Het grote TROTS zijn topic!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Liz, lijk je het niet te begrijpen of wil je het niet begrijpen?

In een eerder topic kwam een soortgelijke discussie aan de orde waar je ook al problemen ondervond tijdens het uitlaten van jouw honden in een losloop gebied. Toen heb ik de definitie uitgelegd van wat een losloop gebied eigenlijk inhoudt, maar ik zal het nog maar een keer herhalen.
Een losloop gebied is een natuurgebied waar honden MOGEN loslopen. Staat jouw hond niet onder appèl, dan mag die dus niet los. Elke hond heeft recht om daar te wandelen, ook hond-intolerante honden. Dus ja, het is alleen maar verantwoord als mensen hun hond aanlijnen in een losloop gebied, voorkom je heel wat problemen mee. 

Hoe jij met Elsa's probleem omgaat kan ik persoonlijk niet juist noemen. Olly is door diezelfde angstfase heen gegaan nadat die gebeten was door een cane corso, dus ik weet waar ik over praat. Vertrouwen opbouwen doe je niet door haar overal maar los te gooien waar het "mag", je weet dat er helaas ook instabiele honden loslopen  en daar dien je rekening mee te houden. Wees haar baasje en neem de verantwoordelijkheid door er voor te zorgen dat haar niks kan overkomen. Door haar los te gooien, heb je haar minder onder controle en zal de hond zelf dingen moeten oplossen. Je laat haar dus in principe aan haar lot over. Dat werkt niet goed voor het vertrouwen en situaties kunnen zo ook makkelijker uit de hand lopen die voorkomen hadden kunnen worden. Door haar aan de lijn te doen kan je makkelijker dit soort situaties ontlopen, kan je jouw hond beter in bescherming nemen door een barrière te vormen en kan je haar makkelijker in contact laten brengen met stabiele honden.
Kortom: aanlijnen heeft ontzettend veel voordelen, zeker voor angstige honden. 

Je bent trots dat Elsa het voor zichzelf opneemt en eerlijk, ik ben ook trots dat Olly nu ook eindelijk zijn grenzen aangeeft... MAAR... Je moet er wel voor zorgen dat jouw hond haar grenzen niet hoeft aan te geven door zelf op tijd in te grijpen. Olly had een gebrek aan mijn steun en loste zelf dingen op en serieus, daar komt heel wat narigheid bij kijken, ook al vloeit er geen bloed. Ik heb het boek 'kalmerende signalen' van Turid Rugaas gelezen en het toegepast in de praktijk. Dit boek kan ik jou ook zeker aanraden. Nu hoeft Olly niet zelf te ondernemen, hij weet immers dat ik ingrijp en zijn vertrouwen in andere honden is zo goed als hersteld. Noch zal ik hem niet loslaten en in contact brengen met alle honden om een terugval te voorkomen. Daarnaast luistert hij niet als de beste en stoort anderen, dus ik neem verantwoordelijkheid en lijn hem aan. 

James had overigens ook heel anders op Elsa's reactie kunnen reageren, en dan was zij de dupe. Dit is niet alleen het vervelendste in de situatie, maar je kan ook geen partij beschuldigen, omdat beide honden los liepen. Waarom moeten jouw honden toch per se los Liz? 

Nogmaals: neem alsjeblieft jouw verantwoordelijkheid en ga er niet van uit dat Jan en alleman rekening met jou gaat houden, want dat is niet zo. Bescherm je hond tegen honden als James door haar aan te lijnen. Zo zal zij niet nog een traumatische ervaring hoeven te verwerken. Dan hoef je ook niet steeds hier op het forum vervelende ervaringen te delen. Maak het niet moeilijker dan het is.

Verder zal ik niet meer reageren, omdat dit topic inderdaad bedoelt is voor positieve verhalen, maar ik wilde dit toch gezegd hebben.  Hopelijk dringt het nu eindelijk door... 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Niet een echte 'trots' maar werd er wel even heel erg blij/gelukkig van..

 

Ik ben altijd thuis en met de honden bezig. Ben degene die wandelt, voert, verzorgt en knuffelt.. maar enthousiast is Elsa eigenlijk nooit op mij. Wel op mijn vriend en mijn oudste die hier beiden niet wonen. Daar is ze niet bij weg te slaan en helemaal blij als die binnenkomen.

Ergens doet dat toch een beetje pijn... ook al luistert ze veruit het beste naar mij.

 

Gisteren is ze voor het eerst alleen met mijn oudste naar een sport wezen kijken en heeft daar ook echt al mee mogen doen om het eens te proberen. Hoopers. Voor mij best lastig... ook al weet ik dat oudste heel goed om kan gaan met Elsa en Elsa ook naar haar luistert, toch een onbehaaglijk gevoel om thuis te zijn zonder Elsa. Ook jongste voelde zich unheimisch en toen mijn vriend 'thuis' kwam mistte hij haar ook echt. Steeds het gevoel van 'er mist iets'.  

 

Enfin, ze was dus een paar uur weg met haar ene favoriet en de andere favoriet zat hier op de bank net als ik en jongste waar ze het minste om geeft. Ik zat het verste van de deur.

 

Ze komen samen thuis. Oudste doet de deur open en Elsa...

Nou, Elsa neemt een rotspurt, langs vriend en jongste op en springt al piepend van enthousiasme bij mij op schoot en bedelft me onder kusjes!!!

Ze houdt dus toch wel van mij

Enne nee.. ik had haar niet geroepen.

honden page profiel JMJM 3 doggies

honden foto van JM

In België is de wet vrij eenvoudig, op een openbare weg moeten alle honden aangelijnd zijn. Bossen zijn vaak privé dus normaal mag  je er niet komen, de openbare bossen zijn meestal omwille van de bescherming van de fauna alleen toegankelijk voor een hond aan de leiband.

Dat geeft soms zelfs toch nog "problemen": een overenthousiaste labrador aan een uitrollijn kwam bij mijn chow snuffelen, ze vonden het beide leuk en werden er "wild" van.. Het eindresultaat was dat de lijn tussen onze benen door vloog en we zelf in een kluwen zaten. Er werd goed om gelachen.

Onze pup is nu meer dan 20 kilo maar haar enorme affectie: kusjes geven, bij me willen zijn is soms overweldigend. Gelukkig zorgen mijn 100 kilotjes voor genoeg stabiliteit.

honden page profiel  Layla Layla 3 doggies

honden foto van  Layla

Ik was vanmorgen heel trots op Layla.

Twee weken geleden kwam er een loslopende border collie enthousiast op ons afgerend. Layla was hier echter iets minder enthousiast over, en piepte en blafte. Ze probeerde bijna in mij te kruipen.

Vandaag kwam diezelfde hond van achter op ons afgerend. Ik hoorde ineens getrippel en iemand die zijn hond heel hard riep :p Layla bleef rustig staan kwispelen, ze snuffelden even aan elkaar, en liepen toen weer verder. 

 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Trots, trots ben ik op May omdat ze zoveel geduld heeft gehad. Ik kreeg er een baan bij, moest enorm wennen aan de tijden en tja 2 banen is gewoon aanpoten. Waardoor ik een stuk minder tijd had voor May, heb er wel altijd voor gezorgd dat ze uitgelaten werd en goed verzorgt maar niet zoals ik dat eerst deed.

Nu ben ik eindelijk een beetje in een ritme en kan ik alles weer gewoon zelf. Heerlijk weer die lange wandelingen met May..de tijd om het bos te verkennen en van de paden af te gaan. Samen thuiskomen verzopen van de regen of omdat het gras nog nat was. 

 

Daarbij weer met de hondenschool begonnen, merkte wel dat ze wat miste.. dus 2x in de week ook.dat. en wat doet ze beide sporten toch geweldig en heeft ze er een plezier in.

Zelfs als ze een vuurwerkknal hoort doet ze nog steeds wat ik van haar vraag op behendigheid want werken met het vrouwtje dat is wat haar gelukkig maakt. En dus mij ook 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Trots, trots ben ik op May omdat ze zoveel geduld heeft gehad. Ik kreeg er een baan bij, moest enorm wennen aan de tijden en tja 2 banen is gewoon aanpoten. Waardoor ik een stuk minder tijd had voor May, heb er wel altijd voor gezorgd dat ze uitgelaten werd en goed verzorgt maar niet zoals ik dat eerst deed.
Nu ben ik eindelijk een beetje in een ritme en kan ik alles weer gewoon zelf. Heerlijk weer die lange wandelingen met May..de tijd om het bos te verkennen en van de paden af te gaan. Samen thuiskomen verzopen van de regen of omdat het gras nog nat was. 
 
Daarbij weer met de hondenschool begonnen, merkte wel dat ze wat miste.. dus 2x in de week ook.dat. en wat doet ze beide sporten toch geweldig en heeft ze er een plezier in.
Zelfs als ze een vuurwerkknal hoort doet ze nog steeds wat ik van haar vraag op behendigheid want werken met het vrouwtje dat is wat haar gelukkig maakt. En dus mij ook  "

 Fijn voor may dat ze der ei weer lekker kwijt kan  wordt je zelf ook vrolijker van als je hond geniet

honden page profiel TasjaTasja 3 doggies

honden foto van Tasja

Ik ben héél trots op Asco. We hadden een aantal x het commando voet geoefend. Dat hij waar hij ook is, naar mij komt zodra ik voet zeg en voor me gaat zitten. 

 

Ging niet lekker.. Maarja hij is jong, we hebben het rustig aan gedaan! Maar vandaag tijdens het wandelen opeens iedere x als ik voet zei kwam meneer en ging voor me zitten. Geweldig! Ook thuis, we kwamen binnen en er lag een kussen op de grons. Meneer er direct opaf en spelen. Ik zei voet, kussens meteen los en hup daar zat meneer voor me! Ik een vreugde dansje, Asco een gek vreugde dansje en helemaal blij!!! 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Iedere dag weer ben ik trots op mijn mannen..,

ze maken me blij en heel erg gelukkig  

met 'niets' eigenlijk...

Ik vond weer wat oudere filmpjes,

en dan besef ik me weer dat ik niets anders nodig heb...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Iedere dag weer ben ik trots op mijn mannen..,
ze maken me blij en heel erg gelukkig  
met 'niets' eigenlijk...
Ik vond weer wat oudere filmpjes,
en dan besef ik me weer dat ik niets anders nodig heb...
 

 

 
 
 
 
 
 
  "

 Heeeerlijk 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier het zelfde...ik ben apetrots op mijn beren en loop bijna naast mijn schoenen, hahaha....ik ben heel erg rijk met twee van deze honden, en heb niets nodig alleen de gezondheid en nabijheid vAn mijn meiden........

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

 

 

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  Heeeerlijk  "

 

 Dankjewel Lavina!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

" Iedere dag weer ben ik trots op mijn mannen..,
ze maken me blij en heel erg gelukkig  
met 'niets' eigenlijk...
Ik vond weer wat oudere filmpjes,
en dan besef ik me weer dat ik niets anders nodig heb...
 

 

 
 
 
 
 
 
  "

 Och zo mooi ... 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  Och zo mooi ...  "

  Dankjewel 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Mooi en leuk filmpje Esther!

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Mooie filmpjes Esther, mag je zeker trots op zijn  

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Mooie filmpjes Esther, mag je zeker trots op zijn   "

 Dankjulliewel Pascale & Lian... word er verlegen van haha..

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik ga (hier) ook maar eens trots zijn!!

 

Tibbe is niet de beste losloper, want ja.... geurtjes... rennen... neus achter na...... Letten op het baasje zit er dan echt even niet in 

Dus het is altijd even zoeken naar een goed moment en goede plek waar hij even lekker gek mag en kan doen! Het blijft een lieve schat van een jonge hond, die af en toe even gek moet doen hihi.

 

Vandaag was het heel rustig in het bos dus mocht hij 2x loslopen. En wat deed mijn pracht vent het knap!!!

Hij raasde lekker door de bossen maar deed duidelijk zijn best om in het zicht te blijven (al lukte hem dat niet altijd ) Als ik riep kwam hij direct en had hij de volle aandacht voor mij 

Je kan begrijpen dat hij helemaal is volgepropt met beloningen en complimenten 

 

honden page profiel OdiOdi 3 doggies

Hallo iedereen,

 

Wij zijn nieuw op de forum en willen ons graag voorstellen. 

 

Wij zijn Tom, Sheena, Odi en Bobbi (konijntje). Wij zijn sinds vandaag lid van deze website vanwege onze puppy Odi. Odi is een kruizing tussen een Boomer en Jack Russel Terriër. Hij is nu +/- 5 maanden oud. 

 

Onlangs heeft Odi zijn puppycursus afgerond met een 8,5. Daar zijn wij uiteraard heel erg trots op en willen dit graag met jullie delen! 

honden page profiel Yolanda Yolanda 3 doggies

Vandaag geregistreerd omdat ik eigenlijk wat vragen had omtrent het overlijden van ons maatje en knuffelbeer Zareb maar ik merk dat ik er nog niet aan toe ben om het te plaatsen.

Wel waren wij ontzettend trots op hem 

Zareb een ZA Boerboel was echt een kanjer van een hond een maatje voor ieder lid van ons gezin.

Toen hij enkele jaren oud was kwamen we tijdens een wandeling 2 oude bureau stoelen tegen (bij oud vuil) zab reageerde behoedzaam sluipend en zacht grommend liep hij er voorzichtig omheen.

Ik dacht ...kom ik laat je zien dat het geen gevaar betekend maar zab hield me tegen...met zn poot om mijn been en met een speciaal geluid uit zijn keel. Dat vond ik zo bijzonder dat ik naar hem heb geluisterd en we er samen met een boogje omheen zijn gelopen.

Dat was 1 van de vele keren dat ik trots naast hem heb liep. Net als we bv naar het winkelcentrum gingen dan ging hij in de "shopstand" zijn loop werd rustig en relaxed en hij keek helemaal niet naar andere honden dan voelde ik me ook zo trots 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Vandaag geregistreerd omdat ik eigenlijk wat vragen had omtrent het overlijden van ons maatje en knuffelbeer Zareb maar ik merk dat ik er nog niet aan toe ben om het te plaatsen.
Wel waren wij ontzettend trots op hem 
Zareb een ZA Boerboel was echt een kanjer van een hond een maatje voor ieder lid van ons gezin.


Toen hij enkele jaren oud was kwamen we tijdens een wandeling 2 oude bureau stoelen tegen (bij oud vuil) zab reageerde behoedzaam sluipend en zacht grommend liep hij er voorzichtig omheen.
Ik dacht ...kom ik laat je zien dat het geen gevaar betekend maar zab hield me tegen...met zn poot om mijn been en met een speciaal geluid uit zijn keel. Dat vond ik zo bijzonder dat ik naar hem heb geluisterd en we er samen met een boogje omheen zijn gelopen.
Dat was 1 van de vele keren dat ik trots naast hem heb liep. Net als we bv naar het winkelcentrum gingen dan ging hij in de "shopstand" zijn loop werd rustig en relaxed en hij keek helemaal niet naar andere honden dan voelde ik me ook zo trots  "

Wat een prachtig dier was het! 

maar wat verdrietig dat je hem moet missen..een groot verlies..

heel veel sterkte hoor..,

en je praat maar gewoon wanneer jij er aan toe bent..

welkom hier!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Ik ga (hier) ook maar eens trots zijn!!
 
Tibbe is niet de beste losloper, want ja.... geurtjes... rennen... neus achter na...... Letten op het baasje zit er dan echt even niet in 
Dus het is altijd even zoeken naar een goed moment en goede plek waar hij even lekker gek mag en kan doen! Het blijft een lieve schat van een jonge hond, die af en toe even gek moet doen hihi.
 
Vandaag was het heel rustig in het bos dus mocht hij 2x loslopen. En wat deed mijn pracht vent het knap!!!
Hij raasde lekker door de bossen maar deed duidelijk zijn best om in het zicht te blijven (al lukte hem dat niet altijd ) Als ik riep kwam hij direct en had hij de volle aandacht voor mij 
Je kan begrijpen dat hij helemaal is volgepropt met beloningen en complimenten 
  "

 Dat is ook wel iets waar je van mag glimmen hoor, super!

 

 

@ Odi, wat een leuk hondje! 

een 8.5, dat belooft nog wat! 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Ik ga (hier) ook maar eens trots zijn!!
 
Tibbe is niet de beste losloper, want ja.... geurtjes... rennen... neus achter na...... Letten op het baasje zit er dan echt even niet in 
Dus het is altijd even zoeken naar een goed moment en goede plek waar hij even lekker gek mag en kan doen! Het blijft een lieve schat van een jonge hond, die af en toe even gek moet doen hihi.
 
Vandaag was het heel rustig in het bos dus mocht hij 2x loslopen. En wat deed mijn pracht vent het knap!!!
Hij raasde lekker door de bossen maar deed duidelijk zijn best om in het zicht te blijven (al lukte hem dat niet altijd ) Als ik riep kwam hij direct en had hij de volle aandacht voor mij 
Je kan begrijpen dat hij helemaal is volgepropt met beloningen en complimenten 
  "

 Haha daar mag je zeker trots op zijn altijd fijn die momentjes als ze even geen bananen in de oren hebben 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Hallo iedereen,
 
Wij zijn nieuw op de forum en willen ons graag voorstellen. 
 
Wij zijn Tom, Sheena, Odi en Bobbi (konijntje). Wij zijn sinds vandaag lid van deze website vanwege onze puppy Odi. Odi is een kruizing tussen een Boomer en Jack Russel Terriër. Hij is nu +/- 5 maanden oud. 
 
Onlangs heeft Odi zijn puppycursus afgerond met een 8,5. Daar zijn wij uiteraard heel erg trots op en willen dit graag met jullie delen!  "

 Knappe Odi zeg dat is een heel mooi cijfer  Ga je nog verder met cursusen??

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Vandaag geregistreerd omdat ik eigenlijk wat vragen had omtrent het overlijden van ons maatje en knuffelbeer Zareb maar ik merk dat ik er nog niet aan toe ben om het te plaatsen.
Wel waren wij ontzettend trots op hem 
Zareb een ZA Boerboel was echt een kanjer van een hond een maatje voor ieder lid van ons gezin.


Toen hij enkele jaren oud was kwamen we tijdens een wandeling 2 oude bureau stoelen tegen (bij oud vuil) zab reageerde behoedzaam sluipend en zacht grommend liep hij er voorzichtig omheen.
Ik dacht ...kom ik laat je zien dat het geen gevaar betekend maar zab hield me tegen...met zn poot om mijn been en met een speciaal geluid uit zijn keel. Dat vond ik zo bijzonder dat ik naar hem heb geluisterd en we er samen met een boogje omheen zijn gelopen.
Dat was 1 van de vele keren dat ik trots naast hem heb liep. Net als we bv naar het winkelcentrum gingen dan ging hij in de "shopstand" zijn loop werd rustig en relaxed en hij keek helemaal niet naar andere honden dan voelde ik me ook zo trots  "

 wat een lekker bakbeest  goede en fijne herinneringen waar je zeker trots op mag zijn   en de rest van je verhalen komen wel als je daar aan toe bent  

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Dat is ook wel iets waar je van mag glimmen hoor, super!
 
 
@ Odi, wat een leuk hondje! 
een 8.5, dat belooft nog wat!  "

 Ik liep met m'n borst vooruit vol trots door het bos  

"zie je dat wildebeest daar? Dat is mijn hond, en die heb ik getemd" 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  Ik liep met m'n borst vooruit vol trots door het bos  
"zie je dat wildebeest daar? Dat is mijn hond, en die heb ik getemd"  "

 Hahahaha...geweldig! 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Vandaag geregistreerd omdat ik eigenlijk wat vragen had omtrent het overlijden van ons maatje en knuffelbeer Zareb maar ik merk dat ik er nog niet aan toe ben om het te plaatsen.
Wel waren wij ontzettend trots op hem 
Zareb een ZA Boerboel was echt een kanjer van een hond een maatje voor ieder lid van ons gezin.


Toen hij enkele jaren oud was kwamen we tijdens een wandeling 2 oude bureau stoelen tegen (bij oud vuil) zab reageerde behoedzaam sluipend en zacht grommend liep hij er voorzichtig omheen.
Ik dacht ...kom ik laat je zien dat het geen gevaar betekend maar zab hield me tegen...met zn poot om mijn been en met een speciaal geluid uit zijn keel. Dat vond ik zo bijzonder dat ik naar hem heb geluisterd en we er samen met een boogje omheen zijn gelopen.
Dat was 1 van de vele keren dat ik trots naast hem heb liep. Net als we bv naar het winkelcentrum gingen dan ging hij in de "shopstand" zijn loop werd rustig en relaxed en hij keek helemaal niet naar andere honden dan voelde ik me ook zo trots  "

 Ach wat lief en knap van hem!! 

honden page profiel yurfarnyurfarn 3 doggies

Wat een mooie foto's komen er hier voorbij. -link en rest van het bericht verwijderd vanwege reclame. Dit is niet toegestaan-

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 november om 19:32 --

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Super trots op May!!!

Liep vanochtend tijdens de bosronde langs de golfbaan. Waarvan de hekken opem stonden,waardoor ze als ze zou willem zo naar binnen kan rennen. Want tja t gras aan de overkant is groener 

 

Nu ging ik ervan uit dat t goed zou gaan! En dat ging t. Tot ik dacht. 

Tenzijjj daar op t veld nu een fazant zou staan. Daar gaat ze regelmatig achteraan als t kan. (Pakt ze niet!) En ja hoor daaar zie ik aan de ene kant een fazant en de andere kant ook een fazant.

Dus ik pak snel t piepballetje dat ik bij me had. En heb haar afgeleid met de bal. Hoewel ze hem nog rook en zag liep ze met me mee! Klein stukje gaan rennen en toen de bal gegooid. Zo trots dat ze braaf mee liep! Ik weeet dat ze het kan maar soms is dat moeilijk..

 

En toen waren we net iets verderweg. En ik zag al.2 jachthonden aankomen en richting die golfbaan.lopen.

 

Niet veel later ja hoor een fluitje en een fazant die kakelend weg vliegt. Dus May gelijk hyperalert. En rent een stukje terug ze zag hem vliegen..

 

Dus ik May LAAAT HET!

EN hoppa ze atond stil.

 

Dus ik riep haar terug, May kom dannn en rende de andere kant op. Ze kwam erachter aan,kreeg der snoepje en gingen nog even met se bal.spelen.

 

Toen nog even met de riem spelen, haar favoriete spel en weer doorgelopen.

 

Maar was en ben toch zo trots op mijn lieve kleine puppy die al lang geen puppy meer is 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 9 van 45 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Hallo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^