Frustraties in de zomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Wat ik niet snap aan dat verhaal. Je koopt een pupje, en dan zit er een verschil van 10 weken tussen de werkelijke leeftijd en wat je verteld is. Daar hoort toch ook een bepaalde maat/gewicht bij? Dat ZIE je toch? Kijk dat er iets verschil in zit.. maar als ik Senn bekijk met 5 weken of 14 weken, dat is echt compleet wat anders. 
  "

Inderdaad en weet je mijn irritatie gaat niet om mensen die een vage kruising kopen,niet om een ras geven maar gewoon een hond willen en niet de hoofdprijs willen betalen. Gewoon een oepsnestje....maar dan nog neem je,je verantwoording en ga je zo een hondje laten nakijken bij een da.

Het gaat voornamelijk om die mensen die een rashond willen maar dan zonder stamboom daardoor hebben we die kwalijke broodfokpraktijken.

Al die modehondjes ook zo iets.

 

Al mijn honden hebben een stamboom maar de 2e dag ging ik met ze naar een da om ze toch even goed te laten nakijken.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Mensen die zeggen 'hij doet niks hoor' terwijl hun hondje continu gromt en hoog in zijn energie zit. Niet op een speelse manier dus. En dan vragen of de mijne niks doet als ik Java uit de buurt hou van dat losgeslagen beestje die aan een flexi zit. 

Altijd als mensen dan zeggen 'hij doet niks hoor', denk ik nee, nog niet. Tot Java dat rare gedrag niet pikt en dat corrigeert ofzo. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Mensen die zeggen 'hij doet niks hoor' terwijl hun hondje continu gromt en hoog in zijn energie zit. Niet op een speelse manier dus. En dan vragen of de mijne niks doet als ik Java uit de buurt hou van dat losgeslagen beestje die aan een flexi zit. 
Altijd als mensen dan zeggen 'hij doet niks hoor', denk ik nee, nog niet. Tot Java dat rare gedrag niet pikt en dat corrigeert ofzo.  "

Dan zeg ik altijd,de mijne bijt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Mensen die zeggen 'hij doet niks hoor' terwijl hun hondje continu gromt en hoog in zijn energie zit. Niet op een speelse manier dus. En dan vragen of de mijne niks doet als ik Java uit de buurt hou van dat losgeslagen beestje die aan een flexi zit. 
Altijd als mensen dan zeggen 'hij doet niks hoor', denk ik nee, nog niet. Tot Java dat rare gedrag niet pikt en dat corrigeert ofzo.  "

Ik zeg ook gewoon dat ik dat niet kan garanderen en dat het dan op eigen risico is.

Puck heeft niks met kleine hondjes en pups. Als ze iets groter of veel groter zijn gaat het goed.

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Niet echt een frustratie maar meer een verbazing.

Ging gister lekker wandelen met Aizen en blijkbaar was het spitsuur ofzo kwam denk wel 6 honden tegen waarvan 5 helemaal uit de slof gingen. Wat een agressie foot-in-mouth

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Mensen in die zich gaan bemoeien met de opvoeding van je hond. Ga. Weg. 
 
 
Probleem is, Beer gaat liggen wanneer er honden recht op hem af komen. Hij gromt niet, blaft niet, valt niet uit. Gaat alleen liggen bij een hond die recht op hem af loopt.d Soms kan ik de hond dus niet ontwijken, als het op een recht pad is en ik de hond ook nog maar net zie aankomen. Ik vind dat óók heel irritant. Ik wíl niet dat hij gaat liggen, ik wéét dat het asociaal gedrag is en hij niet goed te beoordelen is voor de andere hond. Was dus mijn balletje vergeten, daarmee hou ik zijn aandacht wel vast. Vandaag dus niet. Ik laat hem aan de lange lijn (10m) lopen zonder druk erop zodat hij niet het gevoel heeft dat ik hem tegenhoud, dus ik laat hem zelf beslissen. Toch kiest hij ervoor om te gaan liggen. Dan blijf ik er maar naast staan zodat de hond kan passeren en hij niet in een keer opstaat, wat hij soms doet, en dan krijg ik dat gezeur weer.  Een heel verhaal dat ik moet doorlopen, ik bevestig zijn angst alleen maar en dit helpt niet, ik moet maar doorlopen want anders bladiebla. Joh mevrouwtje, hartstikke leuk. Als ik was doorgelopen bleef hij daar nog steeds plat liggen, was hij waarschijnlijk ineens opgestaan en dan kregen we daar weer een lading kritiek over.
 
 
Ik snap dat dus niet. Ik kom bij wijze van spreken 10 honden per dag tegen met bepaalde gedragingen (sluipen, liggen, uitvallen, fixeren, grommen, wegrennen) en nooit zal het in me op komen om een eigenaar kritiek te geven zo op straat. Waarom zou ik. Misschien is die hond bang, pas geadopteerd, aangevallen geweest, jong of heel oud, blind of doof. Weet ik veel. Lekker boeiend wat andermans hond doet, zolang het maar veilig is (en dat was het in dit geval, Beer zit aan de riem en ik stond ernaast om in te kunnen grijpen). Waar bemoei je je mee. Iedereen pakt het op zijn eigen manier aan, interesseert mij dat nou hoe diegene het oplost. "

Volgens mij is er niks asociaals aan dit gedrag. Gewoon een kalmerend signaal naar de andere hond. Paddy deed t vroeger ook, en daar valt niet tegen te sleuren. Mooi laten en laat de mensen maar lekker zeuren.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Volgens mij is er niks asociaals aan dit gedrag. Gewoon een kalmerend signaal naar de andere hond. Paddy deed t vroeger ook, en daar valt niet tegen te sleuren. Mooi laten en laat de mensen maar lekker zeuren. "

Vind ik ook. Mijn honden doen dat ook en de meeste honden (zeker de kleintjes) durven hen dan beter te benaderen.

 

Ik vraag me ook af hoe het dan tegenwoordig wel moet? Of is alleen straal negeren en in een grote boog lopen toegestaan?

Honden zijn sociale wezens en wij kunnen de rol van een andere hond niet geheel vervullen, hooguit een slechte imitatie spelen.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"  Ik vind dat óók heel irritant. Ik wíl niet dat hij gaat liggen, ik wéét dat het asociaal gedrag is en hij niet goed te beoordelen is voor de andere hond."

Waarom denk je dat dit asociaal gedrag is?

https://www.puppyopvoeden.nl/waarom-gaat-mijn-hond-liggen-als-er-andere-honden-aankomen/

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik vind fixeren en gaan liggen nou niet bepaald sociaal gedrag... hij staat helemaal stijf en legt zijn kop plat op de grond. Verroert zich niet. Een andere hond weet nooit wat hij gaat doen (opstaan en op hem af rennen? blijven liggen? van zich af bijten?) dus ik vind dat asociaal.  Als hij ziet dat het gevaar er niet meer is en de hond hem normaal benadert dan staat hij op, komt best bedreigend over en wil dan veel te ruw en keihard gaan rennen en stoeien. Dat vind ik niet sociaal. Wel als hij gewoon gaat liggen, rustig opstaat, snuffelt en weer doorloopt maar dat gebeurt niet vaak.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Ik denk dat ik mensen die bij broodfokk*rs kopen nooit zal begrijpen. Ofja, ik begrijp het wel. Ze zijn gewoonweg te dom/egoïstisch om zich fatsoenlijk te verdiepen en ze denken niet na. 

Bij sommige van mijn vrienden zie ik het ook. Niet dat ze direct bij een broodfokk*r gaan kopen, maar dan 'houden ze zoveel van honden' maar ze kennen er geen fluit van. Dat snap ik niet, als je er zoveel van houdt dan verdiep je je er toch in? Ook al heb ik nu geen eigen hond vind ik het fijn om op forums mee te lezen omdat je hier al ongelooflijk veel kan leren (van andermans problemen :')), en zo kan ik mij ook voorbereiden als ik later een hond aanschaf. 
Dat je geen boeken wilt kopen begrijp ik wel, ik vind het ook niet leuk om zo'n dik boek te lezen. Op het forum vind ik het dan weer interessanter omdat je verschillende 'casussen' te zien krijgt en verschillende mensen die hun manier van trainen hebben. 

Maar dat je 'zo graag een hond wilt' maar geen zak doet om er ook maar iets over te leren snap ik niet. Misschien een vooroordeel maar volgens mij zijn zulke mensen in het algemeen ook gewoon heel oppervlakkig. Als je van iets houdt dan verdiep je je daar in, als je dat nog niet voor je geliefde huisdier kan doen vraag ik me af; waarvoor dan wel? 

Een vroegere vriendin van mij die ik nog op FB had had ook plots een puppy. Van vroeger wist ik nog dat ze graag husky's zag of Duitse herders maar nu was het plots een berner sennen. Aan de foto kon je al zien dat het een oudere pup was en ik dacht al direct 'nee, zij zou geen hond uit het asiel halen'. Dus ik had al een sterk vermoeden dat het broodfok was maar ik hoopte van niet... 

Spijtig genoeg had ik toch gelijk, een paar weken later stond er een bericht op haar FB om mensen te waarschuwen tegen broodfok.. x) Maar zij konden er niks aan doen en ze waren in de val gelopen want 'toen we onze *naam* zagen waren we opslag verliefd' 

Terwijl hun pup van een bekende broodfokk*r kwam. Als ze heel even hun verstand hadden gebruikt hadden ze dit kunnen voorkomen. 

 

Ik vraag me overigens af waarom je geen broodfokk*r mag typen op HP? :') Zo kunnen mensen het toch ook vinden. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Ik ga ook me frustraties er is uitgooien. 

 

1 - tegen de zomervakantie stikt het ineens van de gratis af te halen dieren en altijd staat erbij geen tijd of allergie van kind.

Jaja! undecided

2 tegen de zomervakantie en de kerst lijkt er een warr puppy explosie te zijn!surprised

De puppy topics vliegen je om de oren. 

Dat is op zich niet erg maar...... 

3 de topics,  'pup wil niet in bench'

'pup word niet zindelijk'

'pup slaapt niet door'

'pup wil niet wandelen'

Schietend ales paddestoelen uit de grond. 

En als je dan leest blijkt de to de pup net een paar dagen te hebben hp-frusty

Koop dan een kant en klare knuffel in de speelgoedwinkel. 

 

En  nu ik toch aan het zeiken ben sealed... ..

De standaard oorzaak voor bepaald gedrag is overprikkeling, tot ergenis aan toe want elke hond is natuurlijk herzelfde hé, en heeft de zelfde oplossingen (not!) 

En last.... het lijkt soms wel alsof je je hond mishandeld als je eens je scheur opentrekt omdat na poging 300 je hond  nog steeds buiten je bereik ronddanst.

Nee alles moet worden opgelost met koekjesssssss. 

Nou dacht 't niet hp-angel

 

Zo en verder wens ik iedereen een fijne zomer. hp-heart

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Inderdaad Jaimie ,ik heb altijd pups gehad en ik vind het zo leuk,dat gezeur snap ik ook niet.

De koekjes methode....tjahp-angel

Het kreng bijt....misschien is hij geschrokken,hij is een beetje van slag omdat je een te harde scheet gelaten hebt,dan gaan we volgende keer buiten een scheet laten en Fifi geven we lekker een koekje want die schat kan er niks aan doen.

 

Hier is het andersom ik eet de koekjes op en de hond gaat maar lekker in de tuin.

Ben ook geen hondenbaas uit de boekjes,heb een autistische hond,tja....we krijgen wat we verdienen in het leven hahaha

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" O gelukkig, scheelt weer scrollen hahaha.  Wat een gezanik. Is in elke fb groep wel trouwens, 't is nooit goed.   "

idd, daarom zit ik ook niet meer in van die ras-groepen. Je hebt bijna altijd zwart/wit-denkers, in de 1e groep is het een groot drama als je je stafford los laat en al zeker bij andere honden want staffords zijn hond-intolerant en in de andere groep ligt alles aan de opvoeding.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Haha Senn was mijn eerste pup en iedereen heeft dan altijd een mening over hoe je het moet doen. Dan ben je al een beetje onzeker, en dan bemoeid werkelijk iedereen zich er tegenaan. Snap dan best dat ze naar een forum komen met allemaal zelf benoemde experts. hp-angel Nou ja zo ben ik hier in ieder geval ook terecht gekomen.. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Obi heeft een donkere vlek in zijn rechter oog. Hij heeft al superdonkere ogen en je kunt het daarom écht heel moeilijk zien. Maar na herhaaldelijk goed kijken moet ik toch tot de conclusie komen: er zit een vlek onder zijn pupil, nog in het iris. Het is zo donker als zijn pupil, bijna een soort tweede pupil, maar niet perfect rond. Zijn oog ziet er verder netjes uit, niet rood, niet te vochtig niets opgezwollen en zijn oog reageert normaal. Ik ga er maar proberen een foto van te maken en mijn dierenarts raadplegen. Ik denk dat het moeilijk is om dit "live" aan een da te laten zien. Zijn ogen zijn zo donker dat je het alleen in bepaalde lichtomstandigheden ziet en dan maar een halve seconde aangezien Obi zijn hoofd nooit stil houdt. 

foot-in-mouth

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Obi heeft een donkere vlek in zijn rechter oog. Hij heeft al superdonkere ogen en je kunt het daarom écht heel moeilijk zien. Maar na herhaaldelijk goed kijken moet ik toch tot de conclusie komen: er zit een vlek onder zijn pupil, nog in het iris. Het is zo donker als zijn pupil, bijna een soort tweede pupil, maar niet perfect rond. Zijn oog ziet er verder netjes uit, niet rood, niet te vochtig niets opgezwollen en zijn oog reageert normaal. Ik ga er maar proberen een foto van te maken en mijn dierenarts raadplegen. Ik denk dat het moeilijk is om dit "live" aan een da te laten zien. Zijn ogen zijn zo donker dat je het alleen in bepaalde lichtomstandigheden ziet en dan maar een halve seconde aangezien Obi zijn hoofd nooit stil houdt. 

  "

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Obi heeft een donkere vlek in zijn rechter oog. Hij heeft al superdonkere ogen en je kunt het daarom écht heel moeilijk zien. Maar na herhaaldelijk goed kijken moet ik toch tot de conclusie komen: er zit een vlek onder zijn pupil, nog in het iris. Het is zo donker als zijn pupil, bijna een soort tweede pupil, maar niet perfect rond. Zijn oog ziet er verder netjes uit, niet rood, niet te vochtig niets opgezwollen en zijn oog reageert normaal. Ik ga er maar proberen een foto van te maken en mijn dierenarts raadplegen. Ik denk dat het moeilijk is om dit "live" aan een da te laten zien. Zijn ogen zijn zo donker dat je het alleen in bepaalde lichtomstandigheden ziet en dan maar een halve seconde aangezien Obi zijn hoofd nooit stil houdt. 

  "

Misschien iris melanosis?

http://oogdierenarts.nl/oogziektes/uvea/iris-melanosis-melanoma/

Met speciaal lampje gaat de DA het wel zien hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

512319.jpg512320.jpg512325.jpg                       Ook even zeuren, na weken alleen gelopen te hebben met in het weekend af en toe wat bekende shows die geen stap verzetten tegen te komen, eindelijk vandaag een hond tegen gekomen.....we waren al op weg naar de auto, stopt er een auto en van verre....mag je hond spelen, ik had ze aan de lijn ging immers naar huis, ikke blij.....heb je een hond bij je ? Jaaa, een labrador, een slanke met wat anders er tussen.....deur ging open, en de hond vliegt er uit en.....een grauw en een snauw, nou Ogin wist gelijk dat ze daar rustig mee moest omgaan, mensen vonden het verschrikkelijk, ik niet, laat maar even gaat zeker goed.....de reu vond Ogin toch wel een leuke meis...hond was voor mij heel lief...na een minuut of tien, wij gaan naar huis, de mensen vroegen vind u het goed als wij nog eens komen, whaaaaa, tuurlijk, eindelijk een hond voor Ogin die ook wil spelen....niets afgesproken qwa tijd, wel gezegd dat ik daar iedere dag om dezelfde tijd komt.......ben benieuwd...kijk dat is toch de andere kant, waar jullie wonen zitten en lopen de honden op elkaars lip.....frustraties bij mij dat er nimmer of zelden honden zijn waar Ogin eens lekker mee kan spelen......

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Misschien iris melanosis?
http://oogdierenarts.nl/oogziektes/uvea/iris-melanosis-melanoma/
Met speciaal lampje gaat de DA het wel zien hoor. "

Daar dacht ik inderdaad ook aan. Obi is alleen niet zo goed met de meeste dierenartsen. Hij is niet agressief maar er écht bang voor,  ik denk dat het moeilijk is om het bij hem goed te onderzoeken of hij zou misschien onder narcose moeten. Al is ook dat misschien niet handig als hij dan toevallig z'n oog net weg draait. 

Ik ga eerst die foto eens maken met de spiegelreflex. Ik denk dat dat voor nu duidelijker zou zijn. Aaargghh er zou eens iets normaal zijn met die hond.... hp-frustyObi is de allergrootste pechvogel die ik ken. Dadelijk is dit weer iets wat misschien ernstig is...hp-frusty

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"                        Ook even zeuren, na weken alleen gelopen te hebben met in het weekend af en toe wat bekende shows die geen stap verzetten tegen te komen, eindelijk vandaag een hond tegen gekomen.....we waren al op weg naar de auto, stopt er een auto en van verre....mag je hond spelen, ik had ze aan de lijn ging immers naar huis, ikke blij.....heb je een hond bij je ? Jaaa, een labrador, een slanke met wat anders er tussen.....deur ging open, en de hond vliegt er uit en.....een grauw en een snauw, nou Ogin wist gelijk dat ze daar rustig mee moest omgaan, mensen vonden het verschrikkelijk, ik niet, laat maar even gaat zeker goed.....de reu vond Ogin toch wel een leuke meis...hond was voor mij heel lief...na een minuut of tien, wij gaan naar huis, de mensen vroegen vind u het goed als wij nog eens komen, whaaaaa, tuurlijk, eindelijk een hond voor Ogin die ook wil spelen....niets afgesproken qwa tijd, wel gezegd dat ik daar iedere dag om dezelfde tijd komt.......ben benieuwd...kijk dat is toch de andere kant, waar jullie wonen zitten en lopen de honden op elkaars lip.....frustraties bij mij dat er nimmer of zelden honden zijn waar Ogin eens lekker mee kan spelen...... "

Dat hoort eigenlijk niet in het frustratie topic dan he Willemijn? hp-wink (grapje natuurlijk)

Goed nieuws voor Ogin! Labradors zijn leuke speelmaatjes, Obi is er ook dol op. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Dat hoort eigenlijk niet in het frustratie topic dan he Willemijn?  (grapje natuurlijk)
Goed nieuws voor Ogin! Labradors zijn leuke speelmaatjes, Obi is er ook dol op.  "

Neeee ??   Gaat toch over frustraties in de zomer ..? Die heb ik net zo goed als jullie, al zijn die van mij van een andere aard.embarassed smile

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Neeee ??   Gaat toch over frustraties in de zomer ..? Die heb ik net zo goed als jullie, al zijn die van mij van een andere aard.  "

Ooohh maar alles kwam toch goed en Ogin heeft min of meer een "date"? sealed

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Daar dacht ik inderdaad ook aan. Obi is alleen niet zo goed met de meeste dierenartsen. Hij is niet agressief maar er écht bang voor,  ik denk dat het moeilijk is om het bij hem goed te onderzoeken of hij zou misschien onder narcose moeten. Al is ook dat misschien niet handig als hij dan toevallig z'n oog net weg draait. 
Ik ga eerst die foto eens maken met de spiegelreflex. Ik denk dat dat voor nu duidelijker zou zijn. Aaargghh er zou eens iets normaal zijn met die hond.... Obi is de allergrootste pechvogel die ik ken. Dadelijk is dit weer iets wat misschien ernstig is... "

Herkenbaar hoor, ik heb hier een dame, die door slechte ervaring bij de vorige DA echt doodsbang is. In de auto begint ze gelijk al te hijgen en te schudden en dat houdt niet op totdat we op de terugweg zijn. Haar haren schudden letterlijk uit haar lijf. En helaas hangt zij ook van de vreemde kwalen in elkaar. Bovendien is zij toch wel agressief en durft flink uit te halen, dus moet een korf om. Toch krijgen we het elke keer weer voor elkaar om zonder roesjes foto's, echo's of wat ook te doen bij haar. Je moet wel met een paar man zijn. Het enigste wat niet te doen is, is haar bek, dan wordt het echt een roesje.

Hoop dat het meevalt voor Obi. Succes en sterkte in ieder geval. Niets vervelender als je hond van alles mankeert en dan ook nog eens zo angstig is bij de DA.

 

 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Niet hond gerelateerd maar fietsers die je rechts in proberen te halen als je in de auto zit. Terwijl je achter een moeder met kind van schat ongeveer 4 jaar rijd. Ga lekker links langs als je zo’n haast hebt. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Geen frustratie meer een verbazing. Liep met Maybe langs de weg over het fietspad. Zie ik een jonge lab aan komen aan de andere kant. Blaft naar ons, maybe reageert er op door er naar toe te willen dus ik Maybe mee nemen. Lab nog steeda aan het blaffen wordt opgehangen aan z'n slip. Werkte blijkbaar niet dus meneer pakt hem in een wurghouding en begint op de ribbenkast in te meppen. Was gewoon met stomheid geslagen sealed

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" Geen frustratie meer een verbazing. Liep met Maybe langs de weg over het fietspad. Zie ik een jonge lab aan komen aan de andere kant. Blaft naar ons, maybe reageert er op door er naar toe te willen dus ik Maybe mee nemen. Lab nog steeda aan het blaffen wordt opgehangen aan z'n slip. Werkte blijkbaar niet dus meneer pakt hem in een wurghouding en begint op de ribbenkast in te meppen. Was gewoon met stomheid geslagen  "

Wauw serieus? Wat lopen er dan toch vreemde mensen rondhp-frusty

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Ooohh maar alles kwam toch goed en Ogin heeft min of meer een "date"?  "

Gefrustreerd ....geen hond gezien, heb me nog wel gehaast.... ergens wist ik het wel...embarassed

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Ik stond vanmiddag met Java en een buurman met zijn twee honden in het park, terwijl de honden in de schaduw wat bezig waren. Een heel stuk verderop zat een jong stel met een witte kruising, iets kleiner dan een golden.

 

Onze honden bleven netjes bij ons in de schaduw, en ineens loopt die witte op ons groepje af. Prima, het is immers een losloopgebied. Die hond kwam heel onzeker over, ging op dr rug liggen voor de grotere hond, maar kwam wel steeds aandacht zoeken. 

Op een gegeven moment staat Java daar gewoon achter, ze deed niet eens iets, en ineens draait de witte hond om en valt Java aan. Java werd binnen een splitsecond tegen de grond gewerkt, ik heb die hond bij zijn halsband de lucht in getrokken en zo vast gehouden en daarna Java vast gepakt en tegen gehouden. Die witte hond bleef bezig, gelukkig pakte de buurman die van me over. 

 

En de eigenaar? Die kwam super kalm aanlopen om te vragen of er wat gebeurde. Ik luisterde al niet eens meer, ik was bezig om Java te checken dus ik heb de helft niet gehoord. Alleen dat de buurman zei dat hij zijn hond niet los moest laten lopen.

 

Hoe kun je zo kalm er op af lopen als jouw hond een andere hond aanvalt?

5 minuten later liep de hond weer los met lijn, waarschijnlijk hadden ze de lijn gewoon neergelegd. 

 

Ik ben dan blij dat Java vrij stabiel is en zich ook niet op dr kop laat zitten, dat ze er niet bang door wordt. Java had niks gelukkig, ik een tandafdruk in mijn vinger, maar geen idee van welke hond.

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

Wij zitten in zo’n grote tourbus, een rit van 36 uur en rijden momenteel door Polen heen. Met de honden. Zo braaf als die zijn, zo ver-schrik-ke-lijk irritant zijn de koters die voorin zitten. Schreeuwen, krijsen, huilen, door het pad rennen. Ik trek dat echt niet. ‘S ochtends, ‘s avonds, ze blijven zo luid. Ik snap best dat je ook op vakantie wil/moet als je jonge kinderen hebt, maar pfff..

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Wij zitten in zo’n grote tourbus, een rit van 36 uur en rijden momenteel door Polen heen. Met de honden. Zo braaf als die zijn, zo ver-schrik-ke-lijk irritant zijn de koters die voorin zitten. Schreeuwen, krijsen, huilen, door het pad rennen. Ik trek dat echt niet. ‘S ochtends, ‘s avonds, ze blijven zo luid. Ik snap best dat je ook op vakantie wil/moet als je jonge kinderen hebt, maar pfff.. "

Herkenbaar. Steeds meer kinderen lijken niet meer te kunnen spelen zonder hun longen uit hun.lijf re schreeuwen.  Ook een stuk opvoeding.  Als mijn meiden iets te luidruchtig werden zei ik er onmiddellijk iets van en draaiden ze de volumeknop een heel stuk terug. Dat was maar zelden nodig.

pagina 11 van 49 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Volgende forumvraag: Vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^