Frustraties in de zomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

" Nou waarschijnlijk heb ik dan ook die uitzonderingen in huis ,
 
  "

 

Nah, waarschijnlijk ben je eerder een baasje dat zich in de ontkenningsfase bevindt. 

 

Ik kijk naar je foto’s en zie op pagina 1 al allerlei extreem kortsnuitige (eerder snuitloze) honden met onderbeten, te kleine of half dichtgedrukte neusgaten en rimpels die bijna over de “snuit” lopen. 

 

Dat is alleen nog maar de buitenkant, terwijl het grootste deel zich binnen die platgedrukte smoeltjes afspeelt en een groot gedeelte daarvan weer niet optimaal of zelfs helemaal niet met het blote oog zichtbaar is. Het doen van een CT-scan zal het gros van de fokkers echter wegwuiven, die hebben meer vertrouwen in dat lachertje van een uithoudingstest van Commedia.

 

Koning Obi, volgens mij bedoelen we hetzelfde topic. Wat mij daar enigszins shockeerde was de afkeer voor het uiterlijk van ‘de mops van vroeger’, terwijl die er een stuk beter uitzag qua bouw en snuitlengte. Dat een fokker/liefhebber de voorkeur heeft voor het uiterlijk van nu, vind ik onbegrijpelijk. 

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

Ben benieuwd of de snuitlozen-lovers dit ook schattig en leuk zouden vinden...

516809.jpg

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" Ben benieuwd of de snuitlozen-lovers dit ook schattig en leuk zouden vinden...

  "

Zekers prachtig hp-cry

Hier ook nog een voorbeeld.

516810.jpg

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gelukkig kan ik geen foto's zien doordat hp niet goed werkt.

 

Das ook meteen mijn herfstfrustratie. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  
 Koning Obi, volgens mij bedoelen we hetzelfde topic. Wat mij daar bijna shockeerde was de afkeer voor het uiterlijk van ‘de mops van vroeger’, terwijl die er een stuk beter uitzag qua bouw en snuitlengte. Dat een fokker/liefhebber de voorkeur heeft voor het uiterlijk van nu, vind ik onbegrijpelijk.  "

Die ouderwetse mopshondjes waren nog best atletisch gebouwd ook nog. Maar inderdaad dat was het topic. Zwerft hier vast nog ergens rond...

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

Precies. Had het linkje op pagina 37 al gepost. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Tja Ed voelt zich wat aan gesproken en ja hij kan ook zielig kijken.

516503.jpg

Maar rochelen of half buiten adem? Uhm nee....maar elk ras heeft wel wat. Om daar nu een volledige haat campagne voor op te zetten?  Zo kan je ook een kritische blik geven op de duitse herders, chihuahua's, mastiff soorten, teckels enz. Want teckels moeten alsmaar langer....en lager. 

 

Ben ik een pro smoosh face? Nee...ik vind het zielig als ze buiten adem zijn en bijna van ellende omvallen. Er zullen er heus bij zitten die het niet hebben, zal ik bewust voor zoiets kiezen? Nee....sowieso niet want ik hou er niet van en ben meer van maar ik zou sowieso bewust voor bepaalde hondenrassen niet eens kiezen. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Ik denk dat de meeste mensen hier wel tegen doorgefokte honden (met alle gezondheidsproblemen tot gevolg) zijn, dus ja, ook DH's met overdreven glijbaanruggen, chihuahua's met bolle hoofdjes, cavaliers met chronische hoofdpijn... Alleen praten meeste mensen dit niet goed. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Schiet me net te binnen... Helaas heb je voor de misvormde paardenhoofden ook geen fotoshop nodig. https://www.youtube.com/watch?v=M68loT_OoaM

En dat alleen omdat mensen het mooi vinden dus, heeft totaal geen functie en zeker geen positief effect. 

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

" Ik denk dat de meeste mensen hier wel tegen doorgefokte honden (met alle gezondheidsproblemen tot gevolg) zijn, dus ja, ook DH's met overdreven glijbaanruggen, chihuahua's met bolle hoofdjes, cavaliers met chronische hoofdpijn... Alleen praten meeste mensen dit niet goed.  "

Ik ben ook blij te lezen dat de meesten de realiteit wél onder ogen willen zien. Maar ik vind het dan erg vreemd dat fokkers die mismaakte honden produceren, wel een fokkersster krijgen van dit forum en deze mogen promoten. Dan te bedenken dat ik bijna een ban kreeg om wat gemaakte fotootjes met naam erop. 

 

HP staat achter goede gezondheid en welzijn van honden. Mensen krijgen een ban wanneer er foto's worden geplaatst van gecoupeerde honden en honden met slipkettingen (want het is schadelijk voor ze), laat het dan ook gelden voor iedereen. Dus ook voor mensen die hun honden met extreem uiterlijke afwijkingen laten zien, dat is namelijk net zo goed schadelijk en beperkt de honden tijdens hun leven. Dit forum zou het goede voorbeeld moeten geven..

 

Leeftijd zegt tegenwoordig niks meer, wat nog vaak als smoes gebruikt wordt. Elke zieke hond kan hoge leeftijden bereiken dankzij de medische zorg van tegenwoordig. Betekent dus dat deze snuitlozen jaren moeten lijden onder hun afwijking.

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik ben ook blij te lezen dat de meesten de realiteit wél onder ogen willen zien. Maar ik vind het dan erg vreemd dat fokkers die mismaakte honden produceren, wel een fokkersster krijgen van dit forum en deze mogen promoten. Dan te bedenken dat ik bijna een ban kreeg om wat gemaakte fotootjes met naam erop. "

Wel of niet een fokster blijkt ook niet echt veel waarde te hebben ben ik achter gekomen.

Want wat is 'verantwoorde fok'? Fokken volgens de regels van de rasvereniging? Beide honden alle testen doorlopen en alleen fokken bij echt mooie uitslagen? Niet fokken op uiterlijk maar op gezondheid, karakter en aanleg? Geen risico's nemen met je nest? Geen pretnestje omdat een nestje zo schattig is? Hulp van een ervaren, door de wol gewassen fokker? Voor de dekking al een wachtlijst hebben van pupkopers die ervaring hebben met het ras en met de pup ook dat willen gaan doen waar het ras voor gefokt is?

 

Nee.. dat levert dus niet in alle situaties een fokster op zodat je over dat nest en de pups mag vertellen.

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

Ik denk dat je wel weet wat verantwoord fokken is Liz. Of vraag je het omdat je zelf geen ster kreeg en je niet meer met Elsa mag fokken.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik denk dat je wel weet wat verantwoord fokken is Liz. Of vraag je het omdat je zelf geen ster kreeg en je niet meer met Elsa mag fokken. "

Als ik niet fok dan vraag ik geen ster aan. Verder mag ik met Elsa fokken, ook va de BCCN, maar heb besloten het niet te doen. De reden van afwijzing was dat het nest niet bij mij thuis geboren zou worden. Volgens mij een zeer verantwoorde beslissing. Volgens de wet zou ik wel de fokker zijn als eigenaar van de teef.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Als ik niet fok dan vraag ik geen ster aan. Verder mag ik met Elsa fokken, ook va de BCCN, maar heb besloten het niet te doen. De reden van afwijzing was dat het nest niet bij mij thuis geboren zou worden. Volgens mij een zeer verantwoorde beslissing. Volgens de wet zou ik wel de fokker zijn als eigenaar van de teef. "

 Nee volgens de wet zou je geen fokker zijn want de teef dient namelijk overgeschreven te worden op de naam van de fokker zodat de pups onder haar kennelnaam geboren kunnen worden.
Je kan namelijk alleen maar fokken onder je kennelnaam als de teef op naam staat van de eigenaar van de kennelnaam :-) dat zou in dit geval dus Elsa haar fokker geweest zijn.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  

Nee volgens de wet zou je geen fokker zijn want de teef dient namelijk overgeschreven te worden op de naam van de fokker zodat de pups onder haar kennelnaam geboren kunnen worden.
Je kan namelijk alleen maar fokken onder je kennelnaam als de teef op naam staat van de eigenaar van de kennelnaam :-) dat zou in dit geval dus Elsa haar fokker geweest zijn. "

Als je die kennelnaam wilt wel inderdaad. Dat is bij ons echter niet verplicht.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Geen frustratie maar meer een verbazing. Vandaag filmpjes terug gekeken van Maybe als 12 weken oude pup. Ze is niets veranderd alleen wat groter en hariger geworden, maar qua gedrag nog echt een pup :P

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Schiet me net te binnen... Helaas heb je voor de misvormde paardenhoofden ook geen fotoshop nodig. https://www.youtube.com/watch?v=M68loT_OoaMEn dat alleen omdat mensen het mooi vinden dus, heeft totaal geen functie en zeker geen positief effect.  "

Het lijkt wel het hoofd van een zeepaardje, hoe verzinnen ze het.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Dat ik deze maand de 2e keer met het achtereinde van mijn politieriem naar een loslopende hond gemept heb die Vigo bleef lastig vallen.

Het wondje in zijn oor en op zijn kop zijn net bijgetrokken van de vorige keer toen een hond beet naar hem,heb toen ook met mijn riem geslagen. Vigo pikte dat ook niet en beet terug maar met zijn zwakke rug kan dit funest zijn,op zulke momenten ben ik woest op die bazen,die honden kunnen er niks aan doen.

Maar ik scherm voor Vigo dat heeft hij nodig,ik ga altijd weg als ik ergens een loslopende hond zie maar soms is dat nog niet voldoende en ik loop in aanlijngebied.

Heb geen baasje gezien van die hond.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Dat ik deze maand de 2e keer met het achtereinde van mijn politieriem naar een loslopende hond gemept heb die Vigo bleef lastig vallen.
Het wondje in zijn oor en op zijn kop zijn net bijgetrokken van de vorige keer toen een hond beet naar hem,heb toen ook met mijn riem geslagen. Vigo pikte dat ook niet en beet terug maar met zijn zwakke rug kan dit funest zijn,op zulke momenten ben ik woest op die bazen,die honden kunnen er niks aan doen.
Maar ik scherm voor Vigo dat heeft hij nodig,ik ga altijd weg als ik ergens een loslopende hond zie maar soms is dat nog niet voldoende en ik loop in aanlijngebied.
Heb geen baasje gezien van die hond. "

Opvouwbare paraplu meenemen.....smile  komt de hond te dichtbij met geen vriendelijke bedoelingen dan vouw je de paraplu uit....de paraplu maakt een klap als je die uitvouwt...en komt die dan toch nog bij Vigo dan kan je hem gebruiken de plu.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

mijn grootste frustratie was deze week overigens dat mensen denken dat ze hier zomaar zonder afspraak hun hond kunnen komen brengen want ja ze zijn toch altijd welkom voor vakantie of als ze een dagje weg moeten?

nou dan nog willen we het graag weten hoor.. want ook wij kunnen vol zitten.

maandag ochtend om 8 uur stond hier een meneer op de stoep met zijn hondje die hij voor een dag kwam brengen. hij was al bijna door het hek ook al stonden er 8 blaffende grote honden die dat kleine hondje best als lekker hapje zouden kunnen zien.. toen ik dus zei dat hij beter niet naar binnen kon komen was die verbaasd..

toen hij vroeg waarom ik zo verbaasd was vertelde ik dat ik hem niet verwacht had.. ja hij had zondag gebeld maar niemand nam op dus was die maar gewoon hier naar toe gereden met de gedachte het zal wel goed zijn...

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

" De reden van afwijzing was dat het nest niet bij mij thuis geboren zou worden. "

Oh, is dat het...?

Dat maak ik niet uit in je gesloten topic waar erg dramatisch en geheimzinnig gedaan werd. Was nergens voor nodig geweest, als dit de enige reden is om Elsa niet in te zetten voor de fok.wink

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

De reden van afwijzing was dat het nest niet bij mij thuis geboren zou worden. 

wat ongelofelijk bizar..als dat de  enige reden is

misschien eens gratis advies inwinnen bij sociaal raadsman of juridisch loket

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Opvouwbare paraplu meenemen.....  komt de hond te dichtbij met geen vriendelijke bedoelingen dan vouw je de paraplu uit....de paraplu maakt een klap als je die uitvouwt...en komt die dan toch nog bij Vigo dan kan je hem gebruiken de plu. "

Ken je Vigo niet,als ik een paraplu zou openvouwen dan is hij helemaal van de leg,dan zou hij pislink worden,hij is een beetje autistisch. Hij heeft nog maar 1 keer in zijn leven echt vastgehouden en dat ging om een bouvier,voor de rest bijt en snauwt hij keurig zoals iedere andere hond,met Tosca was dat een ander verhaal,zij was een echte stafford in hart en nieren. Die zou zo een hond opgevreten hebben,aangelijnd of niet,heb bij haar al eens een breakstick moeten gebruiken.

 

 

 

Vigo loopt aan de lange politieriem,komt er hond dan hou ik hem kort,dan heb ik nog 1 hand over om met het uiteinde van de riem een paar meppen te geven,niet op volle kracht natuurlijk,de hond van vandaag was niet agressief dan doe ik het ook zachter.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Oh, is dat het...?
Dat maak ik niet uit in je gesloten topic waar erg dramatisch en geheimzinnig gedaan werd. Was nergens voor nodig geweest, als dit de enige reden is om Elsa niet in te zetten voor de fok. "

Ik denk dat ze de afwijzing voor een fokster op HP bedoeld. En niemand gaat niet fokken omdat ze er op HP niet over mogen schrijven. hp-sleephappy

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

De pakketbezorger van Post.nl.

 

Een oudere man die met regelmaat aanbelt met pakketjes voor anderen. Of ik die even aan wil nemen. Daarbij kijkt hij mij niet eens aan maar staart op zijn gadget. En nee.. ik wil voor de meeste buren geen pakketjes aannemen en al helemaal niet voor mijn buurvrouw die ik weet niet hoeveel pakketjes besteld maar standaard haar deurbel uitgeschakeld heeft staan omdat ze niet aan de deur wil komen zonder afspraak vooraf.

 

Die bezorger is dus van mening dat ik tekst en uitleg moet geven. En de kop die hij daarbij trekt! Alsof ik hem een recht ontneem. Note: Ik ben geen postverzamel punt. Tegenwoordig vraag ik voor wie het is, zeg bot "Nee" en knal zo snel als ik kan de deur voor zijn gezicht dicht. Ik speel met de gedachte om hem de volgende keer te vertellen dat als hij zich weer zo opstelt, ik een klacht tegen hem ga indienen. Het is een GUNST, geen plicht. yell

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley

" De pakketbezorger van Post.nl.
 
Een oudere man die met regelmaat aanbelt met pakketjes voor anderen. Of ik die even aan wil nemen. Daarbij kijkt hij mij niet eens aan maar staart op zijn gadget. En nee.. ik wil voor de meeste buren geen pakketjes aannemen en al helemaal niet voor mijn buurvrouw die ik weet niet hoeveel pakketjes besteld maar standaard haar deurbel uitgeschakeld heeft staan omdat ze niet aan de deur wil komen zonder afspraak vooraf.
 
Die bezorger is dus van mening dat ik tekst en uitleg moet geven. En de kop die hij daarbij trekt! Alsof ik hem een recht ontneem. Note: Ik ben geen postverzamel punt. Tegenwoordig vraag ik voor wie het is, zeg bot "Nee" en knal zo snel als ik kan de deur voor zijn gezicht dicht. Ik speel met de gedachte om hem de volgende keer te vertellen dat als hij zich weer zo opstelt, ik een klacht tegen hem ga indienen. Het is een GUNST, geen plicht. "

Mijn moeder had ook laatst een hele vervelende pakketjes bezorger aan de deur, die was enorm beledigt dat mn ma geen pakketje aan wilde nemen voor weetikveel hoeveel huizen verderop die ze niet eens kende, is een hoop gedoe daar omtrent pakketjes, met oplichterij enzo dus mn ma wilde dat niet. Nou pissig dat die man was pfff.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Gebeurd hier ook, zeg tegen de postbezorger, goh ik ga zelf weg, en ken heel die buren niet, geen contact mee. Bezorger gaat gewoon een deur verder met vragen, ik begrijp het wel ze worden betaald per pakket wat afgeleverd is.....als er wat bij mij geleverd wordt bestel ik en spreek een dag af met de webshop...kunnen hun ook, weekend bezorgen ze ook....

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Mijn moeder had ook laatst een hele vervelende pakketjes bezorger aan de deur, die was enorm beledigt dat mn ma geen pakketje aan wilde nemen voor weetikveel hoeveel huizen verderop die ze niet eens kende, is een hoop gedoe daar omtrent pakketjes, met oplichterij enzo dus mn ma wilde dat niet. Nou pissig dat die man was pfff. "

Voor jaren terug deed ik het wel maar en door schade en schande wijzer geworden.

Wekenlang een enorme doos in mijn kleine gang gehad.. die mensen bleken op vakantie.

Na dagen een pakketje in mijn huis zelf maar bij die mensen aangebeld.. en die waren nog boos ook dat ik het niet eerder was komen brengen..

Mensen die chagrijnig een pakketje komen halen en er niet eens een 'dankjewel' af kan..

Sowieso komen ze dan vaak als ik sta te koken en dat is gewoon storend... en dan tegen je aan gaan staan kletsen over van alles en nog wat... terwijl mijn eten aan staat te branden..

Als ik eens niet thuis ben dan kan ik altijd naar het verzamelpunt om het op te halen.. ook als ik weet dat die anderen wel thuis zijn.

En ja.. die buurvrouw van mij. Ooit eens echt bonje met haar gehad toen ik hier net woonde. Had ik ook een pakketje voor haar aangenomen. Meerdere keren per dag aanbellen maar nooit werd er open gedaan. Toen gingen we beneden bbq-en. Vol zicht op haar voordeur. Voor we naar beneden gingen nog even aangebeld.. niet open gedaan. Zitten we beneden.. zie ik haar uit de voordeur komen! Dus ik snel naar haar toe om te zeggen dat ik een pakketje voor haar had. Krijg ik een grote bek dat ik dat niet eerder heb laten weten want ze zat er al dagen op te wachten.. "Tja.. Ik heb meerdere keren per dag bij je aangebeld, zelfs net nog." Nou, toen had ik het helemaal gedaan en stond ik volgens haar te liegen dat het gedrukt stond.

 

Veel later, toen we wat beter contact hadden vertelde ze me dus dat ze de stekker altijd uit haar deurbel trekt omdat ze niet gestoord wenst te worden.. Toen nog een tijdje haar via de Whatsapp steeds gewaarschuwd maar ik ben het gewoon zat. Als je je voordeur niet wenst open te doen, bestel dan niets. Klaar. Ik ben je sloofje niet.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

gelukkig maken wij doe gekke dingen in de straat niet meesurprised

Oké ik vind ook niet iedereen even aardig die hier woont, maar ik zeg wel gewoon iedereen gedag en neem altijd ieders pakketje aan. Nooit word er moeilijk gedaan met een pakketje die bij mij word opgehaald of het pakketje die ik bij de buren op haal. 

 

Nou oke 1 keerhp-angel

Ik wou mijn pakketje ophalen bij mijn buurvrouw (80+) en ze was boven. Ze keek uit het raam (ze is slecht ziend) en vroeg wie er stond. Dus ik zei: Lucia.

Dus ze zei: oke ik kom er aan...

Dus ik wachtenhp-angel na 10 minuten was ze eindelijk benedentongue-out

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" gelukkig maken wij doe gekke dingen in de straat niet mee
Oké ik vind ook niet iedereen even aardig die hier woont, maar ik zeg wel gewoon iedereen gedag en neem altijd ieders pakketje aan. Nooit word er moeilijk gedaan met een pakketje die bij mij word opgehaald of het pakketje die ik bij de buren op haal. "

Ach, men is moe na het werk.. kinderen ophalen, kinderen naar boven zeulen.. komen ze binnen en dan ligt daar zo'n briefje dat er bij mij een pakketje ligt.. moeten ze weer terug, vaak met die kinderen op sleeptouw.. en dan weer naar huis en er moet nog gekookt worden.. Drukte van de huidige samenleving.

 

Dat mensen het pakketje niet komen halen maar wachten tot je het komt brengen is denk ik plaatsgebonden. Dit zijn echt doorstroom woningen. Als mensen dat dan gewend zijn op hun vorige adres.. tja. Maar iets bestellen vlak voor je op vakantie gaat is gewoon niet slim.

pagina 39 van 49 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 3940 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Volgende forumvraag: Vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^