De puberteit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes


Ik vrees de dag dat ik ook een kieskeurige eten zal treffen, dat wordt serieus in de haren krabben dan. "

On the brightside, hier is geen sprake van baknijd.

Terwijl dat sommigen voorstellen om met de honden voerbak weg te lopen, wordt hier met die voerbak achter de hond gelopen. tongue-out

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Hahaha! De omgekeerde voernijd. Het eten wordt weggesnauwd hp-angel

honden page profiel Kim & EviKim & Evi 3 doggies

honden foto van Kim & Evi

Evi is geen moeilijke eter. Ze eet eigenlijk alles wat ik haar geef. Ze is helemaal gek op appels en bananen. 
Tijdens de loopsheid en schijnzwangerschap at ze heel slecht. Haar brokken raakte ze amper aan. Sinds een week of twee gaat het weer beter. Ze eet nog steeds niet haar maaltijd in een keer op, maar ze eet wel al meer gelukkig. 

honden page profiel CarlienCarlien 3 doggies

Moet toch even delen hoe trots ik ben op Harm! Afgelopen weekend een nachtjes wezen logeren bij mn schoonoma vanwege een bruiloft in de familie.

 

Harm mocht mee(naar oma niet naar de bruiloftwink) nou hij heeft het perfect gedaan! Heel even in het begin enthousiast en wilde hij opspringen tegen oma en mn schoonzus en bij het ontdekken van het huis wilde hij wel wat spulletjes pakken(een ijzeren vogeltje en een werkhandschoen), maar hij volgde commandos super goed op, en liet de rest van de tijd alles met rust! Hij is zelfs een poosje alleen geweest toen we savonds naar het feest gingen, toen we terug kwamen lag hij rustig te slapen. We hoefden hem niet bij te sturen, hij sprong niet op de bank(mag hij thuis wel), we hebben zelfs met zn allen op een lage tafel een paar potjes Yahtzee gespeeld en hij ging rustig bij onze voeten liggen of legde zijn kop op tafel om mee te kijken.

 

Het was helemaal geweldig! Echt wat een kanjer is het.hp-heart

 

Edit: enige wat iets minder goed ging waren de wandelingen haha. Maar goed nieuwe omgeving, nieuwe geurtjes, super veel honden daar, en in huis moest ie zich ook al inhouden dus dat ie een beetje tekeer ging tijdens de wandelingen en veel trok neem ik maar even voor lief. Hij heeft geen hap-episode gehad dus ik ben tevreden!

honden page profiel MarieMarie 3 doggies

honden foto van Marie

@Carlien, fijn dat hondje het zo goed gedaan heeft en ook goed voor mij om te lezen dat er nog mensen blij zijn wanneer een hap-episode uitblijft bij spannende momenten.

 

Ik heb een voer-vraagje dat eigenlijk ook wel past bij de puberteit.

Ik geef nog steeds puppyvoer (brokken en KVV compleet) aan mijn net 7 maanden oude grote poedel, maar gisteren hoorde ik van m'n vriendin met een golden retriever van 8 maanden dat haar fokker haar aangeraden heeft om te schakelen naar voer voor volwassen honden omdat die grote hondenrassen anders te lang doorgroeien en te groot worden.

Zelf heb ik eigenlijk geen contact meer met de fokker, maar ik heb er geen idee van wanneer ik zou moeten overschakelen, ik dacht eigenlijk eens ze volgroeid zijn. Hoe doen jullie dat?

 

honden page profiel Kim & EviKim & Evi 3 doggies

honden foto van Kim & Evi

@Carlien: fijn om te horen dat het zo goed ging! Als ik Evi meeneem naar m’n ouders is ze altijd zo ontzettend druk. Zij hebben wel een hond van ongeveer dezelfde leeftijd als Evi. Ik hoop als ze ouder zijn dat het dan wat beter gaat. 

@Marie: ik ben overgestapt toen Evi ongeveer 10 maanden was. 

honden page profiel CarlienCarlien 3 doggies

"Zij hebben wel een hond van ongeveer dezelfde leeftijd als Evi. "

Oh nou als dat het afgelopen weekend bij ons ook het geval was geweest dan had ik denk een heel ander berichtje getypt hahaha. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

@Carlien: wat fijn dat het zo goed ging met Harm ! Dit 'fier op je pup/puber zijn' gevoel is zo herkenbaar smile. Ik had even aan ons eerste bezoek van een groot tuincentrum met Oscar moeten denken. Hij heeft daar absoluut niks aangeraakt (geen plantjes noch kussens noch hondenkoekjes.. wat thuis toen nog helemaal ondenkbaar was, he-he) en heeft zich voorbeeldig in de rij aan de kassa gedragen. 

@Marie: ik heb zelfs nooit puppyvoer aan mijn hond gegeven (zo wordt het ook voor het ras van mijn hond aangeraden) Onmiddellijk met 'gewone' kvv kompleet gestart. 

honden page profiel CarlienCarlien 3 doggies

" @Carlien: wat fijn dat het zo goed ging met Harm ! Dit 'fier op je pup/puber zijn' gevoel is zo herkenbaar . Ik had even aan ons eerste bezoek van een groot tuincentrum met Oscar moeten denken. Hij heeft daar absoluut niks aangeraakt (geen plantjes noch kussens noch hondenkoekjes.. wat thuis toen nog helemaal ondenkbaar was, he-he) en heeft zich voorbeeldig in de rij aan de kassa gedragen. 
@Marie: ik heb zelfs nooit puppyvoer aan mijn hond gegeven (zo wordt het ook voor het ras van mijn hond aangeraden) Onmiddellijk met 'gewone' kvv kompleet gestart.  "

Wow maar dat is ook ontzettend knap!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Hier hebben wij vandaag al een drukke maar plezante maandagvoormiddag beleefd. 

 

Eerst zijn wij tijdens onze morgenwandeling het vriendinnetje van Oscar, een Australische herder, tegengekomen. En dan nog op het juiste plaats waar geen autoverkeer is, dus ze mochten zich daar uitleven, haha! Ik moet zeggen dat die twee echt leuk met elkaar kunnen spelen, en beide zijn absoluut zot van elkaar. Ze spelen zo grappig dat ze zelfs wat publiek van de passanten en een oudere koppel van het huis daarnaast als toeschouwers hebben gekregen. Het vrouwtje was helemaal onder de indruk en kon alleen maar tegen haar man zeggen: "Ah! Mais regarde..! Bisous..!"tongue-out En inderdaad, die twee geven heel veel likjes aan elkaar, echte pubers kalverliefde, haha!
 
Iets later hadden wij afspraak bij de osteo/fysio met Oscar. Nu ben ik aan de beurt om te zeggen dat ik enorm blij ben met hoe hij zich bij de da en bij de osteo gedraagt ! Ik vermoed dat het voor vele hondeneigenaren iets vanzelfsprekend is, maar met onze eerste hond was het elke keer een kleine (en soms een grote) drama. Daarom ben ik nu ontzettend blij dat het tot nog toe redelijk goed met Oscar gaat en dat hij daar zelf (!) op de tafel springt. 
 
En zoals gewoonlijk geëindigd met enkele evenwichtsoefeningen om een lompe puber te helpen met zijn lichaamsbewustzijn:  
 
 

honden page profiel CarlienCarlien 3 doggies

Fantastisch om te zien en te lezen Lara!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

" Fantastisch om te zien en te lezen Lara! "

Dank je wel Carlien !

En ook met dank aan Hannah voor dit leuke topic ! 

hp-heart

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Wat leuk om alle positieve updates te lezen! 

 

Wat een leuke foto's van Oscar hij heeft echt nog zo'n jonge uitstraling. Knap ook dat hij dat allemaal zo netjes doet. Boyko vindt stilstaan en zitten echt nog erg moeilijk.

 

Boyko heeft ook even kunnen oefenen met bezoek. Mijn schoonouders zijn hier net een paar dagen verbleven. Boyko komt niet in huis dus dat maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger. Toch ben ik trots op hem dat hij zich heel netjes heeft gedragen. Hij heeft ze heel voorzichtig begroet en we hebben zelfs een paar wandelingen kunnen maken met zijn alle en June ook erbij. Hij heeft één keer een hap poging gedaan toen mijn schoonmoeder een vest om haar middel knoopte maar stopte netjes toen we nee zeiden. 

 

Vannacht was Boyko aan het huilen en het hield even aan (hij heeft wel vaker een vocaal momentje 's nachts) dus ben ik om vier uur maar mijn bed uitgegaan om te gaan kijken. De jakhalzen waren ook heel actief, ze zaten dichtbij en aan verschillende kanten. Ik dacht dat hij daar onrustig van werd dus ik heb toen even bij hem gezeten en een snackje gegeven. Toen hij weer rustig leek ben ik terug naar bed gegaan en daarna heb ik hem niet meer gehoord. Vanmorgen hoorde ik van mijn vriend dat hij vannacht gepoept had. Blijkbaar moest hij gewoon nodig poepen en heb ik hem getroost met een snackhp-angel. We moeten dus nog een beetje werken aan de communicatie. 

honden page profiel AnnoukAnnouk 3 doggies

honden foto van Annouk

Ik volg dit forum met plezier om me alvast voor te bereiden op mogelijke puberteit perikelen ;-) 

 

Onze hond is dus nu een half jaar oud dus de échte puberteit is nog niet gestart maar we merken wel dat hij minder pup is. Ik vroeg me af of jullie onderstaand gedrag herkennen bij jullie pubers? En of het dus misschien te maken kan hebben met het opgroeien, hormonen etc of dat het toch meer in Yoshi's karakter zit... 

Yoshi is een echte bromkont/grommerd op bepaalde momenten. Hoe andere honden bijv blaffen als ze iets geks vinden, gaat Yoshi altijd grommen. Het is niet zijn échte agressieve grom zeg maar, maar het klinkt nog steeds best dreigend. Hij doet dit bijvoorbeeld als er een werkbusje bij ons huis in de ochtend parkeert en zijn spullen uit de auto haalt (raar en onbekende geluiden dus spannend), hij deed het laatst tijdens de ochtend wandeling naar een ballon op straat (raar), hij deed het toen hij voor een eerst een varken zag op de kinderboerderij. Ook toen hij ons neefje van 9 maanden voor het eerst zag. Maar hij deed ook altijd een brommetje als hij bijv. niet geaaid wilde worden. Dit klinkt nu als heel veel maar dat gebeurd eens in de twee weken hoor, maar ik wil hiermee duidelijk maken dat als hij iets raar vindt of niet wil zijn reactie dus brommen/grommen is. Dat is echt zijn manier van communiceren, en hij maakt uberhaupt heeeel veel geluidjes enzo. Hij zou niet snel denken, hey dit ken ik niet laat ik er op af gaan. We hebben hem overigens zo goed mogelijk geprobeerd te socialiseren, gaat overal mee naar toe, enigste is dat hij helaas niet veel nog in aanraking met kinderen is geweest omdat het zomervakantie was toen we hem kregen en wij in onze familie nauwelijks jonge kinderen hebben.

Nu moest mijn broer vandaag oppassen. Yoshi kent mijn broer goed en is altijd gek op hem, heeft hem afgelopen weekend nog gezien in het huis van mijn ouders en reageerde gewoon normaal, lief en enthousiast naar hem. Ik moest al vroeg weg dus mijn broer kwam gisteren laat om 23.30 bij ons om te blijven slapen om dan vandaag te kunnen oppassen. Yoshi ging gisteren en vanochtend naar mij broer grommen en pas rond 9 uur s ochtends durfde hij naar mijn broer te komen en geaaid te worden? 

Kan het zijn dat hij door alle groei, veranderingen lichamelijk en mentaal, hormonen etc. hij nu bepaalde dingen extra raar en spannend vind? Of hebben wij een hondje die dit gewoon heel snel vindt? Ik snap dat als het om iets nieuws of een vreemd persoon zoals een loodgieter gaat hij sneller op deze manier reageert. Maar ik zou het wel jammer als dit gedrag nu ook gaat voorkomen bij mensen die we kennen. 

Héél benieuwd of iemand dit herkent.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

" Wat leuk om alle positieve updates te lezen! 
 
Wat een leuke foto's van Oscar hij heeft echt nog zo'n jonge uitstraling. Knap ook dat hij dat allemaal zo netjes doet. Boyko vindt stilstaan en zitten echt nog erg moeilijk.
 
Boyko heeft ook even kunnen oefenen met bezoek. Mijn schoonouders zijn hier net een paar dagen verbleven. Boyko komt niet in huis dus dat maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger. Toch ben ik trots op hem dat hij zich heel netjes heeft gedragen. Hij heeft ze heel voorzichtig begroet en we hebben zelfs een paar wandelingen kunnen maken met zijn alle en June ook erbij. Hij heeft één keer een hap poging gedaan toen mijn schoonmoeder een vest om haar middel knoopte maar stopte netjes toen we nee zeiden. 
 
Vannacht was Boyko aan het huilen en het hield even aan (hij heeft wel vaker een vocaal momentje 's nachts) dus ben ik om vier uur maar mijn bed uitgegaan om te gaan kijken. De jakhalzen waren ook heel actief, ze zaten dichtbij en aan verschillende kanten. Ik dacht dat hij daar onrustig van werd dus ik heb toen even bij hem gezeten en een snackje gegeven. Toen hij weer rustig leek ben ik terug naar bed gegaan en daarna heb ik hem niet meer gehoord. Vanmorgen hoorde ik van mijn vriend dat hij vannacht gepoept had. Blijkbaar moest hij gewoon nodig poepen en heb ik hem getroost met een snack. We moeten dus nog een beetje werken aan de communicatie.  "

Zo'n misverstand kan gebeuren! 

Uit ervaring met onze eerste hond weet ik, dat als wij s nachts wakker worden gemaakt, dan betekent het in 99% gevallen dat er overdag iets verkeerds gegeten/gedronken werd. Met alle consequenties daarvan. surprised
Ondertussen hebben wij ook geleerd om het onderscheid tussen de blaftypen te maken, dus zijn wij ook redelijk zeker wat er aan de hand is afhankelijk van zijn klankbeeld.  
 
Oscar doet zijn oefeningen graag, maar net zoals Boyko kan hij ook niet te lang stilzitten. In een andere topic lees ik dat Marie met haar puberende hond, die ooit een terror-pup is geweest, reeds een terrasje kan doen !! hp-thumbsup Hier zie ik het nog niet direct gebeuren, hoor! Het risico dat wij op een bepaald moment (als Oscar een andere hond ziet) samen met ons tafeltje wegvliegen, is veel te groot. laughing 

honden page profiel CarlienCarlien 3 doggies

" Héél benieuwd of iemand dit herkent. "

@Annouk: Nee ik herken het niet van Harm, die maakt echt nul komma nul geluid, hij blaft niet, piept niet, gromt niet.. niks. Alleen als je hem pijn doet, dan piept ie kort. Maar ik herken wel het angstige. Dat zou het best kunnen zijn en dat Yoshi dat op deze manier laat weten.

 

Harm laat het weten door in de ankers te gaan en ergens niet langs te lopen. Dat zijn nooit mensen of dieren maar altijd voorwerpen/wegen. Hij durft niet (goed) over bruggen, niet door smalle doorgangen en kan zelfs als de stoel net niet goed aan de tafel geschoven is doen alsof hij is opgesloten in de open woonkeuken.. we doen ons best hem hier rustig in te begeleiden en vooral niets te dwingen maar het kost best tijd en we vinden het nog knap lastig hem op zo'n moment wat meer zelfvertrouwen te geven. Als Yoshi na een avond en een ochtend toch uit zichzelf naar je broer komt om gedag te zeggen en te laten aaien dan vind ik dat best knap. Mijn gevoel zou zeggen: geef hem lekker die tijd, en besteed er niet te veel aandacht aan zodat hij zelf mag ervaren dat er niets is om bang voor te zijn... ?.. Maar goed heel veel ervaring heb ik dus (nog) niet met honden. Dus misschien heeft de rest een goede tip.

 

@Hannah herkenbaar dat de communicatie soms nog zoeken is! Soms denk ik ook echt: wat bedoel je nou met je gedrag? Om dan 10 minuten later te concluderen wat er aan de hand was...

 

Net als Lara en Oscar hoef ik met Harm ook nog niet op een terrasje te gaan zitten. Ik vermoed dat zelfs als er geen hond langs komt toch ons tafeltje en mogelijk het hele terras omver geworpen wordt uit intresse voor geurtjes, mensen of dierenhp-angel dus klasse Marie! Fijn zo'n succeservaring! Wij oefenen zo nu en dan op de markt en we hebben Harm ook 2 keer meegenomen naar een familiespeelpark voor een familiedag, maar dat was nog niet zo'n succes al hielp het dat we veel in beweging waren en niet te lang stil bleven zitten haha.

honden page profiel MarieMarie 3 doggies

honden foto van Marie

Leuk dat jullie mij erop wijzen dat het heel goed is dat ik met mijn pup een terrasje kan doen. Ik moet daar soms eens aan herinnerd worden, dat dit allemaal niet zo evident is met een puberende hond. Mijn verwachtingen zijn waarschijnlijk soms te hoog. Het was niet de eerste keer, ik geef dan wel altijd een botje, maar het was wel de eerste keer dat er zowel bevriende als vreemde honden zo dicht rond ons zaten. Ik werd er in het ander topic op gewezen dat een botje geven onder die omstandigheden niet verstandig is, maar zonder gedraagt ze zich wel nerveuzer, ook al heeft ze net een fikse wandeling achter de rug. Niet dat ze direct de tafel omver zou trekken, maar wel snuffelen met haar neus boven tafel en zo, ipv netjes te blijven liggen of zitten.

 

Ik merk ook wel dat ze rapper gaat grommen, vooral in het donker, naar mensen, iemand die uit de auto stapt enz. Naar andere honden doet ze dat normaal niet, ik denk dat ze iedere hond (en kat) nog altijd als fantastisch speelmateriaal ziet waar ze enthousiast bovenop kan springen. Maar ze wordt wel weer een beetje angstiger dan toen ze jonger was en dat vertaalt zich in af en toe eens grommen, maar vooral frequenter blaffen, ook in de tuin als ze iets bij de buren of op straat hoort.

 

Ik moet zeggen dat dit voorlopig mijn enige klacht is. Ze wordt echt altijd rustiger, gemakkelijker. Zo'n verschil met de beginmaanden, gelukkig.

Ik ga voorlopig rustig wandelen met een lijn van 4 meter en dat windt haar minder op dan haar te laten lopen met de flex of los. Als ze zo echt door de duinen of op het strand mag crossen durft dat nog wel eens eindigen in een hond die in overdrive gaat en uiteindelijk begint te springen en te happen. Ze gaat wel een paar keer los, maar vooral als m'n dochter er bij is, die is minder gespannen op zo'n momenten dan ikzelf.

Ik laat haar wel uitgebreid snuffelen op wandeling, pas mijn tempo ook aan haar aan. We doen soms 10 kilometer per dat (over 4 wandelingen verspreid) en genieten er beiden van.

 

Al bij al een heel goeie evolutie eigenlijk.

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

"
Mijn gevoel zou zeggen: geef hem lekker die tijd, en besteed er niet te veel aandacht aan zodat hij zelf mag ervaren dat er niets is om bang voor te zijn... ?.. 

@Annouk 

Ik ben het met Carlien eens ! 

Oscar blaft ook bijna nooit maar hij gromt af en toe. Hij doet het zo ernstig dat het bijna grappig is. Eigenlijk gebeurt het altijd als hij in de zetel zit naar buiten te kijken, nooit bij het directe contact met iemand op straat oid. 

Net zoals de hond van Marie gromt hij vooral in het donker. Als er overdag een camionette naast ons huis parkeert en iemand daar uitstapt, volgt er geen reactie. Maar als hetzelfde s'avonds (donker) gebeurt, dan geeft Oscar een grom. Gelukkig zit zijn 'werkdag' ten laatste tegen 21:30 op, en als wij nog iets van hem tot volgende morgen horen, dan zijn dat alleen zijn REM slaap geluidjes hp-sleephappy

honden page profiel Kim & EviKim & Evi 3 doggies

honden foto van Kim & Evi

@Anouk: het angstige gedrag herken ik wel. Evi gaat net als Harm in de ankers als ze iets eng vindt. Bij haar zijn het ook voornamelijk voorwerpen. Ze gaat wel vaak liggen als we een hond tegen komen en wacht dan tot deze voorbij is. Ze blaft zelden. Alleen een keer als de bel gaat. Wel maakt ze een apart geluid als ze bijv mensen hoort terwijl ze op het balkon ligt te slapen. De tip van Carlien vindt ik wel een goeie. Zo doe ik dat met Evi ook en ik heb wel het idee dat het helpt. 

wat betreft communicatie herken ik wel. Evi blaft dus zelden maar zij kan om alles gaan piepen. Nu is ze ook al een half uur aan het piepen en Joost mag weten wat er aan de hand is. 

Ik ga wel vaker met Evi naar een terras. Nu is ze wel van klein formaat dus de kans dat zij er met de tafel vandoor gaat is vrij klein. 

honden page profiel MarieMarie 3 doggies

honden foto van Marie

Ik heb een vraagje waarvan ik hoop dat ik het hier mag stellen omdat het te maken heeft met jonge honden.

 

Mijn 2 vriendinnen met pups die nu ook rond de 7 maanden zijn, gingen beiden al op reis zonder hond. Hun honden gingen in die tijd naar een hondenhotel. Eentje voor een week, de andere zelfs voor 14 dagen.

 

Nu werd ik er laatst door hen op gewezen dat ik mijn hond beter ook eens naar een pension zou doen, al was het maar voor een weekendje, omdat je dat van jongs af aan gewoon moet maken. Terwijl ik dat juist niet wou doen zolang ze niet evenwichtig en volwassen is en al die angstfases waar jullie het hier ook over hebben nog moet doorlopen.

 

Sowieso hoop ik dat zoveel mogelijk te kunnen vermijden, maar naast mijn (studerende) kinderen heb ik eigenlijk geen netwerk dat geschikt is om onze hond op te vangen, dus kan het ooit wel nodig zijn. Maar klopt het dat je je hond best op jonge leeftijd al een paar keer naar een hondenpension kan doen?

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Ik heb een vraagje waarvan ik hoop dat ik het hier mag stellen omdat het te maken heeft met jonge honden.
 
Mijn 2 vriendinnen met pups die nu ook rond de 7 maanden zijn, gingen beiden al op reis zonder hond. Hun honden gingen in die tijd naar een hondenhotel. Eentje voor een week, de andere zelfs voor 14 dagen.
 
Nu werd ik er laatst door hen op gewezen dat ik mijn hond beter ook eens naar een pension zou doen, al was het maar voor een weekendje, omdat je dat van jongs af aan gewoon moet maken. Terwijl ik dat juist niet wou doen zolang ze niet evenwichtig en volwassen is en al die angstfases waar jullie het hier ook over hebben nog moet doorlopen.
 
Sowieso hoop ik dat zoveel mogelijk te kunnen vermijden, maar naast mijn (studerende) kinderen heb ik eigenlijk geen netwerk dat geschikt is om onze hond op te vangen, dus kan het ooit wel nodig zijn. Maar klopt het dat je je hond best op jonge leeftijd al een paar keer naar een hondenpension kan doen? "

Ik heb nog nooit gebruik gemaakt van zoiets en hoop dat ook nooit te hoeven doen. Er zijn ook kleinschalige opvangen of bijvoorbeeld studenten die voor een klein zakcentje komen oppassen. Misschien een idee om alvast wat rond te vragen in je omgeving of mensen ervaring met iemand hebben. 

 

Ik vind dat soort grootschalige plaatsen dus echt sneu en stressvol, voor nood begrijp ik dat mensen het soms (moeten) gebruiken. Voor vakantie vind ik het best een egoïstische keuze. Ik zou me echt schuldig voelen als ik lekker vakantie aan het vieren ben terwijl mijn hond in een stressvolle omgeving zit. Uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen keuzes maar ik vind het dus zeker niet nodig om mijn honden weg te brengen in het kader van socialisatie.

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux 3 doggies

honden foto van Jelena_en_Flux

" Ik heb een vraagje waarvan ik hoop dat ik het hier mag stellen omdat het te maken heeft met jonge honden.
 
Mijn 2 vriendinnen met pups die nu ook rond de 7 maanden zijn, gingen beiden al op reis zonder hond. Hun honden gingen in die tijd naar een hondenhotel. Eentje voor een week, de andere zelfs voor 14 dagen.
 
Nu werd ik er laatst door hen op gewezen dat ik mijn hond beter ook eens naar een pension zou doen, al was het maar voor een weekendje, omdat je dat van jongs af aan gewoon moet maken. Terwijl ik dat juist niet wou doen zolang ze niet evenwichtig en volwassen is en al die angstfases waar jullie het hier ook over hebben nog moet doorlopen.
 
Sowieso hoop ik dat zoveel mogelijk te kunnen vermijden, maar naast mijn (studerende) kinderen heb ik eigenlijk geen netwerk dat geschikt is om onze hond op te vangen, dus kan het ooit wel nodig zijn. Maar klopt het dat je je hond best op jonge leeftijd al een paar keer naar een hondenpension kan doen? "

Ik en mijn vriend zijn laatst zelf bij zo'n opvang gaan kijken en hebben er daarna meteen van af gezien. Honden zaten in hokken buiten en mochten dan 2x3 uur per dag in een grote afgezette weide met z'n alle + heel veel tennisballen. Ik voelde mij er echt niet oke bij. Wat ik dus zou aanraden is om eens langs de mogelijke opvang plekken te gaan en zelf te ervaren of je het wat vindt. 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Hoi! Ik heb ook een wss puber gerelateerde vraag over speelgoed. Want sinds een week of 2 (flux is nu bijna 7 maanden) sloopt hij al zijn speelgoed. Hij laat de rest van het huis helemaal met rust dus ik vind dat echt heel fijn, maar al zijn knuffels, trektouw etc hij maakt het binnen 15 minuten kapot. Zelfs zo'n kong knuffel die we voor hem kochten, daar weet hij het pluis vanaf te trekken met zijn tanden hp-thumbsup.

Is dit puber gedrag? En hebben jullie onverwoestbaar speelgoed tips, hij heeft al een gewone kong, zo'n nylabone maar dan een ander merk wat beter was en een cacaowortelhout, die hij niet stuk krijgt. De rest is nu bijna allemaal gesneuveld. 

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

" Ik heb een vraagje waarvan ik hoop dat ik het hier mag stellen omdat het te maken heeft met jonge honden.
 
Mijn 2 vriendinnen met pups die nu ook rond de 7 maanden zijn, gingen beiden al op reis zonder hond. Hun honden gingen in die tijd naar een hondenhotel. Eentje voor een week, de andere zelfs voor 14 dagen.
 
Nu werd ik er laatst door hen op gewezen dat ik mijn hond beter ook eens naar een pension zou doen, al was het maar voor een weekendje, omdat je dat van jongs af aan gewoon moet maken. Terwijl ik dat juist niet wou doen zolang ze niet evenwichtig en volwassen is en al die angstfases waar jullie het hier ook over hebben nog moet doorlopen.
 
Sowieso hoop ik dat zoveel mogelijk te kunnen vermijden, maar naast mijn (studerende) kinderen heb ik eigenlijk geen netwerk dat geschikt is om onze hond op te vangen, dus kan het ooit wel nodig zijn. Maar klopt het dat je je hond best op jonge leeftijd al een paar keer naar een hondenpension kan doen? "

Ik heb geen ervaring met een hondenpension. Het zou ook niet mijn voorkeur hebben, maar ik heb ook wel makkelijk praten met een best wel groot opvang netwerk. Je zou inderdaad eens bij een paar langs kunnen gaan om te kijken of je er een fijn gevoel bij krijgt.

@Jelena: Evi maakt al sinds ze een puppy is al haar speelgoed kapot. Ze heeft nooit mijn spullen gesloopt maar haar speeltjes overleven het 5 minuten. Ze heeft al diverse Kong knuffels gesloopt en ze heeft het zelfs voor elkaar gekregen om een nylabone kapot te bijten. Ik berg nu al haar speeltjes op en haal ze alleen eruit als ik met haar ga spelen en na het spel berg ik ze weer op. Ik merk ook dat zij het vooral fijn vindt om te kauwen dus ik ben ook van plan om meer kauwmateriaal in huis te halen. Iemand nog suggesties? 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Eigenlijk nog totaal geen nood aan opvang, dus ik ga ook nog niet kijken, maar het was meer het gevoel dat ik het 'momentum' zou gemist hebben door mijn hond niet als pup te laten wennen aan zo'n pension, waardoor het later nooit meer mogelijk zou zijn.

We zijn ook wel van plan onze vakanties aan te passen aan de hond, maar zeg nooit nooit. Ooit kan er een dag komen dat een pension wel nodig is, je weet niet wat de toekomst brengt...

 

Wat speelgoed betreft: hier niks kapot of gesloopt.

Ze heeft oa deze 'sterke' hondenknuffel:

https://www.hondenshop.nl/product/sterke-hondenknuffel-koe/

 

Maar ook de knuffels van de Ikea gaan niet kapot.

 

Met trektouwen en ballen spelen we vooral samen. Eentje is een tennisbal aan een trektouw en de bal is wel aan het doorscheuren, maar da's gewoon door samen trekspelletjes te spelen, niet door sloopgedrag.

 

Verder geven we redelijk veel botjes (rundstaven, bullestaarten, gedroogde knokkelbotten...), yakstick enz. voor op te kauwen. Dat brengt haar echt tot rust.

We kochten ook stukken hertengewei, koffiehout, nylabone enz. maar dat interesseert haar maar matig.

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Op zich ben ik niet tegen de hondenpensions. Ik geloof best dat er wel professionele en leuke opvangen bestaan. 
 
Maar.. ik zou zelf nooit zo'n advies aan andere hondeneigenaren geven. 

Omdat ik van mening ben dat je nooit alle honden onder dezelfde kam mag scheren. 
 
Mijn oudere hond had absoluut geen interesse in interactie met andere honden noch mensen (ook toen hij nog pup was). Het bezorgde hem alleen maar stress en frustraties. Bovendien was hij enorm aanhankelijk van ons en evenveel ingesteld op zijn rust en de omgeving die hij gewoon was. Zelfs een verandering in onze interieur kan hem al flink wat stress bezorgen !! Als wij op reis gingen, dan kwam mijn moeder bij ons inwonen en voor Roy (onze eerste hond) zorgen. 
 
Oscar heeft een andere karakter, hij geniet van nieuwe plaatsen en indrukken, daarom zijn wij van plan om hem zo veel mogelijk met ons mee te nemen. Maar naar een opvang (zelfs de beste) zou ik hem net zoals Roy nooit doen. 
 
Ik weet niet welke karakter poedels hebben, maar een van mijn ex-collega's had een poedel die ook ontzettend aanhankelijk en gevoelig was. Ze heeft haar maar 1 keer naar een hondenpension gebracht en daarna gezegd dat ze dat nooit meer zou doen.. 
Dus mijn advies is toch vooral naar de persoonlojkheid en de behoeftes van je hond kijken voordat je zo'n beslissing neemt. 
 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Hoi! Ik heb ook een wss puber gerelateerde vraag over speelgoed. Want sinds een week of 2 (flux is nu bijna 7 maanden) sloopt hij al zijn speelgoed. Hij laat de rest van het huis helemaal met rust dus ik vind dat echt heel fijn, maar al zijn knuffels, trektouw etc hij maakt het binnen 15 minuten kapot. Zelfs zo'n kong knuffel die we voor hem kochten, daar weet hij het pluis vanaf te trekken met zijn tanden .
Is dit puber gedrag? En hebben jullie onverwoestbaar speelgoed tips, hij heeft al een gewone kong, zo'n nylabone maar dan een ander merk wat beter was en een cacaowortelhout, die hij niet stuk krijgt. De rest is nu bijna allemaal gesneuveld.  "

Mijn hond kan ook zijn knuffelspeelgoed binnen 15 minuten kapot krijgen als hij dat wilt, hé!

Tegenwoordig koop ik knuffels zonder pluis, ze zijn dan ook extra sterk. Helaas, zijn dat ook de duurste undecided Maar ja, als ik 'gewone' speelgoed blijf kopen, dan heb ik nog meer geld uitgegeven, omdat het dezelfde dag stuk is. 

Met trektouwen spelen wij samen. Ik heb die van Tuggy Toys. Op hun website kan je zelf eentje samenstellen, dan maken ze het voor u. 

En ik ben ook tevreden met speelgoed die ik bij Dierenoppas Amersfoort heb gekocht. Ze zijn verassend sterk:

https://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/pluchen-tropische-vogels-p-l-a-y-play-hondenspeelgoed-stevige-knuffel-speelgoed-hond/

Ik heb de papegaai die ik voor Oscar heb gekocht toen hij nog 4 maanden oud was, en het is nog altijd niet kapot! 

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Eigenlijk nog totaal geen nood aan opvang, dus ik ga ook nog niet kijken, maar het was meer het gevoel dat ik het 'momentum' zou gemist hebben door mijn hond niet als pup te laten wennen aan zo'n pension, waardoor het later nooit meer mogelijk zou zijn.
We zijn ook wel van plan onze vakanties aan te passen aan de hond, maar zeg nooit nooit. Ooit kan er een dag komen dat een pension wel nodig is, je weet niet wat de toekomst brengt...

Dan zou ik dat lekker achterwege laten voor nu. Het is weer typisch zo'n mening van mensen die elkaar napraten. Alsof je het je hond nooit meer kan aanleren na een bepaalde leeftijd. Dat valt echt wel mee. Een hoop wordt denk ik ook bepaald door het karakter, voor June zou dit echt de horror zijn terwijl Boyko het misschien best prima zou vinden. Toch zou ik ook bij Boyko niet voor een grootschalig 'hotel' kiezen maar voor iets kleinschaligers. Ik zou veel te bang zijn dat ze iets medisch te laat opmerken of voor bijtincidenten tussen de honden onderling. Ik ben daar misschien wat overbezorgd in maar ik geef mijn dieren liever niet uit handenhp-angel

 

Boyko is al sinds hij hier is een ontzettende sloper, toen was hij minimaal zes maanden dus wellicht was zijn puberteit toen al begonnen. Hij heeft een hele lijst aan kapotte items, uiteenlopend van twee drinkbakken tot de wand van onze carport. Speelgoed krijgt hij alleen onder toezicht maar ook dan leeft het niet heel lang. Ik geef er niet veel aan uit aangezien het toch zo stuk is het meeste speelt hij met oude stukken spijkerbroek waar een knoop of vlecht in zit. 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Dank allemaal voor de tips!

 

@evi, wow ik dacht dat flux erg was maar die van jouw klinkt als een echte sloper. Flux was als pup juist heel zacht met zijn speelgoed, daarom vroeg ik me af of het een puber ding kon zijn. 

 

@lara, ik heb de papegaai meteen daar besteld! Plus wat ander hufterproof speelgoed. Vandaag ook naar een dierenvoerwinkel geweest met alleen maar natuurlijk spul. Ik wordt oprecht vrolijker van dingen voor flux kopen dan voor mijzelf sealed

 

@marie, flux krijgt idd ook elke dag een stuk runderpens of konijnenoor maar dat is binnen 10 minuten weg, hij heeft echt een enorme kauw drang dus daarom hebben we de jakmelkstaaf, nylaboon en  koffieboonwortel (vandaag kreeg ik de tip om deze een nacht tussen de brokken te leggen dan wordt t intressanter, dus dat gaan we nu proberen). Doet jouw pup wel lang met runderpens etc?

 

@hannah: een oude spijkerbroek vlechten ga ik doen! 

 

 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

puberteit = na je ochtendwandeling je vers gevulde drinkbak op het terras omver gooien, de boord ervan tussen je tanden klemmen en er dan als een hazewind in de tuin mee vandoor gaan. Vervolgens een minuut lang de zoomies krijgen en als een halve gek heel de tuin doorrennen en tenslotte als voor dood neerploffen in het gras.

(Gelukkig is onze tuin relatief groot en weldra wordt die met nog 1000 m² uitgebreid.)

 

Waarschijnlijk ken ik de oorzaak van dat gedrag. Op het einde van onze ochtendwandeling kwamen we onze bejaarde buurvrouw tegen, zonder hond dit keer, maar met de gebruikelijke koekjes in haar zak. Mijn hond verandert dan in een woesteling, ze probeert tegen die vrouw aan te springen, staat te stuiteren op haar achterste poten om erbij te geraken, ik kan haar dan met moeite houden. Ik heb die vrouw al zo ver gekregen om die koekjes niet meer op afstand naar mijn door het lint gaande hond te gooien, wat een succes is want oude mensen kunnen nogal eigenzinnig zijn. Ik probeer nu zelf het koekje van haar aan te nemen, want zij durft (terecht) niet dicht bij m'n hond komen uit vrees er in haar enthousiasme door besprongen te worden. Vervolgens wil ik het pas geven als de hond (even) netjes neerzit. Dat lukt dan heel kort, maar het is duidelijk dat het stress-emmertje zich dan telkens gevuld heeft.

 

Ik probeer het die vrouw duidelijk te maken, dat het geen cadeau is, met die koekjes van haar, maar haar antwoord is dan: ja ik kan daar niets aan doen hoor, alle honden van de hele wijk krijgen dat, het is alleen jouw hond die zo wild doet.

 

Tja. Ofwel zitten die andere honden niet meer in hun puberteit, ofwel zijn die honden gewoon beter onder controle dan de mijne zeker? Vervelend...

 

@Jelena: Ik geef vooral bullestaarten en runderhuid en als we haar echt een tijdje zoet willen een bot met gedroogd vlees  (ik werd er hier wel op gewezen dat dit laatste gevaarlijk kan zijn, dus altijd onder toezicht). Meestal kauwt ze daar dan een kwartiertje op, maar ze werkt ze in die tijd niet weg. Die laat ze dan gewoon liggen, en op naar een nieuwe activiteit...

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 5 van 40 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende forumvraag: Plassen na wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^