Het grote TROTS zijn topic!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Wat loopt ze netjes mee zeg, heel tof zo!  "

Ja viel me ook al op! Vond het vooral heel gaaf om te zien dat ze er heel veel lol in had, terwijl ze als “lui” bekend staan. 

Het zijn best actieve hondjes als je ze actief houdt hp-heart

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ja viel me ook al op! Vond het vooral heel gaaf om te zien dat ze er heel veel lol in had, terwijl ze als “lui” bekend staan. 
Het zijn best actieve hondjes als je ze actief houdt  "

Wat leuk Britt, zou ik ook wel willen met Sam, maar 2 dingen, we hebben geen bos, en Sam is een jager, dus ik ben bang dat hij dan ineens zou gaan jagen. In het bos laten we Sam nooit los, alleen Texel, daar wel.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Wat leuk Britt, zou ik ook wel willen met Sam, maar 2 dingen, we hebben geen bos, en Sam is een jager, dus ik ben bang dat hij dan ineens zou gaan jagen. In het bos laten we Sam nooit los, alleen Texel, daar wel. "

En bikejoring? smile

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Wat leuk Britt, zou ik ook wel willen met Sam, maar 2 dingen, we hebben geen bos, en Sam is een jager, dus ik ben bang dat hij dan ineens zou gaan jagen. In het bos laten we Sam nooit los, alleen Texel, daar wel. "

Ik ken iemand via social media die aan bikejoring doet met haar 4 Ibizan hounds. Daar hebben ze allemaal enorm veel lol in. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" En bikejoring?  "

hihihi moest eerst zoeken wat dat is, ooooh zo'n ding.

Wij hebben geen ruimte om naast de fiets te laten rennen, ik woon op een dijk, smal en gevaarlijk, met Fro heb ik het wel gedaan, maar die was ook zo braaf, Sam wil nog wel eens uitvallen of zo, op de dijk gevaarlijk.

En we hebben niet echt een plek waar het wel leuk zou kunnen.

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Heel trots op Penny, die de voorbije weken duidelijk de link begint te leggen tussen het commando 'rust' en chill in haar mand of op de zetel te gaan liggen om te dutten of te kluiven, in plaats van constant aandacht te komen vragen terwijl ik aan het werk ben hp-heart 

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

Vandaag een paar uurtjes in het bos gesteund met een vriendin en haar hond.

 

Haar hond schijnt nogal lomp te zijn, dus ze was bang dat hij steeds aangelijnd moet lopen omdat hij mijn hondje onder de voet zou lopen, maar daar was ik niet bang voor. Saartje kan het wel aan, daar kan het niet gek genoeg voor zijn.

https://youtu.be/Wpb5s8EsPrc

 

541895.jpg

 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

" Vandaag een paar uurtjes in het bos gesteund met een vriendin en haar hond.
 
Haar hond schijnt nogal lomp te zijn, dus ze was bang dat hij steeds aangelijnd moet lopen omdat hij mijn hondje onder de voet zou lopen, maar daar was ik niet bang voor. Saartje kan het wel aan, daar kan het niet gek genoeg voor zijn.
https://youtu.be/Wpb5s8EsPrc
 

 
  "

ahhh dat filmpjehp-heart

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ik ben net geopereerd aan mijn buik waardoor ik een paar weken niet mag sporten/tillen. Ik vond het nog even spannend met Nero, want met zijn 35 kilo kan hij aardig sterk zijn. Ik was bang dat hij trok met uitlaten, maar nu ik er echt mee bezig ben om zo min mogelijk fysieke kracht te gebruiken, merk ik pas hoe goed Nero meeloopt aan de riem en dat hij dus totaal niet trekt. hp-heart Dat had ik voor de operatie niet eens door.. 

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Het lijkt om Brownie wat minder afhankelijk aan het worden is. Vandaag heeft ze regelmatig even zelf gespeeld in huis, zonder de hele tijd in ons of de spullen te bijten voor aandacht, trots! Wat is het toch leuk om dat blije ei vrolijk met haar balletje te zien rond huppelen door het huis.

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Brownie doet het echt met de dag beter lijkt wel! Ze slaapt meer uit zichzelf, eist in huis minder aandacht op (kan beter zichzelf vermaken), wandelt goed mee aan de riem, springt minder op mensen. Ze wordt wel wat eigenwijzer (verder van mij vandaan lopen, sneller op een hond afrennen i.p.v. afwachten). Lijkt wel of we nu een soort omslag punt bereiken! Wat is het toch mooi om al die ontwikkelingen te zien. Ik weet nog dat ik haar met 3.5 week voor het eerst zag en ze in een handje pastte, wat gaat het toch snel!

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Brownie is vandaag voor de eerste keer naar de opvang geweest, ze heeft het heel goed gedaan! Ze nam alleen zelf geen rust, om ik kreeg een berichtje of ik haar om 11 uur weer wilde ophalen. Volgende keer gaan ze kijken of ze tussendoor in de bench wilt slapen en wat langer kan blijven. Alleen maar fijn dat ze zo goed rekening met haar houden en zorgen dat het niet teveel voor haar wordt. Nu ligt ze heerlijk te slapen, tevreden!

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Ik ben heel erg trots op hoe Penny sinds een tijdje tijdens het wandelen wat meer afstand van mij neemt en meer haar eigen gang gaat. In plaats van constant dicht bij mij blijven, loopt ze nu soms een heel stuk verderop. Ze lijkt zich vrijer en misschien ook zelfverzekerder te voelen. Het maakt mij zo blij om haar zo te zien, zeker omdat ze het met de muilkorf ook doet.

Ik vind het daarbij ook super dat ze, als ze verder weg is, nog steeds echt direct komt als ik haar roep. Meestal hoef ik alleen maar haar naam te zeggen en dan komt ze al vol enthousiasme, zo hard als ze kan naar mij toe rennen (natuurlijk beperk ik dat nu zo veel mogelijk vanwege haar rug klachten)

 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik ben trots op May (en mijzelf) dat alle het harde werken en trainen bij May ook te merken is.

 

Voorbeeld van vanmiddag.

May was mee op werk. Een collega was lekker met haar aan het spelen, op de werkvloer ik zag alles gebeuren. May ging lekker achter karton aan daar kwam het op neer. En hij maar gooien en May rennen pakken, springen en terug. Toen moest ze van hem zitten kon hij makkelijker gooien nou prima. May er weer lekker achteraan. Leuk!

 

Toen ja toen.. zei hij zit en bljjf. Dus hij gooit en May staart naar waar hij gooide zegt hij opeens nou je gaat niet eens!

Ik zo; ZOEK en hoppa weg was ze.

Ik je, jij zei blijf. Dat is wat ze doet....

Hij stond (letterlijk) met zijn mond open May na te kijken. Want normale honden gaan er gewoon achteraan. Ik zo dan heb ik er zoveel tijd en werk inzitten en een goed luisterende hond. En dan heb jij t over 'normale ' honden. Hij vons het wel erg knap van May gelukkig.

 

Zo ook zondag. We hadden lekker in het bos gewandeld en liepen naar huis, was nog een mooie 7km lopen. Prima. May loopt veeel aan het tuig met flex, mag ze ook trekken. Maar ik wou deze keer weer eens gewoon normaal en wat anders..dus May een halsband met 1,5 lijn omgedaan. Ze heeft totaaal niet getrokken en netjes meegelopen.. Alle andere honden gewoon netjes genegeerd. Of ze nu als een gek uitvielen of niet maakt niet uit. Andere dieren? Nope lopen we ook gewoon langs.

 

Al met al erg blij met hoe May is geworden hp-thumbsup

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Gisteren fietste er een vrouw langs die zei dat ik een hele mooie hond hand, trots! Ook kwamen we tijdens de wandeling een man tegen die Brownie op de foto wilde zetten, Brownie droeg namelijk een rood jasje en zijn thema voor de foto's was 'rood'. Na afloop zei hij dat het echt een goed opgevoedde hond was. Brownie kwam namelijk pas naar de man toe, toen ik zei dat het mocht en ging ook nog eens heel rustig voor de foto stilstaan. Ik was even trots, hard trainen wordt dus écht beloond! Gisteren is ze 6 maanden geworden en er is nog veel werk aan de winkel, maar zo fijn om te zien dat het steeds beter gaat.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Ik ben met mijn labrador aan het oefenen geweest om aangelijnd normaal langs andere honden te lopen. In normale situaties kon ze het al wel. Maar ze neemt ook erg de spanning van andere honden over. Als we een reactieve hond tegenkwamen werd mijn labrador ook gespannen (in lijn opspringen, of verstijven en niet meer mee willen lopen, of opeens speels gaan rennen en vervolgens in de lijn klappen). In mijn woonplaats heb je veel loslopende (erf)honden. Die komen dan bij ons buurten, terwijl mijn hond aan de lijn loopt. Die gaan ons dan ook helemaal volgen en mijn hond belagen. Wat heel irritant is, want mijn hond reageert daar erg op en dan is ze niet meer vooruit te branden of ze wordt druk. Nu ben ik dus een tijdje bezig geweest om haar te leren rustig te blijven. En het begint eindelijk resultaat te krijgen!!! Ze reageert veel minder op honden, zelfs als ze ons volgen. Ze snuffelt rustig, en dan is het goed en loopt ze weer met me mee. Eerder zou ze gelijk druk worden en proberen te spelen. Nu zij zelf kalm blijft, druipen die honden eerder af. We zijn te saai voor ze haha. Ik ben best wel trots op dat we dit bereikt hebben. Ze is namelijk van zichzelf al een hele speelse en energieke hond, die dolgraag contact wil maken met andere honden. En nu kunnen we rustig doorlopen zonder heisa smile. Ik heb haar dit geleerd door heel veel aangelijnde rondjes door een druk hondenpark te lopen. Er kwamen natuurlijk veel honden bij ons kijken. Mijn hond mocht contact blijven maken zolang ze rustig bleef. Zodra ik aan haar zag dat ze druk wilde gaan doen, liepen we gelijk door. Aangezien contact met honden voor haar een beloning is werkte deze manier prima. Na een tijdje liet ik haar los zodat ze weer kon spelen, even de energie er uit. En vervolgens weer aanlijnen en rustig langs allemaal honden lopen, met veel complimentjes als ze naar mij keek. Deze oefening heb ik nu een paar weken met haar gedaan en ze heeft helemaal door wat de bedoeling is. Soms werkt het dus wel om ze te overspoelen met 20 verschillende honden die willen komen snuffelen haha. Het is saai geworden, hoera!

honden page profiel LoisLois 3 doggies

honden foto van Lois

Woehoe héél blij met dit topic, hoef ik mijn directe omgeving niet continue te bestoken met filmpjes, foto's en verhaaltjes ;). Wij hebben Milo 3 weken geleden in huis gehaald, een heel jong herplaatsertje van nu 16 weken. Altijd al labradors gehad bij mijn ouders en nu hebben we eindelijk een eigen labrador, het geluk kan niet op! De afgelopen 3 weken bij ons is ze zó gegroeid! Ze kan pootjes geven en zitten als de beste, heeft al heel snel door dat ze niet te hard moet trekken aan de lijn, pakt een speeltje en blijft heel geduldig wachten tot ik het andere eind vast heb voor ze eraan gaat trekken.. Ze gaat met mij mee naar kantoor deel een kantoor met mijn moeder dus verder lekker rustig. Sinds twee dagen heeft ze hier ook haar eigen plekje gevonden, na het lopen, spelen en eten zoekt ze heerlijk haar mandje op om te gaan slapen. Ik wissel spelen af met leren en knuffelen. Ondanks dat we beiden nog veel te leren en wennen hebben en ik natuurlijk ook nog een stuk beter moet leren inspelen op bepaalde situaties, ben ik onwijs trots op hoe goed en snel ze ontwikkelt en zich weer heeft weten aan te passen. En dat na verschillende huisjes in een paar weken! Mijn telefoon staat helemaal vol met puppy foto's, hebben jullie dit ook zo erg?tongue-out

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Over Botty onze herplaatser, super trots op hem.

Vanmiddag weer eens wat gebied uitgebreid en kwamen een prachtige loopse Mini Bull tegen smile Die zie je niet vaak meer omdat ze vaak gefokt worden en dan toch veel groter blijken te zijn wink

Botty deed het uitermate goed en had totaal respect voor Bowie. Was echt een super plus ontmoeting, vooral omdat ze loops was en precies begreep wanneer afstand te bewaren. De wijfkes gaan dus uitermate goed. Later bij de DA waar ik boven woon kwamen we een Pitty tegen met een manke poot (nagel ingescheurd zei de baas) en kon hem toen ook veel makkelijker afleiden, hij had niet de behoefte om in de riem te hangen hp-shiny en de Pitt uiteraard niet in een full frontal ontmoeting van mijn crazy boy lol.

Hoop echt op meer van die Bowie's ontmoetingen, zodat hij gewoon lekker een stabiele hond kan worden. We gaan moedig voorwaarts.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

542307.jpg

Gisteren voor het eerst langer dan een uur gemoutainbiked met Maui! Ze begint het steeds beter vol te houden en heeft door dat ze het beste grotendeels in draf kan lopen. 

Heerlijk om zo samen een sport op te pakken, nu een rustdagje hp-heart

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

" Gisteren voor het eerst langer dan een uur gemoutainbiked met Maui! Ze begint het steeds beter vol te houden en heeft door dat ze het beste grotendeels in draf kan lopen. 
Heerlijk om zo samen een sport op te pakken, nu een rustdagje  "

Zo leuk! Dit zou ik ook ooit nog wel eens willen doen! hp-shiny

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Zo leuk! Dit zou ik ook ooit nog wel eens willen doen!  "

Het heeft voor ons ook voor een doorbraak gezorgd wat betreft het langer blijven keten bij honden na spel, omdat we sneller weg waren smile

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

" Gisteren voor het eerst langer dan een uur gemoutainbiked met Maui! Ze begint het steeds beter vol te houden en heeft door dat ze het beste grotendeels in draf kan lopen. 
Heerlijk om zo samen een sport op te pakken, nu een rustdagje  "

Wat cool dat ze dat kan!! Zou ik ook super leuk vinden, maar gaat nog even duren voordat ik niet van de fiets getrokken word bij het eerste de beste vogeltje in de berm

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Wat cool dat ze dat kan!! Zou ik ook super leuk vinden, maar gaat nog even duren voordat ik niet van de fiets getrokken word bij het eerste de beste vogeltje in de berm "

https://www.instagram.com/reel/CKoml72J1JY/?igshid=1mtiushhxgd8w

Ze loopt standaard los naast de fiets, die mountainbike paden zijn echt te smal soms om haar aangelijnd naast me te houden en ik vind haar te jong voor bikejoring.

Maar aangezien ze losloopt kunnen we alleen door de weeks in de ochtend gaan of met slecht weer. Ik wil andere mountainbikers niet tot last zijn met mijn loslopende hond op het mountainbike pad hp-angel

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Trots op Penny omdat ze vandaag tijdens de middag wandeling meer dan de helft van de route de voerdummy heeft gedragen. Ik ben er al een tijdje mee bezig haar aan te leren hem te dragen zodat ze op de terugweg geen muilkorf om hoeft en dat ging na een paar keer oefenen super. Vandaag liep ze niet zo lekker mee vanwege de regen dus gaf ik hem halverwege al en ze heeft hem vanaf dat moment maar twee keer laten vallen, één keer om ergens te snuffelen en één keer omdat we vanwege loslopende honden moesten wachten tot we verder konden.

 

Het is ook echt leuk om te zien hoe gefocust ze er op is, haar hele houding veranderd en alles wat we onderweg tegen komen wordt genegeerd.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Mijn kerel ziet er ongewoonlijk uit. Paste niet meer in hun leven. Maar die kleine rakker in onze ogen is prachtig en kan zoveel liefde geven! Het is me werkje maar hij doet alles best heel snel en als ik die oogjes kijk? Tja dan weet je wel. Ons hart is gestolen en wat een ander ook zegt. Vanaaf liggen we met ze allen lekker knus op het bed hp-smile ... 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ooow dit topic zocht ik net !

 

 

Nou ii ben trots op May, ik wou met dit weer niet met de auto naar werk dus besloot te lopen, hoppa May mee wnat als ik dan toch 5.5 km heen en terug moet lopen (en May mag mee naar werk) dan gaat ze ook mee is ze gelijk uit geweest.

 

Wat ik was vergeten is dat ze bij ins, van hout een sluis gingen bouwen (om meer warmte binnen te houden) en iets wat je daar vaak voor gebruikt en zo dus ook vandaag een spijkerpistool. May is bang voor het geluid van een spijkerpistool (lijkt in haar opinie op vuurwerk, heeft ze een punt). De eerste paar keer reageerde ze ook echt wel door op zijn minst op te kijekn. Maaar ze bleef al met al echt super netjes liggen, niet te angstig zijn. Wel mij meer volgen dan normaal maar dat is prima. En weer netje sliggen. Uiteindelijk heeft ze er zelfs doorheen geslapen hp-hearthp-thumbsup

 

En daarnaast ben k trots op mijzelf dat ik niet over mijn nek ging toen ik zag dat iemand met het spijkerpistool een spijker in zijn eigen hand deed sealed incl. Het eruit halen met tang. Oo daar kan ik zooo niet tegen. (Alles gaat goed met die beste man hoor, heeft zelfs gewoon weer doorgewerkt).

 

 

En toen weer onze heerlijke wandeling terug naar huis. Moet bekenen het ook wel fijn te vinden zo! Naar werk lopen en terug. Nadeel ga nu om 07.40 van huis en ben zeg 19.00 thuis...

Och May is mee he wink

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Ooow dit topic zocht ik net !
 
 
Nou ii ben trots op May, ik wou met dit weer niet met de auto naar werk dus besloot te lopen, hoppa May mee wnat als ik dan toch 5.5 km heen en terug moet lopen (en May mag mee naar werk) dan gaat ze ook mee is ze gelijk uit geweest.
 
Wat ik was vergeten is dat ze bij ins, van hout een sluis gingen bouwen (om meer warmte binnen te houden) en iets wat je daar vaak voor gebruikt en zo dus ook vandaag een spijkerpistool. May is bang voor het geluid van een spijkerpistool (lijkt in haar opinie op vuurwerk, heeft ze een punt). De eerste paar keer reageerde ze ook echt wel door op zijn minst op te kijekn. Maaar ze bleef al met al echt super netjes liggen, niet te angstig zijn. Wel mij meer volgen dan normaal maar dat is prima. En weer netje sliggen. Uiteindelijk heeft ze er zelfs doorheen geslapen 
 
En daarnaast ben k trots op mijzelf dat ik niet over mijn nek ging toen ik zag dat iemand met het spijkerpistool een spijker in zijn eigen hand deed  incl. Het eruit halen met tang. Oo daar kan ik zooo niet tegen. (Alles gaat goed met die beste man hoor, heeft zelfs gewoon weer doorgewerkt).
 
 
En toen weer onze heerlijke wandeling terug naar huis. Moet bekenen het ook wel fijn te vinden zo! Naar werk lopen en terug. Nadeel ga nu om 07.40 van huis en ben zeg 19.00 thuis...
Och May is mee he  "

Daar mag je best heel trots op zijn ja hp-smile

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

LAPppppppppppp!! Please cool

542676.jpg

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Nickname? Baboon hehehe

 542677.jpg

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Oooow May heeft svanavond serieus werk gemaakt van haar huskygenenhp-heart

May trekt weinig, houd niet van voor een kar, fietst, skates what ever staan.. 

Het is niet dat ze niet weet hoe het moet, dat weet ze prima. Ik heb er ook de juiste spullen voor. Ze houd er gewoonweg niet van (kuchkuch, nephusky kuch)

Maargoed ja er ligt sneeuw. En ik heb 2 nichtjes 1 van bloed en de ander nja niet maar tis gewoon een nichtje. Die woont dan ook op nog geen 10km afstand.

 

Dus wat heeft May gedaan, mijn nichtje van nog geen 2 getrokken die op de slee zat hp-heart en ze deed het zo goed!!

Niet te snel niet te traag, luisterde goed. Nichtje vond het geweldig!!!

 

Waar die het eergister verschrikkelijk vond, al was ze toen ook nie top de slee daar die niet van hen was maar van buren. Maartoch.

 

Ik ben trots op mijn semi ras echter flufferhp-heart hp-heart hp-heart

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 28 van 45 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 2829 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Hallo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^