Het grote TROTS zijn topic!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ik heb Ziva nu twee keer meegenomen naar mensen thuis om daar in de tuin met hun hond te spelen.

Ze is er niet binnen geweest, alleen in de tuin. De tuin ziet er totaal anders uit dan alle andere tuinen die ze kent. Afgezet met hekwerk, nauwelijks bomen, steuiken of planten, gewoon een groot grasveld met een speeltoestel voor de kinderen en twee zwembaden (1 grote, 1 voor de hond).

Hun eigen hond doet de behoefte gewoon in de tuin. Ziva ziet dat, ruikt dat, staat er soms bijna met de neus ónder... maar houdt het zelf op tot ze de tuin uit is! Daar is nog een strook gras en daar plast ze.

Het is misschien stom bij een hond van bijna 2, maar ik vind het zo ontzettend knap van haar dat ze de link heeft gelegd dat dit een tuin is en ze daar niet mag plassen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

" Luna en ik zijn afgelopen 10 Juli ook geslaagd voor ons examen!  A van de gehoorzaamheid en we gaan nu door naar B. Op ''vooruit'' en ''af'' zijn wij gematst, omdat onze trainer dit te laat heeft aangekaart waardoor we niet voldoende hebben kunnen oefenen tijdens de lessen en thuis (2 lessen voor het examen om precies te zijn) en Luna is helaas geen hond die snel leert waardoor de dingen bij ons iets meer tijd nemen (ze ging wel vooruit, maar ''af'' op afstand is toch spannend). Desalniettemin zijn we met bijna 80 punten geslaagd, van de 100! Bij de B komt los naast lopen en apporteren er nog bij, dat zijn twee dingen waar ik me niet op hoef te focussen omdat Luna vrijwel altijd los loopt en haar commando's dan kent (''wachten''(stil staan), ''rustig''(er lopen), ''naast'', ''hier''(kom voor). Apporteren is kinderspel voor ons.  Het volgen aan de lijn had beter gekund, maar er gingen verderop sproeiers in een weiland aan en dat was helaas héél spannend... hetzelfde met de pion, de pion was groter dan waarmee we geoefend hadden en dat was wederom spannend. Haar nervositeit bij ''onbekende dingen'' of onverwachte dingen blijft een dingetje.We zijn hard aan het oefenen dus met ''vooruit'' en ''af''... Zitten hoeven we niet te oefenen haha, dat doet ze graag voor de camera! "

 

Wat een superleuke hond heb je hp-heart

honden page profiel Olliebollie Olliebollie 3 doggies

honden foto van Olliebollie

Onze lieve schat is nu 2 weken bij ons en ondanks dat 7 maanden oud zijn en een nieuw thuis krijgen heel zwaar is, doet hij het super goed!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Ik ben altijd trots op mijn hondjes want ze gedragen zich (bijna) altijd super goed.

 

Vandaag ben ik vooral trots op mijn grijze roodstaart Odin. We zijn met de reiskooi naar de da gewandeld om bij de da veertjes te trekken (geslacht testen) en nagels te knippen en dat heeft ze uitstekend gedaan.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik ben zoooo trots op hoe Penny naast de fiets loopt. Aan de lijn is ze langzaam, maar los is ze zo gehoorzaam en op mij gericht.

We gaan nu steeds dezelfde route, het eerste deel moet ze aan de lijn, daarna mag ze als het rustig is (en als er geen controles op aanlijnplicht zijn) los. Dat vind ze helemaal geweldig. Vandaag heeft ze eerst een lang stuk achter elkaar over het ruiterpad in volle snelheid gerend, ze vind het geweldig dat ik haar nu kan bijhouden. Elke keer keek ze mij zo blij aan hp-heart

Daarna ging ze gewoon heel netjes draven.

 

Op de terug weg ging ze weer rennen, maar dan wat verder weg door het hoge gras en niet meer netjes naast mij op het ruiterpad (ruiterpad ligt naast het fietspad). Elke keer kwam ze weer even naar mij toe om te kijken of het nog goed ging, daarna rende ze weer weg het gras in.

 

Op commando's  reageerde ze ook fantastisch, zelfs op commando's die ik haar nog niet goed heb geleerd. Elke keer dat ik haar riep kwam ze direct en ging ze dicht naast mij staan. Op een bepaald stukje wil ik dat ze achter mij blijft omdat het voor haar te smal is om naast de fiets te lopen. Elke keer als ze wat enthousiaster werd en ze sneller wilde hoefde ik alleen maar 'blijf achter' te zeggen en ze ging meteen weer keurig achter mij lopen.

 

Ze doet het momenteel echt geweldig, ook met andere honden.

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ohja, er was nog een moment dat ik heel trots was.

Als Penny op die plek niet los kan mag ze aan de rollijn. Die gebruik ik dan zo min mogelijk zodat ze eigenlijk gewoon los loopt. Dat gaat tot nu toe perfect.

Vandaag kwam ik een bekende met een golden retriever tegen, die loopt ook altijd aan een rollijn naast de fiets. Dat ging dus helemaal mis. Ze hadden het knopje niet goed vast en die hond stormde op mij en Penny af. Ik was van te voren al afgestapt. Hij liep met de rollijn om mijn fiets heen naar Penny. De eigenares kon de hond niet goed houden en de riem raakte met de fiets van de eigenares in de knoop.

Penny bleef al die tijd super braaf zitten. Uiteindelijk gromde ze even omdat ze gewoon geen contact wilde, maar dat was alles.

 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Trots op Ziva! Ze heeft de afgelopen 24 uur twee dingen gedaan die ze nog nooit eerder gedaan heeft.

Toen we gisteren thuis kwamen (Ziva was een week uit logeren geweest terwijl wij weg waren), wilde ze haar beide balletjes bij zich hebben voordat ze ging slapen. Ze heeft echt nog nooit uit zichzelf iets gepakt om het mee te nemen naar de plek waar zíj wil liggen. Als ze al iets in de buurt wil hebben gaat ze liggen waar dat ding of die persoon is.

Dus dat was één.

 

Het tweede heeft te maken met de mand waar sinds kerst haar speeltjes in liggen. Toen ze er net in lagen durfde ze er nauwelijks iets uit te pakken al lag het bovenop. Vandaag heeft ze er net zo lang speeltjes uit gehaald tot ze degene had die ze wilde, helemaal op de bodem. Knappe meid!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Veel te stil in dit topic! Zijn we allemaal niet trots meer op de dingen die onze viervoeters uitspoken?

 

Ik ben wel mega-mega trots op Ziva! Waarom? Omdat ge gisteren iets gedaan heeft waar we al héél lang op oefenen! Namelijk op commando iets naar me toe brengen! 

Ze brengt wel altijd balletjes en andere dingen terug die gegooid worden, maar nooit iets wat ergens gewoon ligt en waar wij dan om vragen. En dat heeft ze gisteren voor het eerst gedaan, en niet één keer maar twee!

 

We waren een hersenspelletje aan het doen met twee bekers. Soms lag één ervan net buiten mijn bereik als Ziva klaar was. Dus ik wees en zei 'pak'. Ze keek even, pakte toen het bekertje en bracht het naar me toe! Iets later nog een keertje, de derde keer was ze te moe en ging het niet meer.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

" Veel te stil in dit topic! Zijn we allemaal niet trots meer op de dingen die onze viervoeters uitspoken?
 
Ik ben wel mega-mega trots op Ziva! Waarom? Omdat ge gisteren iets gedaan heeft waar we al héél lang op oefenen! Namelijk op commando iets naar me toe brengen! 
Ze brengt wel altijd balletjes en andere dingen terug die gegooid worden, maar nooit iets wat ergens gewoon ligt en waar wij dan om vragen. En dat heeft ze gisteren voor het eerst gedaan, en niet één keer maar twee!
 
We waren een hersenspelletje aan het doen met twee bekers. Soms lag één ervan net buiten mijn bereik als Ziva klaar was. Dus ik wees en zei 'pak'. Ze keek even, pakte toen het bekertje en bracht het naar me toe! Iets later nog een keertje, de derde keer was ze te moe en ging het niet meer. "

Het is inderdaad stil hier! Wat leuk dat ziva de bekers terug bracht! hp-shiny Ik ben iedere dag wel 10x mega trots op mijn honden. Gister heb ik die van mij iets nieuws geleerd voor op foto’s. Op de zij naast elkaar liggen. Nu is lein altijd en overal ultra relaxed maar vaös zal niet snel echt relaxed gaan liggen buitenshuis. Maar gister dus toch geprobeerd met dit als resultaat.

516815.jpg

Ze zijn echt zo relaxed samen. Wil het wel nog een keer opnieuw doen als lein niet hijgt maar zo voor de eerste keer erg blij ermee. 

 

Ook luisteren ze gewoon iedere keer super buiten. Als er mensen aankomen en ik roep ze terug komen ze altijd. Gaan dan netjes naast me zitten en laten de mensen rustig passeren. Dus ja ik loop over van trots !

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik zat er al een tijdje over te denken hier iets te posten maar vergat het steeds omdat het topic nogal ver weg was gezakt.

 

Het lukt me nu om Elsa strak aan de voet te laten lopen aan een loshangende lijn (boogje in de lijn). Nog niet in alle situaties, maar op de bekende rustige plekken wel. En dan loop ik daar tussen twee honden in hp-heart, dat voelt zo machtig.. ik weet.. een beetje 'fout' maar sorry.. zo voelt dat gewoon. Links en rechts een hond die aan je been plakt hp-heart

 

En natuurlijk Elsa bij de schapen. Hoe snel ze nieuwe dingen oppakt, hoe ze gedreven is om voor me te werken, die drive.. die waanzinnige snelheid, wendbaarheid, sheepsence, het zelf nadenken en beslissen en hoe ze ook gewoon heel lang los geduldig ligt te wachten terwijl ik uitleg krijg van mijn trainer. Niet stiekem steeds dichter naar de schapen sluipen.. nee, gewoon blijven liggen omdat ik haar dat vraag.

 

Nee, we zijn er nog niet en hebben nog veel te leren. Maar dat ligt niet aan mijn hond maar aan mij. Ik ben de domme, degene die het niet begrijpt, die fouten maakt, die slecht communiceert en daarom en alleen daarom, gaat nog niet alles goed. En als ik dan mijn trainer over haar hoor zeggen: "Het is een heel leuk hondje die heel ver zou kunnen komen in de wedstrijden.... met de juiste handler sealed..." dan glim ik van trots.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Altijd trots op me knappe vent hp-heart Mijn zonnestraal in huis 

Helaas door omstandig heden zit die nu meer alleen dan dat ik wil gelukkig dat me vader af en toe langs komt als ik aan het werk ben maar hij doet het zo goed.

Zodra ik uit me werk kom racen we naar het bos en maken we flinke wandeling verder alle vrije tijd ook voor hem en lekker bij mij op bed slapen in het weekend. 

Super trots op hoe gefocust die is op mij als we in het bos zijn ook al loopt die 10 meter verderop. Hij begint nu ook steeds beter de commando's links en rechts te kennen erg leuk als je dan verbaasde gezichten ziet van andere mensen tongue-out

 

516818.jpg516819.jpg

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Trots op Abby omdat ze voor zichzelf opkwam tijdens onze clubwandeling!

Haar oom (gecastreerd) wilde graag zijn kunstje op haar uitoefenen, en ze verdedigde zichzelf super!
Daarnaast deed ze het sowieso gewoon knap met al die pubers en pupjes in de groep!

 

516822.jpg

 

Ze deed vaak lekker haar eigen ding, maar dat vind ik geen probleem. Spelen is geen must. 
Iedereen was onder de indruk van haar stabiele karakter en gedrag, helemaal op haar leeftijd.

Ik liep bijna naast mijn schoenen!

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb de afgelopen tijd genoeg situaties gehad waarbij ik echt heel erg trots was op Penny :)


Ik weet niet precies waarom, maar plotseling is ze echt heel sociaal. Als er honden op haar af komen snauwt ze ze niet meer af, zelfs als ze heel erg druk zijn. Ze wilt nu juist steeds spelen en is dan helemaal blij. Laatst kwamen we toen ze naast de fiets liep een Picardische herder tegen. Hij kwam op ons af en ik ging er van uit dat ze bang was omdat het gewoon een hele grote herder was. Penny dacht er echter heel anders over. Ze dook er op af (trok mij vervolgens van mijn fiets, maar op dat moment maakte het niets uit) en ging echt super leuk met hem spelen. Ik was helemaal verbaast.


Dat naast de fiets lopen is ook iets waar ik heel trots op ben. Aan de lijn is het soms nog een beetje moeilijk, dan loopt ze wat langzaam en wilt steeds dingen van de grond pakken om te eten. Maar zodra ze los loopt doet ze het echt geweldig. Ze volgt alle commando's echt perfect op en blijft nestjes bij mij.

 

Een paar dagen geleden was er ook iets wat ik echt heel bijzonder vind. Ik wilde foto's van haar maken zonder dat ze een tuig of halsband droeg.  Dat vind ik altijd heel spannend omdat ze normaal wel altijd was draagt. Ik ging foto's maken op een plek waar ook koeien staan, maar die stonden aan het begin dus daar maakte ik me geen zorgen over.

Eigenlijk was het de bedoeling dat ze buiten de foto's gewoon aan de lijn bleef, maar ze deed het zo geweldig.

Ze bleef heel dichtbij, zodra ze merkte dat ik een foto ging maken stond ze direct stil, net zo lang tot ik klaar was. Tijdens het lopen had ze constant een van haar oren op mij gericht en ze keek steeds even om om te kijken of het nog goed ging. Aan het einde hoorde ze iets in de struiken (vogels) en daar wilde ze even achteraan, ik hoefde alleen maar even haar naam te zeggen en ze stopte weer.

Zo stond ze steeds op mij te wachten:

hp-heart

 

 

 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik ben heel erg trots op Tika dat ze zo vooruit gaat en steeds beter met spannende situaties om kan gaan. 

 

Helemaal gisteravond. Na het werk gingen we even met de honden naar een soort zandvlakte bij ons in de buurt. Bij aankomst zagen we al een andere hond met zijn baasje lopen. Tika heeft een kort blafje gegeven maar kon ik super snel afleiden en bij mij roepen. Daarna had ze ook zo iets van ''ja joh lekker belangrijk die andere hond'' Ze zat hem niet meer panisch in de gaten te houden of had de neiging om er op af te spurten. In principe laten we haar niet loslopen omdat ze aardig wat jachtinstinct heeft en niet 100% te vertrouwen is met andere honden. Ze loopt dan aan een lange lijn maar wanneer ze samen met Kaylo gaat spelen laat ik de lijn altijd even los zodat ze samen even goed kunnen rennen. Ook omdat als ze klaar zijn met spelen Kaylo haar mijn kant op loodst. Opeens kwam een flinke rottweiler buurten samen met nog een andere flinke reu (kruising) Ze vond het erg spannend maar ging af en toe wel snuffelen en wanneer ze te opdringerig werden trok ze wel haar lip op maar kwam ze gauw bij mij staan. Het leuke vind ik ook dat het lijkt alsof ze ook gewoon trots is op zichzelf. Wanneer we dan weer verder lopen staat ze helemaal naast me te huppelen met zo'n kop ''goed he vrouwtje!'' 

Vandaag is ze bij de oppas (mijn vader) hij woont op een boerderij bij een veearts. Net stuurde hij mij een filmpje van Tika die heerlijk aan het spelen is met de hond van de veerarts. Ze durft nu echt wat meer contact te hebben met andere honden, zelfs zonder Kaylo en begint nu ook echt eens soort vriendengroepje op te bouwen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Veel te stil in dit topic! Zijn we allemaal niet trots meer op de dingen die onze viervoeters uitspoken?

Hahaha, jawel hoor! hp-smile

Laatst zat ik in de auto (met de meisjes erbij) en klonk er een akelig, slepend geluid als ik moest remmen. Ik was in de buurt van de garage, dus ik sprong even binnen om een afspraak te maken. Zeiden ze: 'oh, maar er is net even plaats, we zetten hem nu wel op de brug en kijken het na.'

Hup, mechanieker rijdt de auto in de werkplaats, zet 'm op de brug, gaat de hoogte in. Voorwielen eraf, een geklop en gebuzz en getril... Na een half uur komt de auto weer naar beneden en kijk ik door het raam: liggen die meiden achterin gewoon prinsheerlijk te slapen. Haha, die mormels zijn echt niet snel uit hun lood te slaan, dat vind ik dan gewéldig. hp-hearthp-hearthp-heart

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Hahaha, jawel hoor! 
Laatst zat ik in de auto (met de meisjes erbij) en klonk er een akelig, slepend geluid als ik moest remmen. Ik was in de buurt van de garage, dus ik sprong even binnen om een afspraak te maken. Zeiden ze: 'oh, maar er is net even plaats, we zetten hem nu wel op de brug en kijken het na.'
Hup, mechanieker rijdt de auto in de werkplaats, zet 'm op de brug, gaat de hoogte in. Voorwielen eraf, een geklop en gebuzz en getril... Na een half uur komt de auto weer naar beneden en kijk ik door het raam: liggen die meiden achterin gewoon prinsheerlijk te slapen. Haha, die mormels zijn echt niet snel uit hun lood te slaan, dat vind ik dan gewéldig. 
  "

Ik zie het zo voor me hp-heart

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ah, mooi, we zijn wel nog trots! 

Nou, laten we dan met zijn allen afspreken om het topic niet meer zo ver naar beneden te laten zakken want ik vind het veel te leuk om al die verhalen te lezen!

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik ben ontzettend trots op May. 

Ze is vorige week maandag geopereerd en mocht daarna 4-6 weken. 2-8x per dag 5 minuten buiten lopen. 

Ze houd dit tot nu toe gewoon bizar goed vol!! Loopt nog rustig aan de lijn. Is nog niet als een malle met speeltjes aan het gooien.

Terwijl ik zeker merk dat ze zeker sinds deze week al haar energie weer terug heeft.

 

Verder heb ik een hondenkar waar ik mee kan lopen en fietsen. Dus zo neem ik haar toch geregeld mee het bos in. Of mee achter de fiets.

En dan mag ze dus zo nu en dan 5 min lopen. Ze gaat er daarna ook gewoon weer super in!

Geen gezeur niks. 

Ligt ook prinses heerlijk in die kar!!

 

Het is bijna alsof ze toch echt wel begrijpt waarom ze in de kar moet en zo weinig mag doen. 

Nu nog 4 weken zo en dan ben ik uber de buber trots op haar!! 

516839.jpg

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

Ik ben vandaag met de honden naar de markt geweest. Er staat namelijk een kraam met honden benodigdheden en dan vooral snacks. Ze doen dat toch zo braaf tussen al die mensen en vaak uitvallende honden. Dan ben ik toch weer mega trots dat ik ze zo makkelijk mee kan nemen. Ik heb natuurlijk een aantal lekkere dingen meegenomen en nu rennen ze samen door de tuin. 

 

516841.jpg

516842.jpg

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben vandaag met de honden naar de markt geweest.

Hahaha, die foto: "Geef hier, die zak!"

Lekker ding! hp-heart

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

" Hahaha, die foto: "Geef hier, die zak!"
Lekker ding!  "

Hahahaha ja, meneer vond dat ik het allemaal net wat te langzaam deed. Want hij had al de hele weg langs die zeer prettig ruikende zak gelopen. Eenmaal thuis dacht hij dat hij meteen zijn deel zou krijgen maar helaas toen wilde ze ook nog een foto. Een zwaar hondenleven heeft hij soms. tongue-out

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Een zwaar hondenleven heeft hij soms.  

Ja zeg, ocharm! Hij heeft het echt niet getroffen, hahaha! tongue-outhp-shinytongue-out

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Hahahaha ja, meneer vond dat ik het allemaal net wat te langzaam deed. Want hij had al de hele weg langs die zeer prettig ruikende zak gelopen. Eenmaal thuis dacht hij dat hij meteen zijn deel zou krijgen maar helaas toen wilde ze ook nog een foto. Een zwaar hondenleven heeft hij soms.  "

 

hahaha Aizen kan ook altijd zo blij kijken als ik een foto wil maken tongue-out

Moet dit nou!!

516836.jpg

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

Daar ben ik weer. We zijn een weekendje logeren bij onze oppas honden en paarden. De honden doen het zo ontzettend goed. Zaterdag waren ze gevraagd als model voor een fotocursus. Ze deden het super! En vandaag waren we lekker buiten en speelden ze echt super leuk samen. Wat ben ik dan toch enorm trots op ze. Als ze zo netjes rekening houden met elkaar en dit doen ze altijd maar als ze samen spelen ben ik dan altijd net wat extra trots. 

 

516948.jpg

516950.jpg

516949.jpg

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik ben trots op Penny omdat ze er nu zo mooi slank en gespierd uit ziet en ik ben trots omdat ze in een steeds fijner tempo naast de fiets loopt, niet meer zo langzaam

516953.jpg

516954.jpg

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

517014.jpg

Ik ben zooo ontzettens trots op hen!! Ik liet net de 3 labjes uit zonder May. Hoewel ik weet dat May het wel kan.

Ze zijn alle 3 (uiteraard) dol op de bal. Apporteren maar ook het zoeken ervan.

 

Ik heb ze hetselfde zoekspel als May aangeleerd. Ze gaan zitten ik verstop of gooi de bal weg. En dan mogen ze zoeken, of ik laat ze nog eens liggen voor het mag.

Ondertussen was ik al wel zover dat ik ze ook 1 voor 1 kon roepen om te laten zoeken. Altijd in een andere volgorde.

 

Echter vandaag dacht ik.

We maken het nog een stap groter. Ook in een keer een vrij grote. Maar ik had vertrouwen en hoop dat het ging lukken.

 

Ze zaten, ik gooide de bal ver weg.

Liep de andere kant uit.

En riep de honden naar mij toe.

Ze kwamen allemaal!

Degene waarvan ik had verwacht het meeste moeite ermee te hebben deed het PERFEECT ala eerste en in 1x gewoon naar mij. Degene waarvan ik dacht die luistert het beste wat ze normaal ook doet. Had er juist het meeste moeite mee, want normaal bal zoeken.

Maar kwam wel!

 

Nu dacht ik oke. We kunnen eens kijken wat we nog meer kunnen dan..

 

Ze laten volgen/naast lopen. Andere honden laten negeren, waar er 2 van moeite mee hebben zeker 1 die nog eens kan uitvallen. Maaar in werkmodus kan je heeeul veel met hem bereiken!

 

Uiteindelijk was ik ongeveer aande andere kant van het bosje. En gaf ik ze het signaal de bal te zoeken.

Een rende het stuk terug, de andere begreep dat we aan de andere kant van het bosje waren en de derde doet wat hij vaak doet als hij niet weer weet. Een van de andere volgen.

 

Degene die omrende (en het beste is in zoeken..) vond de bal. En mij want was even doorgelopen tot echt de andere kant zodat die ene het wel zou beeijpen, wat overigens werkte.

 

Al met al ik ben er trots op wat ik met ze bereikt heb!!

En voornamelijk wat de honde bereikt hebben!!!!

 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wauw, gaaf hoor Lavina! Altijd leuk om te merken dat ze iets nieuws geleerd hebben!

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

May gaat mee naar werk een aantal weken. Is nodig. Echter werk ik op een bedrijf met veel exotische dieren.

1 diersoort ervan zou ik zelf graag willen. Een landschildpad. Al had ik geeen idee hoe May erop zou reageren. 

 

Voordeel van het werk is dat ik dat dus redelijk kon uittesten.

Schildpad neergezet. 1 die alles prima vind. En May loopt er netjes met bochten omheen, ruikt van een afstandje. Uiteindelijk aan de achterkant van het schild. Ze heeft hem verder best goed genegeerd. Enige wat ze wel gelijk deed is haar bot pakken en daar naast gaan zitten. Op een grote afstand van de schildpad. Haaaar bot haha.

 

Gelijk andere dieren nog even gesnuffeld. Wel op een afstandje. Zeg 20 cm. Kan May ook prima snuffelen. Zonder dat het onveilig word voor welk dier dan ook.

 

Ben toch blij en trots dat ze dat allemaal zo super gedaan heeft.

Tot nu toe hebben we het ontweken om andere dieren naar boven naar May te nemen vanwege veilogheid. Blijft een husky. En we blijven ook echt wel opletten en uitkijken.

 

Echter gewoon trots dus hahaha.

Zeker als ik weet hoe ze naar katten doet..

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Trots op Senn dat hij bij de 4e serieuze poging het fietsen goed onder de knie lijkt te hebben. Vorige keer was hij nog wat wild in het begin en verspilde energie aan zijwaarts lopen, moest hem continu corrigeren. Nu liep hij van begin af aan keurig naast me en recht door. Super gefocust op mij. Bochtjes en oversteken etc is ook allemaal geen probleem. En zelfs andere honden (of andere dieren). Hij loopt dan gewoon door,kijkt er wel even naar maar dat is ook alles. 

 

Maar het leukste is nog wel dat hij zelf zo'n trots koppie heeft als hij langs de fiets loopt hp-heart Hij bleef vanmorgen maar naar me kijken met die glinsterende oogjes van 'goed he baasje!' hp-heart

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

" Trots op Senn dat hij bij de 4e serieuze poging het fietsen goed onder de knie lijkt te hebben. Vorige keer was hij nog wat wild in het begin en verspilde energie aan zijwaarts lopen, moest hem continu corrigeren. Nu liep hij van begin af aan keurig naast me en recht door. Super gefocust op mij. Bochtjes en oversteken etc is ook allemaal geen probleem. En zelfs andere honden (of andere dieren). Hij loopt dan gewoon door,kijkt er wel even naar maar dat is ook alles. 
 
Maar het leukste is nog wel dat hij zelf zo'n trots koppie heeft als hij langs de fiets loopt  Hij bleef vanmorgen maar naar me kijken met die glinsterende oogjes van 'goed he baasje!' 
  "

Dat klinkt heel goed!

 

Die trotse blik ken ik, Penny doet dat precies hetzelfde. Vanochtend ging ik ook fietsen en Penny liep echt heel goed door, niet veel snuffelen en vooral ook heel snel. Ik kon eindelijk in een heel normaal tempo fietsen terwijl ik eerst altijd in loop tempo moest fietsen.

Omdat het zo goed ging gaf ik Penny steeds complimentjes en elke keer weer keek ze zo lief omhoog hp-heart Soms moet ik dan gewoon even stoppen om haar een hele dikke knuffel te geven

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 19 van 45 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1920 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Hallo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^