Frustraties in de zomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Een brief gekregen van het CBS.
 
Volgens hen zou ik twee weken geleden een brief van hen hebben gekregen met het verzoek een online vragenlijst in te vullen. Dat had ik niet gedaan (nee want brief nooit gekregen) dus of ik het alsnog wilde doen; dat zouden ze zeer opprijs stellen.
 
Wanneer ik dat weer niet zou doen dan zou ik gebeld worden of bezocht worden aan huis want misschien begreep ik het wel niet helemaal.
 
Echt een WTF momentje. Zelfs bezocht worden aan huis... om je maar te pushen.
Doei, doei.. Na zulke 'dreigementen' vul ik geen enkele vragenlijst meer in. Ik ben ze al spuugzat. Van allerlei bedrijven krijg ik die onzin binnen. Soms zelfs voor het product/dienst geleverd is. "

Ik krijg die papierenvan het CBS ook wel eens(is weer een poos geleden),vul ik niet in,teveel privé dingen....je inkomen e.d wordt gevraagd daar heeft niemand een zak mee te maken.

Meestal krijg ik dan een herinnering,huisbezoek werd niks van gezegd....is dat weer iets nieuws?

 

Ik weet niet meer waar,maar ik ben ook ergens geregistreerd dat ik geen post van postorderbedrijven,electricitietsbedrijven of welke bedrijven dan ook wil ontvangen. Het werkt behalve als er staat aan de bewoner...

 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Tja, ik word ook absoluut niet blij als andermans honden met mij meelopen. Ga ik wachten? Nee, het is namelijk niet mijn probleem dat iemand zijn niet-luisterende hond loslaat. Heb wel wat beters te doen. Kan ook zo zijn dat diegene ergens moest zijn, moet die dan maar te laat komen omdat een ander zijn hond niet onder controle heeft? Ik vind het terecht dat die persoon zijn irritatie uitte op je vriend. Leer er van en houd je hond aan de lijn.
Dat er zoveel incidenten zijn tussen honden heeft niks met drukte te maken, maar met eigenaren die lak hebben en aanlijnen veel te moeilijk vinden. In andere landen met dezelfde verhouding aan hondeneigenaren lukt het wonder boven wonder wel om incidenten te voorkomen. Hoe doen ze dat toch? "

Bijzonder altijd dat ALLE honden, van pups af aan perfect onder controle staan...Geen enkele jonge hond hoeft meer iets te leren natuurlijk.. of men leert binnen vier muren en aangelijnd een jonge hond hoe die zich buiten en los dient te gedragen. Ja dûh. Je bent er zeker ook zo eentje die een lesauto zit uit te schelden en niet eventjes geduld heeft als die bij het stoplicht afslaat? Want jij hebt wel iets beters te doen?

 

Eigenlijk zijn dit soort reacties precies waar ik op doel. Totaal van realiteit gespeend anderen de les te lezen en eisen stellen.

 

Het gaat hier om een losloopplek.. Elsa veroorzaakt geen overlast; gewoon een blij naïef ei. Het enige dat ik vraag is een klein beetje begrip en een paar seconden (nee, niet eens minuten) geduld. Maar dat hebben we niet meer voor elkaar. Oordoppen in, blik op oneindig, doen we ons eigen ding. Parkeren de auto scheef op twee parkeerplaatsen in een straat met een groot tekort aan parkeerplaatsen, pakken de familieparkeerplaats, zonder kinderen in de auto, omdat we geen zin hebben 10 meter verder te lopen, gaan uitgebreid een praatje houden met een bekende in een smalle doorgang waar tig mensen op je staan te wachten, blokkeren de vriezer met het boodschappenkarretje terwijl we nog aan het uitkiezen zijn, zijn met de mobieltjes bezig tijdens het afrekenen, bbq-en onder de open slaapkamerramen van de buren zonder die even te waarschuwen, knallen ons (grof)vuilnis bij een ander op het terrein, fietsen en rijden auto met de blik meer op het mobieltje gericht dan op het verkeer, enz enz enz. Want 'we hebben wel iets beters te doen dan even rekening te houden met een ander."

 

Allemaal in de eigen bubbel. Maar IK, ik, ik, ik... het RECHT. JIJ moet maar je eigen probleem oplossen.

Bah. money-mouth

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Zo riep er een poos terug iemand naar mij waarvan ze al uren de hond kwijt waren,die was de hort opgegaan.
Ze waren met auto,te voet....hou de hond tegen toen hij mijn kant opkwam!
 
Sorry,een herder tegenhouden met een engelse stafford aan de riem,dat zal het niet worden.
 
Normaal gesproken ben ik niet te beroerd om iemand te helpen maar in dit geval kon ik niet helpen. "

Was hier een klein hondje en ze moest eerst door een hek heen. Mijn vriend zag haar al aankomen en riep Elsa dus bij zich. Die kwam maar toen het hek dicht viel merkte zij dat hondje ook op en wilde toch gaan kijken... Een paar seconden wachten en hij had haar wel meteen te pakken gehad. Nu moest hij echt veel moeite doen.

 

Ik kijk ook altijd of ik daar iemand zie lopen voor ik het bosje binnen ga. Dat is gewoon fatsoen, sociaal gedrag, vind ik. Zeker omdat ze bij onze ingang ons niet altijd zien aankomen. Vanaf de trap kan ik het wel redelijk overzien.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik krijg die papierenvan het CBS ook wel eens(is weer een poos geleden),vul ik niet in,teveel privé dingen....je inkomen e.d wordt gevraagd daar heeft niemand een zak mee te maken.
Meestal krijg ik dan een herinnering,huisbezoek werd niks van gezegd....is dat weer iets nieuws?
 
Ik weet niet meer waar,maar ik ben ook ergens geregistreerd dat ik geen post van postorderbedrijven,electricitietsbedrijven of welke bedrijven dan ook wil ontvangen. Het werkt behalve als er staat aan de bewoner...
 
  "

CBS doet inderdaad aan: "Aan de bewoners van ****".

 

Letterlijke tekst:

 

>Niet iedereen kan of wil een vragenlijst invullen op het internet. Daarom kan een medewerker van het CBS u over enkele weken bezoeken of bellen, als de vragenlijst dan nog niet is ingevuld.<

 

Ja dahag. Als ik hem niet wil invullen dan wil ik l helemaal niet iemand op de stoep hebben staan om te kijken of ik misschien een digibeet ben.

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik stoor me er niet aan maar leuk vind ik het ook niet. De mensen die 6 maanden terug hun Aussie weg hebbem gedaan heb nu een nieuwe hond een Kooiker. 

 

Helaas lijkt die Kooiker wel ADHD te hebben. Zij wonen aan een veldje en gooien met regelmaat de poott open waardoor het hondje dus met een rotgang naar buiten stormt. Nu is het nog een pup van ca. 6 maanden en is het nog ooooo en wat lief. 

 

Ik ervaar het anders want telkens stormt dat hondje op Maylo af. Ze wilt spelen en begrijpelijk is nog een pup. Maar Maylo vind dat ADHD gedrag niet fijn en snauwt best wel gepast. Ze hangt hem ook meteen in zijn wang en oren. 

 

Nu schrik ze wel als Maylo even bromt en dimt ze in. Maar echt stoppen...nee....dan moet Maylo echt een veeg uit de pan geven ben ik bang en dat wil ik ook niet. 

 

Helaas hebben de eigenaren oogkleppen op want ze zijn al aangesproken op het gedrag door de puppy cursusbegeleidster die tevens GTer is en een vriendin van me. Want ze zijn de zelfde weg aan het bewandelen als met hun vorige hond. 

 

Want het hondje laat op de cursus behoorlijk onsociale manieren zijn. En ze zijn bang dat wat ze nu doet op honden afstormen dadelijk omzet naar ze afstormen om ze weg te jagen van haar veldje. 

 

Maylo begint haar nu wel leuker te vinden want hij probeert ook met haar te spelen. Maar er loopt veel volk langs dat veldje want je loopt daar het hondenpad op. Dus er lopen ook mensen langs met minder vriendelijke honden. 

 

De Gter gaat maar weer eens koffie drinken bij hun....want hoe het nu gaat....is ze bang dat het dus weer fout gaat. 

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

" Bijzonder altijd dat ALLE honden, van pups af aan perfect onder controle staan...Geen enkele jonge hond hoeft meer iets te leren natuurlijk.. "

Nou nee, maar dan zorg je dat je traint op een overzichtelijk terrein, geen bosje waarbij je anderen niet aan ziet komen.

" Je bent er zeker ook zo eentje die een lesauto zit uit te schelden en niet eventjes geduld heeft als die bij het stoplicht afslaat? "

Ik rij nog geen auto schat

"
Eigenlijk zijn dit soort reacties precies waar ik op doel. Totaal van realiteit gespeend anderen de les te lezen en eisen stellen.
 
"

Hahahahaha. Ik denk dat je dan eerder op jezelf doelt Liz. 
Neem eens een bezoekje aan Zwitserland, Slovenië, etc. Dáár zie je hoe het hoort. Die mensen gaan niet hun niet-luisterende hond loslaten om vervolgens op een forum te gaan jammeren dat het fout is gegaan.
Zou je je zo gedragen in Zwitserland, dan loop je een groot risico een mooie boete in de handen gedrukt te krijgen. Daar zijn ze niet zo gediend van asociale hondeneigenaren.

"
Elsa veroorzaakt geen overlast; gewoon een blij naïef ei. "

Blijkbaar wel hè, als ze op andere honden afgaat. Dan staat ze dus niet onder appel en dát veroorzaakt wel degelijk overlast, zoals je zelf ook wel zou moeten merken aan de reactie van die mensen.

" Oordoppen in, blik op oneindig, doen we ons eigen ding. "

.. laten onze losse hond op andere afgaan, want ja, mijn hond is lief, ik loop in een losloopgebied, ikke ikke ikke.

" Parkeren de auto scheef op twee parkeerplaatsen in een straat met een groot tekort aan parkeerplaatsen, pakken de familieparkeerplaats, zonder kinderen in de auto, omdat we geen zin hebben 10 meter verder te lopen, gaan uitgebreid een praatje houden met een bekende in een smalle doorgang waar tig mensen op je staan te wachten, blokkeren de vriezer met het boodschappenkarretje terwijl we nog aan het uitkiezen zijn, zijn met de mobieltjes bezig tijdens het afrekenen, bbq-en onder de open slaapkamerramen van de buren zonder die even te waarschuwen, knallen ons (grof)vuilnis bij een ander op het terrein, fietsen en rijden auto met de blik meer op het mobieltje gericht dan op het verkeer"

....
.... gooien onze hond los die niet luistert en naar anderen toegaat, want andere hondeneigenaren kunnen de pot op...

De pot verwijt de ketel.
honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" . "

Wat een rare (nare) reactie weer.

 

Mijn vriend zag haar dus wel aankomen zucht.

Ik ben je schat niet, meisje.

Er is niets fout gegaan. De enige die hier last van had was mijn vriend.

Nog geen klachten gehad over Elsa die gaat buurten. Degene die daar een probleem mee had was in deze mijn vriend zelf, niet die vrouw.

Nee, we laten haar niet op iedere hond afgaan; daar ging het dus juist om; Waarom denk jij dat hij haar bij zich riep? We trainen juist keihard om haar dat af te leren. Mij gaat dat al redelijk goed af, mijn vriend nog niet.

 

Verder zou ik het prettig vinden als jij je commentaar weer voor je gaat houden want je heksenjacht op de persoon is duidelijk weer losgebarsten. Niet lezen en wel in de gordijnen klimmen om te gaan blazen. Beter negeer je me. Voor iedereen op het forum fijner in plaats van steeds die fitties.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Eigenlijk zijn dit soort reacties precies waar ik op doel. Totaal van realiteit gespeend anderen de les te lezen en eisen stellen.
 
Allemaal in de eigen bubbel. Maar IK, ik, ik, ik... het RECHT. JIJ moet maar je eigen probleem oplossen.
Bah. "

Niet om het een of ander, maar jij opent regelmatig topics of schrijft in dit frustratie topic dat je je ongans ergert aan de kleinste dingen.

 

Laatst nog beschreef je hoe je een kind de wacht aanzegde omdat die je hond wilde aaien, en hoe je een vrouw uitschold die tegen je honden zei "kom maar" ivm langs een kat lopen.

 

Dus tsja, als je zelf continu valt over futiliteiten van anderen, moet je in deze situatie wellicht eerst naar jezelf kijken.

 

En dat heeft helemaal niets met heksenjacht op jou persoonlijk te maken.

 

 

 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Niet om het een of ander, maar jij opent regelmatig topics of schrijft in dit frustratie topic dat je je ongans ergert aan de kleinste dingen.
 
Laatst nog beschreef je hoe je een kind de wacht aanzegde omdat die je hond wilde aaien, en hoe je een vrouw uitschold die tegen je honden zei "kom maar" ivm langs een kat lopen.
 
Dus tsja, als je zelf continu valt over futiliteiten van anderen, moet je in deze situatie wellicht eerst naar jezelf kijken."

Snap je het dan echt niet?

 

Enerzijds krijg ik dus steeds te horen dat mijn hond andere honden en mensen moet negeren.... want dat zou overlastgevend zijn. Gewoon puur het feit dat een blij stuiterend ei even komt kijken (nee, niet er op afkomt stormen) schijnt volgens de mores van enkele veelschrijvers hier, het grootste drama ooit te zijn.

 

Zelf zit ik er ook niet op te wachten. Zie je het zitten... een hond bij een kudde die er vandoor gaat om iemand te begroeten? Nee, dat werkt niet natuurlijk. Dus train ik daar hard op.

 

Iedere keer dat dat gedrag beloond wordt doordat mensen gaan aaien, of gaan voeren, is weer een stap terug.

En nee.. een ander hoeft mijn hond niet te commanderen. Lijkt me nogal logisch. Zeker als ik er naast sta en mijn hond nog aangelijnd is ook. Ik leer haar aan om netjes bij ieder plateautje op de trap te wachten omdat exact diezelfde mensen gaan klagen wanneer de hond opeens voorbij ze schiet.

 

Ik weet dat jij je hond ziet als openbaar knuffelbeest en geniet van de aandacht die jij indirect krijgt als mensen zich vol overgave op je hond storten. Dag mag. Het is jouw hond. Dat respecteer ik.

Anderzijds is Elsa MIJN hond en ik wil dat niet hebben. Dat dienen jij en 'vreemde-honden-aaiers' ook te respecteren. Daar schort het echter extreem aan. Maar ga je gang maar bij Momo.. moet je doen. Dan niet gaan klagen als ze naar je snept.

 

BTW: Dat kind "wilde niet mijn hond aaien" die rukte de pup die ik droeg uit mijn armen door in het voorbijgaan schielijk haar tengels achter de halsband te steken en er eens flink een ruk aan te geven. Vindt jij blijkbaar de normaalste zaak van de wereld. Ik niet.

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley


Anderzijds is Elsa MIJN hond en ik wil dat niet hebben. Dat dienen jij en 'vreemde-honden-aaiers' ook te respecteren. 

Else is toch van je vriend?

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

" Wat een rare (nare) reactie weer.
 
Mijn vriend zag haar dus wel aankomen zucht.
Ik ben je schat niet, meisje.
Er is niets fout gegaan. De enige die hier last van had was mijn vriend.
Nog geen klachten gehad over Elsa die gaat buurten. Degene die daar een probleem mee had was in deze mijn vriend zelf, niet die vrouw.
Nee, we laten haar niet op iedere hond afgaan; daar ging het dus juist om; Waarom denk jij dat hij haar bij zich riep? We trainen juist keihard om haar dat af te leren. Mij gaat dat al redelijk goed af, mijn vriend nog niet.
 
Verder zou ik het prettig vinden als jij je commentaar weer voor je gaat houden want je heksenjacht op de persoon is duidelijk weer losgebarsten. Niet lezen en wel in de gordijnen klimmen om te gaan blazen. Beter negeer je me. Voor iedereen op het forum fijner in plaats van steeds die fitties. "

Mijn hond luistert ook niet altijd goed naar m'n vriend met loslopen. 

 

Dus als hij haar uitlaat loopt ze niet los ;)

 

't kan zo makkelijk zijn. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Else is toch van je vriend? "

Niet meer. Ik heb haar voor mijn verjaardag van hem officieel gekregen.

Maar dan nog is dat mierenneuken aangezien ik degene ben die altijd voor haar zorgt en haar opvoed en traint.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik snap alleen niet dat iedereen aan je hond wilt zitten Liz,zo een hoog aaibaarheidsgehalte heeft ze toch niet?

 

Behalve af en toe een klein kind komt hier zelden iemand ongevraagd aan Vigo.

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Bijzonder altijd dat ALLE honden, van pups af aan perfect onder controle staan...Geen enkele jonge hond hoeft meer iets te leren natuurlijk.. of men leert binnen vier muren en aangelijnd een jonge hond hoe die zich buiten en los dient te gedragen. Ja dûh. Je bent er zeker ook zo eentje die een lesauto zit uit te schelden en niet eventjes geduld heeft als die bij het stoplicht afslaat? Want jij hebt wel iets beters te doen?
 
Eigenlijk zijn dit soort reacties precies waar ik op doel. Totaal van realiteit gespeend anderen de les te lezen en eisen stellen.
 
Het gaat hier om een losloopplek.. Elsa veroorzaakt geen overlast; gewoon een blij naïef ei. Het enige dat ik vraag is een klein beetje begrip en een paar seconden (nee, niet eens minuten) geduld. Maar dat hebben we niet meer voor elkaar. Oordoppen in, blik op oneindig, doen we ons eigen ding. Parkeren de auto scheef op twee parkeerplaatsen in een straat met een groot tekort aan parkeerplaatsen, pakken de familieparkeerplaats, zonder kinderen in de auto, omdat we geen zin hebben 10 meter verder te lopen, gaan uitgebreid een praatje houden met een bekende in een smalle doorgang waar tig mensen op je staan te wachten, blokkeren de vriezer met het boodschappenkarretje terwijl we nog aan het uitkiezen zijn, zijn met de mobieltjes bezig tijdens het afrekenen, bbq-en onder de open slaapkamerramen van de buren zonder die even te waarschuwen, knallen ons (grof)vuilnis bij een ander op het terrein, fietsen en rijden auto met de blik meer op het mobieltje gericht dan op het verkeer, enz enz enz. Want 'we hebben wel iets beters te doen dan even rekening te houden met een ander."
 
Allemaal in de eigen bubbel. Maar IK, ik, ik, ik... het RECHT. JIJ moet maar je eigen probleem oplossen.
Bah. "

heb nog niet verder gelezen in het topic, maar wil even zeggen; helemaal mee eens! Goed gezegd hp-thumbsup

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Niet voor het een of ander maar dat Ik Ik Ik is blijkbaar een menselijk iets en niemand is daar voor vrij te spreken. Iedereen doet wel iets wat een ander kan irriteren en vaak onbewust. Ik probeer erop te letten maar ook ik zal wel eens irritaties opwekken bij ander en andersom. 

 

Om daar volledig over te struikelen? We zijn nog altijd maar mensen he ;) 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik snap alleen niet dat iedereen aan je hond wilt zitten Liz,zo een hoog aaibaarheidsgehalte heeft ze toch niet?
 
Behalve af en toe een klein kind komt hier zelden iemand ongevraagd aan Vigo.
  "

Ze heeft juist een enorme aantrekkingskracht, een magneet zelfs.

Ze mag er op het eerste gezicht minder aaibaar uitzien dan Momo... dat blije bekkie en die staart die zo hard kwispelt dat haar kont fanatiek meedoet, maakt dat meer dan goed. Dat ze ielig is en niet al te groot helpt ook mee. Of tegen, hoe je het maar ziet.

 

Het aanhalen wordt minder moet ik zeggen. In bekende omgeving weet men het ondertussen en als ik ergens heen ga waar ik daarvoor tot 10 kan tellen, dan krijgt ze haar "Niet aaien!" hesje om. Tot nog toe nog maar één keer gehad dat iemand dat zelfs negeerde. Op dit moment gebeurt het me zo'n 6 á 7 keer per week waar dat eerst minimaal per naar buiten gaan was. Irritant genoeg.

 

Ook heb ik de tip gehad om niet langer mensen aan te spreken op hun gedrag maar Elsa te corrigeren zodra er een hand haar kant op komt. Niet leuk maar het werkt inderdaad beter. "Nee Elsa!!!". Ik vermoed dat men dan denkt dat zij weleens kan bijten of zo.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Haha, je bent weer heerlijk op dreef, Liz. Alsof je het nog meent ook. Geweldig!

Ik kan me anders nog heel goed al jouw geklaag hier herinneren toen Elsa nog een klein Elsaatje was en er een oudere pup of grotere hond wat al te onstuimig kwam kijken.

Nu is het omgekeerd, is Elsa de onstuimige jonge hond en wordt datzelfde gedrag opeens omschreven als naïef en blij en is het onzin als een kleinere hond daar last van zou hebben en moet iedereen maar rekening met jouw niet luisterende hond houden, anders denken ze alleen aan zichzelf.

Kom op. Jonge honden zijn inderdaad nog speels en onstuimig, maar lang niet elke andere hond vind dat leuk. Net zoals jijzelf dat vroeger met kleine Elsa ook niet leuk vond. Denk daar nog maar eens aan terug.
Dus aan de eigenaar van het blije ei om ervoor te zorgen dat die geen overlast bij anderen veroorzaakt. Dat dat niet altijd meteen goed gaat, dat je wel eens te laat bent, dat kan. Maar dan loop je er meteen heen, probeer je hond alsnog te pakken en biedt je excuus aan. Mensen snappen dan best wel dat een jonge hond nog niet altijd even goed luistert.
Maar meteen gaan blazen dat de ander had moeten wachten en rekening met jou had moeten houden en heel erg egoïstisch is omdat hij niet begrijpt dat alles om jou moet draaien, tja, dat is niet zo handig. Dan kun je inderdaad een grote bek terug verwachten.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Haha, je bent weer heerlijk op dreef, Liz. Alsof je het nog meent ook. Geweldig!

Ik kan me anders nog heel goed al jouw geklaag hier herinneren toen Elsa nog een klein Elsaatje was en er een oudere pup of grotere hond wat al te onstuimig kwam kijken.

Nu is het omgekeerd, is Elsa de onstuimige jonge hond en wordt datzelfde gedrag opeens omschreven als naïef en blij en is het onzin als een kleinere hond daar last van zou hebben en moet iedereen maar rekening met jouw niet luisterende hond houden, anders denken ze alleen aan zichzelf.

Kom op. Jonge honden zijn inderdaad nog speels en onstuimig, maar lang niet elke andere hond vind dat leuk. Net zoals jijzelf dat vroeger met kleine Elsa ook niet leuk vond. Denk daar nog maar eens aan terug.
Dus aan de eigenaar van het blije ei om ervoor te zorgen dat die geen overlast bij anderen veroorzaakt. Dat dat niet altijd meteen goed gaat, dat je wel eens te laat bent, dat kan. Maar dan loop je er meteen heen, probeer je hond alsnog te pakken en biedt je excuus aan. Mensen snappen dan best wel dat een jonge hond nog niet altijd even goed luistert.
Maar meteen gaan blazen dat de ander had moeten wachten en rekening met jou had moeten houden en heel erg egoïstisch is omdat hij niet begrijpt dat alles om jou moet draaien, tja, dat is niet zo handig. Dan kun je inderdaad een grote bek terug verwachten. "

Nog eentje die niet kan lezen; en nog een plusje krijgt ook.

 

Ik doe er juist alles aan om haar dat af te leren. Zucht. En dat gaat dus bij mij al aardig goed.

Daar ging mijn post dus ook helemaal niet over; Het ging om de frustratie van mijn vriend die niet even een paar seconden kreeg JUIST om Elsa aan te lijnen zodat ze NIET naar dat hondje ging.

Exact het omgekeerde dus van wat jij me hier verwijt.

 

En alles wat jij hier schrijft dat mijn vriend gezegd zou hebben zuig je uit je dikke duim. Hij heeft alleen gevraagd of ze niet heel even had kunnen wachten toen ze toch duidelijk zag en hoorde dat hij Elsa probeerde aan te lijnen. Gewoon op normale toon. Als jij dat een terechte reden vindt voor een grote bek... dan kan je beter je hoofd buigen en op de grond gaan liggen als iemand langs loopt. Stel je voor dat je iemand kwetst of beledigd.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Jeej wat is het hier gezellig! Ik plop even een ladinkje verse popcorn, moment!

 

 

 

*Plop plop plop plop plop plop plop*

 

 

ENNN GO!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Niet voor het een of ander maar dat Ik Ik Ik is blijkbaar een menselijk iets en niemand is daar voor vrij te spreken. Iedereen doet wel iets wat een ander kan irriteren en vaak onbewust. Ik probeer erop te letten maar ook ik zal wel eens irritaties opwekken bij ander en andersom. 
 
Om daar volledig over te struikelen? We zijn nog altijd maar mensen he ;-)  "

hit-the-nail-on-the-head-gif.gif

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat raar eigenlijk, ik heb echt twee aaibare honden hier, niemand aait ze of knuffelt ze of commandeerd ze, of zou ik wat uitstralen ??    Ook al lopen ze los, niemand aait ze, tuurlijk kijken ze en stellen ze vragen maar niemand zit aan ze...heb het nog nimmer meegemaakt, zelfs niet als ik op een terrasje zit. Met ze.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Haha, je bent weer heerlijk op dreef, Liz. Alsof je het nog meent ook. Geweldig!

Ik kan me anders nog heel goed al jouw geklaag hier herinneren toen Elsa nog een klein Elsaatje was en er een oudere pup of grotere hond wat al te onstuimig kwam kijken.

Nu is het omgekeerd, is Elsa de onstuimige jonge hond en wordt datzelfde gedrag opeens omschreven als naïef en blij en is het onzin als een kleinere hond daar last van zou hebben en moet iedereen maar rekening met jouw niet luisterende hond houden, anders denken ze alleen aan zichzelf.

Kom op. Jonge honden zijn inderdaad nog speels en onstuimig, maar lang niet elke andere hond vind dat leuk. Net zoals jijzelf dat vroeger met kleine Elsa ook niet leuk vond. Denk daar nog maar eens aan terug.
Dus aan de eigenaar van het blije ei om ervoor te zorgen dat die geen overlast bij anderen veroorzaakt. Dat dat niet altijd meteen goed gaat, dat je wel eens te laat bent, dat kan. Maar dan loop je er meteen heen, probeer je hond alsnog te pakken en biedt je excuus aan. Mensen snappen dan best wel dat een jonge hond nog niet altijd even goed luistert.
Maar meteen gaan blazen dat de ander had moeten wachten en rekening met jou had moeten houden en heel erg egoïstisch is omdat hij niet begrijpt dat alles om jou moet draaien, tja, dat is niet zo handig. Dan kun je inderdaad een grote bek terug verwachten. "

Gebeurd hier ook soms nog dat Ogin gaat buurten, en als ik zie dat degene het eng vind, grijp ik gelijk in, en lijn ze aan, neestal zien ze wel dat het een goedige beer is die wel heel groot is maar geen kwaad in de zin heeft, als de eigenaar ziet dat de hond van hun zelf het leuk vind en niet erg is het ijs al gesmolten, zo niet dan vervolg ik mijn weg met Ogin en bied altijd even mijn excuses aan, nieman wordt tegen mij boos.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Jeej wat is het hier gezellig! Ik plop even een ladinkje verse popcorn, moment!
 
 
 
*Plop plop plop plop plop plop plop*
 
 
ENNN GO! "

He ja, popcorn vind ik lekker.smile

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

285433.jpg

 

^ Beer

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Wat raar eigenlijk, ik heb echt twee aaibare honden hier, niemand aait ze of knuffelt ze of commandeerd ze, of zou ik wat uitstralen ??    Ook al lopen ze los, niemand aait ze, tuurlijk kijken ze en stellen ze vragen maar niemand zit aan ze...heb het nog nimmer meegemaakt, zelfs niet als ik op een terrasje zit. Met ze. "

't ligt niet aan jou, bij mij doet ook niemand dat ongewenst omdat niemand daar de kans toe krijgt.

 

Wanneer ik mijn kinderen ga afhalen dan weet ik zo al dat er heel veel kinderen aan mijn honden gaan zitten en dan geef ik al meteen toestemming.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" He ja, popcorn vind ik lekker. "

Schuif gezellig naast me op de bank!

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Vigootje vindt dat ook prima,die houdt van knuffelen.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Wat raar eigenlijk, ik heb echt twee aaibare honden hier, niemand aait ze of knuffelt ze of commandeerd ze, of zou ik wat uitstralen ??    Ook al lopen ze los, niemand aait ze, tuurlijk kijken ze en stellen ze vragen maar niemand zit aan ze...heb het nog nimmer meegemaakt, zelfs niet als ik op een terrasje zit. Met ze. "

Zalig he.

Ben ik blij dat ik al die problemen niet heb.

Maar mijn honden mogen ze best aaien, hoe socialer ze zijn hoe liever.

Ze stormen ook nooit op andere honden af, gewoon omdat ze zoveel honden gewoon zijn.

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

" Schuif gezellig naast me op de bank! "

Ik heb hier eigenlijk zoveel over te zeggen. Maar ik denk dat ik mijn energie ook liever besteed aan popcorn eten. Mag ik erbij? :)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Zalig he.
Ben ik blij dat ik al die problemen niet heb.
Maar mijn honden mogen ze best aaien, hoe socialer ze zijn hoe liever.
Ze stormen ook nooit op andere honden af, gewoon omdat ze zoveel honden gewoon zijn. "

Dat mag van mij ook....smile   daar ben ik dan nog trots op ook, alleen als het warm is en ze kwijlen, tja...embarassed

pagina 23 van 49 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 2324 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Volgende forumvraag: Vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^