De puberteit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlondieBlondie

 
Maar met twee (of drie) verschillende types aan de lijn, lijkt het me wel extra lastig managen. "

Daarom ben ik soms redelijk kort door de bocht als het om gehoorzaamheid gaat. Aan- afleren van bepaalde dingen, belonen en soms streng zijn. En had een van de drie of meerderen (angst) agressie of gedrag gehad naar honden of naar/voor mensen dan zouden we niet met 3 tegelijk kunnen of willen lopen. Nu kon Chara even de lijn in gaan, maar hoefde ik niet op Aak ook te letten dat hij niet ook ineens richting die hond zou gaan bijvoorbeeld.

Ik weet ook dat ik dan nergens ben als ze niet luisteren. Laatst kwam mijn vriend de auto uit stappen en had ik ze wel nog onder controle, maar toen ik zei dat het ok was, dan is het een trio wat mij in een mum omver weet te trekken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Daar heb ik het heel gemakkelijk mee. Onze jongste heeft er ook een handje van om papieren van het bureau af te trekken als wij er even niet bij zijn. Ik heb nu gewoon een muizenval op het bureau staan, die is de afgelopen week 2 keer af gegaan, onze puber kijkt er nu niet meer naar en heeft haar les geleerd. "

Sorry maar dit vind ik echt dierenmishandeling. Ipv je spullen niet te laten slingeren omdat je weet dat je hond dit doet ga je je hond pijn laten lijden. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Vandaag was het zover.. Oscar had zijn eerste zwemles.

Wij hadden daar geen hoge verwachtingen van, want je weet het ... 't is een shar-pei! hp-angel Daarom waren wij ook klaar dat wij niet verder dan de douche zouden kunnen raken. 
Maar het viel uiteindelijk heel goed mee. De zweminstructrice was fantastisch (ik gebruik dit f-woord niet zo veel, maar hier is het echt op zijn plaats). 
 
De spanning bij Oscar bouwde zich al redelijk hoog op nog voor de les, want wij moesten eerst door de dierenzaak zelf passeren (het zwembad ligt daarachter). De winkel zag eruit als hondenparadijs en bovendien hadden veel klanten hun viervoeters bij, wat natuurlijk ook niet onopgemerkt kon blijven. 
Eens aan de rand van het zwembad, was hij dus reeds redelijk gestrest. Hij sprong uiteraard  ook niet vanzelf in het water, dus hij moest lichtjes geforceerd worden. Eens in het water, was het voor Oscar duidelijk een schok, maar de instructrice kon hem heel goed, heel rustig terug bij zijn positieven brengen. En zo konden ze aan Oscar's eerste zwemrondjes (het waren echt rondjes, nog geen zwembandjes, haha) beginnen. 
 
Wijzelf mochten niet in het water (het mag alleen als je een reservatie zonder begeleider maakt), maar werden toch helemaal nat door al de spetters en geplons van onze zwemmende pei!laughing
 
Terug thuis heeft mijn puber 3 uur aan een stuk geslapen en daarna tijdens onze namiddagwandeling heeft hij alle passerende honden genegeerd, wat mijn dag helemaal goed maakte, haha! 
 
De tweede les is reeds geboekt. 
Van ons moet Oscar het niet blijven doen als hij het niet echt leuk vindt, maar ik wil zeker dat hij gewoon leert hoe hij moet zwemmen.. want je weet het nooit..
 
 
 
 
 
 
 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik vind het knap van Oscar, voor de eerste keer helemaal te water.

 

Je mocht niet zelf mee het water in? Dat vind ik dan wel weer jammer.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik vind het knap van Oscar, voor de eerste keer helemaal te water.
 
Je mocht niet zelf mee het water in? Dat vind ik dan wel weer jammer. "

Dank je wel! 

Je mag er wel samen met je hond zwemmen, maar niet als je een les met instructeur boekt. Wssn heeft het ook een reden? 

Ze worden dan niet afgeleid of zo? 

honden page profiel BlondieBlondie

Doe je het met Oscar om medische redenen of echt puur om zwemmen aan te leren?

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Dank je wel! 
Je mag er wel samen met je hond zwemmen, maar niet als je een les met instructeur boekt. Wssn heeft het ook een reden? 
Ze worden dan niet afgeleid of zo?  "

Het lijkt mij juist alleen maar gunstig dat jij als baasje mee kan. Omdat het de hond meer vertrouwen geeft dat het allemaal oke is. Jij bent er immers ook.

honden page profiel BlondieBlondie

Aak ging zo...

 

10697242_769515649773242_177994848702908

 

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

En boos..

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Maar even daarna.. Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Jol had nooit goed leren zwemmen.. wat een drama als die te water ging whahah..

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik heb Zeno ook een keer op een strand het water in genomen en zodra de pootjes de grond niet meer raakten, rende hij net zoals Aki inderdaad zo snel als hij kon naar het droge.

 

Het zal wel een kwestie van herhaling zijn: de eerste keer is niet zo leuk, maar na een paar keer zijn ze over die eerste schrik heen. Met uitzonderingen natuurlijk. Sommige honden zullen water of nattigheid in het algemeen nooit kunnen waarderen.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Doe je het met Oscar om medische redenen of echt puur om zwemmen aan te leren? "

Puur om aan te leren en eventueel iets vinden dat hij leuk vindt.

Heel leuke foto's van je honden! Bij heel veel honden gaat het idd zoals bij Jol: heel plezant totdat de grond onder de pootjes plots verdwijnt surprised

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


 
Het zal wel een kwestie van herhaling zijn: de eerste keer is niet zo leuk, maar na een paar keer zijn ze over die eerste schrik heen. Met uitzonderingen natuurlijk. Sommige honden zullen water of nattigheid in het algemeen nooit kunnen waarderen. "

Inderdaad, de zwembegeleidster heeft exact hetzelfde verteld. 

"Het lijkt mij juist alleen maar gunstig dat jij als baasje mee kan. Omdat het de hond meer vertrouwen geeft dat het allemaal oke is. Jij bent er immers ook"

Ik snap helemaal wat je bedoelt. Hopelijk komt het nog dat wij daar samen zitten (to be continued wink).

Maar op zich is dit zwembad niet te groot, we waren toch heel dicht bij Oscar. 

 

honden page profiel BlondieBlondie

" Puur om aan te leren en eventueel iets vinden dat hij leuk vindt.
Heel leuke foto's van je honden! Bij heel veel honden gaat het idd zoals bij Jol: heel plezant totdat de grond onder de pootjes plots verdwijnt  "

Jol zwom gewoon echt zo.. ze was niet bang in zee of in een meer... 't kind had gewoon nooit fatsoenlijk leren zwemmen...

Bij Aak hebben we inderdaad wel zelf ondersteund in een meer zodat hij ging zwemmen en leerde dat zijn poten onder water ook zorgden dat hij vooruit kwam .. ipv maaien met poten..

 

Chara belandde in de plomp in de haven.. bij zee had ze geen behoefte om te proberen te zwemmen maar door lomp gedrag belandde ze dus in het water, dat was haar eerste zwemles... En ik op mijn buik op een steiger om haar er uit te plukken.. 

Glory blijkt natuur talent die vond/vindt de zee geweldig en wist direct hoe te zwemmen.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

"  Ik hoop dat t wat wordt met dogdance vanavond maar ik ga er maar vanuit dat ik niet veel hoef te verwachten van hem. hahaha  "

Hoe is het met dogdance gegaan? hp-smile

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Wat leuk om naar zo'n honden zwembad te gaan voor zwemles. Denk je dat hij het ook leuk vond om te doen?

Bram vond zijn eerste zwem poging maar niets, zodra zijn poten geen grond meer voelden was hij klaar. Nep waterhond ????. Een maand geleden is het dan toch gelukt. Water dummy aan een lang touw in het water gegooid en hond vooruit gestuurd terwijl de dummy rustig naar de kant getrokken werd. 1e keer kon hij er bij met grond onder de pootjes, 2e zonder grond onder de pootjes. Vond hij niet grappig volgens mij, maar ja, die dummy moest natuurlijk uit dat water want dat ziet hij als zijn taak. Sindsdien een paar keer gedaan en hij kan goed zwemmen. Wordt er wel moe van natuurlijk. Ik vind het nu te koud worden voor zwemmen. Maar dat is misschien meer mijn idee dan dat van Bram. 

Jelena, hoe kwam je bij doggydance? Dans je zelf ook graag? 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Oww wat leuk, oscar op zwemles hp-heart. Flux gaat alleen tot zijn buik in het water, maar hij kan in ieder geval afkoelen zo dus ik vind het prima. 

@lara, hij was vreselijk hahahah yell.  Op de momenten dat we echt gingen oefenen kwam de focus wel maar voor de rest was het blaffen en naar andere honden toe willen. Op een gegeven moment deed hij een sneak attack (ineens als een pijn uit een boog er vandoor gaan aan de riem) en was ik hem kwijt. Ik had de riem net twee seconde vast en toen sjoefde hij de andere kant op waarvoor mijn hand dubbel klapte en ik naar de ehbo kon. Maarja daar kan hij ook niks aan doen. 

 

@femke, hahahah nou ik vind dansen best leuk maar met dogdance ga je niet echt dansen met je hond hoor. Waarom we voor dogdance hebben gekozen? Om heel eerlijk te zijn, we hadden een instructrice voor de puppycursus die dogdance gaf en wij waren heel erg fan van haar . Nu ben ik ook fan van dogdance en de clicker methode. Flux vind het heel erg leuk (soms te leuk, dan wordt ie echt eng gefocest) om samen te werken. Bij dogdance vind hij vooral het uitzoeken van een nieuw trucje echt heel erg leuk. 

 

Ik kreeg nu de tip om do as I do met flux te gaan oefenen, juist omdat hij die puzzel zo leuk vind. Hebben jullie hier al ervaringen mee?

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Wat leuk om naar zo'n honden zwembad te gaan voor zwemles. Denk je dat hij het ook leuk vond om te doen?
Bram vond zijn eerste zwem poging maar niets, zodra zijn poten geen grond meer voelden was hij klaar. Nep waterhond ????. 

Het is zoals CatnDog het zegt: de eerste keer is overweldigend voor de meeste honden. Pas als ze iets beter leren zwemmen en zich wat zekerder in het water voelen, beginnen ze daar de fun van zien (of niet). Bram is dus helemaal geen nep.hp-shiny Het was heel normale reactie van hem.

 

Oscar heeft van zijn eerste zwemervaring zeker geen trauma overgehouden. Nadat de les gedaan was en hij de tweede keer werd gedoucht, rende hij niet weg maar helemaal terug naar het zwembad. Hij durfde het 'diepe water' niet in, maar bleef wel aan de rand vrolijk met het water spelen. Daarom denk ik, dat de tweede keer wel oke moet zijn. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


En dan de vooroordelen van mensen over het ras, merken jullie die bij jullie honden? Bram is een labrador, die houden van alle mensen en honden, zijn lief en lomp, doen alles voor een koekje en zijn te dik lijkt het beeld te zijn. Dus mijn hond is raar want hij vindt je hond inderdaad zeer interessant maar die mens erbij heeft niet zijn interesse. Hij wil best wat doen voor wat lekkers maar een andere hond of een lekker geurtje wint het echt. En hij wordt nog wel eens te dun gevonden voor een labrador. En dan niet in de vorm van je moet hem meer voeren maar er vanuit gaan dat het een ander ras is omdat labradors dik zijn en deze niet.  "
Ik word bijna dagelijks aangesproken tijdens onze wandelingen met Oscar. Meestal is de toon van de reacties positief: "Wat een mooie hond!". Maar naarmate hij groter wordt, groeit ook het aantal mensen die duidelijk bang van hem zijn. Maar daar is dus niks aan te doen. Er zullen altijd mensen zijn die bang van honden, spinnen of nog iets anders zijn.
 
En dan is er nog de vraag die ik heel vaak hoor.. In het begin vond ik het nog grappig maar nu, gezien de frequentie, begint het meer en meer op mijn zenuwen te werken.. "Waarom is je shar-pei niet gerimpeld?" Ooit deed ik nog al de moeite om mijn uitleg te doen, het verhaal van "traditional bone mouth shar-pei" te vertellen. Mensen knikten, zeiden "Ah zo?!" en daarna volgde de conclusie: "Maar daar zal toch een andere ras ook inzitten? Amstaff zeker of zo?" Hallo ?? Wat heb ik nu net allemaal verteld? yell 
Wel, nu doe ik geen moeite meer, ik volg het advies van mijn man en antwoord gewoon dat wij onze pei elke morgen aan het strijken zijn. laughing
En ja als iemand zijn ras wel kent, dan wordt er verwacht dat hij een heel asociale hond is en soms zelfs agressief. De laatste kan ik echt niet begrijpen want ik heb wel wat peis ontmoet maar nooit geen enkele agressieve..  

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


Voor wie geïnteresseerd is om de bench ook in te ruilen voor een ren, ik kocht deze:
https://www.bol.com/be/nl/p/topmast-premium-puppyren-100-cm-hoog-640-cm-omtrek-hondenren-hondenhok-zwart/9200000059121761/?s2a=
 
  "
Ik vraag me af hoe sterk eigenlijk zo'n ren is? 
Niet dat ik Oscar daarin ga zetten, maar ik wil wel mijn planten terug beneden hebben. En ik durf hen niet onbeschermd laten. Ik dacht dus om planten ren te maken, haha! 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb die buiten staan (om zijkant huis af te schermen van de honden ).

Dat is absoluut niet sterk, maar op dat vlak zijn mijn honden gelukkig wel beschaafd en ze respecteren een afscheiding dan ook. innocent maar indien ze zouden willen, lopen ze dat zo omver.

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Klinkt goed Lara, ik ben benieuwd hoe Oscar het de volgende keren vindt. Aan Bram kan ik inmiddels zien dat het wel een echte water hond is ???? . Als ik de jongste naar scouting breng lopen we langs een sloot en als hij niet aan de lijn is doet hij daar zijn eigen 'sloot opkomst' maar dan zonder schepnet, dan heb ik een groen kroos hondje, haha. Hij heeft echt lol in water. 

Jelena, do as I do ken ik niet maar even google geraadpleegd en het klinkt interessant en logisch. Had je een specifieke website of boek geadviseerd gekregen? 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik heb die buiten staan (om zijkant huis af te schermen van de honden ).
Dat is absoluut niet sterk, maar op dat vlak zijn mijn honden gelukkig wel beschaafd en ze respecteren een afscheiding dan ook.  maar indien ze zouden willen, lopen ze dat zo omver. "
Oi oi, dan heeft het voor me weinig zin. Op veel respect moet ik niet rekenen, haha! Als wij thuis zijn, dan is het geen probleem. Maar eens alleen, dan zal meneer zeker met het ontmantelen van mijn constructie te beginnen. Dat kan hij heel goed. Als hij maar een keer ziet, hoe zoiets in elkaar steekt, dan doet hij zijn best om het terug naar af te krijgen. Wij noemen hem daarom soms "ingenieur" .  cool

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Oww wat leuk, oscar op zwemles . Flux gaat alleen tot zijn buik in het water, maar hij kan in ieder geval afkoelen zo dus ik vind het prima. 
@lara, hij was vreselijk hahahah .  Op de momenten dat we echt gingen oefenen kwam de focus wel maar voor de rest was het blaffen en naar andere honden toe willen. Op een gegeven moment deed hij een sneak attack (ineens als een pijn uit een boog er vandoor gaan aan de riem) en was ik hem kwijt. Ik had de riem net twee seconde vast en toen sjoefde hij de andere kant op waarvoor mijn hand dubbel klapte en ik naar de ehbo kon. Maarja daar kan hij ook niks aan doen. 
 

Jelena, wat een ervaring ! 
Maar het lijkt alsof Flux zich toch goed heeft geamuseerd, zelfs zonder te dansen, haha! 
Ik heb hier onlangs een schokdemper gekocht want het gebeurt ook nog eens dat Oscar plots hard aan de riem kan trekken.  

honden page profiel CarlienCarlien

Wat tof om te zien die waterfoto's en waterverhalen!

 

Ik zit even met een vraag. Hoe gaan jullie om met het rijgedrag van jullie pubers? Harm is er vrij vroeg al mee begonnen, eerst was hij nog wel heel jong en dachten we aan stress en hebben we ons programma wat aangepast, toen hebben we het een tijd niet gezien. Maar nu lijkt het weer flink de kop op te steken, alleen heb ik nu niet het idee dat het stress is. Ik heb al geprobeerd voor een week mijn programma rustiger te maken en ook een tijdje juist meer te doen maar het maakt nauwelijks verschil in hoeveel hij het doet. Komt het door de puberteit, gaat het weer minder worden, moeten we er wat mee, is het (toch weer) stress?

 

Voor de duidelijkheid: Harm doet het nooit op mensen ofzo. Eigenlijk altijd alleen op zijn eigen dekentje, en sinds een paar dagen probeert hij ook zijn kussen dubbel te krijgen. Mijn man vindt het heel smerig en wil het eigenlijk niet, ik ben vooral benieuwd waar het door komt, en of ik er wat mee moet/kan. Want als dit gewoon door zijn hormonen komt wil ik hem ook een beetje die 'uitlaatklep' gunnen, of is dat niet slim? Kunnen jullie helpen?

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Wat tof om te zien die waterfoto's en waterverhalen!
 
Ik zit even met een vraag. Hoe gaan jullie om met het rijgedrag van jullie pubers? Harm is er vrij vroeg al mee begonnen, eerst was hij nog wel heel jong en dachten we aan stress en hebben we ons programma wat aangepast, toen hebben we het een tijd niet gezien. Maar nu lijkt het weer flink de kop op te steken, alleen heb ik nu niet het idee dat het stress is. Ik heb al geprobeerd voor een week mijn programma rustiger te maken en ook een tijdje juist meer te doen maar het maakt nauwelijks verschil in hoeveel hij het doet. Komt het door de puberteit, gaat het weer minder worden, moeten we er wat mee, is het (toch weer) stress?
 
Voor de duidelijkheid: Harm doet het nooit op mensen ofzo. Eigenlijk altijd alleen op zijn eigen dekentje, en sinds een paar dagen probeert hij ook zijn kussen dubbel te krijgen. Mijn man vindt het heel smerig en wil het eigenlijk niet, ik ben vooral benieuwd waar het door komt, en of ik er wat mee moet/kan. Want als dit gewoon door zijn hormonen komt wil ik hem ook een beetje die 'uitlaatklep' gunnen, of is dat niet slim? Kunnen jullie helpen? "

Ik heb een teefje en zij rijdt maar op 1 knuffel (de grote hond van Ikea). Ik nam die weg, gaf hem na een paar weken terug en weer ging ze er onmiddellijk op rijden. Eigenlijk is dat het eerste dat ze doet telkens ze die knuffel krijgt. We houden die dus weg van haar en af en toe proberen we het nog eens, met telkens hetzelfde resultaat.

 

Ik lees overal dat het rijden komt door stress, maar toch raar dat dit dan alleen voorkomt met dat ene object. Als Harm het ook alleen maar doet met dat dekentje kan je het eventueel ook wegnemen. Ik neem de knuffel van Billie weg omdat ik schrik heb dat ze dat rijden zo leuk zou beginnen vinden dat ze het ook op andere voorwerpen, mensen of honden zou beginnen doen. Mocht ik weten dat het zich alleen zou beperken tot die ene knuffel, of in jouw geval 1 dekentje of een kussen, zou ik eigenlijk niet weten waarom het niet zou mogen. Als dat ontspannend werkt, waarom niet? Alleen als je daarmee een gewoonte in gang helpt zetten die zich zou uitbreiden is dat wel een probleem...

 

Ik stel me dus dezelfde vraag als jij, kan dat kwaad om dat (beperkt) toe te laten?

honden page profiel CarlienCarlien

" Mocht ik weten dat het zich alleen zou beperken tot die ene knuffel, of in jouw geval 1 dekentje of een kussen, zou ik eigenlijk niet weten waarom het niet zou mogen. Als dat ontspannend werkt, waarom niet? Alleen als je daarmee een gewoonte in gang helpt zetten die zich zou uitbreiden is dat wel een probleem...
 
Ik stel me dus dezelfde vraag als jij, kan dat kwaad om dat (beperkt) toe te laten? "

Dit is inderdaad ook precies mijn vraag!

 

Heel herkenbaar je verhaal verder! We hebben inderdaad het kleedje ook wel eens weggehaald en dan doet ie het niet. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Wat tof om te zien die waterfoto's en waterverhalen!
 
Ik zit even met een vraag. Hoe gaan jullie om met het rijgedrag van jullie pubers? Harm is er vrij vroeg al mee begonnen, eerst was hij nog wel heel jong en dachten we aan stress en hebben we ons programma wat aangepast, toen hebben we het een tijd niet gezien. Maar nu lijkt het weer flink de kop op te steken, alleen heb ik nu niet het idee dat het stress is. Ik heb al geprobeerd voor een week mijn programma rustiger te maken en ook een tijdje juist meer te doen maar het maakt nauwelijks verschil in hoeveel hij het doet. Komt het door de puberteit, gaat het weer minder worden, moeten we er wat mee, is het (toch weer) stress?
 
Voor de duidelijkheid: Harm doet het nooit op mensen ofzo. Eigenlijk altijd alleen op zijn eigen dekentje, en sinds een paar dagen probeert hij ook zijn kussen dubbel te krijgen. Mijn man vindt het heel smerig en wil het eigenlijk niet, ik ben vooral benieuwd waar het door komt, en of ik er wat mee moet/kan. Want als dit gewoon door zijn hormonen komt wil ik hem ook een beetje die 'uitlaatklep' gunnen, of is dat niet slim? Kunnen jullie helpen? "

Hier is het gelukkig volledig gedaan met het rijgedrag in huis. 

Oscar heeft ook nooit op mensen(benen) geprobeerd te rijden maar kussens en zijn matras hebben een tijdje serious afgezien. 
Wij hebben nooit toegestaan om op de kussens in de sofa te rijden. Indien hij niet luisterde en doorging - even time out in de tuin. 
Zijn matras heb ik een tijdje overdag weg moeten doen. Alleen s'avonds kreeg hij hem terug om te gaan slapen. 
Nu ligt het de ganse dag terug op zijn plaats en hij laat hem helemaal met rust.
 
Als pup had hij twee zijn eigen kussens waarmee hij mocht spelen. Op die kussens heeft hij toen ook gereden. Eens die kussens helemaal kapot waren (gebeten toen zijn tanden aan het wisselen waren), heb ik die weg gesmeten en hij kreeg er geen nieuwe meer. 
 
Het enige wat er nu nog overblijft van zijn rijgedrag is zijn vaste vriend (reu) proberen te bestijgen als ze aan het spelen zijn. Dat doen ze trouwens allebei met elkaar. Beide vinden het ook duidelijk niet erg, maar als het iets te fel wordt, dan halen we die twee uit elkaar. 
 
Met zijn 2 andere vaste vriendinnen doet hij dat niet want die teefjes tolereren het ook niet. Moest hij dat toch proberen, zou ik het onmiddellijk stoppen, want ik kan me voorstellen dat ik op de plaats van de teveneigenaars het helemaal niet fijn zou vinden. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

@Lara, wat leuk dat de eerste zwemles geweest is. Logisch dat Oscar nog een beetje overrompeld was, ik ben benieuwd hoe hij de tweede les gaat vinden. Ik moest wel lachen om zijn gezichtsuitdrukkingen op de foto's. 

 

Wat betreft het rijgedrag had Boyko dat in het begin heel erg. Bij elke hond die hij tegen kwam probeerde hij dit. Dit probleem heeft zich vanzelf opgelost doordat de meeste honden hier nu weglopen als ze hem zien komeninnocent. Ik greep wel in voor zover dat ging, bij straathonden ben ik altijd wel wat voorzichtig met ingrijpen. June tolereert geen enkele poging van hem en als hij maar enigszins verdacht gedrag vertoont krijgt hij een snauw. Hij heeft het bij haar gelukkig nog nooit echt gedaan. Op spullen of mensen heeft hij dit ook nog nooit gedaan. Als je het op kan lossen door één specifiek voorwerp weg te halen zou ik dat denk ik doen.

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Herkenbaar probleem. Ik heb eens gehoord dat rij gedrag van stress/ spanning is maar als het te vaak gedaan wordt kan de ontlading dusdanig fijn voelen dat een hond er om die reden mee door blijft gaan. Vind ik logisch klinken dus ik haal zijn kleedje overdag weg en in de avond komt deze weer in de bench. Soms probeer ik het weer even. In de bench heeft hij een matrasje die tegenwoordig dubbelgevouwen moet maar meer dan dat gebeurd er niet mee. En een dikker matras/ kussen in de keuken die te dik is om dubbel te vouwen of op te rijden (daar is ie op uitgekozen cool). Minder attributen om op te rijden zorgt hier voor minder rij gedrag. Op mensen of honden doet ie het niet dus dat scheelt. Dat was als pup wel anders, te veel prikkels was rijden op die andere hond... Ik hoop dat door minder gelegenheid het gedrag uitdooft. 

honden page profiel CarlienCarlien

Thanks voor de reacties! Halen we het kleedje gewoon weg. Tot nu toe heeft ie het nog nooit ergens anders op gedaan, niet op andere spullen, niet op andere honden en niet op mensen. Dus hopelijk is het dan daarmee opgelosthp-thumbsup

 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Owww vraagje, wat doen jullie als je 100% genegeerd wordt? 

En vervolgens, hoe blijf je kalm? 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 14 van 40 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende forumvraag: Plassen na wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^