Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Volgens mij heb ik me nog niet eens voorgesteld en dat zal ik straks wel even doen. Maar ik wil graag eerst even op dit Bravecto topic reageren. 
Voor onze Westie en Airedale gebruik ik ook Bravecto. Op de verpakking staat dat je elke 3 maanden moet herhalen. Maar kijk eens naar je hond. Na de eerste pil zitten er na 3 maanden nog steeds geen, of dode teken op. Na 4 maanden ook en na 5 maanden ook. Als je dus elke 3 maanden zo'n pil geeft is de vorige nog lang niet uitgewerkt. Dus ga je overdoseren. Geen wonder dat honden daar ernstig ziek van worden. Of erger...
Zolang de eerste pil nog werkt, géén nieuwe geven. Dan kan het best zijn dat je aan 2 pillen per jaar genoeg hebt. Hier wel tenminste!
Het kan altijd gebeuren dat er ergens een stofje in zit waar een hond sowieso niet tegen kan en er dan ziek van wordt. Maar dat is een heel ander verhaal. 
Moraal van dit verhaal: kijk naar je hond. Zolang er geen of dode teken op zitten vooral géén nieuwe pil geven!! "

 [ontopic] Dát dus! Dat is één van de vermoedens wat betreft het gebruik van Bravecto: Dat het in bepaalde gevallen véél langer actief blijft dan de fabrikant zelf getest heeft. Inderdaad, met het gevolg dat je een stapeleffect krijgt als je te vroeg een nieuwe pil geeft.

 

De vraag is dan zijn waarom bij sommige honden de stoffen minder snel - of zelfs niet? - worden afgebroken. Is het rasbepaald, iets genetisch (zoals het MDR1-gen bij collie-achtigen), iets in de stofwisseling, of een wisselwerking met andere stoffen? Wat W&W ergens enkele pagina's terug al opmerkte: een dier wordt niet zomaar ziek en valt niet zomaar neer door Bravecto, daar is een onderliggende oorzaak voor. Daár moet de fabrikant - of liever een onafhankelijke partij - goed onderzoek naar doen. Er moet duidelijk worden in welke gevallen je een hond geen bravecto mag geven.

 

Want de meldingen van gevallen waarbij vermoed wordt dat Bravecto invloed heeft gehad op het ziek worden en zelfs overlijden van honden zijn voldoende om aan te nemen dat er significant een correlatie is tussen gebruik van Bravecto en gezondheidsklachten.

 

Tegelijkertijd geldt trouwens ook dat een hond die een epileptische aanval krijgt na innemen van Bravecto daar niet meteen al 'aanleg' voor moet hebben en dat het 'vroeg of laat toch wel naar buiten was gekomen'.  Epilepsie kan een reactie zijn op vergiftiging. Een hond die antivries, teveel zout of xylitol eet, kan ook een aanval krijgen, daar is niks 'genetisch' aan. Dat is puur een vergiftigingsreactie.

[/ontopic]

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Even voor de goede orde, want ik ben al heel veel jaren lid hier maar niet zo actief meer de laatste tijd. Over wie gaat het eigenlijk als we spreken over 'weggepest' en die vroeger heel actief waren en nuttige informatie deelden, die er nu niet meer zijn? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Precies hier de rede, waarom in erg klaar ben met HP.

 

De persoonlijke aanvallen, een ander onderuit willen halen en zelf zwart proberen te maken.

 

Dat nare sfeertje, zeer onvriendelijk en alles behalve positief te noemen.

 

Bah bah bah!

 

Ik kwam weer even meelezen, ben weer heel snel weg

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Even voor de goede orde, want ik ben al heel veel jaren lid hier maar niet zo actief meer de laatste tijd. Over wie gaat het eigenlijk als we spreken over 'weggepest' en die vroeger heel actief waren en nuttige informatie deelden, die er nu niet meer zijn?  "

 Goja bv... Moniek.. Roos, nog wel een paar, maar kom zo snel niet opnamen.

Zij zijn wel echt weggepest. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Precies hier de rede, waarom in erg klaar ben met HP.
 
De persoonlijke aanvallen, een ander onderuit willen halen en zelf zwart proberen te maken.
 
Dat nare sfeertje, zeer onvriendelijk en alles behalve positief te noemen.
 
Bah bah bah!
 
Ik kwam weer even meelezen, ben weer heel snel weg "

 Wat een dramatische reactie....drama queens genoeg op hp.

 

Als men bedoelt dat wegpesten wordt veroorzaakt door het hebben van een andere mening dan is een forum misschien niet zo geschikt voor degene die het gevoel heeft weggepest te worden.

 

Waar praten we over,een forum,zucht....wat een drama toch iedere keer.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

"  Goja bv... Moniek.. Roos, nog wel een paar, maar kom zo snel niet opnamen.
Zij zijn wel echt weggepest.  "

 Goja ken ik nog wel! Allerlei drama rondom Goja heb ik compleet gemist. Jammer dat die er niet meer is, dat was een nuchter recht door zee persoon kan ik me herinneren. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Ik hou me liever met de wetenschap bezig ipv wat 1 (één) bioloog heeft geschreven. Het is toch steeds dezelfde als ik het goed heb meegekregen? Ook zelfde verhaaltje? 
 
Tannetje geeft een duidelijker uitleg. Maar sowieso geven wetenschappers en artsen betere en duidelijkere uitleg. Is MIJN mening. 
 
Oh, om even antwoord te geven, ja joh! Ik werk bij MSD en maak alleen maar chemische troep om mens en dier te doden. "

 Hier ben ik het enorm mee eens. Ik vind het juist goed dat W&W juist de andere kant ook laat zien. Dat is de info waar ik persoonlijk nou echt wat aan heb 

Dat gedoe rondom Bravecto is blinde paniek zonder enig wetenschappelijk bewijs.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Met niemand overlegt! 
Ik heb totaal geen moeite met lezen en schrijven; heb daar profijt van gehad in mijn studie, carrière en ook vele anderen daarmee geholpen.
  "

 Viel jij niet over een tikfout? Unbelievable?

zal ik ook even heel kinderachtig terug doen nu? Ik vind het kinderachtig ja, als je in een discussie zit en deze niet als discussie maar als wedstrijd ziet blijkbaar je over een typefoutje valt. En dan ook nog zegt dat je geen moeite hebt met schrijven. 

 

met niemand overlegt?? 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Even voor de goede orde, want ik ben al heel veel jaren lid hier maar niet zo actief meer de laatste tijd. Over wie gaat het eigenlijk als we spreken over 'weggepest' en die vroeger heel actief waren en nuttige informatie deelden, die er nu niet meer zijn?  "

Ik ga geen namen noemen.

Van één weet ik dat het heel slecht is afgelopen na alle dreigementen die zij kreeg te verduren.Zelfs bij haar thuis.

Zij schreef de waarheid maar werd aldoor onderuit gehaald,verguist,als leugenaar neergezet en bedreigd.

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is in 2014 gestart en alles over Bravecto is nu wel zo'n beetje gezegd.

Aangezien de meest recente berichten erg off-topic zijn, er niet inhoudelijk meer gereageerd wordt en een gezellige sfeer ver te zoeken is, gaat dit topic nu op slot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 61 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^