Frustraties in de zomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik word gestoord van deze hitte.

Vandaag 32 graden weer. Wat regen voorspeld maar weer niets gevallen. 

 

Ik weet niet hoe lang ik dit nog blijf volhouden. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik word gestoord van deze hitte.
Vandaag 32 graden weer. Wat regen voorspeld maar weer niets gevallen. 
 
Ik weet niet hoe lang ik dit nog blijf volhouden.  "

Join the club....

Hier (midden Limburg) is het ook al heel veel weken ontzettend warm. En regen is er vrijwel niets gevallen. Paar druppels... meer niet en dat verdampt voordat het de grond in zakt. Obi wil van alles en mag niets... Zelf heb ik nu al zeker een week niet meer dan hooguit 3-4 uur per nacht geslapen ik kan niet slapen door de hitte. En Obi ook niet want ik hoor hem s'nachts door het huis lopen. Eetlust heb ik ook echt 0,0 met dit weer. Obi eet de hele dag door hondenijsjes die ik voor hem invries..

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Join the club....
Hier (midden Limburg) is het ook al heel veel weken ontzettend warm. En regen is er vrijwel niets gevallen. Paar druppels... meer niet en dat verdampt voordat het de grond in zakt. Obi wil van alles en mag niets... Zelf heb ik nu al zeker een week niet meer dan hooguit 3-4 uur per nacht geslapen ik kan niet slapen door de hitte. En Obi ook niet want ik hoor hem s'nachts door het huis lopen. Eetlust heb ik ook echt 0,0 met dit weer. Obi eet de hele dag door hondenijsjes die ik voor hem invries.. "

Wist niet dat jij in midden-limburg woont :) ik woon in noord-limburg. 

 

Ik zal 1 van de weinige zijn die dit weer best lekker vindt haha. 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Hier in Noord Holland aan de kust is het best lekker. Ik weet niet precies hoe warm het op zijn warmst was vandaag, toen ik vanavond rond zes uur keek was het 26 graden. Een heel licht briesje uit zee erbij en vannacht wordt het zo’n 19 graden.
Mij hoor je nu niet klagen.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

K hoop dat het snel weer wat normaler weer word. Dit helpt niet echt mee aan mijn herstel

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Ik word gestoord van deze hitte.
Vandaag 32 graden weer. Wat regen voorspeld maar weer niets gevallen. 
 
Ik weet niet hoe lang ik dit nog blijf volhouden.  "

Hier (gld zuid) hetzelfde liedje. Geen regen, alleen warm. Senn word er ook gek van. Week geleden wilde hij helemaal niet meer wandelen, nu wandelt hij (met enig protest nog af en toe) wel maar komt hij ook steeds om te spelen. Midden op de dag, veel te warm natuurlijk hij word er gek van.. 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna! 3 doggies

honden foto van Franciska & Luna!

Mijn frustratie  is dat die Spanjaard van ons maar in de zon blijft liggen met zijn epilepsie, waardoor we verplicht de honden binnen houden en het snikheet word binnen ondanks de mobiele airco en alle mogelijke ventilatoren aan. En het ergste is nog; het is mijn moeders hond (ben een thuiswonende student haha) en rara wie er constant even moet kijken waar Exmon is gebleven... Nu zoekt hij het steeds in de badkamer op, ook niet ideaal want hij gaat achter het douchegordijn liggen en soms denk je daar niet aan als je héél nodig moet. :P 

Het warme weer gooit trouwens ook roet in mijn trainingen met mijn eigen hond, waar we druk mee bezig waren zodat we fris en klaar zouden zijn wanneer de B-cursus van gehoorzaamheid weer start in September. Dus dat word nog een dobber ben ik bang haha, want die ''vooruit en af'' is meer een:
513717.jpg

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

Is het tegenwoordig de norm om bij het wandelen maar flinke rukken aan de riem te geven als de hond blijft snuffelen of meer dan 10cm van je af gaat lopen? Ik fiets iedere ochtend over een winkelcentrum en ik zie continu mensen hun (vaak jonge) hond een nekhernia rukken omdat hij 1 pas uit de plaats waagt te lopen. Ik overweeg gewoon een keer de trein te missen om eens flink de discussie aan te gaan..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Wist niet dat jij in midden-limburg woont :-) ik woon in noord-limburg. 
 
Ik zal 1 van de weinige zijn die dit weer best lekker vindt haha.  "

Ben verhuisd aantal jaar geleden. Kom eigenlijk uit zuidoost Brabant. Grappig, want dacht altijd dat jij  juist daar woonde. 

 

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty 3 doggies

honden foto van Daphne: en Bounty

" Is het tegenwoordig de norm om bij het wandelen maar flinke rukken aan de riem te geven als de hond blijft snuffelen of meer dan 10cm van je af gaat lopen? Ik fiets iedere ochtend over een winkelcentrum en ik zie continu mensen hun (vaak jonge) hond een nekhernia rukken omdat hij 1 pas uit de plaats waagt te lopen. Ik overweeg gewoon een keer de trein te missen om eens flink de discussie aan te gaan.. "

Uch zo iemand hadden we op de cursus. Trainer zei er ook vaak wat van, maar die man was zo hardnekkig. Arm beestje.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Gisteren de nieuwste manier gezien om je hond beweging te geven. Namelijk 's avonds om 10 uur (het was nog 25 graden) zonder licht jezelf op je skateboard voort te laten trekken door je hond, die op volle snelheid door de straten rent en een halsband om heeft, geen tuigje. Hoe onverantwoord kun je bezig zijn?

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

En mijn eigen frustratie: ik wil een nieuwe snuffelmat maken voor Ziva maar daarvoor moet ik fleecedekens hebben en die zijn nu nergens te krijgen hp-cry

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Ben verhuisd aantal jaar geleden. Kom eigenlijk uit zuidoost Brabant. Grappig, want dacht altijd dat jij  juist daar woonde. 
  "

Haha nee :) ik woon in Noord-Limburg. Komisch kom wel eens vaker in midden-limburg voor mijn werk. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Uch zo iemand hadden we op de cursus. Trainer zei er ook vaak wat van, maar die man was zo hardnekkig. Arm beestje. "

Wij hadden ook zo'n man op de puppycursus en tot mijn stomme verbazing zei de trainster daar nooit iets van..

 

Ik moet toegeven dat mijn vriend dat ook weleens doet als hij het echt zat is (word ik niet blij van). Mijn beide honden hebben veel tijd nodig gehad om perfect aan de voet te leren lopen en met Elsa zijn we daar nog niet (daarom loopt die veel meer aan de lijn dan Momo). Het is echt een zaak van de lange adem. Een hele lange adem. Bij Momo heeft het me 2 jaar gekost en ik verwacht bij Elsa nog wel langer. Soms ben ik het ook spuugzat en krijgt ze een verbale reprimande maar rukken aan de lijn doe ik niet.

 

Soms begint hij dan over een tuigje, aangepraat door vrienden van hem vermoed ik, wat hij ontkent, maar ik zou niet weten hoe hij daar anders op komt (leest en informeert niets over hondenopvoeding). Maar ik wil dat pertinent niet. Het kan prima zonder rukken en een tuigje zou voor hem alleen maar een reden zijn om haar in de riem te laten hangen... "kan met een tuigje geen kwaad toch?" Dan bereik je naar mijn mening dus niets. Maar het is wel een makkelijkere oplossing dan jaren te trainen, scherp te zijn op je hond, steeds weer en steeds weer. Dag in dag uit. Jarenlang.

 

Maar stel; het kost me bij haar 3 jaar.. beestje wordt hopelijk een jaar of 14... dan heb ik er 11 jaar plezier van. Grijp ik naar zijn methode dan heb ik geen 3 jaar aan intensieve training maar wel 14 jaar een hond die in de lijn hangt. Nee dank je. Hij moet maar leren geduld te hebben.

 

Trainen doe ik met de flexlijn bij iedere uitlaatronde. Heen en terug. Er zit een stopje in die lijn zodat hij niet oprolt tot aan de halsband. Dat gebruik ik. Zodra ze zo trekt dat er lijn uit de rol komt en dat stopje dus zichtbaar wordt, zeg ik "Elsa,foot", luistert ze niet en loopt toch door dan sta ik stil en wacht, zwijgend, tot ze weer netjes naast me staat. Per uitlaatronde moet ik haar minimaal een keer of 5 op deze manieren corrigeren. Daar komt dus geen enkel rukje aan te pas.

 

In andere situaties of een andere route is het nog aardig drama (en verlies ik dus ook weleens mijn geduld) maar ook dat gaat goed komen als ik maar volhoud.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" En mijn eigen frustratie: ik wil een nieuwe snuffelmat maken voor Ziva maar daarvoor moet ik fleecedekens hebben en die zijn nu nergens te krijgen  "

Weet niet of jullie een Jysk in de buurt hebben, die verkoopt ze gewoon.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Bijstand en een zeer bescheiden eigen woning onder water. Dus geen cent huursubsidie.

Begin dit jaar al zo'n €700.- kunnen dokken aan gemeentelijke belastingen inclusief rioolheffing..

Nu de waterschapsbelasting; €232,45... Een vol maandinkomen aan extra belastingen dus. En geen kwijtschelding want ik ben zunnig... omdat ik een buffer wil voor onvoorziene maar noodzakelijke uitgaven.

 

Weten jullie gelijk waarom ik dit jaar dus wél op vakantie ga! Toen ik dit voorjaar mijn gemeentelijke belastingen overmaakte omdat de kwijtschelding weer volledig was afgewezen wegens meer dan €1000.- op mijn rekening op 1 januari 2018.. was ik helemaal klaar met mezelf alles te ontzeggen, vrijwel geen kleding te hebben, 's winters in de kou te zitten om maar te besparen op gas en nooit meer op vakantie te gaan. Ze kunnen m'n dak op.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Mensen zijn zo licht ontvlambaar .Wijd het wel aan het warme weer i geuss

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Weet niet of jullie een Jysk in de buurt hebben, die verkoopt ze gewoon. "

Action ook wel denk ik.

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek 3 doggies

honden foto van Heleen en Freek

" En mijn eigen frustratie: ik wil een nieuwe snuffelmat maken voor Ziva maar daarvoor moet ik fleecedekens hebben en die zijn nu nergens te krijgen  "

I.v.m. mijn hobby heb ik nog erg veel grote lappen fleece die ik niet meer gebruik (ik ben overgestapt op een andere stof). Als je interesse hebt stuur ik je graag een paar meter op, het ligt hier toch maar te verstoffen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wat een reacties!

Heleen, ik stuur je pb! Als het niets wordt zal ik eens bij Jysk of Action gaan kijken, zijn echt winkels waar ik nóóit kom, haha! Zitten ook een beetje uit de buurt.

 

Bedankt!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Wat een reacties!
Heleen, ik stuur je pb! Als het niets wordt zal ik eens bij Jysk of Action gaan kijken, zijn echt winkels waar ik nóóit kom, haha! Zitten ook een beetje uit de buurt.
 
Bedankt! "

De Wibra heeft ze ook vaak.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Ben verhuisd aantal jaar geleden. Kom eigenlijk uit zuidoost Brabant. Grappig, want dacht altijd dat jij  juist daar woonde. 

  "

 haha ik ben dan weer verhuisd van midden Limburg naar Brabant!
mijn ouders wonen wel nog in midden Limburg

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Ben verhuisd aantal jaar geleden. Kom eigenlijk uit zuidoost Brabant. Grappig, want dacht altijd dat jij  juist daar woonde. 

  "

 haha ik ben dan weer verhuisd van midden Limburg naar Brabant!
mijn ouders wonen wel nog in midden Limburg

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

overigens hier veel frustratie, 8 loopse teven en heel wat vakantie honden.
kunnen teven niet beter plannen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/hond-overlijdt-na-uur-in-snikhete-kofferbak

 

Weer zo'n idioot en dan ook nog gauw op de vlucht slaan voor de politie. Zulk volk mag van mij een verbod op het houden van dieren eender welk soort!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" https://www.rtlnieuws.nl/nederland/hond-overlijdt-na-uur-in-snikhete-kofferbak
 
Weer zo'n idioot en dan ook nog gauw op de vlucht slaan voor de politie. Zulk volk mag van mij een verbod op het houden van dieren eender welk soort! "

En kinderen. Wie de verantwoording voor een huisdier niet aan kan, kan dat ook niet voor een kind.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Zucht moest naar de dokter maar was iets te laat want me moeder was vergeten ze zeggen dat ik om die tijd moest ik meld me netjes en ga wachten na een halfuur nog niemand dus ik ga naar de Bali en vraag het zeggen ze na nog een half uur wachten ja nee kan vandaag niet meer en je had je niet gemeld wat ik dus wel had gedaan dus kan morgen pas komen ze na een uur wachten mee

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" https://www.rtlnieuws.nl/nederland/hond-overlijdt-na-uur-in-snikhete-kofferbak
 
Weer zo'n idioot en dan ook nog gauw op de vlucht slaan voor de politie. Zulk volk mag van mij een verbod op het houden van dieren eender welk soort! "

Zeker een verbod op het houden van dieren ja. De boetes zijn al minimaal. 

Hier eentje van verleden jaar, heeft nu een boete gehad van 375 euro. Hond had het gelukkig wel overleefd.

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/boete-van-375-euro-voor-man-die-hond-in-snikhete-auto-liet-zitten

Maar even ter vergelijking, ik heb verleden jaar iemand op de fiets aangereden. Vrouw had gebroken een middenhandsbeentje en 2 gekneusde knieën. Heel vervelend natuurlijk, maar begrijpelijk dacht ik, dat ik dit niet bewust gedaan heb. Ik had geen drank op, geen telefoon en reed ook niet onverantwoord. Ik heb haar gewoon echt niet gezien bij het verlaten van de rotonde. Twee weken terug viel de uitspraak op de mat, 450 euro + 9 euro administratiekosten, laten we die niet vergeten.

Als ik dan lees dat zo'n eikel die zijn hond bewust in de auto achterlaat er met 375 euro mee wegkomt, dan raak ik daar wel wat gefrustreerd van.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Terugkerende ergernis.. al járen..

 

Internet storing. Dan bel ik de provider en moet ik een heel keuzemenu doorlopen om uit te komen bij 'Mijn internet werkt niet"..

 

En wat denk je dat je dan standaard te horen krijgt? "Op de meest gestelde vragen kunt u antwoord vinden op onze website..."

 

Nee. Dat kan dus niet want ik mijn internet werkt niet, daar bel ik voor en dat weten jullie want ik heb jullie keuzemenu doorlopen.. Zucht.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Zeker een verbod op het houden van dieren ja. De boetes zijn al minimaal. 
Hier eentje van verleden jaar, heeft nu een boete gehad van 375 euro. Hond had het gelukkig wel overleefd.
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/boete-van-375-euro-voor-man-die-hond-in-snikhete-auto-liet-zitten
Maar even ter vergelijking, ik heb verleden jaar iemand op de fiets aangereden. Vrouw had gebroken een middenhandsbeentje en 2 gekneusde knieën. Heel vervelend natuurlijk, maar begrijpelijk dacht ik, dat ik dit niet bewust gedaan heb. Ik had geen drank op, geen telefoon en reed ook niet onverantwoord. Ik heb haar gewoon echt niet gezien bij het verlaten van de rotonde. Twee weken terug viel de uitspraak op de mat, 450 euro + 9 euro administratiekosten, laten we die niet vergeten.
Als ik dan lees dat zo'n eikel die zijn hond bewust in de auto achterlaat er met 375 euro mee wegkomt, dan raak ik daar wel wat gefrustreerd van. "

Dat is met wel meer dingen zo. Het lijkt wel alsof de brave burger die een fout maakt of have en goed verdedigt, zwaardere straffen krijgt dan mensen die bewust strafbare feiten plegen, crimineel zijn of uit pure desinteresse anderen schade berokkenen. Het recht is krom in Nederland.

pagina 17 van 49 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Volgende forumvraag: Vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^