De puberteit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Wat sneu voor Oscar! Hoe gaat het nu met hem?  "

Hij is ondertussen terug de oude ! De zwelling is volledig weg. hp-thumbsup

Het grappige is dat ik zelf een paar weken terug gestoken werd door een wesp. Ze heeft mij ineens aangevallen in het bos. 

Gelukkig blijken wij geen ernstige allergische reactie te hebben op de wespensteken. 

----

Wat apporteren en takken betreft.. Weeral een geweldig voorbeeld van grondige honden kennis van onze gepensioneerde hondenpsycholoog. 

Mijn eerste hond heb ik letterlijk nooit met een tak gezien, dat interesseerde hem geen bal. Oscar heeft takjes opgepakt alleen als pup, en nu ook niet meer. 

Een bal gooien.. Ik heb ooit een 100% juiste omschrijving van dit proces met shar-pei gelezen..

De eerste keer brengt hij je jouw bal. Misschien zelfs de tweede. Maar als je het nog eens weggooit dan gaat je shar-pei ervan uit dat je je bal gewoonweg niet nodig hebt ... en dan mag je hem zelf gaan halen laughing. Daar stopt de activiteit "het ballengooien met shar-pei".  

Hetzelfde geldt voor heel veel chow-chows, shiba's, akita's en ik vermoed nog vele andere.. 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" "Zijn interesse in zo'n stok is echter kortdurend"
 
Het is niet de stok, maar wel de baas die het enthousiasme van zijn hond niet weet aan te wakkeren. Een stok, bal of ander 'dood' voorwerp moet 'tot leven' gewekt worden ... 
 
Voor een houtenklaas is het moeilijk zijn hond het apporteren te leren
  "

Dat kan, als je daar tijd in wil steken om de zwak aanwezige drift (buitdrift in dit geval) aan te wakkeren. Die behoefte heb ik niet.


Het interessepatroon van mijn hond is verder zeer breed. Hij vindt heel veel dingen leuk.

 

Overigens zie ik dit niet als een tekortkoming van de baas, maar als leren accepteren dat een hond bepaalde talenten wel of niet heeft. Wat er niet in zit, kan er ook niet uitkomen. Wat ze niet leuk vinden, moet je niet opdringen (tenzij... medische redenen, verzorging, begrenzing etc.).

 

Bij mensenkinderen hoop ik ook altijd dat ouders een hobby/activiteit uitzoeken die bij het kind past i.p.v. te streven naar een soort multitalent dat overal in moet uitblinken.

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Flux is ook niet echt van het apporteren, er achteraan rennen is leuk, 3 keer de stok/apoteerspeeltje is nog wel te doen maar loslaten etc is al minder leuk maar na 3 a 4 keer een stok gooien is ie er echt wel klaar mee. Bij de gehoorzaamheid is dit een onderdeel, het apporteren maar ik vind het zelf niet belangrijk dat hij dit goed leert. Hij vind het duidelijk niet intressant en ik vind apporteren niet essentieel om hem te leren (anders dan hier komen of blijf). 

 

Het verschil is ook heel groot in vergelijking bv op dingen klimmen, over dingen heen springen etc, dat vind hij ge-wel-dig. De eerste keer vind hij het spannend maar eenmaal gedaan, ow dan is hij zoooo trots op zichzelf. Ik smelt dan heeeleemaal. Niks leuker dan dat. 

 

Trucjes aanleren vind hij ook tof, vooral met de juiste koekjes en als hij zelf mag nadenken met de clicker methode. Alleen stem commando's vind hij zo ontzettend moeilijk. Uiteindelijk lukt het hem wel, maar gebaren pikt hij 10 keer sneller op.  Ik denk dat dit met zijn kooijker bloed te maken heeft, ik las namelijk dat de kooijker (eendenvanger) de kooijker hond geluidloos moest aansturen anders kon dit de eenden afschrikken. 

We doen nu dogdance en gehoorzaamheid. Ik hoop in de toekomst agility te gaan doen met hem en wss gaan we ook wel door met dogdance, zo lang flux t ook nog leuk vind. 

Ik geloof echt niet dat elke hond apporteren leuk vindt en dat dit ligt aan hoe je dit als baasje doet. Honden zijn geen voorgeprogrammeerde machines die allemaal hetzelfde werken. Ik denk dat elke Honden eigenaar die er meerdere heeft gehad dit meteen bevestigd. 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik durf te beweren dat mensen die een hond vanaf pup hebben, en hem niet het apporteren bij kunnen brengen, niet veel van honden begrijpen.
 dutcheye

Hahaha! cool

Apporteren is een mensen-ding, een taak door bepaalde mensen verzonnen omdat zij dat handig vonden. Het heeft dus weinig te maken met de hond als wezen te begrijpen, hoor. cool

En gezien het een taak is, door mensen bedacht, is het niet meer dan 1 van de zovele taken waarvoor mensen graag een hond wensten in te schakelen.

Net als: drijven, of trailbreaken, of verdedigen, of drenkelingen redden, of babysitten, of navigeren, of nog wat anders.

Ook niet voor elke hond weggelegd.

Da's niet moeilijk te begrijpen, toch? hp-wink

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Normaal gesproken houd ik afstand van bepaalde discussies op het forum. Er zitten hier zoveel mensen met verschillende ideeën en overtuigingen wat honden betreft, en niet iedereen staat open om naar elkaars ervaringen te luisteren of ervan te leren. En dat is ieders goed recht hè, we zijn allemaal verschillende mensen, opvoeden doen we allemaal op onze eigen manier. Voor mezelf filter ik gewoon de reacties waar ik iets mee kan. Maar ik vind het ergens wel jammer dat het delen van mijn leuke ervaring nu juist een discussie triggert over het apport. Ik zie het zelf overigens helemaal niet als apporteren, maar als zoek/speurwerk. Ik heb Monkey juist nooit leren apporteren, integendeel, zij heeft nog nooit zomaar achter een balletje of een stok mogen aanrennen. Maar goed, to the point: niet elke hond heeft dezelfde interesses en kwaliteiten. En dat hoeft ook helemaal niet, er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren om leuk met je hond bezig te zijn. Dat lees je al terug in dit topic; de ene hond speurt graag, de ander straalt als hij samen trucjes of appèl mag doen, de volgende maak je niet gelukkiger dan lekker te laten rennen, daarnaast zie je regelmatig sommige honden juist dolgelukkig zijn in het water, weer een ander houdt van ruwe trekspelletjes, enz... En aan al verschillende interesses/passies/activiteiten kun je weer op verschillende manieren een invulling geven. Zeker als je er invulling aan weet te geven zonder dat je daarvoor naar een cursus hoeft kan het waardevol zijn om te delen. Soms vertelt iemand een ervaring en besef je: "oh dit zou mijn hond ook wel eens leuk kunnen vinden!". Opvoeden kan een behoorlijke kluif zijn, het is fijn als je dan een keer iets leest of hoort waar je wat aan hebt, wat je opvoeding net een stukje makkelijker of leuker maakt en de band kan versterken. En daarnaast is het ook gewoon leuk om ervaringen uit te wisselen met mensen met dezelfde liefde voor honden zonder wat te hoeven veranderen, we zijn allemaal trots op onze viervoeters! 

 

@ Hannah, ik kan me nog herinneren dat je je zorgen maakte in het begin over hoe het zou gaan tussen Boyko en June. Wat fijn dat Boyko goed door heeft wat June nodig heeft. Zeker als het verschil in gewicht zo groot is.. Maar als puber probeer je gewoon nog graag uit wat er binnen die grenzen dan nog wel mogelijk is ;-). Dat kan misschien juist ook wel goed zijn voor June. Dat ervaren wij hier thuis momenteel. Wij hebben in het weekend een oppas hond, nogal een gevoelige ziel. Hij moest enorm wennen aan Monkey, zijzelf kan gelukkig goed met zijn kuren omgaan. Al zit ze hem ook wel uit te testen hoor.. Maar momenteel zien we dat zij hem juist uitnodigt wat socialer en minder gevoelig op geluiden te zijn. Hopelijk kan June ook leren van Boyko! En dan is het juist heel mooi dat ze allebei zo verschillend zijn. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar ik vind het ergens wel jammer dat het delen van mijn leuke ervaring nu juist een discussie triggert over het apport.
Maar goed, to the point: niet elke hond heeft dezelfde interesses en kwaliteiten. En aan al verschillende interesses/passies/activiteiten kun je weer op verschillende manieren een invulling geven. 

 

Je hebt helemaal gelijk, Susanne. Ik zou niet zo moeten reageren. 't Is dat er zo'n waardeoordeel wordt gekleefd op iets wat helemaal geen algemene norm of verwezenlijking is, en ja, hup, dan ben ik vertrokken. cooltongue-out

Die gekke pubertijd is een goeie periode om samen met je hond zijn interesses te ontdekken en uit te diepen. Da's dan het mooie ervan. hp-shiny

Dus laat de puberverhalen maar komen. Het rakelt vele herinneringen op aan m'n eigen pubers, hahaha! 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Normaal gesproken houd ik afstand van bepaalde discussies op het forum. Er zitten hier zoveel mensen met verschillende ideeën en overtuigingen wat honden betreft, en niet iedereen staat open om naar elkaars ervaringen te luisteren of ervan te leren. En dat is ieders goed recht hè, we zijn allemaal verschillende mensen, opvoeden doen we allemaal op onze eigen manier. Voor mezelf filter ik gewoon de reacties waar ik iets mee kan. Maar ik vind het ergens wel jammer dat het delen van mijn leuke ervaring nu juist een discussie triggert over het apport. Ik zie het zelf overigens helemaal niet als apporteren, maar als zoek/speurwerk. Ik heb Monkey juist nooit leren apporteren, integendeel, zij heeft nog nooit zomaar achter een balletje of een stok mogen aanrennen. Maar goed, to the point: niet elke hond heeft dezelfde interesses en kwaliteiten. En dat hoeft ook helemaal niet, er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren om leuk met je hond bezig te zijn. Dat lees je al terug in dit topic; de ene hond speurt graag, de ander straalt als hij samen trucjes of appèl mag doen, de volgende maak je niet gelukkiger dan lekker te laten rennen, daarnaast zie je regelmatig sommige honden juist dolgelukkig zijn in het water, weer een ander houdt van ruwe trekspelletjes, enz... En aan al verschillende interesses/passies/activiteiten kun je weer op verschillende manieren een invulling geven. Zeker als je er invulling aan weet te geven zonder dat je daarvoor naar een cursus hoeft kan het waardevol zijn om te delen. Soms vertelt iemand een ervaring en besef je: "oh dit zou mijn hond ook wel eens leuk kunnen vinden!". Opvoeden kan een behoorlijke kluif zijn, het is fijn als je dan een keer iets leest of hoort waar je wat aan hebt, wat je opvoeding net een stukje makkelijker of leuker maakt en de band kan versterken. En daarnaast is het ook gewoon leuk om ervaringen uit te wisselen met mensen met dezelfde liefde voor honden zonder wat te hoeven veranderen, we zijn allemaal trots op onze viervoeters! 
 
@ Hannah, ik kan me nog herinneren dat je je zorgen maakte in het begin over hoe het zou gaan tussen Boyko en June. Wat fijn dat Boyko goed door heeft wat June nodig heeft. Zeker als het verschil in gewicht zo groot is.. Maar als puber probeer je gewoon nog graag uit wat er binnen die grenzen dan nog wel mogelijk is ;-). Dat kan misschien juist ook wel goed zijn voor June. Dat ervaren wij hier thuis momenteel. Wij hebben in het weekend een oppas hond, nogal een gevoelige ziel. Hij moest enorm wennen aan Monkey, zijzelf kan gelukkig goed met zijn kuren omgaan. Al zit ze hem ook wel uit te testen hoor.. Maar momenteel zien we dat zij hem juist uitnodigt wat socialer en minder gevoelig op geluiden te zijn. Hopelijk kan June ook leren van Boyko! En dan is het juist heel mooi dat ze allebei zo verschillend zijn.  "

Ik ben het helemaal met je eens, ik vind het juist leuk om verhalen en ervaringen uit te wisselen, daarom heb ik dit topic ook geopend. Het is jammer dat Dutcheye zich er steeds in moet mengen.

 

Dus Dutcheye, nogmaals het verzoek om het te houden bij het delen van ervaringen. Er mag natuurlijk af en toe best advies gegeven worden maar dat is niet de essentie van dit topic. Dit gaat over wat we meemaken of waar we tegenaan lopen met onze pubers. Het lijkt erop dat je hier steeds alleen (ongevraagd) advies komt geven, daar is dit topic niet voor. 

 

Het is inderdaad echt heel fijn dat ze nu samen kunnen wandelen. Van zijn karakter kan June zeker leren en hij ook weer van haar karakter. Soms levert het wel grappige situaties op, bijvoorbeeld als ze net los gaan, June gaat dan haar eigen ding doen en Boyko stormt dan op haar af om op het laatste moment vol op de rem te gaan (soms gaat hij dan zelfs onderuit). Vervolgens loopt June verder en rent hij als een malloot rondjes om June heen. June geeft heel duidelijk aan wat ze wel en niet oké vindt en dit zit op de grens. Wanneer June haar eerste plasje gedaan heeft, moet hij dat natuurlijk uitgebreid gaan besnuffelen en dan heeft June even rust. Daarna loopt hij respectvol achter haar aan en gaan ze samen rondsnuffelen en rennen. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Het is nog geen nieuw jaar, maar ik heb nu al een voornemen dat direct van kracht gaat. 

Ik ga niet meer reageren op al deze ongelooflijke oertijden onzin van jullie weten zelf wie. 

 

Ik begrijp Susanne perfect: je hebt een heel fijne ervaring met je hond gehad, je bent fier op haar, gelukkig en je wil dit leuke moment met de andere hier delen. En dan loopt het weeral de verkeerde kant op.. Met dank aan jullie weten wie. Intriest. Dus om zoiets verder te vermijden, heb ik mijn voornemen genomen.

 

Ons nieuws. Ik heb Oscar voor zijn eerste zwemles ingeschreven.surprised Ben erg benieuwd wat hij daarvan gaat vinden. Misschien wordt het een ramp, haha!  

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

De immer neerbuigende toon van die man is inderdaad irritant, maar anderzijds leer ik steeds uit de reacties. Dat er iets bestaat als 'buitdrift' en dat het perfect normaal is dat die per hond kan verschillen bijvoorbeeld.

 

Ik ging laatst wandelen met een bevriende golden retriever pup en die sleepte elke stok die ze vond mee, terwijl de mijne daar eigenlijk totaal geen interesse voor had. Die wou enkel bewegende blaadjes najagen. Bovendien houdt ze niks bij. Ze raapt iets op en laat al vlug weer vallen, het is het kunnen vangen dat telt, niet het bezitten. Ook haar speeltjes, die zou ze zomaar langs straat laten liggen en ze deelt die ook graag met andere honden, alsof het haar niet kan schelen of ze die nog terug zal zien of niet.

 

Apporteren doet ze wel, maar dan gewoon om het voorwerp te kunnen najagen als het door de lucht vliegt. Ik probeer dat wel niet te vaak te doen ivm haar gewrichten, maar ze vindt dat wel ontzettend leuk.

 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog


Ons nieuws. Ik heb Oscar voor zijn eerste zwemles ingeschreven. Ben erg benieuwd wat hij daarvan gaat vinden. Misschien wordt het een ramp, haha!  
 
  
  "

O, wat leuk! Doe je dat in een binnenbad?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" De immer neerbuigende toon van die man is inderdaad irritant, maar anderzijds leer ik steeds uit de reacties. Dat er iets bestaat als 'buitdrift' en dat het perfect normaal is dat die per hond kan verschillen bijvoorbeeld.
 
Ik ging laatst wandelen met een bevriende golden retriever pup en die sleepte elke stok die ze vond mee, terwijl de mijne daar eigenlijk totaal geen interesse voor had. Die wou enkel bewegende blaadjes najagen. Bovendien houdt ze niks bij. Ze raapt iets op en laat al vlug weer vallen, het is het kunnen vangen dat telt, niet het bezitten. Ook haar speeltjes, die zou ze zomaar langs straat laten liggen en ze deelt die ook graag met andere honden, alsof het haar niet kan schelen of ze die nog terug zal zien of niet.
 
Apporteren doet ze wel, maar dan gewoon om het voorwerp te kunnen najagen als het door de lucht vliegt. Ik probeer dat wel niet te vaak te doen ivm haar gewrichten, maar ze vindt dat wel ontzettend leuk. "

Mijn beide honden apporteren maar het is niet dat ik ze dat specifiek heb aangeleerd. Net als in jouwn stukje met de golden retriever, sleep Fudge (jongste) met alles. Als we in het bos zijn, is geen enkele tak veilig. 

 

Terwijl ik ze niet eens gooi (gooi sowieso niet met takken levensgevaarlijk). Terwijl de andere Maylo, gewoon lekker mee wandeld. Ga ik gooien dan ja zullen ze er achteraan gaan.

 

Ik vind apporteren ook te belastend en bepaalde honden worden obsesief er door.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" O, wat leuk! Doe je dat in een binnenbad? "
Yep, het is een binnenbad! Je kan er zelf met je hond gaan zwemmen of een les met begeleiding boeken. De eerste keer hebben wij dus voor de begeleiding gekozen. 
Oscar heeft echte love/hate relatie met water. In de douche gewassen worden is altijd een DRAMA, het valt duidelijk bij hem in categorie "Oscarmishandeling". Langs de andere kant kan hij geen plas/ meer/rivier passeren zonder daarin te springen. Soms maakt hij alleen zijn poten nat, maar soms (zeker in de zomer) gaat hij dieper in het water, totdat het tot zijn buik of nek komt, en zo blijft hij er staan of wandelt hij in het water. 
Dus ik weet echt niet hoe hij op het (warme) zwembad gaat reageren.foot-in-mouth 

honden page profiel CarlienCarlien

"Ons nieuws. Ik heb Oscar voor zijn eerste zwemles ingeschreven. Ben erg benieuwd wat hij daarvan gaat vinden. Misschien wordt het een ramp, haha!  "

Wat ontzettend leuk! Ik wist niet eens dat dit kon. Ik ga ook eens opzoek, lijkt me helemaal fantastisch voor Harm! Laat vooral weten hoe het gaat.

 

Mij leek het erg leuk met Harm te gaan hardlopen maar weet niet of dat met een labrador kan? Zijn er rassen voor bepaalde sporten lichamelijk ongeschikt? Harm vindt rennen echt zo leuk, we rennen nu soms al stukjes samen door het bos of door de wijk, maar dan hele korte mini stukjes want mijn conditie is echt -10 haha. Maar Harm wil altijd graag door. Het iets hogere tempo vindt hij echt leuk. Maar ik moet dan eerst aan mn conditie enzo gaan werken. De juiste schoenen heb ik al! Ik heb al flink aantekeningen gemaakt bij een ander topic van Hanna wink al ging dat over canicross... Maar laat ik maar beginnen met hardlopen haha

 

Nouja, ik ben in elk geval erg benieuwd naar je ervaring van die zwemles Lara.

 

Enne Susanne, jouw trotse verhaal over Monkey vind ik onwijs leuk om te lezen, wat super knap dat hij dat al zo goed kan!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

@Lara, wat leuk dat je een plek gevonden hebt waar je kan zwemmen. Super goede belasting voor het lichaam. Ik ben benieuwd wat Oscar er van vindt.

 

@Carlien, met een labrador kan je prima hardlopen mits hij gewoon gezond is natuurlijk. Met vrijwel elke gezonde hond kan je hardlopen. Ik zou dit persoonlijk niet doen met kortsnuiten en andere extremen maar die schaar ik dan ook niet onder gezond. Hardlopen is een goede vorm van belasting voor een hond omdat het een rechtlijnige beweging is. Het is wel belangrijk dat je hond niet te jong is, vanaf 10 maanden kan je ongeveer beginnen met opbouwen.

honden page profiel DagmarDagmar

Leuk om te gaan zwemmen! Treskor wordt echt gek als ik de winkel binnen ga waar hij kan zwemmen.

Hij stormt de auto uit, duwt zelf de deur van de winkel open, en o wee als hij dan niet direct door kan naar het zwembad zelf. Precies een varken dat naar de slacht geleidt wordt. Gillen, janken, schreeuwen.... Een heel klein beetje enthousiast maar sealed 

 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

@ Lara en Peitjes:

Zo herkenbaar! Zeno vindt strandjes heeeeel erg leuk, maar hij moet wel met z'n poten op de grond kunnen blijven staan. Ik ben wel een keer met hem gaan zwemmen, buiten, ook op een strandje, maar hij wist niet hoe snel hij weer terug op het 'veilige' stuk moest komen.

Onder begeleiding in een binnenbad is wel een goed idee. En zoals Hannah & June al zegt: zwemmen is heel goed voor het lichaam.

 

@ Carlien:

Ja, natuurlijk kan je ook hardlopen met een labrador. Het is al een plus dat hij rennen leuk vindt, dat gaat wel goed komen. Nu onze eigen condities nog. laughing

honden page profiel CarlienCarlien

Thanks voor de snelle reacties! Fijn om te weten dat het kan!

 

@Hannah, oh goed om te weten vanaf wanneer we kunnen opbouwen. Harm is al 10 maanden (bijna elf... man wat gaat dat hard!) dus dat komt goed!

 

@CatnDog ja haha inderdaad eerst maar eens zelf aan de slag!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

@Carlien, @Hannah, @CatnDog: 

Natuurlijk zal ik hier een update posten hoe het is gegaan wink. Het is wel nog eventjes geduld hebben tot eind november, want het zwembad is redelijk populair en ik had de les liefst zaterdag voormiddag willen hebben.. 

 

Carlien,

Labrador is een perfecte gezelschap om mee te gaan lopen! Alleen moet je een beetje oppassen als het echt warm buiten is. Veel honden kunnen daar niet zo goed tegen. En met zijn 10 maanden kan je idd beginnen met zijn conditie op te bouwen. Ik heb hier al ooit deze link gepost. Mssn heb je het ook gezien, ik vind het echt een heel interessante, heldere info die veel vragen beantwoordt:

https://www.kahot.be/richtlijn-voor-de-ontwikkeling-van-het-bewegingsapparaat-bij-jonge-honden/#:~:text=Een%20jonge%20pup%20mag%204,de%20eerste%20vermoeidheidssignalen%20leert%20herkennen

 

@Dagmar:

Haha, ik kan het echt voor me zien gebeuren, hoe Trescor naar zijn zwemparadijs afstormt!

Ik hoop dat Oscar even enthousiast zal zijn. Momenteel is het helaas de scene in de douche: een gillend, schreeuwend, jankend varken yell

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Mijn poedel zou gewoon bij ons de douche instormen als ze de kans krijgt, houdt van de regen, plassen/kellen op het strand (maar niet van golven), van de tuinsproeier, ze zou het liefst dagelijks in bad gaan, kortom een echte waterrat.

 

Wij hebben thuis een buitenzwembad, verwarmd in de zomermaanden, weinig chloor want elektrolyse...

We hebben haar zeker wekelijks eens laten zwemmen deze zomer, altijd onder begeleiding van iemand van ons die er naast zwom. Ze kan zwemmen, maar ze kan dan niet rap genoeg aan het trapje zijn om eruit te kruipen. Ik denk eerlijk gezegd dat ze het nooit graag zal doen, van zodra ze geen grond meer onder haar voeten voelt is het gedaan met de pret. Ik overweeg wel om een zwemvest te kopen voor volgend jaar, mss voelt ze zich daarmee zekerder, al vond ik dat op het zicht niet nodig, ze zwom eigenlijk wel goed.

 

Mss is het bij Oscar omgekeerd. Houdt hij niet van douchen maar wel van zwemmen. laughing

 

honden page profiel CarlienCarlien

"
 
Carlien,
Labrador is een perfecte gezelschap om mee te gaan lopen! Alleen moet je een beetje oppassen als het echt warm buiten is. Veel honden kunnen daar niet zo goed tegen. En met zijn 10 maanden kan je idd beginnen met zijn conditie op te bouwen. Ik heb hier al ooit deze link gepost. Mssn heb je het ook gezien, ik vind het echt een heel interessante, heldere info die veel vragen beantwoordt:
https://www.kahot.be/richtlijn-voor-de-ontwikkeling-van-het-bewegingsapparaat-bij-jonge-honden/#:~:text=Een%20jonge%20pup%20mag%204,de%20eerste%20vermoeidheidssignalen%20leert%20herkennen
 
Lara en Peitjes

Thanks voor de extra info!

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Ow heel grappig, flux gaat nu ook snachts meer blaffen! Dank voor het delen van de ervaringen, ik wist nu meteen wat er aan de hand was. 

 

Ook ander trots momentje, vandaag flux voor het eerst 4 uur alleen gelaten en dat ging helemaal top! We hebben zo'n doggy cam en hij heeft alleen maar liggen slapen. Ik was echt heel bang dat flux verlatingsangst zou krijgen en ben zo blij dat vandaag zo goed ging. 

honden page profiel CarlienCarlien

Wat fijn Jelena! Goed om te lezen!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wat is het toch een kleine etter dametje. 

 

Gisteren, ik zit met corona thuis. Denk o weet je ik ga de woonkamer maar even poetsen. Het was goed weer dus hondjes gaan jullie maar de tuin in. 

 

Nou wij hebben de etagere die eerst in de keuken stond vervangen met iets anders. Deze hebben we tijdelijk even buiten op de tuin tafel gezet. Hier lagen sierbesjes op....3 stronkjes. Je raad het al....

 

Fudge is op de een of andere manier de tuintafel opgesprongen en al die besjes 1 voor 1 van die struikjes zitten plukken. Geen 1 opgegeten maar echt zitten plukken. Overal lagen die besjes...en mevr. Die had zich inmiddels al uit de voeten gemaakt. 

 

Nu lag daar nog alleen een appel op en ook die moest er vandaag dus aan geloven. Nu zag ik het alleen en kon ik der op heterdaad betrappen. Ze keek me aan met een blik 'chips je heb me'. 

 

Aan de andere kant het lopen vanavond ging wel goed. Ze zit in de 'je gaat me niet snel genoeg' en 'ik zie vanalles s avonds wat er niet is'  fases. Vanavond met vaak omdraaien en der aandacht vragen, eigenlijk goed kunnen wandelen. 

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Gisteren met Evi op bezoek geweest bij familie. Zij hebben ook een hond en vind het toch altijd spannend om te zien hoe ze op elkaar reageren. Maar het ging zo goed.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

@Laura: Veel beterschap ! 

Ik zit hier ook met een plukker. Namelijk huisplanten plukker. Om die reden staan al mijn planten nog steeds boven. Jammer, want ik vind het echt kaal beneden zonder geen enkel stukje groen.. Voor de rest mag ik eigenlijk niet klagen, want mijn puber is echt heel braaf in huis. Maar ik weet dat als ik een paar uur weg ben, dan kom ik terug tot kaalgeplukte stengels hp-cry.

Hopelijk komt er een dag wanneer hij zijn interesse in mijn planten verliest.. Want eerlijk gezegd weet ik niet of ze met rust te laten echt te trainen is.. 

 

@Jelena: Wat een schitterende prestatie van Flux ! Op zijn leeftijd reeds 4 uur rustig alleen blijven, is echt top ! hp-thumbsup

 

@Carlien: Graag gedaan!

 

@Marie: Wat leuk, een buitenzwembad! Ik zou zeker haar met zo'n vestje proberen te zwemmen. Volgens me wordt het ook gebruikt bij de eerste zwemlessen met begeleiding.  

Heb je trouwens al ooit detectie training geprobeerd met je hond? Het lijkt me ook een heel leuke bezigheid. Helaas was het met Oscar geen succes. Hij had die dag echt geen interesse in snoepjes die tijdens zo'n training naast de geurpotjes gestrooid worden. De potjes zelf vond hij daarentegen wel fascinerend en probeerde ermee weg te lopen om die rustig te kunnen onderzoeken. Dit mocht niet, dus hij is gewoon in een hoek gaan liggen met een blik van "Laat je nu me eindelijk met rust als je niks leuker vandaag voor me had voorzien?" undecided  

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Wat een leuke verhalen, heerlijk om te lezen! Al die eigenwijsheden, dat is echt het leuke aan de puberteit.  

 

@ Laura: dat zijn toch de grappigste capriolen? Fudge kijkt nu nog: "chips je hebt me!" wij zitten al in de fase: "oh ik heb je aandacht, dat onthoud ik!" om het later in te kunnen zetten als ze mijn aandacht wilt en die niet krijgt hp-angel... 

 

@ Lara: Oscar heeft ook duidelijke voorkeuren! Detectie kan best leuk zijn maar wel op Oscar zijn manier ;-). Prachtig! Ik ben benieuwd wat hij van het zwemmen vindt. Met hetzelfde idee als jij (wennen aan water, leren zwemmen) ben ik gaan waterwerken met Monkey deze zomer. Zij kan daar heel goed zwemmen, en ze vond die dagen prachtig! Maar daarbuiten is ze volgens mij nog steeds overtuigd dat ze niet kan zwemmen, gaat (nog) niet verder dan tot waar ze kan staan. 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Net zo'n viertal kilometer helemaal los gewandeld op het strand, wat een prestatie is voor een angsthaas als ik. We hadden het strand wel bijna voor ons alleen, enkel een paar andere mensen met honden op afstand. Zalig.

 

M'n man was wel mee en dat maakt eigenlijk een verschil. Hij wou zelf geen hond, maar stelde niet langer een veto, waardoor mijn droom en die van de kinderen eindelijk in vervulling ging. Hij zou er zich wel nooit iets van aantrekken, de zorg voor de hond was voor mij en de kinderen...

 

Ondertussen zijn ze beste vrienden. Tijdens het wandelen, zowel aan de leiband als los is onze hond een en al aandacht voor hem. Ze volgt hem echt op de voet. Toen ze even een troep meeuwen dreigde achterna te gaan, riep ik 'kom hier' en ze keerde zich inderdaad om, maar liep dan weer direct naar m'n man die enkele meters verder liep, terwijl ik al klaar stond met een lekker stukje worst. Hij heeft haar nog nooit beloond met een traktatie, enkel met z'n stem en dan nog veel minder uitbundig dan ik, maar toch is hij precies het centrum van haar wereld.

 

Toch raar, hoe iemand die over het algemeen wat afstandelijker is van de hond, er sowieso veel minder tijd in stopt (ook door z'n werk), dan toch de absolute favoriet kan zijn en haar ook veel gemakkelijker kan laten gehoorzamen.

Het zou frustrerend kunnen zijn voor mij, maar als ik zie hoe hij uiteindelijk smelt voor haar, smelt mijn hart ook.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Inderdaad leuk om al die verhalen te lezen. 

 

Hier gaat het de laatste tijd eigenlijk heel goed. Waar eerst elke wandeling een drama was is het nu meestal leuk om er samen op uit te gaan. Af en toe is er nu weleens een momentje van overprikkeling of miscommunicatie maar dat is bijna te verwaarlozen. Het is wel heel grappig dat hij nog steeds een spanningsboog van zo'n twee seconden heeft, soms ook heel handig. 

 

Ik zit erover na te denken om röntgenfoto's te laten nemen. Over zijn genetische achtergrond is natuurlijk niks bekend en ook zijn start is denk ik niet optimaal geweest. Hebben jullie dat overwogen/gedaan? Ik vraag me ergens ook wel af of ik bij een minder goede uitkomst heel veel anders zou doen. 

 

@Marie, ik begrijp je frustratie. Kan het niet juist komen omdat je man minder met haar doet dat ze zich extra op hem richt wanneer hij er is. Misschien is ze wel gevoelig voor de hard to get strategie van je manhp-shiny. Wel fijn dat hij haar toch wel leuk begint te vinden, en zij hem dus ook.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik heb nog nooit röntgenfoto's laten maken, omdat daar eigenlijk geen aanleiding voor was.

 

Ik heb daarbij dan wel de kennis dat de ouders allebei HD - (wat is het A?) hadden. En verder zie ik de praktijk dat hij altijd soepel beweegt in de heupen. Ik beoefen ook geen zware sporten en ik wil niet met hem fokken. Voor mij is er al met al dus geen reden om foto's te laten maken.

honden page profiel DagmarDagmar

Hier gaat het ook goed in huis, hij is nog steeds leuk met de andere, geen gevechten meer gehad laatste paar weken. 

 

Ik laat wel rx'en nemen, ik weet graag alles hp-angel plus de fok optie is altijd open bij me, maar ook zonder zou ik het wel doen, gewoon omdat ik graag voorbereid ben. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 40 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende forumvraag: Plassen na wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^