Frustraties in de zomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Marga ik heb alles gelezen,
je bent geen zeur,die buren zijn asociaal.
Daar is maar 1 remedie voor,die pas ik dus toe in zulke situaties ook al maak ik er geen vrienden mee.
Ronduit zeggen tegen de buren dat ze de honden bij zich moeten houden dat het geen losloopgebied is.
Dat je wijkagent,woonstichting,gemeente zal inschakelen als de honden loslopen want dat je dit gewoon niet accepteert.
 
Ik zou er geen te lang verhaal van maken,kort,duidelijk en krachtig want anders wordt het zeuren genoemd.
En iedere loslopende hond die in mijn buurt zou komen zou ik oppakken en naar het asiel brengen en zeggen dat ik niet weet van wie de hond is.
Ik zou dit dus niet pikken,niet omdat ik een kleine kwetsbare hond heb maar een hond die dit niet zou pikken.
 
Dan maar geen vriendjes met de buren,je eigen woongenot is ook belangrijk.
 
Ik val niemand lastig,ik bezorg niemand overlast dat moeten ze dus bij mij ook niet doen. "

Bedankt voor je reactie. Ik heb ook tegen de buurman gezegd dat ik zijn honden niet bij mij achter het huis wil, ik kon niet begrijpen dat hij dit normaal vond. Hij zal deze week wel in het huis trekken dus ik wacht even af hoe het verder gaat.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Te asociaal voor woorden. Als zijn honden niet op zijn terrein blijven dan moet hij ze maar binnen houden.
Ik zou niets zeggen (met zulk aso volk krijg je dan alleen maar ellende) maar iedere keer als ik ze los zou zien lopen zou ik de politie bellen. Zijn ze nu helemaal achterlijk? En dan ook nog een Stafford... die kunnen omslaan tussen de 1 en 2 jaar oud... Dan is het zeker ook jouw schuld als jouw honden worden doodgebeten?
 
Ik laat Momo toch ook niet los tussen kinderen ook al is ze zo'n schatje??? "

Ik zal dit ook niet accepteren en als hij zijn honden niet bij hem achter het huis houd zal ik contact opnemen met de woningstichting.  

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Wat een bizarre situatie. Ik kan me voorstellen dat het je een keer gebeurt dat de hond de voordeur uitglipt voor je het door hebt. Is mij tijdens het verhuis ook een keer overkomen. Hij was toen 10 maanden dus ook nog lekker de bananen in de oren. Was vrolijk op mensen af gelopen om lekker aangehaald te worden  
 
 
Maar dat je gewoon doodleuk zegt: ja mijn hond komt wel een keer buurten... Dat vind ik dus te ver gaan. Je bent gewoon verantwoordelijk voor je dier en zorgt dat die geen overlast veroorzaakt. Dan maar aan de riem in de tuin toch? Daar is echt wel een mouw aan te passen.. "

Dit vind ik ook, en als hij wil dat zijn honden los kunnen dan moet hij maar een hek plaatsen.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Frustraties in het bos. Onze hondjes netjes aan de lijn. Bij het hondenplasje laat ik Maybe los zodat ze lekker even kon spelen in het water. Er liep ook een andere hond los. Glipt de lijn van de teckel van mn schoonouders uit mn vriend zijn handen. Hij liep naar de andere hond toe die lelijk uit haalt naar Ted. Maybe vliegt op die hond af en 2 seconden later waren ze aan het vechten. Dus ik probeer Maybe weg te halen bij die andere hond. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Gelukkig kon ik dr weg halen, die vrouw was alleen maar aan het schreeuwen naar haar hond. Later kwamen we haar weer tegen bij de uitgang van het bos. We stonden te wachten, ze had haar hond in de auto gedaan en kwam haar excuus aanbieden voor haar hond en dat ze de laatste tijd zo agressief is naar andere honden.

 

Vond het appart dat je je hond los laat lopen als hij agressief is naar andere honden.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Wat een bizarre situatie. Ik kan me voorstellen dat het je een keer gebeurt dat de hond de voordeur uitglipt voor je het door hebt. Is mij tijdens het verhuis ook een keer overkomen. Hij was toen 10 maanden dus ook nog lekker de bananen in de oren. Was vrolijk op mensen af gelopen om lekker aangehaald te worden  
 

Dit kan altijd gebeuren. De mechelse herder heb ik nog niet weer los gezien maar de twee andere grote honden (ik denk amerikaanse buldog kruisingen) laten ze gewoon los lopen als ze zelf buiten zijn. Een kwam eerder deze week ook al op mij af maar toen had ik geen hond bij mij en dan ben ik niet bang hierbij wist ik toen nog niet dat ze de honden los laten lopen.

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

" Ik zal dit ook niet accepteren en als hij zijn honden niet bij hem achter het huis houd zal ik contact opnemen met de woningstichting.   "

 

Zeker doen, soms verbaas ik me erover hoe asociaal sommige mensen kunnen zijn. De meeste antikraak aanbieders zijn trouwens al niet zo happig op het hebben van huisdieren binnen de panden, ik ken er maar één die het meenemen honden (soms!) tolereert. Komen daar klachten van, dan krijgt de huurder vaak het bericht gelijk weer te mogen vertrekken. 

Veel aanbieders zijn niet eens op de hoogte van de dieren die binnen de door hun aangeboden panden wonen, omdat mensen ze in het geheim houden ivm duidelijk verbod van de aanbieder.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Op dit moment frustreert ik me weer even over Mace zijn onzindelijkheid. Normaal gesproken gaat het vrij goed ik hou een strak schema aan van wanneer hij eet en wanneer hij beweegt zodat ik alle plasjes en poepjes op bepaalde tijden kan "verwachten" en zo op tijd buiten met hem te zijn. Maar nu door warmte en vakantie ligt het schema een beetje in de war en eten ze wel eens wat later of kunnen we op bepaalde tijden niet lekker uitwaaien vanwege de warmte. Dit resulteert in toch weer plasjes en poepjes in huis. Ik klaag niet snel over zijn onzindelijkheid ik weet gewoon dat hij het niet begrijpt, laatst werd ik eens boos en verhief ik mijn stem nogal, puur door frustratie en dan is die knul de hele dag van slag en wordt het alleen maar erger. 

Ik ben dol op m'n eeuwige pup hoor zijn geestelijke achterstand heeft ook heel veel leuke kanten zoals puppy bijtjes en veel gekke speel momentjes, iets wat mijn andere honden veel minder hebben maar ik vind het wel echt vervelend dat ik hem niks nieuws kan leren en dat hij daardoor zichzelf vaak in de weg zit ook in de omgang met andere honden, want ook al gedraagd hij zich nog steeds als pup van n week of 12 andere honden zien hem wel als volwassen hond en accepteren zijn gedrag niet. 

Oww en dan is er nog z'n mams Ayla, die wanneer ze schijndrachtig is zijn aanwezigheid wel weer enorm apprecieert maar dat resulteert dan weer in een veel langere schijndracht wat ook weer ernstig irritant is tongue-out 

Nou ik ben t weer kwijt hoor ik ga maar gauw weer met ze knuffelen. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Als iemand met een hond aan de andere kant van de straat gelijk met je oploopt en de honden steeds stil blijven staan om naar elkaar te kijken hp-frusty

Nee we gaan niet spelen of kennismaken.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Tja. Niet zo'n fijn dagje tot noch toe.

 

Veel te vroeg wakker door mensen die buiten met elkaar in gesprek gaan onder de openstaande slaapkamerramen. Maandag is mijn uitslaapdag maar 5:30 wakker noem ik geen uitslapen.

 

Naar de schapen. "Ruzie" met de honden over wie wanneer in mag stappen en wie waar mag zitten. 10 minuten bezig geweest tot de dames gewoon weer netjes op commando op de voor hen aangewezen plek gingen zitten.

Onderweg wat gedoe met een schichtig paard waar ik langs moest. Shit happens.

Ik parkeer de auto in de schaduw en zoek mijn spulletjes bij elkaar. Gaat er een paard, met de ruiter er op, bijna op mijn auto zitten.. Zucht. Stap dan af zoals de anderen uit je groep.

 

Ik zie de bui al hangen dus ik pak de hesjes uit het dashboardkastje. Fel geel met de tekst: "NIET AAIEN" en een aaiverbod-teken in het knal rood. Ik leg ze vast in de schaduw, doe hen de hesjes aan en ga aan het werk. Eerst de tonnen omkiepen, laagje water er in en schoonschrobben. Met een schuin oog houd ik de honden in de gaten. Gaat goed.

Niet aaien

Dan ga ik hooi halen uit de schuur. En jawel hoor. Als ik terug kom staat er een joch van een jaar of 12 uitgebreid te knuffelen met Elsa. hp-frusty Ik geef een brul "Hee!" en hij loopt weg. Ik roep hem nog achterna: "Het staat er toch niet voor niets in koeienletters op?!?" Als ik het hooi in de ruif doe zie ik hem en zijn oudere zusje weer dralen bij mijn honden. Maar terwijl ik hen in de gaten houd, doen zij dat met mij en blijven wijselijk van de honden af.

Als ik klaar ben leg ik ze rustig uit waarom je niet zomaar aan vreemde honden moet zitten en waarom het voor mij niet handig is als zij dat doen. Levert alleen een hoop 'ja maar ****' op. Er komen weer paarden aan. Ze lopen er naartoe en beginnen meteen met aaien.. zonder te vragen. Papa is ondertussen ook gearriveerd en staat zijn kinderen, de paarden, de schapen en mij met mijn honden uitgebreid te filmen... close-up.. zonder te vragen.

Ben blij dat ik weer op huis aan kan.

 

Note: Kleine plus ergernis; Paps en kids maakten dus ook gebruik van de faciliteiten zonder consumpties af te nemen ondanks borden daar tegen.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Als iemand met een hond aan de andere kant van de straat gelijk met je oploopt en de honden steeds stil blijven staan om naar elkaar te kijken 
Nee we gaan niet spelen of kennismaken. "

Ook zo fijn. Ik dacht gisteren zoveel mogelijk in de schaduw een ronde te lopen. Kom ik langs zo'n omheind losloopveldje. 2 grote honden erin. Stormen op Senn af en gaan met hun neus door het hek aan hem snuffelen. Nu negeert senn honden aan de lijn tegenwoordig prima, maar als ze zo op hem af komen en de aandacht trekken, ben ik kansloos. Die honden ook nog allerlei toeren uithalen om Senn uit te dagen tot spelen. Ik vond het daar sowieso te warm voor, maar je kunt opzich je hond dan toch even weg roepen bij dat hek, dan help je elkaar een beetje... of ligt dat nou aan mij?

 

Vlak daarna. Staat een groepje jonge meiden met een (blijkbaar) nog jong hondje in de armen. Ze zien mij aankomen. Word wat gezegd onderling, zetten direct dat hondje neer en beginnen op mij af te lopen. Die wilde waarschijnlijk even komen kennismaken/socialiseren met de hond. Senn had alleen zijn ronde er praktisch op zitten en begon het warm te krijgen, dus ik wil geen gespeel en ben sowieso nog steeds bezig hem te leren aan de lijn (in principe ook los maar dat is stap 2) alles te negeren. Dat werkt dan enorm tegen als hij het ineens wel mag. Ik roep dus 'Senn, kom' en loop door. Toen bleef het groepje eigenlijk heel beteuterd staan, maar doordat ze zo stonden te kijken naar ons. Ging senn kijken en zitten hp-frusty net het gedrag wat ik niet wilhp-cry

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Ik zie net een filmpje op instagram. Een goldenpup van amper 6,5 maand oud. Best al flink gebouwd dus extra reden om een beetje op te letten wat je met hem doet zou je zeggen. Niet dus, laten ze hem in het filmpje van de bank op springen naar een speeltje en vervolgens op de grond (nouja vooruit ze hadden een kleedje neergelegd) landen. Hij was zo gefocussed op dat speeltje dat die landing al nooit goed ging komen. Land dus met zijn achterpoten naar achteren gestrekt en zakt een stuk door zijn voorpoten. Als je kijkt naar die persoon die er naast stond met dat speeltje: hij keek de pup rechtopstaand recht in de ogen, zo hoog moest hij springen vanaf die bank. hp-frusty 

 

Hoe vaak word nou gewaarschuwd voor dat soort toeren? En dan moeten we met zn allen medelijden hebben als die pup straks een gebroken poot heeft of met ED/HD loopt.. 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Mag ik even.....ben op en top gefrustreerd nu!!!

 

Wat is mijn 8-jarige buurkind toch weer vervelend,die lacht zijn vader uit,noemt hem klootzak,loopt zijn vader te treiteren....die man kan echt zijn kind niet aan. Die loopt rond zijn vader rondjes te lopen en zingt nu constant vervelende teksten. Nu loopt hij te gillen dat zijn vader een idioot is,nu pakt hij zijn vaders bril af en vaders maakt gewoon ook kinderlijk ruzie en roept nu constant ,waar is mijn bril en kind tegen zijn vader stomme idioot je gaat hem maar zoeken.

Die zou van mij een paar flinke tikken krijgen,naar zijn kamer en uit mijn ogen.

Zijn dochters zijn precies hetzelfde,ze zijn zo verpest door hun moeder,het stel is uit elkaar,gelukkig zijn de kinderen het meest bij hun moeder die ergens anders woont.

Hij mocht nooit de kinderen corrigeren en kan het niet...die man heeft hulp nodig.

Ik hoor natuurlijk alles omdat het bij mij stil is

 

En nu heeft vader een tik gegeven,schopt hij tegen mijn schutting en  ben ik naar buiten gelopen en heb ik gezegd dat hij normaal moet doen,hij liet mijn schutting met rust,die hebben wij betaald.....ik ben het beu!!!

Vervolgens pakt hij een grote klinker die daar ligt en gooit hij dat tegen zijn vaders raam.

En wat zegt die lul van een vader....andere kinderen zouden naar hun kamer gestuurd worden. Die maakt ruzie op hetzelfde niveau.

Nu zegt hij tegen zijn zoon,je moet stoppen met slaan in mijn gezicht...

 

Vigo is naar binnen gevlucht....

 

Gisteravond waren alle kinderen er,dan kan ik geen t.v meer kijken door het gegil en gekrijs,wil toch niet met 30 graden met mijn pui dicht zitten.

 

Zo dat ben ik even kwijt.embarassed

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" Mag ik even.....ben op en top gefrustreerd nu!!!
 
Wat is mijn 8-jarige buurkind toch weer vervelend,die lacht zijn vader uit,noemt hem klootzak,loopt zijn vader te treiteren....die man kan echt zijn kind niet aan. Die loopt rond zijn vader rondjes te lopen en zingt nu constant vervelende teksten. Nu loopt hij te gillen dat zijn vader een idioot is,nu pakt hij zijn vaders bril af en vaders maakt gewoon ook kinderlijk ruzie en roept nu constant ,waar is mijn bril en kind tegen zijn vader stomme idioot je gaat hem maar zoeken.
Die zou van mij een paar flinke tikken krijgen,naar zijn kamer en uit mijn ogen.
Zijn dochters zijn precies hetzelfde,ze zijn zo verpest door hun moeder,het stel is uit elkaar,gelukkig zijn de kinderen het meest bij hun moeder die ergens anders woont.
Hij mocht nooit de kinderen corrigeren en kan het niet...die man heeft hulp nodig.
Ik hoor natuurlijk alles omdat het bij mij stil is
 
En nu heeft vader een tik gegeven,schopt hij tegen mijn schutting en  ben ik naar buiten gelopen en heb ik gezegd dat hij normaal moet doen,hij liet mijn schutting met rust,die hebben wij betaald.....ik ben het beu!!!
Vervolgens pakt hij een grote klinker die daar ligt en gooit hij dat tegen zijn vaders raam.
En wat zegt die lul van een vader....andere kinderen zouden naar hun kamer gestuurd worden. Die maakt ruzie op hetzelfde niveau.
Nu zegt hij tegen zijn zoon,je moet stoppen met slaan in mijn gezicht...
 
Vigo is naar binnen gevlucht....
 
Gisteravond waren alle kinderen er,dan kan ik geen t.v meer kijken door het gegil en gekrijs,wil toch niet met 30 graden met mijn pui dicht zitten.
 
Zo dat ben ik even kwijt. "

Wat verschrikkelijk. Daar zou mijn bloed van gaan koken ook als ik dat zo heel de tijd moet aanhoren. Toch niet normaal voor een 8 jarige. Vraag me af wat dat later word als die in de puberteit komt.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Mag ik even.....ben op en top gefrustreerd nu!!!
 
Wat is mijn 8-jarige buurkind toch weer vervelend,die lacht zijn vader uit,noemt hem klootzak,loopt zijn vader te treiteren....die man kan echt zijn kind niet aan. Die loopt rond zijn vader rondjes te lopen en zingt nu constant vervelende teksten. Nu loopt hij te gillen dat zijn vader een idioot is,nu pakt hij zijn vaders bril af en vaders maakt gewoon ook kinderlijk ruzie en roept nu constant ,waar is mijn bril en kind tegen zijn vader stomme idioot je gaat hem maar zoeken.
Die zou van mij een paar flinke tikken krijgen,naar zijn kamer en uit mijn ogen.
Zijn dochters zijn precies hetzelfde,ze zijn zo verpest door hun moeder,het stel is uit elkaar,gelukkig zijn de kinderen het meest bij hun moeder die ergens anders woont.
Hij mocht nooit de kinderen corrigeren en kan het niet...die man heeft hulp nodig.
Ik hoor natuurlijk alles omdat het bij mij stil is
 
En nu heeft vader een tik gegeven,schopt hij tegen mijn schutting en  ben ik naar buiten gelopen en heb ik gezegd dat hij normaal moet doen,hij liet mijn schutting met rust,die hebben wij betaald.....ik ben het beu!!!
Vervolgens pakt hij een grote klinker die daar ligt en gooit hij dat tegen zijn vaders raam.
En wat zegt die lul van een vader....andere kinderen zouden naar hun kamer gestuurd worden. Die maakt ruzie op hetzelfde niveau.
Nu zegt hij tegen zijn zoon,je moet stoppen met slaan in mijn gezicht...
 
Vigo is naar binnen gevlucht....
 
Gisteravond waren alle kinderen er,dan kan ik geen t.v meer kijken door het gegil en gekrijs,wil toch niet met 30 graden met mijn pui dicht zitten.
 
Zo dat ben ik even kwijt. "

Wow. surprised Het resultaat van de positieve opvoeding.

 

Hier is het ook vaak een heidens lawaai met gillende, krijsende kinderen tijdens het buitenspelen (vooral van de achterburen - appartementencomplex) maar zó erg is het nog niet, gelukkig.

Als mijn kinderen te luidruchtig werden zei ik altijd: "Hee, het is geen achterbuurt hier!" en ze konden prima spelen zonder oerwoudgeluiden. Een keer de slappe lach kan natuurlijk maar dat vind ik alleen maar leuk om te horen van een kind.. dan moet ik altijd glimlachen.

 

De gevolgen van deze 'opvoed' methode zie ik al bij jong volwassenen. "Nee" kennen ze niet, rekening houden met anderen komt niet in de koppen op, al sla je het er in, kritiek kunnen ze niet handelen, zelfredzaamheid kennen ze niet, dat ze bestaan schijnt al geweldig te zijn net zoals dat ze salaris als aanwezigheidspremie zien en als je ze aanspreekt op asociaal gedrag dan zijn ze 'gekwetst' en beginnen ze te jammeren over 'de toon' waarmee je ze aanspreekt ipv eens door te laten dringen wat je zegt. O, en het idee van 'eigendom' van een ander is voor hen iets van een andere planeet.

 

Soms zou ik echt willen emigreren naar een ver (koel) land met heel erg weinig inwoners..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Wow.  Het resultaat van de positieve opvoeding.
 
Hier is het ook vaak een heidens lawaai met gillende, krijsende kinderen tijdens het buitenspelen (vooral van de achterburen - appartementencomplex) maar zó erg is het nog niet, gelukkig.
Als mijn kinderen te luidruchtig werden zei ik altijd: "Hee, het is geen achterbuurt hier!" en ze konden prima spelen zonder oerwoudgeluiden. Een keer de slappe lach kan natuurlijk maar dat vind ik alleen maar leuk om te horen van een kind.. dan moet ik altijd glimlachen.
 
De gevolgen van deze 'opvoed' methode zie ik al bij jong volwassenen. "Nee" kennen ze niet, rekening houden met anderen komt niet in de koppen op, al sla je het er in, kritiek kunnen ze niet handelen, zelfredzaamheid kennen ze niet, dat ze bestaan schijnt al geweldig te zijn net zoals dat ze salaris als aanwezigheidspremie zien en als je ze aanspreekt op asociaal gedrag dan zijn ze 'gekwetst' en beginnen ze te jammeren over 'de toon' waarmee je ze aanspreekt ipv eens door te laten dringen wat je zegt. O, en het idee van 'eigendom' van een ander is voor hen iets van een andere planeet.
 
Soms zou ik echt willen emigreren naar een ver (koel) land met heel erg weinig inwoners.. "

Zo ver hoef je niet te emigreren, het is hier zo stil, overdag savonds en snachts dat ik me wel eens eenzaam voel......

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Inderdaad Liz en ik denk als ik het zo beschrijf dat mensen denken dat ik in één of andere achterbuurt woon. Ik woon in een gewone buurt.

Vader is hoog opgeleid,het is een zachtgekookt ei,hij zal nooit schelden een keer een flinke vloek uiten.

 

 

Dat gaat zo met zachte stem,waarom doe je dat toch? Kind... omdat ik je een eikel vindt,een idioot een grote klootzak,jij mijn vader niet bent(dat is hij wel)ik niet van je hou.

Die man heeft zijn kind nog nooit iets misdaan,het is gewoon miskweekt.

 

Vaders was wel even onder de indruk van mijn boosheid,hij zei tegen de zoon,wat moet de buurvrouw van ons denken?

Potjandorie pak dat kind bij zijn kladden,geef hem een flinke tik en stuur hem naar zijn kamer.

Dan is het voor iedereen rustig,alhoewel ik denk dat hij zijn kamer dan gaat afbreken.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Inderdaad Liz en ik denk als ik het zo beschrijf dat mensen denken dat ik in één of andere achterbuurt woon. Ik woon in een gewone buurt.
Vader is hoog opgeleid,het is een zachtgekookt ei,hij zal nooit schelden een keer een flinke vloek uiten.
 
 
Dat gaat zo met zachte stem,waarom doe je dat toch? Kind... omdat ik je een e**** vindt,een idioot een grote k*******,jij mijn vader niet bent(dat is hij wel)ik niet van je hou.
Die man heeft zijn kind nog nooit iets misdaan,het is gewoon miskweekt.
 
Vaders was wel even onder de indruk van mijn boosheid,hij zei tegen de zoon,wat moet de buurvrouw van ons denken?
Potjandorie pak dat kind bij zijn kladden,geef hem een flinke tik en stuur hem naar zijn kamer.
Dan is het voor iedereen rustig,alhoewel ik denk dat hij zijn kamer dan gaat afbreken. "

Verschrikkelijk, ik neem dat soort woorden nog niet in de mond om te herhalen wat een ander zei, ongelooflijk zeg.

Van af en toe nee horen gaan ze heus niet sneller dood hoor, alleen maar langzamer denk ik zo.

 

Ha, HP reageert ook op de woorden, goed zo, maar even weggehaald dan.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Inderdaad Liz en ik denk als ik het zo beschrijf dat mensen denken dat ik in één of andere achterbuurt woon. Ik woon in een gewone buurt.
Vader is hoog opgeleid,het is een zachtgekookt ei,hij zal nooit schelden een keer een flinke vloek uiten.
 
 
Dat gaat zo met zachte stem,waarom doe je dat toch? Kind... omdat ik je een eikel vindt,een idioot een grote klootzak,jij mijn vader niet bent(dat is hij wel)ik niet van je hou.
Die man heeft zijn kind nog nooit iets misdaan,het is gewoon miskweekt.
 
Vaders was wel even onder de indruk van mijn boosheid,hij zei tegen de zoon,wat moet de buurvrouw van ons denken?
Potjandorie pak dat kind bij zijn kladden,geef hem een flinke tik en stuur hem naar zijn kamer.
Dan is het voor iedereen rustig,alhoewel ik denk dat hij zijn kamer dan gaat afbreken. "

Ik zie het eigenlijk alleen bij hoogopgeleide ouders (hbo en wo). Apart hé?

 

Ik heb daar wel zo mijn theorieën over.. Vaak zijn dat tweeverdieners.. de kinderen worden opgevoed door een nanny, KDV, buitenschoolse opvang en de school. Allemaal betaalde, opgeleide krachten die het niet in hun hoofd moeten halen een kind eens echt streng aan te pakken want dan krijgen ze ongenadig op hun donder van hun werkgever, zijn wellicht hun baan kwijt en er komt geheid een klacht van de ouders.

 

Die ouders zijn moe, halen hun kinderen uit bed, geven ze ontbijt en avond eten en stoppen ze weer in bed. De tijd die ze dan nog wel met de kinderen hebben moet dan natuurlijk 'quality-time' zijn wat dan betekent dat het kind het vooral 'leuk' moet hebben en daar past een standje niet bij. Maar die ouders willen ook ontspannen dus worden er allerlei manieren gezocht om zo min mogelijk 'last' te hebben van de eigen kinderen. Zet ze voor de tv of achter het schermpje van een tablet en je hoort ze niet. Of ga ergens heen waar anderen je kinderen wel in de gaten houden zodat jij met een glas wijn kunt kletsen met andere volwassenen. Het schuldgevoel dat die afwezige aandacht dan veroorzaakt maken ze weer goed door de kinderen financieel alles te geven waar ze om kikken, liefst nog voor ze kikken.

 

Ik ken er te veel zo. En ik erger me groen en geel. Te vaak ben ik die ongevraagde oppas (of eigenlijk instant-ouder). Zit ik eens heerlijk aan een tafeltje op een terrasje of in een restaurant (komt niet vaak meer voor hoor), krijg ik zo'n wild vreemd kind aan mijn tafeltje die om aandacht komt bedelen dat het van de eigen ouders niet krijgt. Zat ik met mijn kinderen in een zwembad.. ook altijd 1 of 2 van die 'aanplak' kinderen die letterlijk om mijn nek gingen hangen in het water.. ten kostte van de aandacht voor mijn eigen kinderen. Hierdoor mijd ik plekken waar veel kinderen komen echt als de pest. Ik lijk wel een magneet voor ze. Tieners en jong volwassenen die dan hier op de bank ploffen terwijl mijn kinderen er niet zijn vind ik dan weer wel erg leuk maar dat worden er minder nu mijn kinderen ouder worden en meer uithuizig zijn.

 

Zat ik op de App een gesprek te lezen tussen twee moeders: 1 thuisblijfmoeder met 3 keurig opgevoede kinderen en 1 werkende moeder met 3 losgeslagen projectielen. School weer begonnen zegt de ene (ik voel haar leegte in haar woorden), zeg de andere; Heerlijk rustig, eindelijk. Weer warme koffie en stilte... Says it all. Ik heb maar wijselijk mijn mond gehouden.

 

En die vader heeft weldegelijk wat gedaan: verwaarlozing. Opvoeden is meer dan voeden.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Mag ik even.....ben op en top gefrustreerd nu!!!
 
Wat is mijn 8-jarige buurkind toch weer vervelend,die lacht zijn vader uit,noemt hem klootzak,loopt zijn vader te treiteren....die man kan echt zijn kind niet aan. Die loopt rond zijn vader rondjes te lopen en zingt nu constant vervelende teksten. Nu loopt hij te gillen dat zijn vader een idioot is,nu pakt hij zijn vaders bril af en vaders maakt gewoon ook kinderlijk ruzie en roept nu constant ,waar is mijn bril en kind tegen zijn vader stomme idioot je gaat hem maar zoeken.
Die zou van mij een paar flinke tikken krijgen,naar zijn kamer en uit mijn ogen.
Zijn dochters zijn precies hetzelfde,ze zijn zo verpest door hun moeder,het stel is uit elkaar,gelukkig zijn de kinderen het meest bij hun moeder die ergens anders woont.
Hij mocht nooit de kinderen corrigeren en kan het niet...die man heeft hulp nodig.
Ik hoor natuurlijk alles omdat het bij mij stil is
 
En nu heeft vader een tik gegeven,schopt hij tegen mijn schutting en  ben ik naar buiten gelopen en heb ik gezegd dat hij normaal moet doen,hij liet mijn schutting met rust,die hebben wij betaald.....ik ben het beu!!!
Vervolgens pakt hij een grote klinker die daar ligt en gooit hij dat tegen zijn vaders raam.
En wat zegt die lul van een vader....andere kinderen zouden naar hun kamer gestuurd worden. Die maakt ruzie op hetzelfde niveau.
Nu zegt hij tegen zijn zoon,je moet stoppen met slaan in mijn gezicht...
 
Vigo is naar binnen gevlucht....
 
Gisteravond waren alle kinderen er,dan kan ik geen t.v meer kijken door het gegil en gekrijs,wil toch niet met 30 graden met mijn pui dicht zitten.
 
Zo dat ben ik even kwijt. "

Ik ga iets heel ergs zeggen maar.. als je je hond zo ruk zou opvoeden en die zou "vals" worden dan kreeg ie een spuitje embarassed

 

Ik zat laatst met mijn zusje op het terras en een kind had een step en een ijsje en dat ging niet helemaal oké dus z'n pap zei joh ik hou je step ff vast kun jij ff n ijsje eten. Dus pap pakt z'n step, kind flipt me toch een Portie: "dat is mijn step!! #€@&"#@ jij moet daar afblijven #€#@€-&#" trekt die step uit z'n pa's hand en slaat z'n vader met die step! Papa lief laat m gewoon en kind stapt op z'n step. 

Ik zeg tegen m'n zusje, dat kind had me van mij toch een Portie klappen gehad foot-in-mouth 

 

Sorry hoor positief opvoeden en al hartstikke fijn maar mijn honden krijgen bij achterlijk gedrag ook een standje en mocht ik ooit een kind krijgen die niet horen wil dan moet ie voelen.  

Heb zelf ook vaak genoeg een schoen onder mijn kont gehad en ik voel me tot op de dag van vandaag nog prima. 

 

Ik zeg trouwens niet dat slaan oké is hoor innocent slaan is een teken van zwakte en onvermogen en de keren dat ik mijn vier honden een tikje heb gegeven zijn ook nog op 1 hand te tellen, maar bij een kind dat al zo verpest is.. ja ik gaf m een tik en een portie straf waar je u tegen zou zeggen. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik zeg trouwens niet dat slaan oké is hoor  slaan is een teken van zwakte en onvermogen en de keren dat ik mijn vier honden een tikje heb gegeven zijn ook nog op 1 hand te tellen, maar bij een kind dat al zo verpest is.. ja ik gaf m een tik en een portie straf waar je u tegen zou zeggen.  "

Slaan is niet altijd een teken van onvermogen; slaan uit frustratie of drift wel. Maar dat is natuurlijk sowieso uit den boze.

 

Een opvoedkundige tik is niets mis mee. Of het nu gaat om een kind of een hond.

En jij en ik zullen ook nooit zulke verpestte kinderen of honden hebben; die maak je namelijk zelf; die worden niet zo geboren.

 

Dat zo'n vader dat kind daarmee weg  laat komen bewijst dat al. Dat kind komt daar altijd mee weg en weet dus dat dat gedrag succesvol is; van de ouders geleerd. Mijn kinderen haalden dat niet in hun hoofdjes.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Slaan is niet altijd een teken van onvermogen; slaan uit frustratie of drift wel. Maar dat is natuurlijk sowieso uit den boze.
 
Een opvoedkundige tik is niets mis mee. Of het nu gaat om een kind of een hond.
En jij en ik zullen ook nooit zulke verpestte kinderen of honden hebben; die maak je namelijk zelf; die worden niet zo geboren.
 
Dat zo'n vader dat kind daarmee weg  laat komen bewijst dat al. Dat kind komt daar altijd mee weg en weet dus dat dat gedrag succesvol is; van de ouders geleerd. Mijn kinderen haalden dat niet in hun hoofdjes. "

Dat is natuurlijk ook zo. Ik had het als kind ook niet in mijn hoofd gehaald zo tegen mijn ouders te doen, ik had een strenge doch eerlijke opvoeding en wist heel goed welk gedrag wel en niet acceptabel was. 

 

Ik ben het ook eens met jou stukje over het feit dat kinderen steeds minder worden "opgevoed" door de ouders en steeds vaker door naschoolse opvang, dagopvang, nanny's etc. Mijn moeder was een huis moeder en is pas gaan werken toen mijn zusje 12 was en naar de middelbare school ging. Kinderen van een ander aanpakken is ook een stuk lastiger en een gezin met maar één werkende ouder is ook lastiger te doen tegenwoordig. Geen excuus voor zulk achterlijk gedrag overigens maar ik snap gedeeltelijk wel dat het lastiger opvoeden is. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja, en laagopgeleide ouders zijn de hele dag bezig met peukies roken, bier drinken en Flodder kijken waardoor er geen tijd meer is om de kinderen op te voeden. 

 

 

 

Ook een rare theorie, net als Liz haar theorie (jij hebt voor alles je eigen theorieën verzonnen) over hoogopgeleide ouders.  

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ja, en laagopgeleide ouders zijn de hele dag bezig met peukies roken, bier drinken en Flodder kijken waardoor er geen tijd meer is om de kinderen op te voeden. 
 
 
 
Ook een rare theorie, net als Liz haar theorie (jij hebt voor alles je eigen theorieën verzonnen) over hoogopgeleide ouders.   "

Nope. Niet  over 'hoogopgeleide ouders' maar over 'hoogopgeleide ouders met onopgevoede kinderen'.

 

Een zeer duidelijk en belangrijk verschil dat je gemakshalve uit emotie maar even over het hoofd ziet.

Ik ben namelijk zelf ook hoogopgeleid en heb zeer goed opgevoede kinderen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

'hoogopgeleid' 'laagopgeleid' pfff... anders opgeleid, dat klinkt toch veel beter en veel minder neerbuigend.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" 'hoogopgeleid' 'laagopgeleid' pfff... anders opgeleid, dat klinkt toch veel beter en veel minder neerbuigend. "

Het moet allemaal zo politiek correct tegenwoordig .

 

Als ik had gezegd vaders is anders opgeleid dan wist toch niemand wat ik bedoelde?

 

Buurman is niet anders opgeleid ,hij is hoog opgeleid en heeft zelfs nog een belangrijke leidinggevende functie.

 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" 'hoogopgeleid' 'laagopgeleid' pfff... anders opgeleid, dat klinkt toch veel beter en veel minder neerbuigend. "

Helemaal mee eens. Je hebt verschillende vakgebieden. Leuk dat een advocaat "hoog" opgeleid is maar die hoef ik mijn auto niet te laten maken...

 

Altijd die hokjes overal... yell

 

Buiten dat om staat je opleiding los van hoe je kinderen opvoed of mis ik hier iets.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

"  
Zeker doen, soms verbaas ik me erover hoe asociaal sommige mensen kunnen zijn. De meeste antikraak aanbieders zijn trouwens al niet zo happig op het hebben van huisdieren binnen de panden, ik ken er maar één die het meenemen honden (soms!) tolereert. Komen daar klachten van, dan krijgt de huurder vaak het bericht gelijk weer te mogen vertrekken. 
Veel aanbieders zijn niet eens op de hoogte van de dieren die binnen de door hun aangeboden panden wonen, omdat mensen ze in het geheim houden ivm duidelijk verbod van de aanbieder. "

Deze huizen worden over twee/drie jaar afgebroken dus maakt het hebben van huisdieren nu niet uit.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Vader is hoog opgeleid,het is een zachtgekookt ei,hij zal nooit schelden een keer een flinke vloek uiten.  "

tsja dames, dat wilden jullie zelf he... van die halfzachte genderneutrale ontmande huilmillenials die continu hun gevoelens tonen en rondlopen met zakjes empathie. ieder beetje mannelijkheid wordt er al uitgerost op de basisschool, krijg je dit soort types. tis ook nooit goed tongue-out

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" 'hoogopgeleid' 'laagopgeleid' pfff... anders opgeleid, dat klinkt toch veel beter en veel minder neerbuigend. "

Dat het neerbuigend zou zijn is je eigen perceptie. 

Maar ach. .. man/vrouw mag ook al niet meer vanwege 'kwetsend'...

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ik ben ook "laag" opgeleid . Heb enkel dierverzorging als opleiding. Maar ik kan me echt werkelijk helemaal niet druk maken om de termen laag opgeleid enzovoort. Echt als ik me daar druk om moest maken met wat ik allemaal lees. Dan had ik geen leven denkkiss

Dan mag je net als wat Liz zegt geen man en vrouw meer noemen.

 

Maar goed iedereen ziet dingen andershp-angel maakt zich om andere dingen druk. Gelukkig juist dat we niet allemaal het zelfde zijn en het zelfde denken. Zou maar een hele saaie bedoeling worden. Als we allemaal in de zelfde auto zouden rijden. De zelfde kleuren in huis hadden. Dezelfde honden. Allemaal de zelfde baan hadden. Allemaal de zelfde muziek luisterde en naar de zelfde vakantie plek gingensurprised

pagina 20 van 49 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2021 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Volgende forumvraag: Vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^