heeft hij deze nu weer gekregen. Ik wil eerst nog eens zien hoeveel teken meneer aan het einde van de zomer heeft, maar mijn ervaring tot nu toe is positief.
  "

 het jammere is dat veel werkende natuurlijke middelen niet eens bekend zijn ondanks de quinoa verbouwende huisvrouwen die hun best doen 

 

Jenna had een enorme explosie van demodex, wat volgens de da alleen met  gif bestreden kan worden, maar na wat googlen op die huisvrouwensites  kwam ik op Neem (een plant).... en laat daar nu ook heel wat wetenschappelijke artikelen over bestaan. Aan de hand daarvan en ervaringsberichten besloot ik het gif te laten en dit te proberen. En ook bij Jenna heeft het gewerkt, in zijn eentje heeft de Neem de demodex verslagen. Het werkt ook tegen ander ongedierte, zoals bacterieen, schimmels, vlooien en teken, dus smeer ik haar elke week even in en haar vacht is mooi en glanzend, ziet er gezond uit itt tot toen ze hier aankwam (ze is een herplaatser) en net behandeld was met allerlei verplichte middelen als entingen, en antivlooien en teken pipetje en ontwormingsmiddelen om de grens over te kunnen.

 

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

ja, de werkzame stof uit Neem zit in allerlei pesticiden. en is zelfs verboden, in sommige landen

 

die wil ik niet op mijn quinoa, hoor

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je moet ook wel de zuivere biologische, koudgeperste neemolie hebben, die kan je ook rustig op je quinoa sprayen

 

 

maar je hebt wel gelijk dat je ook met niet chemische middelen op moet passen en je goed inlezen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 20 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2021 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^