De puberteit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Noouuuu zoooo trots op mijn meissie! Vanochtend liepen we het pad op maar had nog niet gezien dat er van links mensen aankwamen met 2 honden. Allebei los maar luisterde prima. 

 

Een labrador en jack russell, ze luisterde echt super. De mensen wachtte even totdat ik een stuk voor ze liep. Ik had zoiets van o dat is ver genoeg laat Fudge los. 

 

Ja daaag....ze kreeg de Jack Russell in de gaten maar die werd terug geroepen. Toen Fudge richting hun wilde. Ik riep Fudge en ze stond stil. Keek naar mij, toen weer naar die mensen. Je zag haar echt denken 'wat zal ik nu eens doen?'. Ze loopt nooit rechtstreeks naar onbekende honden en zeker niet als ze met zij  tweeën zijn.

 

Ineens besloot ze toch maar dat ik en Maylo leuker waren en kwam ze. Die mensen bleven ook het pad vervolgen wat ik liep. Maylo ook los gedaan en mijn honden bleven bij mij en andersom de honden ook bij hun met zo n 6 meter er tussen. Fudge keek wel soms maar besloot gewoon maar met ons mee te gaan. 

 

Zo trots dat ze op haar 11 maanden leeftijd zo n besluit maakt. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

@Laura: Mooi! Ik merk hier ook wel verbetering op dat vlak, op voorwaarde dat de afstand groot genoeg is. Op het strand hoef ik niet perse aan te lijnen bij het zien van een andere hond als ik bijvoorbeeld meer tegen de duinenrij ga lopen terwijl die andere hond langs de waterlijn loopt. Ze heeft die andere hond dan wel duidelijk in het snotje, maar loopt er niet domweg op af. Zes meter zou wel nog te dicht zijn vrees ik, maar ik zie dat jouw hondje 11 maanden is, er is dus nog groeimarge voor onze Billie. smile

 

Ik ben ook trots, maar om een niet alledaagse, beetje bizarre reden. Wij doen 4 wandelingen per dag en de laatste, rond 20 uur is altijd hetzelfde rondje. We doen dat uit noodzaak omdat onze kat dan altijd meeloopt. Die kan niet veel verder geraken  (3 poten) en we zouden er ook niet verder mee durven want die is uiteraard niet aangelijnd. De hond wacht dan op de kat en de kat op de hond. Geen van beide loopt verder als de andere niet mee is.

 

Gisteren kwam er in onze normaal relatief rustige wijk ineens een enorm gevaarte, speciaal vervoer met zwaailichten en veel kabaal. Wij zaten juist op het verste punt van onze ronde en ik zag onze kater geschrokken wegvluchten, de foute richting uit. Een tijdje staan wachten in de veronderstelling dat die wel terug zou komen, verder lopen ging ook moeilijk want de hond ging in staking door te gaan liggen. Het wachten duurde uiteindelijk echt lang, ik werd ongerust en de hond wou sowieso niet mee terug naar huis en trok de richting uit waar de kat heen was gevlucht.

Uiteindelijk heb ik 'zoek' gezegd en mijn hond gevolgd. Een eind verder ging ze al snuffelend richting privaat domein (hoort bij vakantiehuisjes) door een openstaand poortje, een plaats waar ik normaal nooit zou komen. Daar liep ze rechtstreeks naar een bosje waar we uiteindelijk de kat terugvonden. Die is ons toen terug gevolgd, de kortste weg naar huis.

 

Misschien zou onze kater anders ook wel zijn weg teruggevonden hebben, maar ik was toch geruster om die veilig en wel terug mee te hebben, temeer we die na de avondwandeling altijd binnen houden. Ik vond het eigenlijk wel knap van onze puber om de kat zo gemakkelijk terug te vinden op een niet voor de hand liggende plaats. Misschien dat alle honden dat wel kunnen, maar goed, ik ben toch trots. Ze was gisterenavond echt mijn heldin. laughing

honden page profiel DagmarDagmar

Wat leuk Marie! Dat is inderdaad knap, ze hangen precies dan toch wel goed aan elkaar, fijn om zo dieren te hebben.

 

Hier was het gisteren wat spannend. Treskor is 2 dagen op rij op het werk gebleven, gisteren was hij terug mee naar huis en hij was toch wat nerveus. Een kleine escalatie met mijn oudste reu, gelukkig niets erg, naar mij was hij ook erg kort, dus zijn emmertje zal vol gezeten hebben.

's Avond zag ik ineens allemaal bloedstrepen op de grond, geen idee waar het vandaan kwam, tot ik ineens zag dat de drinkbak ook rood zag.  Treskor zal aan mijn mesje gelikt hebben waar ik de KVV verpakkingen opensnijdt. Dat is zo'n scalpel en ik had net een nieuw mesje opgestoken sealed Wat een ei is het toch ook. Gelukkig stopt dat snel met bloeden (en is er geen stuk tong af hahaha)

honden page profiel DagmarDagmar

 

dubbel

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

@Marie: 

Wat een knappe prestatie van Billie! hp-thumbsup Ik snap absoluut dat je zo trots op haar bent. En leuk dat het beter en beter met haar gaat!

 

@Dagmar:

Je maakt toch van alles mee met die "eieren", haha!

Hier heeft kvv ooit ook voor het bloederige accident gezorgd (indirect dan). Ik was net een vers geleverd doos aan het uitladen, en ondertussen plakte Oscar met zijn tong tegen een van de vriezer lades tongue-outyell

honden page profiel DagmarDagmar

och nee hahaha, dat is dan nog zo enorm pijnlijk! 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" och nee hahaha, dat is dan nog zo enorm pijnlijk!  "

Dat zal wel zijn! Ik vermoed dat hij zijn les heeft geleerd. Ik controleer nu altijd de omgeving rond de vriezer op zijn aanwezigheid, maar zelf blijft hij er ook weg! 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

"
 
@Dagmar:
Je maakt toch van alles mee met die "eieren", haha!
Hier heeft kvv ooit ook voor het bloederige accident gezorgd (indirect dan). Ik was net een vers geleverd doos aan het uitladen, en ondertussen plakte Oscar met zijn tong tegen een van de vriezer lades  "

Aiai, ik zie het zo voor me, haha.

 

Vraagje: stoppen jullie die KVV soms in een kong? Ik heb er een tijdje 2 gevulde gegeven met ontdooide degomeat (compleet) en ze at die helemaal uit. Maar de laatste tijd doet ze precies de moeite niet meer om de onderste lagen eruit te krijgen en dan mag ik die eruit pulken. Vanavond maar gewoon het vlees in een kommetje...

Wat stoppen jullie eigenlijk nog in de kong? Voor een banaan bijvoorbeeld doet ze ook al niet veel moeite.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik doe het heel soms in de zomer eens (of als ik een lange avond weg moet en er moet 1 thuisblijven, dan voor de thuisblijver), en vries ze dan in, maar ik wil niet constant hun eten te koud geven (integendeel, ik doe er altijd net wat warm water overheen).

Ik vind het ook te veel moeite en prutswerk voor de tijd dat ze er maar mee bezig zijn. Plus ze zijn voor mijn jongste ook niet groot genoeg om er zijn volledige maaltijd in te doen. hp-angel

Het eten gaat hier dus bijna altijd gewoon in hun kom, dan ben ik er alsnog lang genoeg mee bezig eer hij klaar is haha.

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Marie, wat fijn dat je hond de kat heeft gevonden.

Dagmar, van bloed op de grond en in een drinkbak zou ik ook schrikken. Gelukkig lijkt het mee te vallen. 

Kong vullen doe ik als ik weg moet en Bram moet langere tijd in de bench. Dan gaat een deel van zijn ontbijt (brokken) er in met wat kong plakspul uit zo'n spuitbus aan de bovenkant er op. Ik laat de kong met brokken en warm water eerst even weken zodat ze er soppig in blijven. Dan is hij er iets langer mee bezig. 

Wij hebben net met puber hond en puber kind en rondje door het centrum gelopen. Ook een paar winkels in met hond (en meeste zonder). Dat doe ik eigenlijk te weinig, ook omdat ik zelf niet vaak winkel. Toch vind ik het wel belangrijk om het er in te houden want op vakantie wil ik toch wel graag normaal een dorpje door kunnen lopen en de hond gaat mee met vakantie. Hij deed het goed, ik zie toch echt wel groei in impuls beheersing. Om markeren tegen te gaan steeds met ruime bocht om reclame borden enzo gegaan, niet helemaal gelukt (want wat zijn er veel borden, vlaggen op staanders en plantenbakken in zo'n winkelstraat). Er zijn wel redelijk wat brokjes doorheen gegaan, vooral toen hij rustig zat en een andere hond al blaffend een scooter wegjoeg. Binnenkort mag hij even mee naar het werk van mijn man (gehandicaptenzorg) tot nu toe reageert hij niet afwijkend op rolstoelen en scootmobiel maar meerdere bij elkaar en binnen zal hij best even vreemd vinden. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Aiai, ik zie het zo voor me, haha.
 
Vraagje: stoppen jullie die KVV soms in een kong? Ik heb er een tijdje 2 gevulde gegeven met ontdooide degomeat (compleet) en ze at die helemaal uit. Maar de laatste tijd doet ze precies de moeite niet meer om de onderste lagen eruit te krijgen en dan mag ik die eruit pulken. Vanavond maar gewoon het vlees in een kommetje...
Wat stoppen jullie eigenlijk nog in de kong? Voor een banaan bijvoorbeeld doet ze ook al niet veel moeite. "

Hier is het eigenlijk nooit een ding geweest. Alleen in de zomermaanden toen zijn tanden aan het wisselen waren, heb ik een kong met zelfgemaakte ijs of ingevroren yoghurt aan hem gegeven. En dan altijd in de tuin, anders wordt er binnen overal mee gesmost. 

Een kong wordt vaak in de bench gegeven om de hond even bezig te houden. Maar wij hadden nooit een bench en Oscar kan met zijn 9 maanden zich perfect vermaken. Tja, ik weet eerlijk gezegd zelfs niet waar zijn oude kong ligt. laughing

Hier vallen vooral alle soorten oren en runderhuid strepen in de smaak. Hij is er ook veel langer mee bezig dan ooit met die kong. 

Het eten wordt gewoon in zijn kom geserveerd. 

Wil je dat Billie wat trager eet? Dan mssn een van de anti-schrok bakken /mandala's  van SodaPup interessant kunnen zijn?

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Billie schrokt helemaal nooit, maar heeft toch nog wat entertainment nodig. Bovendien moet ik haar voer ook soms extra aantrekkelijk maken anders laat ze het soms staan. Dus doe ik haar korrels onder andere in puzzels, beloningsbal, wobbler en snuffelmatten, haar vlees probeerde ik nu al een tijdje in een kong te doen. Gewoon omdat ze dan weer iets heeft om zich even mee bezig te houden. Maar da's gewoon een vuile boel als dat niet direct opgegeten wordt.

Ik heb ook veel kauwmateriaal, dat werkt ook.

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Marie, fijn dat de kat weer gevonden is. 

Dagmar, zal wel schrikken geweest zijn. 

Evi net opgehaald bij de dierenarts. Ze heeft het goed gedaan zei de dierenarts. Ze vond alleen de verblijven daar niks, wat ik wel verwacht had. Ook vind ze het niks als ik aan de romper zit. Hebben jullie daar tips voor? Ze moet de romper nu 10 dagen om hebben. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Misschien hondenpuzzels voor een beetje extra entertainment?

https://hondenpagina.com/hondenpuzzel/

https://www.alsa-nature.nl/hondentoebehoren/hondenspeelgoed/interactief_hondenspeelgoed

Om haar voer aantrekkelijker te maken, daar kunnen de spullen van Soda echt mee helpen:

https://www.thedoglounge.nl/brands/sodapup/

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Misschien hondenpuzzels voor een beetje extra entertainment?
https://hondenpagina.com/hondenpuzzel/
https://www.alsa-nature.nl/hondentoebehoren/hondenspeelgoed/interactief_hondenspeelgoed
Om haar voer aantrekkelijker te maken, daar kunnen de spullen van Soda echt mee helpen:
https://www.thedoglounge.nl/brands/sodapup/
  "

Ik heb deze:

https://www.hondenshop.nl/product/trainsmart-dogplay-7-moeilijk-hersenwerk-hond/

 

 

En deze:

 

https://www.hondenshop.nl/product/trainsmart-dogplay-6-hersenwerk-honden/

 

Zeker de eerste gebruiken we heel veel. Mss koop ik er nog bij voor haar sinterklaas ofzo, maar doorgaans zijn die dingen niet echt goedkoop hé.

Die sodapup-dingen kende ik niet, bedankt voor de tip!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


Evi net opgehaald bij de dierenarts. Ze heeft het goed gedaan zei de dierenarts. Ze vond alleen de verblijven daar niks, wat ik wel verwacht had. Ook vind ze het niks als ik aan de romper zit. Hebben jullie daar tips voor? Ze moet de romper nu 10 dagen om hebben.  "

Veel beterschap ! 

Qua romper heb ik helaas geen tips.undecided

Al geluk dat ze geen kraag moet dragen ! 

 

@Marie: Graag gedaan! 

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Dankjewel Lara!hp-heart Veel beter dan een kraag inderdaad. Ik hoop dat het vooral is dat ze er aan moet wennen. Ik laat het nu maar ook voor wat het is. Ze zit niet aan de wond dus lijkt me geen probleem dat de romper nu nog niet vast zit. 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Ik heb deze:
https://www.hondenshop.nl/product/trainsmart-dogplay-7-moeilijk-hersenwerk-hond/
 
 
En deze:
 
https://www.hondenshop.nl/product/trainsmart-dogplay-6-hersenwerk-honden/
 
Zeker de eerste gebruiken we heel veel. Mss koop ik er nog bij voor haar sinterklaas ofzo, maar doorgaans zijn die dingen niet echt goedkoop hé.
Die sodapup-dingen kende ik niet, bedankt voor de tip! "

Ik ben benieuwd. Hoe lost Billie die hondenpuzzels op? Doet ze dat met haar poten of met haar bek? Vindt ze heel snel een oplossing of is dat heel wisselend?

honden page profiel OctaviaOctavia

Mijn oudste wil soms de Kong niet helemaal leegmaken als wat erin zit niet boeiend genoeg is voor haar. In principe eet zij alles, maar heel soms kan ze wel eens een kieskeurige fase hebben. Ik stop dan meestal in het onderste deel van de Kong iets wat ze heel erg lekker vindt (bij haar is dat Griekse yoghurt of smeerkaas) en vul de rest met vlees. Dan gaat het meestal wel goed schoon. tongue-out

 

Mijn jongste is al een tijdje in de puberteit, maar ik merk nu dat ze in een fase komt waarin alles, maar dan ook echt alles, moeizaam gaat. Alles moet herhaald worden want de eerste keer heeft ze je of niet gehoord, of ze heeft er geen zin in, alles wat ze eerst leuk vond om samen te doen vindt ze nu stom, en als je pech hebt laat ze dat horen aan iedereen die het horen wil. Geduld was al niet haar sterkste kant maar nu heeft ze helemaal nergens geduld meer voor. En ze kon een heleboel dingen prima, maar ze is ineens gewoon vergeten dat ze überhaupt ooit iets geleerd heeft. hp-angel Het enige wat ze wil is haar neus achterna, de baas is gewoon echt lucht op dit moment.

 

Niet alles gaat slecht hoor, ze wil wel graag nog nieuwe dingen leren. Ik heb het idee dat ze gewoon echt even geen geduld heeft voor dingen die ze al goed snapt. “Dit kan ik al, dit is saai!” undecided Even aanpassen dus maar, het is gewoon de zoveelste fase waar ze uiteindelijk wel weer doorheen komt. tongue-out

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Ik ben benieuwd. Hoe lost Billie die hondenpuzzels op? Doet ze dat met haar poten of met haar bek? Vindt ze heel snel een oplossing of is dat heel wisselend? "

Met poten én neus. Die groene draaischijf van de eerste puzzel bijvoorbeeld altijd met poot, maar stukjes verschuiven met de neus. Alleen als er een stuk de schijf blokkeert moet ik soms helpen, maar over het algemeen lost ze zelf alles op. Zo'n stuk met brokjes boven het putje schuiven en dan terug zodat de brokjes in het putje gevallen zijn enz., ze kan het allemaal.  Al een tijdje, maar ze wordt het niet beu. Ik zit er ook altijd wel bij, vol lof te roepen dat ze een genie is. hp-shiny

 

De tweede puzzel gebruikten we nog niet zoveel.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Met poten én neus. Die groene draaischijf van de eerste puzzel bijvoorbeeld altijd met poot, maar stukjes verschuiven met de neus. Alleen als er een stuk de schijf blokkeert moet ik soms helpen, maar over het algemeen lost ze zelf alles op. Zo'n stuk met brokjes boven het putje schuiven en dan terug zodat de brokjes in het putje gevallen zijn enz., ze kan het allemaal.  Al een tijdje, maar ze wordt het niet beu. Ik zit er ook altijd wel bij, vol lof te roepen dat ze een genie is.
 
De tweede puzzel gebruikten we nog niet zoveel. "

Dat doet ze goed!

 

Met Zeno heb ik in de puppytijd en in de puberteit ook een puzzel geprobeerd. Dat was dan vooral 'FLAP' met zijn poten erop en dan lag het spel een halve meter verderop. En ik dacht dat ik een intelligente hond in huis had gehaald haha.

Pas later ging hij ook wel zijn neus gebruiken om vakjes open te duwen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Oke even een andere ding....is dit normaal XD. Ik heb het idee dat ik serieus een hond met gebreken heb gekocht.

Dit ligt toch niet lekker.

555681.jpg

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Dat is volgens onze hond heel normaal

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Oke even een andere ding....is dit normaal XD. Ik heb het idee dat ik serieus een hond met gebreken heb gekocht.
Dit ligt toch niet lekker. "

Bij ikea gekocht ? Bij de sirvicebalie een gebruiksaanwijzing vragen, kan je deze alsnog goed in elkaar zetten...laughing

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Fijn om alle positieve updates te lezen. 

 

Het schuldig voelen herken ik ook. Dat is denk ik wat ik het lastige vind aan het hebben van meerdere honden. Wanneer ik de één extra aandacht geef vind ik dat de andere dat dan ook moet krijgen bijvoorbeeld. Nu ik nog een derde hond uitlaat wordt het een beetje veel dus ik probeer het een beetje los te laten. Het schuldgevoel heb ik momenteel vooral richting het uitlaat hondje, die zit namelijk 24/7 aan de ketting en ze vroegen mij elke dag één bakje eten neer te zetten bij haarhp-cry. Dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen ondanks dat ze dit gewend is. Gelukkig vindt de eigenaar het prima als ik met haar ga wandelen. Ondanks dat voel ik me wel schuldig als ik haar weer aan de ketting leg. Dat probeer ik wel wat los te laten aangezien het niet onze hond is en ze nu al meer kwaliteit van leven heeft dan normaal maar lastig vind ik dat welinnocent. Helaas kan ik niet de hele wereld redden en er zijn hier heel veel zielige hondjes... Dan maak ik toch de keuze om onze twee honden een goed leven te geven in plaats van 10 honden een semi oké leven. 

 

@Evi, ik hoop dat ze snel herstelt, hier ging dat destijds erg vlot. Wij hadden ook een rompertje. De dierenarts gaf aan dat het niet altijd nodig is maar aangezien June een ontzettende likker is wilde ik er wel iets omheen hebben. Tussendoor zou je, wanneer je erbij bent, de romper ook af kunnen doen. Frisse lucht is goed voor de wond en dan kan ze misschien even ontspannen. Wel echt alleen als ze er dan niet aan gaat zitten natuurlijk. 

 

In de kong smeer ik vaak van die honden paté uit van die kuipjes. Voedingswaarde daarvan is waardeloos maar dankzij de smaakstoffen vinden ze het heerlijk en likken ze hem helemaal uit. Ik doe de kong vaak niet helemaal vol maar smeer wat spul in de randen. Boyko heeft een grote en daar doe ik dan vaak nog wat brokjes bij in. In Nederland deed ik er ook weleens wat pindakaas in van 100% pinda's dat vond June altijd wel de moeite waard. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Oke even een andere ding....is dit normaal XD. Ik heb het idee dat ik serieus een hond met gebreken heb gekocht.
Dit ligt toch niet lekker. "

Haha, ja daar zou ik toch even mee terug gaanhp-heart

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik heb schroefjes over...denk dat dat het probleem is. XD

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb schroefjes over...denk dat dat het probleem is. XD "

Ook dat nog, jeetje....hahaha..

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Laura, misshcien zit er nog garantie op.

Hannah, Evi is ook een ontzettende likker, dus het rompertje af doen durf ik nu nog niet. Misshcien morgen of maandag aangezien ze het rompertje helemaal niks vindt. Ze eet en drinkt gelukkig goed. 

honden page profiel CarlienCarlien

Fijn dat het goed gegaan is met Evi en dat ze goed eet en drinkt! Hopelijk herstelt ze snel.

 

Leuk om alle verhalen te lezen weer! 

Wij hebben vanochtend een prachtige ochtendwandeling gemaakt in de vrieskou, het was fantastisch! Het was wel een nieuwe omgeving dus Harm was een beetje hyper maar gelukkig kwamen we weinig andere honden tegen. En hij wilde ook wel even stilzitten voor de fotowink555719.jpg

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 11 van 40 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende forumvraag: Plassen na wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^