Frustraties in de zomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Schuif gezellig naast me op de bank! "

Gezellig, heb je wel een grote bank ? Die van mijnzijn errug groot, hahaha.....en,lusten ook popcorn...embarassed

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" Dat mag van mij ook....   daar ben ik dan nog trots op ook, alleen als het warm is en ze kwijlen, tja... "

Ik kom met liefde wel een aai geven hoor en je beren en dat kwijl tja nemen we er maar bijsmile

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Ik heb hier eigenlijk zoveel over te zeggen. Maar ik denk dat ik mijn energie ook liever besteed aan popcorn eten. Mag ik erbij? :-) "

O ja dat past best! 

*pakt een grotere pan uit de kast*

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Gezellig, heb je wel een grote bank ? Die van mijnzijn errug groot, hahaha.....en,lusten ook popcorn... "

Dat wordt stapelen 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Het wordt nog helemaal gezellig hier. Mag ik er ook bij met Bobby? Ze kan in de eerste instantie wat fel zijn naar grote beren, maar als ze doorheeft dat het lieve beren zijn is het verder goed. En popcorn is ze ook dol op.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik kom met liefde wel een aai geven hoor en je beren en dat kwijl tja nemen we er maar bij "

Jee wat lief , hahaha......ik zorg altijd wel dat niemand er last van heeft als ze kwijlen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Het wordt nog helemaal gezellig hier. Mag ik er ook bij met Bobby? Ze kan in de eerste instantie wat fel zijn naar grote beren, maar als ze doorheeft dat het lieve beren zijn is het verder goed. En popcorn is ze ook dol op. "

Ogin kent de hondentaal uitstekend, doen ze lelijk tegen dr gaat ze weg, en daar ben ik heel blij om, er wordt wel eens gezegd, ze verdedigd zich niet....geef niets, weggaan is beter dan in de aanval gaan.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Ogin kent de hondentaal uitstekend, doen ze lelijk tegen dr gaat ze weg, en daar ben ik heel blij om, er wordt wel eens gezegd, ze verdedigd zich niet....geef niets, weggaan is beter dan in de aanval gaan. "

 


Helemaal mee eens. Bobby doet dat bij kleinere honden of bange honden. Heel lief en rustig, gewoon weglopen en meestal kalmeert dat de ander wel.
Alleen grote honden waar ze zelf wat angstig bij is houdt ze in de eerste instantie op afstand, tot ze ziet dat de ander niets doet.
Zo te lezen zit ze in een mum van tijd gezellig samen met Ogin van de popcorn te snoepen. He dames, laten jullie nog wat voor jullie baasjes over?

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Pff wat zijn we toch weer lekker bezig op dit forum....

 

Beetje respect naar elkaar mag wel. Ieder heeft zo zijn of haar eigen mening en kijk op verschillende situaties maar laten we aub volwassen blijven en geen heksenjacht openen op 1 persoon.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Dat mensen nog steeds dingen als blaf banden gebruiken... Loop ik buiten met dolcinea kom ik een hond  tegen uit de straat een keesje met een blafband..  Deze mensen zijn al niet goed voor hun dieren maar nu echt ughh.. yell

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Het grootste gedeelte van het jaar is het ontzettend rustig in onze wijk. Wij wonen aan een haven en dat betekend dat het vooral in de zomerperiode wat drukker is en er ook veel meer honden lopen. De meeste van de mensen houden zich heel netjes aan de aanlijn regels, maar helaas ook een heleboel niet. Nu moet ik eerlijk bekennen dat Kaylo ook gewoon los loopt op de velden en soms een stukje op de stoep. Voor de rest zit hij gewoon aangelijnd en ook wanneer we een andere aangelijnde honden tegenkomen lijn ik hem aan. Voor het idee onze wijk is een soort mini dorpje met daar om heen een doorgaande weg. De tussenweggetjes kom je ook alleen als je er woont of op visite gaat. Dus de auto's rijden hier over het algemeen bijna stapvoets. Nu staat er ook een winkel in de haven, de eigenaren wonen daar geloof ik boven. De haven wordt afgeschermd van de wijk doormiddel van een muurtje waar je dus met trappetjes over heen moet. De mensen van deze winkel hebben een jonge Duitse staande mix, een reutje. Hij luistert absoluut niet en gaat volledig zijn eigen weg. Dat betekend dus ook dat als de deur van de winkel open staat hij gewoon wegloopt en zelf een rondje gaat lopen. Wanneer hij alleen al iets ruikt of hoort komt hij direct de muur over en dringt zich ontzettend op. Dit stukje zit ook in een vrij drukke onoverzichtelijke bocht. Dat betekend dat mijn honden hier altijd aangelijnd zijn. Met Kaylo heeft hij nu al een aantal keer bonje gehad omdat hij zich opdringt en ons achtervolgd. Ik heb al een paar keer een goede schreeuw gegeven maar hij is echt niet onder de indruk. Omdat je nooit weet wanneer en waar je hem tegenkomt loop ik nu met beide honden apart. (Tika kan nog wat last hebben van uitvalgedrag aan de lijn en wij werken hier heel hard aan) Ik ontwijk het stuk waar het risico het grootst is hem tegen te komen met haar. Eigenlijk absurt dat ik mijn wandelingen moet aanpassen om iemand's weglopende hond te ontwijken. Ze doen er ook echt helemaal niks aan om hem bij zich te houden en regelmatig lopen ze hem te zoeken. Als ze een rondje met hem lopen en hij loopt los loopt hij ook continu van ze weg en luistert voor geen meter. 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Dat mensen nog steeds dingen als blaf banden gebruiken... Loop ik buiten met dolcinea kom ik een hond  tegen uit de straat een keesje met een blafband..  Deze mensen zijn al niet goed voor hun dieren maar nu echt ughh..  "

Bizar he? Ik was wat filmpjes aan het opzoeken over uitvalgedrag van honden aan de lijn op youtube. Dan kom je dus bij alle Amerikaanse gedragstherapeuten en stuk voor stuk werken ze allemaal met een prikband.. Vervolgens laten ze trots zien wat ze met de honden hebben bereikt en dan zie je een eigenlijk gewoon onzeker wrak aan die lijn lopen :( 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" Bizar he? Ik was wat filmpjes aan het opzoeken over uitvalgedrag van honden aan de lijn op youtube. Dan kom je dus bij alle Amerikaanse gedragstherapeuten en stuk voor stuk werken ze allemaal met een prikband.. Vervolgens laten ze trots zien wat ze met de honden hebben bereikt en dan zie je een eigenlijk gewoon onzeker wrak aan die lijn lopen :(  "

Jaa vind het echt bizar en verschrikkelijk bijna geen woorden voor dat dat gewoon ook nog mag in deze tijd... 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Eigenlijk absurt dat ik mijn wandelingen moet aanpassen om iemand's weglopende hond te ontwijken. Ze doen er ook echt helemaal niks aan om hem bij zich te houden en regelmatig lopen ze hem te zoeken. "

inderdaad absurd. en als je eens met ze gaat praten?

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Het valt mij op dat loslopende honden wel een van de grootste frustraties is, zo ook bij mij. Gisteren loop ik niets vermoedend mijn rondje met Balou toen er twee los lopende honden op ons afgestormd kwamen. De twee honden van mijn overburen, een labradorachtige hond en een grote maar nog niet volgroeide dog. De baasjes wonen hier tijdelijk in een antikraakpand en schijnen te denken net als de andere antikraak bewoners dat hier alles kan en mag. Gelukkig had ik Balou al opgetild maar de honden sprongen bedreigend om mij heen. Hun baasje kwam uit haar huis en verontschuldigde zich 100x. De dog is een adoptiehond met een slecht verleden, hij is bang voor mensen waardoor hij dit gedrag vertoond, en zo'n hond laten ze los lopen. De andere hond doet niets maar hij doet wel met de dog mee. Ik stond te trillen van schrik, wat puur het gevolg is van de aanval in het verleden op mijn hond, als ik geen honden bij mij heb raak ik niet zo gestrest. Het baasje heeft beloofd dat ze de honden niet meer los zal laten, ik wacht even af of dit ook werkelijk het geval is anders neem ik contact op met de gemeente.

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Het valt mij op dat loslopende honden wel een van de grootste frustraties is, zo ook bij mij."

Bij mij alleen daar waar het niet mag (dus buiten losloopgebied) en wanneer zij storend gedrag vertonen.

Grootste ergernis daarin is voor mij vooral baasjes die niet opletten of zelfs in velden noch wegen te bekennen zijn. Dan zijn loslopers ook in losloopgebied voor mij trouwens een ergernis.

 

Buiten de losloopgebieden hoort een hond gewoon aangelijnd te zijn of zeer strak onder appel te lopen wat mij betreft.

Die aanlijnplicht is er niet voor niets. Verkeer, wild, mensen en dieren die bang zijn voor honden, activiteiten die niet gaan met andere honden, hond-intolerante honden, loopse teefjes...dat soort redenen.

 

Andersom zijn al dergelijke zaken binnen een losloopgebied voor mij in de praktijk trouwens een veel grotere ergernis. Dat komt vooral omdat de losloopgebieden hier veel te druk zijn en maar een heel klein deel van de natuur uitmaken.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" inderdaad absurd. en als je eens met ze gaat praten? "

Inderdaad al eens geprobeerd.. Maar daar krijg je alleen het ''ja maar hij is vriendelijk en wilt alleen spelen'' Ik denk als ze mij de volgende keer vragen of ik hun hond heb gezien echt compleet uit mijn slof schiet. Ik ben het echt zo zat inmiddels.. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Bij mij alleen daar waar het niet mag (dus buiten losloopgebied) en wanneer zij storend gedrag vertonen.
Grootste ergernis daarin is voor mij vooral baasjes die niet opletten of zelfs in velden noch wegen te bekennen zijn. Dan zijn loslopers ook in losloopgebied voor mij trouwens een ergernis.
 
Buiten de losloopgebieden hoort een hond gewoon aangelijnd te zijn of zeer strak onder appel te lopen wat mij betreft.
Die aanlijnplicht is er niet voor niets. Verkeer, wild, mensen en dieren die bang zijn voor honden, activiteiten die niet gaan met andere honden, hond-intolerante honden, loopse teefjes...dat soort redenen.
 
Andersom zijn al dergelijke zaken binnen een losloopgebied voor mij in de praktijk trouwens een veel grotere ergernis. Dat komt vooral omdat de losloopgebieden hier veel te druk zijn en maar een heel klein deel van de natuur uitmaken. "

Hier mogen de honden buiten het dorp los, dus ook een soort van losloopgebied mits ze geen overlast geven. Natuurlijk luistert er wel eens een hond niet maar in het algemeen lijnen de baasjes hun hond aan als ze een andere hond tegen komen. De problemen spelen zich nu vooral in de straat af, mijn buurman die het had gehad over zijn buurtende stafford houd hem gelukkig wel aangelijnd.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Inderdaad al eens geprobeerd.. Maar daar krijg je alleen het ''ja maar hij is vriendelijk en wilt alleen spelen'' Ik denk als ze mij de volgende keer vragen of ik hun hond heb gezien echt compleet uit mijn slof schiet. Ik ben het echt zo zat inmiddels..  "

Ik ken dit asociale gedrag. Ik ben vorige week naar een baasje gegaan die zijn herder op het pad naar het bos aan een stick had liggen. Ik heb hem vriendelijk gevraagd of hij zijn hond op zijn eigen terrein wilde vast leggen. Dit deed hij niet omdat zijn hond niets deed en ook alleen maar wilde spelen, dit zal wel maar een herder is niet het formaat hond dat met mijn honden kan spelen. Hij had een zwembad achter zijn huis geplaatst waardoor de hond daar minder ruimte had, ik moest maar gewoon langs de hond lopen met mij honden hij haalde hem daar niet weg.surprised De hond is nu wel weg, er zal wel een buurtbewoner met zijn grote en minder vriendelijke hond langs zijn gekomen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Deze problemen zijn echt van de laatste weken voorheen hielden de oude bewoners wel rekening met elkaars honden en waren er geen problemen. Omdat dit i.v.b. met de aardbevingen een afbraakbuurt is word er waarschijnlijk gedacht dat alles maar kan en mag.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Van mij mogen in principe alle honden loslopen ook in een niet losloopgebied,zolang die van mij maar niet lastig wordt

gevallen.

 

Ik kom mensen tegen met brave honden,die lekker los hun dingetje doen en ons niet eens zien staan....dan vind ik het allemaal prima.

 

Een paar weken terug ik tegen iemand met hond aan de flex,die vind ik het ergste....wil je,je hond bij je houden die van mij heeft pijn en kan bijten. Krijg ik zo een dom antwoord,heeft hij hernia....raar,want hij is helemaal niet dik.hp-frusty

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Van mij mogen in principe alle honden loslopen ook in een niet losloopgebied,zolang die van mij maar niet lastig wordt
gevallen.
 
Ik kom mensen tegen met brave honden,die lekker los hun dingetje doen en ons niet eens zien staan....dan vind ik het allemaal prima.
 
Een paar weken terug ik tegen iemand met hond aan de flex,die vind ik het ergste....wil je,je hond bij je houden die van mij heeft pijn en kan bijten. Krijg ik zo een dom antwoord,heeft hij hernia....raar,want hij is helemaal niet dik. "

Dat soort vragen vind ik persoonlijk ook aanvoelen alsof jij je moet verantwoorden voor wat jij wel en niet wilt met jouw hond zodat zij kunnen beslissen of ze gaan luisteren of niet. Het is simpel; het is jouwhond en jij gaat daar dus over; niet zij.

 

Kijk; als mensen oprecht geïnteresseerd zijn waarom ze Elsa moeten negeren en ik heb daar de tijd en de gelegenheid voor, dan wil ik het best eens uitleggen maar dat is een gunst, geen recht.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Van mij mogen in principe alle honden loslopen ook in een niet losloopgebied,zolang die van mij maar niet lastig wordt
gevallen.
 
Ik kom mensen tegen met brave honden,die lekker los hun dingetje doen en ons niet eens zien staan....dan vind ik het allemaal prima.
 
Een paar weken terug ik tegen iemand met hond aan de flex,die vind ik het ergste....wil je,je hond bij je houden die van mij heeft pijn en kan bijten. Krijg ik zo een dom antwoord,heeft hij hernia....raar,want hij is helemaal niet dik. "

Zo sta ik er ook precies in! Kaylo loopt ook heel veel plekken los waar ze eigenlijk aan de lijn moeten maar ik hoef me echt geen zorgen te maken dat hij andere honden lastig valt. Hij gaat altijd zijn eigen gang en zal niet zomaar een hond opzoeken. Dat is dus precies de reden waarom Tika dan wel gewoon aan de lijn zit want zij wilt nog graag bij iedereen buurten en heel graag spelen. 

 

In de zomer lopen er hier ook vaak 2 corgi's altijd los en met de eigenaar vaak niet in het zicht, die komt dan ergens in de verte aangelopen. Zodra ze een hond zien komen ze er gelijk met zijn 2e op af. Kaylo is gek op ze maar met een andere hond waar je zo hard je best voor doet om aan het uitvallen te werken zijn dit soort honden echt niet handig. Iemand bij ons in de wijk heeft ook een staff. Deze loopt al met muilkorf om omdat hij gewoon problemen heeft met andere honden. Altijd netjes aan de lijn en die mensen doen er echt alles aan om direct contact te vermijden. Dus draaien zich ook om of gaan in de berm staan. Zij lopen al vrijwel nooit in de wijk mede om die loslopende en opdringerige honden  

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Hier mogen de honden buiten het dorp los, dus ook een soort van losloopgebied mits ze geen overlast geven. Natuurlijk luistert er wel eens een hond niet maar in het algemeen lijnen de baasjes hun hond aan als ze een andere hond tegen komen. "

Aan de ene kant is dat natuurlijkprettig; dat je hond vrijwel overal los mag, aan de andere kant... als jouw hond (even) niet met andere honden kan, dan heb je dus wel al snel een probleem. Want waar moet je dan je hond uitlaten?

 

Het nadeel van echte losloopgebieden is dan weer dat die vaak (hier zeker) heel erg druk zijn. Als ik mijn honden moet aanlijnen in het losloopgebied als ik een andere hond tegenkom... dan komen ze dus niet los. Alleen bij echt slecht weer zijn er momenten dat ik geen andere honden zie. Tijdens de zomervakantie is het echt hutje-mutje lopen en kom ik er dus ook niet. Vooral het eerste stuk lijkt dan wel Amsterdam centrum op Koningsdag.

 

Ik denk dat die grote verschillen dan ook de discussie verwarren als het gaat om losloopgebieden. Als je nauwelijks iemand tegenkomt is het ook niet zo'n drama eens aan te lijnen als iemand dat vraagt. Maar als dat het loslopen haast onmogelijk maakt is dat een heel ander verhaal en kunnen mensen die last hebben van loslopers beter een aanlijngebied opzoeken.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Inderdaad al eens geprobeerd.. Maar daar krijg je alleen het ''ja maar hij is vriendelijk en wilt alleen spelen'' Ik denk als ze mij de volgende keer vragen of ik hun hond heb gezien echt compleet uit mijn slof schiet. Ik ben het echt zo zat inmiddels..  "

Je loopt met ze apart schrijf je, neem een plantenspuit mee, spuit de hond nat als die vlakbij je is, en hij komt niet meer in je buurt als jij er aankomt.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Je loopt met ze apart schrijf je, neem een plantenspuit mee, spuit de hond nat als die vlakbij je is, en hij komt niet meer in je buurt als jij er aankomt. "

Oh dat is eigenlijk best een goed idee haha! 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Dat soort vragen vind ik persoonlijk ook aanvoelen alsof jij je moet verantwoorden voor wat jij wel en niet wilt met jouw hond zodat zij kunnen beslissen of ze gaan luisteren of niet. Het is simpel; het is jouwhond en jij gaat daar dus over; niet zij.
 
Kijk; als mensen oprecht geïnteresseerd zijn waarom ze Elsa moeten negeren en ik heb daar de tijd en de gelegenheid voor, dan wil ik het best eens uitleggen maar dat is een gunst, geen recht. "

Inderdaad,zeg dan gewoon sorry,ik ga mijn hond bij mij houden.

Als ik het terug  lees,verantwoord ik mij eigenlijk waarom een hond niet mag komen buurten.

I.p.v dat de ander zich moet verontschuldigen voor het risico dat mijn hond loopt doordat ze de flex laten vieren bij een onbekende aangelijnde hond,die zichtbaar kreupel loopt.

 

Het is een beetje de omgekeerde wereld en het is er in geslopen dat gedrag van mij.foot-in-mouth

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Mijn frustratie nu is dat Penny, die de laatste tijd zo braaf was met andere honden en waar ik gisteren nog zo trots op was omdat ze zo leuk met een andere hond had gespeeld, vandaag echt heel heftig op een andere hond reageerde. Die hond was er heel onverwachts, maar keek haar niet eens aan. Penny dook er snauwend op af, joeg hem gewoon de struiken in en bleef daar naar hem happen en grommen. Ik werd meteen heel boos, tilde haar op aan haar tuig en liet haar heel duidelijk merken dat ze dat echt nooit meer mag doen. De eigenares gaf meerdere keren aan dat het niet erg was, maar ik vond het wel heel erg. Zo doet ze eigenlijk nooit.

 

Ik weet ook niet hoe het komt, misschien had ze te veel stress op gebouwd, deed die hond wel iets verkeerds of had ze gewoon een slechte dag. Ik snap het gewoon echt niet.

 

Ik voel me nu echt heel erg slecht, ondanks dat het later weer veel beter ging met andere honden. De volgende keer loop ik maar weer een andere route via de buitenkant van het losloopgebied. Daar is het minder druk

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

"
Ik kom mensen tegen met brave honden,die lekker los hun dingetje doen en ons niet eens zien staan....dan vind ik het allemaal prima.
 

Dit soort honden heb je hier helaas niet in de straat maar wel een paar in het dorp, ik heb er dan ook niets tegen als die los lopen.

pagina 24 van 49 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Volgende forumvraag: Vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^