Frustraties in de zomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik ben ook laag opgeleid mbo niveau 3 verzorgende ig. Mag de hele dag met de allermooiste mensen van de wereld optrekken, verstandelijk gehandicapten. Had me geen mooier werk kunnen bedenken. Lang leve m'n lage opleiding. 

Ben blij dat ik kan doen wat ik leuk vind.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

" Had er laatst 1 van 46 voor te hard rijden met 6km te hard ofzo. "

Ik ook een keer zoiets. Met kerst in de Maastunnel. En een tunnel gaat omlaag, dus de auto doet als je dezelfde hoeveelheid gas geeft, gewoon nét iets harder dan 50, wegens zwaartekracht. 5 km te hard, 4 tientjes, ofzo. Stom. Pak dan die idioten die met 80 over een 50 km weg razen.

Nu rijd ik niet zo veel, maar die ene keer in 15 jaar tijd was het dus boete.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Blijft mij wel verbazen dat je bij een 'positieve opvoeding' volgens sommigen hier ook geen 'nee' zou mogen zeggen... :') 

Vraag me af of jullie zelf misschien iets in de richting van pedagogie of psychologie hebben gestudeerd? Of je je verdiept hebt in verschillende opvoedingstechnieken en de uitkomsten/gevolgen daarvan? 

Je kan zeggen dat een kind door een opvoeding (of gebrek aan) zonder grenzen irritant is en dergelijke en geen respect heeft tegenover de ouders (en soms ook anderen). Wat natuurlijk ook waar is. Maar door die nalatige opvoeding zal het kind zich uiteindelijk zichzelf meer in de weg gaan lopen wat ook gewoon erg is voor het kind, die is ten slotte het 'slachtoffer' van een slechte opvoeding. Daar kan je als kind zelf weinig aan doen. 
Geen grenzen stellen en je kind laten doen wat het wilt staat niet gelijk aan positief opvoeden... 

Mijn moeder liet mij als kind vroeger ook altijd alles zelf bepalen. Dronk cola sinds mijn zesde (nee, niks anders) 'omdat ik niks anders wou', deed nooit iets in huis etc etc. Dan rond mijn 11de werd het natuurlijk nog erger en waren er geregeld scheldpartijen. Mijn moeder was gelukkig (sarcasme) wel zo volwassen door dit op te lossen door terug te schelden. 
Moet er wel even aan toevoegen dat ik me bij andere mensen wel normaal gedroeg. Misschien ook wel deels omdat ik introvert ben, anders had het misschien wel erger kunnen zijn. (En nee dit is natuurlijk geen voorbeeld van een positieve opvoeding, eerder nalatig maar bij wat jullie 'positief' noemen valt het wel een beetje te vergelijken.)

Nuja, mijn ouders zijn gescheiden. Maar bij mijn vader gedroeg ik mij als kind wel gewoon normaal en zijn er nooit schreeuwende ruzies geweest. Ik zat ook zelfs liever bij mijn (ondertussen ex) stiefmoeder omdat daar meer grenzen waren maar ook genoeg vrijheid. En daardoor voelde ik mij ook beter. Ondanks dat ik daar samenleefde met nog drie andere jongens verliep het daar beter dan bij mijn moeder alleen thuis. Want geloof me dat je als kind ook over je eigen grenzen gaat als niemand anders zegt 'hier is de grens', op een normale, duidelijke manier. Daar word je als kind zelf ook gek van maar de hersenen van een kind zijn nu nog net niet goed genoeg ontwikkeld om altijd zelf te kunnen bedenken dat het genoeg is.. 

Het is nooit goed om je kind zomaar te laten doen wat het wilt maar om de schuld op het kind te steken is nogal oneerlijk. Om dan al direct te spreken of lichamelijke straffen... Sommige mensen hebben gewoon de foute opvoedingsmethode, wilt niet zeggen dat het kind daarom slecht is. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" tsja dames, dat wilden jullie zelf he... van die halfzachte genderneutrale ontmande huilmillenials die continu hun gevoelens tonen en rondlopen met zakjes empathie. ieder beetje mannelijkheid wordt er al uitgerost op de basisschool, krijg je dit soort types. tis ook nooit goed "

Haha.....een geweldige omschrijving.

Er zit wel een kern van waarheid in.

 

Zie net op tv.de bevallingskwis....mannen bevallen prima,wij zijn zwanger hahaha. De titel alleen aan.

 

 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik ben 'hoogopgeleid' maar zit wel aan zweet jakkers.....zover dat hoogopgeleide. Mij intresseert het geen zier wat mensen doen....als ze maar van het leven genieten en hun mede-mens, dieren enz. in hun waarde behandelen. 

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

" Ik ben ook "laag" opgeleid . Heb enkel dierverzorging als opleiding. Maar ik kan me echt werkelijk helemaal niet druk maken om de termen laag opgeleid enzovoort. Echt als ik me daar druk om moest maken met wat ik allemaal lees. Dan had ik geen leven denk
Dan mag je net als wat Liz zegt geen man en vrouw meer noemen.
 
Maar goed iedereen ziet dingen anders maakt zich om andere dingen druk. Gelukkig juist dat we niet allemaal het zelfde zijn en het zelfde denken. Zou maar een hele saaie bedoeling worden. Als we allemaal in de zelfde auto zouden rijden. De zelfde kleuren in huis hadden. Dezelfde honden. Allemaal de zelfde baan hadden. Allemaal de zelfde muziek luisterde en naar de zelfde vakantie plek gingen "

Eens, ik ben dan hoogopgeleid. Met masters biomedische technologie en bewegingswetenschappen mag ik dat dan zo noemen. Ben ook nog niet totaal onhandig wat betreft meubels bouwen en klussen. Ik heb twee opa’s die dan zogezegd laag opgeleid waren als boer, bouwvakker en timmerman/meubelmaker die me gelukkig ook praktisch genoeg hebben bijgebracht. Maar bijvoorbeeld een fietsband repareren kan ik niet. Daar kan ik maar geen handigheid in vinden en ik ben dus ontzettend blij met fietsenmakers die dan zogenaamd laagopgeleid zijn. En laagopgeleid is dan wat mij betreft een categorie. Zal daar nooit denigrerend over doen, want ik snap er de ballen van. 

Overigens heeft opleidingsniveau niks te maken met hoe je je kinderen opvoed. Het gaat erom waar ouders hun prioriteiten stellen. Carriere maken/ imago ten opzichte van de buitenwereld groot houden tegenover bewust je kinderen opvoeden. Ik ken er genoeg die de kinderen maar hun gang laten gaan en dat gaat over alle opleidingsniveaus heen. De een vindt carriere maken belangrijker dan de kinderen en de ander is nog te lui om de sokken aan te doen, maar ook daar worden de kinderen niet opgevoed. 

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

Dat heeft imho weinig te maken met laag- of hoogopgeleid zijn, maar met het waarderen van andermans competenties en talenten in het algemeen. Zo kan de ene hoogopgeleide ook niet wat de andere hoogopgeleide kan, is laagopgeleide X praktisch een stuk handiger dan hoogopgeleide Y, maar lopen er ook genoeg praktisch handige hoogopgeleiden rond. Allemaal prima toch? Als we elkaar maar respecteren en inzien dat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen aan de maatschappij? 

 

Ik zie het probleem niet aan die opleidingstermen. Dat sommigen daar een negatief gevoel bij hebben zal blijven bestaan, ook als we er een ander naampje voor verzinnen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ushanka ik snap het ook niet hoor. Een ieder doet waar die goed in is, of dat nou doosjes vouwen is, ambulanceverpleegkundige, directeur of vrijwilliger, als je maar datgene doet wat je met plezier doet.

Dat laag/Hoog/anders opgeleid was laatst eens op tv een discussie.

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

Eens dus. Wees blij dat er mensen zijn die billen wassen in het bejaardentehuis. Ik doe het niet hoor. En nee ik voel me er echt niet tegoed voor, maar ik zou veel te lang lopen te hanessen met 1 patient. Of ze dan laagopgeleid genoemd worden. Ach, ze zijn van onschatbare waarde, net zoals velen andere mensen. Er zijn ook een aantal hoogopgeleide mensen met studies wat weinig toevoeging aan de maatschappij biedt. Ik zou trots zijn op de bijdrage die je biedt. Niet zozeer of je hoog of laagopgeleid genoemd wordt.

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Eens dus. Wees blij dat er mensen zijn die billen wassen in het bejaardentehuis. Ik doe het niet hoor. En nee ik voel me er echt niet tegoed voor, maar ik zou veel te lang lopen te hanessen met 1 patient. Of ze dan laagopgeleid genoemd worden. Ach, ze zijn van onschatbare waarde, net zoals velen andere mensen. Er zijn ook een aantal hoogopgeleide mensen met studies wat weinig toevoeging aan de maatschappij biedt. Ik zou trots zijn op de bijdrage die je biedt. Niet zozeer of je hoog of laagopgeleid genoemd wordt. "

Ik kan dat ook niet. Vriens van mij die verzorgt secundaire gehandicapte. Hij rilt van de gedachten dat ik de hele dag aan de voeten zit van mensen. Maar andersom zou ik zijn werk weer niet kunnen doen. 

 

En dat is ook prima, iedereen moet doen wat hij of zij leuk vindt. Als iedereen her zelfde zou doen, zou het erg saai worden. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ris, dat wassen van mensen is ook echt niet voor iedereen weggelegd, maar geld dat niet voor alle beroepen?

Mij wil je echt niet hebben bij de rabobank, die gaan op papier gewoon hartstikke failliet omdat ik niet kan rekenentongue-out, op de bouwplaats zal ik het met m'n rekenen niet veel beter doen. Dat worden scheve huisjes, nieuwe trend anno 2018 hahaha.

 

Nee, laat mij maar mensen verzorgen. Ervoor zorgen dat ze er elke dag mooi uitzien en fris ruiken, dat ik ze een fijne dag kan bezorgen door samen iets leuks te doen.

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

" Ris, dat wassen van mensen is ook echt niet voor iedereen weggelegd, maar geld dat niet voor alle beroepen?
Mij wil je echt niet hebben bij de rabobank, die gaan op papier gewoon hartstikke failliet omdat ik niet kan rekenen, op de bouwplaats zal ik het met m'n rekenen niet veel beter doen. Dat worden scheve huisjes, nieuwe trend anno 2018 hahaha.
 
Nee, laat mij maar mensen verzorgen. Ervoor zorgen dat ze er elke dag mooi uitzien en fris ruiken, dat ik ze een fijne dag kan bezorgen door samen iets leuks te doen. "

Hahaha, na de kubuswoningen, nu de niet waterpashuisjes :P

En tuurlijk! Ik hoop dat ik aan mensen hun kwaliteit van leven mag bijdragen met de protheses die ik mag ontwerpen en het bewegingsapparaat van mensen dat ik iedere dag met veel plezier mag onderzoeken om het voor iedereen weer een stukje beter te maken en te begrijpen. Dat kan ik. En ik ben erg blij dat ik iedere keer weer mag genieten van al die mensen die gelukkig goed verzorgd worden door mensen zoals jij. :)

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Mijn frustratie op dit moment is de hond van de buren die blijkbaar de hele nacht buiten zit en non-stop blaft. Of hij is weer eens alleen.

 

Eerst hadden ze twee honden en nu nog maar één en sindsdien blaft hij constant. 

 

Heb graag dat mijn honden nu ook snachts naar buiten in de tuin kunnen als ze willen maar die reageren hier ook op. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Nope. Niet  over 'hoogopgeleide ouders' maar over 'hoogopgeleide ouders met onopgevoede kinderen'.
 
Een zeer duidelijk en belangrijk verschil dat je gemakshalve uit emotie maar even over het hoofd ziet.
Ik ben namelijk zelf ook hoogopgeleid en heb zeer goed opgevoede kinderen. "

Lol, begint ze over emotie. 

 

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Het moet allemaal zo politiek correct tegenwoordig .
 
Als ik had gezegd vaders is anders opgeleid dan wist toch niemand wat ik bedoelde?
 
Buurman is niet anders opgeleid ,hij is hoog opgeleid en heeft zelfs nog een belangrijke leidinggevende functie.
  "

Het ging mij eerder om het respect of het ontbreken ervan en om de vooroordelen die hier door Liz aan de term vast geplakt worden.

Laatst op fb een discussie, ik had al een paar keer hetzelfde herhaald maar de beste man bleef maar doorgaan. Omdat ik het een beetje beu was om mezelf steeds te herhalen vroeg ik hem om mijn vorige reacties wat beter te lezen. Zijn antwoord... Hij kon beter lezen dan ik want hij was hoogopgeleid en ik ben maar een huishoudhulp.

De opleiding van je buurman heeft niks te maken met de opvoeding van zijn kinderen.

 

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley

Ach hoog of laag opgeleid, het is maar een papiertje.. Ik had ook hoog opgeleid kunnen zijn, als ik mn schooltijd niet vergooid had, begon op Engels gymnasium en geëindigd op vmbo, ernstige pubertijd zeg maar. En nu zit ik als laagopgeleid persoon thuis met 3 kids, waarvan de jongste (12 weken) helaas down bleek te hebben. En mijn hoogopgeleide ( mannelijke!!!!!! Ik hou niet van jankmannen whaha) en ik voeden ze hopelijk goed genoeg op, maar het blijven kinderen, die oudste 2 van mij schreeuwen ook tijdens het spelen, ze zijn 4.5 en net 6 dus ja... Maar ze zijn wel altijd behulpzaam, respectvol naar mens en dier en spreken netjes. Opleiding is maar opleiding. Mentaliteit is wat er ontbreekt bij sommigen.

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Het puber/haantjes gedrag + overprikkeld omdat ie net een dag weer terug is uit de kennel en we nu (noodgedwongen) bij m'n ouders zijn die een hond hebben. Hij blijft maar crossen en stoeien met hun hond terwijl z'n tong op z'n hielen hangt. Zodra ik hem aanlijnen gilt (nouja, irritant hoog hard blafje) ie alles bij elkaar. Hij luister totaal niet naar commando's. Had ik ookal verteld dat de buurhond loops is en hij daardoor geen raad weet met zichzelf? Zucht... 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Het ging mij eerder om het respect of het ontbreken ervan en om de vooroordelen die hier door Liz aan de term vast geplakt worden.
Laatst op fb een discussie, ik had al een paar keer hetzelfde herhaald maar de beste man bleef maar doorgaan. Omdat ik het een beetje beu was om mezelf steeds te herhalen vroeg ik hem om mijn vorige reacties wat beter te lezen. Zijn antwoord... Hij kon beter lezen dan ik want hij was hoogopgeleid en ik ben maar een huishoudhulp.
De opleiding van je buurman heeft niks te maken met de opvoeding van zijn kinderen.
  "

Oké. Welke vooroordelen plak ik daar dan aan vast?

Ik ben benieuwd. Graag met quotes; dat maakt het allemaal wat duidelijker.

 

Ik kan namelijk hoog en laag springen... maar zodra er iets over opleidingsniveau of intelligentie gezegd wordt (zonder oordelen) dan wordt er gelijk gesmeten met termen als 'je beter voelen', 'vooroordelen','kleineren', 'denigrerend'...

En daar valt niets tegen te doen; de betonnen kluisdeur is al stevig voor de kop geplaatst.

 

Gewoon daarnaast één vraagje, een kleintje maar... Als ik echt zo neerkijk op laagopgeleide mensen... hoe kan ik dan een relatie hebben met een laagopgeleide man? Overigens was de reactie waarvan jij op je achterste benen ging staan een sneer naar hoogopgeleide mensen met onopgevoede kinderen... Uitzonderlijk neerbuigend naar onze laagopgeleide medemensen natuurlijk. Sarc/off

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Alle chagrijnige klanten die hier voorbijkomen. Bah. Er komt dan amper iets uit hun mond behalve; ja, nee of is goed en dan kun Je. Ze je ook nog eens aan alsof ze je het liefst in de vuilnisbak zien verdwijnen.

 

Net ook een man; 1 van de producten die hij wilde kopen gleed uit mijn handen (hij had nog niet betaald!!) en ik vind het ook meteen weer op. Het product is niet gevallen, alles was heel en ik had ook meteen mijn excuses aangeboden. Zegt die man alsnog; "ja laat maar lekker kapot vallen".undecided met een enorme rolstoel erbij. HIJ HAD HET NOG NIET EENS BETAALD!!! Stel ik had het wel stuk laten vallen .had ik hem natuurlijk meteen een nieuw product aangebodenfrown

 

Echt zo irritant dit soort mensenhp-cry

 

Plus het is echt niet te doen zo warm in de winkel. Het zweer breekt me bij de mond te beweging al uit.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Plus het is echt niet te doen zo warm in de winkel. Het zweet breekt me bij de mond te bewegen al uit. "

https://www.youtube.com/watch?v=KFppTBdCse8 

 

Knap je vast van op!

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" https://www.youtube.com/watch?v=KFppTBdCse8 
 
Knap je vast van op! "

Wat een mooi nummer!! En een beetje extra regen is idd enorm welkom. Het had vannacht al wel geregend maar niet genoeg om alles echt goed af te koelen hier.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Het is hier een stuk koeler maar bewolkt en waait wat. Ik dacht dus: kan wel met Senn naar de recreatieplas want daai is nu geen kip. Op het strandje mag je niet, maar er omheen wel, alleen daarom heen zit het ook meestal vol en word volop met etenswaar (bbqs) gestrooid. Normaal ga ik er dus in het hoogseizoen niet, maar goed zoals ik zei: geen mooi weer. 

 

Het was er dus ook echt rustig. Alleen zie ik een labrador aankomen lopen waarvan ik weet dat het niet goed gaat, in de zin dat die chemisch gecastreerd is en blijkbaar voor Senn zo lekker ruikt dat die helemaal gek word en niet meer luistert. Ik dus snel Senn gepakt bij zijn tuigje. Trekt die labrador vol een zakje met beloningssnoepjes eerst kapot en daarna uit mijn handen. Had het hele zakje in de bek en liet het niet meer los. De baas van die lab moest de bek openmaken en het eruit trekken. Halve zakje leeg en aan gort. hp-frusty 

 

Is het dan zo gek wat beloningen bij je te hebben voor je hond, dat die blijkbaar niet weet hoe hij er mee om moet gaan en het zo uit mijn handen rukt? 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

" Het is hier een stuk koeler maar bewolkt en waait wat. Ik dacht dus: kan wel met Senn naar de recreatieplas want daai is nu geen kip. Op het strandje mag je niet, maar er omheen wel, alleen daarom heen zit het ook meestal vol en word volop met etenswaar (bbqs) gestrooid. Normaal ga ik er dus in het hoogseizoen niet, maar goed zoals ik zei: geen mooi weer. 
 
Het was er dus ook echt rustig. Alleen zie ik een labrador aankomen lopen waarvan ik weet dat het niet goed gaat, in de zin dat die chemisch gecastreerd is en blijkbaar voor Senn zo lekker ruikt dat die helemaal gek word en niet meer luistert. Ik dus snel Senn gepakt bij zijn tuigje. Trekt die labrador vol een zakje met beloningssnoepjes eerst kapot en daarna uit mijn handen. Had het hele zakje in de bek en liet het niet meer los. De baas van die lab moest de bek openmaken en het eruit trekken. Halve zakje leeg en aan gort.  
 
Is het dan zo gek wat beloningen bij je te hebben voor je hond, dat die blijkbaar niet weet hoe hij er mee om moet gaan en het zo uit mijn handen rukt? 
  "

Daar heb ik zó vaak last van. Er is bij ons zelfs een hond waarbij je echt zo snel mogelijk alle zakjes op moet bergen omdat die hond anders op je af stormt en alles uit je handen trekt. De eigenares is er al heel lang mee bezig (ik ruim daarom ook alles op want als hij weer succes heeft is de training verpest), maar het lijkt nog niet beter te gaan.

 

Maar het aller irritantste is nog dat als ik Penny afleid er soms honden tussen mij en Penny duiken en vervolgens snoepjes uit mijn hand proberen te likken. Penny wordt dan echt heel erg boos en terecht. Het hoort gewoon niet. Eigenaren zitten dan alleen maar een beetje toe te kijken, ze doen niets.

 

Penny heeft trouwens ook ooit een keer bij een bekende een snoeptasje gestolen. Toen lagen alle snoepjes op de grond. Ik werd toen echt boos op haar en haalde haar meteen weg zodat ze niets kon pakken. Ze heeft het daarna ook nooit meer gedaan.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Het is hier een stuk koeler maar bewolkt en waait wat. Ik dacht dus: kan wel met Senn naar de recreatieplas want daai is nu geen kip. Op het strandje mag je niet, maar er omheen wel, alleen daarom heen zit het ook meestal vol en word volop met etenswaar (bbqs) gestrooid. Normaal ga ik er dus in het hoogseizoen niet, maar goed zoals ik zei: geen mooi weer. 
 
Het was er dus ook echt rustig. Alleen zie ik een labrador aankomen lopen waarvan ik weet dat het niet goed gaat, in de zin dat die chemisch gecastreerd is en blijkbaar voor Senn zo lekker ruikt dat die helemaal gek word en niet meer luistert. Ik dus snel Senn gepakt bij zijn tuigje. Trekt die labrador vol een zakje met beloningssnoepjes eerst kapot en daarna uit mijn handen. Had het hele zakje in de bek en liet het niet meer los. De baas van die lab moest de bek openmaken en het eruit trekken. Halve zakje leeg en aan gort.  
 
Is het dan zo gek wat beloningen bij je te hebben voor je hond, dat die blijkbaar niet weet hoe hij er mee om moet gaan en het zo uit mijn handen rukt? 
  "

Tenzij het een poep en plas rondje is loop ik ook altijd met snoepjes. Als er honden los lopen zijn ze inderdaad vaak meer geinteresseerd in mijn snoepjes dan in Ziva. Ik stop hem altijd weg als ik dat merk maar irritant vind ik het wel.

 

Ik nu wel een hele fijne snoepjes dispenser, een speed-a-treat:

https://www.amazon.com/OurPets-Speed-Treat-Treat-Dispenser/dp/B004V4FUV0

Gemaakt van silicone, je moet knijpen om de sleuf open te laten gaan en er snoepjes uit te laten komen. Honden kunnen niet meer met de neus erin om stiekem alles leeg te eten, voordat ze door hebben hoe ze hier het lekkers uit moeten krijgen heb je hem allang weg gestopt. Je strooit ook niet met snoepjes zonder het door te hebben. Geen problemen met regen. Ideaal ding. Heb even moeten leren doseren in het begin maar zou nu van mijn leven niet meer terug willen naar de gewone zakjes en tasjes.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Tenzij het een poep en plas rondje is loop ik ook altijd met snoepjes. Als er honden los lopen zijn ze inderdaad vaak meer geinteresseerd in mijn snoepjes dan in Ziva. Ik stop hem altijd weg als ik dat merk maar irritant vind ik het wel.
 
Ik nu wel een hele fijne snoepjes dispenser, een speed-a-treat:
https://www.amazon.com/OurPets-Speed-Treat-Treat-Dispenser/dp/B004V4FUV0
Gemaakt van silicone, je moet knijpen om de sleuf open te laten gaan en er snoepjes uit te laten komen. Honden kunnen niet meer met de neus erin om stiekem alles leeg te eten, voordat ze door hebben hoe ze hier het lekkers uit moeten krijgen heb je hem allang weg gestopt. Je strooit ook niet met snoepjes zonder het door te hebben. Geen problemen met regen. Ideaal ding. Heb even moeten leren doseren in het begin maar zou nu van mijn leven niet meer terug willen naar de gewone zakjes en tasjes. "

Dank je! Ik hou die even in gedachten. Past daar in principe van alles in? Ik heb voor Senn ook wel eens hondenworst, zou je dat ook kunnen doen als je kleine stukjes snijdt? 

 

Het gebeurde nu trouwens zo snel dat ik echt geen tijd had dat weg te stoppen. Ik wilde senn eerst pakken, prioriteit 1 en voor ik het wist was dat zakje al verdwenen. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Het puber/haantjes gedrag + overprikkeld omdat ie net een dag weer terug is uit de kennel en we nu (noodgedwongen) bij m'n ouders zijn die een hond hebben. Hij blijft maar crossen en stoeien met hun hond terwijl z'n tong op z'n hielen hangt. Zodra ik hem aanlijnen gilt (nouja, irritant hoog hard blafje) ie alles bij elkaar. Hij luister totaal niet naar commando's. Had ik ookal verteld dat de buurhond  loops is en hij daardoor geen raad weet met zichzelf? Zucht...  "

Het duurt minstens een week voordat alle stress van het uit-huis-plaatsen uit dat hondenlijfje is.

De stress van die loopse teef....tja, dat doe je je hond zelf aan door het niet willen castreren 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Het duurt minstens een week voordat alle stress van het uit-huis-plaatsen uit dat hondenlijfje is.
De stress van die loopse teef....tja, dat doe je je hond zelf aan door het niet willen castreren  "

Vind je dit niet heel erg kort door de bocht? En nee dat zeg ik niet omdat ik diezelfde problemen heb met mijn hond als Rosanja. Misschien komt het ook zo op mij over door hoe het er staat hoor.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Vind je dit niet heel erg kort door de bocht? En nee dat zeg ik niet omdat ik diezelfde problemen heb met mijn hond als Rosanja. Misschien komt het ook zo op mij over door hoe het er staat hoor. "

Misschien wat hard gezegd maar het klopt natuurlijk wel.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Misschien wat hard gezegd maar het klopt natuurlijk wel. "

Dat geldt dan net zo hard voor de teef die loops is. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Dat geldt dan net zo hard voor de teef die loops is.  "

Heeft die stress dan? Of misdraagt zich? Die van mij niet hoor.

pagina 21 van 49 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 2122 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Volgende forumvraag: Vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^