Frustraties in de zomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Ik had deze reactie wel kunnen verwachten van iemand die zo pro-snuitloos is. Tja, typisch geval van kop in het zand steken dus, het probleem niet willen erkennen. Maar wie help je er mee? Het welzijn van de honden zeker niet.
Je gaat uit van de 10% die nergens last van lijkt te hebben. Feit is en blijft dat de overgrote meerderheid van degelijke rassen lijdt onder hun afwijking. Daar is onderzoek naar gedaan, er zijn cijfers en je ziet ook dat steeds meer artsen en specialisten zich ertegen verzetten. Goh, wat gek.Dat kleine aantal "gezonde" hondjes, kan het ras niet redden hoor.
Mopsen hadden vroeger een normaal postuur en een snuit. Dat ze nu zonder snuit geboren worden is allemaal te danken aan de mens die is gaan selecteren en fokken op een steeds kortere snuit. Want ja, het is schattig. De snuit is ze dus wel ontnomen, door de fok en selectie. Er is geen exemplaar meer dat wel een normale snuit heeft. Het enige wat ze zou kunnen helpen is er een outcrossprogramma op te zetten om ze zo die snuit terug te geven.
Wat dit onderwerp dan weer te maken heeft met een hond die 5 seconden lang een hoedje op heeft..? "

Kop in het zand steken ?

Als ik op het strand loop steek ik echt mijn kop niet in het zand  ,krijg ik vet haar van of het gaat kriebelen ,Vreemde uitdrukkingen bestaan er toch als je ze gaat ontleden .

 

Ik erken uw probleem hoor en ik ga nergens van uit ,ik vertel gewoon de andere kant van het verhaal ,

Neem nu de mopsen  in 1914 zagen ze er qua kop net zo uit als tegenwoordig ,Sommige stonden iets hoger op de pootjes ,Het is al een zeer oud ras ,die in goede gezondheid hoge leeftijden kunnen behalen .

Kunnen he ? want waar begint de ellende dan mee ?

Met kwaadwillende die zomaar gaan fokken zonder er zich in te verdiepen ,Vaak stamboomloos ,geen gezondheidscontroles en hebben ze wel een stamboom en lopen een show dan horen keurmeesters hoestende en rochelende honden niet te plaatsen ,Sterker nog  de ring uit met dat gerochel .

Ik heb nu nog maar drie shows gelopen met mopsen en twee met bullen maar ben hoestende en benauwde honden niet tegen gekomen .

Wat ik met mijn verhaal wil zeggen is dat er nog steeds gezonde bullen en mopsen zijn ,Gewoon kwestie van je verdiepen in een ras .

 

U kunt mijn dierenartsen bellen en navraag doen naar mijn bullen en mopsen ,Zij kennen ze niet eens ,weten dat ik ze heb ,maar die beesten komen nooit bij de dierenarts ,dus hier geen patella luxaties ,benauwde honden ,gedragsproblemen huidproblemen  ,hoesten rochelen ,toevallen of oogellende .

Ze gaan vrolijk en gezond door het leven .

Niet elke jack russell heeft patella luxatie ,ook daarin moet je goed uitkijken wat je doet .

 

In mijn vorige stukje zei ik al dat de raad van begeer en de vereniging het stamboek open gegooid hebben ,blijkbaar onder de druk van dier en vecht of zo .

 

Nee het hoedje heeft er niets mee te maken hoor ,Het is de blik in de ogen van het beest ,die heeft u  zo leuk op de foto gezet ,Hij of zij kijkt echt zo van .... haal dat ding van mijn kop ,waar blijft mijn trots .

En ieder mag zijn mening toch geven over het aankleden van honden ?

Mijn bloed gaat er niet van koken  ,ik heb net als boxers,bullen en mopsen erg veel humor gelukkig .

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Mij maak je echt niet wijs dat die rassen net zo gezond zijn als honden met een normale snuit-lengte en zonder rimpels. "

Ik zit hier niet om u wijs te maken .

Ik vertel gewoon dat er nog gezonde bullen en mopsen bestaan .

Nu is het wel zo ,dat als ze een boswandeling van een paar uur gedaan hebben ze lekker gaan slapen thuis  en mijn gossen dan kijken van ,wat gaan we nu doen ?

Gossen hebben geen rimpels dus misschien ligt dat daaraan ?

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

Wij hebben deze discussie al eens eerder gehad, in een topic waar het ging over recent wetenschappelijk onderzoek over de zeer schrijnende situatie van (stamboom!)mopshonden. Daar draaide je met allerlei smoezen al om de situatie heen en dat is nu niet anders. Voor de geïnteresseerde lezer, link, dat ging nog niet eens over de ademhalingsproblemen.

 

Het ademhalingsprobleem is niet te vergelijken met PL bij jack russells, aangezien we daarbij spreken van een erfelijke afwijking, terwijl problemen veroorzaakt door extreme kortsnuitigheid te wijten zijn aan schadelijke (maar blijkbaar nog gewenste) uiterlijke kenmerken. Dan kan je de schuld op de stamboomloze fokkers afschuiven, maar die die met papier en testen fokken zijn geen haar beter als ze zich niet realiseren dat een hond een snuit nodig heeft. 

Oftewel, je vergelijkt appels met peren en mist de essentie.

 

Dat jij er een paar hebt rondlopen die (nog) geen klinische verschijnselen vertonen, betekent

A. niet dat deze on-onderzochte honden daadwerkelijk gezond zijn en

B. niet dat de normalisatie van brachycephale rassen geen welzijnsprobleem is in grote lijnen.

 

Want het is niet zomaar een welzijnsprobleem, maar een énorm welzijnsprobleem waarin de honden de dupe zijn om het egoïsme en de oogkleppen van de mens. 

 

Ik vind dat de vergelijking van Kekhor de spijker op zijn kop slaat; waarom mogen we geen foto’s van honden met gecoupeerde oren op hp posten, maar mogen al die bijna snuitloze honden wel? “Die hond met gecoupeerde oren heeft er toch geen last van, die is toch gelukkig?” Ik vind de brachycephale honden 10 keer zieliger hoor. 

(Voor de duidelijkheid, ik ben uiteraard tegen beiden.)

 

De mogelijkheid tot aankeuring van look-a-likes is een mooi babystapje in de goede richting, maar heeft er wel voor gezorgd dat Commedia haar outcrossplannen stopgezet heeft. Eeuwig zonde. Uiteindelijk blijf je zo in hetzelfde poeltje vissen en wordt er geen verandering gebracht in de gewenstheid van extreme kortsnuitigheid door zogenaamde ‘liefhebbers’.

 

Anno 2018 zouden er geen extreem brachycephale honden meer gefokt moeten mogen worden. Doe elke fokker die ze nu nog ter wereld brengt maar een fokverbod van 5 jaar en een dikke boete voor het bewust in gevaar brengen van dierenwelzijn.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ach. Men post hier ook zat foto's en verhalen van shows. Honden die in de 'showhouding' worden gedrukt en getrokken voor een foto die hier trots geplaatst wordt. En waag het niet er wat over te zeggen want dan krijg je half HP over je heen en de rest houdt wijselijk de vingers van het toetsenbord.

En dat terwijl die shows de bron van al dat kwaad zijn.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Ach. Men post hier ook zat foto's en verhalen van shows. Honden die in de 'showhouding' worden gedrukt en getrokken voor een foto die hier trots geplaatst wordt. En waag het niet er wat over te zeggen want dan krijg je half HP over je heen en de rest houdt wijselijk de vingers van het toetsenbord.
En dat terwijl die shows de bron van al dat kwaad zijn. "

een show is dan ook meer voor het ego van de baas..

 en netwerken natuurlijk ivm fokkers wereld bol staat van de vriendjes politiek

en voor de omzet...commerciele doeleinden niet te vergeten

voor de gezondheid of ras aspecten volstaat individuele keuring en evt tests door onafhankelijke deskundigen.

 

En dan die fokkers die roepen maar mijn hond vindt het geweldig!

nee...jij vindt het geweldig!

je hond vind het strand geweldig...is hoog uit geconditioneerd het te accepteren

 

Het doet me altijd denken aan die amerikaanse peagant verkiezingen

waar een compleet  overprikkeld,geconditioneerd klein kind  met veel make-up in drukke hal  een truukje afdraait

She loves it !roepen de ouders in koor

And she won a car..... ain't that great sweaty!laughing

 

 

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

"
Nee het hoedje heeft er niets mee te maken hoor ,Het is de blik in de ogen van het beest ,die heeft u  zo leuk op de foto gezet ,Hij of zij kijkt echt zo van .... haal dat ding van mijn kop ,waar blijft mijn trots .
  "

De blik in zijn ogen? Ben je tegenwoordig zelfbenoemd paragnost ofzo? Dat je door één foto zijn gedachten denkt te lezen?

 

En op basis van deze foto zal je wel concluderen dat ik hem net een serie rotschoppen verkocht heb, want ‘zo kijkt hij uit zijn ogen’?

516563.jpg

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" De blik in zijn ogen? Ben je tegenwoordig zelfbenoemd paragnost ofzo? Dat je door één foto zijn gedachten denkt te lezen?
 
En op basis van deze foto zal je wel concluderen dat ik hem net een serie rotschoppen verkocht heb, want ‘zo kijkt hij uit zijn ogen’? "

Ja duidelijk ben jij schuldig aan het verwennen van hemhp-heart

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" De blik in zijn ogen? Ben je tegenwoordig zelfbenoemd paragnost ofzo? Dat je door één foto zijn gedachten denkt te lezen?
 
En op basis van deze foto zal je wel concluderen dat ik hem net een serie rotschoppen verkocht heb, want ‘zo kijkt hij uit zijn ogen’? "

haha arm dier...

Maar een fokker weet beter he...want wij zijn maar leken...

Ik ga toch ook die studie maar eens doen tot top fokkerhp-sleephappy

ohh ik ben wel schuldig aan ditsealed

tsss ..2e hands zwarte spanjaard tot zwarte piet gedwongen..

hele nieuwe dimensie voor zwarte piet  en dierenleed discussie

en vanzelfsprekend die 5 sec was eeuwig trauma

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" een show is dan ook meer voor het ego van de baas..

 en netwerken natuurlijk ivm fokkers wereld bol staat van de vriendjes politiek

en voor de omzet...commerciele doeleinden niet te vergeten

voor de gezondheid of ras aspecten volstaat individuele keuring en evt tests door onafhankelijke deskundigen.

 

En dan die fokkers die roepen maar mijn hond vindt het geweldig!

nee...jij vindt het geweldig!

je hond vind het strand geweldig...is hoog uit geconditioneerd het te accepteren

 

Het doet me altijd denken aan die amerikaanse peagant verkiezingen

waar een compleet  overprikkeld,geconditioneerd klein kind  met veel make-up in drukke hal  een truukje afdraait

She loves it !roepen de ouders in koor

And she won a car..... ain't that great sweaty!

 

  "

 Mijn hond vind naar shows gaan echt super gezellig hoor. Alle aandacht die ze dan krijgt. Heel de dag met de baas alleen op stap.
Naar het strand gaan vind ze ook leuk hoor maar daar krijgt ze niet zoveel aandacht van andere mensen O-)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

oh ja en ze mag nooit vies worden natuurlijk...en nooit hond zijn :-D

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" oh ja en ze mag nooit vies worden natuurlijk...

40613454_2540814575932566_30727356235099

en nooit hond zijn :-D

40660325_2540814085932615_71099973440823 "

nou nou..dat zei ik niet hoor...

 

mind you...is de hond meenemen naar markt of bbq met vrienden niet makkelijker voor mensen aandacht?

of gaat het om de mens ? die show en de titels en uiteindelijk de kassa van de fokker?

 

en met 40+ honden thuis is het aandacht beetje verdelen toch ..als goede fokker..

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Hallo Kekhor
Allereerst wil ik even zeggen dat u prachtige foto's maakt ,behalve die met dat petje ,maar ik hou niet van aangeklede honden .
Jeetje wat een irritatie in uw stukje ,zelfs gekookt bloed .
Ik weet niet waar u woont maar u mag gerust hier eens komen kijken naar platsmoeltjes ,want ik ben in het gelukkige bezit (of zij van mij ) van vier mopsen en drie engelse bullen die tien minuten wandelen erg weinig vinden .Ze rennen ,zwemmen kunnen met gemak een flinke bos of strandwandeling aan en  halen zelfs daarna beter adem als ik  ,dus ze bestaan echt wel hoor  gezonde vrolijke bullen ,Die van mij doen ook op gezette tijden mee met de jack russellraces .
Gelukkig zit er na een wandeling nooit een hond te stikken  te boeren of zwaar te ademen,ik ken ze ook niet die u beschrijft ,heb ze op show ,wandel of clubdagen zo ook nooit gezien .
Ik lach ook nooit om gekke geluiden ,want die maken ze niet ,wel lach ik om hun gezichts uitdrukkingen waar vooral de mopsjes erg sterk in zijn ,
Als je gaat bekijken hoe de mopsen er heel vroeger uitzagen is er niet zo heel veel verandert ,iets langere snoet misschien maar via de raad van beheer en de mopsenvereniging is het tot stand gekomen dat het stamboek weer open gaat .de zg retromopsen worden nu weer ingezet om honden met een te korte snuit weer meer snuit te geven .
Honden met te kleine neusgaten zouden zo wie zo nooit gebruikt mogen worden ,maar ja dat is weer de verantwoording van fokkers ,
Eerlijk gezegd heb ik in het verleden twee nesten engelse bullen gefokt  ruim vijf jaar geleden en ruim negen jaar geleden ,
Van het oudste nest is alles nog in leven op 1 na ,een reu van mij die slechts negen jaar mocht worden ,maar niet gestorven is aan benauwdheid ,en ook het nest van vijf jaar zijn allen nog in goede gezondheid .
Ik noem mezelf ook geen hondenliefhebber ,dat doen andere voor mij ,
Wel is het zo dat ik meerdere rassen heb en daarom meerdere liefhebbers ken van de verschillende rassen ,waarvan ik dan vindt dat boxer,engelse bullen en mopsenmensen veel humor hebben wat ik vaak weer mis bij de jack russell en gossen mensen ,
Ook is de snuit niet ontnomen hoor ,ze worden zo geboren .
Ik ga er verder ook geen discussie over aan ,je hebt liefhebbers van allerlei rassen en je hebt mensen die er niets van moeten hebben en over elk ras is wel wat te zeggen ,over elke kruising ook .
Ik hoop dat uw bloed na mijn verhaal niet opnieuw gaat koken ,want dat komt de bloeddruk niet ten goede .
  "

Je haalt een hoop punten aan die helemaal niets te maken hebben met het argument dat je probeert te winnen. Zoals hoe iemand anders zijn hond op de foto zet?! En de humor die eigenaren van niet-brachycefale honden niet zouden hebben?! Is dit een rare poging om liefhebbers van andere hondenrassen te dissen? Probeer je zo je punt te maken? Waarom? Denk je dat dat werkt? Ik snap absoluut niet waarom je dat aanhaalt of misschien kookt je eigen bloed toch meer dan dat je nu durft toe te geven. Ik snap wel dat je liefhebber zou kunnen zijn van mopshonden of Engelse bulldogs, afgezien van de problemen die het ras kent. Het zijn jouw honden waar jij van houdt. Maar juist dan zou je je toch juist sterk moeten maken om het ras ook in de toekomst nog bestaansrecht te geven? Je ontkent letterlijk alles en daarmee bevestig je het punt juist wat Kekhor eerder maakte.

Je kunt het zoveel ontkennen als je wilt,  echter laten onderzoeken heel wat anders zien. Dat jij dat hier als individu loopt te ontkennen en wat persoonlijke anekdotes over je eigen honden schrijft dat doet daar niets aan af. Zelfs al lijken jouw honden -zoals je beweert- aandoeningsvrij  te zijn, onderzoeken gedaan door mensen die wél verstand van zaken hebben bewijzen het tegendeel en er zijn geen gezonde mopshonden omdat hun lichaamsbouw zo extreem is geworden dat het dat niet toelaat. En wat je ziet op straat, in dierenartspraktijken én juist in deze onderzoeken is veel meer zeggend dan wat één individu, jij in dit geval, hier probeert te verkondigen, uit blinde liefde voor het ras/het concept wat een mopshond of Engelse Bulldog is. Ik snap dat je het ras hier wil komen verdedigen; je vindt het concept leuk, gerimpelde snoetjes, korte snuiten, grote uitpuilende ogen?! Het zou zo uit John Carter kunnen komen, toch?  En doe je het ook deels omdat je bang bent dat het ras ooit niet meer bestaat, want zoals je hier leest zijn er veel mensen die zo'n hond nooit in huis zouden halen.  Maar je komt maar niet met goede argumenten, want die zijn er niet. Dus gooi je maar wat rond met modder naar anderen. Of probeer het nog eens zou ik zeggen en deel maar wat (fatsoenlijke!) bronnen waar men een positief beeld schetst over de gezondheid van één van deze rassen, overtuig ons maar zou ik zeggen. Een onderzoek waar men kan stellen dat de gezondheid van dit ras weer aan de beterende hand is, maar dat is het hem juist: dat is het niet. Want mensen houden vast aan dat extreme uiterlijk. Ze willen het gewoon niet anders. 

 

Uit liefde voor het ras, én voor je eigen honden zou je juist kritisch moeten kijken naar wat zo'n dier mee maakt in zijn leven en hoe zijn leven eruit ziet. Ik ben zelf dol op westie's maar een groot deel van dat ras wordt ook geplaagd door hevige allergieën en huidproblemen. Ik heb ooit een hond gekend die hier onder leed en dat is misselijkmakend. Ik wil niet dat een hond, welke hond dan ook, datzelfde ooit hoeft mee te maken. 

 

Overigens heb ik deze discussie al ooit gevoerd met je, staat me nog goed bij. Zelfs foto's van schedels van mopshonden vs die van een normale hond deed niets met je, misvormde hoofden, misvormde gebitten.. afwijkende loopgang... niets. Complete ontkenning! Dus ik ga er niet vanuit dat het deze keer anders zal zijn en ik zie je ontkenning wel weer tegemoet... hp-angel + wat misplaatste beledigingen. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Gaan jullie lekker allemaal? hp-sleephappy

 

Discussies zijn welkom in het frustratie topic. Maar let een beetje op of je iemand persoonlijk aanvalt, dat doet de sfeer niet goed. 

 

Ik ga ff canicrossen met m'n halfmops cool

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" nou nou..dat zei ik niet hoor...

 

mind you...is de hond meenemen naar markt of bbq met vrienden niet makkelijker voor mensen aandacht?

of gaat het om de mens ? die show en de titels en uiteindelijk de kassa van de fokker?

 

en met 40+ honden thuis is het aandacht beetje verdelen toch ..als goede fokker..

  "

 Tja wij hebben 20 honden in huis en die krijgen echt allemaal de aandacht die ze nodig hebben.

Om te mogen fokken hebben wij kwalificaties nodig, die haal je op show.. het gaat mij echt niet om de titels. Die zal ze nooit halen en dat interesseert mij ook echt geen ene fluit.

Pups worden bij ons ook echt niet duurder omdat ze kampioensouders hebben...

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje 3 doggies

honden foto van Sadi en baasje

" Gaan jullie lekker allemaal? 
 
Discussies zijn welkom in het frustratie topic. Maar let een beetje op of je iemand persoonlijk aanvalt, dat doet de sfeer niet goed. 
 
Ik ga ff canicrossen met m'n halfmops  "

Ohhh wie is eerder uitgeput?? Ik wed jij sealedtongue-out

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  

Tja wij hebben 20 honden in huis en die krijgen echt allemaal de aandacht die ze nodig hebben.

Om te mogen fokken hebben wij kwalificaties nodig, die haal je op show.. het gaat mij echt niet om de titels. Die zal ze nooit halen en dat interesseert mij ook echt geen ene fluit.

Pups worden bij ons ook echt niet duurder omdat ze kampioensouders hebben... "

Het zijn die verplichte kwalificaties en titels die rassen om zeep helpen.

 

Als ik het me goed herinner kon je met een bepaalde pup niet gaan fokken 'omdat de vlek niet op de juiste plek zat'?

Dat zijn echt dingen waar ik niet goed van word.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

kom op nori.

kruizing mops puggle toch?veel plezier hoor..maar mogen mensen niet kritisch meer zijn ook ten aanzien fokkers?

90% van forum wordt afgeschoten op moderne kruizingen en oepsnestjes,fokken zonder tests.

. ...en bij fokker wordt gedaan of je specialist met 6 jaar studie belt...

maar er wordt graag een uitzondering gemaakt voor aardige mensen die "we" kennen..

nee hoor laten we het vooral niet persoonlijk maken 

en ik maar denken dat beetje persoonlijk  in jou voordeel werkte?

promoten lijkt me ook geen plan

al heb je lieve hondjes en ben je ook geen kwaaierik verder of dierenbeul.

zo zijn de meningen over fokken sterk verdeelt...altijd

moet je eens kijken wat je over je heen krijgt met een buitenlandse 2e hands

er wordt niemand persoonlijk afgeschoten

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje 3 doggies

honden foto van Sadi en baasje

Altijd goed om kritisch te zijn over wat er gefokt word. 

Maar om nu elk mopsje aan de kant te zetten als in ademnood ? Nee vind ik persoonlijk niet terecht. 

Ik ken serieus mopsjes die Sadi eruit lopen hoor qua adem 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" Altijd goed om kritisch te zijn over wat er gefokt word. 
Maar om nu elk mopsje aan de kant te zetten als in ademnood ? Nee vind ik persoonlijk niet terecht. 
Ik ken serieus mopsjes die Sadi eruit lopen hoor qua adem  "

Ligt er dan aan in welk deel van NL of BE? Want ik ken ze hier niet. Wel schrijnende gevallen die ik never nooit zou willen meemakenhp-cry  die ik geen 1 hond toewens.  

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Altijd goed om kritisch te zijn over wat er gefokt word. 
Maar om nu elk mopsje aan de kant te zetten als in ademnood ? Nee vind ik persoonlijk niet terecht. 
Ik ken serieus mopsjes die Sadi eruit lopen hoor qua adem  "

Ik heb nog nooit een mops meegemaakt,die Vigo eruit loopt.

Als Sadi eruit gelopen wordt door een mops dan zal ze ook niet zo gezond zijn.

 

Er loopt hier een vrouw rond met een 10-jarige mopsje,hij oogt gezond en ik hoor hem niet ademen maar dat is een grote uitzondering.

Sommige hoor je al verre afstand naar adem snakken,met dit warme weer was het nog erger.

 

En inderdaad ik heb ook totaal geen gevoel voor humor als ik een naar adem snakkende mops op mijn schoot heb,waarbij ik op zijn rug klop zodat hij genoeg adem krijgt.

Je moet er bepaald gevoel voor humor voor hebben om met een hond met ademnood te wandelen.

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Ligt er dan aan in welk deel van NL of BE? Want ik ken ze hier niet. Wel schrijnende gevallen die ik never nooit zou willen meemaken  die ik geen 1 hond toewens.   "

ja  zeer regelmatig, zou je wel een knijper op de neus van eigenaar willen zetten (amsterdam)

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  

Tja wij hebben 20 honden in huis en die krijgen echt allemaal de aandacht die ze nodig hebben.

Om te mogen fokken hebben wij kwalificaties nodig, die haal je op show.. het gaat mij echt niet om de titels. Die zal ze nooit halen en dat interesseert mij ook echt geen ene fluit.

Pups worden bij ons ook echt niet duurder omdat ze kampioensouders hebben... "

Als je een goede fokker bent,goed voor je dieren bent en je fokt gezonde honden,dan zou het mij geen bal utmaken hoeveel honden je hebt.

Mijn bouviers kwamen ook van een goede fokker,ze had rennen,de honden waren gesocialiseerd,ze waren nooit alleen mochten overdag in huis lopen.

Mijn beste honden ooit,qua karakter en gezondheid.

 

 

Als ik voor een hond kies,wil ik een fokker die alles eraan gedaan om een gezonde hond te fokken met hart voor zijn dieren.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" ja  zeer regelmatig, zou je wel een knijper op de neus van eigenaar willen zetten (amsterdam)
  "

Een gezonde mops bij een zwerver?

 

Ik ken ook geen mops die Shadow eruit loopt.  Ik ken er wel die dagelijks niet langer dan 10 min wandelen. Dan knorren ze al alles bij elkaar met de tong krullend omhoog. Maar goed dat zal dan er aan liggen waar ik woon denk ik. Hier wonen net de "minder gezonde gevallen"

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje 3 doggies

honden foto van Sadi en baasje

Die schrijnende gevallen die er meer zijn als de gezonde doen mij ook tranen in de ogen schieten. 

Ik vind het met neus doorheen fokken zodat die neus langer word ook beter.

Ik ben ook geen  voorstander van de shows keuringen enzo

Ik wil alleen maar zeggen dat er echt mopsen zijn ( Franse bulletjes ken ik ze helaas niet,) die net zo adem halen als menig ander hond en bomvol energie zitten. 

 

Of ze letterlijk  Sadi eruit zullen lopen geen idee , was slechts een voorbeeld om aan te geven dat er ( ook al zijn ze schaars) nog wel gezonde rondlopen. 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Een gezonde mops bij een zwerver?
 
Ik ken ook geen mops die Shadow eruit loopt.  Ik ken er wel die dagelijks niet langer dan 10 min wandelen. Dan knorren ze al alles bij elkaar met de tong krullend omhoog. Maar goed dat zal dan er aan liggen waar ik woon denk ik. Hier wonen net de "minder gezonde gevallen" "

haha ja gezonde mops bij een zwerver inderdaad hp-sleephappy..beter ademnood dan die put lucht..toch...

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" haha ja gezonde mops bij een zwerver inderdaad ..beter ademnood dan die put lucht..toch... "

Ja dat is helemaal ergsealed

 

Ik kreeg van de week een foto van een collega van een pup mopsje die zijn zus gekocht had. 10 weken oud maar ik vind die er al heel ongezond uitzien door de ogen. Ik schrok er zelfs van doordat die enorm uitpuilde al. 

 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Ja dat is helemaal erg
 
Ik kreeg van de week een foto van een collega van een pup mopsje die zijn zus gekocht had. 10 weken oud maar ik vind die er al heel ongezond uitzien door de ogen. Ik schrok er zelfs van doordat die enorm uitpuilde al. 
 
 
  "

ja triest die puilogen ..zo'n eigenaar + fokker gun ik een knijper op hun neus...met bizonkit vastgeplakt.

weet je of het stamboom/ras pup is?

 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik ken helaas ook genoeg mopshondjes en franse bulletjes die staan te snakken naar adem, laatst nog eentje in het centrum die gewoon midden op de weg ging liggen om bij te komen. Er is een franse Bulldog fokster die echt de meest mooie hondjes fokt. Ze doet keihard haar best om die snuitjes weer langer te maken en ze weer een staartje te geven. Als ik ooit voor een bulletje ga dan moet hij bij haar vandaan komen. Maar zij krijgt juist ontzettend veel kritiek van andere fransen Bulldog en mopshonden fokkers.. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" ja triest die puilogen ..zo'n eigenaar + fokker gun ik een knijper op hun neus...met bizonkit vastgeplakt.
weet je of het stamboom/ras pup is?
  "

Zou ik moeten navragen. Durf niet te zeggen of die van een stamboomfokker komt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Niet elke hond waardeert het...als je beter kijkt dan ohh en ahh(random video show)..niet op kwaad doen gezocht

vrouw  met dat staartje..die die kin omhoog staat te drukken :-(

honden in benches gepropt...lekker opgeprikt rondje lopen op drafje baas...zaaalig

Ik zie dit toch beetje

 

 

 

pagina 37 van 49 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 3738 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Volgende forumvraag: Vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^